2018-11-12
今日去荔枝角探朋友班, 順道去左附近一間西餐廳開餐。 餐廳位於商廈地下, 好近大街同地鐵站口, 十分方便易搵。我地去嘅時候正好係晚飯時段, 人流愈黎愈多, 朋友話依度係好多人嘅飯堂, 啲嘢食好ok之餘, 性價比高。我地好快搵到卡位坐低, 依度環境唔錯, 走大眾化路線, 地方同樓底都好闊落。我地睇左啲餐牌一下, 好快朋友已經幫我發板。 先黎個湯, 依個係牛乳3.0忌廉湯, 入口比平時食果啲有多啲奶味, 鍾意creamy嘅我覺得都唔錯。 之後跟餐沙律, 蔬菜好新鮮, 一啲都唔hea。小食我地叫左雞翼同玉子燒, 雞翼加左辣醬, 整得好香口, yummy! 玉子燒根本係一個main course, 超大份, 兩個人share都覺得太多, 最好有三四個人先叫會好啲, 至於玉子燒既味道亦好ok, 切開可以見到包住好多芝士, 超夾但係又係超邪惡果隻。到左主菜上檯, 我真係有啲嚇親, 先黎牛扒, 唔係講少, 冇諗過普通牛扒餐個size係咁大, 之後黎埋個意粉, 我同朋友講, 一定要打包啦依次。。。值得讚下牛扒屬易切, 易入口果隻, 我個人鍾意唔落燒汁, 已經好夠味。 薯條熱辣辣, 正! 再試埋個大菇
到左主菜上檯, 我真係有啲嚇親, 先黎牛扒, 唔係講少, 冇諗過普通牛扒餐個size係咁大, 之後黎埋個意粉, 我同朋友講, 一定要打包啦依次。。。值得讚下牛扒屬易切, 易入口果隻, 我個人鍾意唔落燒汁, 已經好夠味。 薯條熱辣辣, 正! 再試埋個大菇雞翼意粉, 大菇可以話係依餐我最like嘅餸, 超juicy! 如果有個餸係剩菇嘅話, 我一定會好開心。 另外意粉同雞翼都唔錯, 不過真係飽左, 最後要打包。食完依餐, 恐怕又要節食番一段時間先可以再出動啦。