2024-10-22
之前行過幾次見到呢間餐廳出邊睇裝修簡潔,望入去見到好多精緻小物,而且餐廳都夠大,好鍾意個氣氛好chill之前就同朋友過咗嚟💕店員好nice,推介我哋可以叫set dinner for two~見到餐廳都有好多酒~本身想點一支酒來搭配這些美食~不過揸車唔好飲酒🍷下次再過嚟不要揸車🤣先送上餐包STARTERS1.*熏鯡魚配蒸土豆、青蔥和香菜** 熏靈魚的鹹香與薯仔的綿密口感都幾夾 2.**菊苣沙拉配藍紋奶酪、熟梨和核桃** 清新的沙拉搭配濃郁的藍紋奶酪,熟梨的甜味與核桃的香脆,好開胃**主菜 (Main Courses)** 1. **大西洋鱸魚配奶油菠菜及法式白醬** - 鱸魚鮮嫩多汁,搭配奶油菠菜,整道菜品口感滑順creamy,而且菠菜分量都多2**肋眼牛排配貝阿那斯醬、沙拉和法式薯條** - 肋眼牛排叫左medium rare ,勁多汁😚貝阿那斯醬的香草味道都好match~搭配清新的沙拉和香脆的薯條,令人滿足。薯條又係份量都多~兩個大人都食唔晒😋**甜點 (Desserts)** 1.**季節水果雲霄蛋糕** - 輕盈的蛋白霜配上香草奶油、藍莓和冰淇淋,帶來清新的口感,十分解膩。2.
之前就同朋友過咗嚟💕
下次再過嚟不要揸車🤣
先送上餐包
STARTERS
1.*熏鯡魚配蒸土豆、青蔥和香菜**
熏靈魚的鹹香與薯仔的綿密口感都幾夾
**菊苣沙拉配藍紋奶酪、熟梨和核桃**
**主菜 (Main Courses)**
1. **大西洋鱸魚配奶油菠菜及法式白醬**
**肋眼牛排配貝阿那斯醬、沙拉和法式薯條**
**甜點 (Desserts)**
1.**季節水果雲霄蛋糕**
2.檸檬塔配檸檬奶油和焦糖化蛋白霜**
- 檸檬塔的酸搭配的蛋白霜,整體偏酸,都係十分解膩
一