2022-03-06
今次想同大家分享嘅係位於西環一間隱世素食餐廳🥦,我都係上網先知呢間餐廳嘅存在🤣,因為個地址唔係特登過去都冇咩機會經過。同埋反正都諗住試吓食得健康啲😋,當然要搵返間有特色啲嘅素食餐廳啦!環境方面☝🏻餐廳除咗有得堂食之外,其實佢同時都係個素食超市嚟架🤪。佢啲素食款式都好多😚,仲有得提供menu入面嘅食物材料架👍。就算返屋企都可以試吓研究獨特啲嘅素食🥬!食物方面✌🏻#素海鮮沙律配薯蓉沙律一送上枱嘅時候就已經surprise到我🤭,因為個賣相真係幾靚下,仲要外觀真係完全睇唔出係素菜嚟😍。蝦肉同三文魚都做得好逼真🔥,啲紋理同真嘅一樣浮現到出嚟🤩。真係睇到都充滿食慾!講返味道先,其實我覺得啲調味幾特別,有唔同層次得嚟又唔會太濃味,啱晒素菜嘅調味方式🤤!#素鴨胸蕃茄意大利粉 鴨胸一樣整得好逼真,同埋口感其實都幾似平時嘅鴨胸😈。講埋味道先,我覺得鴨胸嘅調味都好夠,個感覺就好似健康咁食邪惡嘅嘢食😋,再配埋醒胃嘅蕃茄🍅,成碟意粉真係話咁快就清晒🤣。至於手沖咖啡我就唔喺度多講啦☕️,不過可以講嘅就係手沖咖啡嘅CP值都幾高🥳,睇住店員沖個感覺都幾療癒🤣。(希望大家喺活得健康同時,都試吓食得健康啦!)
環境方面☝🏻
食物方面✌🏻
#素海鮮沙律配薯蓉
#素鴨胸蕃茄意大利粉
(希望大家喺活得健康同時,都試吓食得健康啦!)