2023-02-21 103 瀏覽
📍香港📍尖沙咀📍九爺牛腩📍尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下F及G號舖📍星期一至日 08:30~21:30🦄 秘製牛三寶米粉 $50🦄 評分: 6.5/10呢個價錢可以試哂牛腩、牛肚、牛筋幾抵食!餸同麵既份量都幾多男人會夠飽。Overall唔會好濃味質素中規中矩無啲人講到咁吸引😅 唔會吸引黎第二次!估計系性價比高所以Lunch time時段成日都要排隊!#foodieschu尖沙咀~~~~~~~~~~~~~~~#尖沙咀美食 #香港美食 #九爺牛腩 #九爺 #牛腩 #lunch #dinner #漢口道 #崩沙腩 #牛筋 #hkfood #hkfoodie #hkfoodies #foodies #foodie #hongkongfoodies #hongkongfoodie #hongkong #hk #tst #米粉
📍香港📍尖沙咀
📍九爺牛腩
📍尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下F及G號舖
📍星期一至日 08:30~21:30

🦄 秘製牛三寶米粉 $50
🦄 評分: 6.5/10

#foodieschu尖沙咀
~~~~~~~~~~~~~~~
午餐
九爺牛腩即使在下午茶時間,不是正餐用餐時段,人潮仍是不斷,走了一波又來一波,馬上就坐滿滿,可能因為九爺牛腩的粉麵飯價廉物美,所以吸引一眾食客捧場,姨姨亦盛讚九爺牛腩小食和招牌八寶河味道地道好吃。炸墨魚丸是姨姨很喜歡吃的酥炸小食之一,墨魚丸吃起來頗彈牙,咬得到墨魚塊,墨魚丸外表炸得剛剛好,一口吃下不會覺得油膩,姨姨吃得津津有味。熱騰騰的香茅雞翼一上桌我馬上忍不住開動,雞皮真的酥脆到一個爆炸,一咬開雞翼香茅香氣噴發開來,雞皮下的雞肉香嫩多汁,肉感豐富,非常犯規的美味,香茅雞翼絕對不會令人失望。鮮蝦雲吞鮮飽滿渾圓,雲吞皮薄,肉含量足,包著兩隻完整的蝦仁,鮮蝦不僅大隻,而且爽彈,蝦肉的海味滲入鮮肉中,因此肉餡多了一股海鮮味,這是存在感重的那種鮮蝦雲吞,一吃入口就會品味到這鮮蝦雲吞的厲害。蠔仔肉碎泡飯湯頭無敵鮮甜,裡面還加了芹菜和肉碎提香,更顯湯的鮮度。飯粒粒粒分明,吸飽湯汁軟而不爛,清爽極致,撈起的蠔仔肥美大顆,嚐起來有夠爽度,不管晴天,雨天,都相當適合來一碗蠔仔肉碎泡飯呢。招牌八寶河60元就可嚐到八款餸,可謂超值價滿足口腹之欲,八寶包括崩沙牛腩,金錢牛肚,甘香牛筋,手打牛丸,汕頭魚餃,潮州魚
招牌八寶河60元就可嚐到八款餸,可謂超值價滿足口腹之欲,八寶包括崩沙牛腩,金錢牛肚,甘香牛筋,手打牛丸,汕頭魚餃,潮州魚蛋,鮮甜墨丸及香菇貢丸,手打牛丸應該是自製的,咬起來蠻彈牙,咀嚼時帶有牛肉香氣。甘香牛筋燉得軟透,但不是一夾就碎那種,甘香牛筋飽含膠原蛋白。
崩沙牛腩給得大方,肥瘦比例恰恰好,細味時不油不膩,只吃到崩沙牛腩的牛鮮味,且崩沙牛腩煮得軟腍不柴又好咬。金錢牛肚滷得透徹,滷香挺加分的,口感更是一級棒,保留金錢牛肚的脆彈感,符合牛控的味兒,每一口都讓人回味無窮。
香菇貢丸從外觀就可以隱約看到冬菇的顆粒,圓滾滾的外型討人歡心,一咬香菇貢丸,落香在口中飄逸,細細咬嚼還能感受到香菇的彈力,讓人喜歡。雪白的潮州魚蛋大小適中,扎實彈彈的,魚味明顯,香噴噴的。
鮮甜墨丸墨魚味厚重,也嚼得到墨魚肉,整顆鮮甜墨丸嚼下去,無敵爽脆有彈勁,甜鮮味美,已經成為我心中在九爺牛腩必吃丸類。汕頭魚餃一吃便知是手工製,絕非工廠製品,汕頭魚餃內餡飽嘴,真材實料,鮮美汁多。
2023-02-12 112 瀏覽
尖沙咀想搵平靚正嘢食嘅地方, 唔容易🥹(窮l小編)📍漢口道附近, 最近新開咗間✨主打潮式粉麵的小店見到價錢十分親民🤑, 一於試試除咗粉麵🍜外,✔️亦有提供多款常餐, 飯類🍚, 小食, 三文治🥪等✴️//份量多, 味道好, 價錢實惠//💁🏻‍♀️🤩絕對係尖沙咀返工人士的抵食飽肚之選👏🏻🔸崩沙腩米粉 $50 7.5/10🌟必試鎮店之寶--- 崩沙腩崩沙腩份量唔少, 約有7-8件厚度適中🆗, 脂肪比例係半肥瘦牛味香濃🐮肉質腍滑, 有口感😙🥢米粉則是偏硬身的種類🔸牛魔王幼麵 $60 7.5/10🐮牛魔王必食之選❗️✅崩沙腩|牛腩|牛肚|牛膀|牛肺|牛腸金錢肚爽彈,索哂湯汁, 好入味😽幼麵彈牙爽口餸嘅份量好足, 麵都好多🫃🏻🤰🏻絕對係返工人士抵食飽肚之選🤣😎🔸淨鮮蝦雲吞 $40 7/10一碗8️⃣粒每粒都好飽滿, 有2隻蝦🦐喺入面蝦肉爽彈, 豬肉調味適中👍🏻仲有幾條生菜🥬balance返🔸菜芯(腩汁) $12 6.5/10✔️可選腩汁/蠔油/腐乳菜芯鮮甜,略嫌煮得淋咗少少🤏🏻🔸凍檸茶 +$8
尖沙咀想搵平靚正嘢食嘅地方, 唔容易🥹(窮l小編)
📍漢口道附近, 最近新開咗間✨主打潮式粉麵的小店
見到價錢十分親民🤑, 一於試試
除咗粉麵🍜外,
✔️亦有提供多款常餐, 飯類🍚, 小食, 三文治🥪等
✴️//份量多, 味道好, 價錢實惠//💁🏻‍♀️
🤩絕對係尖沙咀返工人士的抵食飽肚之選👏🏻

🔸崩沙腩米粉 $50 7.5/10
🌟必試鎮店之寶--- 崩沙腩
崩沙腩份量唔少, 約有7-8件
厚度適中🆗, 脂肪比例係半肥瘦
牛味香濃🐮
肉質腍滑, 有口感😙
🥢米粉則是偏硬身的種類

🔸牛魔王幼麵 $60 7.5/10
🐮牛魔王必食之選❗️
✅崩沙腩|牛腩|牛肚|牛膀|牛肺|牛腸
金錢肚爽彈,索哂湯汁, 好入味😽
幼麵彈牙爽口
餸嘅份量好足, 麵都好多🫃🏻🤰🏻
絕對係返工人士抵食飽肚之選🤣😎

🔸淨鮮蝦雲吞 $40 7/10
一碗8️⃣粒
每粒都好飽滿, 有2隻蝦🦐喺入面
蝦肉爽彈, 豬肉調味適中👍🏻
仲有幾條生菜🥬balance返

🔸菜芯(腩汁) $12 6.5/10
✔️可選腩汁/蠔油/腐乳
菜芯鮮甜,
略嫌煮得淋咗少少🤏🏻

🔸凍檸茶 +$8
🍴午餐時間,好同事話帶我出去食好野,原來就係食牛坑腩麵!崩沙腩作為店內招牌,緊係要叫黎試下啦!仲要係$50蚊碗咋!尖沙咀邊度仲有咁平既崩沙腩呀!🔅崩沙腩米粉$50崩沙腩牛味濃郁,肉質經過炆煮後非常軟腍,半筋帶肉,肥瘦均勻,份量亦很多。米粉份量充足,加上蔥蒜搭料,令筆者回味無窮。🔅崩沙腩河粉+魚片頭$50+6魚片頭爽口彈牙,與崩沙腩很匹配。河粉順滑,份量一樣充足,湯底唔會太油。🔅加配油菜+$12唐生菜配蠔油,食下菜吸收返纖維,個人感覺健康啲,生菜爽口翠綠,不錯。🥤凍檸檬茶(走甜少冰)+$8🥤凍檸檬水(少甜少冰)+$8正常茶餐廳水準,檸檬片冇苦澀味👍🏼🔸大力推薦崩沙腩!以呢個價錢響尖沙咀食到咁好食既牛腩真係好難得👍🏼店員亦很有禮貌,上餐時間快,對於得一小時飯鐘既打工仔特別緊要,而繁忙時間唔好介意要搭枱。📍尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下F及G號舖

🔅崩沙腩米粉$50

🔅崩沙腩河粉+魚片頭$50+6

🔅加配油菜+$12

🥤凍檸檬茶(走甜少冰)+$8
🥤凍檸檬水(少甜少冰)+$8
正常茶餐廳水準,檸檬片冇苦澀味👍🏼

📍尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下F及G號舖
牛坑腩+魚片頭
牛坑腩+魚片頭
  • 牛坑腩
餐廳:九爺牛腩 (尖沙咀)地址:尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下F及G號舖而家喺香港食餐飯真喺越嚟越貴,尤其喺尖沙咀銅鑼灣呢啲旺區,除非食茶餐廳或者去快餐店,如果唔係閑閑哋埋單都要$100以上💸返教會之前去咗漢口道呢間九爺牛腩食碗粉麵🍜,平日嘅晚上都幾多人,甚至有人要排隊。原來餐廳只喺開咗幾個月,已經有唔少街坊食客因為佢哋嘅牛腩同牛雜而返轉頭幫襯🐂,佢哋嘅粉麵平均都係$40-$50左右,仲有各式飯類、泡飯同小食,成價比高嘅食物質素難怪吸引到咁多人啦😎✝️招牌八寶粗麵 $60一碗粉有齊8種食材,咩都可以試到啲確實抵試👍,牛腩、牛筋、金錢肚、手打牛丸、汕頭魚皮餃、墨魚丸、潮州魚蛋同香菇貢丸,有丸又有牛三寶,一次過食晒大部分餐廳嘅秘製特色食物,仲要$60就食到,試問又點可以錯過🤤?丸類粒粒爽口彈牙,雖然未算喺好多汁,但應有嘅口感同鮮味都已經做到,加上充滿膠質嘅牛筋,下次真心可以再Encore😝✝️牛魔王魚麵 $60另外叫咗個牛魔王魚麵,魚麵要另加$14,彈牙嘅魚麵有陣陣鮮魚香,好耐都無食過魚麵嘅滋味😋。牛魔王包括牛肚、牛腩、牛肺、牛腸同牛膀,相當足料,尤其牛腩嘅份量特別多,數數埋埋都有五六舊,牛腩
餐廳:九爺牛腩 (尖沙咀)
地址:尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下F及G號舖

✝️招牌八寶粗麵 $60

✝️牛魔王魚麵 $60
另外叫咗個牛魔王魚麵,魚麵要另加$14,
牛膀,相當足料,尤其牛腩嘅份量特別多,數數埋埋都有五六舊,
牛腩雖然帶有啲脂肪,但炆得好腍,嫩到用筷子就夾得開🥢,配埋濃郁嘅牛腩汁湯底簡直令人再三回味,湯底雖然好香不過有少少油膩,所以唔建議飲埋啲湯喇🤓

✝️手打牛丸 $40
一碗有7粒牛丸,配以生菜浸泡喺清湯當中🥬,咬開牛丸見到當中有細細粒牛脂粒,食落口就更重牛肉濃香,牛丸質感更加香滑彈牙👏

叫粉麵加$12可以要一碟油菜,呢碟菜心都幾鮮嫩,原本可以揀蠔油/腐乳/豉油,不過作為健康人士所以就叫咗全走醬汁,淨喺菜心嘅清甜都已經足夠入口有餘🤩
2023-02-07
8 分鐘 (堂食)
今日去完海港城同行完誠品之後,想食啲清淡嘅粉麵,上openrice search到呢間九爺,好似評價都幾好,就去試下。去到都坐左八成滿,侍應叫我哋兩亿坐住係張圓枱先,之後有卡位都安排我哋轉枱,好細心又有禮貌。睇睇個餐牌,原來崩沙腩都只係$50,好抵👍🏻我哋叫左個八寶河同豬手+墨鬚+魚皮餃河。跟個麵可以加個油菜同飲品,我哋要左腩汁菜心同凍檸茶。另外要左個香茅雞翼小食。兩杯飲品就上先,都好大杯下,小冰小甜都做到,茶味都濃。兩碗河粉都跟住上枱,河粉底都唔少,啲牛尤其新鮮而且煮得好入味,最推薦牛筋,又大條又好爽,魚皮餃亦都好大粒,豬手啲肉好有咬口,唔會太肥。個菜同個雞翼都好唔錯,唔會煮過火,食落仲熱辣辣,啲侍應都好好態度,呢個價位係尖沙咀嚟講都好值得一試👍🏻

2023-02-07
2023-02-03 64 瀏覽
尖沙咀的確係搵食嘅好地方🤓但想搵到又平又好食嘅少難🥲行街意外發現到呢間粉麵店🌟以後喺尖沙咀食嘢唔使捱貴了😚🐮 招牌八寶河 $60呢個價錢咁多餸性價比極高✨崩沙腩肥瘦均勻肉質厚實食落唔會肥又唔會有渣🤩金錢肚同樣有驚喜✨口感爽口煮得幾入味😚🐟 潮州魚蛋河 $38魚蛋味道唔算重🙆🏻‍♀️但超級爽口彈牙😍河粉煮得唔爛但又掛湯掛湯得嚟又唔會過份吸湯✨😋 炸墨魚丸 $28墨魚丸炸得外脆內軟外皮脆脆地內餡又能保持溫度配甜酸醬食另有一番風味✨又唔會搶走墨魚丸本身嘅鮮味✨
尖沙咀的確係搵食嘅好地方🤓

外皮脆脆地內餡又能保持溫度
配甜酸醬食另有一番風味✨
又唔會搶走墨魚丸本身嘅鮮味✨
2023-02-03 69 瀏覽
去到下午茶時間,最好就搵個位食啲湯粉。見到呢間九爺有崩沙牛腩睇落好抵食,行過都聞到香噴噴。價錢唔貴又多選擇,試左個招牌八寶河鐘意佢咩都有啲,有招牌崩沙腩同不同丸子;食落啲丸都好彈牙,當然最好食係崩沙腩,食得出同普通牛腩好唔同,口感超軟熟,非常有牛味,肥瘦均勻,醃得好入味,應該落左好多心機,每一舊都係精挑細選好完美。值得一提係個湯都好濃,就咁飲都唔會過咸或過淡,配個香濃牛腩好夾。另外散叫既魚皮胶都好足料,大大粒,食到係用鮮魚打出黎,咬開仲見到有魚皮。

2023-02-03
2K
2023-01-31 89 瀏覽
喺尖沙咀區返工 最頭痛事件之一 係lunch hour揾地方食飯😅 唔可以花太長時間等位 經濟抵食 仲要夠飽肚😜-🍜牛三寶河粉 $50作為牛魔王一族 我嘅飯餐 梗係要有牛肉落肚😁 牛三寶啱晒我 崩沙腩/牛肚/牛筋 樣樣一啲 半肥瘦崩沙腩有肉味又有油脂甘香 牛筋有嚼勁 食牛肚嗰時 點啲辣椒油 正到不得了‼️ 呢個價錢呢個質量 揾勻尖沙嘴區 我暫時揾唔到第二間 有咁正嘅性價比🥹-🐔沙薑手撕雞飯 $52牛以外嘅選擇 有泡飯/吉列扒/常餐/三文治之類 手撕雞有沙薑同麻辣兩種醬汁揀 白飯🍚份量充足 手撕雞肉嫩 底下有汁有菜 可以撈飯食 男同事食完 一定飽肚-☕️港式奶茶 加$8-📍九爺牛腩尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下

🍜牛三寶河粉 $50

作為牛魔王一族 我嘅飯餐 梗係要有牛肉落肚😁 牛三寶啱晒我

🐔沙薑手撕雞飯 $52

☕️港式奶茶 加$8
📍九爺牛腩

尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下
  • 牛三寶河粉
2023-01-27 46 瀏覽
九爺牛腩(尖沙咀店) 九龍尖沙咀漢口道17號地下F及G舖 朋友介紹尖沙咀附近有間新開食崩沙腩好正又抵食嘅店舖,行開果頭當然要去試下喇。主打潮式粉麵仲有各式各樣嘅丸類同小食崩沙牛腩當然係要叫佢地出色既主打啦,湯底腩汁多而不油浮面,粉麵又多,崩沙腩份量唔少,崩沙腩牛香味濃,脂肪比例岩岩好肉質腍滑有口感,性價比高沙薑手撕雞可選沙薑或麻辣, 份量都幾多,皮薄肉嫩沙薑鹹香惹味炸魚皮 另外叫左個小食,炸魚皮附上高湯,厚身脆卜卜浸腍少少食又唔同風味,食入口仲勁脆口凍檸茶走甜少冰店舖走健康味道唔會有太多調味料,調味岩岩好而不油膩,價錢好抵食,喺尖沙咀來講算係性價比好高
九爺牛腩(尖沙咀店)
九龍尖沙咀漢口道17號地下F及G舖

崩沙牛腩

沙薑手撕雞
可選沙薑或麻辣, 份量都幾多,皮薄肉嫩沙薑鹹香惹味

炸魚皮

凍檸茶走甜少冰

2023-01-27 56 瀏覽
今日去尖沙咀,上網搵到間食粉麵嘅,評價唔錯,性價比都高,就過去一試啦,果然冇令人失望嘅😃🥢牛魔王河牛魔王必食之選,有崩沙腩,牛肚,牛膀,牛肺,而且份量都唔少,個湯好香牛味,食得岀係真材實料熬製,並唔係味精湯。🐮招牌八寶河有崩沙腩,牛肚,牛筋,墨魚丸,魚蛋,牛丸,魚皮餃,貢丸。崩沙腩好軟嫩,唔會食到黐晒牙。牛筋香滑,重膠質,牛肚爽彈,河粉滑嘟嘟,唔會碎濕灦,索晒個湯,正!🥟雲呑一口一粒,皮薄餡靚,豬肉同蝦仁好爽口,鮮味突出,除咗牛腩之外,估不到雲吞呢啲都做得好岀色!🤗生菜🥬食番條菜感覺健康啲😆😆爽口鮮嫩翠綠,索左腩汁,唔錯唔錯。

🥢牛魔王河

🐮招牌八寶河

🥟雲呑

生菜🥬
食番條菜感覺健康啲😆😆爽口鮮嫩翠綠,索左腩汁,唔錯唔錯。

我間中喺尖沙咀返工,所以成日周圍食嘢,發掘下啲平靚正嘅好西,趕住去睇戲,所以拿拿臨同媽咪整碗麵頂肚🏃🏻‍♀️今日來到我公司後面街新開無耐嘅☻︎九爺牛腩☺︎︎望一望個餐牌,有個招牌八寶河😋都係$60咋,我緊係即刻叫來試吓啦,不得了🤤有墨丸,魚蛋,魚皮餃,牛丸,牛肚,牛筋,牛腩,重要用我最鍾意食嘅幼身河粉,大碗足料,又好食又抵食👍🏻我地加左碟菜心,都係$12咋😬媽咪叫左個豬潤雲吞米,你望下幅圖😍六大塊厚切豬潤,嫩滑甘香,雲吞爽彈,我媽咪成碗清晒😬👍🏻佢叫左柸熱杏霜,佢話好香好滑好好味❤️

2023-01-19
  • 招牌八寶河
  • 豬膶雲吞米
2023-01-19 50 瀏覽
今日個friend 放工約我去尖沙咀,差唔多6:00特然好想食😍牛腩,個friend 話漢口道有間好出名嘅九爺D牛腩好正!帶我去試下,好吖😊於是入去試下,店舖入面好多食客,一坐低店舖好有禮貌招呼好nice👍🏻又介紹食品,我哋叫咗崩沙腩河🍲,招牌八寶河🍲,淨雲吞墨魚丸,炸雲吞,凍華田,熱奶茶☕崩沙腩河🍲$5O香濃牛香味🤩油脂分名,嫩滑可口,入口即溶😋配埋滑嘟嘟嘅河粉香濃湯底真係性價比高👍🏻👍🏻👍🏻招牌八寶河🍲$6O一碗裡面有爽滑墨魚🦑丸,爽口🐄牛丸,彈牙🐟魚蛋,香菇貢丸.…...牛筋充滿膠質🤩,金錢肚爽!入口即溶崩沙腩..…..一個價錢多種享受🥰!一試難忘😋淨鮮蝦🦐雲吞拼墨魚🦑丸$46嘩!鮮蝦雲吞好新鮮🤩蝦爽!肉質嫩滑!又大粒👍🏻墨魚🦑丸又夠爽口彈牙👍🏻一齊食簡直最佳拍檔👏👏👏炸雲吞$28熱辣辣脆卜卜!咪睇佢👀細細粒真材實料🤩配埋泰式醬料好好味😋😋😋呢個價錢真係好低食!凍華田,熱奶茶☕每杯加$8凍華田好好飲!正!😍熱奶茶茶味濃又夠香滑😋而家尖沙咀食到呢個價錢又平又低食,黎九爺牛腩就揾到啦🥰

帶我去試下,好吖😊於是入去試下,店舖入面好多食客,
崩沙腩河🍲$5O

招牌八寶河🍲$6O

淨鮮蝦🦐雲吞拼墨魚🦑丸$46

炸雲吞$28

熱辣辣脆卜卜!咪睇佢👀細細粒
真材實料🤩配埋泰式醬料好好味😋😋😋呢個價錢真係好低食!
凍華田,熱奶茶☕每杯加$8

凍華田好好飲!正!😍
熱奶茶茶味濃又夠香滑😋
而家尖沙咀食到呢個價錢又平又低食,黎九爺牛腩就揾到啦🥰
2023-01-19 765 瀏覽
🤩 尖沙咀超抵食崩沙腩河這次帶大家去尖沙咀搵食,介紹平靚正,價錢親民,飽肚又美味的粉麵店。店中鎮店之寶崩沙腩河只需50元,招牌八寶亦只需 $60,貼地價格實在是打工仔的福音。崩沙腩拼牛筋河 $60崩沙腩是店中名物,當然要一試。崩沙腩半筋帶肉,肉質腍滑,脂肪比例不高,肉味香濃,炆到軟腍入味。牛筋又腍又滑,充滿膠質。湯底帶鮮香而不油膩,河粉軟滑,份量充足,加上蔥蒜及辣椒油同吃,舛味無窮。炸墨魚丸 $28一客有5粒,炸得金黃的墨丸爽口彈牙,配上泰式辣醬更添惹味。芥蘭 (腩汁) 主食 +$12芥蘭是冬季時令菜,份量頗多,碧綠鮮甜,可選腩汁或蠔油。🔸小總結:小店性價比極高,提供多款粉麵、飯類和小食,份量多,味道好,實在難得,會再回訪。👅 味道:4.65/5💰CP值:4.9/5🕴🏻服務:4.7/5🔰餐廳環境:4.65/5👀回頭率:4.7/5🍽 餐廳:九爺牛腩🌐地址: 尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下F及G號舖🐮 #cowing吃在尖沙咀#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852foodie #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #相
🤩 尖沙咀超抵食崩沙腩河

崩沙腩拼牛筋河 $60

炸墨魚丸 $28
一客有5粒,炸得金黃的墨丸爽口彈牙,配上泰式辣醬更添惹味。

芥蘭 (腩汁) 主食 +$12
芥蘭是冬季時令菜,份量頗多,碧綠鮮甜,可選腩汁或蠔油。

🔸小總結:

👀回頭率:4.7/5
🍽 餐廳:九爺牛腩
🌐地址: 尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下F及G號舖

🐮 #cowing吃在尖沙咀
#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852foodie #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #相機食先 #吃貨 #食好西 #尖沙咀美食 #九爺牛腩
2023-01-17
2023-01-19 52 瀏覽
Lunchtime係尖沙咀經過嘅時候好肚餓但又吾想食得太heavy就隨便入去九爺醫醫肚😹🐮崩沙腩拼牛肚河 $60認真幾好味 牛肚同牛腩都好入味 而且肉質鮮嫩岩岩好熟 加上腩汁牛味道濃👍🏼 不過覺得有少少貴 單拼要$50雙拼仲要加$10🥹🍜秘製牛三寶河 $50多左個牛筋但仲平左$10 CP值較高🤑 仲好飽肚牛筋應該炆左好耐好淋身 好味😋另外熱檸茶同凍檸茶都係$8杯 普普通通冇咩特別

🐮崩沙腩拼牛肚河 $60
不過覺得有少少貴 單拼要$50雙拼仲要加$10🥹