成日都喜歡研究下全港九新界有咩火鍋店好味🍲,上網就見到好多人都讚旺角既「一鍋堂」好正呀,所以我就立即逼埋班朋友一齊8個人去試吓。我地book咗位先走,因為見到唔少人都已經喺度排緊隊😳!而家呢度最受我哋歡迎嘅都係《Set A 》,超豐富嘅選擇同組合超過我哋嘅想像🤩!《精選進口牛板腱》🍖一試就令人再次確認佢極上級嘅美譽,牛肉腍滑爽口,味道絕對令人滿足滋味,成個口腔都充滿成肉的香氣。再嚟就係《西班牙粟飼豬肉》🐷精選最好的豬肉材料,驚喜的口感,豬肉味濃。《麻辣撈雞柳》🐔這個麻辣滋味配上雞柳展現非凡風味,不僅口感佳。《紐西蘭羊捲肉》🐑羊肉嘅味道,軟滑口感令人再三回味,係愛羊肉之人嘅必食之選!《花雕浸鮮雞件》 🐓花雕酒浸過既雞肉,香氣也是適中。《去皮豬五花肉片》🐷豬五花呢個部位一向是火鍋的經典,沒皮的五花肉片更香滑美味,應該說是豬肉的鮮美滋味展現無遺。雪糕,我哋就選擇咗冰涼同甜美嘅雪糕🍦!總結一句,「一鍋堂」嘅超廣泛選擇,更展現咗完勝其他火鍋店嘅無比優勢。

《精選進口牛板腱》🍖

再嚟就係《西班牙粟飼豬肉》🐷
精選最好的豬肉材料,驚喜的口感,豬肉味濃。

《麻辣撈雞柳》🐔
這個麻辣滋味配上雞柳展現非凡風味,不僅口感佳。

《紐西蘭羊捲肉》🐑
羊肉嘅味道,軟滑口感令人再三回味,係愛羊肉之人嘅必食之選!

《花雕浸鮮雞件》 🐓
花雕酒浸過既雞肉,香氣也是適中。

《去皮豬五花肉片》🐷

雪糕,我哋就選擇咗冰涼同甜美嘅雪糕🍦!

2024-06-20 44 瀏覽
呢間火鍋店喺旺角、葵芳同荃灣都有分店,有成16款特色湯底,採用60斤豬骨新鮮熬製而成,另有素食友善款色選擇。晚市放題有三個套餐,無限任飲任食超過100款配料,千祈唔好錯過!私心推介C套餐,俾多少少錢就可以任食日本黑毛和牛同極上安格斯牛小排,和牛入口即化,肉味香濃,食多幾碟已經回本~ 值得一提嘅係呢度嘅肉類款式好特別,魚釀烏雞片/羊肉片、羊卷肉、腐乳撈羊柳、壽喜燒黑豚肉、五香鹵水千層肉、麻辣撈雞柳等,幫你醃好晒,可以一試。手工材料亦有唔少款色,滑類、丸子、餃子,口味眾多,有辣有唔辣,影響深刻嘅包括梅菜豬肉餃、醬爆瀨尿牛丸、櫻花蝦紫菜豬肉丸、孜然雞肉丸,皮薄餡靚,咬落彈牙,吸飽湯汁,全部自家製,真係好有heart,出邊都係批發多,所以都唔點食,有驚喜。海鮮類有蝦、魚、貝殼類,正常發揮,蔬菜用QR code落單,亦有啲放咗喺自助區,新鮮,鮮甜,唔會hea你。出面有前菜、熟食、火鍋配料、飯麵、生果、飲品同雪糕,一定要食呢度嘅豬手,炆得夠腍而且好入味,炸魚皮、雞、午餐肉都唔錯,酥脆可口、前菜冰涼幾開胃,生果夠甜,配埋自家製飲品,讚。

• 日本產黑毛和牛
  • 美國安格斯牛肉
  • 澳洲M5和牛板肉
  • 日本黑毛和牛
2024-06-16 71 瀏覽
超多種類的高質火鍋放題位於旺角的一鍋堂餐廳嘅設計酒台式風格非常舒服座位寬敞,不會很侷促我朋友來吃Lv5 的火鍋放題餐廳最近推出兩款全新的湯底我們試了金湯椰子雞鍋可以先飲一碗湯試試味非常鮮美特別推薦大家以下幾款食材真正的手切牛肉 牛肉的脂肪比例剛好輕輕燙一下便可以入口 我們點了好幾盤!另外還有日本黑毛和牛、極上安格斯牛小排、美國牛板腱等喜歡踢球的朋友一定要點Lv5種類很多,而且牛的質量上好這邊還有不同類型的海鮮松葉蟹腳 份量超大 湯底又會增添了海鮮味鮑魚、元貝、桶蠔 全部都很大隻!桶蠔超級新鮮!另外有不少手工的餃子和丸類入口更加彈牙這邊有很多自家製花茶解膩還有任飲啤酒適合男生們暢飲最後最後!一定要是這邊的雪糕是香港製造的雪糕多款味道口感就是雪葩和雪糕之間的質感❤️超軟綿!
超多種類的高質火鍋放題

位於旺角的一鍋堂
餐廳嘅設計酒台式風格非常舒服
座位寬敞,不會很侷促

我朋友來吃Lv5 的火鍋放題

餐廳最近推出兩款全新的湯底
我們試了金湯椰子雞鍋

可以先飲一碗湯試試味
非常鮮美

特別推薦大家以下幾款食材
真正的手切牛肉 牛肉的脂肪比例剛好

輕輕燙一下便可以入口 我們點了好幾盤!
另外還有日本黑毛和牛、極上安格斯牛小排、美國牛板腱等
喜歡踢球的朋友一定要點Lv5
種類很多,而且牛的質量上好

這邊還有不同類型的海鮮

松葉蟹腳 份量超大 湯底又會增添了海鮮味
鮑魚、元貝、桶蠔 全部都很大隻!
桶蠔超級新鮮!

最後最後!
一定要是這邊的雪糕
是香港製造的雪糕
多款味道
口感就是雪葩和雪糕之間的質感❤️超軟綿!

閨蜜日常, 就係愛齊齊試新飲食點,今次我們點中咗旺角嗰間「一鍋堂」。佢地最大賣點就係落得一個「任」字,無論係火鍋配料,飲品抑或雪糕,全部任你食,真係玩得開心又食得滿足!🎉真心推薦比大家!我地就趕快嚟分享下,我地食咗啲咩好料呢‼️💖檳城喇沙湯底真係驚喜滿滿,檳城風情融入火鍋湯底,濃厚的椰奶香,配以微辣,喝落真係開胃極了😋💕美國安格斯牛肉肉質鮮嫩出眾,入口即溶,配上香氣四溢的牛香✨🍖封門柳封門柳一試即知肉香十足,每一塊都咬落流出肉汁,享受至極!👍💗手切牛肴肉道地火鍋味道中,不忘初心的牛肴肉,肉色鮮紅,適合的火候更顯其美味,不得不推介😙🐮牛舌牛舌適中的厚度,口感十分好,味道持久😍✨花雕浸安格斯牛肉花雕加入了整個料理更進一步,佐酒的香氣配埋牛肉的鮮美,為眾多菜色中脫口而出👌💕醬爆瀨尿牛丸不愧是火鍋陣中的強大戰將,爆漿的口感配上豐富的醬料,真係風味極佳!😋🐥花雕浸安格斯雞件花雕蘸雞,入口能明顯感受到雞肉的鮮嫩,配上花雕的香氣,真為開胃💯🔥西班牙粟飼豬肉豬肉細緻而鮮美,味道濃而不膩,飽足感十足^_^一餐飽到晚,畢生難忘!所有食物水準皆在之上,無論是口感還是味道,絕對值得推薦給各位食友!
💖檳城喇沙湯底
💕美國安格斯牛肉

肉質鮮嫩出眾,入口即溶,配上香氣四溢的牛香✨
🍖封門柳

封門柳一試即知肉香十足,每一塊都咬落流出肉汁,享受至極!👍
💗手切牛肴肉

🐮牛舌

牛舌適中的厚度,口感十分好,味道持久😍
✨花雕浸安格斯牛肉

💕醬爆瀨尿牛丸

🐥花雕浸安格斯雞件

🔥西班牙粟飼豬肉

豬肉細緻而鮮美,味道濃而不膩,飽足感十足^_^
就喺我生日嗰日,男友帶我去左位於旺角嘅「一鍋堂」食晚飯🎁。呢度環境好有趣,簡潔之餘又唔會過分簡單。有一面牆全擺咗火鍋料👍🤩。食物🤤🤤🤤🤤🤤環境🏮🏮🏮🏮🏮服務👍👍👍👍👍我地點咗""晚餐Set A🍲""。真係食材新鮮,齊齊整整。最出色嘅一定要數芝士豆腐🧀。食落去外皮好脆,內裡嘅豆腐同芝士嘅滑感好match到! 芝士香滑得來又唔會好膩😍。另外精選進口牛板腱🥩,切得剛剛好,煮熟後食落口感覺非常滑嫩,清甜透味,一咬落去感受到肉汁嘅爆發 ,超靚呀👍!火鍋中,我地仲叫咗紐西蘭羊捲肉同花雕浸鮮雞件。羊肉嘅味道夠濃郁,加上花雕雞,簡直係鍋中之寶。雞肉嘅肉質處理得好好,煮熟後加埋醬汁,真係好食到停唔到口😊。而佢哋嘅養生藥膳湯底🍲就絕對值得一讚,滿滿嘅中藥香氣,足以彰顯出火鍋料嘅精華味道👍。全晚下來,我同男友都好滿意。如果你搵緊一個地方同另一半共度浪漫時刻,一鍋堂將會係你哋嘅最佳選擇😊👍!
食物🤤🤤🤤🤤🤤
環境🏮🏮🏮🏮🏮
服務👍👍👍👍👍

我地點咗""晚餐Set A🍲""。真係食材新鮮,齊齊整整。

你係唔係都好掛住火鍋嘅滋味呢? 如果你喺旺角,強烈建議你走入一鍋堂嚟試下佢哋嘅火鍋! 餐廳嘅環境好寬敞,仲燈光充足!蘿蔔粟米豬骨湯⬅️佢哋湯底嘅工夫絕對唔馬虎,隨便一嚟就係大粒蘿蔔同粟米熬成,真係好難得👍🏽安格斯牛肉⬅️個肉紋理分明! 用叉一戳就知佢係靚肉,完全入味。肥瘦適宜,口感清爽,每一口都好滿足!另外,日本產黑毛和牛就更唔使講啦⬅️一看就知肉質優良,肌肉緊密,入面嘅肌肉線條分明加佢哋特製的醬汁,夠料又夠味😋手切牛肴肉⬅️牛肴肉檔次自然凸顯,肉汁滲出,甜得剛剛好,咬落去口感juicy,相當合我口味。最後要推介佢哋個甜品-任食雪糕! 再咁豐盛嘅一餐,都要以甜品結束,超滿足👍🏽👍🏽👍🏽

今次終於帶埋全家一齊去食旺角新舖嘅一間火鍋店「一鍋堂」,一早就訂定位先。我哋選擇咗晚餐Set C,就以CP值講實在一流🤤🤤💓我阿爸最中意嘅牛肉選擇,由安格斯牛肉到日本產黑毛和牛,再到極上安格斯牛小排等等,每款肉質都新鮮有口感,食落口好有嚼勁,全家人都直讚唔停!🤩另外花雕浸安格斯牛肉嘅味道更加出色,優質花雕醇香,仲有手切牛肴肉,飲落口足料,香口爆棚。💖再嚟就係佢嗰個魔鬼辣安格斯牛肉,辣度調校得剛剛好,完全冇掩蓋到牛肉嘅鮮美,反而係令佢更加惹味,真係好過癮👍👍湯底選了養生藥膳湯,補身又好味!再配上任飲任食嘅飲品同雪糕,真係有種被滿足到嘅感覺,食完唔會有負擔,飽足感十足。「一鍋堂」嘅味道一流,環境舒服,價錢公道,一家人食得好滿足🥰🥳🥳!
香港美食之都,無奇不有。今日我搵到個新目標,位於旺角的「一鍋堂」。食唔盡嘅任食火鍋,飲品,雪糕🍲🍴😈首先試一鍋潮汕湯,湯底味道足夠,感覺毫不馬虎。火鍋配料有美國安格斯牛肉、封門柳、手切牛肴肉,每款都煮得剛剛好,肉質鮮嫩,芳香撲鼻。🍲😽配上牛舌,花雕浸安格斯牛肉,美味得令人津津樂道。🥩🔥不能忘記佢哋的醬爆瀨尿牛丸,濃厚的醬汁與牛丸的口感適中,安格斯雞件和粟飼豬肉都好有水準,舌尖上的味覺總是在換着新的驚喜。😻😻點都要提提飲品,還有雪糕,每一樣都係心意之作,每款口味配搭得恰到好處,每一口都是享受。Conclude返,「一鍋堂」唔單止食物巧手好料,環境舒適,服務親切,最重要的是能帶給我們一種溫暖的服務。👻

2024-05-27 108 瀏覽
我哋真係好鍾意打邊爐,每次諗唔到想食咩,就會揀去打邊爐,仲多數係配料任嗌嗰類,貪佢多選擇,想食幾多夾幾多,唔使浪費。今次朋友揀咗一鍋堂食生日飯,純粹地點近又有特別湯底揀。揀咗藥材湯底,有啲紅棗,沙參,玉竹嗰類例牌嘢,唔算特別濃。跟餐有幾碟「靚牛」送(圓盤),相對嚟講質素係好啲,都有少少牛味,但任嗌嗰啲牛質素就真係好一般(黃盒),我哋已經係揀最貴嗰款同時段。鱔片好食,但嗌咗3次脆鯇骨腩都係嚟咗草鯇……😠😠其他任夾配料都係普通貨,叫做比較特別嘅係有冰菜揀。地下偏跣,同行朋友有孕婦,每次行出去洗手間或想睇吓有冇咩想食都要好小心,否則好易跣親,朋友話食過其他分店都係咁,希望遲啲有改善啦!

2024-02-18
慶祝紀念
生日
同班友去試咗一間好有型嘅港式火鍋店 ""一鍋堂"", 真係超正!🌟 環境裝修圓潤華麗且又舒適, 火鍋料理新鮮可口,就喺旺角,地點方便到讓人驚艷,真心推薦!✨🌸 杏汁豬肺湯底自家熬煮的湯底無比清甜,湯味濃厚,滿滿的鮮味供你選擇,你又驚心動魄,愛不釋口!到底,豬肺湯底煮嘅火正啱,美味又醇厚💯未食已經流晒口水😍。🌸 肉品盛宴,真係被震到了!🥩 黑毛和牛、安格斯牛肉及手切牛肴肉,肉片口感絕佳,色澤誘人,肉味濃郁,食落去就好似入口即化咁!鍾意食牛肉嘅你,要小心可能會食到停唔到口哦😋。🌸 添上特色呈獻,魔鬼辣安格斯牛肉 真係足以引發食客嘅味蕾慾望,唔鍾意食辣嘅朋友,都要試吓,絕對唔會後悔⭐️⭐️。🌸 如果你鍾意食嘢,又鍾意試新嘢,每碟嘅極上安格斯牛小排同花雕浸安格斯牛肉, 到底真的讓你回味無窮❤️。總結嚟講,今日嘅一鍋堂係一場美味嘅盛宴跟快樂嘅經驗 😊 今後嘅每次火鍋聚會,一定會考慮佢哋喔!無論係朋友,家人定情侶約會,這裡都是首選😉我們已經好期待再次嘆佢哋嘅火鍋啦!一鍋堂已經準備好等大家嚟撈㗎喇! 🎉 推薦比所有嘅同事同朋友啦🏆

早之前我同班友食過呢間餐廳,發覺佢超正,依家就帶老公一齊嚟,享受一下我哋難得嘅二人世界啦🫰🏻佢哋嘅服務超一流,細心又貼心,所以佢係一間會令人有返嚟嘅衝動嘅食堂啊!我哋點咗好多款式嘅火鍋配料☺️首先係佢哋嘅湯底「一鍋潮汕湯」💭湯底好清新,帶出一個獨特嘅海鮮味💭一鍋潮汕湯真係好出色,我超推薦呢個湯底!我個人超推薦嘅係「精選進口牛板腱」😍💭牛板腱切得好薄,口感超好,你咬一啖,就會感受到一股脂肪嘅香味在口中綻放💭其實我好揀食肉類,但呢款牛肉令我實在話都得!然後我老公就鍾意食「西班牙粟飼豬肉」💭豬肉質地鬆軟而且完全無羶味。💭豬肉都好結實,口感非常滋味,我老公覺得成晚最好食就係呢一款。佢哋嘅火鍋就係咁有特色,令人食得非常過癮,味道出色,性價比也高🤩‼️呢間餐廳裝修簡潔,頗有風格,氣氛又好似我哋嘅私人空間🌹  總嚟講,我哋兩個都覺得佢嘅菜色夠特色,而且座位舒適,空間寬敞。我哋覺得「一鍋堂」係食港式火鍋嘅新選擇,呢度嘅食物賣相同用料都不馬虎,真係好抵食啊!😋
我哋點咗好多款式嘅火鍋配料☺️
首先係佢哋嘅湯底「一鍋潮汕湯」
💭湯底好清新,帶出一個獨特嘅海鮮味
💭一鍋潮汕湯真係好出色,我超推薦呢個湯底!
我個人超推薦嘅係「精選進口牛板腱」😍
💭其實我好揀食肉類,但呢款牛肉令我實在話都得!

然後我老公就鍾意食「西班牙粟飼豬肉」
💭豬肉質地鬆軟而且完全無羶味。
呢間餐廳裝修簡潔,頗有風格,氣氛又好似我哋嘅私人空間🌹
2024-05-20 38 瀏覽
💿📀自小就住喺旺角嘅我,最近我發現左一間新開嘅火鍋店「一鍋堂」,你可能會問我,又係火鍋,有咩特別?但俾我講,過去食左之後你就會知🧧首先我哋就試左個芫荽皮蛋湯底,平時我自己係唔太鍾意飲咩湯水,但呢個湯底真係清新返胃,皮蛋香味足之餘又唔會踅覆到芫荽嘅清香🥩接著就揭開晚餐 Set C 嘅盛宴,先來個安格斯牛肉,你睇下呢個霜降,就知道肉質絕對上等,配合上芫荽皮蛋湯底唔駛幾耐就熟,超贊👍!個「魔鬼辣安格斯牛肉」就更加要說說,辣得來唔過份,反而刺激出牛肉嘅鮮美。🍣個「日本產黑毛和牛」同「極上安格斯牛小排」,呢度我就唔多形容,只係想講,建議所有朋友去試,永遠記得預早book位就得!最後更要提提「花雕浸安格斯牛肉」🍷!酒香撲鼻,重點有助提升牛肉嘅風味,真心推介!除咗以上講嘅火鍋配料,「一鍋堂」仲有無limit飲品雪糕任食呀!一鍋堂,我地下次見!👋🔥🍲

一鍋堂,我地下次見!👋🔥🍲
2024-05-14 51 瀏覽
之前已經食過幾次一鍋堂 食物質素同種類都多 今次試下最貴C餐 有黑毛和牛食👍🏻打邊爐梗係要嗌個麻辣湯 和牛十分冧身 入口即溶既感覺 好好味 出面仲有自助吧可以拎飲品同配料 好多款茶選擇 C餐夜遊人$268 都算抵食 下次會再嚟
最近考完試,終於有時間可以好好慶祝下,當然就要揀個心頭好啦!好耐都冇食過all you can eat,今次就選左間位於旺角嘅「一鍋堂」,朋友試過話物超所值,好過意不去。😋我哋快手快腳咁點左「晚餐Set A」🥘 ,種類多樣,隨便你揀,甩埋飲品同雪糕都係任食,真係超值!😌先嚟講講我哋嘅選擇啦。首先,檳城喇沙湯底,獨特嘅南洋風味真係非一般,微辣中帶點香濃,簡直就係火鍋中嘅一股清流。🌟  ✅精選進口牛板腱,就需要特別一提。一試之下就已經迷死,肉質爽滑,蘸上香濃湯底就更走心啦。  ✅西班牙粟飼豬肉烹調得剛剛好,瘦身肉片充滿豬肉嘅原始香味,營養價值高,滋味一流。✅🔥麻辣撈雞柳,師傅嘅功架更係一時無兩,香辣麻麻,同潮洲粉果一齊食,恨唔得食十碗。✅花雕浸鮮雞件,紮實又唔過肥膩,配上滑溜嘅湯底飲,有種說不出嘅優雅。每一款食材都清新爽口,煮熟後簡直令人心跳加速。😍惹味嘅湯底牽引出食材嘅香味,加上絲絲辣意,仲有邊種火鍋可以做到咁完美呢?只有一鍋堂啦!最後,就快將美夢結束之際,點可以唔試下佢哋嘅雪糕🍨🍧?尤其係綠茶同紅豆口味,食一口就會留住你嘅心😋。廚師嘅巧手配合上最新鮮嘅食材,加上舒服嘅環境,令住呢次嘅食

廚師嘅巧手配合上最新鮮嘅食材,加上舒服嘅環境,令住呢次嘅食会非常值得記住。食一次,愛一輩子
路過旺角,我見到一間好似做得唔錯嘅火鍋店,於是拉埋身邊嘅朋友一齊入去試吓!超驚喜,餐廳用咗自助式系統,我地只需要自行掃QR Code就可以落單,好便利!☺️完全迎合現代風格!❣️檳城喇沙火鍋湯底❣️一滴湯未試,已經聞到濃郁嘅香味,食落口,咁醒目嘅喇沙口感,佢令開始嘅食心更加期待😋。❣️晚餐Set B❣️選左佢,含有超多款式嘅美味火鍋食材,利申晒😝!一試之下,每一種都超美味,肉質飽滿,真系唔得唔試啊!具體咁講,個花雕浸安格斯牛肉,利申晒🔥,美味得令人難以置信,香氣入口,絕對係必試啊🥳!❣️醬爆瀨尿牛丸❣️又一款令我讚不絕口嘅火鍋配料,肉嫰口感好,食落去超滿足!❣️花雕浸安格斯雞件❣️安格斯雞肉鮮味牛味完全配撘,加上花雕酒味,令到個雞肉既滑又嫩,超級推薦嘅一款😁! ❣️西班牙粟飼豬肉❣️而對於西班牙粟飼豬肉,我更加無法自拔,超嫰豬肉,配上火鍋湯底,滋味係真系一流,呢款系我最最愛嘅火鍋配料之一,必試!❤️‍🔥我發現,一鍋堂真正體驗下,你會欲罷不能, 真系確保你肚皮滿足之餘,你嘅心靈都會得到一份滿足,讚啦👍!
❣️檳城喇沙火鍋湯底❣️
❣️晚餐Set B❣️
❣️醬爆瀨尿牛丸❣️

又一款令我讚不絕口嘅火鍋配料,肉嫰口感好,食落去超滿足!
❣️花雕浸安格斯雞件❣️

❣️西班牙粟飼豬肉❣️