2012-07-19 52 浏览
呢間Mr Steak Buffet à la minute,加埋一接近五百蚊一位嘅dinner buffet (七月開始剛加價$20/位),講真係金鐘五星級酒店價錢,但有冇同等級數同質素呢? 唔知係我去果晚唔好彩定最近差咗,我真心想講句除非係一心喪食生蠔其他乜都唔緊要啦,如果唔係真係完全唔值呢個價!去食之前見Openrice咁多好評,連平日夜晚去都要預早半個月book檯(仲要親身上去畀訂金),唔少食評又讚到乜咁,真係以為一定好正! 不過可能希望愈大,失望自然就愈大...綜合近期Openrice內關於呢間Mr Steak Buffet à la minute嘅好評,有唔少人話服務好細心---自動自覺畀好多紙巾/濕紙巾、主動提醒有梯級(p.s.咁基本都要讚???),又有人話好多嘢食(海膽、Dreyer's同Haagen-Dazs---「平時賣廿幾蚊杯嘅新口味」...),又有人話樣樣都係即叫即製啦咁,我唔係懷疑咁多位之前去食過嘅「前輩」嘅評價(事實上個個都有圖為證呀),但我在7月10日晚親身體驗呢,並唔係咁樣嘅!===長腳蟹===長腳蟹棒係餐廳賣點同好評推介之一,無錯真係每條蟹腳都好大隻兼且

===長腳蟹===
長腳蟹棒係餐廳賣點同好評推介之一,無錯真係每條蟹腳都好大隻兼且極大量供應,但唔好彩嘅係我地十幾個人竟然都覺得蟹腳鹹到唔係個個食唔落,難怪成晚大量蟹腳任取唔駛排隊...諗返轉頭可能間餐廳諗住啲蟹腳插在冰塊入面會慢慢溝淡鹹味,所以重手落鹽啦...睇見呢篇嘅你,破解方法係唔好拎最面果啲、無禮貌地抽佢插響冰塊中間果啲蟹腳,應該會無咁鹹。

===生蠔===
另一重點中嘅重點---生蠔,的確係排隊即開,每次各款共四五隻。條人龍一直keep有廿個人排隊,直至開始食咗成粒鐘先開始無咁多人。當晚離席時仍然有四款生蠔,供應充足。食咗望落個樣最新鮮同size最細嘅一隻fanny bay,生蠔味好重("哦"返啖氣出來都有果陣味...),但似乎並唔係想象般新鮮,為免個肚唔受得,其他款都已經唔敢再食。至於有冇「海水味」、 「金屬味」? Sorry,小弟真係成世人都未食過「金屬」,無呢個專長去分辨咁嘢叫做「金屬味」...

===澳洲和牛===
另一賣點---澳洲和牛其實係鐵板煎牛扒,OPEN KITCHEN一次過係咁煎,有人排隊拎就切畀你。可能澳洲和牛好貴都唔定,「配給」得極端孤寒,開到口要多一份總共才得那四小件(每件約1.5平方吋),相當令人失望;不過都好彩佢無畀多,我去果晚唔知係咪個CHEF心情唔好,煎到90%熟
,又乾又鞋完全無肉汁,真係多謝晒... 老實講,和牛又好乜牛都好,煎到咁乜都死啦...

===冷盤===
冷盤薄牛肉係全晚難得好味之一,青口同藍青口都真係好食。沙律吧選擇算多,望落都唔錯(但咁貴嚟呢度唔會想食菜)。
煙三文魚則一如openrice其他食評,認真麻麻。講開煙三文魚,擺放位置同附近嘅SALAD BAR旁邊竟然都冇提供檸檬、酸豆之類食煙三文魚必備配料,要檸檬要搵到去生蠔師傅面前,要插隊入拎生蠔條人龍入面先有(但都係冇酸豆),都幾離譜...

===熟食===

唔愛好食牛、唔愛好食蠔又唔愛好食魚生的話,就千祈咪幫襯喇,因為呢間餐廳基本上唔預你會專程食其他野。其他熟食生食款式都唔多同唔吸引,絕對唔係你EXPECT加埋一近$500嘅BUFFET會有嘅款式數量,而且接近純西式,貴價自助餐通常有嘅別國菜式好似點心、燒味、粉麵都係冇嘅。事實上現場所見,基本上熟食都係無人拎嘅。
現場即煮嘅熟食比較深印象嘅有...炸天婦羅---極厚粉所以冇乜人食;日式串燒---係超市凍櫃有售嘅雞軟骨串來貨(你食埋我果份啦);鵝肝多士---呢個去貨去得快,所以熱辣辣唔錯;即煎薄牛肉---說好的牛味究竟去咗邊?

===魚生===

魚生方面三文魚係肥美新鮮同大大片嘅,其他魚生就極普通。說好的海膽、帶子呢? 全晚都冇出現過。

===雪糕===
至於說好的Dreyer's同Haagen-Dazs呢? 原來變成雀巢雪榚杯同阿波羅雪條...收人五星級酒店價錢,竟然畀人食Apollo...真係唔爆粗再加句「痴x線」都唔得~ 其他酒店收$3XX嘅最「CHEAP」都兩三款Haagen-Dazs啦、韓燒都DREYER'S啦...

===服務===
咁說好的細心服務呢? 唔叫都唔加水、叫極都唔加派濕紙巾(自問好有禮貌同侍應講要濕紙巾仲有講唔該嘅)... 其實去食自助餐都唔係點需要乜嘢服務,不過侍應唔夠呢個係事實。

===環境===
不過最失望嘅係呢間咁貴價嘅餐廳逼到同百幾蚊位日式放題一樣,椅背貼椅背,全晚不斷被路人同侍應碰撞、掃背,張檯又細到放多隻碟都無位...而且環境又嘈樓底又矮,總之食得好唔安樂! 都係果句,唔係畀呢個價錢EXPECT得到嘅用餐環境!

簡單總結啦,又再經一事長一智,第N次親身驗證今時今日openrice嘅好評參考價值係零。
2012-07-10
2012-06-30 73 浏览
其實講左幾年, 一直都好恨黎呢間食... 終於今日同媽媽&佢朋友一齊黎試左. 抱住非常期待既心情黎到.睇過食評, 知道星期六日及公眾假期Lunch Buffet既價錢又平($348+10%), 食物款式同Dinner Buffet($448+10%)食既一樣, 都有生蠔, 鵝肝, 和牛, 蟹腳. 所以就梗係黎試下個Lunch Buffet今朝剛落8號風球, 可能因為落雨關係, 我諗得3成人咋. 勁開心, 唔洗排好耐隊. 一黎到梗係試生蠔啦^^生蠔有5款: 紐西蘭, 美國, 南非, 西非, 法國.第一轉攞時, 佢會一次俾晒5次你試第二轉攞時, 自己就可以選下自己鍾意食邊隻. 其實款款都好鮮甜, 唔覺戥, 乜都唔加就咁食, 都好好味! 我覺得紐西蘭細細隻好清甜, 西非就好Creamy... 前後我食左13隻...刺身有好多款: 蟹棒, 玉子, 甜蝦, 三文魚(我覺得係三文魚腩), 希靈魚, 帶子我淨係食我鍾意既三文魚,帶子, 甜蝦, 樣樣都好新鮮. 正長腳蟹: 好食. 食左5隻沙律: 其實度度都一樣, 不過我鍾意食, 每次食Buffet都要食都要影返張相 另外黎到呢度一定要食既就係:鵝肝多

生蠔有5款: 紐西蘭, 美國, 南非, 西非, 法國.
第一轉攞時, 佢會一次俾晒5次你試
第1轉試晒5款

第2轉紐西蘭, 西非
我淨係食我鍾意既三文魚,帶子, 甜蝦, 樣樣都好新鮮. 正
長腳蟹: 好食. 食左5隻
三文魚腩,帶子,甜蝦刺身,蟹腳
另外黎到呢度一定要食既就係:
鵝肝多士: 大大件, 有少少煎燶了, 不過夾埋塊多士又唔覺膩, 我一個人食左3件
澳洲和牛: 厚切好味呀. 唔太軔, 好有牛味
即煎澳洲和牛: 薄身即煎即食, 真係勁好味. 又有少少筋. 仲帶出左好香既牛味
澳洲和牛,鵝肝.. 正
即煎澳洲和牛...好好味
熟食: 海南雞, 肉醬意粉, 燒賣, 包, 蝦仁炒蜜豆, 咖啡雞, 豬扒...
不過今次主要食海鮮, 熟食只係食左好少好少.
其中一口和牛漢堡, 用匙裝住, 細細粒幾好味.
試左好少熟食
食晒以上所講既海鮮, 和牛, 鵝肝, 其實已經好飽了. 食左少少甜品, 飽到連Dreyers 雪糕都食唔落>.<
最後一定要食既甜品: 北海道牛乳布丁. 真係好好食, 又香濃
甜品
北海道牛乳布甸, 香濃奶味^^
以呢個$348既價錢, 對我黎講絕對物超所值. 一定會再黎食過 ^o^
2012-06-30
甜品
  • 和牛
  • 魚生
2012-06-24 33 浏览
又黎食啦~ 我同好友差唔多每兩個月就會黎MR STEAK 度食一次,因為我地都好喜歡佢既鵝肝。上次黎既時候店員認得我地係忠實FANS, 免費有一杯FREE DRINK 添! 今次端午節正日黎,人果然較平時既周六為多~我地之前都係BOOK 7點半果場,準時到都未試過好似今次咁要排大長龍~ 餐廳要差唔多7點7、8先放人入去...好彩都算入座得快。入到去坐低,由於生蠔同埋魚生人太多,今次先食熱食。熱食有紅酒燴牛尾、海南雞、冬蔭功海鮮等,款式唔多,味道一貫水準。燒物都好食,有天婦羅、燒螺 (唔太新鮮)、燒蝦等,和牛今晚水準一般。食完熱盤,番轉頭食冷盤。佢既煙三文魚不嬲都好好味,今次都唔例外;仲有個南瓜蓉蝦都唔錯~食完之後,的起心肝去魚生度排隊~ 師傅比既三文魚好誇張~ 好大塊,大到要轉彎先擺到,口感十足! 鮮味就一般...我食左兩塊已經好似平時食壽司既八塊! 多得很~~跟住,就係我地既主菜─ 鵝肝!! 真係好~好~食~呀~~~ 每次黎既水準都係一致! 好好食~~~~ 以佢既價錢,我地都覺得好合理。可能人多既關係,今次被安排坐係兩檯既中間,有少少迫,同埋,講野好應聲,變左無乜機會談心,只係食食
今次端午節正日黎,人果然較平時既周六為多~

;仲有個南瓜蓉蝦都唔錯~
煙三文魚好食~
三文魚好大塊~ 甜蝦好食!
正!
好好食~~~~

以佢既價錢,我地都覺得好合理。可能人多既關係,今次被安排坐係兩檯既中間,有少少迫,同埋,講野好應聲,變左無乜機會談心,只係食食食~~ 如果早D到,應該個位可以好少少。

都幾滿意! 希望繼續保持水準!

2012-06-23
三文魚好大塊~ 甜蝦好食!
正!
  • 鵝肝、魚生
2012-06-09 25 浏览
之前已來過幾次,今次選擇了lunch buffet。同晚食物大多一樣,可能晚上人多關係。原來係度食lunch甘正。生蠔:有四種,雖小但即開。蟹腳:有海味同超甜,放到成個山甘刺身:三文魚,帶子,甜蝦都好新鮮係我既至愛鵝肝:好香口.....激讚甜品:冇左心太軟環境沒有酒店甘大,但waiter服務態度很好,收碟速度快。這裡開蠔師父會講解生蠔由邊隻食起!
  • 生蠔,蟹腳,鵝肝
2012-06-02 50 浏览
早一日book lunch都有位~~~去到入座率大概得3成!!!平時夜晚係勁full ga lol!!!!問過WEEKEND 既LUNCH BUFFET同夜晚offer既食物係一樣,但平d!!!!抵~~4個國家既蠔!!其實真係好細隻!!!!都吾係特別鮮!!!個人認為真係好普通咋............. 鵝肝真係超超超超超讚!!!!!一個人食左3件!!!!!!!!!太好味!!!!!!配多士好match!!!烤得脆, 鵝肝又香,咬落好juicy!!!!!!!!!好好味!!!!!!!!!澳洲和牛都係甘既水准!!!不錯~不過如果可以juicy d會更好!!!配上芥末醬會更好味!!!否則味道不太夠....日本和牛又係超讚!!!!!!個chef 略略煎完就上碟!!!超好味!!!好軟,就甘食d牛味都好重!!!!好好味!!!!!!!!!!!!!!!!!差d可以入口即溶既地步!!!雪糕好驚喜!!!一盒盒任拎!!!平時seven買都要$27一盒....呢到竟然有4隻新味任食!!!!!正!!!3.6牛奶布甸!!!相當滑!!!!而且牛奶味都彼濃!!!!overall,個到食物類別其實好少!!!特別係熱盆..

平時夜晚係勁full ga lol!!!!
4個國家既蠔!!其實真係好細隻!!!!都吾係特別鮮!!!
個人認為真係好普通咋.............
鵝肝

澳洲和牛
配上芥末醬會更好味!!!否則味道不太夠....
日本和牛
日本和牛又係超讚!!!!!!

ice cream
雪糕好驚喜!!!一盒盒任拎!!!
正!!!
3.6牛奶布甸
3.6牛奶布甸!!!相當滑!!!!而且牛奶味都彼濃!!!!

overall,個到食物類別其實好少!!!特別係熱盆...少得可憐, fill得又慢......
不過d 鵝同和牛真係會推使你一去再去!!!

btw....d waitress 同d chef 服務好麻麻.......好似得罪佢全家甘....黑口黑面...

仲要粗聲粗氣...........真係怕左佢地
2012-05-26
鵝肝
日本和牛
ice cream
3.6牛奶布甸
  • 鵝肝,日本和牛
2012-05-29 61 浏览
BOOK左7點半, 一7點半就有得開始食. 所以可以早DD去排隊入去.. 會有野飲.. 乳酸!幾好味既生蠔! 雖然細隻D.. 但都幾好味 條隊都幾長!仲有鵝肝多士.. 好好味呀!! 真係正!!長腳蟹.. 幾好味 但係因為麻煩.. 我都食其他多D!魚生.. 我拎o個幾舊三文魚唔夠新鮮.. 就令到我冇再拎lu! 有個pancake可以寫d字既..個師傅會跟返你寫俾佢既紙仔寫返o係個碟到! 係幾細心geh!不過有少少失望冇心太軟!!!要讚既都係個service啦! 所有staff都好polite.. 我見人地生日..有個staff專拎蛋糕去同埋佢地影相唱生日歌! 仲有負責食物o個個師傅對d staff有dd惡,, 但睇得出佢好有心! 一絲不苟! 完全想deliver 最好既食物同埋display 比客人!!
幾好味既生蠔! 雖然細隻D.. 但都幾好味
條隊都幾長!
仲有鵝肝多士.. 好好味呀!! 真係正!!

長腳蟹.. 幾好味
但係因為麻煩.. 我都食其他多D!

不過有少少失望冇心太軟!!!

纪念日
2012-05-23 26 浏览
我地一早就book左台, 又因為係5:15-7:15 ge關係..人唔太多, 氣氛: 唔錯架... 燈光可以光番小小, 都幾浪漫! 我地3個人坐圓台的... 舒舒服服!!一放低個袋就去拎野食..當然係oyster先啦,,,, 我睇openrice 又話一次可以拎5隻ge!但個晚, 係一次拎4隻.. anyway, 我都唔係食好多姐xdSTAFF有教應該由邊隻開始食, 淡到濃, 我唔係太喜歡食OYSTER, 但個晚我都食左5,6隻!都幾新鮮, 如果唔係都放唔到入口...之後就sashimi... 冇海膽呀,,有小小失望!甜蝦, 帶子樣樣齊, 真係好好味! 夠新鮮, 但令次可以拎ge數量都好少..三文魚係..魚月南.... 好正... >v< 一碟有4塊... 食4塊都已經好夠...! 好肥美!之後就foie .... 長腳蟹...朋友因為之前book左, 講左有人生日, 所以有waiter 過泥唱生日歌同送b-day cake for us!其實食物水準真係唔差架..不過出去拎野食ge時候, d staff 就唔係太好禮貌我問個男人..請問邊到係拎foie架?佢又
我地3個人坐圓台的... 舒舒服服!!

一放低個袋就去拎野食..
但個晚, 係一次拎4隻..
anyway, 我都唔係食好多姐xd
都幾新鮮, 如果唔係都放唔到入口...

之後就sashimi... 冇海膽呀,,有小小失望!

三文魚係..魚月南.... 好正... >v<
一碟有4塊... 食4塊都已經好夠...! 好肥美!

之後就foie .... 長腳蟹...
其實食物水準真係唔差架..

不過出去拎野食ge時候, d staff 就唔係太好禮貌

我問個男人..請問邊到係拎foie架?
佢又指個女仔, 到我問個女仔: 請問係咪係到拎foie..
個女仔又好冇禮貌咁應: 「拎個碟泥

我即刻
o左.... 我都呆左一呆,, 咩事呀? 洗唔洗咁惡!

唉.. 除左係呢到有小小失望..
整體都唔錯ge =]

可以再泥.. 但都係會選擇5:15-7:15...
因為$328 + 10%... 就底食,,

如果係$418 +10% 的話, 我會選擇去hotel食囉, 因為至少有酒店色service 同埋靚景!

2012-05-15
生日
(非会员)
2012-05-22 15 浏览
刺身OK,但無海胆(諗住有海胆先會去這間去試吓,因為好少自助餐會提供)長腳蟹 OK生蠔即開好新鮮! 不過瘦左d,而且一碟比一碟咸(海水味超重)鵝肝好食熟食一般竟然用班戟取代了心太軟,無心太軟(超失望),又減了分數牛奶布丁D 位太貼,出去拎食物條路好窄無期中咁好

長腳蟹 OK

鵝肝好食

熟食一般

竟然用班戟取代了心太軟,無心太軟(超失望)
,又減了分數

牛奶布丁

D 位太貼,出去拎食物條路好窄

無期中咁好

2012-05-20
母亲节
2012-05-14 57 浏览
一早Book 了位, 這間Buffet 預了會很Full, 不要說母親節, 基本上連平時Weekend 都很Full我們吃的時間昤第一場 5:30左右可能我早Book, 安排坐一個近Buffet bar 的位置, 滿意當然放下包包後第一件事就是拿生蠔, 生蠔最好快手拿, 否則一轉可能要排5分鐘, 不過我見師傅2人合力分工開, 非慢吞吞所以等的人都沒說什麼, 之前記得看報紙訪問過自助餐的廚師, 自助餐生蠔size不要期望太大隻, 因為渴望客人什麼都可以吃點其實我個人非常認同他的說法, 至少我吃了3轉, 都已經夠了, 肚子依然有位置想吃其他東西長腳蟹, 對這是我喜歡的長腳蟹, 這裡的蟹腳就是比其他的自助餐餐廳大一點, 長一點, 雖然狂吃後剪蟹殼剪得手很痛, 不過都值得, 唯一想餐廳的濕紙巾可以多一點刺身Bar, 最基本的刺身都有了, 有甜蝦, 有三文魚, 最緊要有海膽, 雖然每次只要一件, 不過厚面皮的我拿了很多次熟食我沒有吃太多, 覺得好吃的有燒菠蘿, 鵝肝也是不錯的說甜品吧有很多款, 不過我還是喜歡心太軟還有布甸, 心太軟做得真得很正, 可比美出邊很多糖水鋪差不多成$4X一件的心太軟,
我們吃的時間昤第一場 5:30左右

當然放下包包後第一件事就是拿生蠔, 生蠔最好

所以等的人都沒說什麼, 之前記得看報紙訪問過自助餐廚師, 自助餐生蠔size不要期望太大隻, 因為渴望客人什麼都可以吃點
生蠔
是日生蠔種類
長腳蟹
刺身Bar
熟食
熟食我沒有吃太多, 覺得好吃的有燒菠蘿, 鵝肝也是不錯的說
甜品吧有很多款,
不過我還是喜歡心太軟還有布甸, 心太軟做得真得很正, 可比美出邊很多糖水鋪差不多成$4X一件的心太軟, 真的很正!
燕窩芒果班戟
這餐廳價錢不算便宜, 不過它出到同樣水準的食物, 我覺得都是值的

燕窩芒果班戟
生蠔
是日生蠔種類
刺身Bar
熟食
長腳蟹
  • 心太軟
2012-05-02 39 浏览
呢間buffet, 真係要俾個讚佢! 生蠔, 係分一set set 食.佢會依品種排好次序, 就算本身唔識品蠔, 只要跟佢既次序去食, 都會食到有層次的海水及金屬味!! 金屬味在喉嚨久而不散!!有爽脆的, 有淋的, 有鮮甜的!! 只要試過呢個生蠔set, 立即可以知道自己最like邊個品種的生蠔tim~ 蟹腳又係10級正!!好鮮好多汁!!就咁飲d 蟹汁, 已經好味到暈!!!其他好味推介, 仲有:生牛肉, 鵝肝多士, 海膽刺身任拎!!如果你係海鮮怪, 就千萬唔好錯過呢間buffet!!你會覺得好滿足!!甜品方面比較少, 但有心太軟!!
呢間buffet, 真係要俾個讚佢!

生蠔, 係分一set set 食.
佢會依品種排好次序, 就算本身唔識品蠔,
只要跟佢既次序去食,
都會食到有層次的海水及金屬味!!
金屬味在喉嚨久而不散!!
有爽脆的, 有淋的, 有鮮甜的!!
m~
排好次序的生蠔! 1次5隻! 順住食, 好有層次!
好鮮好有海水味~
蟹腳又係10級正!!
好鮮好多汁!!
就咁飲d 蟹汁, 已經好味到暈!!!
太好味!!!!!
食10隻都好好味!!!
其他好味推介, 仲有:
生牛肉, 鵝肝多士, 海膽刺身拎!!

如果你係海鮮怪, 就千萬唔好錯過呢間buffet!!
你會覺得好滿足!!

甜品方面比較少, 但有心太軟!!
心太軟
题外话/补充资料: 請先book 位~ dinner 好full...
排好次序的生蠔! 1次5隻! 順住食, 好有層次!
好鮮好有海水味~
太好味!!!!!
食10隻都好好味!!!
心太軟
  • 和牛
2012-04-29 16 浏览
難得放假, 跟家人打算在銅鑼灣附近食個Lunch Buffet, 上網0係0的酒店搵極都冇啱心, 最後搵到呢間, 見個食評不錯, 就Book黎試試。12點準時到達, 人客不多, 客大部份都係12點半左右先黎, 而我地就打算由12點食到2點半 行左一圈, 由於身體唔係咁舒服, 所以冇食刺身同蟹, 但家人話刺身同蟹都好新鮮, 哈哈, 等我遲0的試下先!沙律都有好多款, 仲有好多唔好款既凍肉, 仲有最愛既parma ham! 另外, 我地都好surprise見到佢居然有4款唔同既cheese serve! 而且仲有鴨肝醬, 試左少少, 個醬真係好香!熱盤都好例牌, 但家人話個豬手炆得好林, 好好味, 而我就覺得佢個steak好正, 一口和牛漢堡都好好味!而最多人排隊就係佢個生滾粥! 有唔同既海鮮, 皮蛋同牛肉俾你選擇, 好味! 當然, 不得不錯過就係佢既牛奶布甸, 見有網友話唔拎就冇, 所以我一見佢出就拎左3杯, 但係之後見到佢都有不停refill喎! 但真係好好食, 個奶味好香, 好滑!本堆想推介俾姐姐佢放假黎試, 但原來佢只係星期一至五先係$158, 假期要$348! 所以下次都係請假

本堆想推介俾姐姐佢放假黎試, 但原來佢只係星期一至五先係$158, 假期要$348! 所以下次都係請假黎食先抵!
2012-04-27
朋友生日話想食buffet聽人講銅鑼灣有間buffet質素同酒店有得揮有猶豫過會唔會係平野扮上菜不過上openrice見食評唔差 又講到任食生蠔鵝肝淨食呢2樣應該都回到本 就去左試下去到見到位有少少迫不過本住我係泥食野唔係食個場的心就出去睇下有咩食啦見到野食都幾多唔同款式 第一件事當然係拎生蠔 佢唔係好似其他自助餐咁攤曬出泥 而係要排隊拎因為係有師傅即場開既蠔唔係普通冰鮮貨色 師傅亦細心排好生蠔教埋你又淡到濃咁食正 拎左幾轉我拎左幾次, 次次師傅都有講多謝晒 真係唔知佢一晚要講幾多次呢仲有鵝肝 下面襯塊多士好似無咁濟 又食左幾條長腳蟹完場甜品仲有心太軟同牛奶布丁飽到呢.
開蠔師傅
而係要排隊拎因為係有師傅即場開既
蠔唔係普通冰鮮貨色
師傅亦細心排好生蠔教埋你又淡到濃咁食
正 拎左幾轉
我拎左幾次, 次次師傅都有講多謝晒
真係唔知佢一晚要講幾多次呢

開蠔師傅
Oyster
  • 心太軟
2012-04-10 28 浏览
原本對buffet 的期望不大, 因試過在一家酒店吃過生蠔自助餐肚痾後, 實在怕怕是次是因為好朋友的生日, 而地點是她選擇的, 不想掃她的興, 就試試看吧一開始我是主攻刺身和長腳蟹的, 刺身款很多, 至少本人愛吃的甜蝦和海膽都有了, 海膽有配上青瓜, 吃下去味道很清長腳蟹味道很鮮, Size 偏長, 不過再Refill 時解凍未夠, 有點點雪花在蟹肉中, 不過小問題之後看著身邊的朋友不停吃生蠔都開始心動起來, 看看排隊的人都少了, 就試一轉一轉可以拿5隻, 有法國的, 美國的, 澳洲的. 吃起來味道很不錯, 又拿多了一轉A_A排隊時看生蠔的師傅都辛苦了, 都沒停過.吃完, 又拿多一次@_@最後我吃了3碟一共15隻!!!這食評是經過一星期, 保證沒有肚子痛才寫的!! 另外心太軟, 北海道牛奶布丁好正! 是甜品的主打

排隊時看生蠔的師傅都辛苦了, 都沒停過.
吃完, 又拿多一次@_@
最後我吃了3碟一共15隻!!!

這食評是經過一星期, 保證沒有肚子痛才寫的!!

另外心太軟, 北海道牛奶布丁好正! 是甜品的主打
2012-03-25 88 浏览
所謂驚喜, 唔係指lunch buffet既食品, 而係原來星期六lunch buffet 係非常少人去食, 變左食得好舒服, 又唔駛排隊, 哇~~正~lunch buffet 係12:00pm 至 2:30pm, 以前夜晚去食, 好多人, 個感覺好逼, 又要時時排隊拎食物~估唔到lunch buffet 同 dinner buffet 既食品相差唔遠, 重點食品只係少左心太軟, 翡翠螺~ 唔寫咁多住, 先去片 (相片):我諗我以後都唔會幫襯DINNER BUFFET, 只會幫襯星期六LUNCH BUFFET, 因為價錢平D, 但最重要係少人,唔駛同人逼, 坐得又舒服D, 又唔駛排隊, 食品又同夜晚差唔多一樣。 真係開心大發現呀~~ KAKA~~
所謂驚喜, 唔係指lunch buffet既食品,
以前夜晚去食, 好多人,
個感覺好逼, 又要時時排隊拎食物~
先去片 (相片):
因為少人,叫師傅比兩份海膽, 佢都比喎, 正常只會比一份
生蠔好生鮮
蟹腳超鮮甜, 我食左好多碟~
鵝肝,和牛同其它食品
^___^ LUNCH 都有泰式生蝦~正~
真係開心大發現呀~~ KAKA~~

2012-03-24
因為少人,叫師傅比兩份海膽, 佢都比喎, 正常只會比一份
生蠔好生鮮
蟹腳超鮮甜, 我食左好多碟~
鵝肝,和牛同其它食品
^___^ LUNCH 都有泰式生蝦~正~
2012-03-13 24 浏览
日期:星期六 時間:5:15 - 7:15價錢:$348 加一, 沒有任何額外優惠。訂左10位, 要預前幾日先付$1000 訂。食後感:爸媽很少願意外出食飯的,難得今次為哥哥慶祝生日,我便想為大家尋找一間評語較好的,之前朋友們食過也說不錯, 再加上這裡的評價, 我想應該差得都有個譜吧.首先講環境, 暗暗地不錯, 可是位與位之間有點窄, 最失望是取食物的大堂細得不敢想像, 左邊 一行熟食區約有10款, 雞, 鴨, 魚, 湯, 菜,豬手, 行過小小是烤野, 小小小塊的鵝肝, 一人分小小小小的簿切和牛, 一人分一粒的一口和牛, 票米, 腸仔粒, 餃子, 照燒雞肉申。然後行過小小是海鮮區,蠔要排15分鍾最多5隻,刺身排5分鐘內便有但份量小到喊, 最失望是海鮮只有熟蝦, 長腳蟹, 青口, 完。中間區是最難食的煙三文魚, 硬飯壽司, 自己撈的沙津, 各式火腿及芝士。(沒人去的區域,你隨便拿)整個場最有安慰的就是右邊的甜品, 款式不是太多是有十多款, 多數是不同水果味的杯仔形芝士Cream甜品, 最好食莫過於楊枝甘露, 牛奶布丁, 焗布丁了。整間自助餐的食物我也快說完了。但服務不錯, 不停有人來收碟
日期:星期六 時間:5:15 - 7:15
價錢:$348 加一, 沒有任何額外優惠。
訂左10位, 要預前幾日先付$1000 訂。

整間自助餐的食物我也快說完了。

但服務不錯, 不停有人來收碟及垃圾, 衛生程度看落也不錯。

食物味道也不錯,但只有這麼小小小小選擇的自助餐,最重要的蠔及刺身要排長龍,海鮮小得可憐,我不會再去的。除非有人請, 但我會遊說他去別的試試。

题外话/补充资料: 楊枝甘露, 牛奶布丁, 焗布丁正。 長腳蟹沒甚麼味所以也不難食 蠔十分瘦小,沒甚麼味 鵝肝不錯 壽司D飯硬到暈,款小, 不過不是來食放題,也不能抱有要求 熟食沒甚麼特別的, 無論味道或款式也不至於要來這裡食
2012-03-10
生日