Little Nepoli貴為亞洲Top 50 Pizza店之一,👦🏻👧🏻一直都想去潮聖,當日下午三點幾去到餐廳原來係落場時間,結果👦🏻👧🏻就行完街再早啲去餐廳排隊。皇天不負有心人,6點鐘可以順利堂食Pizza!🌟Rustica今次👦🏻👧🏻就冇叫最傳統嘅Margherita/ Diavola,反而就叫咗特別口味Rustica,有意大利燒肉、燈籠椒🫑、薯仔🥔、煙熏水牛芝士🧀、橄欖油。用上拿坡里傳統的巨型石窯烤爐烤製Pizza,薄餅皮外脆充滿炭香味,充滿嚼勁,而中心就保持濕潤,熱辣辣食輕鬆拉芝。可能因為呢個Pizza唔係用番茄醬🥫做Base,冇咩酸味時感覺上會漏少少。餡料上意大利燒肉、薯仔、煙熏水牛芝士係幾夾嘅,不過幾款配料味道可能太似,味道上就冇咩大驚喜。🌟Sfogliatella Riccia呢個係一個用咗Ricotta Cheese 乳清芝士做嘅Pastry類甜品。酥皮層唔係平時食牛角酥/ Sweet Pastry嘅質感,而係極度酥脆可以輕易咬出一圈圈(一層層)⭕️嘅酥皮。而內餡就有有檸檬🍋香味嘅Ricotta Cheese,👦🏻就對呢個甜品好滿意啦😛。

🌟Rustica

🌟Sfogliatella Riccia
2022-11-07 580 浏览
應朋友邀請一齊去試下呢間 人氣話題店,佢係一間無得訂位嘅小店,星期六日晚市開六點,我地六點過少少去到門口已經有唔少等緊位同等緊外賣嘅人,如果想等堂食要入去同店員留電話排隊,有位佢就會打電話畀你。 過左一陣佢打嚟話只有企位,但係已經好肚餓, 唔想等喇,企位都照殺。 佢餐牌有十幾款唔同嘅 pizza 揀,店員建議我地第一次嚟可以試下 5 號、10號 同埋「炸Pizza」,於是我地都無懸念就叫左呢三個。 先嚟到嘅係 10號:Vesuviana,有豬肉腸,兩款唔同芝士,少少辣椒碎同西蘭花葉~ 一開盒果下已經勁香,要講拿波里薄餅,除左對食材嘅要求高之外,不得不提嘅就係佢地對於餅底有幾咁薄係有好高嘅要求,Little Napoli 就好做到呢一點,佢地個餅底,超!級!薄! 店員要傳授左佢地嘅獨門食法,我地先真真正正可以開動喇~ 西蘭花葉 令到成個薄餅無論係口感或者層次感都有好大提升,個餅底好薄好軟好香,食落就好似無乜負擔咁,成個薄餅係立即秒左。再嚟就係 5號:Calzone,即係將塊薄餅對摺左先放入去爐度焗,係嚟自拿波里嘅造法,Little Napoli 呢一款都係比較跟返傳統

Vesuviana

再嚟就係 5號:Calzone,即係將塊薄餅對摺左先放入去爐度焗,係嚟自拿波里嘅造法,Little Napoli 呢一款都係比較跟返傳統,有蕃茄醬、火腿、沙樂美腸、磨菇、芝士、鮮羅勒等等,望落去大家都覺得好似好腬,但係食落係出奇地輕身,完全無負擔,兩隻角位香口到不得了,出色嘅係。
Calzone

最後試埋第三推介:Ripieno Fritto 意式炸薄餅,我地就揀左有肉嘅版本 Cicoli Ham & Ricotta ,顧名思義入面就有火腿同芝士啦。 可能因為炸嘅關係油感明顯係更強,同埋小心上枱嘅時候係非常之熱,佢一份係有兩件 share 都好方便。 第一啖咬落去其實係食唔到入面嘅餡料, 餡料喺入面嘅最下面,但係炸到好香好脆嘅餅底食落去真係好過癮,食到去下面連埋餡料就好似蘸緊忌廉湯咁,遲啲天氣再凍啲食呢個應該真係不得了。
Cicoli Ham & Ricotta

本身其實真係好少去跑馬地食飯,但係我一定會為左 Little Napoli 再去跑馬地!
Calzone
Cicoli Ham & Ricotta
2022-11-07 230 浏览
餐廳得2張檯,星期六等了個幾鐘都等唔到位,只好外賣,店員服務態度非常好,有禮貌。叫了兩份店員推薦的pizza,好食,下次試吓現場食應該更好味道。係鋪頭可以見到廚師烤制pizaa幾得意。

係鋪頭可以見到廚師烤制pizaa幾得意。
❗️上過2次MM/全亞太排名24/盧覓雪愛店❗️絕對係大熱信心保證 質素的確好唔錯 內心頭三有佢🍴🥦VESUVIANA💰HKD248(Rating: 8.2/10)
一致最鍾意!豬肉腸碎入口多汁 水牛芝士配羅馬羊奶芝士好融洽 入口稠度重而不膩 有西蘭花葉更清爽 批底唔會太濕 雖然稍偏鹹 但配軟綿批邊都ok encore首選👍🍕BUFALA💰HKD208 (Rating: 7.6/10)簡單樸實嘅配搭 蕃茄醬味道香甜天然 加上水牛芝士 羅勒葉橄欖油 批底煙韌 不過有少少過濕 難攞起少少狼狽🔥DIAVOLA💰HKD208 (Rating: 7.3/10)同有水牛同羊奶芝士 辣肉腸香味出 整體如Magherita再加Salami 適合辣香愛好者 我麻麻食腸就還好🍅Ripienno Fritto: Classic💰HKD188 (Rating: 8/10)比我想像中好食!一份有兩個半摺炸pizza 餡料如Magherita 但呢款更好 內濕潤外脆 入口唔油膩 炸得好好 煙韌度更高 但打直放餡料會向下墜 可能平放會更正✨🍋SFOGLIATELLA RICCIA💰HKD58 (Rating: 7.8/

Classic

🍋SFOGLIATELLA RICCIA💰HKD58 (Rating: 7.8/10)
聽到離開嘅人話好食 即叫咗件 要新鮮食嘅鬆脆甜品 內有甜ricotta cheese餡 味道幾好 帶點citrus同類似果仁香(非杏霜) 好有特色
Stuffed  Pocket

整體十分唔錯 超喜歡南意pizza 同中環愛店相比批邊冇咁airy 醬料較重手🔍想食建議早啲到 好少位🏃🏻
Classic
Stuffed  Pocket
2022-10-06 2818 浏览
-{跑馬地手拉pizza🍕}🤤 Vesuviana 🤤 ($248)有豬肉腸同西洋菜葉 好多肉😚食食下啲芝士味就慢慢出黎🤣依種冇落蕃茄醬唔似平時既定pizza嘅味道 但配搭都好夾😆而薄餅邊比較實淨!會食到麵粉香😋但食得多會飽好多😂😂👖褲評: 8.3/10🤤 Classic Fried Stuffed Pizza 🤤 ($188)佢係一塊餅皮分半炸左再夾蕃茄醬 芝士 羅勒葉 炸嘅薄餅皮好脆口而一啲都唔油膩😎不過啲餡係曬底 會最後好濃味而頭幾啖冇乜料咁👖褲評: 8.5/10🤤 Diavola🤤 ($208)超級多蕃茄醬😳係偏酸嘅一種 而且真係好濃味不過個底好濕 好重口味建議最後先食!👖褲評: 7.8/10🤤 Bufala 🤤 ($208)辣肉腸嘅辣係最後先湧出黎😂😂😂我接受唔倒嘅辣🥹🥹👖褲評: 7/10🤤 Sfogliatella 🤤 ($58)好重香料同芝士味嘅甜品~似係有餡嘅牛角酥💁‍♀️👖褲評: 7/10依度位置唔多 如果想堂食嘅話一定要早啲黎☺️而野食就推介Vesuviana同炸pizza😉性價比: 8/10服務: 9/10環境: 8/10🚩 Little Napo
{跑馬地手拉pizza🍕}
🤤 Vesuviana 🤤 ($248)

👖褲評: 8.3/10

👖褲評: 8.5/10

🤤 Diavola🤤 ($208)

👖褲評: 7.8/10

🤤 Bufala 🤤 ($208)
辣肉腸嘅辣係最後先湧出黎😂😂😂我接受唔倒嘅辣🥹🥹
👖褲評: 7/10

🤤 Sfogliatella 🤤 ($58)
好重香料同芝士味嘅甜品~似係有餡嘅牛角酥💁‍♀️

👖褲評: 7/10

性價比: 8/10
服務: 9/10
環境: 8/10

🚩 Little Napoli 🚩
地址: 跑馬地景光街8號景光樓地下

#fuudjai #fuudjai西餐 #fuudjai跑馬地
Classic Fried Stuffed Pizza
Sfogliatella
Classic Fried Stuffed Pizza
Sfogliatella
  • DIAVOLA
📍跑馬地𝙷𝚊𝚙𝚙𝚢 𝚅𝚊𝚕𝚕𝚎𝚢❝又另一間人氣拿坡里pizza🍕亞洲Top24!✨罕有既炸pizza!😍仲試齊多款😝❞今次同朋友一齊黎食呢間亞洲Top 24既pizza😎經唔少media推介後我都bookmark左😬店員好熱情friendly😝由於佢主打外賣 店內得一張大枱同幾個bar枱位 所以坐得好逼🙈💬關於批邊批底‼️佢用石窯焗爐即叫即製🔥批邊脹卜卜 軟熟煙韌 好有麵粉香😝但相對我之前大推既中環pizza愛店 呢度既批邊冇咁脆口同puffy空氣感 中間密度高 實淨少少 更重麵包感🍞(視乎大家鍾意邊款 我個人中意脆口puffy感😚)同埋蕃茄醬款式既批底都偏濕🙈另外炸pizza好特別! 好好食 下面再講🤤🌿🐷𝐕𝐞𝐬𝐮𝐯𝐢𝐚𝐧𝐚 $248 (4/5)有Pork sausage, mozzarella, 羊奶芝士, 西蘭花葉😬好惹味既一款 充滿鹹香!😆同朋友一致覺得最中意呢款 好少見充滿菜既pizza 西蘭花葉食落似菠菜😚🧀🍅𝐁𝐮𝐟𝐚𝐥𝐚 $208 (3.5/5)呢款同margherita好似 只係芝士用上buffalo mozzarella!😋蕃茄醬偏酸 芝士煙韌口感😌可惜呢款批底偏濕🙈🌶
📍跑馬地𝙷𝚊𝚙𝚙𝚢 𝚅𝚊𝚕𝚕𝚎𝚢
❝又另一間人氣拿坡里pizza🍕亞洲Top24!✨
罕有既炸pizza!😍仲試齊多款😝❞

💬關於批邊批底‼️

Vesuviana

🌿🐷𝐕𝐞𝐬𝐮𝐯𝐢𝐚𝐧𝐚 $248 (4/5)

Bufala

🧀🍅𝐁𝐮𝐟𝐚𝐥𝐚 $208 (3.5/5)

Diavola

🌶🐷 𝐃𝐢𝐚𝐯𝐨𝐥𝐚 $208 (4/5)
有Salami, mozzarella, 羊奶芝士同蕃茄醬 同上面bufala好似🤭只係多左salami辣肉腸🌶好香辣! 唔食得辣既朋友要留意😎呢款都係好惹味🔥不過批底都偏濕

Fried  stuffed  pizza

🔥🍕𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐒𝐭𝐮𝐟𝐟𝐞𝐝 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚 - 𝐂𝐥𝐚𝐬𝐬𝐢𝐜 $188 (4.5/5)
第一次食炸pizza🔥係Margherita款😚個批皮香脆煙韌 中間好多茄醬同芝士😎不過多過2人sharing就有d麻煩 同埋要趁熱快手食!😌因為D醬汁配料會跌晒落最底 食落會覺得唔夠料咁 要了/倒番d出黎🙈

Ricotta  stuffed pastry
🥐𝐒𝐟𝐨𝐠𝐥𝐢𝐚𝐭𝐭𝐞𝐥𝐚 𝐑𝐢𝐜𝐜𝐢𝐚 $58 (4/5)
呢款甜品係酥皮餡餅中間係甜甜的ricotta cheese✨帶點肉桂香同少少檸檬味🍋🤤(朋友上網search先知原來仲有帶杏仁味既element😬)個酥皮超酥脆 好多層!! 特別係角落頭 一咬係超脆又好多層 口感超正😚食過最酥脆既酥皮❤️

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍Little Napoli
跑馬地景光街8號景光樓地下

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_跑馬地

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式
Fried  stuffed  pizza
Ricotta  stuffed pastry
  • DIAVOLA
  • Bufala
  • Ricotta  stuffed  pastry
2022-09-30 316 浏览
睇完蔡Sai 個YouTube channel, 即刻過黎依間pizza 店試貨因為疫情,無左堂食,只可以叫外賣無計啦,照殺要試pizza 一定係叫Margherita,最簡單既用料就試到間野得唔得🍕🍕蕃茄醬,芝士,羅勒,欖欖油就係最簡單既食材成就最好既pizza廚師係真意大利拿坡利人,個爐仲係由意大利空運到港一攞到個pizza, 新鮮出爐,熱辣辣,香到呢,成架車都係pizza 味,即刻肚餓到爆燈食落簡單,好味,餅皮係軟熟面包,芝士食得出係有兩款,一定有羊奶芝士,好香蕃茄醬都堅,唔係百佳hea 野,香甜P.s. 個廚仲問我地係咪即刻食,係佢先會幫你剪,如果唔係會漏哂d汁,同埋個盒仲有教正宗食法

因為疫情,無左堂食,只可以叫外賣
無計啦,照殺

要試pizza 一定係叫Margherita,
Margherita

最簡單既用料就試到間野得唔得🍕🍕
蕃茄醬,芝士,羅勒,欖欖油
就係最簡單既食材成就最好既pizza

廚師係真意大利拿坡利人,個爐仲係由意大利空運到港

蕃茄醬都堅,唔係百佳hea 野,香甜

Margherita
2022-09-28 349 浏览
今日去港島朋友屋企作客夜晚突如其來想食 PIZZA朋友就推介一間跑馬地嘅Pizza話有意大利籍廚師純正意大利Pizza特登揸車過去試吓結果好令人驚嘆❗️係食過最好食嘅PIZZA 之一餐廳用相由意大利運過嚟嘅石窯焗爐非常大座亦都好靚焗爐非常之高溫PIZZA 放入去3分鐘內已經可以焗完高溫嘅焗爐焗出嚟的PIZZA非常之香脆收到訂單意大利藉廚師 即時 搓麵團落蕃茄醬,芝士,橄欖油雖然材料非常簡單但係味道非同凡響PIZZA 算係中薄批餅底焗得香脆蕃茄非常 Juicy 芝士的奶香 簡直配合得好好原來Pizza可以咁好食!乳清芝士酥皮餡餅店員推介之下 好多時候我會接納店員指呢款 甜品 並唔係成日有難得過到嚟就試吓啦酥皮非常香脆咬落去一層一層咁酥皮外層酥脆內層 軟香牛油味好重但不會蓋過芝士的香味雖然價錢係較貴但係絕對值得食!
今日去港島朋友屋企作客

PIZZA 放入去3分鐘內已經可以焗完
高溫嘅焗爐焗出嚟的PIZZA非常之香脆

收到訂單
意大利藉廚師 即時 搓麵團
落蕃茄醬,芝士,橄欖油
雖然材料非常簡單
但係味道非同凡響
PIZZA 算係中薄批
餅底焗得香脆
蕃茄非常 Juicy
芝士的奶香 簡直配合得好好
原來Pizza可以咁好食!

Marguerita

外層酥脆內層 軟香
牛油味好重
但不會蓋過芝士的香味
雖然價錢係較貴
但係絕對值得食!
Marguerita
2022-09-20 298 浏览
之前睇到蔡瀾同MM介紹就已經好想去專登入嚟朝聖正宗拿坡里Pizza我同朋友都係素食者,所以先order No.2試吓嘩,啲蕃茄醬非常多,非常新鮮,完全唔似罐頭貨,罐頭貨多數有啲酸味,再加埋上面粒粒圓滾滾嘅蕃茄仔🍅,完全無罪惡感,因為唔會覺得好膩Pizza個麵團好柔軟,有啲咸香味,擺耐咗仲係好軟熟,係我食過最正嘅pizza我哋見唔夠喉,再Order多一個No.8 因為No.8係唯一一款有煙薰水牛芝士同菇菇,好想試吓,不過No.8本身係有火腿,所以先詢問Chef可唔可以做素食(做素食者美德係唔好強求食店,先有禮問吓)結果Chef話Ok!真係好感激不得不說,煙薰水牛芝士同炒過嘅菇味道非常夾,啲菇唔會烘到乾哂,仲係好水潤,食完真係返唔到轉頭😮‍💨再加埋店內有枝辣椒橄欖油🌶🫒因為係天然泡浸,橄欖油吸盡辣椒嘅香味,但唔會嗆辣,一口pizza點少少油,為味道畫龍點睛最後想讚下chef同女店員態度超級好,多謝你哋!繼續努力
之前睇到蔡瀾同MM介紹就已經好想去
專登入嚟朝聖正宗拿坡里Pizza

我同朋友都係素食者,所以先order No.2試吓

我哋見唔夠喉,再Order多一個No.8

不得不說,煙薰水牛芝士同炒過嘅菇味道非常夾,

最後想讚下chef同女店員態度超級好,多謝你哋!繼續努力
02  marinara
08  funghi
02  marinara
08  funghi
2022-09-18 319 浏览
之前喺millmilk YouTube 見佢哋介紹過呢間位於跑馬地嘅Little Napoli,佢哋賣嘅係正宗拿坡里pizza,即係批底中間係薄嘅,而批邊就厚而外脆內煙韌嘅~同埋佢哋舖頭仲有一個用嚟焗pizza嘅大窯爐😲 除咗有10款唔同口味嘅pizza🍕,佢哋仲有賣意式炸餡餅同埋焗意式三文治~不過呢間餐廳嘅位真係唔多,只有一張4-6人大枱+1張勉強坐到4個人嘅bar枱,我同朋友星期日夜晚去食,已經專登5點8左右去到,發現前面已經有2組客人排隊,佢哋都係3-4個人,所以好不幸地我哋食唔到第一輪,要留低名同電話,有位嘅時候就再call我哋~ 佢口頭講就話最少要等半個鐘,不過前面嘅客人好似有中途加單,所以最後我哋都等咗一個鐘左右🙈•🥢 Funghi Pizza $218(火腿、時令雜菇、煙熏水牛芝士、鮮羅勒 、橄欖油)Pizza盒用上同牆磚一樣嘅藍白圖案,蓋入面仲有貼咗張正宗拿坡里食法嘅貼紙🤣 呢個正宗食法就係剪開pizza之後要將pizza左右對摺,夾住啲餡料嚟食,咁就可以夾實啲餡,而且食到批邊都唔會好乾~呢款拿坡里pizza嘅批底真係好薄又好軟熟,食到有麵粉香,而批邊就好厚身,好煙韌仲

🥢 Funghi Pizza $218
(火腿、時令雜菇、煙熏水牛芝士、鮮羅勒 、橄欖油)

呢款拿坡里pizza嘅批底真係好薄又好軟熟,食到有麵粉香,而批邊就好厚身,好煙韌仲好有焦香~呢個funghi嘅配搭都幾唔錯,水牛芝士嘅煙熏味好香,少少乾但份量好多🧀 然後加埋好juicy嘅雜菇同埋鹹香嘅火腿,成件事好融洽,但就都係略為單調咗少少🤏🏼~ (可能同炸pizza有對比有傷害🫢)
(但個pizza真係好食,下次會想試其他餡!)

🥢 Classic Ripieno Fritto $188
(煙熏水牛芝士、羅馬羊奶芝士、聖馬札諾香濃茄醬、鮮羅勒)
呢款係炸意式餡餅,俗稱炸pizza,因為佢嘅麵團同pizza係一樣嘅,但就係搽完醬同放完啲餡料之後,就對摺成半月型咁包起封口,然後拎去油炸~呢款其實都係意大利嘅傳統食物~
上菜嘅時候侍應係已經將餡餅切開咗2份,包起放落個杯到方便食用😛 要放落杯豎起而唔係平放落碟,係因為入面嘅番茄醬係偏流質嘅,平放就一定會流晒出嚟~ 呢個經典配搭真係無得輸,因為香濃茄醬加埋2款芝士,仲有羅勒同黑椒碎,成個配搭非常有層次,同埋啲茄醬好酸甜juicy,都幾開胃!加上炸咗嘅麵團係好薄脆,又唔會好油膩,整體真係比funghi pizza有驚喜好多!
2022-09-04 561 浏览
🎖脆卜卜炸pizza 🤤🤤.老人家我應該都有成十幾廿年冇踏足過跑馬地😂😂今次為咗呢一個Pizza專登搭咗電車嚟呢間下晝5:00先開門嘅Pizza舖☺️我哋6:00去到,好好彩喺間咁細嘅鋪入邊,岩岩有人食完有位比我地即坐😁.推介大家一定要食呢個出邊好少見嘅炸Pizza🤩一個有兩份,好似個雪糕筒咁上面炸到脆卜卜但唔會杉口😋店員話佢係似鹹水角😝個皮食落唔會油膩😍唯一差咁啲就係啲餡集中左係個底到,要自已撕個皮去點啲餡黎食🤣🤣.另外,試埋個拿玻里pizza,個外邊一啲都唔硬,食落煙煙韌韌,啲餡唔會過咸,夾埋個邊一齊食😚係近年食過最好味,沒有之一既pizza 🤩我哋一定會再黎食❤️.#fatfat4ever_跑馬地 #fatfat4ever
🎖脆卜卜炸pizza 🤤🤤
#fatfat4ever_跑馬地 #fatfat4ever
2022-09-02 469 浏览
Little Napoli 🌮📍 跑馬地景光街8號景光樓地下♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎話說突然好想食pizza 😂, 之後就Google 一下香港有咩特色pizza 好食,終於就發現左呢間位於跑馬地既正宗拿坡里pizza😋🌮, 果然同平時食開既唔同, 整塊pizza 係用石窯烤製🌝,即叫即做👋🏻。而個4公噸⽯窯烤爐係由拿坡里訂製, 再運到香港😯, 大家有時間可以試下啦😜,不過店內只有好少位置進食,建議大家係疫情期間都係外賣比較好🤣🥡。🌟 MARGHERITA $188食落口好重芝士味,芝士控必選🤪。另外,可叫店員幫手將pizza 預先剪開,用返拿坡里傳統食法, 將pizza 左右對摺,夾住食, 會食到pizza 相當之多汁, 好軟熟,同平時食開既pizza 絕對係唔同既。🌟 SFOGLIATELLA RICCIA 乳清芝士酥皮餡餅 $58呢個餡餅🥧都唔錯, 而且又唔貴👋🏻。 外層係脆既,內𥚃係甜甜地,有芝士味既餡, 我個人都幾鐘意👏😋。整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎
Little Napoli 🌮

📍 跑馬地景光街8號景光樓地下

🌟 MARGHERITA $188

整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍

2022-08-28 1044 浏览
朋友推介佢地嘅Pizza 係跑馬地名物!難得去到跑馬地就緊係要試試啦🍕🍕成個Pizza 嘅皮係最好味,軟軟的又重麵粉香,就算只係食個皮都會停唔到口!餡料似乎係用全新鮮食材,特別係茄汁底食到酸酸甜甜新鮮蕃茄味道,真材實料嘅感覺!佢仲有教學教大家正確食pizza方法🤭因為即叫即焗,繁忙時間要等一個小時以上!MARGHERITA $188餡料有:聖里馬札諾香濃茄醬、 阿傑羅拉水牛芝士、鮮羅勒,羅馬羊奶芝士DIAVOLA $208同上面果個好似,只係多左莎樂美腸

佢仲有教學教大家正確食pizza方法🤭

因為即叫即焗,繁忙時間要等一個小時以上!

MARGHERITA $188
MARGHERITA

DIAVOLA $208
同上面果個好似,只係多左莎樂美腸
DIAVOLA
2022-08-05
20 分钟 (外卖自取)
MARGHERITA
DIAVOLA
  • Margherita
  • Diavola
2022-08-21 528 浏览
之前上網睇過蔡san介紹過呢間 Napoli Pizza 之後唔少人都推介呢間舖頭,嚟食野嘅朋友需要留意開門時間,朝早係12:00pm至2:00pm,6:00pm至 9:00pm,唔好摸門釘呀。今次大約晚上8點去到跑馬地諗住應該會少啲人,點知去到門口已經見人頭湧湧,Staff亦係到貼左張sold out字,啱啱嚟到無理由空手而回,於是入去問Staff原來佢話無晒某種材料,所以某款pizza無啫。兩個人入去點左最傳統嘅 Margherita,人太多等位連等Pizza應該等咗30至40分鐘左右。店舖整多左張枱但好迫,全店應該一共有8個位左右。Margherita 終於嚟啦,可能係舖頭主打外賣關系,全部堂食都係用用個Pizza盒,Pizza簡單用蕃茄醬加芝士同羅勒整。 即叫即整,Pizza皮軟香,拎起啲油都滴落嚟好新鮮,食完完全唔會口乾或者要勁飲水,成份天然。如果住得近或者附近有地方坐外賣會較好,始終坐位真係比較少。

如果住得近或者附近有地方坐外賣會較好,始終坐位真係比較少。
  • Margherita
2022-08-16 654 浏览
首先天氣太熱企係門口睇餐廳menu既時候打開左對敞門一條仔罅隙 然後女店員已經即刻好差態度同你講麻煩關好對門係門口睇左一陣menu見到入面有客人走 (店入面得兩張枱) 就諗住坐入去order食物 女店員話已經有人等緊枱 (我企左係門口大概有8-10分鐘 但店員從來無同我講過有人等緊位) 到我想轉order外賣既時候 女店員又完全無視我最後我係餐廳逗留左十五分鐘左右完全被店員無視及無禮物對待既情況之下就離開 一心係銅鑼灣揸車過黎想試 但完全勁差既體驗 唔會再試了

到我想轉order外賣既時候 女店員又完全無視我

一心係銅鑼灣揸車過黎想試 但完全勁差既體驗 唔會再試了