2024-04-11 93 瀏覽
家中長輩們比較喜歡去海鮮酒家今次決定去位於灣仔老店既喜記避風塘炒辣蟹朝聖我地叫左個4人豪華套餐$2088 分別有:招牌避風塘炒辣蟹勁大對蟹鉗,十分惹味隻隻都實肉,好正椒鹽特大瀨尿蝦~好大隻長過手掌,好貼心咁幫我地斬開3件易d食,肉質鮮味不在下話,隻隻都有膏,好驚喜。招牌醉鮑魚~鮑魚彈牙,好入味。豉椒炒蜆~夠晒鑊氣,送飯送酒一流。避風塘蒸排骨~豉椒蒸排骨就食得多,避風塘真係第一次,估唔到又幾夾,超入味。招牌蟹油炒麵~蔥油撈麵就食得多,蟹油炒麵又一新嘗試,鮮味爆燈。裝修係中國風~吊晒走馬燈燈籠,坐得幾舒服,店員們親切有禮,下次會想嚟試埋其他。
家中長輩們比較喜歡去海鮮酒家
今次決定去位於灣仔老店既喜記避風塘炒辣蟹朝聖

我地叫左個4人豪華套餐$2088
分別有:
招牌避風塘炒辣蟹
勁大對蟹鉗,十分惹味隻隻都實肉,好正

椒鹽特大瀨尿蝦~

招牌醉鮑魚~鮑魚彈牙,好入味。

豉椒炒蜆~夠晒鑊氣,送飯送酒一流。

• 招牌避風塘炒辣蟹
  • 蟹油炒麵
  • 招牌醉鮑魚
最近我就帶內地同事來到這開業近60年的老店,他們也被這裡的美食深深吸引😆招牌避風塘炒辣蟹絕對是必點之一。這道菜選用越南咸淡水野生大肉蟹,蟹殼較薄,肉質肥美而鮮甜。配以秘製的避風塘炒辣蟹配方,煮出芳香、辣得惹味的避風塘風格,味道美妙到讓人連手指都會舔乾淨。另外一道推薦的菜式是椒鹽九肚魚。魚的外層炸得酥脆可口,而魚肉則保持著嫩滑的口感。搭配蒜粒和椒粒,散發出幽香而微辣的味道而這道蒜蓉粉絲蒸聖子皇,蟶子皇的肉質豐富而彈牙,搭配上蒜蓉粉絲的蒸煮,大大提升了鮮甜的味道。粉絲吸收了湯汁的滋味,讓整道菜更加美味。還有一道已較難得找到的菜式~生滾泥鯭粥。粥底綿密鮮甜,魚肉鮮嫩這家還提供很多新鮮海產,下次再來一定要試試!

這家還提供很多新鮮海產,下次再來一定要試試!
  • 招牌避風塘炒辣蟹
最鐘意食海鮮,成日聽避風塘炒辣蟹,終於搵到朋友一齊食❤️避風塘炒辣蟹:香辣麻辣味勁濃郁,够獲氣又惹味,蟹肉質彈牙,浸淫炸蒜香風味,一食停不了口。椒鹽特大瀨尿蝦: 椒鹽特大瀨尿蝦以鮮咸香脆為特點,瀨尿蝦肉質鮮甜,外酥内嫩,搭配椒鹽口味,口感香脆可口,再加上手臂甘大隻,啖啖肉豉椒炒青口: 配豉椒調味,口感鮮美,帶有豉椒的香味和微微的辣味。椒鹽九肚魚拼魷魚: 椒鹽九肚魚拼魷魚以鮮香酥脆炸到金黃色,九肚魚和魷魚搭配椒鹽味,口感香脆可口。招牌蟹油炒麵:口感鮮美,帶有螃蟹油的香味和麵質彈牙口感。回頭率高,值得再來👍
最鐘意食海鮮,成日聽避風塘炒辣蟹,終於搵到朋友一齊食❤️

招牌蟹油炒麵:口感鮮美,帶有螃蟹油的香味和麵質彈牙口感。

回頭率高,值得再來👍

2024-04-08 13 瀏覽
招牌避風塘炒辣蟹😍🦀餐廳主打招牌菜,絕對係必點菜式,用上大量炸蒜甘口焦香,香辣又惹味,讓人吃完蟹之後啜指回味,蟹拑手掌咁大,肉質結實鮮甜,朋友都非常喜歡而個味道,蟹肉鹹中帶香辣。椒鹽特大瀨尿蝦 未見過用咁大隻瀨尿蝦,成隻手板咁長,火喉控制得宜,蝦肉保持鮮嫩,鮮甜爽口,又爆膏,炸得好香脆,外面沾滿椒鹽,好咸香惹味,絕對係有驚喜。豉椒炒蜆大大碟好多蜆,食落完全冇沙,洗得乾淨,炒得真系好夠鑊氣,又唔會過左火喉,控制得宜,蜆肉索晒辣汁好惹味。招牌醉鮑魚冷盤既醉鮑魚一共有四隻,冇諗過咁重酒香味,勁入味,鮑魚煮得啱啱好,完全唔會太硬好有嚼勁。餐牌花多眼亂,樣樣都想叫,下次黎再試埋其他菜式。
招牌避風塘炒辣蟹😍🦀

豉椒炒蜆
大大碟好多蜆,食落完全冇沙,洗得乾淨,

招牌醉鮑魚

餐牌花多眼亂,樣樣都想叫,下次黎再試埋其他菜式。
2024-04-02 20 瀏覽
喜記避風塘辣蟹係一間位於灣仔嘅老字號餐廳,以招牌菜「避風塘炒辣蟹」聞名。喜記避風塘辣蟹嘅味道正宗,係當地食客同遊客嘅必到之地。喜記避風塘辣蟹嘅招牌菜「避風塘炒辣蟹(大蟹)」絕對係一道令人垂涎三尺嘅菜式。大隻新鮮蟹肉鮮嫩多汁,炒製得剛剛好,配上辣椒同香料嘅避風塘醬汁,味道香辣濃郁,真係令人回味無窮。除咗辣蟹,喜記避風塘辣蟹餐廳亦有其他精彩嘅菜式。「薑蔥美國生蠔煲」係一道必試嘅菜式。新鮮嘅美國生蠔煲製得恰到好處,蠔肉鮮嫩多汁,薑蔥嘅香味同蠔肉嘅鮮甜相襯,口感豐富。如果你鍾意海鮮,絕對要試下「辣酒煮海花螺」。新鮮嘅海花螺煮到剛剛熟,肉質鮮嫩,而辣酒醬汁更加增添嘅辣味同酒香,讓人回味無窮。另一道受歡迎嘅菜式係「豉椒炒蜆」。新鮮蜆肉炒得恰到好處,豉椒醬汁帶出蜆肉嘅鮮美,令人欲罷不能。下次都一定會再一次到訪

下次都一定會再一次到訪
2024-03-28 20 瀏覽
話說對上一次食辣蟹都已經成年前既事了🫣突然心血來潮想食炒辣蟹🤪 就捉左朋友陪我黎喜記止下癮😂 🔸招牌避風塘炒辣蟹 (大蟹 ) 炒完熱辣辣上枱 炒到金黃色賣相勁吸引😍蟹蓋好多蟹膏 蟹肉好鮮嫩👍🏻搭配濃郁香辣既避風塘炒醬 大大提升風味 非常惹味🩷 l🔸椒鹽特大瀨尿蝦 (手臂甘大)非常大隻,成隻手臂咁大隻真係好誇張😳瀨尿蝦肉質鮮嫩 外層既椒鹽炸得酥脆 增加左口感同層次感👍🏻搭配椒鹽調味 好惹味呀😍🔸椒鹽九肚魚拼魷魚炸得非常香脆 酥脆可口🤩九肚魚拼魷魚搭配埋椒鹽既鹹香和微辣 魷魚質感都非常彈牙 口感豐富👍🏻🔸清蒸海斑魚清蒸既方法保留左海斑魚既鮮美😍原汁原味咁呈現返出黎 海斑魚蒸得剛剛好唔會過熟👍🏻 魚肉仲好細嫩😍🔸薑蔥美國生蠔煲即叫即整既薑蔥美國生蠔煲生蠔肉質鮮嫩 融合埋薑蔥既香味 生蠔愛好者必食👍🏻真係好新鮮,下次會再黎試其他
話說對上一次食辣蟹都已經成年前既事了🫣
突然心血來潮想食炒辣蟹🤪 就捉左朋友陪我黎喜記止下癮😂

🔸招牌避風塘炒辣蟹 (大蟹 )
炒完熱辣辣上枱 炒到金黃色賣相勁吸引😍
蟹蓋好多蟹膏 蟹肉好鮮嫩👍🏻
搭配濃郁香辣既避風塘炒醬
大大提升風味 非常惹味🩷 l

🔸椒鹽特大瀨尿蝦 (手臂甘大)
非常大隻,成隻手臂咁大隻
真係好誇張😳

海斑魚蒸得剛剛好唔會過熟👍🏻 魚肉仲好細嫩😍

🔸薑蔥美國生蠔煲
即叫即整既薑蔥美國生蠔煲
生蠔肉質鮮嫩 融合埋薑蔥既香味 生蠔愛好者必食👍🏻

真係好新鮮,下次會再黎試其他

2024-03-27 18 瀏覽
今日又跟鐘意食蟹嘅識食朋友,黎到位於灣仔問月酒店對面嘅喜記灣仔老店😋 再嘗佢哋嘅招牌避風塘炒辣蟹🥰 佢哋嘅招牌避風塘炒辣蟹,每次叫都唔會令人失望👍🥴 上枱時散發著超香嘅鮮味🤤 大蟹又肥美又飽滿🫶 食落既鮮而嫩,鹹香帶辣,超級惹味可口😚 果然係招牌菜✅ 再叫咗椒鹽特大瀨尿蝦同埋椒鹽九肚魚😈 瀨尿蝦手臂咁大隻😳 超足秤勁有誠意👍 兩款炸海鮮火喉控制得好好👍 油香而不膩❤️ 食落外脆內嫩,好正👍朋友特登㨂咗個黃金蝦🍤 鹹蛋黃香好濃好入味🤤 送飯真係啱曬❤️ 最後我都係忍唔住🥴 㨂埋自己最鐘意食嘅蒸魚🤭 我地叫咗尾清蒸海斑魚🐟 蒸魚時間調控得好好👍 魚肉又滑又嫩,離骨剛剛好👍 加埋秘製豉油汁😋 真係好出色🤭

2024-03-22 29 瀏覽
💁🏻‍♀惹味海鮮大餐▫ 招牌喜記避風塘炒辣蟹🦀👉🏻 調味同辣度都控制得啱啱好又唔會過鹹,蟹肉鮮嫩多汁⭐⭐⭐⭐⭐️.▫ 蜜汁叉燒👉🏻叉燒半肥瘦肉厚彈牙,索滿哂蜜汁,汁多味濃好香口😋⭐⭐⭐⭐.▫ 豉椒炒蜆👉🏻 蜆肉而且鑊氣十足,隻隻都勁肥美!豉椒醬汁好惹味⭐⭐⭐⭐⭐.▫ 椒鹽大濑尿蝦(爆膏)👉🏻 濑尿蝦肉超厚實,食落爽口彈牙,同埋真係好多膏🤤⭐⭐⭐⭐⭐.▫枝足羊腩煲👉🏻 羊腩煲非常足料,羊肉肥瘦適中唔會過分軟腍,肉質細嫩😍配料有韭菜、枝竹等,湯底嘅腐乳味濃,咁啱呢排又凍返,食完好暖胃☃️⭐⭐⭐⭐整體食物同服務都幾好 下次再戰!
💁🏻‍♀惹味海鮮大餐

▫ 招牌喜記避風塘炒辣蟹🦀
👉🏻 調味同辣度都控制得啱啱好又唔會過鹹,蟹肉鮮嫩多汁

⭐⭐⭐⭐⭐️
▫ 蜜汁叉燒
👉🏻叉燒半肥瘦肉厚彈牙,索滿哂蜜汁,汁多味濃好香口😋

⭐⭐⭐⭐
▫ 豉椒炒蜆
👉🏻 蜆肉而且鑊氣十足,隻隻都勁肥美!豉椒醬汁好惹味

⭐⭐⭐⭐⭐
▫ 椒鹽大濑尿蝦(爆膏)
👉🏻 濑尿蝦肉超厚實,食落爽口彈牙,同埋真係好多膏🤤

⭐⭐⭐⭐⭐
▫枝足羊腩煲

⭐⭐⭐⭐

整體食物同服務都幾好 下次再戰!

2024-03-18 17 瀏覽
天氣凍咗想食返啲嘢暖暖身,朋友提起灣仔有間老字號係《喜記避風塘炒辣蟹》,佢話好多local同遊客去,成日都會full曬。難得去到梗係食豪啲,叫咗佢哋嘅招牌菜避風塘炒辣蟹同椒鹽特大瀨尿蝦!首先講下個避風塘炒辣蟹先,隻蟹超大隻,啲配料炸到金黃色,望落好開胃,再連埋蟹炒成一大碟。蟹肉嘅肉質鮮甜香嫩,夠鑊氣之餘又入味,配埋炸蒜一齊食,啲香味出曬嚟,真係超滿足。油鹽水煮蜆鮮甜得嚟冇沙,就咁用油鹽水煮,簡單得嚟又唔會太濃味,蓋曬蜆嘅鮮味。最正嘅係粉絲將所有鮮味吸曬,十分之鮮甜!蔥油炒蟹超多蟹膏,蟹黃又實淨,仲啖啖都係肉,加上蔥蒜嘅香味真係回味無窮~瀨尿蝦勁大隻,啲蝦肉結實、彈牙之餘,椒鹽同蔥嘅調味啱啱好,肉又超入味,而且仲爆多膏!至於酥炸生蠔外面脆漿鬆脆,而入面嘅蠔熱辣辣,好肥美,又鮮又juicy。全部都好新鮮,下次再黎試其他野

全部都好新鮮,下次再黎試其他野

【已回訪多次,味道依然】 最近吃炒蟹吃上癮,再與友人尋訪。還是選擇另一喜記,灣仔正宗避風塘炒辣蟹!環境依舊寬落,富有中式風情,平日晚上都不少人光顧,可見多年的招牌不易打倒 必點的是招牌避風塘炒辣蟹(大蟹),最令我懷念的是當中的料頭,惹味非常。蟹的鮮味、鑊氣火候,都拿捏得十分精準。 今次又點了椒鹽特大瀨尿蝦,份量十足,真的有手臂般大!椒鹽九肚魚拼白飯魚,炸得很香脆。豉椒炒蜆,粒粒肥美,很鮮甜,而且沒有沙!果皮蒸泥鯭,不腥,調味剛好。這頓十分滿意! 喜記避風塘炒辣蟹 (謝斐道) (灣仔)灣仔謝斐道379-389號特麗樓地下1-4號舖
【已回訪多次,味道依然】

喜記避風塘炒辣蟹 (謝斐道) (灣仔)
灣仔謝斐道379-389號特麗樓地下1-4號舖

2024-03-12 21 瀏覽
呢日同老婆行經灣仔,又忍唔住去喜記食番餐。然後裝修古色古香,很多食嘢坐得好舒服,氣氛一流。招牌避風塘炒辣蟹(特大蟹):這道招牌避風塘炒辣蟹以其特大的蟹肉而聞名。蟹肉鮮嫩多汁,搭配避風塘獨特的煮法,帶來濃郁的香辣和蒜味,但仍能保持蟹肉的鮮味和口感,讓人回味無窮。椒鹽特大瀨尿蝦(爆糕):特大的瀨尿蝦經過炸製後,外層酥脆,內部鮮嫩多汁。椒鹽的調味使得這道菜的有風味。一拆開,d糕爆哂出嚟,口感十足。辣蟹煮花螺:螺肉質鮮嫩彈牙,辣椒的辛辣與花螺的鮮甜相互襯托,帶來了一種獨特的滋味。油鹽水浸蜆:蜆肉鮮嫩可口,搭配清淡的油鹽水浸,突顯了蜆肉的原汁原味。這烹飪方式保留了蜆肉的鮮味,讓每一口都能品味到蜆肉的鮮甜。避風塘炒牛河:新鮮的牛肉和河粉經過炒製,保持了其鮮美的口感。避風塘的獨特調味使得這道菜的風味更加豐富,帶有一絲辣味和濃郁的香味。牛肉的嫩滑與河粉的彈牙相互襯托,讓每一口都令人愉悅。每次去呢度食完都好滿足,期待下一次再嚟大餐😋

招牌避風塘炒辣蟹(特大蟹):

椒鹽特大瀨尿蝦(爆糕):

辣蟹煮花螺:

油鹽水浸蜆:

避風塘炒牛河:

每次去呢度食完都好滿足,期待下一次再嚟大餐😋
2024-03-07 40 瀏覽
早幾日同一大班好友一齊聚舊😅想搵餐廳🍴而且大家都鍾意食炒蟹😌而我在openrice 搵到呢間性價比高中菜館一齊食晚飯🤩我們點仲有幾碟小菜🥰超豐富招牌避風塘炒辣蟹(特大蟹)這道菜以特大的蟹為主角🤡炒的方式使蟹肉保持了鮮嫩多汁的口感🥰辣味恰到好處,帶有一絲微辣的風味,讓人食指大動🥶蟹肉的鮮美和避風塘炒的獨特調味料相得益彰😬椒鹽特大瀨尿蝦(手臂甘大5隻)配上椒鹽調味,經過炸製後呈現出外脆內嫩的口感。瀨尿蝦的大小和鮮味都讓人驚艷,椒鹽的調味使得蝦肉更加鮮美,每一口都能夠品味到蝦肉的鮮甜🥳椒鹽九肚魚經過椒鹽炸製而成😊九肚魚的肉質鮮嫩多汁,外層酥脆,椒鹽的香氣和味道提升了整道菜的美味度清蒸海斑魚以清蒸的方式烹調,保留了魚肉的鮮嫩口感和原汁原味。海斑魚的肉質鮮美細嫩,蒸得剛剛好,吃起來口感非常順滑🤪美味辣雞煲以雞肉為主要食材,搭配各種香料和辣椒烹調而成。雞肉鮮嫩多汁,辣味和香料的結合使得菜品的風味更加豐富🥵豉椒炒蜆豉椒的味道帶有一絲辣味,與蜆的鮮甜相得益彰。這道菜的味道鮮美醇香,建議配白酒亦非常適合作為開胃菜🤡店內環境古色古香🤭以招牌菜「喜記避風塘炒辣蟹」聞名,為地道避風塘炒蟹的始祖。亦有多名藝人都

招牌避風塘炒辣蟹(特大蟹)
蟹肉的鮮美和避風塘炒的獨特調味料相得益彰😬
招牌避風塘炒 辣蟹(特大蟹)

椒鹽特大瀨尿蝦(手臂甘大5隻)
椒鹽特大瀨尿蝦 (手臂甘大5隻)

豉椒炒蜆

亦有多名藝人都曾經幫襯此店😑多年來受到各地遊客、本地人歡迎👏🏼故有名人飯堂之稱🥶值得推介🥶支持老字號店🤠

2024-02-24
招牌避風塘炒 辣蟹(特大蟹)
椒鹽特大瀨尿蝦 (手臂甘大5隻)
  • 避風塘炒辣蟹
2024-03-01 35 瀏覽
我和我的朋友來到灣仔,上網搜尋了一下中菜館,以辣蟹和海鮮聞名。最後決定去「喜記避風塘炒辣蟹 (灣仔老店)」,這家餐廳有獨特的風味,無論是食物款式、品質還是環境都非常特別😁餐廳充滿古老的氛圍,店內整潔有序,裝潢典雅,給人一種格調十足的感覺。座位寬敞舒適,氛圍輕鬆愉快😉招牌避風塘炒辣蟹餐廳的招牌菜之一,特大的辣蟹更是令我感到驚訝,辣蟹的外殼炸至金黃酥脆,充滿了香辣的誘人氣味。蟹肉鮮嫩多汁,配上辣椒、蒜末和其他香料的炒醬,每一口都帶來滿滿的濃郁風味😌椒鹽特大瀨尿蝦瀨尿蝦不僅肥美鮮嫩,而且以椒鹽炸製後,外皮酥脆,帶有微微的辣味和香氣,每一口都讓人感受到蝦肉的鮮甜,正啊😚椒鹽焗魷魚鮮嫩的魷魚以椒鹽調味並烤至金黃色,適合作為開胃菜,也是與朋友共享的絕佳選擇😎蒜蓉豆苗非常健康的菜式,豆苗搭配蒜蓉的香氣,又唔會太油,食左咁多肉當然都要加翻少少蔬菜😇潮州肉碎蠔仔粥粥的底部為濃郁的肉碎湯汁,湯汁中還有大量的蠔仔,讓整碗粥都帶有鮮甜的海鮮味道😊整體真係幾好食,之後有機會都會再幫襯✌🏻餐廳名稱:喜記避風塘炒辣蟹 (灣仔老店)餐廳地址:灣仔謝斐道379-389號特麗樓地下1-4號舖(問月酒店對面)電話:2893

椒鹽焗魷魚

蒜蓉豆苗

潮州肉碎蠔仔粥

整體真係幾好食,之後有機會都會再幫襯✌🏻

餐廳名稱:喜記避風塘炒辣蟹 (灣仔老店)
電話:28937565
營業時間:中午12:00-晚上12:00

#喜記避風塘炒辣蟹 #避風塘 #炒辣蟹 #喜記 #海鮮 #扇貝 #瀨尿蝦 #蜆 #波士頓龍蝦 #黃金蝦 #避風塘炒河 #沙拉骨 #生炒骨 #海鮮任食 #小菜任食 #蟹 #避風塘美食 #銅鑼灣 #灣仔 #週年慶 #晚市優惠 #海鮮餐廳 #醉飽魚 #國慶節 #避風塘粉絲蒸聖子 #美味鷄煲 #點單 #椒鹽九肚魚 #蒸泥鯭 #點單
2024-03-01
2024-03-01 76 瀏覽
呢日同老公行經灣仔,又忍唔住去喜記食炒蟹,呢度裝修古色古香,乾淨企理,每次用餐都好愉悅。招牌避風塘炒辣蟹(特大):這道招牌避風塘炒辣肉質豐滿而鮮嫩,炒蒜頭夠,又辣又香,給蟹肉增添了豐富的風味。每一口都能感受到辣椒和蟹肉的完美融合,讓人回味無窮。椒鹽九肚魚:九肚魚的肉質細嫩,椒鹽的調味則增添了微妙的風味。外層酥脆的椒鹽裹著嫩滑的九肚魚,口感豐富多樣。每一口都能品嚐到魚肉的鮮甜和椒鹽的香脆,非常美味。椒鹽特大瀨尿蝦:椒瀨尿蝦的爆羔程度讓人讚嘆,肉質鮮嫩多汁。椒鹽的鹹香和瀨尿蝦的鮮甜完美結合。瀨尿蝦外層炸至金黃酥脆,一開重爆哂羔,口感極為迷人。脆皮BB乳鴿:脆皮BB乳鴿是外層炸至金黃酥脆的皮,讓人垂涎欲滴。鴿肉的細嫩和皮脆的對比非常出色,每一口都能感受到這種絕妙的口感組合。每次食完喜記,都令我好回味!😋期待下次再嚟食過!

招牌避風塘炒辣蟹(特大):
這道招牌避風塘炒辣肉質豐滿而鮮嫩,

椒鹽九肚魚:

椒鹽特大瀨尿蝦:

脆皮BB乳鴿:

每次食完喜記,都令我好回味!😋
期待下次再嚟食過!
脆皮BB乳鴿
脆皮BB乳鴿
2024-02-28 30 瀏覽
最近想食中菜,搵一搵發現灣仔銅鑼灣呢一帶有間好出名嘅炒辣蟹餐廳😍餐廳古色古香,貼港明星到店食嘅相,證明係一間海鮮老店招牌避風塘炒辣蟹🦀梗係要試一試招牌菜,一上台香味十足,試落口就知有鑊氣,一定要試呀。蟹算大隻,而且蟹肉飽滿結實,配搭炸蒜食一流🤭,而且辣椒足夠的確稱得上做辣蟹~~~~椒鹽特大瀨尿蝦 估唔到特大瀨尿蝦真係好大隻😂配上咗椒鹽調味,味道非常之惹味,瀨尿蝦食得出非常之新鮮,有鮮甜既蝦味椒鹽魷魚拼白飯魚最鍾意一次過可以食兩種唔同嘅炸物。食物金黃酥脆,落左椒鹽更加有鹹香豉椒炒蜆炒蜆最驚食到沙,呢度處理食材唔錯,食唔到有沙👍🏻👍🏻份糧有一大碟,蜆肉都肥美飽滿喜記小炒王小炒王份量好多,蝦乾、魚乾、腰果等樣樣有齊,食落口感豐富同超有獲氣🫶🏻韭菜花入口嫩滑仲要冇渣先最正喜記避風塘炒辣蟹 (謝斐道) (灣仔)灣仔謝斐道379-389號特麗樓地下1-4號舖

招牌避風塘炒辣蟹🦀

椒鹽魷魚拼白飯魚

喜記小炒王

喜記避風塘炒辣蟹 (謝斐道) (灣仔)
灣仔謝斐道379-389號特麗樓地下1-4號舖