2014-11-24
這間BBQ係正我屋企樓下, 之前有人話結業了, 過左一排又開番, 同一個名稱, 同一個地點, 我們有六個人, 五個先入去, 入去自己搵枱的, $110任食, 包一枝水及一枝飲料, 價錢貴左, 開爐費$30, 攞食品及用品, 佢有幾張紙, 其實都唔知邊張打邊張, 那個阿姐俾我地碟及叉, 仲有燒烤叉, 坐低左見隔離枱有廁紙同蜜糖, 出去再攞, 果個阿姐又猛係度講嘢, 又唔知講咩, 又話我地有人嚟左, 又話攞食品要用飛, 我地同一時間嚟, 係佢冇俾齊嘢之麻, 唔知係咪轉左老細, 因為攞嘢食唔係一盤盤放係度, 有人夾俾你, 而係放係個冰櫃度, 全部包好晒, 一PAT一PAT同埋一袋一袋的, 但係超細PAT及超細袋. 每PAT及每包只有三至四件, 好唔環保呀, 佢地話係驚D人會攞晒浪費, 咁樣難道不浪費嗎? 其實只係佢地未有食物牌照的一個借口來的啊.食物係統一由一間供應商送嚟的, 有晒標貼, 蕃薯要$1一隻, 粟米, 麭包, 茄子, 豆腐卜就話新張期間, 免費, 之前係免費供應的.D食物都好冰的, 但都好似之前咁, 好味, 黑椒牛丸好重牛味, 唔會好粉的, 墨魚丸入面係有墨魚粒的, 爽口, 雞亦
D食物都好冰的, 但都好似之前咁, 好味, 黑椒牛丸好重牛味, 唔會好粉的, 墨魚丸入面係有墨魚粒的, 爽口, 雞亦都好多種, 其實都唔知邊種打邊種, 不過都好味, 夠味, 雞全翼兩隻一PAT, 燒到金黃色都好好味, 又入味的. 其它的有牛扒, 豬扒, 魚蛋, 紅腸, 金沙骨等等.
牛扒都好淋身, 幾好味, 用嚟夾麵包一流, 茄子多汁, 加蜜糖食厚來好好味的, 豆卜燒到脆卜卜, 正呀, 粟米都好甜呀, 不過係蕃薯唔夠甜, 冇咩味的. 麵包都新鮮. 星期六的晚上都有好多人嚟BBQ呀.
希望真的改善一下那包裝佷物的問題.