2019-06-02
好耐之前曾經喺呢幢大廈做過event,印象中呢度嘅餐廳都係行有格調嘅路線,裝修同食物上都好有心思,但價錢方面就有番咁上下😅 朋友介紹呢間餐廳嘅午餐Menu係至到夜晚八點😱😱係very late lunch呀!通常食午餐係比較化算嫁嘛,所以聽到真係不可置信😼打電話訂位時double confirm先信係真😂🙊一行兩人點咗3個lunch set. 西+日係我最鍾意嘅配搭☝🏻一入去就覺得佢裝潢型格,開放式水吧位更係焦點。我地分別揀咗炭燒美國穀飼豬扒配椒碎焗烤薯同埋炭燒澳洲穀飼安格斯肉眼配薯條🍟。豬扒特別保留左豬肉天然鮮味,唔會太蘇,肉汁多且肉質鮮嫩。烤薯有d辣,但越食越過癮🤩安格斯肉眼都做得岀色,牛味香濃,烤製火候恰到好處,配埋大量蕃條一齊食,男朋友表示滿足🤣除此之外,我哋仲叫咗客鮮蜆魚湯稻庭烏冬,烏冬入口滑溜,湯底濃厚,配稻庭烏冬就最能食得出佢原始風味。魚湯配大蜆,確實係鮮上加鮮😎另外知道燒牛舌喺餐廳招牌菜之一,果然串燒有水準,外層香脆,內裏軟滑。串燒好食在晤止火候恰當,最正係用備長炭燒,特別有炭香💡兩口子靜靜地望向街外,週末嘅中上環難得嘅恬靜,原來都幾舒服😌配埋好酒、好菜令呢個weeke
另外知道燒牛舌喺餐廳招牌菜之一,果然串燒有水準,外層香脆,內裏軟滑。 串燒好食在晤止火候恰當,最正係用備長炭燒,特別有炭香💡
兩口子靜靜地望向街外, 週末嘅中上環難得嘅恬靜,原來都幾舒服😌配埋好酒、好菜令呢個weekend來得更加寫意、動人😎 有下次☝🏻