2021-02-10
而家放大假冇得去旅行,不過仍然可以食好西。今日係放大假既第一日,要食個靚扒開心下揾左大角咀*牛扒*。呢間初開時大排長龍,而家疫情關係,唔使點等位就食到。店子裝潢好有歐美風,磚牆,吧枱,感覺舒服點餐區在門外,先點餐後進內落單好簡單,先揀牛既部位,再揀份量,然後選要咩汁。如果轉餐,加25蚊就得,咁就有埋麵豉湯,汽水和飯,食到你撐破肚!揀左西冷牛扒,300g,洋蔥汁,跟餐。成份餐100蚊有抓,超抵食🤭😁300 g既牛扒都成吋厚,成塊石板咁長,份量超足要左三成熟,生熟度剛好,切開還是嫩粉紅,不會有太多血水滲出。不過店員話三成熟既牛扒,其實上桌時已經變左五成,因為個石板熱力影響。所以提返我要揀清楚👍👍塊西冷真係無得輸😍上枱時滋滋聲,表面微微煎香,內埋肉質還保持鮮嫩,緊緊地鎖住了肉汁,每口都是肉香肉汁👍醮埋佢地特製既柚子燒汁,更是錦上添花。枱面仲有其他調味料,黑糊椒粒都係唔錯既選擇,同牛扒好夾😋300g既牛扒+飯+湯+飲品,食晒真係好飽。不過都唔怕,而家變左提早食晚飯,大把時間比我消化,真係要多謝正苦羅🙄
店子裝潢好有歐美風,磚牆,吧枱,感覺舒服
點餐區在門外,先點餐後進內
300 g既牛扒都成吋厚,成塊石板咁長,份量超足
醮埋佢地特製既柚子燒汁,更是錦上添花。
枱面仲有其他調味料,黑糊椒粒都係唔錯既選擇,同牛扒好夾😋