2024-07-22 488 浏览
位於尖沙咀棉登俓 旺中帶靜,環境舒服、裝修有格調,我們喜歡坐雲石吧枱可以近距離欣賞師傅手藝,一邊享受美食一邊欣賞師傅烹調過程。食過咁多次鐵板燒第一次遇到女師傅,師傅非常親切,全程都保持笑容,又有功架👍🏻呢度鐵板燒午餐由 $148 起,有不同肉類/海鮮選擇,套餐包了沙律🥗、湯、白飯、甜品,亦可加$ 轉炒飯,價錢豐儉由人。🔶香煎鐵板大蝦拼深海馬友🔶虎蝦好大隻,連蝦頭蝦鬚都煎到脆卜卜可以食,蝦肉結實爽彈;馬友魚的皮煎到脆卜卜,魚肉肉質細嫩,配上特調Cocktail 醬汁很夾。🔶安格斯牛扒拼香煎比目魚🔶牛扒要了7 成熟,我覺得可以再生啲,牛肉味濃、有嚼勁而不靭,配上炸蒜片、鹽昆布一起吃好正!比目魚煎得好香,魚肉嫩滑,蘸上特調Cocktail 醬汁更提鮮。師傅俾咗份「牛邊肉」我哋,係牛扒肉邊脂肪位,油脂豐富食落好香用嚟送飯一流。🔹沙律餐前吃這份沙律很適合,很清新,醬汁開胃🔹湯我超喜歡這個湯,加入了𩶘魚去煮,令湯更鮮甜,一定要趁熱飲。🔹飯日本珍珠米飯🍚非常煙靭有咀嚼感。🔹甜品芝麻 &芒果味雪糕,食埋甜品更圓滿,成餐飯都好滿足。

🔶香煎鐵板大蝦拼深海馬友🔶

🔶安格斯牛扒拼香煎比目魚🔶

🔹沙律
餐前吃這份沙律很適合,很清新,醬汁開胃

🔹湯
我超喜歡這個湯,加入了𩶘魚去煮,令湯更鮮甜,一定要趁熱飲。

🔹飯
日本珍珠米飯🍚非常煙靭有咀嚼感。

🔹甜品
芝麻 &芒果味雪糕,食埋甜品更圓滿,成餐飯都好滿足。
2024-07-22
2024-07-18 474 浏览
這家位於TST的鐵板燒餐廳一直都想來食,今次友人生日,所以提議去食。N.28不但提供鐵板午餐體驗,晚餐一樣出色,除了菜款新鮮之外,服務人員也十分周到,而且會主動介紹各款菜式,令我同友人都有賓至如歸的感覺。開胃菜是清新爽口的沙律,仲有一碗超級濃郁鮮甜的魚湯,介紹道是用原條魚熬製,趁熱飲絕對暖胃,為整個午餐揭開了序幕。主菜安格斯牛扒拼香煎比目魚一邊睇廚師一邊影相,安格斯牛扒拼香煎比目魚同香煎鐵板大蝦拼深海馬友都是同時烹飪,絕對是視覺體驗。等的時間不但可以同友人傾計,都可以慢慢聞到牛同的香味。入口即化的安格斯牛扒很合友人胃口,同時煎到酥脆的比目魚,配店家的麵豉醬,絕對可以一試。同埋牛肉鮮嫩多汁,一口吃下去也不會覺得膩口,沾炸蒜或香草海鹽,令人難忘。香煎鐵板大蝦拼深海馬友鐵板大蝦絕對是我摯愛,大蝦肉質彈牙,沾上餐廳自製的cocktail sauce,可謂更添風味。香煎的馬友魚肉厚實,配上清新的花椒汁,口感更加有層次,兩款都可以配埋白飯食,非常豐富。整體來說,午餐實有驚喜,最後是豆腐雪糕同咖啡雪糕,是一家既有精緻菜餚又貼心周到的餐廳。

開胃菜

主菜
安格斯牛扒拼香煎比目魚

等的時間不但可以同友人傾計,都可以慢慢聞到牛同的香味。

香煎鐵板大蝦拼深海馬友

整體來說,

• 安格斯牛扒拼香煎比目魚
  • 香煎鐵板大蝦拼深海馬友
-間唔中想食餐好嘅但budget有限,又唔想去到太遠,想約返喺中心地帶,呢間鐵板燒就啱哂👍🏻 最近試左佢地嘅特選優惠套餐,以晚市 $580一位嚟講,有大蝦帆立貝比目魚同和牛,真係幾抵食🤩(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)《 特選優惠套餐 $580/1 》‣ 甘辛分子泡沫赤蝦他他‣ 特色鐵板蒸蛋‣ 鐵板大蝦配海膽松露醬‣ 日本帆立貝配法國羊肚菌鮟鱇魚肝醬‣ 白煎比目魚配日雞尾酒醬+時令蔬菜三點‣ A5宮崎和牛薄燒 / 日本黑豚 (二選一)‣ 沙津‣ 特色炒飯‣ 季節湯‣ 甜品餐廳大部分位置都係席前,可以欣賞到師傅炮製美食,以優惠套餐嚟講品項幾豐富,菜單幾完整,海鮮去到3款,又有得揀A5宮崎和牛😋 前菜就算唔食生蝦他他都可以換另一款熟嘅,食物擺盤亦都十分之精美,帶朋友家人慶祝都唔會失禮😎#N28Teppanyaki #N28 #Teppanyaki #鐵板燒 #尖沙咀 #日本菜 #japanese #tsimshatsui #尖沙咀美食 #香港美食

《 特選優惠套餐 $580/1 》

‣ 甘辛分子泡沫赤蝦他他
‣ 特色鐵板蒸蛋
‣ 鐵板大蝦配海膽松露醬
‣ 日本帆立貝配法國羊肚菌鮟鱇魚肝醬
‣ 白煎比目魚配日雞尾酒醬+時令蔬菜三點
‣ A5宮崎和牛薄燒 / 日本黑豚 (二選一)
‣ 沙津
‣ 特色炒飯
‣ 季節湯
甜品

2024-07-10
2024-07-13 179 浏览
餐廳以食鐵板燒為主,有多款套餐同單點菜式選擇~當日我地點左Special Discount Set $580/位~甘辛分子泡沫赤蝦他他呈現精緻美麗的視覺效果,赤蝦與白色分子泡沫形成鮮明對比。赤蝦切成小粒,與泡沫一起享用,肉質鮮甜可口。特色鐵板蒸蛋蒸蛋表面光滑細膩,蛋味濃郁,口感滑嫩。配上海苔和鮑魚粒,層次感豐富。蛋型容器的設計可愛有趣。鐵板大蝦配海膽松露醬大蝦新鮮肥美,蝦肉爽口彈牙。配上海膽和松露醬,口感更加豐富。自煎比目魚配日雞尾酒醬+時令蔬菜三點比目魚表面金黃,肉質細嫩。配上日雞尾酒醬,增添了醇厚風味。新鮮沙律蔬菜清脆爽口,搭配得宜。A5宮崎和牛薄燒和牛肉質鮮嫩,油花分佈均勻,入口即化,油脂味香濃。特色炒飯炒飯粒粒分明,飽滿有彈性,口感豐富。季節湯大蜆味噌湯濃郁鮮美。

甘辛分子泡沫赤蝦他他

特色鐵板蒸蛋

自煎比目魚配日雞尾酒醬+時令蔬菜三點

A5宮崎和牛薄燒
和牛肉質鮮嫩,油花分佈均勻,入口即化,油脂味香濃。

特色炒飯
炒飯粒粒分明,飽滿有彈性,口感豐富。

季節湯
大蜆味噌湯濃郁鮮美。

👨🏻‍🍳$580/位套餐分子泡沫赤蝦他他鐵板蒸蛋日本帆立貝配法國羊肚菌鮟鱇魚肝醬鐵板大蝦配海膽松露醬白煎比目魚配日雞尾酒醬+時令蔬菜三點沙律A5宮崎和牛薄燒炒飯季節湯甜品🔸最近有機會試咗一間出名嘅日式鐵板燒餐廳,晚市$580一位可以有蝦有帆立貝有A5宮崎和牛,性價比高到毫癲🔥🔸前菜嚟個分子泡沫赤蝦他他,好有創意,用咗分子料理嘅技術,赤蝦新鮮彈牙,配上輕盈嘅泡沫,酸酸辣辣,口感同味道都好驚喜🧡前菜方面仲有個鐵板蒸蛋,加咗鮑魚粒,夠晒誠意🔸之後上咗日本帆立貝配法國羊肚菌安康魚乾醬,帆立貝肉質鮮甜,煎得金黃香脆。羊肚菌同安康魚乾醬嘅搭配提升咗整道菜嘅層次,非常喜歡💕🔸而全餐最鍾意嘅係鐵板大蝦同白煎比目魚。大蝦喺鐵板上煎得恰到好處,夠晒彈牙,配上海膽松露醬,味道濃郁而不膩,非常滋味;比目魚煎得外脆內嫩,雞尾酒醬帶出咗魚本身嘅鮮味,配埋時令蔬菜,色香味俱全😙🔸食A5宮崎和牛之前,餐廳會先安排沙律比大家解膩!新鮮嘅沙律菜配上特製嘅和風醬汁,加埋蘆薈好正~到咗和牛啦,A5級嘅宮崎和牛入口即溶,肉味濃郁,煎得啱啱好,真係無得頂!🔸總結嚟講,呢間日式鐵板燒真係高質,無論係食材嘅質素定係師傅嘅技巧,都係一
👨🏻‍🍳$580/位套餐
分子泡沫赤蝦他他
鐵板蒸蛋
沙律
炒飯
甜品

🔸總結嚟講,呢間日式鐵板燒真係高質,無論係食材嘅質素定係師傅嘅技巧,都係一流
🩶 鐵板燒其實都係我最鍾意食嘅其中一樣料理😍 因為望住師傅喺前邊燒嘢食真係好療癒。同埋好啱兩個人慢慢傾吓偈。今次又帶阿媽去食好嘢😁🩶 N.28 Teppanyaki 有個$580 十道菜鐵板晚餐,我覺得都幾抵食😝🩶 甘辛分子泡沫赤蝦他他上面嘅泡沫係分子料理,加入咗甘辛味,食落酸酸辣辣,有啲泰式感覺隻蝦他他都好新鮮~ 上面嘅係食用花,仲可以食埋😆🩶 特色鐵板蒸蛋呢個蒸蛋係喺鐵板上面蒸,上邊加咗紅菜頭BB苗,用上海苔鮑魚汁🩶 鐵板大蝦大蝦配上Cocktail sauce,即係平時配生蠔嗰種醬料,估唔到又幾夾。🩶日本帆立貝用上日本嘅帆立貝,大大粒😊 加埋下面嘅牛油同埋海苔,很滋味~🩶 白煎比目魚+時令蔬菜三點比目魚塊皮煎得香脆不在話下。醬汁仲好特別!用咗有馬山椒!就係花椒嘅一種,食落條脷會麻麻哋,好好食,我逐粒夾晒黎食🤣🩶 A5 宮崎和牛薄燒和牛油香濃😍 中間包咗蔥花,大蒜伴碟仲有味增醬, 蒜片, 海苔鹽,俾你自己選擇配搭。一定要成個擺入口!滿足 😋🩶 之後食個沙律清清口。入邊有蘆薈😍🩶 炒飯粒粒分明,入邊仲加咗櫻花蝦☺️🩶 今次嘅季節湯係魚湯,唔係普通嘅味噌湯,幾鮮又唔會腥🩶 最後係甜品!有

🩶 甘辛分子泡沫赤蝦他他
隻蝦他他都好新鮮~ 上面嘅係食用花,仲可以食埋😆

🩶 特色鐵板蒸蛋

🩶 鐵板大蝦

🩶日本帆立貝

🩶 白煎比目魚+時令蔬菜三點

🩶 A5 宮崎和牛薄燒
和牛油香濃😍 中間包咗蔥花,大蒜

🩶 之後食個沙律清清口。入邊有蘆薈😍

🩶 炒飯粒粒分明,入邊仲加咗櫻花蝦☺️

🩶 今次嘅季節湯係魚湯,唔係普通嘅味噌湯,幾鮮又唔會腥

🩶 最後係甜品!有雪糕食,我哋揀咗荔枝同埋朱古力☺️

🩶 另外值得一讚嘅係餐廳有免費送一盤枝豆俾我哋,等我哋等緊下一道菜嘅時候有啲嘢可以食吓🥰
2024-07-03 129 浏览
N28人均600幾蚊既鐵板燒套餐,即席烹調新鮮時令食材,環境唔錯,整體用餐體驗良好!今次食精選優惠套餐,包括十道菜品!前菜係甘辛分子泡沫赤蝦他他,口感細膩綿密,酸甜鹹味交織,再加上蒜蓉既香辣味道令整道菜味道豐富又有層次然後係磯煮鮑魚鐵板蒸蛋,鮑魚鮮美,蒸蛋柔滑加拿大比目魚搭配日本有馬山椒醬,嫩滑魚肉加上微辣山椒醬味道好夾,魚油香好香,魚皮再煎到香脆,口感極佳鐵板大蝦配上海膽松露醬,味道層次豐富。大蝦鮮嫩多汁,與濃郁既海膽松露醬完美融合,交織出奢華海鮮風味日本帆立貝煮得唔會韌,鮮甜帆立貝加上少少酒香真係幾正食牛肉之前會先食個沙律清清味蕾宮崎A5和牛,肉質鮮嫩細膩,入口即化。薄切牛肉展現了極致既肉感最後就係湯、炒飯同甜品,好飽呀

今次食精選優惠套餐,包括十道菜品!

然後係磯煮鮑魚鐵板蒸蛋,鮑魚鮮美,蒸蛋柔滑

日本帆立貝煮得唔會韌,鮮甜帆立貝加上少少酒香真係幾正

食牛肉之前會先食個沙律清清味蕾

最後就係湯、炒飯同甜品,好飽呀

2024-07-01 114 浏览
為慶祝wedding anniversary,lunch掉低咗個女極速去咗尖沙咀食teppanyaki🍾Lunch比dinner set light 好多,性格比高都好飽肚,對於近幾個月都匿喺屋企嘅我哋,胃細咗好多,絕對夠食我哋閒日1:30先到,過晒peak hour全場得我哋Lunch set 有沙律、湯、白飯(轉炒飯+$20)、甜品🐮安格斯牛扒拼香煎比目魚💰$188牛唔韌好易咬,有牛味,如果食到一半覺得油膩可以沾上鹽花、醬汁解膩;比目魚香口好食🦐香煎鐵板大蝦拼深海馬友💰$228大蝦新鮮,可以沾上自家製cocktail 山椒醬汁,麻而不辣,味道幾夾;馬友係我近期至愛,香煎一流

我哋閒日1:30先到,過晒peak hour全場得我哋

🐮安格斯牛扒拼香煎比目魚💰$188

🦐香煎鐵板大蝦拼深海馬友💰$228
2024-06-30 344 浏览
內地商家在一年一度的「618購物節」利用人工智能,以公司創辦人原型的「虛擬人」擔任直播主播「帶貨」,程序可高度模仿真人的聲音、表情和手勢;結果大受歡迎,銷售額突破5000萬元人民幣。然而,筆者始終喜歡與活生生的人交流,建立「真實而有溫度」的人際關係。位於尖沙咀的「N.28 Teppanyaki 」是一間主打香港少見的兩款食材—日本金賞米沢和牛和蝦夷鮑魚之鐵板燒餐廳,由活生生的師傅在眼前為你炮製食物。午市亦提供「精選套餐」「商務鐵板套餐」「精選優惠套餐」等多款選項,最平由$188起,豐儉由人,總有一款合你口味!環境:✨門面及店面低調簡約,以後現代風格為靈感,強調新與舊的融合,漆黑的樓底天花配上螢光橙條紋牆身、和風趟門,很大膽!放上深藍色高身椅子及淺色雲石吧檯,更顯摩登個性。服務:✨筆者當天預約了1時半,整體節奏明快,用餐時間約30分鐘 (連拍照) ;職員友善有禮,面帶笑容,積極倒水收拾及清潔檯面。筆者及家人是日中午享用了2份「是日午市精選套餐」,每位$188起。食物:🥩 安格斯牛扒拼香煎比目魚 ($188)✨是日午市精選套餐並沒有和牛,安格斯牛扒肉質軟腍,油花相對平均,肥肉及瘦肉兼而有之

環境:

服務:

食物:
🥩 安格斯牛扒拼香煎比目魚 ($188)

✨是日午市精選套餐並沒有和牛,安格斯牛扒肉質軟腍,油花相對平均,肥肉及瘦肉兼而有之;比目魚相對嫩滑,富魚油香,拌上山椒汁同吃,表現平穩。
✨配沙律、白飯、湯及雪糕甜品

🦐 香煎鐵板大蝦拼深海馬友 ($228)

✨大蝦長度超越手掌、肥大肉厚且爽彈,蘸上Cocktail汁更有提鮮效果;深海馬友的皮被煎得金黃酥脆,肉質頗細密,沒有腥味。
✨配沙律、白飯、湯及雪糕甜品

用餐时段
留港消費其實識揾都有正野嫁!今次就去左尖沙咀棉登徑揾到間高質又抵食嘅鐵板燒!裝修設計高尚有格調!老實講以前食鐵板燒真係唔平,每位要千蚊,真係令人卻步。但餐廳做緊優惠每位只係$580,真心抵!十一品菜式有大大粒帆立貝、手掌咁大隻虎蝦、佐賀和牛等等😍性價比超高,仲食到飽飽添!週年精選優惠套餐 $580/位🦐甘辛分子泡沫赤蝦他他 Shrimp Tartar粒粒赤蝦蝦肉配上泰式分子泡泡,味道帶點點香辣惹味,作為開胃菜一流!🐣特色鐵板蒸蛋Special Steam Egg磯燒鮑魚海苔醬蒸蛋賣相特別,廚師會在鐵板蒸熟放在蛋型器皿,份外吸引🤩味道鮮甜嫩滑🦐鐵板大蝦配海膽松露醬Big Prawns with Sea Urchin Truffle Sauce手掌咁大隻虎蝦,師傅處理火喉好好😌肉質彈牙配上濃郁海膽松露醬!更顯鮮味😍🌟日本帆立貝配法國羊肚菌鮟鯪魚肝醬Japan Scallop with Morels Monkfish Liver Sauce同樣火喉處理得好好,帆立貝外焦內嫩配上濃郁羊肚菌鮟鯪魚肝醬,配搭合襯🐟白煎比目魚配日雞尾酒醬 +時令蔬菜三點Flatfish with Cocktail

留港消費其實識揾都有正野嫁!
老實講以前食鐵板燒真係唔平,每位要千蚊,真係令人卻步。

但餐廳做緊優惠每位只係$580,真心抵!
週年精選優惠套餐 $580/位

🦐甘辛分子泡沫赤蝦他他 Shrimp Tartar

🐣特色鐵板蒸蛋Special Steam Egg
味道鮮甜嫩滑

🦐鐵板大蝦配海膽松露醬
手掌咁大隻虎蝦,師傅處理火喉好好😌
肉質彈牙配上濃郁海膽松露醬!更顯鮮味😍

🌟日本帆立貝配法國羊肚菌鮟鯪魚肝醬
同樣火喉處理得好好,帆立貝外焦內嫩
配上濃郁羊肚菌鮟鯪魚肝醬,配搭合襯

🐟白煎比目魚配日雞尾酒醬 +時令蔬菜三點
Flatfish with Cocktail Sauce + Seasonal Vegetables
當日醬汁係日本有馬山椒汁,魚片煎得香脆咬得有聲,魚肉厚身嫩滑有微汁,醬汁微甜味醬油味。

🥗沙律Salad
間場沙律能中和油膩感,清新開胃

🥩A5 和牛薄燒 /日本黑豚
Thinly Grilled A5 Miyazaki Wagyu / Japan Black Pork 二選一
滿滿油脂的和牛包住蒜和香蔥,入口脂感爆燈,配三款沾醬,大豆醬、岩鹽片、昆布海鹽。

特色炒飯 Special Fried Rice
季節湯Seasonal Soup
用上牛脂粒、洋蔥、紅蘿蔔、蒜粒炒成,飯粒粒分明香口。
魚湯係較輕身清新鮮甜味。

精美甜品Dessert
最後雪糕做甜品作完美嘅句號

整體來講,食物環境服務高質
仲要非常抵食!值得再黎同推介俾朋友。讚👍🏻
2024-06-19 101 浏览
慶生飯第一輪揀咗食#日式鐵板燒 🥰🥰精選優惠9道菜套餐:磯煮鮑魚鐵板蒸蛋蛋殼形的器皿裡面是蒸蛋,加入左磯煮飽魚、海帶等梯材料,蒸蛋既滑又有鮮味甘辛分子泡沫赤蝦他他遠看只見一堆泡沫🫧用匙不起發現下面是蝦肉他他,新鮮赤蝦肉鮮甜,滑嘟嘟少少起膠,口感不錯👍🏻 泡沫辣辣地,一起食幾惹味鐵板大蝦配海膽松露醬鐵板上煎煮時已經陣陣香味~ 蝦肉彈牙爽口,配搭較濃味的海膽松露醬,鮮上加鮮日本帆立貝配法國羊肚菌鮟康魚肝醬新鮮又厚身的帆立貝,其實輕輕煎煎都不會有錯,配搭醬汁另有一番風味加拿大銀雪魚配日本有馬山椒汁超級滑嫩的銀雪魚肉,鐵板煎完更有魚油香,亦不會有魚腥味,就算不吃魚的人都不會抗拒😆A5宮崎和牛薄燒大廚開始前先詢問我們想吃的牛肉熟度,薄切和牛卷著蒜片乾和蔥粒,和牛完正、柔軟、不過熟,很考大廚功力👏🏻👏🏻特色炒飯鐵板炒的飯比一般更粒粒分明飽滿,除了蔬菜粒雞蛋,還加入了櫻花蝦,令炒飯更香季節湯今次的季節湯是海帶蝦湯,很濃烈的蝦鮮味,可惜我個人不好蝦湯🙈 整碗給了媽媽精美甜品最後每位送上紅豆雪糕球,平時紅豆味雪糕有機會太粉不夠滑,但這個有紅豆味又夠滑,不錯👌🏻吃鐵板餐必坐吧枱位,可以近距離欣賞整個煮個過
慶生飯第一輪揀咗食#日式鐵板燒 🥰🥰
精選優惠9道菜套餐:

磯煮鮑魚鐵板蒸蛋

甘辛分子泡沫赤蝦他他

日本帆立貝配法國羊肚菌鮟康魚肝醬

加拿大銀雪魚配日本有馬山椒汁

特色炒飯

精美甜品

吃鐵板餐必坐吧枱位,可以近距離欣賞整個煮個過程,令整餐飯變得更有趣,食物也更色香味俱全~

2024-06-14 74 浏览
同朋友慶祝生日,一早book定咗呢間席前鐵板料理同佢食餐好🎉餐牌有唔同嘅set,揀咗入門套餐,食嘅野都好吸引,價錢亦唔算太貴👍🔸甘辛分子泡沫赤蝦他他🔸赤蝦他他上面嘅分子泡沫辣辣地,有啲似芥末嘅辛辣感,撈埋蝦他他一齊食味道更有層次✨由於朋友唔太食生野,餐廳亦照顧周到,安排咗另一款小食叫「小女子」,原來係鰻魚BB苗,經過漬製食落甜甜哋,佐酒一流😳🔸特色鐵板蒸蛋🔸加入紅菜頭苗同海苔醬嘅鮑魚蒸蛋,蒸蛋滑嘟嘟,入面鮑魚粒都幾多,細細碗但好足料👍🔸鐵板大蝦配海膽松露醬🔸大大隻虎蝦,睇住師傅即席係鐵板上剝殼,蝦肉爽口彈牙好鮮甜🦐配上旁邊嘅海膽黑松露醬一齊食,提鮮得嚟又惹味😋🔸原隻日本帆立貝🔸帆立貝好厚身,煎嘅火喉剛剛好,日式醬油汁加咗清酒,有酒香仲令帆立貝嘅甘味更鮮明~🔸白煎比目魚+時令蔬菜三點🔸煎至金黃色嘅比目魚,魚油香四溢,魚皮煎到脆卜卜超正🤤旁邊嘅山椒燒汁甜甜哋,仲有少少椒麻,意外好夾😳🔸A5宮崎和牛薄燒🔸薄燒和牛入面包滿蔥花同蒜,就咁食已經好好味🤤亦可隨個人喜好搭配昆布鹽、香草海鹽、獨子蒜片或者面豉醬~昆布鹽好特別,單獨食會覺得有啲似話梅乾呢😆🔸沙律、炒飯、季節湯🔸嚟到最後環節又點少得鐵板炒

🔸甘辛分子泡沫赤蝦他他🔸

🔸特色鐵板蒸蛋🔸

🔸鐵板大蝦配海膽松露醬🔸

🔸原隻日本帆立貝🔸

🔸白煎比目魚+時令蔬菜三點🔸

🔸A5宮崎和牛薄燒🔸

🔸沙律、炒飯、季節湯🔸
嚟到最後環節又點少得鐵板炒飯!炒得粒粒分明,仲加咗櫻花蝦乾更惹味,飲埋個熱辣辣嘅魚湯,好飽好滿足☺️

可以一邊品嘗美食,一邊欣賞師傅嘅烹調過程,總覺得啲嘢會特別好食😆
2024-06-11 83 浏览
最近喵喵去咗一家尖沙咀鐵板燒餐廳,呢度嘅每一道菜都係現場即場煮,香氣四溢,真係令人食指大動!而家就嚟分享下呢次美食之旅嘅經歷啦!我地叫左兩個set——香煎鐵板大蝦拼加拿大銀鱈魚($228)同埋午市商務鐵板套餐($380)ᗦ↞◃ ….….. ᗦ↞◃ ….….. ᗦ↞◃ ……… ᗦ↞◃ ………午市商務鐵板套餐:✨1)帶子青海苔茶碗蒸用蛋殼裝住嘅帶子青海苔茶碗蒸,造型同埋味道獨特,口感豐富,真係好有驚喜。第一道菜令我對之後嘅食物好好奇。✨2)南非鮑魚配乾貝汁鮑魚煮得好入味,口感彈牙。配埋旁邊嘅特製醬汁,味道更加豐富。每一啖都係享受嘅體驗,真係無得彈。睇住新鮮嘅鮑魚係鐵板燒上面好似爆旋陀螺咁轉轉轉,真係鐵板燒先有嘅視覺體驗!✨3)鐵板大蝦配雞尾酒醬大蝦煮得啱啱好,肉質鮮嫩,配埋特製嘅醬汁,味道一流。蝦頭嘅部分仲有豐富嘅蝦膏,加埋雞尾酒醬真係好滋味,個醬酒味唔算重,亦唔會掩蓋左燒蝦本身嘅味道。✨4)美國安格斯牛柳牛肉煮到外脆內嫩,真係一流!每一塊牛肉都好juicy,配埋埋邊嘅蒜片同鹽,味道更加豐富。牛肉嘅質感好柔軟,每一啖都係享受。師傅建議我地食半成熟,質感一流!✨5)炒飯睇住師傅熟練咁炒飯,真

午市商務鐵板套餐:

✨1)帶子青海苔茶碗蒸

✨2)南非鮑魚配乾貝汁

✨3)鐵板大蝦配雞尾酒醬

✨4)美國安格斯牛柳

✨5)炒飯

睇住師傅熟練咁炒飯,真係一大享受。白飯、蛋液、菜粒同埋叉燒粒炒到粒粒分明,香氣四溢。每一啖都有蛋香同埋飯香,呢個炒飯絕對唔可以錯過。

✨6)香煎鐵板大蝦拼加拿大銀鱈魚+白飯+綠茶雪糕

魚肉煮到外脆內嫩,入口即化。造型特別,魚鰭可以話係重點,脆卜卜,同魚肉脆軟相夾,口感豐富。蝦同商務套餐一齊煮,所以味道都相若。

整體嚟講,每一道菜都煮得好用心,醬汁特別見心思,環境又舒適,服務又好,一路睇住食物ASMR,一路同師傅交流下,真係值得再嚟。(不過當然啦,食物份量唔會話好大份~)

喵喵指數:8.5/10

🤍食材新鮮
🤍味道豐富
🤍創意料理

2024-06-10
2024-06-03 100 浏览
鐵板燒能夠難吃是真不容易一到店已看到一班客人(朋友)大概8人+左右用餐一整晚他們真大聲到一個點點好餐廚師完全沒有介紹我們點了甚麼亦沒有展示我們點的食物直接在我面前煮好就由服務員上我點的餐都$15xx再講食物真一般龍蝦鮑魚味道可以但龍蝦湯真不好喝最後的飯可能想做到似risotto?帶點濕的飯但味道也是不好吃不過服務是可以的還有在我面前做擺碟但我看到一路擺但一直滴汁在碟上🫠觀感不太好就算一整晚在噪音下吃飯
鐵板燒能夠難吃是真不容易

我點的餐都$15xx
再講食物真一般
龍蝦鮑魚味道可以
但龍蝦湯真不好喝
最後的飯可能想做到似risotto?
帶點濕的飯
觀感不太好
就算一整晚在噪音下吃飯

龍蝦湯
2024-05-19
這價位也太誘人位於尖沙咀的N.28 Teppanyaki推出驚喜大優惠· 以超性價比鐵板套餐回饋食客⍥⃝精選優惠套餐($590/位)ꕺ甘辛分子泡沫赤蝦他他赤蝦切成粒狀· 加入泰式泡沫調味· 鮮嫩甘甜ꕺ特色鐵板蒸蛋超精緻的雞蛋擺盤海藻牆汁淋上滑嫩蒸蛋· 夾雜磯燒飽魚· 口感豐富ꕺ鐵板大蝦配海膽松露醬大蝦香煎後·爽彈啖啖肉配上濃郁海膽松露醬· 更為香濃惹味蝦頭煎到甘香· 滿滿蝦膏甘香醇郁ꕺ日本帆立貝配法國羊肚菌鮟鱇魚肝醬帆立貝超級厚身· 爽嫩鮮甜鮟鱇魚肝醬香醇· 單吃醬汁也很滿足!ꕺ香煎比目魚配雞尾酒醬配時令蔬菜比目魚煎到金魚·魚肉細嫩多汁醬汁同樣出色· 能帶出魚鮮味ꕺA5 宮崎和牛薄燒 和牛油花分明· 香煎後油香更明顯牛肉捲著香蔥等·簡單配上蒜片已經很好吃ꕺ特色炒飯炒到金黃分明· 加入牛肉粒· 更為惹味ꕺ沙律ꕺ季節湯|海帶湯ꕺ特式甜品|豆腐雪糕

這價位也太誘人
位於尖沙咀的N.28 Teppanyaki
推出驚喜大優惠· 以超性價比鐵板套餐回饋食客

⍥⃝精選優惠套餐($590/位)
ꕺ甘辛分子泡沫赤蝦他他

配上濃郁海膽松露醬· 更為香濃惹味
蝦頭煎到甘香· 滿滿蝦膏甘香醇郁

ꕺ日本帆立貝配法國羊肚菌鮟鱇魚肝醬
帆立貝超級厚身· 爽嫩鮮甜
鮟鱇魚肝醬香醇· 單吃醬汁也很滿足!

ꕺ香煎比目魚配雞尾酒醬配時令蔬菜
比目魚煎到金魚·魚肉細嫩多汁