2023-01-18 54 瀏覽
尖沙咀啲餐廳越嚟越貴行過漢口道見到【九爺牛腩】崩沙腩麵只係 $50幾平喎入去食先..坐低咗先記起中醫師要我戒粉麵咁唯有食飯啦我仲需要食煎炸嘢所以叫咗炸韭菜餃加炸魚片頭牛魔王飯($70) : 有牛腩 & 牛筋 & 牛雜,啱晒我一次過想試哂咁多樣牛。牛味足夠,唔會有牛騷味炸韭菜餃 ($28) 炸魚片頭 ($28) : 即叫即炸,冇油益味,唔會太油啱啱好再加碟生菜同有嘢飲..另外都有常餐、三文治、早餐、下午茶等等亦有火鍋配料可以買返屋企打邊爐
尖沙咀啲餐廳越嚟越貴

咁唯有食飯啦
我仲需要食煎炸嘢
所以叫咗炸韭菜餃加炸魚片頭

再加碟生菜同有嘢飲
另外都有常餐、三文治、早餐、下午茶等等
亦有火鍋配料可以買返屋企打邊爐
♡ 尖沙咀牛腩專家|九爺牛腩 ♡-呢排成日都嚟到尖沙咀搵好西食🫣意外發現呢度有一間湯河好抵食仲有我最愛嘅魚麵😍值得一讚係佢個湯底都好正 🥰佢哋仲有個招牌八寶湯河性價比都好高。- ♡ 崩沙腩河 ♡ $50崩沙腩係位於牛嘅橫膈膜附近喺牛嘅牛肚皮腩位。外皮超級爽口,肉質鬆軟而且牛味濃郁🐄-♡ 汕頭魚餃拼牛筋魚麵 ♡ $48我加左+$14 轉我最愛嘅 魚麵😍~ 魚皮餃好新鮮 皮薄餡靚牛筋好彈口 勁好食食到停唔到口。-♡ 炸魚片頭 ♡ $28仲叫咗一款小食嚟試吓炸咗嘅魚片頭特別香口 配埋泰式辣醬一齊食 特別惹味。❥#⇢店鋪資料:九爺牛腩 (尖沙咀)尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下F及G號舖#
♡ 尖沙咀牛腩專家|九爺牛腩 ♡
呢排成日都嚟到尖沙咀搵好西食🫣
意外發現呢度有一間湯河好抵食
仲有我最愛嘅魚麵😍
值得一讚係佢個湯底都好正 🥰
佢哋仲有個招牌八寶湯河性價比都好高。
♡ 崩沙腩河 ♡ $50

崩沙腩係位於牛嘅橫膈膜附近
喺牛嘅牛肚皮腩位。
外皮超級爽口,肉質鬆軟
而且牛味濃郁🐄
♡ 汕頭魚餃拼牛筋魚麵 ♡ $48

我加左+$14 轉我最愛嘅 魚麵😍~
魚皮餃好新鮮 皮薄餡靚
牛筋好彈口 勁好食食到停唔到口。
♡ 炸魚片頭 ♡ $28

仲叫咗一款小食嚟試吓
炸咗嘅魚片頭特別香口
配埋泰式辣醬一齊食 特別惹味。

#
⇢店鋪資料:
九爺牛腩 (尖沙咀)

#
  • 招牌八寶河
  • 崩沙腩河
2023-01-16 47 瀏覽
尖沙咀全條街食肆多到數唔晒,要食到有質素嘅崩紗腩,又要平又要靚……. 掂👍👍食完午餐已經好飽,但係又想食其他嘢,所以晚餐又走咗去再食埋午餐想食嘅嘢😂————————隨了牛腩,牛舌也不是很多地方有,豬手味道也相當不錯,魚麵更是出色✌️崩沙腩炆得入味,又夠焾,豬手軟滑,充滿骨膠原,牛舌軟滑帶爽,,魚麵更是出色,好有魚的味道,彈牙爽口✌️✌️✌️✌️✌️———————-如果想食多啲款式又可以叫呢碗招牌八寶⋯⋯乜丸都有齊晒,最緊要入邊有埋崩沙腩….. 正😋😂———————-炸雲吞、炸墨魚丸、炸魚片頭正正正😂😂😂😂😂仲有好多款式嘅美食,得閒經過又要再去食過😉😉————————出色自家工場製作出品👍👍👍👍👍多款選擇任你揀…好食就要食齊晒😂其實開心🥳簡…單就在你身邊..食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍.鍾意寫..留下美食的回憶😝—————————-

————————

———————-
———————-
炸雲吞、炸墨魚丸、炸魚片頭
正正正😂😂😂😂😂
仲有好多款式嘅美食,得閒經過又要再去食過😉😉

————————
出色自家工場製作出品👍👍👍👍👍
多款選擇任你揀…好食就要食齊晒😂
其實開心🥳簡…單就在你身邊..
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍.鍾意寫..留下美食的回憶😝
—————————-
尖沙咀抵食好味牛腩牛雜粉麵店My families and I went to a restaurant called "Nine Emperor" (九爺牛腩)located in Shop F&G, G/F, Sands Building, 17 Hankow Road, Tsim Sha Tsui尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下F及G號舖This restaurant offers beef brisket,Beef offal noodles soup,rice and snacks...etcBeef tripe rice noodles soup牛肚米線HKD$40generous portion of beef tripe!.the beef tripe is tender yet has a bitethe rice noodles is big portion.yum and value for money!!.recommended!Beef brisket rice原汁牛腩飯HKD$52.Generous portion of beef brisketThe be
尖沙咀抵食好味牛腩牛雜粉麵店

Beef tripe rice noodles soup
牛肚米線
HKD$40

yum and value for money!!
recommended!

Beef brisket rice
原汁牛腩飯
HKD$52

The beef brisket has layered luscious fat

soft and tende

customer can order Curry sauce to pairing with the rice for free!!

Beef brisket flat rice noodles soup
牛腩河粉

big portion of beef brisket

for those who are picky can order skirt steak(崩沙腩/爽腩)just at HKD$50!!

Lemongrass chicken wings
香茅雞翼
HKD$28/5 pcs 隻
Golden crispy and crunchy
juicy and tender on the inside

Beef tendon rice noodles soup
牛筋米線
HKD$40
all in all,affordable price ,generous portion,good location
the young waiters is very diligent,fast and helpful,great service!
5 分鐘 (堂食)
  • Beeftripericenoodlessoup 牛肚米線
2023-01-09 55 瀏覽
放工去尖沙咀睇戲,睇戲前想食個飯先,諗住快食雲吞麵點知都有驚喜原汁牛腩牛筋河$60雙拼牛腩河都係$60咋,牛腩份量超級多,炆得又淋又入口,咬落無渣咖牛筋處理得宜,唔會有腥味,感覺到滿滿嘅骨膠原鮮蝦雲吞河$38雲吞超大隻蝦,仲要喺新鮮蝦,唔好有陣雪味紫菜四寶 $50紫菜四寶有魚皮餃、魚蛋,墨魚丸同貢丸,每款都有兩粒,可以叫黎同朋友share生菜$12+$12就可以加個菜,抵食紅豆冰$12啲紅豆煲到勁腍,值得加錢飲

原汁牛腩牛筋河$60
牛筋處理得宜,唔會有腥味,感覺到滿滿嘅骨膠原

鮮蝦雲吞河$38
雲吞超大隻蝦,仲要喺新鮮蝦,唔好有陣雪味

紫菜四寶 $50

生菜$12
+$12就可以加個菜,抵食

紅豆冰$12
啲紅豆煲到勁腍,值得加錢飲

• 牛腩河
2023-01-06 46 瀏覽
九爺牛腩尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下F及G號舖Shop F&G, G/F, Sands Building, 17 Hankow Road, Tsim Sha Tsui門口很乾淨企理, 食牛腩同牛雜河最出名, 亦都有常餐($42)同飯類, 岩曬不同人有唔同選擇。$90手撕雞淨食,要了沙薑味,鹹香惹味$52 牛腩飯,腩連湯超正,牛味濃郁,肥脂肉香噴噴。$20 油菜(全走) 出街就都要食下菜, 我唔喜歡蠔油, 所以要了全走, 就咁湯燙熟食菜架原味。$20炸魚皮,脆卜卜。食完慢慢行返去天星碼頭同海旁, 去海邊散步先回家。
九爺牛腩

$90手撕雞淨食,要了沙薑味,鹹香惹味

$52 牛腩飯,腩連湯超正,牛味濃郁,肥脂肉香噴噴。

$20炸魚皮,脆卜卜。

食完慢慢行返去天星碼頭同海旁, 去海邊散步先回家。
2023-01-06 544 瀏覽
朋友話佢公司附近有間食崩沙腩好正又抵食嘅店舖,行開果頭當然要去試下喇😋🥢秘製牛三寶河$50一次過滿足哂三個願望嘅牛三寶有牛腩、牛肚及牛筋,牛腩香牛味,軟硬適中,金錢肚爽彈,牛筋軟腍得黎又Q彈,牛腩、牛肚及牛筋都好入味;湯頭唔會因為腩汁而好多油浮面;餸多粉麵又多🥢爽脆墨魚鬚河$40爽滑彈牙得嚟又容易咬開,湯頭唔會太濃味,帶少少麻油香,突出咗墨魚鬚嘅鮮味,而且仲有7嚿咁多,自己買墨魚鬚都唔平🥢蠔仔肉碎泡飯$50蠔仔細細粒但係脹卜卜而且份量多,肉碎唔肥,湯頭清香得黎有炸蒜味同埋淡淡嘅薑味,食哂成碗飯及連湯飲埋,都唔會覺得口渴,無味精嘅見證🥢酥炸魚皮$20袋裝上乾淨企理,會畀個碟你自己倒出來食,並附上高湯,脆卜卜食又得,浸腍少少食又得,唔同風味加配油菜及飲品🥢油菜$12當日有生菜、菜心及芥蘭可供選擇,粉麵舖黎計算多選擇,因為通常都係得一款☕冷熱飲品$8熱檸茶有成4片檸檬,夠哂檸味店舖走健康原味道路線,唔會添加太多調味料,食得出本身食材應有嘅原味道,而且食完唔會覺得口渴及肥膩感本身黎想食崩沙腩,因為50蚊碗咋…好抵呀,不過可能因為太晏嘅關係賣哂,不過都無所謂喇,今次食嘅所有嘢都唔錯,性價比都幾高

🥢秘製牛三寶河$50

🥢爽脆墨魚鬚河$40

🥢蠔仔肉碎泡飯$50

🥢酥炸魚皮$20

加配油菜及飲品
🥢油菜$12

☕冷熱飲品$8
熱檸茶有成4片檸檬,夠哂檸味

本身黎想食崩沙腩,因為50蚊碗咋…好抵呀,不過可能因為太晏嘅關係賣哂,不過都無所謂喇,今次食嘅所有嘢都唔錯,性價比都幾高,下次早啲去,一定要試崩沙腩同埋招牌八寶

魚堅總評
性價比 4.5👍
(以5👍為滿分)
  • 秘製牛三寶河
2022-12-31 47 瀏覽
餐廳:九爺牛腩地址:尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下F 及 G舖都好耐無去食牛腩河,路過見到店面四四正正,就走入去食碗河粉😊🎀招牌八寶米粉 $60牛丸、魚旦、墨丸、貢丸、魚皮餃、牛腩、牛肚、牛筋呢八寶入面,各有驚喜之處🤤貢丸唔係平時食開既台式貢丸,一定要試👍🏻👍🏻,牛腩牛筋牛肚好冧😋魚皮餃有少少梅🤨可以不吃🎀牛腩雲吞河 $46鮮蝦雲吞好彈牙👍🏻👍🏻如果碗粉可以再多D腩汁會更出色😊🎀炸墨丸 $28本身墨丸好食,所以炸完再配埋泰式辣醬好鬼夾🤤🤤🎀蠔油芥蘭 +$12份量都多,芥蘭亦都好新鮮👍🏻👍🏻凍飲跟餐 +$8 奶茶好正,茶味夠濃飲落亦好順口,大推👍🏻👍🏻👍🏻九爺牛腩整體都幾好👍🏻尖沙咀區黎講性價比都好高👍🏻👍🏻
餐廳:九爺牛腩
地址:尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下F 及 G舖

🎀招牌八寶米粉 $60
牛丸、魚旦、墨丸、貢丸、魚皮餃、牛腩、牛肚、牛筋
魚皮餃有少少梅🤨可以不吃

🎀牛腩雲吞河 $46
鮮蝦雲吞好彈牙👍🏻👍🏻
如果碗粉可以再多D腩汁會更出色😊

🎀炸墨丸 $28
本身墨丸好食,所以炸完再配埋泰式辣醬好鬼夾🤤🤤

🎀蠔油芥蘭 +$12
份量都多,芥蘭亦都好新鮮👍🏻👍🏻

凍飲跟餐 +$8
奶茶好正,茶味夠濃飲落亦好順口,大推👍🏻👍🏻👍🏻

九爺牛腩整體都幾好👍🏻尖沙咀區黎講性價比都好高👍🏻👍🏻
2022-12-30
  • 招牌八寶河
  • 凍奶茶
2022-12-29 52 瀏覽
位於尖沙咀的麵食店,主打牛腩、牛筋、崩沙腩、牛雜等的湯粉麵,還有些飯類選擇。價錢以這個區來說,性價比甚高,食物質素不俗。各式粉麵:魚王魚麵這碗裡的所有食材均是與魚有關的,包括魚片頭、魚皮餃及潮州魚蛋。魚王魚麵的麵條是以魚肉代替。上面灑上蔥花、芫茜、炸蒜粒以及麻油,味道瞬間提升。魚麵口感彈牙,挺身,不過份量相對較少,因為有很多菜墊底。各式飯類:秘製牛三寶飯牛三寶主要是金錢肚、牛腩及牛筋,還有些牛肺等。金錢肚煙韌,格格分明;牛筋彈牙;牛腩肉質軟腍、入味。腩汁配白飯,十分下飯。油菜:腐乳通菜追加了一份油菜,通菜配上腐乳醬,很惹味。
位於尖沙咀的麵食店,
主打牛腩、牛筋、崩沙腩、牛雜等的湯粉麵,還有些飯類選擇。
價錢以這個區來說,性價比甚高,食物質素不俗。
各式粉麵:魚王魚麵

魚麵口感彈牙,挺身,不過份量相對較少,因為有很多菜墊底。
各式飯類:秘製牛三寶飯

牛筋彈牙;牛腩肉質軟腍、入味。腩汁配白飯,十分下飯。
油菜:腐乳通菜

追加了一份油菜,通菜配上腐乳醬,很惹味。
🐄崩沙腩河 $50🍜魚皇魚麵 $58🍲紫菜四寶 $50🥤熱利賓納 $18🥤可樂 $17🔸崩沙腩係牛肚皮腩位,有塊薄軟膠質,爽軟而不硬,牛脂味香濃❤️係好多牛腩控最愛嘅部位👍🏻但價位當然較高!今次竟然搵到間尖沙咀鋪位嘅粉麵店可以$50食到崩沙腩河,絕對要一試😋我落完單無耐就聽到廚房話賣晒崩沙腩,今次真係有運!佢比嘅份量多,而崩沙腩質素唔錯,筋膜連住肉,肥瘦比例啱啱好😗🔸魚皇魚麵嘅特色係連啲麵都係用魚肉打出嚟,真係跟足商品說明條例😂全部都係魚!!全部丸同餃嘅用料都幾靚,當中好鍾意佢嘅魚片頭好爽好鮮👍🏻🔸另外呢間餐廳嘅選擇算係粉麵店嚟講數一數二多,早餐都有提供埋正常冰室類嘅早餐,應有盡有😍
🐄崩沙腩河 $50
🍜魚皇魚麵 $58
🍲紫菜四寶 $50
🥤熱利賓納 $18
🥤可樂 $17

2022-12-24 55 瀏覽
係尖沙咀漢口道有間新開的九爺牛腩,餐廳名好有霸氣😎小編最怕食粉麵會坐得好迫,九爺店鋪夠闊,餐桌間不會太近,坐得舒服真的好重要。崩沙腩河 $50崩沙腩是牛的橫膈膜,肉質彈牙牛味極濃,腩中帶筋,軟腍之中又帶點咬口,而且肥瘦適中,鐘意食牛腩嘅朋友仔,一定要試下!祕製牛三寶河 $50牛三寶有齊牛腩、牛筋和金錢肚, 牛腩的肉質令我有點驚喜,外表看似很硬,食落出奇鬆軟,每一塊都連住一點肥肉,所以唔會太乾。鮮蝦雲吞 $40雲吞大小適中,皮薄滑身,鮮蝦肉爽彈牙,豬肉鮮味有咬口,多肉汁。腐乳通菜,油菜 +$12腐乳生菜,油菜 +$12炸墨魚丸 $28墨魚丸即叫即炸,配有泰式辣醬,咬落彈牙帶鮮味,非常有咬口!凍檸茶 +$3

崩沙腩河 $50

祕製牛三寶河 $50

鮮蝦雲吞 $40

腐乳通菜,油菜 +$12

腐乳生菜,油菜 +$12

炸墨魚丸 $28
墨魚丸即叫即炸,配有泰式辣醬,咬落彈牙帶鮮味,非常有咬口!

凍檸茶 +$3
同朋友一齊喺尖沙咀購物,之後肚餓想食啲嘢,行過呢度有牛腩食,而且見到好多客人,朋友係牛魔王,我哋即刻坐低。小店裝修格局,乾淨企理。種類及粉面類選擇都幾多;而且仲有魚麵🐟🍜,呢個好少地方有得食。🐂原汁牛腩河 $40🐙加墨鬚 +$10🐟轉魚麵+$14牛腩河只係40元,而且係尖沙咀區,幾抵食。牛腩肉質軟熟,炆煮得入味;墨魚鬚肉質結實兼真係幾爽脆;魚麵 幾彈牙,好似食緊一條條嘅魚蛋咁😋。🐮崩沙牛腩河$50🥢加牛肚+$10🍜轉伊麵+$8崩沙牛腩炆煮得軟熟好有牛味,兼且帶有少量肥肉,食落更加香口;牛肚 亦都煮到軟硬適中,又係好牛味;伊麵有啲煙韌。🥬加油菜+$12係菜心,幾新鮮幾嫩。🍢紫菜四寶淨食 $50有魚蛋、魚片頭、魚餃、貢丸,全部都爽滑彈牙,特別係魚餃,餃皮口感十分Q彈,幾好味。我哋仲叫咗熱奶茶+$8,🍋熱檸水+$8,簡簡單單幾好飲。

🐂原汁牛腩河 $40
🐙加墨鬚 +$10
🐟轉魚麵+$14

🐮崩沙牛腩河$50
🥢加牛肚+$10
🍜轉伊麵+$8

🥬加油菜+$12
係菜心,幾新鮮幾嫩。

🍢紫菜四寶淨食 $50

我哋仲叫咗熱奶茶+$8,🍋熱檸水+$8,簡簡單單幾好飲。
2022-12-24 35 瀏覽
話說前幾日想去新開嘅小店食崩沙腩河,聽聞好抵食… 但我到嘅時候,已經買晒啦🥲 咁就食住其他先…🎈招牌八寳 $60🎈蠔仔肉碎泡飯 $50🎈炸墨丸 $28🎈淨吞 $60招牌八寶有牛腩、牛肚、牛丸、墨丸、魚蛋、貢丸等,勁豐富🤩 腩汁沙底好香甜入味,好彩我叫咗超吸湯嘅河粉\(^ヮ^)/蠔仔肉碎泡飯亦鮮香好味,啖啖蠔仔肉🤭 生炸墨丸幾香,外乾內軟。雲吞則粒粒飽滿,大大粒蝦肉係雲吞入面,令其口感鮮香爽彈😙💕

🎈招牌八寳 $60
🎈蠔仔肉碎泡飯 $50
🎈炸墨丸 $28
🎈淨吞 $60

蠔仔肉碎泡飯亦鮮香好味,啖啖蠔仔肉🤭
生炸墨丸幾香,外乾內軟。
雲吞則粒粒飽滿,大大粒蝦肉係雲吞入面,令其口感鮮香爽彈😙💕
2022-12-21 50 瀏覽
最近發現一家性價比極高的牛腩粉專門店,可以吃到不同的粉麵,大部分價錢都在50到60之間,崩沙腩麵只需50元,超級抵食。還有早餐下午茶等等選擇,也是很貼心了。 環境寬敞明亮,衛生很乾淨,坐著也很舒服。 招牌八寶66.00可以一次過嘗試不同的食物,有滋味牛腩,鮮美牛肚,軟嫰牛筋,鮮滑魚蛋,手打牛丸,款款都是我的最愛。超級推薦麻辣手撕雞96.00麻辣味道夠味,雞肉很鮮美細嫩,還有生菜打底,夠味夠料 紫菜湯20.00鮮美暖身,不錯維生素。 (熱)菜蜜8.00跟餐價錢好抵,清新開胃,潤腸,所有功能一應俱全。九爺牛腩尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下F及G號舖
最近發現一家性價比極高的牛腩粉專門店,

環境寬敞明亮,衛生很乾淨,坐著也很舒服。

招牌八寶66.00

麻辣手撕雞96.00
麻辣味道夠味,雞肉很鮮美細嫩,還有生菜打底,夠味夠料

紫菜湯20.00
鮮美暖身,不錯維生素。

(熱)菜蜜8.00
跟餐價錢好抵,清新開胃,潤腸,所有功能一應俱全。

九爺牛腩
尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下F及G號舖
行經尖沙咀🚇漢口道發現新🎊開咗間牛腩粉麵店🤤,佢哋主打潮式滷水🐂牛腩,特別係佢哋嘅😍崩沙牛腩🥰,更加係必食推介😋!入面唔算好大😊,不過乾淨企理👍又光猛,🪵木系嘅牆身更增添幾分☺️溫暖感。我叫咗個🐂崩沙牛腩😍淨食$168加凍奶茶🧋$21。🐂崩沙牛腩🥰淨食好大份🤩。牛腩🐂份量十足而且仲有唔少生菜🥬墊底,絕無欺埸。牛腩🐂滷水味道濃郁,🤤一件有整肥、瘦同埋根位👍,入口好有層次😋,又腍又好味😍!另外個凍奶茶🧋都幾有水準🤩,香濃幼滑而且🥛奶同茶嘅平衡度幾好,啱我口味🥰。

我叫咗個🐂崩沙牛腩😍淨食$168加凍奶茶🧋$21。

🐂崩沙牛腩🥰淨食好大份🤩。

牛腩🐂份量十足而且仲有唔少生菜🥬墊底,絕無欺埸。