2023-04-10
📍山 Yama銅鑼灣耀華街38號The Zing!15樓。。放復活節假就梗係要食好啲啦😋今次就去咗銅鑼灣呢間Omakase餐廳試下!餐廳裝潢用木系為主,別緻優雅!環境舒適!仲有個小露台望住跑馬地馬場!打卡一流呀🤭👍🏻最近除咗Omakase Menu外,係Lunch時間仲推出咗Set lunch,啱晒打工仔得一個鐘食飯時間都可以享受到美食😊🍣今次我就試左咗壽司12貫+1卷物 $728坐係Bar枱位置望住師傅整每一件壽司都係一種享受😊我嘅感覺就好似食緊「餓媽卡些」,同師父互相交流一下,講解一下製作手法。欣賞師傅好用心每件壽司都加上不同醬汁/配料,非常有心思,亦都喺呢度壽司嘅特色👍🏻餐廳會視乎當日食材去決定壽司嘅選擇,而員工都會好貼心問吓客人有冇乜嘢係唔食,而我嗰日就試左以下12款壽司加手卷!全部都好好食好新鮮!🔸真鯛🔹深海池魚🔸北海道甜蝦🔹帆立貝壽司 (加了柚子汁)🔸金目鯛壽司🔹鮫鰈 (加了梅醬)🔸銀鱈魚🔹鯖魚🔸吞拿魚赤身 (蔥花加芝麻)🔹三文魚子🔸海膽🔹大拖羅🍙松露北寄貝手卷🍧我自己個人非常欣賞依款自家製甜品士多啤梨大福拿破崙!員工仲好細心介紹兩種食法先食咗第一層士多啤梨大福,再食第二層
銅鑼灣耀華街38號The Zing!15樓
。
。
放復活節假就梗係要食好啲啦😋
今次就去咗銅鑼灣呢間Omakase餐廳試下!
餐廳裝潢用木系為主,別緻優雅!
環境舒適!仲有個小露台望住跑馬地馬場!打卡一流呀🤭👍🏻
🍣今次我就試左咗壽司12貫+1卷物 $728
坐係Bar枱位置望住師傅整每一件壽司都係一種享受😊
而我嗰日就試左以下12款壽司加手卷!全部都好好食好新鮮!
🔸真鯛
🔹深海池魚
🔸北海道甜蝦
🔹帆立貝壽司 (加了柚子汁)
🔸金目鯛壽司
🔹鮫鰈 (加了梅醬)
🔸銀鱈魚
🔹鯖魚
🔸吞拿魚赤身 (蔥花加芝麻)
🔹三文魚子
🔸海膽
🔹大拖羅
🍙松露北寄貝手卷
🍧我自己個人非常欣賞依款自家製甜品
士多啤梨大福拿破崙!
員工仲好細心介紹兩種食法
先食咗第一層士多啤梨大福,再食第二層拿破崙配椰子雪糕
一個甜品就做到兩種口感,非常滿意💜
為依餐午餐畫上一個完美句號🫶🏻