2017-11-29 442 瀏覽
第二次黎食,今次有人order食啲咩… 唔駛自己揀…今次七點前開飯,比較少人,又唔趕,留意到間店嘅裝飾,幾有活力…再到啲食物,海鮮真係好正,有海鮮拼盤,冰鎮大蝦,隻蝦燒完又甜又鮮… 時限美食,一口豚柳,入口鬆化,食多幾件都唔膩…講到燒肉,一口牛仔粒好有口感仙境純情豚及憤怒火牛仔,薄片肉得黎都有咬口… 可惜每枱限人數配食… 除左呢啲都有其他可以揀,都一樣好味…另類推介,雞泡魚干,超好味… 一定要試魚生拼盤,個賣相已經好吸引… 食落都好好味,三文魚有質感…追加我至愛嘅三文魚,希靈魚同螺片… 全部都夠厚…正…最後,炸物一定唔少得啦… 誠意推介魷魚鬚,炸雞腿粒… 真心的,下次可以再encore...
第二次黎食,今次有人order食啲咩… 唔駛自己揀…

時限美食,一口豚柳,入口鬆化,食多幾件都唔膩…
講到燒肉,一口牛仔粒好有口感

另類推介,雞泡魚干,超好味… 一定要試

魚生拼盤,個賣相已經好吸引… 食落都好好味,三文魚有質感…

追加我至愛嘅三文魚,希靈魚同螺片… 全部都夠厚…正…

最後,炸物一定唔少得啦… 誠意推介魷魚鬚,炸雞腿粒…

真心的,下次可以再encore...
2017-11-29 511 瀏覽
幫襯佐宮崎都很多年、這一年第一次去、另我非常失望!服務非常差:一入門口、看到女侍應黑口黑面、想坐的位置話已收枱、不能坐(才22:00),之後轉到其他枱! 但其後人多了點、又開回枱!食物超級一般(其實可說是難食)、壽司刺身、難食唔緊要、還要等很久!燒肉、貼錢買難受!總之就⋯無言、呢間放題可以話係小弟今年食過最難食的一次放題(真可惜、以往小弟很喜歡這裡、大不如前、希望老闆看到此comment ,會有所改進)
幫襯佐宮崎都很多年、這一年第一次去、另我非常失望!
2017-11-28 324 瀏覽
韓燒就食得多啦,試一試日式燒烤。哩間鋪好特別,有speech bubble, 結婚就睇得多speech bubble 啦,估唔到連食市都有曾經我都見過哩個摩天輪駕係裝食物,裝雜誌都係第1次見。哩到野食多到好誇張,唔止燒既,sushi, 刺身,熟身都有哩個烤雞腿粒好味到不得了一口豚柳係精選d刺身超生鮮主角出場啦!開始燒野啦海鮮拼盤三食牛大頭蝦豚肉憤怒牛 哩餐好滿足
韓燒就食得多啦,試一試日式燒烤。

曾經我都見過哩個摩天輪駕係裝食物,裝雜誌都係第1次見。

哩到野食多到好誇張,唔止燒既,sushi, 刺身,熟身都有

哩個烤雞腿粒好味到不得了

豚肉

憤怒牛

哩餐好滿足

2017-11-28
3 分鐘 (堂食)
紀念日
  • 冰鎮大頭蝦
2017-11-28 256 瀏覽
餐廳門口就已經有個心形既宮崎既logo叫左海鮮拼盤同刺身拼盤,職員送上時有啲驚喜,因為海鮮十分新鮮,而三文魚刺身十分肥美,甜蝦夠鮮貼,好滿足叫左一盤牡丹蝦刺身,想不到蝦肉夠鮮貼食完刺身同海鮮拼盤後,當然進入今晚既主菜,燒肉!叫左一客牛肉粒,辣汁牛肉,牛胸腹肉,牛肉脂肪均勻,燒完果時食起黎唔韌,爽口食得放題禁當然要叫炸物黎食下架啦,炸雞腿粒,雖然外貌不太美,但食上黎非常脆口,又夠juice,值得可以再叫黎食亦都叫埋一口餃子,吉列蠔食,平時食其他吉列蠔會有一陣腥味,但呢間唔會,反而有蠔既鮮味,值得一試.最後,食完禁多好野,梗係要食返啲甜品黎解喉,有雪糕,水果,反而雪糕唔多選擇,只提供兩種味道,若果可以提供多幾種味道會更加好.Overall,經過今晚之後,會再同朋友一齊再食過,因為可以令班朋友滿足離去,環境又舒適,職員態度好好,夠鐘之前都會再三提你幾時last order.

餐廳門口就已經有個心形既宮崎既logo

叫左一盤牡丹蝦刺身,想不到蝦肉夠鮮貼

Overall,經過今晚之後,會再同朋友一齊再食過
2017-11-28 224 瀏覽
哩間食店滿佈牛既主題。哩隻公仔好得意好窩心,等既途中仲有chair休息下,真係好唔錯由於太肚餓,即刻叫左刺身,上得好快一口豚柳每週限定,好鬆化。生日之星先得有送既牡丹蝦。好鮮味講咁耐,要燒肉啦哩隻蝦超超超超超大隻雞泡魚干好味到不得了,好少見食市有得食牛牛架海鮮拼盤賣單268,哩個價錢算好抵食。
2017-11-28
5 分鐘 (堂食)
生日
  • 憤怒火牛仔
我本來沒有openrice acc, 但為免其他人中伏, 一定要將我今日不愉快經歷講出黎, 絕不是打手!1. 服務非常差 0分!!!!!!!!!!!!!今日是為慶祝生日而訂位食燒肉放題, 一來到門口帶位就叫我前面坐住等, 語氣非常差, 亦只顧低著頭無眼神接觸地同你講, 前面坐丫! 之後等了一會一落去餐廳, 這裡不如其他放題餐廳, 同事不會帶你去你的座位, 指著條路同你講:轉右第一張枱! 去到座位, 枱面所有餐具都未擺, 爐亦未放網, 坐等了一會兒要舉手問先有人來擺位我坐的區域全晚只有一個同事負責, 人手不夠, 當我上加單時等了很久很久, 第一輪的食物(點了刺身及壽司) 對著空的爐等了足20分鐘才有, 而之後的食物亦非常的慢想叫人埋單, 舉手舉很久都沒有人回應, 最後要自己拿張信用卡到櫃枱埋單飲品方面由第一輪飲過一支"殘波"啤酒後, 雪櫃已經清空, 曾經主動問過同事會否再refill 而同事答應過"會", 經過一段長時間後直到我們走的時侯都是沒有添加, 非常失望2. 肉類太差劣 0分!!!並不是我對食物高要求, 而是這裡的食物質素真的很差, 牛肉類很難咬, 豚肉都一樣二人同行會送仙境純情

1. 服務非常差 0分!!!!!!!!!!!!!

我坐的區域全晚只有一個同事負責, 人手不夠, 當我上加單時等了很久很久, 第一輪的食物(點了刺身壽司) 對著空的爐等了足20分鐘才有, 而之後的食物亦非常的慢

2. 肉類太差劣 0分!!!

二人同行會送仙境純情豚, 無論餐牌還是以前來食過的客人都是底層是有乾冰做出氣體, 可是當食物放上來時竟沒有乾冰整出來的樣! (全晚的其他客人也一個都沒有乾冰效果), 只有一排豚肉掛在木架上, 連影相的意欲都沒有! 而這款只掛肉在木架明明是這間餐廳的特色, 亦等了超過一小時才送到

這天是慶祝正日生日, 真的好後悔選擇了這間所謂好評"多"的店
題外話/補充資料: 每位$288+10%, 埋單一共$600多, 我會叫其他朋友不要來!!! 完全不值!!另外我有於其他社交平台上post同樣內文, 並不是抄襲, 100%親身經歷
2017-11-25
生日
2017-11-19 349 瀏覽
朋友忽然想吃燒肉,要滿足這位食肉獸朋友實在不容易,想起之前來過宮崎日式燒肉店,質素和價錢都很合理,所以立刻相約收工後旺角等。款式跟之前一樣多,不過是次多了沖繩直送名物,有新驚喜真好!吃燒肉更能有刺身,這是我經常推介宮崎其中一個地方,刺身拼盤的三文魚、帶子、油甘魚、甜蝦也頗新鮮。特別推介限定配送既鯛魚刺身!原條直上,清淡有咬感,正!沖繩白豚腩肥瘦適中,值得一試,不過要小心火喉。這次的飲品種類也比上次多,這支酸酸的水果酒,酒味不算重,適個酒量淺的我。最後每次來到都會狂吃芝士年糕,實在太好味了!

款式跟之前一樣多,不過是次多了沖繩直送名物,有新驚喜真好!

特別推介限定配送既鯛魚刺身!原條直上,清淡有咬感,正!

沖繩白豚腩肥瘦適中,值得一試,不過要小心火喉。

最後每次來到都會狂吃芝士年糕,實在太好味了!
2017-11-15 275 瀏覽
想試下荒島求生貝爾旣美味大餐就黎呢間野試下 所有野都係差到不得了 冇要求都頂唔順 先黎大頭蝦 蝦已經擺左好耐唔新鲜 刺身比爭鲜還要差 D牛同豬都係普通街市貨 飲品種類唔多最後放棄………………
最後放棄………………
2017-11-15 245 瀏覽
去旺角,唔係食燒肉放題就係食SHAUB SHAUB。今次再黎食宮崎。睇個飛仔,多咗沖繩美食喎,又無加到錢,都幾抵!每兩位可以揀一款,唔係豬、就係牛,仲有得揀大海蝦。我哋今次就揀大大大海蝦,成隻手掌咁大架!肉質仲要好實淨,夠晒彈牙添!呢度既飲品好多款可以揀,梗有一款啱你。印像中好似有成十款飲品咁多,有排你試!自助區,有生果、甜品同埋蔬菜隨便拎。沖繩美食,有呢幾款,主力推介豬肉同埋腸類,都好特別架!呢度既牛肉質素都好高,無論係牛肋骨、牛柳粒,都夠晒嫩滑同埋牛味濃郁。除咗肉類,都仲有海鮮類可以揀,就連多春魚、秋刀魚都有得燒!款式比一般地方多。另外,呢度既天婦羅都值得一讚,粉醬都夠晒薄脆,唔錯!

每兩位可以揀一款,唔係豬、就係牛,仲有得揀大海蝦。

我哋今次就揀大大大海蝦,成隻手掌咁大架!

肉質仲要好實淨,夠晒彈牙添!

自助區,有生果、甜品同埋蔬菜隨便拎。

沖繩美食,有呢幾款,主力推介豬肉同埋腸類,都好特別架!

另外,呢度既天婦羅都值得一讚,粉醬都夠晒薄脆,唔錯!
同老公同屋企人再黎宮崎食燒肉,原因係收到風,燒肉放題加添咗沖繩美食啊!仲要無貴過,無添加價錢,多咗好多款式食啊。原來生日有驚喜,各位生日既朋友,記得要黎開生日P啦~~因為有沖繩美食,所以就多咗啲沖繩既擺設,又幾可愛喎!最欣賞,係呢度既飲品款式有成近十款咁多,單係雪櫃都有四五個,想飲有氣、無氣或茶類既飲品,大把俾你揀。蔬菜方面,就係出面自己拎既,款式都大眾化。呢張,就係沖繩空運到港既食材,有沖繩豬肉、豬肉白腸等等不同食材。一次過試勻晒佢先~~每兩位朋友黎,就可以揀一款的上圖牛、豬或大蝦兩隻。我哋揀咗呢個火焰牛同埋仙境豬!XDDD本身火焰牛都有調過味,不會過重味,而又食牛的鮮味。呢度既刺身款式都好高質,肥美的三文魚腩,仲有大大粒厚切的帶子。當然仲有甜蝦、吞拿魚等等啦。每一款都好好食,夠晒大件肥美。人多,不妨加錢要一條金鎗魚刺身。原條上,而且新鮮薄切,清淡得黎食落有著甘香清甜。呢一碟,就係沖繩空運到港的。推介要食沖繩的豬腩豬肉哦,肥瘦適中,而且食起上黎夠晒爽口。而白豬肉腸,也是推介之選。呢度既牛,更是質素不俗,無論係牛舌、牛柳都是牛味十足。食肉食滯咗,就一定要食返啲菠蘿,消消滯先~烤菠蘿就最

原來生日有驚喜,各位生日既朋友,記得要黎開生日P啦~~

因為有沖繩美食,所以就多咗啲沖繩既擺設,又幾可愛喎!

蔬菜方面,就係出面自己拎既,款式都大眾化。

本身火焰牛都有調過味,不會過重味,而又食牛的鮮味。

呢一碟,就係沖繩空運到港的。

推介要食沖繩的豬腩豬肉哦,肥瘦適中,而且食起上黎夠晒爽口。

而白豬肉腸,也是推介之選。

呢度既牛,更是質素不俗,無論係牛舌、牛柳都是牛味十足。

食肉食滯咗,就一定要食返啲菠蘿,消消滯先~

烤菠蘿就最正,厚切又鮮甜!
2017-11-14 157 瀏覽
這間餐廳可是我與友人逛街時偶然發現的小確幸,所以不得不寫下此小食評。之前都曾經經過這間鋪的,但因為在下是一名食肉獸且對牛肉有一份執著,不但食材、用料、醬汁配合要講究,料理技術的相配合才算最好的perfect match。所以已經很少寫食評,但這間店不得不讚👍這間店招牌主打宮崎牛,對喜愛食牛肉的人來說這名字應該不陌生。這間店的宮崎牛肉,由一上枱時就已經可以見到牛肉色澤不錯,油花與肉質分佈平均👍,所以我已經打消了憂慮。加上這間店是要自己下手燒肉所以更加滿心歡喜😊(鄙人對自己的下廚手藝都有些信心,曾做過燒肉餐廳)當一放進口裏時,肉質確實是嫩滑的口感,確實與之前食過的宮崎牛一樣,另外更發現原來3成熟口感與肉味更為出眾👍(第一口是5成熟),普通不加上鹽也已經十分滿意。其次這間店的汁燒牛肉也不錯👍,雖然博切很像肥牛,但醬汁的配搭很好,只是稍嫌味道太濃有些少蓋過牛肉的味道,綜合來說是很好了。另外原來刺身都有驚喜,本人對於在燒肉店或放題的地方下食刺身或壽司類別,是有些抗拒的,因為本身對於在這類別下的地方的刺身或壽司的品質存有疑慮。但友人極力推薦下試了一口發現,沒有市面上的雪味,顯得食材的處理得宜👍,且

另外原來刺身都有驚喜,本人對於在燒肉店或放題的地方下食刺身壽司類別,是有些抗拒的,因為本身對於在這類別下的地方的刺身壽司的品質存有疑慮。但友人極力推薦下試了一口發現,沒有市面上的雪味,顯得食材的處理得宜👍,且最重要點菜不久後,便已經先上刺身值得一讚。

總體而言,我覺得這間店給我一種久違的感覺,及煥然一新的感受,確實會令人更期待下一次光顧,今次的唯一遺憾是餐牌選擇太多,有些花多眼亂,胃的容量太小😭
  • 八色燒肉
  • 刺身
2017-11-13 145 瀏覽
今天和朋友在旺角逛街,突然看到一間吃燒肉放題的地方,那我們便自然進了去。當我們坐下後,當然首先去拿飲料喝,我們很驚奇地發現有很多不一樣款式的啤酒和汽水飲品,喜歡喝啤酒的人士有福了,真的有很多不同款式的啤酒之後我就叫了個套餐和兩份刺身,刺身不用10分鐘便去到桌上,我真的是第一次在放題看到三文魚有這麼大件和肥美,其他食物也不錯。之後食左一半後便來了第二份刺身之後燒肉等等也陸續來到燒肉來到後我們馬上燒來試試看,發現食物不比專門吃燒肉的地方差,所以我們很快做吃完了全部。最後我們都吃飽了做去拿甜品。這蛋糕會有點膩,但真的滿好吃,喜歡吃這類型的人真的要試試看。那最後我們當然結賬,發現價錢在旺角區的放題差不多,也不算很貴,所以這一間真的值得去試。

之後我就叫了個套餐和兩份刺身刺身不用10分鐘便去到桌上,我真的是第一次在放題看到三文魚有這麼大件和肥美,其他食物也不錯。
之後食左一半後便來了第二份刺身
之後燒肉等等也陸續來到

最後我們都吃飽了做去拿甜品

2017-11-01
10 分鐘 (堂食)
2017-11-13 242 瀏覽
每次行去朗豪坊都會經過呢間舖,但本人對燒肉興趣不大,所以就無試過今次係朋友話想食,佢之前已經食過兩次,話,咁就試下佢上菜速度幾快,一坐低就有得食,先有限定配送既鯛魚刺身個人比較喜愛清淡口感既魚刺身,呢一個就正中下懷...唔會太油膩...又無雪味跟住就有大蝦,都係送既,有膏肉又夠厚實宮崎出名食牛,點都要點嚟試下...不過不失...牛小扒最好食,夠多雪花,唔會韌刺身刺身刺身帶子同三文魚腩好正,帶子鮮味夠,三文魚腩有油份但不是十分重,啱晒我口味值得一提嘅係呢度好貼心,魚柳會用錫紙包好,係包得好好,邊口位摺三層,鎖住啲魚汁之餘,又唔會整散舊魚平日真係好少食燒肉,始終本人唔係"食肉獸",又唔想食得太濟呢度有好多選擇,想食肉又得,食海鮮又得,食菜又得

今次係朋友話想食,佢之前已經食過兩次,話
,咁就試下佢

上菜速度幾快,一坐低就有得食,先有限定配送既鯛魚刺身
鯛魚刺身

跟住就有大蝦,都係送既,有膏
肉又夠厚實
大蝦

牛肉拼盤

刺身

值得一提嘅係呢度好貼心,魚柳會用錫紙包好,係包得好好
,邊口位摺三層,鎖住啲魚汁之餘,又唔會整散舊魚

烤魚柳

平日真係好少食燒肉,始終本人唔係"食肉獸",又唔想食得太濟

呢度有好多選擇,想食肉又得,食海鮮又得,食菜又得
2017-11-09
5 分鐘 (堂食)
鯛魚刺身
大蝦
牛肉拼盤
烤魚柳
  • 冰鎮大頭蝦
  • 海鮮
2017-11-12 28328 瀏覽
跟同事聚餐,還是這款樣樣有的烤肉放題最不傷腦筋我提議這裡是因為之前來過質素和價錢都很合理我挺喜歡卡座烤肉我不太會醮醬款式一樣多~多了沖繩直送名物口渴衝了出去拿飲料咦?之前好像沒這麼多酒類呢!這個很特別...不過,還是先不要喝酒另一個櫃就有利賓立,綠茶之類的在外面有沙律生果跟芝士蛋糕不過芝士蛋糕真的要早點才能拿在我吃飽想吃甜點時只剩回Tiramisu坐回座位後發現來殘波是推廣物同事說在一般的日本餐廳殘波要70幾一支呢我立即試了,檸檬味點點酸酒味不算重我挺喜歡YAHO...刺身來了WOW...新鮮肥美到不得了三文魚也用上了魚腩我喜歡的帶子也是又厚又大油甘魚甜蝦也是水準作晚上還是不要打文...看得肚子也餓了這個我忘了是什麼魚刺身是送的,雖然比不上我早前吃的魴鮄不過也是鮮甜的,肉質偏爽口超大的HAHAHA...比筷子還要長膏多肉爽肉來了雪花紋,肥瘦適中一口牛粒,烤控制得好後肉汁都鎖好,肉味很濃火很足夠,所以烤時要小心火太大其他的小吃,芝士蟹籽也不錯這個紫麻糬波最特別,其他地方沒吃過紫薯一球,如果麻糬重一點就更Q彈龍脷柳我本人連BBQ都愛吃用錫紙包著烤不會痴爐又可以吃到烤脆了的肉..極棒
跟同事聚餐,還是這款樣樣有的烤肉放題最不傷腦筋
我提議這裡是因為之前來過質素和價錢都很合理

我挺喜歡卡座

烤肉我不太會醮醬

款式一樣多~

多了沖繩直送名物

口渴衝了出去拿飲料
咦?之前好像沒這麼多酒類呢!

這個很特別...不過,還是先不要喝酒

另一個櫃就有利賓立,綠茶之類的

在外面有沙律

生果跟芝士蛋糕
不過芝士蛋糕真的要早點才能拿
在我吃飽想吃甜點時只剩回Tiramisu

坐回座位後發現來殘波是推廣物
同事說在一般的日本餐廳殘波要70幾一支呢
我立即試了,檸檬味點點酸酒味不算重我挺喜歡

YAHO...刺身來了
WOW...新鮮肥美到不得了
三文魚也用上了魚腩
我喜歡的帶子也是又厚又大
油甘魚甜蝦也是水準作
晚上還是不要打文...看得肚子也餓了

這個我忘了是什麼魚刺身
是送的,雖然比不上我早前吃的魴鮄
不過也是鮮甜的,肉質偏爽口

超大的HAHAHA...比筷子還要長
膏多肉爽

肉來了

雪花紋,肥瘦適中

一口牛粒,烤控制得好後
肉汁都鎖好,肉味很濃

火很足夠,所以烤時要小心火太大

其他的小吃,芝士蟹籽也不錯

這個紫麻糬波最特別,其他地方沒吃過
紫薯一球,如果麻糬重一點就更Q彈

龍脷柳我本人連BBQ都愛吃
  • 牛舌
  • 龍脷柳
  • 紫薯麻糟波波
2017-11-11 156 瀏覽
7點幾去到已經OK FULL...今次坐卡位所以都幾舒適,可以輕鬆放到成台都係食物,而且張台仲有個mug比人放垃圾。牛肉係用隻「木牛」掛住,都幾搞鬼,重點係易夾d唔會一塊塊咁互相痴住。中途一度因為燒肉放左中間太猛火, 難得係職員咁忙都衝過來幫手,仲教我地點燒同話幫我地換個個爐,呢點抵讚!大蝦爽口啖啖肉,帶子都唔錯!野飲亦有好多選擇,連啤酒都有2款比你揀,不過略嫌前菜/ salad bar可以選擇既款式少左d,只能說果然係食肉獸天堂....雪糕每位只限一杯,有朱古力、香草同芒果,不過頭先都食到咁飽,其實一杯都窄窄地食得落了XD

7點幾去到已經OK FULL...

2017-11-07
  • 牛肉