2019-03-03
美味豬扒飯@Made in HK Restaurant 早幾日同老公係朗豪坊睇完戲就順路食飯,Made in HK Restaurant 原來朗豪坊都有分店 ,印象中味道唔錯,見人不萛太多便入去食飯了 餐廳環境頗舒適的,就在朗豪坊睇戲院旁邊, 有點似cafe的格局 食物方面,這裡是主打港式西餐的!大家一定會想起鐵板餐和焗豬扒飯吧! 這裡當然都會有啦 點一份主菜可加$30做set,可以要餐湯/沙律、甜品及咖啡/茶。 是日餐湯是「忌廉蘑菇湯」,味道似細個果陣去茶餐廳飲的白湯,淡淡的~ 沙律好精緻,上面加了點薯仔沙律,下面是新鮮的沙律菜 餐飲~ 這裡的咖啡不錯,很濃郁又夠熱 香港製造精選什扒$198 份量超多呢~ 食肉獸的最愛 豬扒,牛扒和德國腸,而且還有大量色彩豐富的配菜,看起來更為吸引~ 可以選擇黑椒,蒜蓉,紅酒、黑松露野菌、rosemary...汁而我就點了黑松露野菌汁 汁一下子淋在肉上面揚逸住陣陣黑松露香氣 牛扒火喉控制很好,點了5成的來的就是5成 可以跟飯、意粉/薯菜,這裡的薯菜是焗薯,上面放了酸忌廉 好睇又好食! cp值好高的吉列豬扒青蘋果焗飯 賣
,印象中味道唔錯,見人不萛太多便入去食飯了
餐廳環境頗舒適的,就在朗豪坊睇戲院旁邊,
有點似cafe的格局
這裡當然都會有啦
沙律好精緻,上面加了點薯仔沙律,下面是新鮮的沙律菜
餐飲~
這裡的咖啡不錯,很濃郁又夠熱
香港製造精選什扒$198
份量超多呢~
食肉獸的最愛
汁一下子淋在肉上面揚逸住陣陣黑松露香氣
牛扒火喉控制很好,點了5成的來的就是5成
可以跟飯、意粉/薯菜,這裡的薯菜是焗薯,上面放了酸忌廉
好睇又好食!
cp值好高的吉列豬扒青蘋果焗飯
賣相一流
上面的吉列豬扒炸得甘脆
外脆內外汁
而下面的飯面上加了點青蘋果,食起來多了份酸甜味,也有效令油膩度減低一點點
而焗飯的飯底也有炒過,食起來很香口乾身,不知不覺食清光了