2024-07-07 32 瀏覽
今次又俾我喺觀塘工廈入邊發掘到呢間日式料理,餐廳嘅菜品都係自家創意,食落絕對有驚喜,好特別🤤一口翡翠千層吉列豚配秘製日式咖喱飯🍛首先呢個set餐一上到嚟就覺得好豐富,擺盤都好靚,有湯有沙律有主食😋個龍蝦湯仲要好濃郁,而最有驚喜嘅係佢哋個千層吉列豚望落去以為係普通一塊炸豬扒,切開先發覺佢係將好多塊豬腩肉堆埋一齊炸,食落好有層次感,好特別🥰蘆筍豚肉卷配味噌天使麵🍝呢個set餐最欣賞嘅係佢配埋水果!!🥹仲要有成三款咁多,而且仲要好新鮮添😭味噌味嘅天使麵真係第一次試,但係兩者又意外地夾,唔錯👍🏻Unbloodymary & 慢靈魂🍹兩杯嘢飲淨係賣相已經靚到..🤣味道就更加唔使講啦🤪

一口翡翠千層吉列豚配秘製日式咖喱飯🍛

蘆筍豚肉卷配味噌天使麵🍝

Unbloodymary & 慢靈魂🍹
兩杯嘢飲淨係賣相已經靚到..🤣味道就更加唔使講啦🤪
2024-07-05 26 瀏覽
#20240702 📝📍 きっとかつ Kitto Katsu @kittokatsu2024 觀塘成業街15-17號成運工業大廈3樓303室➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 🥢 #是日餐湯 💭 驟眼望落去以為係西蘭花忌廉湯🥦飲落發現唔多似,但有陣好熟悉既味道,似係菠菜又帶啲紫菜既味道,第一次飲呢款忌廉湯,幾香幾好飲,再加上面頭有啲忌廉令個湯飲落更加幼滑,好正~.#芝士流心千層吉列豚 $138💭 係呢間野既招牌菜,標榜用日本北海道既戶米豚,佢地啲炸豬扒同平時啲炸豬扒唔一樣,唔係用原塊豬扒,而係用豬肉片逐層逐層疊起,有肥有瘦令到炸出尼有口感得尼又唔會乾身好柴口,keep到外脆內軟,面頭芝士用火槍烤過,所以好香,而夾係豬肉片中間既芝士仲做到拉絲效果,芝士控既朋友一定要試下🧀.#一口翡翠千層吉列豚 $78💭 另外一個版本既炸豬肉片卷,其實佢就好似係平時屋企食啲金菇肥牛卷既變奏版咁,用豬肉片包住左啲翡翠苗,炸漿同豬肉片依舊做到外脆內軟,但係最入既菜再增添左一層脆既口感,係外脆中軟再內脆,點埋啲照燒汁就岩岩好👍🏼. 🥢 #秘製日式咖哩飯 🥢 #秘製日式咖哩天使麵💭 咁既配搭以為佢個咖哩實係日式咖
#20240702 📝
觀塘成業街15-17號成運工業大廈3樓303室
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🥢 #是日餐湯

#芝士流心千層吉列豚 $138

#一口翡翠千層吉列豚 $78

🥢 #秘製日式咖哩飯
🥢 #秘製日式咖哩天使麵
💭 咁既配搭以為佢個咖哩實係日式咖哩,點知又唔係喎,佢個咖哩係椰香味偏重,有啲似馬來咖哩果隻,入面有薯仔🥔洋蔥🧅紅蘿蔔🥕啲紅蘿蔔超甜,明明飽左都忍唔住食晒佢🍛

🥢 #Yuuyake
🥢 #Unbloodymary
💭 老闆話新出左啲mocktail推薦我地飲,兩杯都好特別,個名仲好靚😍叫晚霞係橙汁咖啡,真係第一次見呢個組合,有橙既酸味又有咖啡既香,估唔到原來都幾夾,飲完真係好似佢講咁醒腦提神☕️另一杯係有提子🍇蘋果🍎紅蘿蔔同橙再加梳打水🍊唔飲咖啡都不失為一個好選擇,補充一日唔同既維他命,健康!

#觀塘美食 #🐷在觀塘 #🐷_食
2024-07-04 84 瀏覽
觀塘都有好食吉列豬排!?新開張炸豬排專門店,主打日式千層炸豬排,香港非常少見,非常吸引!! 🔥🐷- 千層吉列豚 HK$88 🔥🐷又鬆軟又香脆!!將一層層超薄切豚肉,層層堆砌再上粉炸香。吉列皮非常酥脆可口,厚度剛好。內裡豚肉鬆軟又保持油潤,口感超嫩滑!!配搭炸豬扒汁微微酸甜剛好襯托豚肉香氣又不搶鏡,絕對值得一試!!- 千層吉列豚 (芝士流心) HK$118 🧀🥓🔥🐷更邪惡千層炸豬!!與輕盈版的分別係多了煙肉及芝士在每一層超薄切豚肉中,炸後煙肉油香及芝士咸香令豬排味道更豐富!!- 一口翡翠千層吉列豚 HK$78 🥒🐷- 照燒蘆筍豚肉卷 HK$88 🐷
- 千層吉列豚 HK$88 🔥🐷
千層吉列豚 (芝士流心)
- 千層吉列豚 (芝士流心) HK$118 🧀🥓🔥🐷
- 一口翡翠千層吉列豚 HK$78 🥒🐷
照燒蘆筍豚肉卷
- 照燒蘆筍豚肉卷 HK$88 🐷
千層吉列豚
千層吉列豚 (芝士流心)
照燒蘆筍豚肉卷
2024-07-04 19 瀏覽
餐湯是抹茶海苔忌廉湯,上面的煙肉🥓煎香咗,咸咸香香,少少硬脆好正,抹茶主要是提香作用☺️Yuuyake晚霞(38hkd) 橙汁🍊加咖啡☕️的完美組合,咖啡不會太苦澀,先甘後酸甜,平衡得好好,好清新👍🏻Yuruyurukuuki 慢靈魂 (38hkd) 微酸的咖啡加上綿到好似tiramisu嘅奶泡,酸加甜的配搭,是飲品也是甜點💓千層吉列豚(118hkd) 最外面是好幾層豬肉片疊在一起,裏面是拉絲芝士🧀表面也有一片炙燒過的芝士,口感多層次,由脆至軟,很邪惡的大滿足😈咖喱也很濃厚,介乎港式與日式咖喱之間,會辣,拌飯一流🍛一口翡翠千層吉列豚(78hkd) 這是我第一次食炸物有清爽的感覺,炸皮酥脆,中層是豬肉片🐷最裏面是滿滿的翡翠苗,沒有草青味,肉和蔬菜相輔相成,吃完整個也不覺得膩👍🏻#foodiblum日式

Yuuyake晚霞(38hkd)

Yuruyurukuuki 慢靈魂 (38hkd)

千層吉列豚(118hkd)

一口翡翠千層吉列豚(78hkd)

#foodiblum日式
2024-07-02
女兒喜歡吃日本菜,今晚我們就到這家新開的日本餐廳吃晚餐。餐廳在工廈裏,地點十分方便。餐廳裝修簡潔,最特別的是窗邊的一排吧櫈和牆上一幅巨壁畫,充滿型格。室內播着日本音樂,令這家餐廳充滿日本風味。我們點了套餐:餐湯—忌廉餐湯配魚仔餅:湯呈現creamy質感,加上蕃茄味的魚仔餅,很有趣。湯內有紅蘿蔔、粟米和西芹等,增添了清脆的口感。主食—一口翡翠千層吉列豚配秘製日式咖哩飯:表層酥脆的吉列豚肉做成卷狀,鮮嫩多汁,內裏配搭着翡翠苗,不會太油膩,較為清新爽脆。秘製日式咖哩飯煮得粒粒分明,咖哩醬汁醇厚濃郁,充满日式咖哩特有的香料芳香。千層吉列豚(芝士流心)同樣是千層吉列豚,搭配入口即化的芝士,口感層次豐富。吉列外皮金黃酥脆,咬下去會發出悦耳的響聲,而豚肉本身也相當嫩滑多汁。日式咖哩醬汁配彈牙的烏冬,一軟一脆的,非常搭配。飲品—Unbloodymary顏色十分漂亮。以紅蘿蔔、橙、蘋果、提子等各種水果混合,透過梳打水調和,清新爽口又健康,教我中和豬扒的油膩。富士山非常美麗!以泡沫梳打為基底,再加入海鹽奶泡,呈現出獨特的清甜鹹味。清新的泡沫口感,配合淡淡的咸甜回甘。飲後口腔非常清新。這一間小小的餐廳,炸豬
女兒喜歡吃日本菜,今晚我們就到這家新開的日本餐廳吃晚餐。
餐廳在工廈裏,地點十分方便。
我們點了套餐:

餐湯—忌廉餐湯配魚仔餅:

主食—一口翡翠千層吉列豚配秘製日式咖哩飯:

千層吉列豚(芝士流心)

飲品—Unbloodymary

富士山

這一間小小的餐廳,炸豬扒真的超好吃,飲品亦非常特別,值得再試。
2024-06-11 76 瀏覽
餐廳喺觀塘工廠大廈入邊,都係要睇OpenRice先知道佢~ 星期六晚去食人客唔係好多,但係啲嘢食嘅味道其實幾好幾surprise!蕃茄忌廉湯佢湯嘅味道幾濃幾足味,唔似出邊啲前菜湯咁淡!淨係飲湯都覺得佢地係有誠意一口翡翠千層吉列豚 配日式咖喱飯將豬肉卷埋一齊,中央有啲菜,整體個口感好令人滿足,而且又唔會覺得膩!啲咖喱都幾香唔辣千層炸豬扒 配日式咖哩烏冬一樣切開發現係有幾層酥脆,口感豐富~ 比起普通嘅炸豬扒更加吸引兩個餐嘅味道其實有啲似,個人更加喜歡一口翡翠因為有菜!

蕃茄忌廉湯

一口翡翠千層吉列豚 配日式咖喱飯

千層炸豬扒 配日式咖哩烏冬

兩個餐嘅味道其實有啲似,個人更加喜歡一口翡翠因為有菜!
呢間新開冇耐餐廳都係同事之前嚟食過,今次帶我嚟試下。佢位置唔算咁易搵但係入到嚟餐廳竟然都有唔少人喺度食lunch,有d期待美食呢度食物種類都幾多選擇,揀咗唔同肉類嘅主菜之後可以選擇配菜(漢堡飽,飯 意粉或者係沙律)迎合唔同人嘅需要同事就揀咗個千層炸豬邪惡版配漢堡飽;我就揀咗牛肉漢堡配天使麵。我哋再加咗兩客小食炸墨魚咀同炸雞軟骨,索性邪惡到底午餐仲有包埋餐湯同飲品,當日嘅餐湯係蕃茄濃湯飲落真係非常濃郁嘅蕃茄味,而且係比較稠身嘅口感,滿滿嘅番茄味道喺口腔蔓延,好香好好飲。而且份量都好多等多一陣小食送上,雞軟骨同埋墨魚咀係唔同嘅口感:雞軟骨比較爽,有咬口,墨魚咀就淋身啲,但同樣都係有咬勁D,兩個外皮都炸得非常酥香,覺得個炸粉都有少少調味,好好食。轉頭主角就嚟喇,同事揀嘅炸豬漢堡切開真係非常吸引,肉汁係留曬出嚟,店員介紹話係一層層嘅豬肉片,分別用上唔同豬肉片去搭配出有肉脂香又要肉口感嘅餡料,係老闆自己研究嘅。食起嚟確實畀豬肉漢堡patty好食得多,係有咬口得嚟又夠juicy,顛覆我對豬肉漢堡嘅印象。再夾埋芝士同埋唔同嘅醬汁,仲有鬆軟嘅漢堡非常飽足而且令人滿意,太好食了(好在佢肯分一半我食)至於

午餐仲有包埋餐湯同飲品,當日嘅餐湯係蕃茄濃湯

(好在佢肯分一半我食)

至於牛肉漢堡同樣出色(雖然比較下我更加鍾意呢個千層炸豬),食落都有滿滿嘅牛脂香,而且肉質都夠嫩同juicy,搭配煙韌QQ天使麵,相對無咁邪惡,佢嘅醬汁都幾開胃惹味,呢間餐廳食物份量都好多,食完充滿力量繼續返工。

女店員好有禮貌,服務同食物都令人滿意,會介紹更多同事嚟呀~
2024-06-03 42 瀏覽
きっとかつ Kitto Katsu (觀塘)觀塘成業街15-17號成運工業大廈3樓303室。🫶🏻 觀塘真係不停都有新食肆開,近日又多一間樓上精緻cafe開左,係正好多人食嘅兩餸飯對面上樓就係啦。🐷 呢度係出名食豬,所以我就揀左厚切日本水飼豬肉眼扒($218),晚餐跟埋餐湯,餐湯係新鮮菠菜打成嘅菠菜湯、誠意十足,厚切豬扒切開厚得黎唔乾,另外仲有咖哩飯跟上,咖哩香濃,如果辣多少少就更加好。🐖 仲有叫左照燒蘆筍豚肉卷配天使麵($88),個人係好喜歡食天使麵,所以我一定會覺得好好味😋 蘆筍基本上無渣已經無得輸。🎶 一路食一路聽住好多10年前好hit嘅廣東話歌,成日忍唔住一齊唱,係幾有feel ge~ 。@kittokatsu2024 。#gpigkt

きっとかつ Kitto Katsu (觀塘)
觀塘成業街15-17號成運工業大廈3樓303室

@kittokatsu2024

#gpigkt
2024-05-29
2024-06-03 39 瀏覽
觀塘成業街工廈出名多隱世高質餐廳,呢日我就趁黎開附近,試一試呢間成運工業大廈3樓的“Kitto Katsu"啦!Kitto Katsu裝修頗有特色,墻壁上貼滿日本漫畫海報。本來打算堂食,但臨時女朋友急call,所以決定轉外賣。據店員介紹,呢度主打日式便當,招牌菜係千層炸豬扒,一於試下。我選擇左邪惡版日式咖喱飯($138)。炸豬扒香脆juicy,肉汁飽滿,秘製咖喱汁香濃惹味,非常好味!除左千層炸豬扒之外,餐廳最近新推出左”一口翡翠千層吉列豚“,裏面包住菜苗,除左賣相吸引植物,味道更加係非常清新,可以話係創意和誠意之作。飲品方面,餐廳有汽水同埋自家制茶(例如玫瑰茉莉洛神花茶同埋蘋果山楂茶)可以選擇。兩款茶飲都好refreshing,解膩一流!

2024-06-03 27 瀏覽
呢間新開嘅日本餐廳,喺工廠大廈3樓嘅位置,其實就真係唔太顯眼,早幾個星期已經嚟食過一次,當時覺得唔錯,但我認為要再試多一次去確認佢嘅食物質素同埋服務係咪可以保持到呢?今日一個人去食嘅時候,叫咗一個午餐。午餐包一個湯、主菜、同埋飲品。今日個例湯係羅宋湯,料足味濃,一飲而盡。到主菜,今日叫咗一口豬柳,跟隨主菜你可以揀要咖喱飯或者係烏冬都可以。咁因為今朝就冇食早餐,所以叫咗個咖喱飯。主菜嚟到嘅時候係有擺盤,咖喱係屬於日式咖喱,甘口味道。一口豬柳啱啱炸起,熱辣辣味道非常之好。飲品佢有一啲自家製嘅飲品又或者係罐裝嘅汽水,佢仲有咖啡或者凍檸茶提供,真係任君選擇。離開餐廳嘅時候都只係得兩台客,以佢嘅食物質素、服務態度同埋性價比,我覺得係值得多啲人去幫襯!

今日個例湯係羅宋湯,料足味濃,一飲而盡。

午餐
午餐
2024-05-31 24 瀏覽
呢排聽朋友講觀塘新開咗一間日式餐廳,就俾佢拉咗過去試試!餐廳裝修唔錯,更有好多唔同既動漫poster,好適合同朋友仔一齊去chill一chill😋照燒蘆筍豚肉卷配天使麵套餐會包括埋南瓜湯同沙律,飲落非常清甜,平時好少可以飲到咁好飲既南瓜湯。蘆筍豚肉卷燒得啱啱好,食落唔會好油膩,天使麵方面都煮得好好,好彈牙!🤤紐西蘭牛側腹排牛排好大塊,切開係啱啱好既粉紅色,牛味濃郁,搭配埋附有既醬汁更添風味~🤩

照燒蘆筍豚肉卷配天使麵

紐西蘭牛側腹排
📌 きっとかつ Kitto Katsu - 觀塘成業街15-17號成運工業大廈3樓303室🗓(28/5) 星期二 ⏰ 晚上6點左右 💈特式:今日出開觀塘,在當區工作嘅朋友推介過呢間位於工廈內的餐廳,話佢地個炸豬扒十分出色,所以就順便試埋先。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:其實餐廳除咗炸豬扒,仲有牛/雞/魚等套餐,牛同魚就偏向西式做法,所以我覺得呢間餐廳係偏向日西式路線,等我講吓🐷🐮🐔🐟味道先......🥣餐湯 - 套餐會包左餐湯,今日嘅餐係南瓜蓉湯,同一般西餐食到嘅南瓜湯有少少分別,呢個係會食到一絲絲南瓜肉,我比較鐘意呢款,南瓜味夠重,再加左少少煙肉粒點綴,不過如果再熱少少就好喇。千層炸豬扒(邪惡版) $1️⃣3️⃣8️⃣ - 佢地個千層炸豬扒有分輕盈版同邪惡版,輕盈版就係無加野係豬扒內,而邪惡版就會係千層豬扒內再加上煙肉片/車打芝士,最後再放多塊芝士係面,咁食得炸豬扒,就梗係越邪惡越好啦。豬扒炸得香口,唔太油膩,食落口感鬆軟,每啖食到豬肉/煙肉嘅不同layer同口感,芝士就做到錦上添花嘅效果。一口翡翠千層吉列豚 $1️⃣1️⃣8️⃣ - 呢個係餐廳新推出嘅菜式,係用千層炸豬扒做成卷狀,入面再卷上
🗓(28/5) 星期二 ⏰ 晚上6點左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

南瓜湯

千層炸豬扒(邪惡版)

一口翡翠千層吉列豚 $1️⃣1️⃣8️⃣ - 呢個係餐廳新推出嘅菜式,係用千層炸豬扒做成卷狀,入面再卷上翡翠苗,食落會比較清新健康,感覺仲無咁滯。
一口翡翠千層吉列豚

🍚🍝主食 - 套餐包嘅主食可以揀漢堡包跟薯條/日式咖喱飯/日式咖喱天使麵/沙律/水果杯。
我地就揀左咖喱飯同天使麵,佢地個咖哩係港日合壁,點解咁講,係因為佢地配料係沿用日本常見嘅紅蘿蔔/薯仔/洋蔥,而且濃稠度都係偏向日式,但香濃同辣度就貼近港式口味。

🍫朱古力布朗尼 - 如果現場加餐廳IG,老細會再每人送一份甜品,呢個朱古力布朗尼偏硬身,但食落綿密煙韌,朱古力味極濃。
朱古力布朗尼

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 - 套餐包左飲品,可以選擇汽水/花茶/奶茶/檸茶/涼茶等,我地就揀左竹蔗馬蹄茅根茶同菊花雪梨桂花茶,兩個都完全無加糖,好健康。
竹蔗馬蹄茅根茶/菊花雪梨桂花茶

🍽環境:餐廳位於工業大廈內,所以地方比較寬敞,裝修就偏簡約,但帶一點點Cafe風格,坐位鬆動之餘仲幾舒服。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:職員服務好熱情有禮,食物上枱時會作介紹,其餘時間都會比客人靜靜享受下d食物同環境,而且老細仲好好人咁送左個餐廳吉祥物鎖匙扣比我,係炎柱大哥炸豬扒😆😆。

💰💸價錢:叫左兩個套餐,埋單就大約$2️⃣5️⃣0️⃣左右,價錢都算ok合理。

🐲💬總結:呢度個炸豬扒真心唔錯,比出面好多炸豬扒專門店都好,而且坐得舒服,如果唔想迫迫夾夾,趕頭趕命咁食飯,呢度都係一個唔錯嘅選擇。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️🤍
2024-05-28
南瓜湯
朱古力布朗尼
竹蔗馬蹄茅根茶/菊花雪梨桂花茶
2024-05-28 511 瀏覽
一入餐廳已經聽到好正嘅動漫音樂望真啲牆上都貼左好多動漫海報😍好正舖頭主打日式豬肉料理冇諗過豬肉都可以煮到咁出神入化先黎個忌廉湯本身對餐湯都不抱期望但冇諗過咁!好!飲!即刻問老闆係咩忌廉湯原來係味噌忌廉湯!味噌同菇菌類都有第5種味—鮮味完全飲落所surprise!不知不覺同朋友都清空左碗湯(都大碗架)希望大家咁岩會遇上呢款餐湯🤣一口翡翠千層吉列豚本身會跟一碗咖哩、仲可配飯/烏冬吉列豚好推薦呢款!出品賣相靚、女仔食又方便、味道又濃烈煮嘅方式係吉列但個皮好薄,炸出黎都唔覺有種好熱氣嘅感覺加埋醬汁更可解膩,好夾咖哩望落同平啲日式咖哩唔同比較淺色一食發現原來口味偏港式!港式咖哩味道比日式個啲層次豐富好多食落更惹味!冇諗過配角都咁正!輕鬆KO左碗飯🤣係令人記掛嘅咖哩另外仲點左個好近似嘅—千層吉列豚同上面個個好似不過就唔會切開、原件上所以女仔食建議揀一口翡翠千層吉列豚最後follow埋ig就有有甜品送!係開心果雪糕伴waffle食到開心果碎粒、望顏色就知係自然嘅開心果綠,開心果味算好突出😍觀塘返工嘅有口福了!重點係老細好young好nice加埋佈置好有心所以個場都好chill俾人感覺好舒服想再enc
一入餐廳已經聽到好正嘅動漫音樂
望真啲牆上都貼左好多動漫海報😍好正
舖頭主打日式豬肉料理
冇諗過豬肉都可以煮到咁出神入化

先黎個忌廉湯
本身對餐湯都不抱期望
但冇諗過咁!好!飲!
即刻問老闆係咩忌廉湯
原來係味噌忌廉湯!
味噌同菇菌類都有第5種味—鮮味
完全飲落所surprise!
不知不覺同朋友都清空左碗湯(都大碗架)
希望大家咁岩會遇上呢款餐湯🤣

一口翡翠千層吉列豚
本身會跟一碗咖哩、仲可配飯/烏冬
吉列豚
好推薦呢款!出品賣相靚、女仔食又方便、味道又濃烈

煮嘅方式係吉列
但個皮好薄,炸出黎都唔覺有種好熱氣嘅感覺
加埋醬汁更可解膩,好夾

咖哩望落同平啲日式咖哩唔同
比較淺色
一食發現原來口味偏港式!
港式咖哩味道比日式個啲層次豐富好多
食落更惹味!
冇諗過配角都咁正!
輕鬆KO左碗飯🤣係令人記掛嘅咖哩

另外仲點左個好近似嘅—千層吉列豚
同上面個個好似
不過就唔會切開、原件上
所以女仔食建議揀一口翡翠千層吉列豚

最後follow埋ig就有有甜品送!
係開心果雪糕伴waffle

觀塘返工嘅有口福了!
重點係老細好young好nice
加埋佈置好有心
所以個場都好chill俾人感覺好舒服
想再encore了
期待下次會遇到咩餐湯😍
  • 一口翡翠千層吉列豚
今日假期,姐姐的放假日,屋企無人煮飯🥹,Mina上完興趣班後,我就帶佢去附近的日式餐廳Kitto Katsu , 買外賣返屋企食!Kitto Katsu價格親民式又用心製作,已多次幫襯。老闆非常Nice, 每次都會親自推介,所有餐點都係即叫即整,大家需要耐心等候👍千層吉列䐁(邪惡版)多層的䐁肉,每一層中間再加入芝士,外層炸得香口酥脆,豬肉嫩滑多汁,每一口都充滿芝士同䐁肉,冧上咖喱汁一齊食,真係非常邪惡🤭蘆筍䐁肉卷配味噌天使麵將豚肉片包住新鮮爽脆的蘆筍,於面層冧上照燒汁,再配搭味噌天使麵,口感層次豐富一口翡翠千層吉列䐁用上薄豚肉片包住清新爽甜的翡翠苗,將用麵包糠,炸至金黃鬆脆,食時肉汁流出,滋味滿分💯

千層吉列䐁(邪惡版)

蘆筍䐁肉卷配味噌天使麵

一口翡翠千層吉列䐁
2024-05-24
2024-05-25 46 瀏覽
-一口翡翠千層吉列豚-多片豚肉片包住翠綠嘅豆苗 再拎去炸,時間控制得好好👍🏻唔會炸到太乾身,豆苗唔會變晒色。咬落去豚肉片唔會鞋口,仲有肉汁流出黎,配埋豆苗一齊食,成件事好清新。-千層炸豬排-初時以為係普通吉列芝士豬扒,心諗塊豬扒整得淋唔淋架😮‍💨但完全估唔列係將超多層豬肉片加入芝士卷起炸成,香脆嘅吉列皮上加多塊金黃芝 ,一啖咬下滿滿的流心芝士,裏面嘅豚肉片質地鮮嫩,整體份量適中,大滿足😆😆
-一口翡翠千層吉列豚-

-千層炸豬排-