2023-03-23
朋友👧約我喺九龍城食飯,我諗緊會唔會佢帶我去食泰國菜🇹🇭,結果原來佢👧帶我嚟呢度打邊爐🍲,朋友👧話呢間餐廳嘅食物新鮮好味😆$158「特濃蕃茄🍅薯仔🥔肉片🐷湯」:見到落咗好多蕃茄🍅,真係有幾濃郁嘅蕃茄味🍅😆仲有醬料提供,自己揀自己撈勻😋$398「賣魚勝推介」:8頭鮑魚 x 4,聖子王 x 2,海蝦 x 6 :呢啲海產全部都新鮮🤩「8頭鮑魚」肉質結實仲有啲彈牙😋「聖子王」又係有少少彈牙😋「海蝦」味鮮甜😋$108「梅花黑豚肉🐷」:肥瘦適中,肉質甘香,幾軟熟,好豬味😋$48「8吋長蟹柳」:真係好長好大條🤩$38「油麥菜」非常新鮮,幾爽脆,簡單好食😋食完仲有甜品送🤩呢度店員服務仲好好,又有禮貌,又不停幫我哋嘅火鍋做 skimming (唔係好識 skimming 中文係乜,skimming 係日本料理其中重要嘅一環,如果唔識就自己上網睇吓啦😆),令鍋底更清味道更好🤩,抵讚👍
仲有醬料提供,自己揀自己撈勻😋
「8頭鮑魚」肉質結實仲有啲彈牙😋
「聖子王」又係有少少彈牙😋