2023-06-19 21 瀏覽
一虎拉麵是其中一間一家我經常想去幫襯的知名的拉麵店,但因為成日好多人排隊所以卻步。今個星期六行開灣仔醫肚,特登去碰下運氣,咁啱見到佢唔係好多人等位(雖然都係多人),所以終於可以一償呢個心願:湯頭:一虎拉麵的湯頭濃郁,具有豚骨湯混合海老的鮮美味道,但並不會太油膩。湯頭的口感相當滑順,喝起來非常舒服。麵條:一虎拉麵的麵條有著相當不錯的口感,適中的寬度和有嚼勁的口感,讓人吃起來不會感到膩口。而且麵條的份量也相當足夠,很適合大胃王們。配料:一虎拉麵的配料非常豐富,除了傳統的叉燒、蔥花、海苔之外,還可以配搭特色的辣醬,令整碗麵增添了不少風味,吃得非常過癮。最後不得不讚一虎拉麵的服務也相當不錯,店員親切熱情,為我今次提供了良好的用餐體驗。

完全無味嘅拉麵 一路食一路以為自己無咗味覺 點解可以難食到咁!越做越差 越做越難食 真係睇住佢大睇住佢壞,平時好少上openrice比評語,但今次真係唔比劣評佢都覺得自己害咗所有人。嗰日見佢排隊條龍比黑龍短好多 所以揀食佢 (一路排都估到可能伏伏地,點知一入到去,點咗個一虎拉麵 $103 一嚟到 飲淡湯 無味嘅?! 食完成個拉麵好似食緊清水煮出嚟嘅拉麵咁 好X難食!好後悔揀咗食一虎。。。仲要叫咗加麵 真係食到喊出嚟。Ruin咗我成日

2023-06-18
15 分鐘 (堂食)
2023-06-18 33 瀏覽
🐳講到日本拉麵店,香港真係有好多好多間,今次就嚟到位於灣仔(修頓球場)後面嘅一間「一虎拉麵店」!正常嘅日本拉麵店都係細細間,好快食完就走,而且出面仲要有條人龍,咁樣嘅通常好食!😜🐳呢度拉麵款式唔算非常多,但就足夠滿足大家嘅口味需要,第一次來「一虎」,當然要食佢哋嘅招牌拉麵啦!🐳一虎特選拉麵💰143我揀呢款拉麵嘅原因係,因為佢有晒所有嘅配料,而且每種配料都好多,豚肉都有好多塊。食嘅時候一定要將所有配料撈勻,因為一次過就可以食晒所有配料加麵條,口感非常之好,味道都頂呱呱,好鍾意佢哋嘅麵條,因為煮得啱啱好,好有彈性,湯底濃郁!🐳餃子💰48個皮超薄,餡料充足,再加上七味粉和豉油,絕配👍🐳檸檬可樂💰15🐳玉泉忌廉💰15

🐳一虎特選拉麵💰143

🐳餃子💰48
個皮超薄,餡料充足,再加上七味粉和豉油,絕配👍

🐳檸檬可樂💰15
🐳玉泉忌廉💰15
📍 一虎 Ichitora📍 灣仔 𝗪𝗮𝗻𝗰𝗵𝗮𝗶 • 廈門街23號地舖〔 Follow me on instagram @sikbaobaola ! ^^ 〕-灣仔利東街一帶有不少日式拉麵店 — X虎、X虎、X虎⋯好多「虎」!🐯晚餐時段,每一家都人龍不斷!這次到訪的是位於廈門街的《一虎 Ichitora》,主打自家熬製濃厚豬骨湯底也有一些特別或期間限定口味,如〔赤虎(辣味噌)〕、〔海老虎(蝦味噌)〕、〔檸檬拉麵〕、〔鮪魚拉麵〕、〔蒜頭拉麵〕-這次就嚐了赤虎跟檸檬拉麵赤虎香辣惹味;檸檬拉麵微酸清新,感覺截然不同🍜-店子不大,大概有20個座位,但流轉率滿快的店員們都十分友善,也樂於提供有關不同口味和拉麵款式的資訊,選擇困難症的朋友不妨問問店員的意見!座位上有提供冰水,也有蕎菜、辣芽菜、紅姜等配菜其中,辣芽菜辣勁超強!甚至比〔赤虎〕更辣!喜歡吃辣的又喜歡芽菜的,一定會喜歡這個!-赤虎特選 ($149)Red Tora Special〔赤虎〕為基本辣味噌叉燒拉麵,若想吃更豐富的配料,如激量叉燒、溏心蛋、紫菜等,就可以點這款〔赤虎特選〕配料多得完全覆蓋住拉麵,把拉麵夾起都要花一點力氣呢🍜湯底加
📍 一虎 Ichitora
📍 灣仔 𝗪𝗮𝗻𝗰𝗵𝗮𝗶 • 廈門街23號地舖
晚餐時段,每一家都人龍不斷!
這次就嚐了赤虎檸檬拉麵
赤虎香辣惹味;檸檬拉麵微酸清新,感覺截然不同🍜
店子不大,大概有20個座位,但流轉率滿快的
座位上有提供冰水,也有蕎菜、辣芽菜、紅姜等配菜
赤虎特選 ($149)
Red Tora Special
配料多得完全覆蓋住拉麵,把拉麵夾起都要花一點力氣呢🍜
湯底加入大阪激辛味噌,顏色呈橙紅色,辣度不算非常非常辣,但辣得過癮,好惹味!
溏心蛋是另一焦點😍!晶瑩剔透、蛋香味濃、熟度剛好,是完美的口感😍
溏心蛋

檸檬拉麵 ($106)
Lemon ramen
- 追加精選配料: 溏心蛋、叉燒、紫菜、有味筍、木耳 (+$50)
另一款〔檸檬拉麵〕在豬骨湯底內加入秘製檸檬醬及新鮮檸檬,淡淡檸檬香減低整體幽油膩感覺,很有清新感🍋
把新鮮檸檬壓壓,可以令檸檬味道更濃郁😆
本身包括了兩片叉燒、香蔥、京蔥,我們還另加了精選配料,超~級~滿~足~
檸檬拉麵

煎餃子 ($48)
Fried dumplings
皮不厚,肉餡不算多,但肉汁跟油香都滿豐富~
煎餃子

Sapporo beer ($30)
另外還點了凍啤酒,跟拉麵超搭配!
Sapporo beer
Sapporo beer
溏心蛋
2023-06-10 736 瀏覽
❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥熱辣辣嘅天氣係唔會阻止到我食拉麵嘅決心!!「一虎」坐落喺灣仔廈門街,門口有大大個嘅日式燈籠,十分之醒目!我哋晚餐時段去,未到門口就已經見到門前排滿晒人!!table turnover嘅速度都好快,等唔夠10分鐘就可以入座。好Lucky 地可以坐到吧位,睇住師傅將一碗碗熱辣辣嘅拉麵擺喺你面前,睇到流口水,款款都想試!枱面仲有多款調味料俾你選擇,有七味粉,貢菜,芝麻等等…👅一虎特選拉麵🍜 $143有選擇困難症嘅朋友仔,點可以唔試吓佢哋嘅特選拉麵呢!入面有齊晒多款嘅配菜,有糖心蛋,叉燒,筍,紫菜,木耳同埋大量嘅蔥!份量十足,配菜仲多過拉麵!佢哋嘅糖心蛋都好正,流心㗎!豬骨湯底濃郁,表面淋有香油,令成碗麵嘅味道得到提昇!拉麵口感爽彈,完全冇鹼水味!飲晒成碗湯都唔覺得口渴,真材實料👍👍👅蒜頭拉麵 🧄🧄🧄$113鍾意食重口味嘅你一定唔可以錯過期間限定嘅蒜頭拉麵!拉麵表面鋪滿晒一粒粒嘅炸蒜頭!仲有一大pat 食生蒜蓉!碗麵未放到你面前,離遠就已經聞到一大浸嘅蒜香味!強烈建議曖昧期嘅男女唔好嗌呢一碗麵❗️❗️❗️食完碗麵之後,成個人係由內而外咁散發住蒜頭嘅香味🤣🤣🤣好在「一虎」嘅冷氣夠凍啫
❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥

👅一虎特選拉麵🍜 $143

👅蒜頭拉麵 🧄🧄🧄$113

好在「一虎」嘅冷氣夠凍啫,否則食完都成身汗😮‍💨我想講佢哋棟門真係好重,唔食碗拉麵都推唔郁棟門行出呢個門口😂😂😂
2023-06-10
10 分鐘 (堂食)
  • 一虎特選
2023-06-08 68 瀏覽
今晚下班後跟哥去了灣仔的一虎拉麵吃晚餐。😙檯面長這樣 😀這裡的拉麵款式很特別,除了限定的蒜頭拉麵外,還有檸檬拉麵跟鮪魚拉麵,我其實有點好奇想下次再來試試看。 😍我跟哥點了兩碗拉麵,兩碟餃子跟飲料。 😋我哥點了一虎拉麵,他說湯底濃郁,麵條Q彈有嚼勁,真的是一碗讓人欲罷不能的美味。 ☺我也很喜歡他們的煎餃子,外皮酥脆,而且餃子剛煎好就馬上送來,吃起來熱熱的很好吃!! 😄而我點了海老虎拉麵,這道菜肴是由秘製蝦味噌和櫻花蝦製成的,讓這道菜肴的味道豐富和複雜。我額外多點了一些配料如溏心蛋、紫菜、有味荀、木耳和海帶等,這些配料非常新鮮,口感豐富,配上濃濃的蝦湯底讓這碗拉麵的層次再提升一級!!😍賣相超美!! 😍麵條軟硬適中,很爽口!! ☺叉燒一點也不肥,很健康。 😍
今晚下班後跟哥去了灣仔的一虎拉麵吃晚餐。😙

檯面長這樣 😀

我跟哥點了兩碗拉麵,兩碟餃子跟飲料。 😋

賣相超美!! 😍

麵條軟硬適中,很爽口!! ☺

叉燒一點也不肥,很健康。 😍

2023-06-08
  • 海老虎拉麵
2023-06-07 57 瀏覽
天氣開始熱,就想食番啲清新啲既野~🍜檸檬拉麵 ($101)本身會以為一食落口會有好強烈既味覺衝擊,一系好酸一系好重檸檬味,點知原來係比較清新既味~食完啖拉麵啲檸檬味就會慢慢滲透出嚟,同普通拉麵比真系幾特別。湯底加左好多蔥所以食落會更加香口。🍜一虎拉麵比較經典既豚骨拉麵~唔系好濃既湯底,所以食到尾都唔會覺得‘漏’。另外麵既粗幼度同埋軟硬程度都可以選擇。想讚既系溏心蛋好出色,好入味🤤#香港美食 #美食 #美食推介 #foodie #hkfoodie #食好西 #hkfood #hongkong #推介 #銅鑼灣美食 #灣仔美食 #拉麵 #香港拉麵 #檸檬拉麵 #灣仔拉麵 #一虎 #一虎拉麵 #豚骨拉麵
天氣開始熱,就想食番啲清新啲既野~

🍜檸檬拉麵 ($101)

🍜一虎拉麵

爆旺拉麵店🍜夜晚九點都排大隊🥳神還原日本風🇯🇵#sdm灣仔 #sdm銅鑼灣 #sdm小店 #sdm日本菜 💎 一虎特選拉麵 $143值得一試✅ (😋:8.5/10)👍🏻:特選拉麵係舖頭招牌商品,有齊所有配料🤤🤤非常豐富,食完會超級滿足🥰可以自由配搭任何湯底🍜一虎原味,赤虎辣味,黑虎黑蒜油湯底等等都全部可以配🥳🥳全碗都係料!有叉燒🥓味付蛋🍳海苔🥬味付筍🥕木耳、青白蔥叉燒有三大塊,厚薄適中,唔會靭😚味付蛋即係糖心蛋🍳生熟度非常完美😍極流心,超好食🤤👎🏿:。💎 檸檬拉麵 $106必食💯💯(😋:9/10)👍🏻:好特別!秘製檸檬醬跟自家製豬骨湯的完美混合配上新鮮檸檬🍋食落非常開胃🤤酸酸地鹹鹹地會令你特別想繼續食🤭拉麵本身包咗三塊叉燒,大家可以隨心加任何配料😍👎🏿:。💎 日式餃子 $58正正常常👌🏻(😋:7/10)👍🏻:就係普普通通嘅日式餃子😂😂皮煎得幾香脆嘅🥟餡料正常,份量正常咁👎🏿:。💎 蜜桃🍑/檸檬🍋紅茶 (+$17)紅茶花伝Craftea牌環境:7.8/10 (超有日本街頭小店feel Bar枱)服務:8/10 價錢:人均約 $100性價比:8.3/10📍 一虎 (灣仔)灣仔廈門街23號
爆旺拉麵店🍜夜晚九點都排大隊🥳神還原日本風🇯🇵

#sdm灣仔 #sdm銅鑼灣 #sdm小店 #sdm日本菜

💎 一虎特選拉麵 $143
值得一試✅ (😋:8.5/10)
全碗都係料!有叉燒🥓味付蛋🍳海苔🥬味付筍🥕木耳、青白蔥
叉燒有三大塊,厚薄適中,唔會靭😚
味付蛋即係糖心蛋🍳生熟度非常完美😍極流心,超好食🤤

💎 檸檬拉麵 $106
必食💯💯(😋:9/10)

💎 日式餃子 $58
正正常常👌🏻(😋:7/10)
👎🏿:。

💎 蜜桃🍑/檸檬🍋紅茶 (+$17)
紅茶花伝Craftea牌

環境:7.8/10 (超有日本街頭小店feel Bar枱)
服務:8/10
價錢:人均約 $100
性價比:8.3/10

📍 一虎 (灣仔)
灣仔廈門街23號地舖

可以 follow @sikdmeh_foodie 支持下我哋😙 每星期都會更新唔同餐廳🍽 帶大家喺香港周圍食💛
#灣仔美食 #灣仔 Cafe #灣仔打卡cafe #灣仔樓上cafe #灣仔好去處 #灣仔黃店 #灣仔甜品 #灣仔 #香港美食 #香港 #香港小店 #香港黃店 #黃店Cafe #灣仔會展 #灣仔 cafe #灣仔美食 #一虎拉麵
檸檬拉麵
📍 一虎 灣仔廈門街23號地舖🍒點評時間周五晚上人龍不斷,決定過了晚飯時間避開人潮結果9點到訪都依然要排隊😂小店座位不多,想要一試就要提早排隊✊🏻每碗拉麵即叫即煮,可以自行選擇麵條的種類、硬度亦可交由師傅決定✅▫️一虎特選是招牌一虎拉麵豪華版🌟包含所有配料,有筍、木耳、溏心蛋、紫菜連叉燒份量都係𝖽𝗈𝗎𝖻𝗅𝖾的🤩豬骨湯濃郁,不算太𝖼𝗋𝖾𝖺𝗆𝗒,感覺沒那麼肥膩▫️ 赤虎湯底是用上大阪激辛味噌,不嗜辣的應該未必接受到這個湯底辣得過癮,更加豐富整個拉麵的味道配料則與一虎特選一樣▫️餃子日式煎餃子是必點的小食外皮煎得香脆,餡料亦十分爆汁𝗃𝗎𝗂𝖼𝗒好味指數😋:⭐️⭐️⭐️⭐⭐抵食指數😛:⭐️⭐️⭐️⭐服務指數⚜️:⭐️⭐️⭐️⭐環境指數🧽:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐

📍 一虎

🍒點評時間
周五晚上人龍不斷,決定過了晚飯時間避開人潮
結果9點到訪都依然要排隊😂
小店座位不多,想要一試就要提早排隊✊🏻

每碗拉麵即叫即煮,可以自行選擇麵條的種類、硬度
亦可交由師傅決定✅

▫️一虎特選
是招牌一虎拉麵豪華版🌟
包含所有配料,有筍、木耳、溏心蛋、紫菜
連叉燒份量都係𝖽𝗈𝗎𝖻𝗅𝖾的🤩
豬骨湯濃郁,不算太𝖼𝗋𝖾𝖺𝗆𝗒,感覺沒那麼肥膩

▫️ 赤虎
湯底是用上大阪激辛味噌,不嗜辣的應該未必接受到
這個湯底辣得過癮,更加豐富整個拉麵的味道
配料則與一虎特選一樣

▫️餃子
日式煎餃子是必點的小食
外皮煎得香脆,餡料亦十分爆汁𝗃𝗎𝗂𝖼𝗒

好味指數😋:⭐️⭐️⭐️⭐⭐
抵食指數😛:⭐️⭐️⭐️⭐
服務指數⚜️:⭐️⭐️⭐️⭐
環境指數🧽:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐

灣仔呢間日式拉麵小店keep住滿座😳 見佢拉麵款式譬如檸檬拉麵、鮪魚拉麵呢啲都幾特別,餐廳用吧枱位嘅形式,一個人食飯都唔怕呢~ 仲可以見到師傅煮麵🤣✿ 海老虎($108)呢一碗用秘製蝦味噌煮成嘅湯底,香味濃郁,配上大量櫻花蝦😋 推薦食辣嘅朋友要加埋秘製辣醬(+$8),再惹味啲~ 拉麵可以選擇要唔要香蔥同生菜,同選擇麵硬度。第一次食我揀咗正常,我覺得硬度啱啱好👌🏻 有兩片薄叉燒,肉質軟淋又唔會好肥,另外我加咗煮玉子(+$10)有溏心,味道都唔錯😋

✿ 海老虎($108)
2023-06-04 35 瀏覽
同朋友喺利東街行街,肚餓周圍搵食,去到廈門街有間餐廳叫「一虎」排晒長龍,咁多人排隊應該好食就跟住排。我同朋友大約2點左右去,排左一陣先入到去。可能早餐食得太飽未消化,唔係太肚餓就嗌左碗「檸檬拉麵」消下滯。有5片檸檬鋪在拉麵上。睇見都覺得酸,食落胃口大開!追加左:溏心蛋、木耳、紫菜和海帶。有幾片叉燒,切得好薄,但薄得黎有口感~😋👍🏻溏心蛋生熟度剛剛好,蛋白軟滑,一咬——蛋黃緩緩流出十分治癒~🥰木耳十分爽脆。紫菜夠乾身,脆卜卜!另嗌左罐檸檬可樂。朋友嗌左鮪魚拉麵,追加左精選配料,有:溏心蛋、叉燒、紫菜、有味筍、木耳。朋友比左幾條筍我食,本身唔想食因為唔鍾意筍嘅臭味,但呢度d筍冇臭味得黎又脆口~👍🏻另加左煎餃子🥟。有6隻。同朋友share黎食。餃子皮好薄但唔易穿。點埋醋食一流!😋另嗌左樽「Crafttea Peach」。餐廳重提供「素拉麵」。食素嘅朋友可以黎試下。走嘅時候見門口冇晒人,睇番原來餐廳營業時間係11:30-15:00,14:30 last order。唔怪得冇人排隊等位啦。日抖去食嘅朋友記得早d去,如果唔係就要等到夜晚6點先有得食啦,事關餐廳15:00之後再開已經係18:00-2

我同朋友大約2點左右去,排左一陣先入到去。

有5片檸檬鋪在拉麵上。睇見都覺得酸,食落胃口大開!
追加左:溏心蛋、木耳、紫菜和
海帶。

有幾片叉燒,切得好薄,但薄得黎有口感~😋👍🏻

木耳十分爽脆。

紫菜夠乾身,脆卜卜!

另嗌左罐檸檬可樂。

另嗌左樽「Crafttea Peach」。

餐廳重提供「素拉麵」。食素嘅朋友可以黎試下。

走嘅時候見門口冇晒人,睇番原來餐廳營業時間係11:30-15:00,14:30 last order。唔怪得冇人排隊等位啦。日抖去食嘅朋友記得早d去,如果唔係就要等到夜晚6點先有得食啦,事關餐廳15:00之後再開已經係18:00-22:00(21:30 last order)。
2023-06-04 21 瀏覽
一虎特選 $143豬骨湯底好濃郁,湯奶白色有點濃稠質感,高質!叉燒薄薄地一片,肉質嫩嘅程度真係數一數二,超級好食👍🏻另外比咗少少特製辣醬係面,味道好特別,配叉燒一齊食好夾😋特別要講一講隻糖心蛋,用醬油醃過好入味,糖心效果好出色,介乎流質與啫喱狀之間嘅texture ,真係一定要食😍海老虎 $108超多櫻花蝦,個樣超靚‼️同樣都係豬骨湯底,再加上櫻花蝦嘅鹹香,呢個湯會更加重口味😛另加配糖心蛋、木耳~揀咗硬麵,係我鍾意嘅軟硬程度,麵條有彈性帶點嚼口👍🏻煎餃子一碟有6隻,表面煎得微焦脆脆的,餃子皮簿有彈性,入面係菜肉👍🏻Ps.辣芽菜都好好味,好爽口解膩一虎 (灣仔)灣仔廈門街23號地舖
一虎特選 $143
豬骨湯底好濃郁,湯奶白色有點濃稠質感,高質!

海老虎 $108
另加配糖心蛋、木耳~
揀咗硬麵,係我鍾意嘅軟硬程度,麵條有彈性帶點嚼口👍🏻

煎餃子

Ps.辣芽菜都好好味,好爽口解膩

一虎 (灣仔)
2023-05-30 91 瀏覽
咁啱去開附近做嘢 又想食拉麵就去幫襯吓🤣🤣,點知佢哋拉麵係合我口味嗰種 哈哈 ((個人鍾意食豚王多個一蘭))湯頭同木耳都係我嘅喜好👍🏻👍🏻好好味,應該之後再去開附近嘅話都會幫襯~ 好可惜嘅係…我落完單先見到佢哋期間限定係蒜頭拉麵 超想試,希望之後會抽倒時間再去試試佢🥹🥹💸💸一虎特選拉麵 $143一虎拉麵 $103爽口木耳 $8煎餃子 $48紅茶花伝檸檬茶 $17Sapporo Beer $30 📍一虎拉麵地址:灣仔廈門街23號地下

💸💸

一虎
餃子
  • 一虎拉麵
2023-05-28 35 瀏覽
今日唔知點解好肚餓,想食啲飽肚嘅嘢,第一時間諗起拉麵🍜揀左海老虎同檸檬拉麵海老🦐虎拉麵🍜,蝦味噌湯底,配大量櫻花蝦,湯底好濃郁,蝦味夠出,仲有好多蔥同一整隻溏心蛋😋試左原味再加啲秘辣椒,幾過癮檸檬🍋拉麵🍜,豬骨湯加左檸檬醬,酸酸地好清爽,有大量蔥😍食晒成碗都唔會膩👍🏻兩款拉麵都配叉燒,肥瘦適中均勻叫多份煎餃子🥟煎得少許脆,餡幾多汁,唔錯☺️仲有拉麵必須嘅辣芽菜提供👍🏻肚仔好滿足😋👍🏻

今日唔知點解好肚餓,想食啲飽肚嘅嘢,第一時間諗起拉麵🍜

揀左海老虎同檸檬拉麵

海老🦐虎拉麵🍜,

檸檬🍋拉麵🍜,

兩款拉麵都配叉燒,肥瘦適中均勻

叫多份煎餃子🥟煎得少許脆,餡幾多汁,唔錯☺️

仲有拉麵必須嘅辣芽菜提供👍🏻

肚仔好滿足😋👍🏻
2023-05-23
  • 檸檬拉麵
2023-05-28 38 瀏覽
小店坐位不多,不過喺門口等咗一陣,都順利入坐😚 一坐低已經留意到枱面有三款免費嘅配菜~包括高菜、芽菜和酸薑,可以隨自己喜好添加;亦提供冰水🧊🍋檸檬拉麵麵的硬度揀咗普通~我自己覺得軟硬適中👍🏼免費配料揀咗京蔥、香蔥,~追加咗有味笥、煮🥚玉子同海帶~京蔥、香蔥同海帶令到湯底更加香✨ 有味筍超嫩口感爽脆,大推🙌🏼 煮玉子流心效果一流,而且甜甜地,好味!檸檬拉麵重點在於係湯底😆加入自家製🍋檸檬醬,令到🐷豬骨湯底更加清新,比較上冇咁膩❤️完全唔會奇怪,有一啲喜出望外嘅感覺😳🍜海老虎 麵的硬度揀咗軟~比普通軟少少,唔會糊的!免費配料揀咗京蔥、香蔥,~追加咗有味笥、煮🥚玉子、紫菜同爽口木耳~爽口木耳好有口感,喜歡爽口口感嘅都建議可以追加~湯底係超濃郁嘅🦐蝦湯,上面仲有海量嘅🦐小蝦,蝦迷一定會得到滿足✨另外喜歡食🌶辣嘅朋友都必定要追加秘製辣醬😝用上蝦乾等材料自家炒制,加咗辣味和鮮味都得以提升✨🍹CRAFTEA Lemon推介指數: ⚡️⚡️⚡️⚡️餐廳環境:⚡️⚡️⚡️⚡️服務態度:⚡️⚡️⚡️⚡️再訪:Yes

🍋檸檬拉麵

🍜海老虎