2024-06-04 124 浏览
白布街時期的 HeSheEat,本人從來未幫襯過, 一來位置不好找,二來誤會了餐廳只提供西式甜品,直至他們華麗轉身,落戶旺角 The Forest 地下。透過落地玻璃窗,可看到內裏一室柔和燈光 ,裝修以木系素材為主,仿樹木年輪巨型大天花燈 ,明亮又有型,着實吸引路人的視線。M01 燒原隻黑松露春雞配薯條$148無論視覺或味覺上都可以用火辣辣來形容味。春雞香味四溢,上枱時仍處於冒煙狀態,外皮燒至金黃焦香,肉質仍保持嫩滑多汁,辛辣的味道刺激又惹味,隨碟還奉上茄汁和燒汁,不過個人認為春雞已經醃得好好味,不加醬汁也足夠有餘。 伴碟的薯條更加不可錯過,粗幼適中,不知用了什麼醃料,有少少似蕃薯味,微甜,外脆內軟,令我和朋友搶著吃個不停。S03 松露蟹肉牛油果蕃茄莎莎配墨西哥餅 $98莎莎底層是厚厚的牛油果蓉,上面鋪滿了蟹肉、蕃茄碎粒、蟹籽、香草等。牛油果味比較重,間中會吃到一梳梳鮮甜蟹肉,配料豐富,整體口感不錯。餅皮口感煙韌,稍稍軟身,用來捲餡料吃更方便。D529牛油果奶昔 $48質地幼細,口感順滑,微甜,牛油果味佔兩成,奶味相對較濃郁。E06 士多啤梨麻薯配士多雪糕梳乎厘班戟 $128梳乎厘大約

M01 燒原隻黑松露春雞配薯條$148
無論視覺或味覺上都可以用火辣辣來形容味。

燒原隻黑松露春雞配薯條

S03 松露蟹肉牛油果蕃茄莎莎配墨西哥餅 $98

餅皮口感煙韌,稍稍軟身,用來捲餡料吃更方便。
松露蟹肉牛油果蕃茄莎莎配墨西哥餅

D529牛油果奶昔 $48
質地幼細,口感順滑,微甜,牛油果味佔兩成,奶味相對較濃郁。

牛油果奶昔

E06 士多啤梨麻薯配士多雪糕梳乎厘班戟 $128
梳乎厘大約隔半個鐘出一輪,所以最好預時間,提早和職員溝通一下。

招牌麻糬梳乎厘班戟,配搭色彩繽紛的新鮮生果,略帶鹹甜的焦糖脆脆、艷紅色的糖碎伴碟,擺盤的確吸睛。

梳乎厘的空氣感未算極致,但蛋味濃郁,質地蓬鬆香滑,上面蓋著一層甜甜地的煙韌麻糬,增添口感, 麻薯下面也內有乾坤,藏著士多啤梨雪糕,吃出甜蜜的冰火感覺

士多啤梨麻薯配士多雪糕梳乎厘班戟

H03 特濃5.0牛乳軟雪糕藍莓芝士餅 $72
軟雪糕以透明芭菲杯承載,放上腳架支撐,平添打卡元素。 以特濃日本牛奶製成的軟雪糕,奶味彷彿更濃,停留在口腔中的美妙感覺更持久,味道香滑軟熟,令人一吃傾心。雪糕下面放滿各種配料 : 米脆,粒狀的藍莓芝士餅,忌廉,口感豐富;低層的藍莓醬,吃起帶出一份酸爽的感覺。

特濃5.0牛乳軟雪糕藍莓芝士餅

餐廳除了甜品,主菜、特色飲品也交出水準,員工態度積極有善,位處香港著名的波鞋、體育用品朝聖地 ~ 花園街 ( 舖面其實面向花園街 ),下次買完戰利品,又多一個歇腳的好地方。
2024-05-16
燒原隻黑松露春雞配薯條
松露蟹肉牛油果蕃茄莎莎配墨西哥餅
牛油果奶昔
士多啤梨麻薯配士多雪糕梳乎厘班戟
特濃5.0牛乳軟雪糕藍莓芝士餅
💟香煎比目魚柳配蜜糖芥茉薯仔: 比目魚柳香煎得剛剛好,外皮些微焦香,魚肉鮮嫩嘅絕對爆汁!配搭上蜜糖芥茉薯仔,甜脆開胃,每一口都想再食一口,口味絕🉐。😌💟 香煎加拿大豬鞍扒伴焗香蜜糖薯仔: 呢款豬鞍扒將加拿大風味完美演繹,外皮煎得剛剛好,彷彿咬下去就能感受到豬肉嘅原始風味。焗香蜜糖薯仔令呢道菜口感上升了一個層次!🥸💟 朱古力Oreo 純牛乳刨冰: 朱古力與Oreo的完美配搭,加上純牛乳嘅滑順口感,每一口都具有濃厚嘅朱古力風味。在炎炎夏日中進一口,真係幸福感爆棚!🥳💟 士多啤梨乳酪配士多啤梨雪糕焗厚鬆餅: 顧名思義,厚厚的鬆餅有著鬆軟的口感,搭配上士多啤梨雪糕與士多啤梨乳酪,味道真係,冰火兩重天!每次去絕對必點!💝💟 凍檸水: 去油解渴最上佳的選擇就是凍檸水!味道清新檸檬的香氣,一口品嚐,心情都開朗了起來。🤩🔸 環境:9/10🔸 食物質素:9/10🔸 服務:8.5/10🔸 整體評分:9/10呢間HeSheEat無論裝修丶食物感覺都係幾舒適,整間餐廳都蠻chill嘅,一邊食一邊聽音樂,感覺好鬆弛。喺旺角呢個地方揾一區清靜嘅咖啡店真係唔容易,強烈推介 HeSheEat 啊!

🔸 環境:9/10
🔸 食物質素:9/10
🔸 服務:8.5/10
🔸 整體評分:9/10
今日同家人嚟到旺角嘅HeSheEat咖啡店飲下午茶,一早就book左位 ,好期待!😊 喺度見到menu 有好多特色款式,包括讚到爆嘅HeSheEat All Day Breakfast、香煎帶子黑松露忌廉燴扁意粉,經典嘅士多啤梨芝士餅特濃5.0牛乳軟雪糕芭菲同埋紫薯鮮奶等等。每一款都以佢哋嘅獨特風味搶眼!hehe 👶💜整體環境💜佢哋嘅環境好舒適,設計簡單達麗,令人感覺好自在。佢哋嘅服務員都好和善,笑容迎人,服務好出色,真係一流。🫶🫶💜款式一:HeSheEat All Day Breakfast💜哎呀!HeSheEat All Day Breakfast實在太吸引人了!其中嘅德國鮮肉腸、意大利煙腩肉和巴馬火腿都煮得好好味!好滿足同時又好開心!💜款式二:香煎帶子黑松露忌廉燴扁意粉💜其次就要黎到呢個香煎帶子黑松露忌廉燴扁意粉,咁香嘅意粉真係好難抗拒呀!帶子嘅鮮味完美地融入到黑松露嘅香氣中,真係非常美味,太值得試啦!🤤😋💕💜款式三:士多啤梨芝士餅特濃5.0牛乳軟雪糕芭菲💜士多啤梨芝士餅特濃5.0牛乳軟雪糕芭菲,好味到無話說!超濃嘅奶味,配上甜甜嘅芝士餅同超滑嘅雪糕,真係美味到你唔想停口!每一口

💜整體環境💜
💜款式二:香煎帶子黑松露忌廉燴扁意粉💜
💜款式三:士多啤梨芝士餅特濃5.0牛乳軟雪糕芭菲💜
士多啤梨芝士餅特濃5.0牛乳軟雪糕芭菲,好味到無話說!超濃嘅奶味,配上甜甜嘅芝士餅同超滑嘅雪糕,真係美味到你唔想停口!每一口都令人回味無窮!🍦🍓😍
💜款式四:紫薯鮮奶💜
紫薯味道足夠,配搭新鮮牛奶,味道真係好正呀!如果你鍾意飲新奇嘅飲品,咁呢款就絕對值得一試! 🥤
餐廳超方便,落單自行掃掃QR code!☺️!首先我哋試咗個❣️烤羊西冷扒配芥末薯蓉❣️,羊扒一入口就覺得肉質嫩滑,配上滑溜溜嘅芥末薯蓉!可口,對味道要求高嘅朋友無得輸☘️其次,個❣️香煎比目魚柳配蜜糖芥茉薯仔❣️確實令人驚喜。煎至恰到好處嘅魚柳加上蜜糖芥茉薯仔陪唔單止口感醒神,食落肚都十分滿足。這個配搭真係正!🥳❣️肉桂蘋果拿破崙❣️等你食完咁多西餐轉番口味,每一啖都係蘋果同肉桂 mixed 搵出嘅新滋味。這道甜品可謂必食 item呢😝!個甜點帶出其他甜品無法比擬嘅獨特,你一定要試吓😙!最後就揀咗碟❣️士多啤梨麻糬梳乎厘班戟配士多啤梨雪糕❣️。士多啤梨嘅味道濃厚,配搭上班戟,士多啤梨雪糕則襯托得士多啤梨麻糬梳乎厘班戟更突出!🔥食完「HeSheEat」,我感到滿足咁滿心歡喜,無論係環境、人員、菜式嘅質素以及價錢都使我嘅心得到暢快嘅滿足!💖
餐廳超方便,落單自行掃掃QR code!☺️!

2024-05-27 19 浏览
揀咗呢間「HeSheEat」度試吓佢哋嘅午餐。 佢哋嘅環境夠空曠同光猛,真係好舒服。平時西餐一般都會好油膩,但係今次我決定清清地!首先就叫咗一個松露蟹肉牛油果番茄莎莎墨西哥餅。味道係真係勁鮮美喎。😇同我一般食嘅西餐味道好唔同,真係放低咗一個新高度!再嚟就係個烤美國安格斯肉眼牛扒配燒汁。😉肉質得嚟又唔會有筋,配埋佢個燒汁,味道夠晒濃郁,真係好好食!至於甜品,🔸士多啤梨芝士餅特濃5.0牛乳軟雪糕芭菲又係另一個highlight 喇!其實我係好愛呢個雪糕嘅,而且奶味好濃,吃完一啖就覺得已經好幸福!🔸宇治抹茶士多啤梨鮮奶配抹茶雪糕仲好飲喎!抹茶同士多啤梨相間咁飲,好新鮮呀😊

今日就准備迎接朋友們嘅生日聚會,呢度環境舒適,完全方便我哋開心聚會。🍤 從輕食開始,炸蝦天婦羅配青檸蛋黄醬,炸到恰到好處,炸到外脆內腍,新鮮嘅蝦味充斥口腔,呢個就係我哋鐘意佢嘅原因😋!🥩 緊接住,我哋試咗香煎加拿大豬鞍扒,焗香蜜糖薯仔真係特別好食,做到出乎我哋意料。香蜜糖嘅甜,外皮焗得啱啱好,唔會太耐,夾咗去鬆軟嘅肉質,真係好入味👍!🍝唔少得主菜,香煎帶子黑松露忌廉燴扁意粉份量唔細。意粉滑口,帶子肥美,再加上黑松露嘅獨特香味,夾埋一齊係一種味覺享受💯💖🍧 講到甜品,朱古力Oreo純牛乳刨冰,部分溶化咗朱古力同Oreo 嘅香滑口感,再配以嘅忌廉一齊食,令人難以忘懷🍨! 🍹 細細聚,最適合配上凍檸茶,清新檸檬味加埋茶嘅醇和,解渴又消暑,簡直係大熱天嘅最佳選擇!🔥總括嚟講,HeSheEat食物質素無得挑,價格公道,服務又有水準。🙌🏼🙌🏼

2024-05-23 35 浏览
HeSheEat旺角分店自從搬來The Forest後,第一次來吃。裝修比以前精緻很多,清新溫暖木色系設計,偏文青風格。座位比較擠迫。餐牌選項和其他分店有些許不同。‖ 炸魷魚鬚 ($68) ‖炸得香脆,調味適中,比較細塊,口感較韌。‖ 烤羊西冷扒配芥末薯蓉 ($158) ‖羊扒要了五成熟,望落粉粉嫩嫩😊。羊味ok,帶少少香口,部分肉質稍韌。薯蓉好香牛油味,好味😋。‖ 宇治抹茶·紅豆·白玉 ($68) ‖雪糕用上北海道特濃5.0牛乳,所以好幼滑和重奶味☺️。因為只是在面頭灑上抹茶粉,所以抹茶味不濃。底部有白玉、脆米、紅豆和忌廉。‖ 士多啤梨麻糬配士多啤梨雪糕 ($128) ‖賣相吸引😍。梳乎厘pancake超鬆軟,綿密細滑,好香蛋味😋。和上面的麻糬和雪糕一起吃都幾夾,加上伴碟的焦糖及士多啤梨脆脆和忌廉,各款口感共冶一爐。

座位比較擠迫。餐牌選項和其他分店有些許不同。

‖ 炸魷魚鬚 ($68) ‖

炸得香脆,調味適中,比較細塊,口感較韌。

‖ 烤羊西冷扒配芥末薯蓉 ($158) ‖

‖ 宇治抹茶·紅豆·白玉 ($68) ‖

‖ 士多啤梨麻糬配士多啤梨雪糕 ($128) ‖

單骨雞翼(配水牛城醬/蜜糖芥末醬),雞翼外層經過麵粉包裹,烤焗後變得酥脆,內部肉質嫩滑。相比雙骨雞翼,單骨雞翼更容易進食,配上水牛城醬,融合了甜、酸、鹹和微辣元素,讓人回味無窮,配上蜜糖芥末醬,甜中帶有蜂蜜的香甜,而辣則來自芥末的刺激。烤原隻黑松露春雞配薯條,這道菜肴是一場味覺的慶典。春雞皮脆肉嫩,每一口都能嚐到黑松露的奢華香氣,而薯條的金黃酥脆與蕃茄醬的鮮甜,則為這道佳肴增添了幾分家常的溫馨。這不僅是一頓餐,更是一次舌尖上的旅行,帶你穿越到法國鄉村,體驗地道的鄉土美食。宇治抹茶黑芝麻疏乎厘班,宇治抹茶與黑芝麻醬的結合,為這道疏乎厘班戟帶來了一場視覺與味覺的雙重盛宴。深綠的抹茶粉撒在柔軟的班戟上,與黑芝麻醬的深邃色澤形成鮮明對比。入口即化的班戟質地,配上抹茶的微苦與黑芝麻的香醇,每一口都是對傳統日式甜點的完美致敬。這不僅是一份甜品,更是一次味蕾的旅行,帶領食客穿梭於日本茶園與芝麻田間的清新與濃郁之間。肉桂蘋果拿破崙,肉桂蘋果配果仁是一道充滿層次感的甜點。每一口都能嚐到蘋果的酸甜與肉桂的溫暖香氣,再加上果仁的脆口感,這三者的結合創造出了一個完美的味蕾交響曲。蘋果經過烘焙後,與肉桂的香氣緊
單骨雞翼(配水牛城醬/蜜糖芥末醬)

烤原隻黑松露春雞配薯條

宇治抹茶黑芝麻疏乎厘班

肉桂蘋果拿破崙

肉桂蘋果拿破崙,肉桂蘋果配果仁是一道充滿層次感的甜點。每一口都能嚐到蘋果的酸甜與肉桂的溫暖香氣,再加上果仁的脆口感,這三者的結合創造出了一個完美的味蕾交響曲。蘋果經過烘焙後,與肉桂的香氣緊密結合,而果仁則在口中帶來意想不到的驚喜。這不僅是一道甜點,更像是一場秋日的詩意,讓人在品嚐之餘,也能感受到季節的轉換與豐富的情感。

特濃5.0牛乳芭菲士多啤梨芝士餅

特濃5.0牛乳芭菲士多啤梨芝士餅,特濃5.0牛乳芭菲與芝士餅的組合,是一次味覺上的華麗冒險。濃厚的牛乳百匯在口中緩緩融化,與草莓的酸甜味道形成了完美的對比。而芝士餅的細膩質感,則在這濃郁與清新之間,巧妙地搭起了一座橋樑。每一口都讓人仿佛置身於春日的草莓園中,享受著牛乳與芝士的純粹滋味。

宇治抹茶士多啤梨鮮奶配抹茶雪糕

宇治抹茶士多啤梨鮮奶與抹茶雪糕的組合,是一次令人心曠神怡的味覺之旅。清新的抹茶與甜美的士多啤梨鮮奶交織在一起,創造出一種既清爽又豐富的口感。而加上頂層的抹茶雪糕,不僅增添了層次,更帶來了絲絲涼意,讓這道飲品在炎炎夏日中顯得格外誘人。每一口都能感受到春末夏初的氣息,宛如在京都的茶園中漫步,享受著自然的恩賜。這不僅是一杯飲品,更是一場視覺與味覺的盛宴,值得細細品味。

單骨雞翼(配水牛城醬/蜜糖芥末醬)
烤原隻黑松露春雞配薯條
宇治抹茶黑芝麻疏乎厘班
肉桂蘋果拿破崙
特濃5.0牛乳芭菲士多啤梨芝士餅
宇治抹茶士多啤梨鮮奶配抹茶雪糕
2024-05-21 39 浏览
最近同朋友去咗旺角區好出名嘅甜品舖,佢哋簡直係呢一區嘅人氣首選店,長期都要排長龍先至可以入到去。佢哋嘅環境好清新俾人感覺舒服,裝潢就係行簡約文青風。🤩**烤羊西冷扒配芥末薯蓉**羊扒西冷我揀咗五成熟,嚟到覺得啱啱好唔會話好生,外面呈現咗靚靚既金黃色,切開之後內裡仲好juicy,真係入口即溶,非常嫩滑。🐏**大蝦。野菌。溫泉蛋芝士汁燴意大利鮮蛋麵**麵條Q彈有勁,加埋佢哋特製香濃濃既芝士汁,出奇地惹味。芝士汁佢哋都調校得啱啱好唔會覺得好膩。😋**特濃5.0牛乳宇治抹茶紅豆白肉**果然係特濃嘅日本牛乳,淨係聞都聞到佢好香濃嘅奶香味。個白肉軟綿綿,仲有嚟自日本宇治既高級抹茶,再配合入口即溶既紅豆,每一種元素都好相配!🍨**肉桂蘋果拿破崙**個拿破崙皮非常之酥脆可口,蘋果內餡就充滿咗肉桂味道,唔會過份甜膩,配合埋陣香濃濃既奶油真係好match。😍**牛油果奶昔****Coconut Pandan Latte**奶昔方面,牛油果味道好濃郁,絕對係落足料。飲落口感好滑順,非常順口!Coconut Pandan Latte就散發住香濃既椰子同香甜既炊香,飲落口係出奇地清爽,真係令人流連忘返!🥑🥥

**烤羊西冷扒配芥末薯蓉**

**大蝦。野菌。溫泉蛋芝士汁燴意大利鮮蛋麵**

**特濃5.0牛乳宇治抹茶紅豆白肉**

**肉桂蘋果拿破崙**

**牛油果奶昔**
**Coconut Pandan Latte**

想慶祝生日,者同朋友哋慶祝啲特別嘅時刻,需要一個有格調又舒適嘅地方?我哋就嚟到HeSheEat,依間位於旺角緊鬧中取靜嘅咖啡店,裝修簡約而現代,提供高質素嘅西式菜式,我哋嘅午餐將盡善盡美。1️⃣松露蟹肉牛油果番茄莎莎墨西哥餅🌮:係到松露的香味融入咗新鮮的蟹肉之中,加上番茄莎莎嘅濃郁口感,您會發現原來墨西哥餅可以做到咁香咁好食咁上癮!2️⃣烤羊西冷扒配芥末薯蓉🥩:滋味濃郁的羊脾扒,芥末味的薯蓉。3️⃣紫薯鮮奶🍠🥛:紫色的紫薯配上新鮮的牛奶,令人感到越喝越滑口個牛奶味超香,超濃,好鍾意阿!4️⃣士多啤梨麻糬梳乎厘班戟配士多啤梨雪糕🍓🍨🥞:這道甜品是由官方鍾意的士多啤梨做主打,加入麻糬班戟,增添了口感,食起來更有層次感。😊🎉🥳
😊🎉🥳
同男朋友去旺角嘅HeSheEat西式咖啡店,一齊慶祝生日🎁真係開心到爆!有一系列誘人嘅美食,仲有舒適嘅環境同一流嘅服務👍🥰食物🤤🤤🤤🤤🤤環境🏮🏮🏮🏮🏮服務👍👍👍👍👍我哋點咗松露蟹肉牛油果番茄莎莎墨西哥餅㗎😍🥑🦀。望落去就超惹味嘅蟹肉牛油果,再配埋番茄莎莎,你會發現原來西式嘅下午茶都可以咁有東方風味🤤。接著出場嘅就係佢哋嘅HeSheEat All Day Breakfast🥐🍳🍅。有德國鮮肉腸同意大利煙腩肉,原來西式嘅下午茶連早餐都包埋咗!然後配上煎完嘅蘑菇🍄,焗香糖薯仔🍠黎一嚐,實在係太正啦,非常適合任何生日派對🎉再嚟就輪到喺我哋眼前開花嘅朱古力Oreo純牛乳刨冰㗎🍫🍪🥛。冰涼一口,好似人間雪花咁,瞬間令人驚喜四溢🥳!朱古力粉紅色嘅封面,與之搭配嘅柔和Oreo味,非常引人入勝 😍。細節嘅地方,HeSheEat都唔會放過喎!慢煮嘅蕃茄🍅味道醇厚,味道均勻,真真實實好有家嘅感覺😊。刨冰🍨好似天界嘅雪花咁,每一粒冰粒都好似鑽石般閃閃發亮💎,讓人好想繼續品嚐。HeSheEat真係超級適合慶祝生日🎂。無論係食物,定係環境,甚至係服務,都可以做到最好👍。下次你若果諗住去邊度慶祝生日,咁就親身去He

食物🤤🤤🤤🤤🤤
環境🏮🏮🏮🏮🏮
服務👍👍👍👍👍

HeSheEat真係超級適合慶祝生日🎂。無論係食物,定係環境,甚至係服務,都可以做到最好👍。下次你若果諗住去邊度慶祝生日,咁就親身去HeSheEat體驗下佢哋嘅出色服務同精緻料理啦!💕🎉
我一直都好鍾意嚟「HeSheEat」,不止因為佢嘅環境舒服,每次嚟都可以好輕鬆咁體驗到美食旅程,最主要係佢哋個菜式真係好創新同好好食。食材新鮮,同埋佢哋烹調嘅技巧都好精湛,每一次都為我同朋友帶嚟一個好特別嘅午餐時光。🍽️🍵😊🥗和風大蝦牛油果沙律🥗大蝦鮮甜,牛油果綿密,同沙律一齊食,就係一個完美嘅組合!每次食都會覺得好滿足,佢嘅創新配搭已經深深吸引到我。🦐🥑💞🍱月見燒牛肉丼🍱牛肉煎到金黃色,呢個燒牛肉丼升級咗我對牛肉嘅認知。每一口都令我流連忘返,真心推薦比大家試!🥩🥚😋🥤紫薯鮮奶🥤呢款飲品非常清新有驚喜,紫薯嘅甜味同鮮奶嘅濃郁完美結合。新鮮無添加,飲完都令人有一種清新嘅感覺。🥛🍠💜🍦士多啤梨乳酪配士多啤梨雪糕焗厚鬆餅🍦非常厚切嘅鬆餅配上士多啤梨乳酪雪糕,整個搭配令人印象深刻!熱熱嘅鬆餅同凍凍嘅雪糕一齊食,簡直就係冰火兩重天嘅感覺!😍🍓🍨 如果你都想嘗試佢哋嘅創新菜式同體驗一下佢哋嘅舒適環境,就快啲去「HeSheEat」試下佢哋嘅食物啦!👍🎊🍽️
🥗和風大蝦牛油果沙律🥗
🍱月見燒牛肉丼🍱
🥤紫薯鮮奶🥤
🍦士多啤梨乳酪配士多啤梨雪糕焗厚鬆餅🍦

2024-05-16 48 浏览
女朋友每次經過HeSheEat都會同我講一次 依間好好食架😋 見佢成日讚不絕口 今次就試吓啦😤🍀香煎加拿大豬鞍扒拌焗蒜香蜜糖薯仔加拿大豬鞍扒煎得恰到好處 口感有嚼勁 吾會太韌 點少少醬汁更加入味😉 薯仔亦都好香口 整體擺盤賣相吸引🤩🍀蟹肉辣肉腸蕃茄水牛城芝士扁意粉蟹肉嘅份量都幾多 鋪滿咗係表面 撈勻一齊食都會咬到蟹肉😛 辣肉腸令到味道更加香濃 加埋水牛城芝士嘅味 食落口感層次感更豐富😚🍀宇治抹茶黑芝麻疏乎厘班戟班戟好蓬鬆 滿滿嘅空氣感 食落蛋香味好濃 加埋宇治抹茶嘅味道 好夾好好食🥞🍀朱古力特濃5.0牛乳芭菲牛乳味道濃郁 每一啖都好正 同朱古力嘅濃厚味道好匹配 底部仲有朱古力脆粒同埋朱古力漿 味道同口感層次感都好分明🥰🍀提拉米蘇牛奶咖啡唔會太甜 咖啡味幾香濃 賣相都好吸引☺️

🍀香煎加拿大豬鞍扒拌焗蒜香蜜糖薯仔

🍀蟹肉辣肉腸蕃茄水牛城芝士扁意粉

🍀宇治抹茶黑芝麻疏乎厘班戟

🍀朱古力特濃5.0牛乳芭菲

🍀提拉米蘇牛奶咖啡
唔會太甜 咖啡味幾香濃 賣相都好吸引☺️
與媽媽共享生日快樂的一天,我哋就選擇到位於旺角嘅HeSheEat,體驗它獨特的午餐。咁一個下午,我哋一邊品嚐美食,一邊分享生活嘅點滴,真係好開心。首先要介紹嘅就係「炸魷魚鬚」🦑,色澤金黃嘅外皮,為佢增添幾分誘人的色彩,逐條魷魚鬚炸得恰到好處,外酥內軟,特別滋味。再嚟就係「香煎比目魚柳配蜜糖芥茉薯仔」🐟,魚肉鮮嫩,煎得剛剛好,跟著特製的蜜糖芥茉薯仔一齊食,每一啖都充滿了海洋的新鮮。喺這種日子,食呢道菜就係味道好啦。主食部分,我哋叫咗一個「香煎帶子黑松露忌廉燴扁意粉」🍝,每一粒帶子都煎得金黃,入口即化。再配上黑松露忌廉燴扁意粉,整個人嘅味蕾都要被滿足到爆。甜品當然唔少得「士多啤梨芝士餅特濃5.0牛乳軟雪糕芭菲」🍨,香濃嘅牛奶雪糕,味道好重,口感滑順,伴隨士多啤梨芝士餅,甜美的滋味,真係享受!我哋仲揀咗一個它嘅「肉桂蘋果拿破崙」🍎,清清的肉桂味讓甜味巧妙地中和了,一咬下去,那酥脆的口感,瞬間令我食到停唔到。食完整餐之後,我就知道選HeSheEat係正確嘅,佢嘅美食,舒適嘅環境,還有熱情的服務,一切都讓我們過得好開心好滿足。👍😊🎊🎉🎈🎂🍰👌

嚟到呢度,就會明白原來西式咖啡店嘅下午茶都可以咁寧靜同享受😊。我同朋友入到店坐低,就叫咗份和風大蝦牛油果沙律🥑。我覺得呢碟沙律好似帶咗啲日本風味,特別係嗰啲食物本身嘅味道,例如大蝦同牛油果,真係嘅新鮮同有滋味😍。然後試食咗炸蝦天婦羅配青檸蛋黄醬🍤,最難忘就係佢嘅口感。炸蝦好脆,唔係脆得似脆片咁,而係有厚度咁樣,同埋有足夠嘅肉質感。加埋青檸蛋黄醬,就更加出色!😄要講係食物最出名部分,就要數酥鬆牛角包X特濃牛乳5.0軟雪糕🍨啦。如果你本身鍾意甜品,應該會鍾意呢款甜品。口感上,呢款甜品有好多層次感,例如熱辣辣嘅牛角包同冰涼嘅雪糕,佢兩者嘅口感好似互相碰撞,引發出新嘅滋味😁。但留意返,呢個只做外賣,所以係熱辣辣既天氣,一路行一路食好正!我哋嚟到 HeSheEat,真係有種好舒服同愜意嘅感覺。如果你想去個食得晏嘅地方,又有好多好食嘅食物,可以試下嚟 HeSheEat。無論你嚟自邊度,你都會發現,原來旺角都可以有咁靜嘅角落😍。