今日陪好姊妹在佐敦覆診後就跟她食個晚飯,她提出食燒肉,我就想起這家「和匠日式燒肉店」了,之前食過而且一直對它念念不忘,正好有機會再食了~裝修以木為主,感覺溫暖,而且餐廳的座位安排得寬敞,客人之間有足夠的空間分隔,令我們談天更自在。而且職員好主動地向我們推介菜式,讓有選擇恐懼症的我們更易下決定~醬汁方面有柚子醋、燒汁和芝麻醬提供。飲品則點了桃味特飲及檸檬味波子汽水,味道唔會過甜又解渴。【日本安曇野豆腐沙律】豆腐非常嫩滑而且有濃濃的豆味,加上新鮮的蔬菜和芝麻醬,清新開胃。【沙梭魚天婦羅】我們問職員有什麼小食介紹時,職員就提議我們試試這個即將推出的沙梭魚天婦羅。果然出色,外層炸得又薄又酥脆,魚質細嫩柔滑,而且一入口就嚐到一陣魚油香~好好味!希望餐廳快點在餐牌推出,讓我下次再來可以再食~【日本產帆立貝】肥美的帆立貝配搭牛油、蒜蓉和黑松露醬,質地厚實,惹味之餘不會蓋過帆立貝的鮮甜,調味得宜。【美國Prime牛小排】必食的牛小排!脂肪和肉的分佈平均,濃郁的牛味還滲出淡淡的油香~【美國Prime牛角切】職員教我們先將六面輕輕燒香,再不停炒動,用這種方法燒的牛角切果然口感更佳,而且肉汁滿滿,比牛小排更

【日本安曇野豆腐沙律】

【沙梭魚天婦羅】

希望餐廳快點在餐牌推出,讓我下次再來可以再食~

【日本產帆立貝】

【美國Prime牛小排】

【美國Prime牛角切】
職員教我們先將六面輕輕燒香,再不停炒動,用這種方法燒的牛角切果然口感更佳,而且肉汁滿滿,比牛小排更有咬口。

【鹽燒豬腩肉】
食燒肉少不免的豬腩肉,肥瘦適中,簡單的鹽燒正好帶出豬腩肉的油香。

【厚切牛舌】
厚切牛舌絕對不能錯過,這家的牛舌跟平時的燒肉店切法不同,切成長方條而且切得比較厚身,職員教我們先燒香各面,再集中燒兩面,這樣的牛舌受熱均勻,表面香脆,咬開可以見到嫩紅的肉,有濃濃的肉汁,好出色!

【冷稻庭手打烏冬】
最後以冷烏冬結束這餐美味的晚餐,稻庭烏冬口感煙韌,微甜的醬汁配芥末,清爽美味。
2021-09-15
  • 美國Prime 牛小排
  • 厚切牛舌
2021-09-24 47 瀏覽
難得媽咪話出街食飯,當然唔可以求求其其啦!於是上網做下功課,發覺佐敦呢間日式燒肉評價唔錯,就二話不說拉媽咪去啦!餐廳裝修闊落,座位坐得幾舒服,唔會同其他人坐到好近!食物質素唔錯,值得推介比大家!日本安曇野豆腐沙律入面有沙律菜、豆腐、粟米同日式芝麻醬,味道好清新清甜!牛魔再現-和匠推介落單後店員首先會送上3款醬汁包括柚子醋、燒汁同芝麻醬。店員都有同我地介紹佢地係用日本訂造的陶瓷爐,唔會好易燒燶d肉,亦會示範每一種肉應該點燒先係最好食!日本國產A4和牛肉眼牛脂相對較多,大概燒1-2分鐘就食得,肉質入口即溶,油脂分佈係口腔內,超級滿足好食!美國Prime牛小排店員介紹呢個係人手厚切的牛小排,油脂相對較平均,見到表面出哂油就食得,入口好重牛味,肉質鮮嫩可口!美國prime牛角切開始燒的時候要不斷翻面,之後先慢慢再燒每一面,牛味都好出,筋位唔多,肉質軟熟!美味和牛日式燒肉之後先慢慢再燒每一面,牛味都好出,筋位唔多,肉質軟熟!

日本安曇野豆腐沙律
入面有沙律菜、豆腐、粟米同日式芝麻醬,味道好清新清甜!

牛魔再現-和匠推介

日本國產A4和牛肉眼

美國Prime牛小排

美國prime牛角切

之後先慢慢再燒每一面,牛味都好出,筋位唔多,肉質軟熟!
2021-09-19 48 瀏覽
今日同朋友黎到佐敦呢間燒肉店,環境好舒服,坐位分佈唔會好迫,好岩食飯傾偈,而且店員都好細心。🔸日本安曇野豆腐沙律($68)🔸牛魔再現($630)一共有三款肉-分別係美國Prime牛小排、美國Prime牛角切、日本産A4和牛肉眼(100g),店員好細心咁會介紹食用次序同示範燒肉方法。三款牛味都好濃,特別係和牛肉眼,滿口油脂。🔸豚腩肉(鹽燒)($84)油脂分布平均,肉質都幾幼嫩,燒完後外脆內軟,好香口🔸特大緬甸虎蝦2隻($260)一上枱有d嚇一嚇,size非常大隻,真係成隻手板咁大,店員會不時留意住話比我地知幾時熟,食落彈牙啖啖肉,好新鮮🔸鰻魚炒飯($108)炒飯唔係好乾身的,有少少濕潤,鰻魚份量好多,每啖都有鰻魚🔸熱情果特飲、青蘋果特飲($28,$28)

🔸日本安曇野豆腐沙律($68)

🔸牛魔再現($630)

🔸豚腩肉(鹽燒)($84)
油脂分布平均,肉質都幾幼嫩,燒完後外脆內軟,好香口

🔸特大緬甸虎蝦2隻($260)

🔸鰻魚炒飯($108)
炒飯唔係好乾身的,有少少濕潤,鰻魚份量好多,每啖都有鰻魚

🔸熱情果特飲、青蘋果特飲($28,$28)
2021-09-17 43 瀏覽
最近喜歡了食日式燒肉,今次試吓呢間日式燒肉店鹽燒豚腩肉五花腩油脂分佈平均,每片厚薄切到岩岩好,油脂經過受熱令到表面閃閃炩,入口香嫩鬆軟!黑松露蒜蓉牛油日本帆立貝今餐的重頭戲,大大的帆立貝上層鋪滿大量的蒜蓉牛油同黑松露醬,店員介紹要將帆立貝調轉,等d 蒜蓉牛油同黑松露醬透過燒的過程滲入到帆立貝到。燒的過程超香,帆立貝好新鮮鮮甜,同蒜蓉牛油黑松露醬好夾!牛油果天婦羅介紹餐牌的時候,店員同我地講有一個新菜式牛油果天婦羅,連menu都未有,甘平時都幾鐘意食牛油果,就決定試一試!牛油果表面粉漿做到好薄,食落唔會好油膩,而牛油果軟熟適中岩岩熟透,入口的時候好怕佢會熱,但原來係唔太熱的,溫度控制得幾好,再配上天婦羅汁,酸酸甜甜,係一款幾唔錯的小食!唯一注意係佢份量都幾多,因為牛油果本身都幾飽肚,想叫多幾款燒肉但食唔落了!冷烏冬烏冬軟硬煮得岩岩好,好煙韌,而冷烏冬醬汁亦做到唔太咸,再加上wasabi,惹味好食!飲品分別叫左桃味同熱情果味特飲,係唔同的水果糖漿配上梳打水,都幾解渴同解膩!
最近喜歡了食日式燒肉,今次試吓呢間日式燒肉店

鹽燒豚腩肉

黑松露蒜蓉牛油日本帆立貝

牛油果天婦羅

冷烏冬

2021-09-15 55 瀏覽
好耐冇燒肉, 呢間朋友推薦既餐廳果然冇令人失望。🍴日本安曇野豆腐沙律(胡麻醬) hkd68食燒肉之前叫個沙律打定底先, 沙律菜新鮮豆腐滑嫩配上胡麻醬十分清新。🍴牛魔再現 hkd630呢個拼盤包括有日本國產A4和牛肉眼100g、美國Prime牛小排、美國牛Prime牛角切。店員會主動教我地點燒D肉最好, 非常親切。另外店員亦介紹他們店內用的是從日本訂製的陶瓷爐, 整個爐都能均勻受熱。醬汁有3款, 分別是柚子醋, 店員建議配和牛以便解膩,  A4和牛肉眼油脂非常香, 真是入口即溶, 但同時肉味非常濃郁超滿意! 而燒肉汁建議配美國prime牛, 美國prime牛小排油脂分佈平均, 肉質唔韌而牛味濃。牛角切則肉質更有口感, 而且無筋軟熟滿滿肉汁。🍴豚腩燒(鹽燒) hkd84豚腩肉油脂平均,燒完之後脆脆地, 油花脂肪非常香。而店員亦建議可用胡麻醬配海鮮及豬。🍴特大緬甸虎蝦 hkd260/2隻虎蝦size 十分誇張, 非常巨型有成隻手咁大, 而且開埋邊方便燒, 其實唔使配醬料已經好好食, 肉質鮮甜爽而彈牙。🍴鰻魚炒飯 hkd108飯粒炒得乾身,粒粒分明, 而鰻魚的數量不少,  鰻魚又好鮮甜。🍴熱情
好耐冇燒肉, 呢間朋友推薦既餐廳果然冇令人失望。

🍴日本安曇野豆腐沙律(胡麻醬) hkd68

🍴牛魔再現 hkd630

🍴豚腩燒(鹽燒) hkd84

🍴特大緬甸虎蝦 hkd260/2隻

🍴鰻魚炒飯 hkd108

🍴熱情果特飲 hkd28
🍴青蘋果特飲 hkd28
兩杯特飲都非常清新, 甜度適中, 岩哂配燒肉解膩。
2021-09-02 49 瀏覽
日本安曇野豆腐沙律-豆腐有濃淳豆味,加上新鮮沙律菜同麻醬,清新又可以清一清口腔預備食美味嘅燒肉汁燒牛肋肉-店員細心指導如何燒,又學到野,要先一面表面滲血水就可以反向另一面,燒一陣就可以食,因為汁燒唔駛點汁,燒得啱啱好唔會un,有牛肉汁鹽燒豚腩肉-燒一分鐘反,然後再燒一陣又食得,依個脂肪分布平均,肉質幼嫩爽口美國牛小排-牛小排入口即溶,牛肉味濃虎蝦天婦羅緬甸-虎蝦出名大隻,天婦羅炸到金黃色,做法外脆內爽口,而且新鮮Prime 牛角切-切至骰仔咁大粒,四面燒到金黃,肉汁保留中心,肉味濃海神稻庭烏冬-超多海鮮,有蜆肉同八爪魚,烏冬又彈牙熱情果特飲

美國牛小排-牛小排入口即溶,牛肉味濃

海神稻庭烏冬-超多海鮮,有蜆肉同八爪魚,烏冬又彈牙

熱情果特飲
2021-09-02 53 瀏覽
今日約了朋友到佐敦食日式燒肉,餐廳位置寬躺,座得非常舒服。我們叫了一份美國prime牛小排,一份豚腩肉,一份汁燒牛柳,一份牛角切,一個豆腐沙律,一份虎蝦天婦羅和和匠海神稻庭手打烏冬昌,最後叫了兩杯特飲。首先上的是沙律,豆腐加沙律菜,味道清新。之後上的是肉的部分,腩肉薄切而且燒完後味道香甜。汁燒牛枊本身已經過醃製,燒完不需要再沾醬已經夠鹹。而且牛肉有牛味,而且肉質幼嫩。牛小排比較上是厚切,入口感覺會更厚實,牛味比較濃。牛角切就是一粒牛肉,我們每邊燒一燒之後就上碟,牛肉燒完不會太硬比較易入口。虎蝦天婦羅的蝦肉夠大同厚實,另外入口彈牙。外皮香脆而且薄身,味道鮮甜。最後烏冬非常之足料,海鮮非常之多,而且味道鮮甜。整體來講,味道一流,不論是肉同海鮮都是新鮮的。
今日約了朋友到佐敦食日式燒肉,餐廳位置寬躺,座得非常舒服。

首先上的是沙律,豆腐加沙律菜,味道清新。

之後上的是肉的部分,腩肉薄切而且燒完後味道香甜。

牛小排比較上是厚切,入口感覺會更厚實,牛味比較濃。

最後烏冬非常之足料,海鮮非常之多,而且味道鮮甜。

整體來講,味道一流,不論是肉同海鮮都是新鮮的。

2021-08-31
2021-08-26 50 瀏覽
餐廳位置非常方便,由佐敦站步行過來,不用5分鐘。餐廳門口很搶眼,大大個招牌,像東京和大阪街頭的餐廳一樣,掛上很誇張的招牌和裝飾。 餐廳內裡的佈置與室外一致,充滿日式風情。 我們點了一個「牛魔再現」的全牛肉燒肉套餐、豆腐沙律、黑松露帆立貝、黃金炸豆腐、虎蝦天婦羅。「牛魔再現」這套餐值得推介,當中包括A4和牛,牛味十足,牛小排和牛角切的肥瘦度適中,店員還很耐心教我們如何去燒,可以把牛味帶出來。 另外,虎蝦天婦羅非常值得一試,用上虎蝦來做天婦羅十分有誠意,虎蝦很大很爽口。

餐廳內裡的佈置與室外一致,充滿日式風情。

2021-08-25
  • 虎蝦天婦羅
2021-08-26 58 瀏覽
同老公已經第二次嚟呢個和匠燒肉,無論我和式既環境定係食物質素都令我地想再去回頭頭盤先嚟豆腐沙律,沙律菜好鮮嫩,配胡麻醬感覺ipfresh牛魔再現網上最多人推介呢一個set,店員建議我地由最左食起,全部肉類配左少少鹽最左牛小排比較重牛味日本A4和牛🐮油脂分布平均,係三隻之中最入口即溶,靚牛燒幾下就食得牛角切 比較有嚼口,呢個建議燒4分鐘最適合飲品我地青蘋果Mocktail,味道唔會太甜👍🏻黃金炸豆腐同中菜食既炸豆腐唔同,佢表面包滿木魚絲,再塗薄既燒章魚丸子醬汁😽第一次咁樣食好好味日本產帆立貝一上碟我地都驚訝原來咁大粒😆燒溶左既牛油、蒜蓉同埋黑松露醬吸收晒落帆立貝入面好入味虎蝦天婦羅🍤係非一般大隻既虎蝦!每隻都炸得保持爽口口感,薄薄一層炸粉加埋熱辣辣既天婦羅湯汁配搭非常好

頭盤先嚟豆腐沙律,沙律菜好鮮嫩,配胡麻醬感覺ipfresh

牛魔再現

最左牛小排比較重牛味

牛角切 比較有嚼口,呢個建議燒4分鐘最適合

飲品我地青蘋果Mocktail,味道唔會太甜👍🏻

黃金炸豆腐

日本產帆立貝

虎蝦天婦羅🍤
2021-08-25
2021-08-25 58 瀏覽
鄰近佐敦地鐵站一條環境清幽的長樂街處,有間之前曾經令我回味無窮的和匠日式燒肉店,趁友入生日,舊地重遊約他來這裡慶祝一番!餐廳窗明几淨襯托木條設計,感覺時尚。座位舒適,雖然是日式燒烤店,油煙通風系統設備暢通,不覺有油煙的感覺。餐廳除了主打吃牛之外還有豐富多元化的日本菜式,滿足不同口味的客人。壽星仔因為不吃牛所以點了特大緬甸虎蝦~大大隻虎蝦,微微燒焦,蝦香濃郁,肉質鮮甜和彈牙,很想再吃多幾隻😋 !鹽🔥豚腩肉~肥廋肉的比例均勻,燒好後豬味濃郁,香脆口感的肉片充斥着整口腔👍。冷稻庭手打烏冬~伴有紫菜絲及日本醬汁,麵質煙煙韌韌很有口感。冰涼消滯的酸酸甜甜青蘋果汁和熱情果汁是這噸回味無窮的完美終結!
餐廳窗明几淨襯托木條設計,感覺時尚。
  • 豚腩肉
  • 緬甸虎蝦
  • 冷稻庭手打烏冬
  • 熱情果汁 青蘋果汁
2021-08-23 47 瀏覽
今晚與同事在佐敦的和匠日式燒肉店吃晚飯,回味無窮!店員安排入座後便仔細地介紹食品,看見我們二人來吃便推薦我們點二人套餐—牛魔再現,包括了日本A4和牛肉眼、美國prime牛小排及牛角切。然後再點了前菜、海鮮、主食等。在等食物送上時,店員介紹面前醬汁—柚子醋可點和牛吃,以便解膩、燒肉汁及胡麻醬可點美國prime牛系列。另外店員亦介紹他們店內的爐是從日本訂製的,整個爐都能均勻受熱,不怕放在側邊的肉未能燒熟。食物也不需要等很久就送上,最快來到的是豆腐野菜沙律,份量很多,凍豆腐與新鮮沙律菜配上胡麻醬,十分清新。接著便是今晚的重頭戲—燒肉。送上燒肉餐後,店員便仔細介紹不同的肉類,並指導我們該如何燒肉,真值得稱讚!當然我們由最難掌握的牛角切先燒,牛角切要每面都燒一段時間,燒好點燒肉汁,一口牛角切的肉汁十分豐富,肉味濃郁,而且不難咬,不會韌,真是難得!美國prime牛小排同樣地每邊燒,但要有耐心,因為每邊只燒一次,燒好的格紋十分靚。一入口就能吃到濃濃的牛肉味,肉汁十分滋味!日本A4和牛簡直無懈可擊!一入口就已經在嘴裏融化,質素十分高!配上柚子醋能解膩,十分好味!總括來說這個牛魔再現拼盤很值得推介。吃完
今晚與同事在佐敦的和匠日式燒肉店吃晚飯,回味無窮!

吃完牛便燒豚肉,我們點了鹽燒豚肉,豚肉的油脂挺不錯,很快便燒好,而且十分香脆呢!

除了肉類之外,我們還點了兩隻緬甸大虎蝦,大虎蝦一放下爐中已經佔了三分二的位置!燒這個虎蝦需要一點時間,燒好的虎蝦還需要用刀叉切來吃呢!蝦頭十分大,而且有蝦膏,蝦肉彈牙爽口,而且十分鮮甜,值得一試!

最後主食選擇了三文魚籽海膽炒飯,三文魚籽量挺多,海膽則炒在飯中,還伴有帶子肉和蝦肉,最欣賞是加入了胡椒粉來炒,讓炒飯變得更惹味!

蜜桃mocktail十分好喝,配燒肉一流!
整體來說,真的很滿意是次的用餐經驗呢!
2021-08-12
2021-08-16 51 瀏覽
今晚和媽媽來到和匠日式燒肉店吃晚飯,品嚐一頓美味的燒肉宴。今晚我們點了前菜—日本安曇野豆腐沙律、主菜—牛魔再現(二人餐)、特大緬甸虎蝦(兩隻)、鹽燒豚腩肉、三文魚籽海膽炒飯以及兩杯桃味特飲。首先來到的是日本安曇野豆腐沙律配胡麻醬。凍豆腐配上胡麻醬十分滋味,而且這裏的凍豆腐入口清新,豆味濃郁。沙律菜新鮮爽口,是開胃的選擇。在食前菜店,店員已經細心地幫忙開爐。等到牛魔再現的拼盤到了。這個拼盤包括有美國prime牛小排、美國prime牛角切以及日本產A4和牛肉眼三款牛。店員主動前來介紹和教導我們如何燒肉,很值得稱讚!首先我們品嚐美國prime牛小排,店員說這個肉味特濃,並提醒我們燒肉不要經常翻肉。燒好的牛小排有網狀格紋,入口驚嘆牛味濃郁,肉汁都鎖在牛中,再點燒肉汁食,絕配!接著嘗試A4和牛肉眼,同樣都是兩邊燒好便可以,店員推介和牛點柚子醋食,可以解油膩。不得不說A4和牛真是入口即溶,油脂分佈太均勻,十分惹味!牛角切則食吃它的厚度,一粒粒燒好的牛角切配上燒汁,一口一粒,肉汁十分滋味。這個二人份量的拼盤很值得推介!鹽燒豚腩肉燒得脆香脆香,如果不喜歡吃牛,這個是不錯的推介。接下來還有兩隻大虎蝦,這
今晚和媽媽來到和匠日式燒肉店吃晚飯,品嚐一頓美味的燒肉宴。

鹽燒豚腩肉燒得脆香脆香,如果不喜歡吃牛,這個是不錯的推介。

接下來還有兩隻大虎蝦,這兩隻大虎蝦真不可小看,有手掌這麼大,放進爐上已經霸佔了8成位置,看著它慢慢被燒熟,都要花一段時間。燒熟的蝦頭有很多膏,蝦肉爽口彈牙,而且十分鮮甜!每人一隻剛剛好!

最後是三文魚籽海膽炒飯,海膽與飯粒炒在一起,飯粒粒粒分明,還有蝦肉和帶子肉,帶有淡淡胡椒味。炒飯份量挺多,兩人每人都可以吃兩碗。

這次的燒肉體驗十分良好,欣賞員工有禮並悉心指導。食物質素高,下次都會再來!
收到$2000消費卷後立即約了好友去佐敦逛街購物消費,晚上她建議到佐敦地鐵站附近的「和匠日式燒肉店」吃日本料理;我們只需步行數分鐘便到達,交通十分方便。餐廳門外和內裝潢充滿和風木,牆上貼有餐廳得了必吃食店大獎,座位寛敞舒適,環境潔靜,侍應們殷勤招待,雖然是燒烤餐廳,設了一流通風系統,1⃣️點都不覺有油煙味。前菜來個溫室蕃茄沙律,蕃茄及粟米粒鮮甜,沙律菜爽口新鮮,配上醋汁,健康又醒胃!👍我們選了和匠的鎮店之寶牛魔再現~,左邊的是美國Prime 牛角切;中間是日本國產A 4和牛肉眼扒及右邊是美國Prime 牛小排,一次過可嘗試三種口感牛味和質感,在燒的過程當中,牛味撲鼻,,望着肉質慢慢變色,巳令我們垂涎欲滴!😋冰凍清甜消暑的熱情果特飲和青蘋果特飲便是這噸牛魔再現餐的最後終結!

• 牛魔再現
  • 日本國產A4和牛肉眼
  • 溫室蕃茄沙律
  • 青蘋果特飲 熱情果特飲
2021-08-09 78 瀏覽
慶祝一下放大假加完sem, 同fd食好d, 搵到和匠食燒肉,小店裝修頗有日式feel, 唔錯先叫一份豆腐沙律,一份二人餐,只食肉怕太膩豆腐沙律配胡麻醬,豆腐非常有豆味好食,胡麻醬剛好撈勻沙律,菜亦新鮮爽口,無苦澀味二人餐既牛睇落非常唔錯,雪花均勻份量足夠,左起牛小排,a4和牛肉眼,牛角切,牛小排牛味較重,而a4和牛油脂非常香,牛角切牛味都ok, 而且食咁多粒都無筋,軟熟,相信廚師處理時都下過功夫店員有禮貌,主動教我地點燒最好食每人都會有一份醬汁,柚子清新消膩,中間燒肉汁唔會太濃味死咸,仲有胡麻醬,平時自己偏向重口味會怒沾燒肉汁,不過我認為今次食材靚,肉味足夠,所以主要沾少少柚子汁去膩就好好味了!之後叫左一份豚腩肉,日本產帆立貝同鰻魚炒飯,豚腩肉油花靚,加上有店員教路燒至少少脆,唔會成口油帆立貝大件,黑松露醬,牛油,蒜蓉都不吝嗇,燒烤時非常香!食落爽口黑松露醬非常香,物超所值!話晒都日本貨!鰻魚飯中,鰻魚粒切得幾大粒,量亦好多,味道唔會太咸,好食,同朋友分到一人兩碗飲品要左青蘋果特飲,好靚不過希望味道可以濃多少少整體來講非常滿意,一分錢一分貨,外面四五百元既放題都食唔到和匠既質素題外話,

先叫一份豆腐沙律,一份二人餐,只食肉怕太膩

豆腐沙律配胡麻醬,豆腐非常有豆味
好食,胡麻醬剛好撈勻沙律,菜亦新鮮爽口,無苦澀味

店員有禮貌,主動教我地點燒最好食

飲品要左青蘋果特飲,好靚
不過希望味道可以濃多少少

題外話,店內主要播日文歌,唔少懷舊日本動漫歌,好正,仲有關8! 唔通有店員係eighter
2021-08-03
  • 日本國產帆立貝(黑松露蒜蓉牛油燒)
  • 美國Prime 牛小排
  • 日本國產A4和牛肉眼
2021-08-07 57 瀏覽
因為朋友介紹所以去咗佐敦食晚飯,佢推介左呢間出名食飛驒牛嘅燒肉店,一貫日式嘅裝修,見到個Menu有好多和牛及海鮮選擇,睇落去價錢公道。今晚叫咗佢哋嘅牛魔再現套餐,有美國prime 嘅牛小排牛及角切,同埋A4嘅和牛肉眼,一上枱見到每個牛肉刀雪花非常分明,旁邊一塊和牛脂肪俾你擦油份在網上。侍應推介有牛小排開始食,牛小排入口非常有肉味及有肉香,雖然油脂分佈無和牛咁細緻,但入口油份澎湃,牛味濃郁。之後嘅牛角切,切到細細粒粒一個小方塊,燒嘅時候要小心啲,要燒到外皮香脆,入口一啲都唔煙靭,非常之軟滑有牛肉香。主角A4和牛,輕輕燒一燒,入口即溶,油份好細緻充滿甘香。之後叫咗佢哋出名嘅厚切牛脷,牛脷全部師傅手切出嚟,所以外形每粒不同,差唔多有2cm厚度,燒嘅時候時間都幾長,差唔多都要五分鐘,而且每邊都要不停反轉,避免燒燶,因為厚切嘅關係,牛脷口感非常之紮實,中心咬落去依然爽口,有牛舌細緻嘅質感,勁香牛味。深海老虎大蝦,size都有一個手掌咁大,老虎蝦入口彈牙,蝦肉細緻,加上少少蝦膏,味道不錯。最後叫咗個鰻魚炒飯,炒飯炒得好乾身夠香口,鰻魚味不錯,加埋枱面嘅綠色山椒粉,味道正宗。買單兩個人$1300,食
主角A4和牛,輕輕燒一燒,入口即溶,油份好細緻充滿甘香。
買單兩個人$1300,食到咁高級嘅牛肉,其實都算係佐敦價,另外如果你真係唔係咁熟手燒肉,仲可以搵佢哋幫吓手!