Mini Club 之前都幫襯過幾次,就係超愛呢度環境同氣氛,以主打環境同cocktail Ge bar黎講算係一間幾全面嘅餐廳。晚上嘅6點,趁未有好多食客時就影下環境。呢度同其他分店一樣都係用電子Menu!簡單清晰又夠晒環保。Night cape 一杯紫黃色mocktail, 帶黑加侖子味微甜。Fire Rose 侍應哥哥會即席係你面前點火,勁吸引。 味道主要飲到好香嘅玫瑰甜味同white rum Ge 基底,仲帶點點荔枝味。火焰西班牙黑毛豬鞍扒同樣呢道菜上碟時都會放火,燃燒嘅過程聞到好香嘅肉香。豬鞍扒熟嘅程度剛好,肉質軟稔。無豬果種臭味。狂野摩天輪一個炸物嘅拼盤。(吉列蝦、吉列蠔、帶子、花枝、紫薯)每款有3件,吉列蠔咬落爆汁,另外吉列紫薯餡好多,甜甜地都幾好味。炭燒德國腸拼盤 慕尼黑白腸、香草肉腸、煙辣椒腸、煙莎樂滋味腸、蒜香牛豬腸最正蒜香牛豬腸,咬落口感豐富幾juicy下,另外辣椒腸辣得好過癮。霸王軟殼蟹配法式紅醬意粉軟殻蟹大大隻霸氣放正中,炸得外酥內軟,一咬就爆汁。意粉除左蕃茄都幾重牛油味。忍唔住影番個大合照先。The love of Eiffel 最後粉紅色嘅艾菲爾鐵塔作一

晚上嘅6點,趁未有好多食客時就影下環境。

呢度同其他分店一樣都係用電子Menu!
簡單清晰又夠晒環保。

Night cape
一杯紫黃色mocktail, 帶黑加侖子味微甜。

火焰西班牙黑毛豬鞍扒
同樣呢道菜上碟時都會放火,燃燒嘅過程聞到好香嘅肉香。

豬鞍扒熟嘅程度剛好,肉質軟稔。無豬果種臭味。

狂野摩天輪
一個炸物嘅拼盤。
(吉列蝦、吉列蠔、帶子、花枝、紫薯)

炭燒德國腸拼盤

慕尼黑白腸、香草肉腸、煙辣椒腸、煙莎樂滋味腸、蒜香牛豬腸

霸王軟殼蟹配法式紅醬意粉

忍唔住影番個大合照先。

最後粉紅色嘅艾菲爾鐵塔作一餐完美嘅句號

兩層手作甜品做得好精緻,每粒泡芙、馬卡龍都唔同口味!馬卡龍仲印有mini club 字樣。

成餐都係食左$600幾左右,呢個環境超值!
2018-10-28
  • 火焰西班牙黑毛豬鞍扒
  • Fire  rose
2018-10-28 195 浏览
要兩人浪漫晚餐,又要有酒有氣氛,我們去了旺角的mini club。環境昏暗裝修有幾個摩天輪,好少女。叫咗海鮮拼盤當然要配白酒。Carta Vieja Savignon Blanc $335味道清新,有濃烈的香氣,好易入口,一路享受食物一路品嚐美酒。 海鮮拼盤$239性價比極高的凍海鮮拼盤!有鮮蝦、翡翠螺、青口,龍蝦、鮑魚及蟹成個拼盤非常豐富,其中鮑魚爽口彈牙,龍蝦同蟹仲超多膏麵包蟹蟹肉蟹肉鮮甜,仲有淡淡的海水味 火焰西班牙黑毛猪鞍扒$127店員會幫塊黑毛豬點火,令到食落帶點酒香黑毛豬肉質都鮮嫩,咬落去好JUICY!而且帶陣陣香草味,仲可配蘋果蓉(黃色)& 蕃茄蓉(橙紅色),味道更清新。 法式龍蝦汁海鮮扁意粉$103香濃的龍蝦汁配上材料豐富的海鮮意粉,有青口、蝦等等,意粉硬度剛剛好。 軟殼蟹配法式醬意粉$103軟殼蟹好香脆,SIZE都好大,意粉意味道好夠,一點都不DRY。 The Love of Eiffel$207全晚重點!!最呃like就係呢個鐵塔!甜品塔上有多款精美的甜品組成的,有朱古力、布甸、馬卡龍、泡芙,簡直係女士們最愛食的甜品。店員仲會係食客面前倒入乾冰,令到整個甜品塔充滿浪

環境昏暗裝修有幾個摩天輪,好少女。

叫咗海鮮拼盤當然要配白酒。

海鮮拼盤$239

成個拼盤非常豐富,其中鮑魚爽口彈牙,龍蝦同蟹仲超多膏
麵包蟹蟹肉蟹肉鮮甜,仲有淡淡的海水味

火焰西班牙黑毛猪鞍扒$127

店員會幫塊黑毛豬點火,令到食落帶點酒香

法式龍蝦汁海鮮扁意粉$103

軟殼蟹配法式醬意粉$103

The Love of Eiffel$207

店員仲會係食客面前倒入乾冰,令到整個甜品塔充滿浪漫的氣息,係時候拎相機出黎。

呢個塔真係少女打卡必點。好浪漫又有私人空間,每人500$左右。
2018-10-25 38 浏览
Mini Club,之前食過尖沙咀店,印象深刻難忘,讓人回味。今次同朋友試下旺角太平道嘅分店。餐廳鄰近何文田,附近環境清幽。裝潢仍舊很有格調、浪漫,讓人忘卻煩囂的都市。上次沒有飲酒,所以今次一心想暢飲一番,叫了一支智利的白葡萄酒(White Wine Carta Vieja Sauvigon Blanc),好易入口,飲落有桃子及蘋果香味,配合海鮮一起,爽呀!海鮮拼盤海鮮拼盤好大兜,睇落好正,好新鮮咁。龍蝦份量夠大,係對半切開上的,好方便食。入邊仲有好多膏,食完好滿足。蟹的肉質幾實正,鮮甜;鮑魚、翡翠螺、青口幾爽口彈牙,整體來講幾滿意,正!火焰西班牙黑毛豬鞍扒豬扒就食得多,但黑毛豬鞍扒就真係第一次食。上枱嘅時候侍應仲落左酒,變火焰豬扒,好玩。睇落去好厚切,好似肉眼扒咁厚,真材實料,對得住呢個價錢。初初都驚佢韌,點知食落又幾嫩下,不會「嚡」。伴碟有蕃茄蓉、果蓉、海鹽,每種味都不錯,值得一試!霸王軟殼蟹配法式紅醬意粉軟殼蟹係即炸,新鮮熱辣,咬落好鬆脆,一d都唔油膩,好味。意粉軟硬適中,配蕃茄蓉感覺幾清新。黑松露野菌薄餅本來想叫海鮮味薄餅,但見佢餐牌寫住人氣之選係黑松露野菌薄餅,於是就試試。一

霸王軟殼蟹配法式紅醬意粉

黑松露野菌薄餅
本來想叫海鮮味薄餅,但見佢餐牌寫住人氣之選係黑松露野菌薄餅,於是就試試。一上來,賣相都幾好,野菌都夠多,而且好香的芝士味。咬落去係脆的,唔同普通薄餅,越食越香,我地好快就食曬,讚!

The Love of Eiffel
這個甜品是必點的,淨係賣相都已經超正。每次侍應拿出來,大家的視線都會集中它上,帶著羨慕的眼光。要形容它的話,我會稱它為「迷霧中的巴黎鐵塔」。因為侍應會把霧化的乾冰倒在甜品塔下,營造迷幻的視覺效果。甜品塔承載多種甜品,包括芝士蛋糕、慕絲、朱古力、macaron等。單獨吃的話味道是很甜的,但配上白葡萄酒食用,便剛剛好了!

再一次証明酒吧也能同時兼顧食物與美酒的品質,日後拍拖、聚會又有一個好去處了。
2018-10-24 154 浏览
這間Mini Club分別在銅鑼灣、尖沙咀和旺角三區都有分店,上網看到其食評有俗的評價,今晚一試,果然有水準。超正添!我和老婆來這間旺角太平道Mini Club, 除了交通方便, 選擇這地點另一好處就是食晚餐之前可以看看這區的寵物店, 見到啲活潑小狗真係零舍心情開朗,之後食飯都特別開心滿足。這間Mini Club 以西式、海鮮、和酒為主,以酒吧格調為主,所以餐廳內燈光都比較暗,但裝修卻獨特,尤其是門口設計都幾吸睛, 大大個紅色嘅電話亭放在門前,而店內兩個會轉動的粉紅色摩天輪,很有心思。餐牌方面更先進,全部放在智能電腦內,圖片真實, 極為吸引,不其然點多幾款食物來食。先來海鮮拼盤, 大大隻鮮甜肉的實麵包蟹 、 味道口感俱佳嘅鮑魚、 爽口新鮮的翡翠螺、 質感實肉嘅海蝦、海水味鮮的藍青口, 全部新鮮味美 ,兩人份量啱啱好,頭盤已好豐富、好滿足。主菜叫了極上12安炭燒安格斯牛仔骨, 聽個名已經知係好嘢, 兩大塊牛仔骨肉質香,炭燒食法味道更惹味更香口,加上芝士煙肉薯蓉伴碟,配搭更完美。小食點了香烤蜜糖雞翼, 55蚊有八隻咁多,香脆味甜肉汁多,每人食了4隻,又飽又滿足。至於飲品和甜品同樣特別,

極上12安炭燒安格斯牛仔骨

香烤蜜糖雞翼

至於飲品和甜品同樣特別,看到心情都特別興奮:
飲品非常特別 What the Duck 和 Strawberry Me, 2杯造型都好夢幻,尤其What the Duck真係有隻黃鴨仔喺到,好鬼cute 。味道以清新爽甜奇異果、青蘋果和菠蘿, 多重味道加上爆炸糖,飲完有如入了麗絲夢遊仙境,好飄揚。

Strawberry Me

甜品更是非常Surprise,The love of Eiffel, 我老婆見到都為之感動, 巴黎鐵塔造型承載多種甜品, 有馬卡龍、朱古力、芝士餅、抹茶餅,配上乾冰散出的煙霧升起, 現場氣氛高漲,味道更是甜絲絲、暖入心。味道、觀感極佳的甜品。 正!正!正!

The love of Eiffel

這間餐廳無論環境、氣氛、食物、招呼,都非常好, 絕對很適合情侶拍拖食飯的好地方。

2018-10-21
極上12安炭燒安格斯牛仔骨
Strawberry Me
The love of Eiffel
Mini Club又是酒吧又是餐廳,位於旺角邊陲,交通方便,鄰近何文田,少了旺角的喧嘩,環境寧靜悠閒,內在裝修型格,座位舒適亦不嘈吵,跟一般酒吧有很大分別,見鄰座不少情侶,亦可以同知己良朋傾談整晚。 一入座便送上花生,鹹香好咬口,傾計飲嘢最好。Mini Club 最近推廣阿根廷馬賽貝克紅葡萄酒,是阿根廷的「國寶級」葡萄品種,帶有黑莓、藍莓水果香味的水果香氣,陳釀後的馬爾貝克葡萄酒更帶有朱古力和淡淡的煙熏氣味,以套餐價開支酒便送兩客扒,客人可選豬鞍扒或牛仔骨,非常划算。只是早利亞不勝酒勁,還是cocktail 比較適合。先來點兩杯飲品,望望電子menu,選擇困難症又發作,除紅白酒、手工啤酒外,Mini Club 提供多款 cocktail 及無酒精的 mocktail,款款都精緻吸引,絕對是打卡位。早利亞點了無酒精的 Night Cape,芒果、蘋果、檸檬汁,加上蝶豆花,含有10倍花青素,原本是藍色,混入檸檬等酸性物質,就會變成紫色。眼前這杯漸變夢幻紫藍色的飲品,鮮艷奪目。而朋友點的 Perfume of Roses,Vodka 加入紅莓汁及鮮榨青檸汁,裝入香水樽內,而杯內放了冰凍的鮮紅

一入座便送上花生,鹹香好咬口,傾計飲嘢最好。Mini Club 最近推廣阿根廷馬賽貝克紅葡萄酒,是阿根廷的「國寶級」葡萄品種,帶有黑莓、藍莓水果香味的水果香氣,陳釀後的馬爾貝克葡萄酒更帶有朱古力和淡淡的煙熏氣味,以套餐價開支酒便送兩客扒,客人可選豬鞍扒或牛仔骨,非常划算。只是早利亞不勝酒勁,還是cocktail 比較適合。先來點兩杯飲品,望望電子menu,選擇困難症又發作,除紅白酒、手工啤酒外,Mini Club 提供多款 cocktail 及無酒精的 mocktail,款款都精緻吸引,絕對是打卡位。早利亞點了無酒精的 Night Cape,芒果、蘋果、檸檬汁,加上蝶豆花,含有10倍花青素,原本是藍色,混入檸檬等酸性物質,就會變成紫色。眼前這杯漸變夢幻紫藍色的飲品,鮮艷奪目。而朋友點的 Perfume of Roses,Vodka 加入紅莓汁及鮮榨青檸汁,裝入香水樽內,而杯內放了冰凍的鮮紅玫瑰花,浪漫極了。

Perfume of Roses + Night Cape

一般酒吧著重酒類或雞尾酒款式,就算提供食品也只是一般佐酒的煎炸小食,這兒卻供應 full course menu,前菜、pizza、扒類及馳名的甜品塔,我們當然不會錯過。

先來西班牙24個月伊比利黑毛豬火腿伴芝士拼盤,黑松露車打芝士、特級巴馬臣芝士及山羊奶芝士各有特色,脆片塗上黑松露醬、鵝肝醬也頗滋味,主角當然是鹹香的黑毛豬火腿,有脂肪邊才是好貨,特別有脂香。黑毛豬莎樂美腸加芝士一起食有驚喜,鹹香盤旋口中,合上眼感受慢慢溶化真滋味。狂野摩天輪是炸物拼盤,蝦花枝脆卷、炸帶子、炸蝦、炸蠔及炸紫薯,脆口不油膩,炸蠔甘甜有蠔味,而女孩子會喜愛香甜炸紫薯。韓式醬燒安格斯牛柳粒惹味,配韓式醬汁、泡菜或漬蘿蔔片也可。

西班牙24個月伊比利黑毛豬火腿伴芝士拼盤

炸紫薯

韓式醬燒安格斯牛柳粒

店員跟著端上就是火焰西班牙黑毛豬鞍扒,店員在杯酒內點火再淋上豬鞍上,不只有火焰效果,而且燒得很香。豬鞍扒先用沖繩鹽麴醃製12小時,鹽麴成分天然,只有米麴、鹽和水,混合後發酵而成,一般烹調取代鹽,但鹹度較低、對腎臟負擔小,味道卻更有層次感,帶點米香和甜味,用來醃肉,可令肉質軟嫩鬆化,肉汁更豐富。以百里香、黑胡椒、岩鹽燒焗,豬味濃,近骨位有脂香,肉汁豐富,除岩鹽、番茄蓉外,還有蘋果蓉醬,有助消除油膩感。

火焰西班牙黑毛豬鞍扒

雖然我們已很滿足,但我們是為甜品塔而來,怎可以不點 The Love of Eiffel。閃閃發亮的鐵塔承載著十多款甜品,看到乾冰化霧的效果羨煞旁人,一下子幻想坐在巴黎鐵塔下細嚐甜點 macaroon、芝士蛋糕、芒果及綠茶慕絲、朱古力等,好幸福的感覺。當中心形朱古力濃滑,果仁味重,macaroon 設計非常美麗,杏仁味濃,雖然我們還是覺得甜,但 macaroon 是應該甜的喔。外表一般的三粒朱古力分別是紅莓、咖啡及榛子,竟帶出整座塔的亮點,令我們留下深刻印象。

The Love of Eiffel

题外话/补充资料: 注:鄰近旺角東站,附近有咪錶泊位 溫馨提示:因蝶豆花花青素有抑制血小板凝集成份, 孕婦/正值經期的女性/準備接受手術的病人 或正服用抗凝血藥的患者切忌飲用
2018-10-08
Perfume of Roses + Night Cape
西班牙24個月伊比利黑毛豬火腿伴芝士拼盤
炸紫薯
  • Perfume of Roses
2018-10-11 57 浏览
勝利道一直都有好多價廉物美嘅餐廳,今晚就揀左呢間酒吧同朋友食嘢吹水。剛踏入門口,就係bar枱同幾張高枱,以為鋪頭好細,但原來內裡別有洞天,餐廳裡面好深,放了一排排長長嘅梳化,方便一大班人吹水飲嘢。初時以為呢間餐廳以飲嘢為主,只提供簡單送酒小食,但打開menu一看,食物選擇超多,根本就係一間西餐廳。我地叫左個海鮮拼盤,見佢價錢唔貴,但海鮮種類超多,好似幾抵食咁。我地仲叫左個火焰西班牙黑毛豬鞍扒,仲有佢地嘅招牌甜品。海鮮盤超多嘢食,有龍蝦,面包蟹,翡翠螺,鮑魚,凍蝦,青口。龍蝦同面包蟹好多膏,好鮮甜。鮑魚同螺好甜好彈牙,所有海鮮都好鮮甜,食完個盤都已經飽左一半。豬鞍扒好大塊,上枱嘅時候侍應仲淋上酒點了火焰再燒多一下,雖然再燒了,豬肉的肉汁無流失到,外面變得更脆,非常好味。飲品方面,有好多cocktail 可以選擇,我見藍色粉紅色嘅Einstein 幾特別,就order左1杯。呢杯cocktail甜甜地有荔枝味,酒精又唔會好勁好辣喉,易入口又好味。另外叫了一杯Nights Cape, 好fresh好好味。甜品巴黎鐵塔最後登場,一陣陣嘅乾冰散發出好夢幻嘅感覺。好浪漫好surprise好靚,連我

甜品巴黎鐵塔最後登場,一陣陣嘅乾冰散發出好夢幻嘅感覺。好浪漫好surprise好靚,連我呢個麻甩佬都俾感動,更何況係女仔呢!
趁老公星期日放假就同佢出左旺角行下街食個飯撐下枱腳所以就揀選了這裏。入到黎mini club周圍環境都裝修得好靚,仲有個識得轉既摩天輪係牆上面🎡十分別緻跟住我地跟隨店員入到裏面梳化位坐低,座位都頗為舒適寬敞!!店內還會不停播放著音樂,令客人可以好好放鬆心情,一邊享受美食一邊同朋友或情人傾下計飲下野,真心覺得不錯老公必點手工啤😆😆😆CB-Organic honey dewBeauty and the dark呢杯飲品制作到好似一杯甜品芭菲咁,不論賣相味道口感都一流濃厚士多啤梨及曲奇🍪碎碎,口感好似飲緊士多啤梨奶昔咁,但又唔會好甜誠意推介給各位海鮮拼盤海鮮種類繁多,有龍蝦、麵包蟹、鮑魚......全部食落都好鮮甜美味,龍蝦及麵包蟹內裏仲有好多膏,相當吸引車打芝士焗薯條🍟非常邪惡的一款小食,但又忍唔住要點黎食面頭佈滿車打芝士,薯條焗到脆卜卜意式辣腸薄餅口感有d似食緊餅乾,唔同我地平時食開嗰d咁較為鬆軟香脆,又係另一番味道火🔥焰西班牙黑毛豬鞍扒店員送到上枱時告知我們仲末食得住,叫我地稍等一會兒,心諗究竟要做咩呢?原來係仲要用酒點著佢燒佢一陣間先食得豬鞍扒燒過之後肉質鬆軟,入口濃濃甘香味食到咁上
趁老公星期日放假就同佢出左旺角行下街食個飯撐下枱腳

老公必點手工啤😆😆😆
CB-Organic honey dew
Beauty and the dark
呢杯飲品制作到好似一杯甜品芭菲咁,不論賣相味道口感都一流
誠意推介給各位

海鮮拼盤
海鮮種類繁多,有龍蝦、麵包蟹、鮑魚......
全部食落都好鮮甜美味,龍蝦及麵包蟹內裏仲有好多膏,相當吸引

車打芝士焗薯條🍟
非常邪惡的一款小食,但又忍唔住要點黎食
面頭佈滿車打芝士,薯條焗到脆卜卜

意式辣腸薄餅

火🔥焰西班牙黑毛豬鞍扒
豬鞍扒燒過之後肉質鬆軟,入口濃濃甘香味

食到咁上下,出埋甜點

The love of Eiffel🗼
粉紅色鐵塔上放滿精緻糕點,店員再係底部淋上乾冰,立即呈現出像仙境般的美境,呃like影相真係一流
甜點制作亦絕不遜色,味道及賣相都令本人十分滿意,又係必點之一

總括黎講呢到要浪漫有浪漫,要呃like又有,食物水準亦不錯,價錢亦合理,我同老公都十分滿意,下次一定會再度光臨的😆😆
2018-10-07
  • The  Love  of  Eiffel
2018-10-01 74 浏览
上次慶完生之後對呢間食店念念不忘,實在太romantic喇!今次到朋友生日,決定帶佢去感受下。不過今次選擇咗去另一間分店,睇下會唔會有另一種感覺餐廳門口設計別具心思,有一個英式嘅電話亭... 呢度有好多特別嘅cocktail,例如係佢哋獨有嘅signature cocktail。淨係睇餐牌都非常吸引,非常吸睛。唔飲酒嘅朋友都唔緊要,當然有non-alcohol啦頭盤方面都有好多種類...有海鮮拼盤,黑毛豬拼芝士拼盤,德國腸拼盤等...Main course亦都有好多選擇丫...豬牛羊,海鮮,意粉,飯,pizza全部都有。仲有生蠔同小食潻呢當然唔少得仲有特別嘅甜品啦.....What the Duck 賣相好靚呀!隻鴨仔好得意,感覺好似喺個浴缸度沖緊涼,有好多泡泡咁...啲童真返曬嚟味道包括Green Apple,Kiwi,pineapple juice,cranberry juice同GrenadineIce bear好可愛呀!係一隻熊仔黎,仲要有埋手㖭野飲就係下面個杯度...口味係Baileys,Kalula milk, Oreo,Rum, Syrup同White cacao頭盤叫

餐廳門口設計別具心思,有一個英式嘅電話亭...

頭盤方面都有好多種類...
有海鮮拼盤,黑毛豬拼芝士拼盤,德國腸拼盤等...

Main course亦都有好多選擇丫...
豬牛羊,海鮮,意粉,飯,pizza全部都有。

仲有生蠔同小食潻呢

當然唔少得仲有特別嘅甜品啦.....

Ice bear
好可愛呀!係一隻熊仔黎,仲要有埋手㖭
野飲就係下面個杯度...

頭盤叫咗海鮮拼盤...鍾意海鮮嘅一定要試喔!有大大隻嘅麵包蟹,好入味嘅鮑魚,大蝦,翡翠螺同埋藍青口。

極上12安士炭燒安格斯牛仔骨
兩塊大大塊嘅牛仔骨,配埋芝士煙肉薯蓉。

狂野摩天輪
賣相好吸引喎...真係成個摩天輪咁嘅樣。全部都係炸嘢黎,每car都有兩至三件。炸蝦,炸帶子,炸紫薯,炸生蠔等等....
全部都好脆口,好新鮮

咖哩蟹肉醬配蒜蓉法包
咖哩味好濃,蟹肉亦都十分足料,啖啖都係蟹肉!配埋脆口嘅蒜蓉法包,味道好夾

係時候嗌呢個靚靚嘅甜品喇...
個底擺咗乾冰真係好夢幻呀!!朋友見到超開心

有Macaron,朱古力,亦都有芝士蛋糕,朱古力蛋糕同埋綠茶mousse,芒果mousse,仲有泡芙...
真係非常豐富呀!!

整體格局同食物質素係唔錯嘅,不過如果食物可以上快啲,唔洗等得太耐會更好丫
庆祝纪念
生日
2018-09-29 69 浏览
同女友慶祝一下,嚟到依間mini club入去前佢仲話我仲乜慶祝帶佢去酒吧!佢由睇餐牌開始就♡♡眼啦!呢杯泡泡鴨仔係好清新嘅青蘋果奇異果,仲有啲爆炸糖可以加落去Honey Bee 有杯蜜糖在旁,佢係咁攞支蜜糖棒起度玩。按佢喜好點完兩杯cocktails 就可以開始啦佢裝修都幾有特色佢做緊promote , 點支酒送個海鮮盤,原本睇圖以為好細份,點知係超大盤,半隻睡蟹,半隻龍蝦,2隻七孔鮑,4隻翡翠螺,4隻大蝦及青口。材料都算新鮮,去大超市買海鮮盤都唔只依個價。只得海鮮又點會滿足到我呢,炭燒安格斯牛仔骨加焗薯燒得啱啱好,個煙肉焗薯仲非常好食。慶祝就梗係要點火啦!呢個黑毛豬𩣑扒,香而不油,配咗啲沙律菜即時健康晒。重頭戲留後啦,呢個呃like 一流,女友係咁起度影,但我地因為太飽,只係食咗小小,味道不過不失啦,但靚到爆,走時見到其他枱都有座閃下閃下。
同女友慶祝一下,嚟到依間mini club
入去前佢仲話我仲乜慶祝帶佢去酒吧!
佢由睇餐牌開始就♡♡眼啦!

呢杯泡泡鴨仔係好清新嘅青蘋果奇異果,仲有啲爆炸糖可以加落去

Honey Bee 有杯蜜糖在旁,佢係咁攞支蜜糖棒起度玩。
按佢喜好點完兩杯cocktails 就可以開始啦

佢裝修都幾有特色
海鮮拼盤

只得海鮮又點會滿足到我呢,炭燒安格斯牛仔骨加焗薯
12安士炭燒安格斯牛仔骨

燒得啱啱好,個煙肉焗薯仲非常好食。

• 火焰西班牙黑毛豬鞍扒
2018-09-27 42 浏览
今日係小學同學聚會,一早book左呢度刷生蠔同埋傾計。第一次去呢間分店,位置雖然比其他分店難搵,但都算近火車站。燈光依舊昏暗,浪漫嘅感覺。座位以梳化為主,又大又舒服。精選生蠔而家做緊promotion只係$15一隻ja😍我本身唔係太鐘意食生蠔,因為怕腥。我總共食左6隻😂證明呢度嘅質素確係唔錯~好新鮮好creamy 👍海鮮拼盤麵包蟹 - 蟹膏滿滿,鮮甜👍凍螺 - 彈牙有鮮味鮑魚 - 本身以經有味道,唔會淡而無味,口感好好,有驚喜⭐凍蝦 - 鮮甜彈牙龍蝦 - 肉質一般但膏非常出色呢個拼盤無得輸啊😌高水準之作~極上12安士炭燒安格斯牛仔骨炭燒味突出,牛仔骨肉嫩滑較乾身,沾上秘制醬汁就岩岩好~ 軟殼蟹紅汁意粉軟殼蟹份量完全唔嬉場,即叫即炸,熱辣辣,雖然熱氣但好滿足😍巴黎甜品塔每款甜品都有綠茶口味😍岩哂我呢d綠茶控,唔會死甜。朱古力尤其出色,有4款口味,其中咖啡朱古力令我印象最深刻😍入口溶出流心咖啡,香濃程度不斷係味蕾徘徊👍一試難忘~ Night cape 星空效果😍水果味濃郁,唔會太甜~Mavis大大舊冰菠蘿🍍涼透心~荔枝加薑啤味道好配合~

海鮮拼盤
麵包蟹 - 蟹膏滿滿,鮮甜👍
凍螺 - 彈牙有鮮味
鮑魚 - 本身以經有味道,唔會淡而無味,口感好好,有驚喜⭐
凍蝦 - 鮮甜彈牙
龍蝦 - 肉質一般但膏非常出色
呢個拼盤無得輸啊😌高水準之作~

極上12安士炭燒安格斯牛仔骨
炭燒味突出,牛仔骨肉嫩滑較乾身,沾上秘制醬汁就岩岩好~

軟殼蟹紅汁意粉
軟殼蟹份量完全唔嬉場,即叫即炸,熱辣辣,雖然熱氣但好滿足😍

巴黎甜品

Night cape
星空效果😍水果味濃郁,唔會太甜~

Mavis
大大舊冰菠蘿🍍涼透心~荔枝加薑啤味道好配合~
2018-09-21 61 浏览
之前同朋友去過一次miniclub嘅尖沙咀分店,好鍾意佢嘅環境同氣氛,野食都幾唔錯,所以今次就特登同朋友黎埋旺角分店。今次黎到睇meun見佢生蠔宜家$18隻!咁抵食,所以就叫左每人2隻試下。平時我唔係好食生蠔,因為好怕腥,但呢個新鮮得黎都幾肥美,又唔會太重海水味,唔食開生蠔嘅我都接受到!海鮮拼盤另外就試左上次無叫嘅海鮮拼盤真係名不虛傳 大大嘅一盤咁上!有麵包蟹 半隻龍蝦 青口 蝦 海螺 鮑魚麵包蟹真係超多!超多!超多蟹膏😭❤️可惜影得唔清 但真係好推薦大家試下!另外佢地嘅cocktail都係好signature所以我三個都一人叫左一杯試下Miniclub真係影相打卡都一流,岩曬放工假日同朋友黎chill下傾下計🤙🏿🤙🏿

另外就試左上次無叫嘅海鮮拼盤
真係名不虛傳 大大嘅一盤咁上!
有麵包蟹 半隻龍蝦 青口 蝦 海螺 鮑魚

麵包蟹真係超多!超多!超多蟹膏😭❤️
可惜影得唔清 但真係好推薦大家試下!

另外佢地嘅cocktail都係好signature
所以我三個都一人叫左一杯試下

2018-09-19 146 浏览
間唔中都要同至愛談談情說說愛,所以今次同老公黎到旺角太平道呢間咁有情調既西式餐飲談下心,食下好西入到去大多為梳化台為主,環境好舒服用上ipad餐單,仲有Nuts先黎開支紅酒,摸下杯底調下情先啦呢支紅酒好果香味,好易入口,我同老公都覺得好好飲。精選生蠔我超愛食生蠔,我老公就唔食啦,所以我可以一個食哂佢一d都唔腥仲好新鮮。海鮮拼盤真係好出色呀有齊哂我想食既海鮮,一次過可以滿足哂我,拼盤包括有(翡翠螺、鮑魚、青口、龍蝦、麵包蟹)龍蝦有好多籽仲好多肉麵包蟹都係啖啖肉仲有好多膏呀蜜糖雞翼都好食,唔會太甜唔會太油$68有8隻都好抵食。火焰西班牙黑毛豬鞍扒呢一款好有睇頭,食前仲會表演淋酒點火環節表面灑上香草再配上沖繩鹽麴,好香口野味,好多肉汁再配上一啖紅酒,真係絕配。仲係厚厚的,啖啖肉最後黎個The Love Of Eiffel一個超靚超浪漫既巴黎鐵塔架放上各色各樣既甜品,有馬卡龍、芝士cake、綠茶味慕斯...甜品我多多都食得哂,成個架都差唔多我包辦哂食完真係覺得好開心好幸福真係唔係一般好食架,真係好好食架,好高級酒店既水準

入到去大多為梳化台為主,環境好舒服
用上ipad餐單,仲有Nuts

先黎開支紅酒,摸下杯底調下情先啦

呢支紅酒好果香味,好易入口,我同老公都覺得好好飲。
Red  wine    Carta   Vieja  merlot

精選生蠔
我超愛食生蠔,我老公就唔食啦,所以我可以一個食哂佢
一d都唔腥仲好新鮮。

海鮮拼盤真係好出色呀
龍蝦有好多籽仲好多肉
麵包蟹都係啖啖肉仲有好多膏呀

海鮮拼盤

蜜糖雞翼都好食,唔會太甜唔會太油$68有8隻都好抵食。

火焰西班牙黑毛豬鞍扒
呢一款好有睇頭,食前仲會表演淋酒點火環節
表面灑上香草再配上沖繩鹽麴,好香口野味,
好多肉汁再配上一啖紅酒,真係絕配。

仲係厚厚的,啖啖肉

最後黎個The Love Of Eiffel
甜品我多多都食得哂,成個架都差唔多我包辦哂
食完真係覺得好開心好幸福
真係唔係一般好食架,真係好好食架,好高級酒店既水準

The  love  of  eiffel
2018-09-18
The  love  of  eiffel
2018-09-18 530 浏览
今晚來到太平道飲嘢、食嘢,仲有驚喜添。呢間係酒吧又係餐廳,門口整咗電話亭,都幾出位。入面第一重係酒吧區,裝修都幾靚㗎,望落去好整齊,乾淨,企理,啲歌又好廳,唔似得好多係尖沙咀嗰啲,硬係覺得陰陰濕濕,黐黐立立,仲好鬼死嘈,坐多陣都周身唔自在。入面第二重係半餐廳半酒吧位,有梳化坐,更加舒服。呢度除咗有happy hour 優位之外,仲有其他special promotion,例如飲一支酒送一個扒,都幾吸引㗎。可惜我哋酒量有限,無福消受。飲品我哋叫咗Gunner、Lemon Squash and Orange Juice。嘢食我哋叫咗半打生蠔、24個月黑毛豬火腿伴芝士拼盤、火焰西班牙黑毛豬鞍扒,意式辣腸薄餅、仲幾多個好出名嘅甜品The Love of EiffelGunner 裡面有薑啤,飲落好醒神。Lemon Squash 整得好靚。Orange Squash生蠔好新鮮,好鮮甜,肉質好嫩唔韌,又唔腥。個拼盤夠晒大盤,材料又多,夠晒我哋食。芝士味道濃郁,沙律菜好新鮮。黑毛豬火腿好正,嗰種鹹香味好正,令人難忘,可惜只有4塊。黑松露餅乾,味道好香濃。薄餅熱辣辣,好香。餅底夠脆口。芝士軟腍腍,辣肉

入面第二重係半餐廳半酒吧位,有梳化坐,更加舒服。

Gunner 裡面有薑啤,飲落好醒神。

Lemon Squash 整得好靚。

Orange Squash

生蠔好新鮮,好鮮甜,肉質好嫩唔韌,又唔腥。

黑毛豬火腿好正,嗰種鹹香味好正,令人難忘,可惜只有4塊。

黑松露餅乾,味道好香濃。
薄餅熱辣辣,好香。餅底夠脆口。

芝士軟腍腍,辣肉腸少少辣幾惹味。

起初見個黑毛豬鞍扒無咩特別。

後來,職員用酒點了火,淋落塊豬鞍扒上,一齊燒,當堂香氣出晒嚟。

塊豬鞍扒好腍身,一切即開。

一啖咬落去,係幾乎會化開,味道好正,點少少沖繩海鹽來食仲正。

最後係上個甜品。原來係一個巴黎鐵塔載住啲精緻甜品,件件都好靚,好似精品咁,唔捨得食。

都仲未止呀! 職員在個盤加水,撞起啲乾冰,即時冰霧四散,隔離左右啲人都嘩嘩聲,羡慕死。

今晚原本係來飲嘢食嘢啫,竟然有火燒又有冰霧睇,好有驚喜啊!
之前幫襯過Mini Club尖沙咀店一次.. 後來先知原來旺角都有分店!而且仲非常近旺角東站! 好方便我呀~~ >v<"一直都對佢既Love of Eiffel印象最深刻💕 所以今次都會叫佢呢!同尖沙咀店既格局係兩個唔同feel呢~長形既店面 一直行入去,, 兩旁全部都係梳化座位黎: ) 幾relax既感覺😌一坐低 員工就奉上花生(🤩) 同好主動咁為我地介紹呢度既食物同飲品🥂服務不錯呢!!睇得出店家幾用心佈置呢~ 牆上仲有摩天輪既裝飾!! 真係好岩女仔黎食!同2位朋友一齊黎... 大家都有d肚餓了...😂所以拿拿聲叫左個 炭燒德國腸拼盤$191 先~ 份量比想像中大!!!總共有5款唔同口味既香腸,,, 全部都好juicy👍🏻同埋真係有唔同既味道呀再加上3款唔同醬汁, 變奏出更多配搭, 唔會食厭呢~~~ 不錯的頭盤呀!(同埋真係夠飽肚!)呢度都有好幾款pizza款呢! 我地揀左 黑松露野菌薄餅$95 🍕Pizza比我地影相影左好耐...xd 估唔到都仍然保持到香脆!芝士份量唔少🧀 但同樣地菇味都唔弱, 所以唔覺膩, 芝士同野菌兩者夾得幾好!!而今餐最令我期待既係呢一個::
而且仲非常近旺角東站! 好方便我呀~~ >v<"
同尖沙咀店既格局係兩個唔同feel呢~
服務不錯呢!!
炭燒德國腸拼盤
同2位朋友一齊黎... 大家都有d肚餓了...😂
(同埋真係夠飽肚!)
黑松露野菌薄餅
咖喱蟹肉醬伴蒜蓉法包
而今餐最令我期待既係呢一個:: 咖喱蟹肉醬伴蒜蓉法包$71
覺得呢個性價比幾高!
蒜蓉包焗得勁香脆😋 香脆度確係好吸引雖然略嫌邊位有少許過燶 ..
細細碗既咖喱香味卻很濃郁!! 勁香~~ 而且仲係店家自家製💛
一整碟上枱時都夠晒熱辣辣~~ 但真係要襯熱食, 咖喱攤凍左既話會比較多油架~
生蠔
食開左個胃.. 臨尾決定加多 半打生蠔$108
雖然唔算好肥美, 但係一食入口就覺得好重海水味🌊 鮮味亦都突出呀😍 味道不錯呢
Cocktail - Perfume of Roses
呢度既野飲係超吸睛❤
朋友叫的兩杯cocktail都好靚:::
藍色的:: Einstein $95💧
香水樽樣的:: Perfume of Roses $95🌹
而且兩杯既酒味都唔會太重架, 反而有返d果香味.. 酒量淺如我既女仔都岩飲😌😌
Smoothie - Beauty and The Dark
而我叫呢杯 Beauty and The Dark $71 完全係小朋友飲品🤣🤣
基本上就係:: 士多啤梨+Oreo+忌廉🍓🍓🍫
估唔到三樣甜野夾埋又唔會太死甜, 又幾好飲!!
而且又大大杯, 係零酒精飲品✌🏻
Dessert - The Love of Eiffel
最後既主角係員工護送下出場了! The Love of Eiffel $207💞💞
煙霧瀰漫既效果仍然令人著迷. . . .
要讚呢度既員工都好貼心 等大家既相機ready好先至開始放乾冰 製造煙霧效果呢: )
Dessert - The Love of Eiffel
對呢度既朱古力印象特別深刻! 因為每一粒都係唔同口味架, 今次食到紅莓、咖啡同埋榛子味!!
另外, 果味奶凍亦係另一樣我好鐘意既款式~ 覺得清涼: )
Dessert - The Love of Eiffel
不過Macaron我都仍然係唔太鐘意呢... 始終覺得太甜喇...
整體黎講都好味呢, 而且好多款既份量都真係幾大下! 細食既女仔可能食1-2碟就飽...
如果想食The Love of Eiffel 的話記得要留肚丫~~~
最後都建議大家要試試呢度既cocktail : ) 仲有好多唔同款揀架!
2018-08-23
咖喱蟹肉醬伴蒜蓉法包
生蠔
Cocktail - Perfume of Roses
2018-09-17 53 浏览
朋友突然興起想飲少少酒談心,由他帶路來到較靜的街頭,其實餐廳地點都算方便,就在火車站附近。只是附近沒有大型商場人流較少,沒有人帶路的話,真的很難會經過這邊。門口有很注目的電話亭,餐廳是走酒吧風格,都坐得舒服。一坐下就會送上可以無限refill 的花生。比較特別的是他們是用電子menu,每道菜和cocktail 都有圖參考。其中最吸引我們的一定是這邊的cocktail ,杯杯都好靚同打卡之選!What the duck, 造型爆燈的飲品,主要是莓味和菠蘿味,很清新而且順口,外面的泡泡好好玩,可以食用的。Honeybee, 同樣造型拎滿分的飲品,都係主要菠蘿味和少少奇異果味,旁邊有蜜糖可以沾餅乾吃,也可以倒落飲料中。餅餅上的兩隻可愛小蜜蜂是朱古力。Beauty and the dark,這杯是無酒精飲品,望落似芭菲,好靚。味道是oreo 和士多啤梨味,出奇地夾。生蠔做緊$18一隻,我地決定每人叫兩隻過下口癮。食落新鮮完全沒有腥味,而且隻隻都好肥美,加上處理得好乾淨,抵食 👍🏻海鮮拼盤份量十足,有半隻大的面包蟹和龍蝦、海蝦、鮑魚、青口、翡翠螺等等。質素比酒店自助餐吃的要好,不但新鮮,而且大隻

海鮮拼盤份量十足,有半隻大的面包蟹和龍蝦、海蝦、鮑魚、青口、翡翠螺等等。質素比酒店自助餐吃的要好,不但新鮮,而且大隻。蟹羔很多而且連蟹腳都有很多蟹肉吃。

小食點了咖哩蟹肉醬蒜蓉包,肉醬多到吃完蒜蓉包還有剩,讓我們很想叫碗白飯來送飯 XD 蟹肉有驚喜,唔係蟹柳,係真的大塊蟹肉,而且好入味,絕對可以再encore

火焰西斑牙黑毛豬鞍扒,店員很貼心讓我們先準備好相機拍片和影相,因為這道菜是會落酒點火的,等十幾秒後火焰熄滅就可以吃。經加酒燒過後的厚切豬鞍扒仍然保持肉質鮮嫩,仲散出好香的香草味。

The love of Eiffel。絕對係打卡首選,一端上來未倒乾冰水已經很吸睛,倒水落去時馬上散出大量的夢幻煙霧,勁靚。 甜品有馬卡龍、朱古力、芝士餅、泡芙等等。睇得出好有心機自製,因為某些甜品會印上餐廳名字,朱古力中又有流心效果。

成個環境都坐得好舒服,食物質素又好,拍拖同閨蜜來傾心的一個好地方!