2021-10-11
本身一早已經聽過來佬餐廳,咁啱今日喺灣仔附近打開OpenRice見來佬有一個秋日set 有最啱時候嘅蟹粉,$348仲要有八五折,唔去真係對唔住自己,上到reception見到架糖果車真係好特別,忍唔住都要打下卡先。餐廳入面既格局感覺好舒服,懷舊嘅沙發加埋柔和嘅燈光,真係好一個拍拖嘅地方,可惜我同我媽媽黎🥺。呢次嘅餐牌內容都幾豐富,又有最鍾意食嘅蟹粉頭盤四小碟相當精緻擺盤都有心思,有蟹粉一口酥,焗蠔🦪,蟹肉沙律同埋美國蘆筍沙律🥗,懶係識食既我,一於由淺入深先食沙律再食🦪,最其待既一口酥梗係最後食😂。蘆筍配黑松露沙律醬真係幾夾蘋果同蟹子蟹肉夾埋做沙律感覺好fresh 焗𧐢個賣相真係好特別,有𧐢味又唔醒終於到其侍既蟹粉蟹肉一口酥,將蟹粉同蟹肉炒完再放入個炸皮度,感覺實在太滿足🤤跟餐既黑松露湯經理哥哥話來佬酥皮海鮮湯係必食,以為佢老點我但又真係無介紹錯慢煮烤鴨胸,鴨胸夠嫩滑又有陣煙燻嘅味道再配埋個雜莓醬主角係蟹粉天使麵,中西合璧開頭我都覺得有啲怪,但係又真係幾好食食埋個甜品就真係滿足晒
呢次嘅餐牌內容都幾豐富,又有最鍾意食嘅蟹粉
蘆筍配黑松露沙律醬真係幾夾
蘋果同蟹子蟹肉夾埋做沙律感覺好fresh
焗𧐢個賣相真係好特別,有𧐢味又唔醒
跟餐既黑松露湯
慢煮烤鴨胸,鴨胸夠嫩滑又有陣煙燻嘅味道再配埋個雜莓醬
食埋個甜品就真係滿足晒