📍地址: 灣仔皇后大道東80號堅雄商業大廈地下2-3號鋪✿😋味道😋:4/5✿🏙️環境🏙️:4/5✿🤵🏻服務🤵🏻‍♂️:3/5✿👀賣相👀:4/5✿💰價位💰:3/5↠⏰時段:18:00 ↞ ✦✧ 咖啡店裝修以牛油果🥑綠色為主,著名嘅瑞士糕餅廚師 Gérard Dubois 開設嘅Sour Dough”,喺Passion by Gerard Dubois最新副線,賣點係所有麵包都用超過30年嘅酸種麵糰(裸麥、白裸麥和黑裸麥)發酵製成,烘焙食品比傳統品種既外皮更加脆更有彈性。—————————————————————⚪️🥛🧈🍞❝ 法式奶油酥 - 原味 ❞ $33❀ Kouign Amann (Original)☞ 呢個奶油酥,睇落有光澤閃亮嘅焦糖表表,加埋外脆內軟嘅甜味,重覆折疊製成嘅酥脆麵粉,食落好香,好有層次。—————————————————————🧈🍞❝酸種牛油英式鬆餅❞ $25❀ Sour Dough Butter Scone☞ 呢個Scone同平時英式鬆餅唔同,呢個size都幾大同幾厚,介乎蛋糕與麵包之間嘅感覺,外脆內鬆軟,而且無黏口黐牙嘅感覺,好食過一般Scone。
📍地址: 灣仔皇后大道東80號堅雄商業大廈地下2-3號鋪

✿💰價位💰:3/5

↠⏰時段:18:00 ↞

—————————————————————

⚪️🥛🧈🍞❝ 法式奶油酥 - 原味 ❞ $33

❀ Kouign Amann (Original)

—————————————————————

🧈🍞❝酸種牛油英式鬆餅❞ $25

❀ Sour Dough Butter Scone

Sour Dough Butter Scone
🌟Sour Dough-灣仔📍灣仔皇后大道東80號堅雄商業大廈地下2-3號舖📍Shop 2&3, G/F, Keen Hung Commercial Building, 80 Queen's Road East, Wan Chai==============================👤人數:2💰埋單:$148愛麵包朋友嘅聖地啊!酸種麵包好出色,酥類都好鬆脆,點了之後店員要會問你要不要加熱,貼心心,感覺這家麵包都不會踩雷,出品都很不錯。裡面還有沙律、蛋糕等,賣相都很不錯,而且環境好好,座位相對寬敞,小聚餐的好去處。🥢酸種蘑菇派 $44 ⭐⭐⭐⭐裡面蘑菇餡料好香口,好香濃味道,一定要熱辣辣吃。🥢酸種牛角包 $24 ⭐⭐⭐⭐在牛角包領域裡面算是十分出色的一家店,超鬆脆,層層分明,加熱更好吃。🥢可麗露 $22 ⭐⭐⭐⭐朗姆酒和香草味道好濃香,香草的香甜夾雜住酒的微量苦澀味道,裡面的蜂巢紋路好分明,喜歡可麗露一定要試下🥢雲呢拿千層撻 $29 ⭐⭐⭐⭐外鬆內軟,中間雲呢拿布丁好有蛋香味,都好好味#sikla #sikla中西區 #sikla西式麵包 #sikla甜品 #香港 #香港美食 #香
🌟Sour Dough-灣仔
📍灣仔皇后大道東80號堅雄商業大廈地下2-3號舖

👤人數:2
💰埋單:$148

🥢酸種蘑菇派 $44 ⭐⭐⭐⭐
裡面蘑菇餡料好香口,好香濃味道,一定要熱辣辣吃。

🥢酸種牛角包 $24 ⭐⭐⭐⭐

🥢可麗露 $22 ⭐⭐⭐⭐

🥢雲呢拿千層撻 $29 ⭐⭐⭐⭐
外鬆內軟,中間雲呢拿布丁好有蛋香味,都好好味

#sikla #sikla中西區 #sikla西式麵包 #sikla甜品 #香港 #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港美食地圖 #香港美食推薦 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodlover
2022-12-25 299 浏览
灣仔類似Bakehouse ?style嘅Cafe同埋Bakery。去咗食晏,輕食型,所以啲人堂食算快唔需要點排隊。個200g 既沙律要半百,貴😂 但好食 👍其他都👍麵包有好多好多選擇,都靚同埋好食個胃唔夠位裝,下次再食其他。😀😋
2022-08-25
午餐
2022-12-23 1158 浏览
連週末也是多人排隊等位的Sour Dough門前櫥窗放滿各式各樣的酸種麵包酥皮咸甜點太多選擇讓人目不暇給 也大叫選擇困難症發作駐足良久後點下開心果吉士軟包和三文魚芝士酸種三文治開心果醬不太重手的軟包有點肥膩 嚐嚐一口這裏的咖啡 尚好可紓解一下加上包身有點偏軟腍 吃下時有些狼狽擠跌岀饀料倒是他們招牌的酸種三文治是經典好吃系列三文魚配芝士這個不能錯過的選項 抹上雪白細滑的軟忌廉芝士 夾上解膩的火箭菜這個大概能自己吃上一整份最滿足不過看似栗子塔的中間內藏忌廉和紅桑子醬 表面灑上蛋白碎粒增加口感然而一放入口就發現這也太甜了吧 不只是果醬忌廉 連蛋白霜和栗子也是超高甜度酸種鬆餅配上的果醬跟粟子㙮的很相似還好有味道正常發揮的甜忌廉 不然會一早甜瘋了可是忌廉質地太軟身溶得太快下次大慨會嚐嚐這裏的酥點和果撻配咖啡還有最穩檔的酸種三文治類也可以考慮加點𓏭𖤥 Sour Dough灣仔皇后大道東80號堅雄商業大廈地下2-3號舖༶ Salmon & cheese dine-in ₆₉༶ Scone with Raspberry Rhubarb compote & cream ₄₂༶ Chestnut Mont
連週末也是多人排隊等位的Sour Dough

𓏭
下午茶
  • Smoked Salmon on Sour Dough
2022-12-23 184 浏览
呢度出名酸種麵包🍞🥖🥐🥯 幾好食呀!又多選擇👌🏻 估唔到沙律睇落都好吸引,想食得健康啲嘅朋友都可以一試!🥗 Vegan Salad 200g($50)有五款口味可以選擇,每碟可以選兩款沙律😌 我揀咗西蘭花沙律及蠶豆藜麥沙律,朋友揀咗香辣地中海小米沙律,三款都非常新鮮👍🏻 香辣地中海感覺上唔算太辣,好重香料味,充滿地中海風情❤️🥖酸種脆片($48)好脆口,似係食緊薯片,唔係好食到酸種麵包嘅感覺👏🏻 佢每一塊嘅表面上沾咗少少橄欖油及香草醬,少少鹹香,幾特別💜🥐杏仁酸種牛角包表面上鋪滿杏仁及開心果碎,牛角包煙韌有咬口,入裏有吉士醬,食完感覺幾飽,好滿足🤌🏻☕️ Latte 每杯咖啡上面都有一片朱古力附送,係70% Valrhona Chocolate 🍫 咖啡入口比較 nutty,有啲苦,普通。
呢度出名酸種麵包🍞🥖🥐🥯

🥗 Vegan Salad 200g($50)

🥖酸種脆片($48)

🥐杏仁酸種牛角包

☕️ Latte

2022-12-22
由瑞士名廚主理,主打以酸種麵團製成的各類烘焙品,甜及鹹點都有,一入門口已經被放得滿滿的玻璃櫃吸引到,款式好多,完全係包控的天堂呢✨🦌聖誕馴鹿堅果麵包 $𝟰𝟮小鹿外層包上𝗩𝗮𝗹𝗿𝗵𝗼𝗻𝗮 𝟳𝟬%朱古力,包餡入面亦有厚厚的朱古力餡,整體偏甜。堅果麵包味道微酸,有好香提子乾味,包體鬆軟,但稍為偏乾🎃日本南瓜蕃茄希臘乳酪酸種千層盒 $38南瓜烤到微焦,底層帶點鹹香,千層盒層次分明,批皮好重牛油香,非常酥脆💥

🦌聖誕馴鹿堅果麵包 $𝟰𝟮
聖誕馴鹿堅果麵包

🎃日本南瓜蕃茄希臘乳酪酸種千層盒 $38
日本南瓜蕃茄希臘乳酪酸種千層盒
2022-12-19
日本南瓜蕃茄希臘乳酪酸種千層盒
📍灣仔sourdough專門店‼️• 拿破崙都好好食😻 -- Sour Dough🍞=======================Bookmark咗呢間sourdough 小店好耐,前幾呀終於嚟咗試下!除咗sourdough之外,仲有各款pastry,蛋糕🥰‼️------------------------------⭐️Hot Reuben Sourdough Sandwiches with green salad $102 (4.4/5)sourdough外脆內軟,帶微微拉扯感同酸勁~餡料夾咗好多片煙燻牛肉,口感軟腍😻‼️加埋半溶嘅芝士邪惡富鹹香🤩‼️仲有大量嘅酸椰菜絲同千島醬,酸酸甜甜可以平衡返唔會太油膩!😍·⭐️Smoked Salmon on Sourdough $108 (4.3/5)三文魚片好肥美,富油脂香!加埋yogurt,creamcheese簡單美味😻•⭐️Mille Feuille with tahiti vanilla cream $82 (4.4/5)呢個必食🤩‼️每層嘅酥皮都好薄好香脆,富牛油香~加埋夾層香軟滑身嘅雲呢拿奶油啖啖都好滿足😍·⭐️Pistachio petal

=======================

⭐️Pistachio petal $58 (3.5/5)

賣相好靚~白朱古力味道好出,甜度較高~開心果味再突出啲會更喜歡🙈

⭐️Chai Latte $43 (4/5)

香料味濃郁!冬天飲好啱😍

⭐️Hojicha Latte $43 (3.8/5)

適合大眾口味嘅濃度,帶微微嘅回甘~
賣相:3.5/5
名稱:Sourdough
地址:灣仔皇后大道東80號堅雄商業大廈地下2-3號舖
前往方法:灣仔站A3出口
2022-12-20 209 浏览
好喜歡哩間餐廳!由瑞士著名糕餅師Gerard Dubois主理Sour Dongh、甜品都好好味仲有酒、咖啡半開放式嘅設計 環境輕鬆舒服有齊哂我喜歡嘅原素 大愛~~ 💖🔸Sour Dough crispy 超薄脆,就好似薯片咁,面上塗了香草及橄欖油再焗,香脆美味。🔸Hot Reuben Sour Dough SandwichW/green salad($102)酸包脆身、口感帶點煙韌餡料有燒牛肉、芝士、酸瓜、漬洋蔥等味道好豐富,好好食!沙律菜新鮮,成體大份、好味、健康!🔸Smoked Salmonon Sour Dough($102)煙三文魚好肥美新鮮sour cream中秋魚嘅油膩感酸包烘得又脆又煙韌~ yummy😋 🔸Mille Feuille/Tahiti VanillaCream($82)酥皮焗得好香酥脆❤️有牛油香但一d都唔油VanillaCream打得好滑,都係比較輕盈嘅口感伴有紅莓醬,但我覺得唔沾都好食!🔸Chocolate Petal($58)我超鍾意呀!❤️朱古力好香濃朱古力mousse 、海綿蛋糕、脆餅底中間仲有一層薄薄嘅海鹽焦糖口感豐富又好食!🔸White Wine
好喜歡哩間餐廳!
由瑞士著名糕餅師Gerard Dubois主理
Sour Dongh、甜品都好好味
仲有酒、咖啡
半開放式嘅設計 環境輕鬆舒服
有齊哂我喜歡嘅原素
大愛~~ 💖

🔸Sour Dough crispy
超薄脆,就好似薯片咁,
面上塗了香草及橄欖油再焗,香脆美味。

酸包脆身、口感帶點煙韌
餡料有燒牛肉、芝士、酸瓜、漬洋蔥等
味道好豐富,好好食!
沙律菜新鮮,成體大份、好味、健康!

煙三文魚好肥美新鮮
sour cream中秋魚嘅油膩感
酸包烘得又脆又煙韌~ yummy😋

酥皮焗得好香酥脆❤️
有牛油香但一d都唔油
VanillaCream打得好滑,都係比較輕盈嘅口感
伴有紅莓醬,但我覺得唔沾都好食!

🔸Chocolate Petal($58)
我超鍾意呀!❤️朱古力好香濃
朱古力mousse 、海綿蛋糕、脆餅底
中間仲有一層薄薄嘅海鹽焦糖
口感豐富又好食!

🔸White Wine ($62)
🔸Red Wine ($62)
呢度除咗咖啡仲有酒飲,雖然選擇唔算多
但口味易入口,簡單chill吓都幾正。
呢間係灣仔嘅Sour dough成間餐廳以淺綠色為主色 💚有好多唔同類型嘅酸種麵包由瑞士著名糕餅廚師Gerard Dubois主理主酸酸種包🍞 👨🏻‍🍳亦都有提供甜點鹹點同飲品*⸜( •ᴗ• )⸝* ☾˚‧º· ☾˚‧º· ☾˚‧º· ☾˚‧º· ◡̈⃝ Hot Chocolate $43個人非常之鍾意佢嘅熱朱古力!一入口已經係好香濃嘅朱古力味依家諗返起都想再飲多杯😛 ◡̈⃝ Matcha Latte $43有心心拉花💚好smooth同埋都幾香抹茶味~🍵 ◡̈⃝ Pistachio Petal $58開心果蛋糕+朱古力mousse💚 賣相吸引好似一朵花瓣咁仲有開心果碎同埋杏仁碎 口感豐富 ◡̈⃝ Mille Feuille /Tahiti Vanilla Cream $82酸種千層酥非常酥脆!好香牛油味 整體甜而不膩❣️中間仲夾住好多雲呢拿cream 啲忌廉好滑🤍 ◡̈⃝ Sour Dough Crisps $48另外叫咗個酸種麵包脆脆嚟試吓 佢切到好薄身 但係又炸得好香脆😆😆 ◡̈⃝ Hot Reuben Sour Dough Sandwich w/green salad $102煙燻牛肉鹹香十足 ⁽(◍˃̵͈̑ᴗ

呢間係灣仔嘅Sour dough
成間餐廳以淺綠色為主色 💚
有好多唔同類型嘅酸種麵包
亦都有提供甜點鹹點同飲品*⸜( •ᴗ• )⸝*

☾˚‧º· ☾˚‧º· ☾˚‧º· ☾˚‧º·

◡̈⃝ Hot Chocolate $43
個人非常之鍾意佢嘅熱朱古力!
一入口已經係好香濃嘅朱古力味

開心果蛋糕+朱古力mousse💚
賣相吸引好似一朵花瓣咁
仲有開心果碎同埋杏仁碎 口感豐富
Pistachio Petal

酸種千層酥非常酥脆!
好香牛油味 整體甜而不膩❣️
中間仲夾住好多雲呢拿cream 啲忌廉好滑🤍

◡̈⃝ Sour Dough Crisps $48

煙燻牛肉鹹香十足 ⁽(◍˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑)⁽ 好味
有少少似平時食開鹹牛肉嘅味
配埋半溶芝士同酸瓜一齊食好夾
麵包好脆口 同埋份量都幾大份

◡̈⃝ Smoked Salmon on Sour Dough $108
煙三文魚非常肥美又新鮮~ 完全唔腥
配埋sour cream一齊食非常之滿足〜(*˘ω˘*)🧡🤍 伴碟除咗沙律之外 仲有啲乳酪 健康又好食😋

Hot  Chocolate
  • Hot Chocolate
2022-12-19 134 浏览
Sourdough 雲呢拿千層酥大推! Sourdough既千層酥非常之鬆脆 雲呢拿同raspberry醬既配搭完美 甜度剛剛好 raspberry 仲有啖啖果肉係入面 呢個一定要叫 唔係會後悔㗎開心果花瓣咬開發現入面有好多層 尤其鍾意佢喺入面加咗層脆餅 口感豐富仲有車厘子果醬添 可惜開心果味唔突出 整體偏甜 佢有好多口味 鐘意甜既朋友都值得試下Sourdough sandwich 酸種麪包食真啲會食到輕微嘅酸味 佢嘅特點係麵包會濕潤同有彈性啲,其實焗脆左個包feel 唔到佢既濕潤 😂 但整體都係好食既 Hot chocolate drink 朱古力味濃,係會令人口渴想飲水既濃度 個人覺得可以唔使叫
Sourdough 雲呢拿千層酥

開心果花瓣
咬開發現入面有好多層 尤其鍾意佢喺入面加咗層脆餅 口感豐富

Sourdough sandwich

Hot chocolate drink
朱古力味濃,係會令人口渴想飲水既濃度 個人覺得可以唔使叫
2022-12-18 155 浏览
其實有啲懷疑佢落咗「一滴香」喺啲烘焙度 😂食過之後長期念念不忘成日都想再返去食好少有烘焙店幾乎每一樣產品都係同樣咁好味喺香港地做生意真係唔容易味道咁好但舖頭唔會有好多人都坐得好舒適試過幾次lunch time 時段去幫襯 都好容易搵到位舖頭不時都有買五送一嘅優惠上次買咗六件返屋企可能運送途中搖晃得太犀利打開個盒見到啲烘焙毀咗容都有啲唔開心從此之後只會堂食不過堂食真係好難一次過食到咁多款所以唯有去多幾次 希望可以早日試勻晒大部份款式
其實有啲懷疑
希望可以早日試勻晒大部份款式
2022-12-11
午餐
2022-12-17 152 浏览
📍Sour Dough - #YFF灣仔【歐式綠調風格cafe 主打酸種麵團輕食】➵ Smoked Salmon on Sour Dough ($108)酸種麵包上塗上一層薄薄的忌廉芝士,表面鋪上份量十足且油脂豐富的smoked salmon,佐以greek yogurt和沙律,清新開胃,簡單的美味。➵ Sour Dough Croque Monsieur ($102)經典法式火腿三文治,吐司烘得香脆,表面舖上大量芝士烤至金黃色,拉絲效果非常澎湃,味道鹹鹹香香,完食後令人非常滿足~ 還配了Rucola Salad減輕膩感。➵ Sour Dough Crisps ($48)將酸種麵包切成薄片,灑上olive oil和herbs,再焗至脆身,簡單又惹味的零嘴小吃。➵ Chestnut Mont Blanc ($88)以蛋白脆餅作為基體,再擠上滿滿的栗子泥和奶油,口感既帶脆感又綿滑,吃到中間還能嚐到酸酸甜甜的紅桑子醬,味道相當豐富,是一客令人愉悅的冬日甜點。➵ Pistachio Petal ($58)賣相相當吸引~ 味道方面,表面的淋醬稍甜,朱古力的甜味蓋過了開心果的風頭,略見失色。➵
📍Sour Dough - #YFF灣仔
【歐式綠調風格cafe 主打酸種麵團輕食】

➵ Sour Dough Crisps ($48)

➵ Chestnut Mont Blanc ($88)

➵ Pistachio Petal ($58)

➵ Iced Valrhona Chocolate ($72)
聽說Valrhona是朱古力界的hermes! 當然要點上一杯嘗嘗其滋味了~ 店家以鮮奶沖製,並加入忌廉,入口口感濃稠,可可味道相當濃郁,味道偏苦,是大人喜歡的口味😆 surely my cup of tea!

➵ Iced Americano ($45)
味道偏nutty,適當不愛酸度較高咖啡的大家。
上次介紹過利東街嘅Passion,今次呢間酸種麵包專門店Sour Dough,原來同樣都係由著名瑞士糕餅師Gérard Dubois主理嘅🇨🇭牛油果綠色調嘅裝潢、半自助式堂食,環境輕鬆舒服,難怪餐廳開咗一段時間仍然人龍不斷🤣晏晝嚟食個下午茶渡過一個悠閑週末都唔錯架~🥪Hot Reuben Sour Dough Sandwich with Mixed Green Salad ($102)呢間餐廳以Sour Dough為招牌,咁就當然要試試啦😋呢款係熱食嘅酸種麵包,麵包外脆內軟、幾有口感,內餡有夾到滿瀉嘅煙燻牛肉,份量真係好足夠!煙燻牛肉紅嫩軟稔、鹹香味濃郁,配搭埋半溶芝士、酸瓜、酸椰菜絲、千島醬一齊食,可以中和返油膩感,大大啖咬落去好滿足🥰️🐟Smoked Salmon on Sour Dough ($108)試完熱食嘅酸種麵包,試下另一款凍食嘅🤣酸種麵包上面鋪滿咗肥美厚切嘅煙三文魚,而底部搽滿cream cheese好邪惡😈煙三文魚油脂豐富,食落有淡淡煙燻過嘅味道,再配埋面頭嘅香草碎一齊食,夠哂滋味!旁邊仲有sour cream同沙律,清新又解膩👍🏻🍟Sour Dough Crisps

試完熱食嘅酸種麵包,試下另一款凍食嘅🤣
Smoked Salmon on Sour Dough

🍟Sour Dough Crisps ($48)
呢款開胃小食有驚喜!🤣
將酸種麵包切薄片然後加上蒜蓉、香草碎、橄欖油等配料再烘烤,唔好睇佢樣子平平無奇,食落口感好香脆,好似食緊薯片咁呀😍
Sour Dough Crisps

🍰Sour Dough Mille Feuille with Tahiti Vanilla Cream ($82)
幾乎每枱必點嘅甜品❗️
法式千層酥每層都做得好薄身酥脆,層層都會有雲呢拿奶油做隔層,充滿奶香但食落又唔太膩;伴碟仲有啲紅莓醬,配少少一齊食酸酸甜甜幾開胃😆

🌰Chestnut Mont Blanc ($88)
表面佈滿甜甜的栗子蓉,內裏base係香脆可口的蛋白脆餅,食到中間仲會有藍莓醬同果肉,超級豐富嘅甜品😋
Chestnut Mont Blanc

☕️Hojicha Latte ($43)
焙茶香味好濃郁,入口順滑、奶泡綿密,比例控制不錯味道唔會太甜~
Hojicha Latte

🍫Chocolate Viennos ($49)
可可味相當濃郁,仲有塊Dark Chocolate食,想飲唔甜、純可可嘅可以試下🌴
天氣咁凍飲番杯熱朱,正!
Chocolate Viennos

總結:呢度嘅酸種麵包同甜點都唔錯,下午茶想食返個靚靚pastry都可以選擇呢到😋
2022-12-11
  • Sour Dough Crisps
  • Smoked Salmon on Sour Dough
  • Chestnut Mont Blanc
2022-12-16 176 浏览
終於唔使捱麵包‼️在外國生活多年的我,曾經一日三餐食麵包都覺得好開心😆不過返到嚟香港,確實好難搵到高質麵包店🥲 香港終於有返間極高質的麵包店- Sour Dough‼️除咗有賣酸種麵包,仲有多款以酸種麵包為主的百變三文治‼️喜歡吃麵包的,真要一試🙌🏻🔸蒜蓉包薄片餐前小吃crisp ,用極薄片的sour dough 焗至又香又脆,口感好似薯片❤️蒜蓉味勁出!吃着香口🔸燻牛肉配酸菜三文治作為基礎的酸種麵包果真出色,外皮厚身酥脆,內層質地柔軟濕潤,帶出獨特的酸香味,風味豐富濃厚‼️慢煮的煙燻牛肉以層層疊起,紅嫩又軟腍!再加上德式酸菜正好減輕膩感,配搭完美🔸Ruben & croque monsiour鋪上一層半溶厚芝士,是很傳統的法式風味!餡料是夾火腿和沙律,外層鋪相厚厚的芝士烤至酥脆,仲呈現拉絲狀態❤️真係望到都流口水芝士奶味香濃,融化於麵包中!吃着芝味🔸雲呢拿拿破崙拿破崙蛋糕的酥皮做得又薄又脆,雲呢拿吉士香軟幼細,配合自家製草莓醬,中和了的甜味!份量好足!好大件!🔸栗子蛋白脆又是一個傳統法式甜品‼️面上的栗子蓉口感棉密,栗子的風味香濃!齋食栗子肉又點寡,配搭底下的蛋白餅口感是外面酥脆,內裏如棉花糖的綿

🔸蒜蓉包薄片

🔸燻牛肉配酸菜三文治

🔸Ruben & croque monsiour
芝士奶味香濃,融化於麵包中!吃着芝味

🔸雲呢拿拿破崙
份量好足!好大件!

🔸栗子蛋白脆
又是一個傳統法式甜品‼️面上的栗子蓉口感棉密,栗子的風味香濃!齋食栗子肉又點寡,配搭底下的蛋白餅口感是外面酥脆,內裏如棉花糖的綿密口感,甜度亦比平常的蛋白餅低,符合返香港人口味!好有驚喜

🔸cocktail & house white
唔好以為呢度淨係食包!提供雞尾酒和紅白酒㗎!食完麵包嘆杯酒,真係人生一大樂事
House white and red 到時法國酒為主!selection 唔錯👍🏻
2022-12-15 2145 浏览
𝗵𝗮𝗽𝗽𝗶𝗻𝗲𝘀𝘀 𝗶𝘀 𝗯𝗶𝘁𝗶𝗻𝗴 𝗶𝗻𝘁𝗼 𝘀𝗼𝘂𝗿𝗱𝗼𝘂𝗴𝗵...😋 𝘁𝗿𝗶𝗲𝗱 𝘀𝗼𝗺𝗲 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲𝗶𝗿 𝘀𝗮𝗻𝗱𝘄𝗶𝗰𝗵𝗲𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗽𝗮𝘀𝘁𝗿𝗶𝗲𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝘁𝗵𝗲𝘆 𝘄𝗲𝗿𝗲 𝗮𝗹𝗹 𝗮𝗺𝗮𝘇𝗶𝗻𝗴! 𝗶𝘁'𝘀 𝗮 𝗴𝗿𝗲𝗮𝘁 𝗰𝗮𝗳𝗲 𝗶𝗳 𝘆𝗼𝘂'𝗿𝗲 𝗳𝗲𝗲𝗹𝗶𝗻𝗴 𝘀𝗼𝗺𝗲 𝗵𝗲𝗮𝗹𝘁𝗵𝘆 𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁 𝗳𝗼𝗼𝗱!.開業咁耐終於有機會去 @sourdoughcafehk 朝聖🤩 除咗提供多款pastry麵包等等都可以坐低堂食,坐低無耐已經不斷見人出出入入咁買睇嚟幾受歡迎~ 最鐘意面頭同中間都夾滿芝士嘅sour dough croque monsieur,火腿加芝士實無錯,趁熱食超正👅 另外sour dough法式千層酥都推介,餅皮酥脆香口夾住超濃郁又唔過甜嘅雲尼拿cream,仲有酸酸哋嘅莓醬解膩,必點!
Sour Dough Mille Feuille
Sour Dough Mille Feuille