2009-08-06
今日去ELEMENTS睇戲,睇之前未夠鐘,咁我又好肚餓因為未食野,所以就黎左呢度食D野食個TEA先。佢而家有個分開類似TEA SET既MENU...全部都係$48,與佢其他野相比起較平,但因為佢份部都係一D鹹既野,完全無甜品,類似青口呀,肉丸呀, MINI BURGER等等,咁因為我又想食D甜野喎,所以就無叫到啦。最後兩個人叫左個Tea Set for ONe一齊share食,因為過往既經過都發覺通常tea set for one share食就剛剛好,再多d通常都食唔哂架啦。但食完之後感覺上覺得佢既鹹點好過甜點,例如佢個sandwiches幾好,麵包夠脆,芝士火腿好味! 佢另外仲有個多士有塊parma ham又係幾好食。跟住仲有個鬆餅同朱古力蛋糕就普通啦。但我想講個macarons未免太甜啦,我本身都係食得甜既野人,但真係甜得好緊要,有十個甜,超級漏....其中一個係拖肥...真係甜到頂唔順,我食我個friend個朱古力,無分別,一樣係甜到爆...omg!之後仲有個rasberry chocolate roll...經過個macarons我覺得佢又係會勁甜,但食落去又ok喎,酸酸地咁
之後仲有個rasberry chocolate roll...經過個macarons我覺得佢又係會勁甜,但食落去又ok喎,酸酸地咁,幾好味,甜度可以接受呀。
飲左佢杯hot light chocolate,呢個幾好飲呀,一飲落去勁香朱古力味,你唔會覺得佢過甜,好香好好飲,我飲到尾好唔捨得,哈哈。