不吃景觀,不吃裝修,只吃食物質素、味道和廚師的用心煮理;因為高租金和大集團壟斷,這類食店在香港已是買少見少。機緣巧合今天竟然給我找到一家以食物材料和味道為先的日本Shabu Shabu 的極上A-5和牛火鍋店。今晚點了一客牛舌串燒和一份二人鹿而島A5西冷和牛+雪場蟹火鍋。1. 牛舌串燒厚切,香味十足,咬落軟腍,一定是用了牛舌中心部分,味道是面上帶點岩鹽,剛巧帶出牛舌的鮮味。配合一口啤酒,心曠神怡!2. 火鍋是一人一鍋,先上場的是9小碟前菜,包括8素一花螺,賣相先聲奪人,先幫你開胃口,又可送酒, 給你一個好開始。3. 我們選了兩份湯底, 䲞魚和棍布鰹魚,皆無味精添加👍4. 主角出場 - 蟹足鮮味,牛夠油花。5. 最後當然不會放過來一碗美味湯底下的手打稻庭烏冬和日本葛絲。後來發現老闆是性情中心,喜舆食客閒話家常,由日本料理變成深宵食堂,喝點Saka, 無拘無束!
1. 牛舌串燒

3. 我們選了兩份湯底, 䲞魚和棍布鰹魚,皆無味精添加👍
4. 主角出場 - 蟹足鮮味,牛夠油花。

2019-05-27
2019-05-28 88 瀏覽
中午時間, 原本同朋友行完百貨公司感謝祭, 諗住去搵間餐廳醫肚, 朋友話佢知道有間隱世日本餐廳介紹我食, 一路行去嘅時候, 落起大雨, 天都變得黑了快步去到去百德新街一條小巷, 就見到呢間餐廳, 真係幾隱蔽。職員讓我地揀咗窗邊位, 坐低後, 為我地送上熱茶, 暖下身。 我點了午餐定食內嘅"銀鱈魚西京燒"($168), 職員先送上沙律, 湯及南瓜漬物。碗湯係蕃茄味噌湯, 好多蕃茄, 帶點蕃茄酸味的味噌湯幾特別, 好易入口, 唔錯 沙律好大碗, 用料新鮮, 健康之選。南瓜漬物好清新, 甜甜地主菜係銀鱈魚西京燒, 銀鱈魚好鮮甜, 好好味, 好香魚味亦有油光, 加點美乃滋醬更增加味蕾嘅享受, 加上配以味素嘅白飯, 簡直一口接一口, 好快就清晒全份主菜。最後仲有甜品食...好滿意呢下次會再叫呢個銀鱈魚西京燒食

最後仲有甜品食...好滿意呢

下次會再叫呢個銀鱈魚西京燒食
2019-05-27 1238 瀏覽
旺中帶靜的一家日式料理,位置在百得新街的内街午市套餐定食中,主菜跟餐的有橙沙律,湯,前菜和甜品蕨餅,看上去好少但實際好飽。第一個定食叫了和風炒牛肉定食,薄切的炒牛肉肉汁豐富,比較瘦而且軟滑,牛肉上放了大量白蔥和芝麻,大大增加了食物香味,紅辣椒絲香而不辣,配上口感適中的珍珠米飯,比一般牛肉飯好吃多了。銀鱈西京燒外層香脆而且帶點甜,醬汁用的是鹽度最低的西京味噌,炭火燒烤出來,魚皮香甜帶脆,魚肉甜滑,一點骨頭也沒有,原本抗拒魚類食物的我,也覺得銀鱈西京說得上是大師之作,沒有誇大其詞。跟餐的定食沙律主要是沙律菜和鮮橙,比較特別的地方是用了七味粉,看似有點九唔搭八,實質味道吃下去是沒有違和感的,反而多了分酸甜香辛的感覺。前菜是柴魚高湯油漬茄子,很入味,茄子浸到上了顏色,很軟滑開胃。味增湯有一點點驚喜,湯內除了基本的豆腐和海帶,還有金菇和蟹柳等材料,令湯的味道更豐富鮮甜。吃完所有東西還有甜點,就是兩塊蕨餅。沾滿了黃豆粉的黑糖蕨餅口感煙韌不黏牙,同時軟滑。

• 銀鱈西京燒定食
2019-05-24 712 瀏覽
同事建議到百德新街的勝手午膳,同意無反對,即時出發。勝手環境格調高檔,特色酒櫃牆,既美觀又實際,一箭雙鵰。午市亦有shabushabu 供應。鍋爐採用嵌入式,美觀實用有特色。除了shabushabu 外,午市還有一系列的定食套餐,豐儉由人。小妹的午餐之選是銀鱈西京燒定食套餐 $168,有燒銀鱈魚、味淋飯、湯、沙律、小食及甜品。日本米煮成的白米飯,味道的確好,撒上一把味淋,已經可以吃掉一碗。銀鱈西京燒,香噴噴、甜滋滋、滑嘟嘟,加起來就是好味道 😍😍和風炒牛肉定食 $108,牛肉軟腍,沾滿了牛肉汁的白飯都變得惹味起來,不消一會便吃光了。每個餐都跟有的小食,醬油茄子🍆,吸滿了醬油的茄子非常入味,加上木魚片,日式味道瞬間湧現出來。蕃茄豆腐麵豉湯,鮮有加入豆腐蕃茄做麵豉湯,效果 fusion。水果沙律,蔬菜新鮮,水果採用了香橙,橙肉去皮去衣,清甜多汁。甜品是黃豆黑糖蕨餅,平日慣常都是綠茶味,黃豆黑糖還是第一次,入口淡淡的黑糖香味,很有新鮮感。價錢合理,味道不錯,最欣賞還這裡恬靜的環境,午飯又多了一個好去處。
同事建議到百德新街的勝手午膳,同意無反對,即時出發。

勝手環境格調高檔,特色酒櫃牆,既美觀又實際,一箭雙鵰。

銀鱈西京燒,香噴噴、甜滋滋、滑嘟嘟,加起來就是好味道 😍😍

2019-05-24 50 瀏覽
經過百德新街一個小後巷,見到一間食日本嘢餐廳,就同朋友入去食一個lunch。好快咁樣就決定咗食佢哋必食之選,一個係安格斯照燒牛扒定食而另一個係銀雪西京燒定食。一開始嚟咗一個沙律同埋一個湯,沙律好大份,好鮮甜好新鮮,仲有兩舊橙好甜。而個湯係有蕃茄,我估係蕃茄麵豉湯,都幾好味。先講銀雪西京燒定食,食落口好滑同好甜,加埋佢既醬油,再點埋沙律醬黎食,配埋飯食,係好想繼續食。至於安格斯照燒牛扒定食,本人最愛食牛,個牛最正係無overcook, 生熟度剛好,食落口係好軟,一點都唔韌,加埋佢既醬油更加突出到牛味嘅濃郁,正。下次要再黎食~

下次要再黎食~

• 安格斯牛扒照燒定食
2K
2019-05-23 664 瀏覽
☀ #放假的節奏 💤瞓到自然醒然後去食番個豐富午餐😍 #勝手 提供 #午市定食🍱 價錢由💲68起🤩仲包左🍅🍊水果沙律🥗、麵豉湯🍲、飯🍚、甜品🍮 超豐富👻👅❤️ ====—====—====—====— 點好套餐後,店員先送上🍅🍊水果沙律🥗、麵豉湯🍲和前菜。 🍅🍊水果沙律🥗入面有橙、蕃茄仔,生菜等配上開胃醬汁,爽甜又清新。 麵豉湯配上蕃茄、金菇和豆腐粒,熱辣辣之餘又夠清甜,好味! 前菜是木魚碎醬汁茄子,茄子🍆用醬汁調味非常好吃! 🍱安格斯牛扒照燒定食🐄($168) 安格斯牛扒賣相非常吸引,肉質燒得剛剛好,肉汁鎖住牛扒入面,肉和脂肪比例均勻,師傅控制得恰度好處,令人垂涎三尺。  白飯上加上飯素,令平凡的變成不平凡! 🐮和風炒牛肉定食🍲($108) 炒牛肉定食賣相同牛肉飯連鎖店好似,不過話個賣相更精緻,味道更好吃! 和風炒牛肉飯以醬汁煮成的牛肉,混合洋蔥、金菇,再加上木魚絲作點綴,吸睛度提高! 牛肉雖以醬汁煮過,但口感比較乾身,薄薄一片,份量挺多,牛肉的油脂滲透在白飯中份外香口,忍唔住成碗飯食曬!

====—====—====—====—

點好套餐後,店員先送上🍅🍊水果沙律🥗、麵豉湯🍲和前菜。

麵豉湯配上蕃茄、金菇和豆腐粒,熱辣辣之餘又夠清甜,好味!

前菜是木魚碎醬汁茄子,茄子🍆用醬汁調味非常好吃!
🍱安格斯牛扒照燒定食🐄($168)

白飯上加上飯素,令平凡的變成不平凡!

🐮和風炒牛肉定食🍲($108)

🍮甜品是黃豆粉蕨餅,味道清新,是最佳之解膩之選,超滿足!

套餐雖沒有包括飲品,但店內提供熱茶,店員還會主動加茶,非常體貼!

2019-05-17
2019-05-22 458 瀏覽
今日難得同〈獅子老公〉一齊放假,行街街拍拍拖是常識吧。同老公係銅鑼灣買完嘢之後,又係時候吃午餐,咁難得嘅機會梗係要同老公去食日式午餐定食就喺百德新街度有間叫〈勝手〉嘅日本餐廳,定價都好似幾抵,最平唔使100$就有交易,所以決定入去一試。😝😝😝原來除左定食外,仲有其他燒物。每份午市套餐都有沙律,前菜同湯物。沙律菜夠新鮮爽脆,仲另外加咗幾件鮮橙,好有心思!!湯物唔係普通嘅面豉湯。除了有常見嘅豆腐同金菇外仲加咗鮮番茄粒,酸酸地,好正!!前菜係茄子漬物,醃得好好食,雪到凍凍地,極度開胃〈銀鱈西京燒定食〉終於到定食登場,每份餐都有一碗加左飯素嘅飯,侍應姐姐見獅子老公高頭大馬,仲特登俾咗碗加大分量嘅飯,好貼心❤❤❤講返條銀鱈魚先,外層燒得微微焦香,好吸引!!急不及待的夾開來看看魚肉部分,豐盈嘅魚油閃閃發亮,肉質非常油潤。雪白嘅魚肉醃到入曬味,絕對不會腥之餘仲有好香甜嘅西京燒味道,配埋卜卜脆嘅外皮,超正〈豚肉生薑燒定食〉豚肉燒嘅份量好大份,熱辣辣香噴噴的登場。豬肉片淋滑但仲保持到咬口,仲充滿洋蔥既香甜味,加上微微生薑辛辣,味道濃郁得嚟好惹味,真係大大碗飯都食得落。最後仲有Q彈煙韌既黃豆粉蕨餅做甜品,
今日難得同〈獅子老公〉一齊放假,行街街拍拍拖是常識吧。

原來除左定食外,仲有其他燒物。

每份午市套餐都有沙律,前菜同湯物。
沙律菜夠新鮮爽脆,仲另外加咗幾件鮮橙,好有心思!!
前菜係茄子漬物,醃得好好食,雪到凍凍地,極度開胃

〈銀鱈西京燒定食〉

講返條銀鱈魚先,外層燒得微微焦香,好吸引!!

豚肉生薑燒定食

〈豚肉生薑燒定食〉
豚肉燒嘅份量好大份,熱辣辣香噴噴的登場。

最後仲有Q彈煙韌既黃豆粉蕨餅做甜品,為我們的午餐甜美作結

豚肉生薑燒定食
2019-05-22 62 瀏覽
今日約左朋友係銅鑼灣食lunch,行行下街發現左呢間餐廳係巷仔,雖然位置有d偏,但估吾到質素幾好,set lunch又有quality。餐廳有居酒屋感覺,放滿酒,又有bar枱,有feel。望到餐牌,就知揀岩餐廳,樣樣都想食。叫左2個set lunch之後,就有水果沙律,麵豉湯同小食。沙津好fresh,d菜新鮮吾會苦,而橙好甜,好開胃。小食有茄子,醃得好入味,加埋木魚,好食。另一個小食係南瓜,都好甜。麵鼓湯又有蕃茄、金菇同豆腐,煮得好好味,咸味適中。我叫左安格斯牛扒照燒定食,原來份量幾多。真係燒得好令,吾會熟哂,薄切,好送飯。好香牛味,有少少油脂配埋肉,好岩食。朋友叫左豚肉生薑燒定食,好大碗,豚肉份量都好多。豚肉好入味,重有洋蔥金菇配飯,正!最後重有甜品,今餐真係好滿足。
餐廳有居酒屋感覺,放滿酒,又有bar枱,有feel。
望到餐牌,就知揀岩餐廳,樣樣都想食。
另一個小食係南瓜,都好甜。
麵鼓湯又有蕃茄、金菇同豆腐,煮得好好味,咸味適中。
最後重有甜品,今餐真係好滿足。
午餐
2019-05-22 50 瀏覽
今日中午帶左朋友去FASHION WALK 附近一間日本餐廳開餐,燈光日式氣氛唔錯!有定食有串燒食~仲可以食Shabu Shabu 👍,點的野都幾齊,可以食到多款小食~,總體環境不錯,地方坐落舒服,聊天吃個午飯是不錯的地方~🎉.*安格斯牛扒照燒定食🐄安格斯也沒失手,肉味濃郁,同埋燒汁調得不錯,愈食愈牛的鮮味~多汁JUICY💦肉質軟腍✨,配埋加有飯素的白飯,一份SET已可吃飽了😀*和風炒牛肉定食 洋蔥也很清甜,醬汁味道吃起來甜中帶鹹,口中還飄著牛肉的香味,炒牛肉是選用了特級牛小排,吃落豐厚的肉質結實且油花甚多,肉質充滿彈力及口感,一份 午市定食 有 水果沙律、麵豉湯、飯、甜品,價錢$68-420都有,選擇都算闊而多*麵豉湯配上蕃茄、豆腐金菇,幾多野食下,唔錯~*水果沙律 醬汁十分開胃,而且份量都算多,沙律菜生菜小蕃茄清新鮮美且飽肚~.這家餐廳座位都算舒服,如果和朋友知己來CHILL一CHILL午飯聊天也不錯喔看到其他款式其實都吸引,找天要再來試呢~~~
,總體環境不錯,地方坐落舒服,聊天吃個午飯是不錯的地方~🎉
*安格斯牛扒照燒定食🐄
*和風炒牛肉定食

*麵豉湯配上蕃茄、豆腐金菇,幾多野食下,唔錯~
看到其他款式其實都吸引,找天要再來試呢~~~
2K
2019-05-21 178 瀏覽

====—====—====—====—

點好套餐後,店員先送上🍅🍊水果沙律🥗、麵豉湯🍲和前菜。

麵豉湯配上蕃茄、金菇和豆腐粒,熱辣辣之餘又夠清甜,好味!

前菜是木魚碎醬汁茄子,茄子🍆用醬汁調味非常好吃!
🍱安格斯牛扒照燒定食🐄($168)

白飯上加上飯素,令平凡的變成不平凡!

🐮和風炒牛肉定食🍲($108)

🍮甜品是黃豆粉蕨餅,味道清新,是最佳之解膩之選,超滿足!

2019-05-20
2019-05-20 78 瀏覽
呢幾日係SOGO Thankful week part 1既最後幾日,係入去血拼之前,當然就要食個午餐先啦。-記得以前黎係有shabu shabu lunch menu, 仲好抵食。而家出咗新嘅定食set, 見天氣咁熱就唔打邊爐啦試吓定食。-定食set包左沙律,前菜,麵豉湯,白飯同埋甜品。生果沙律用咗日式柚子醋,酸酸甜甜好開胃。前菜係茄子。值得一提係麵豉湯,平時嘅麵豉湯可能得幾粒蔥花,呢度嘅麵豉湯入邊有豆腐金菇仲有蕃茄,所以比外面嘅麵豉湯更加清甜。-安格斯牛扒定食$168安格斯牛扒燒得啱啱好,唔會太熟,肉質好嫩滑,剛好鎖住肉汁非常juicy。再配合埋燒汁,真係食幾碗飯都可以。冇諗過呢個價錢可以食到咁高質素嘅牛扒,重點係好大份,男士去都一定夠飽。-日式炒牛肉定食$108唔好睇日式炒牛肉好似好簡單,呢度嘅日式炒牛肉用咗好多洋蔥去炒,牛肉炒得好香!-甜品係黃豆厥餅(食左一粒先記得影相添!)-百幾蚊嘅價錢就可以食到咁高質素嘅日式定食,喺銅鑼灣食lunch又多一個選擇啦。下次想試下shabu shabu!!

定食set包左沙律,前菜,麵豉湯,白飯同埋甜品
生果沙律用咗日式柚子醋,酸酸甜甜好開胃。前菜係茄子。

安格斯牛扒定食$168

日式炒牛肉定食$108

甜品係黃豆厥餅(食左一粒先記得影相添!)

2019-05-20 87 瀏覽
今日本來放假,不過起左身之後,都係決定返一返公司執下文件。咁返得公司,又唔洗趕頭趕命,就係公司附近搵下有咩好食,順便叫埋同事一齊食lunch。早排聽同事講係銅鑼灣喜喜茶餐廳隔離開左間食日本野的,其實呢個位真係算幾清靜。店面唔算大,不過裝修睇得出下過功夫。好彩去到都算早,得2檯有人坐緊。午市Set Lunch 選擇都算多。 放假都要返工,對自己好少少,我和同事分別叫左安格斯牛扒照燒定食同銀鱈西京燒定食。水果沙津日式沙津汁加水果原來都幾開胃。茄子呢個涼食整得好好食!麵豉湯安格斯牛扒照燒定食燒得啱啱好,唔會太熟唔會太生。師傅功夫好好!銀鱈西京燒定食一樣,啱啱好,無燒到散晒!甜品平時係出面食果啲日本蕨餅,多數本身無咩味。呢個日本蕨餅本身有味,所以好好味!店內環境一流,食物水準高,下次可以嚟試下佢晚餐嘅火鍋套餐🤤
今日本來放假,不過起左身之後,都係決定返一返公司執下文件。

午市Set Lunch 選擇都算多。

水果沙津
日式沙津汁加水果原來都幾開胃。

茄子
呢個涼食整得好好食!

麵豉湯

安格斯牛扒照燒定食
燒得啱啱好,唔會太熟唔會太生。師傅功夫好好!

銀鱈西京燒定食
一樣,啱啱好,無燒到散晒!

甜品

店內環境一流,食物水準高,下次可以嚟試下佢晚餐嘅火鍋套餐🤤
2019-05-17
  • 安格斯牛扒照燒
2019-05-19 71 瀏覽
午餐時間同朋友探秘,搵到呢間隱世既日本餐廳。佢既午市定食抵食,如果我返工附近都有呢間野就好啦!個沙律有橙,好開胃清新,個湯有蕃茄,豆腐,金姑仔,好味又夠營養。我叫左個和牛,飯有飯素,令你好想食飯,和牛既汁配飯一流。鰻魚可選原條或半條,我當然要原條啦,仲叫左多汁添呀,呢條鰻魚好肥美,冇骨,加埋鰻魚汁又係一絕。甜品係日本既黃豆粉蕨餅,味道認真唔錯!好清新,係解膩之選!呢間野既擺設又係以清酒為主,好有日本既感覺呀!整體環境寧靜,大家都專心食飯,播左D英文歌,好舒服。我個位仲望到少少海景添!侍應都會主動加茶,又會問下你食物得唔得,D肉會唔會太熟咁,同客人有交流。我見附近有人食HOTPOT,下次黎食HOTPOT先!
2019-05-19
2019-05-19 113 瀏覽
雖然好多人嚟依到打邊爐,但我同同事今次係嚟食定食都成超過10款選擇可能我地早到,得我地一枱成間鋪比人一種好乾淨好整潔既感覺之後就坐滿晒人嚕連lunch都咁多人嚟打邊爐個水果沙律好好食我都唔特別鐘意食菜食沙律咖啦但依個沙律啲菜好新鮮之餘,個汁酸得嚟又帶少少辣又幾清新幾特別幾好食喎湯就係蕃茄麵豉湯仲會有一個茄子安格斯牛扒照燒定食 $168 嚇一嚇,都幾大份咖喎而且切好晒夠方便肉質嫩加埋個汁好濃味,同個肉好夾加埋飯食就真係不得了順帶一提就係知道我地係share食,所以即使淨係上左一個set, 都會比2碗白飯先好細心遇著有啲餐廳將兩個set分開隔幾好耐先上,真係會令人躁底銀鱈西京燒定食 $168 肉質好滑入面油份好夠,但面頭又唔會油淋淋只係略嫌個調味對我嚟講鹹左少少不過其他都一流最後仲有一個抹茶蕨餅做甜品唔食抹茶唔食蕨餅既我試左半舊發現,有時負負都係出負好強既抹茶味啊,二話不說送埋比同事食佢都好快手清晒,睇嚟鐘意抹茶既人應該會覺得好食見個個都係到打邊爐,下次又嚟試下先

雖然好多人嚟依到打邊爐,但我同同事今次係嚟食定食
都成超過10款選擇

可能我地早到,得我地一枱
成間鋪比人一種好乾淨好整潔既感覺

之後就坐滿晒人嚕
連lunch都咁多人嚟打邊爐

個水果沙律好好食
我都唔特別鐘意食菜食沙律咖啦
但依個沙律啲菜好新鮮之餘,個汁酸得嚟又帶少少辣
又幾清新幾特別幾好食喎

湯就係蕃茄麵豉湯

仲會有一個茄子

安格斯牛扒照燒定食 $168

嚇一嚇,都幾大份咖喎
而且切好晒夠方便

肉質嫩
加埋個汁好濃味,同個肉好夾
加埋飯食就真係不得了

好細心
遇著有啲餐廳將兩個set分開隔幾好耐先上,真係會令人躁底

銀鱈西京燒定食 $168

肉質好滑
入面油份好夠,但面頭又唔會油淋淋
只係略嫌個調味對我嚟講鹹左少少
不過其他都一流

最後仲有一個抹茶蕨餅做甜品

唔食抹茶唔食蕨餅既我試左半舊
發現,有時負負都係出負
好強既抹茶味啊,二話不說送埋比同事食
佢都好快手清晒,睇嚟鐘意抹茶既人應該會覺得好食

見個個都係到打邊爐,下次又嚟試下先
2019-05-15
午餐
2019-05-17 105 瀏覽
午飯時間,想跟在銅鑼灣工作既朋友見面食飯,於是找個能預約及舒舒服服坐低既餐廳。朋友於此餐廳食開shubu shubu,都覺得質素幾高,而且唔貴。但現在天氣開始熱,餐廳開始推出setlunch,朋友立即約我試試看。位置相當方便,係百德新街一直行,之後向內街左轉就見到。我點了安格斯牛扒照燒定食,朋友最愛鰻魚,佢點了蒲燒鰻魚定食。首先先來水果沙律、麵豉湯,前菜一點也不馬虎,有滿滿的菜加開胃既醬汁,連茄子都醃得恰到好處。麵豉湯內更是足料,有金菇、豆腐及蕃茄。安格斯牛整齊平鋪係碟上,鮮嫩粉紅色令人垂涎三尺,咬下去肉汁鎖住響肉入面,肉同脂肪均稱。飯加上飯素,為平凡既白飯加添色彩及味道,但又唔會搶左牛既鮮味。鰻魚飯燒得皮脆肉軟,魚骨輕輕就咬斷,鰻魚汁香濃滋味。最後,仲有甜品,綠茶蕨餅濃郁既綠茶味再加埋煙煙韌韌既口感,一絕呀
午飯時間,想跟在銅鑼灣工作既朋友見面食飯,
於是找個能預約及舒舒服服坐低既餐廳。

朋友於此餐廳食開shubu shubu,
都覺得質素幾高,而且唔貴。
但現在天氣開始熱,餐廳開始推出setlunch,
朋友立即約我試試看。

位置相當方便,係百德新街一直行,
之後向內街左轉就見到。

我點了安格斯牛扒照燒定食,朋友最愛鰻魚,
佢點了蒲燒鰻魚定食。

首先先來水果沙律、麵豉湯,
前菜一點也不馬虎,有滿滿的菜加開胃既醬汁,
連茄子都醃得恰到好處。
麵豉湯內更是足料,有金菇、豆腐及蕃茄。
前菜沙律

安格斯牛整齊平鋪係碟上,
鮮嫩粉紅色令人垂涎三尺,
咬下去肉汁鎖住響肉入面,肉同脂肪均稱。
飯加上飯素,為平凡既白飯加添色彩及味道,
但又唔會搶左牛既鮮味。
安格斯牛扒照燒定食

鰻魚飯燒得皮脆肉軟,魚骨輕輕就咬斷,
鰻魚汁香濃滋味。
蒲燒鰻魚定食

最後,仲有甜品,綠茶蕨餅
濃郁既綠茶味再加埋煙煙韌韌既口感,一絕呀
綠茶蕨餅
2019-05-14
前菜沙律
蒲燒鰻魚定食
綠茶蕨餅
  • 安格斯牛扒照燒定食,