2021-11-06
本人最愛系美食,今次特意到來試食!我們一同三人,在門口等了五分鐘便可以入座。我點選了燒鵝/乳豬雙拼飯,我的家人點選了叉燒/燒腩雙拼飯,還有一個叉燒/燒鵝雙拼飯及加一個咸蛋,三個例湯,兩杯凍檸茶,一杯熱奶茶(茶走)。試食評讚如下,燒鵝鵝皮薄脆甘香,鵝油及鵝汁滴出,鵝肉鮮嫩入口多汁在口裡爆出鵝肉香味!比深井燒鵝還好,有水準嘅燒鵝!乳豬皮都脆肉嫩,可惜乳豬醬太少,叉燒好味有燶邊,昵度叉燒切方塊,外間切片,麥芽糖唔會太甜,燒腩皮脆,切方塊,點芥辣胖吃,美味一流,咸蛋切開無蛋油,唔夠靚,$10元一隻唔值太貴,下次可以不要!今天例湯木瓜南北杏煲豬骨,味道鮮甜,湯渣都幾多,啲湯師傅唔多,渴後唔會好頸渴,$五元一盅超值!水吧評分如下:凍檸茶茶贍夠燶,檸檬夠香有茶味,熱奶茶有驚喜,茶味夠燶,奶茶入口香滑,喜出望外!我並不是街坊,我相信我會再次光臨!
我並不是街坊,我相信我會再次光臨!