2023-08-12 219 瀏覽
星期日去咗沙田幸匠燒,估唔到星期日都有午市套餐。而且價錢大眾化、高質服務質素,食物整體質素高,地方寬敞舒適。午市定食包括前菜、麵豉湯及蒸蛋。味道唔錯。鱈魚西京燒、味道普通、鱈魚唔夠滑。鰹魚沙律,鰹魚有少許燒過,魚味濃郁。配上柚子汁好refreshing,令人好開胃。松露魚籽雙色丼,松露唔多,但刺生新鮮。
食物整體質素高,地方寬敞舒適。

午市定食包括前菜、麵豉湯及蒸蛋。味道唔錯。
鱈魚西京燒、味道普通、鱈魚唔夠滑。
松露魚籽雙色丼,松露唔多,但刺生新鮮。

2023-08-10 118 瀏覽
放假去沙田市廣場買野順便食埋晚飯先走,之前一直見到呢間餐廳圍板裝修緊,留意左呢間好耐,今次過去終於開張,二話不說即刻揀食呢間!幸の晚宴 二人餐 $1088 由於之前有加入Foodie app會員,所以可以以優惠價 $688享用呢個餐,價錢平好多!呢個套餐好豐富,前菜、沙律、刺身、燒物、和食、御食、甜品,全部有齊哂。味醂魚干魚干即叫即烤,熱辣辣,而且好香燒魚干既味道。配啤酒一流,可惜我地想飲乳酸飲品多啲。巨峰提子乳酸 & 白桃乳酸2杯乳酸飲品呈現漸變顏色,顏色意外地好睇好襯,個人比較鍾意巨峰提子乳酸,味道較突出,而且吾系藥水味。脆炸白蝦白蝦炸得非常乾身,吾油膩,食落好脆口,帶點蝦香味。廚師沙律 - 蟹肉蕃茄沙律呢度既蟹籽好高質,咬落去粒粒卜卜聲,好有咬口。蟹肉夠多夠鮮味,配蕃茄同沙律菜食好fresh。刺身三品盛刺身三品有北海道帶子、甜蝦同金槍魚中拖羅。2片厚切帶子中間夾雜左檸檬,食落帶有檸檬清新既味道;甜蝦大隻又鮮甜;中拖羅食落油脂感飽滿,略嫌未完全解凍哂,有少少硬。串燒六品:極上牛舌芯串、黑豚肉、雞腿肉、雞翼、蘆筍、秋葵個人最喜歡極上牛舌芯串,內裡顏色粉嫩,食落肉質夠爽口。另外雞腿肉同

幸の晚宴 二人餐 $1088

巨峰提子乳酸 & 白桃乳酸

脆炸白蝦
白蝦炸得非常乾身,吾油膩,食落好脆口,帶點蝦香味。

廚師沙律 - 蟹肉蕃茄沙律

刺身三品盛

串燒六品:
極上牛舌芯串、黑豚肉、雞腿肉、雞翼、蘆筍、秋葵

個人最喜歡極上牛舌芯串,內裡顏色粉嫩,食落肉質夠爽口。另外雞腿肉同雞翼比起一般既重雞肉味,食得出系高質食材。

串燒既火喉控制得幾好,無用過多調味料,食到食材本身既原味道,另外仲有芥末籽醬同青檸提供。

清酒煮蜆
蜆肉肥美大隻,無沙,微微清酒味帶出蜆肉既鮮甜味,連成日怕蜆有沙既我都大讚!

明太子玉子燒
玉子燒同樣高質,玉子入面有芝士同明太子,口感軟滑,再配埋我喜歡既蟹籽,好好食。

鰻魚飯
蒲燒鰻魚肉質細嫩,蒲燒汁香濃,仲有啲蛋絲,配日本米飯,令成餐飯好完滿。

時令甜品 -和菓子
最後甜品都無馬虎,一上枱哇一聲,會吾會太靚!水果造型既和菓子,靚到吾捨得食。入面分別系紅豆餡同芋泥餡。

另外想讚揚一下餐廳職員,非常有禮貌,服務態度非常好,食完成餐飯見我杯茶凍左,會主動幫我換一杯新既熱茶,值得讚賞。

2023-08-10 132 瀏覽
餐廳位於沙田新城市廣場,環境採用日式設計,部分座位設有竹簾分隔,用餐更有私隱。食物方面,選擇困難症人士可選晚市2人套餐,套餐包含前菜、刺身、燒物、主食及甜品等共10款居酒屋菜式,既多樣化又豐富,另每位食客更附送當日開胃小食,性價比甚高😌🇯🇵幸の晚宴($1,088/ 2位;Foodie會員$688/ 2位).【先付】🥢味醂魚干 魚干烤得好香,蘸配沙律醬好惹味😋🥢脆炸白蝦白蝦金黃香脆且唔油膩,唧少少青檸汁,味道更顯清新😌【沙律】🥢幸 ・ 廚師沙律沙律菜新鮮,蕃茄色澤紅潤,與蟹肉、蟹籽及沙律醬拌勻同食,口感豐富又清新開胃😌【刺身】🥢時令刺身三品盛 分別有北海道帶子、甜蝦及金槍魚中拖羅,刺身亮麗有光澤,單憑賣相就知一定新鮮,質素亦令人滿意😌【燒物】🥢串燒六品 (每款 1 串)分別有鶏翼、雞腿肉、黑豚肉、極上牛舌芯串、秋葵及蘆筍,串燒即燒熱辣辣,並已適當調味,簡單唧少少青檸汁已好好食😋【和食】🥢清酒煮蜆 大蜆整齊排列成花狀,蜆肉尚算飽滿,入口軟嫩唔韌,食落有少少清酒香😌🥢明太子幸福玉子燒 厚厚玉子燒面層有沙律醬、蟹籽及紫菜絲,內裏有流心拉絲芝士,口感豐富實在,有幸福感覺😌【御食】🥢一口鰻魚飯鰻魚

【先付】
🥢味醂魚干
魚干烤得好香,蘸配沙律醬好惹味😋

🥢脆炸白蝦
白蝦金黃香脆且唔油膩,唧少少青檸汁,味道更顯清新😌

【沙律】
🥢幸 ・ 廚師沙律

刺身
🥢時令刺身三品盛

【燒物】
🥢串燒六品 (每款 1 串)

【和食】
🥢清酒煮蜆

🥢明太子幸福玉子燒

【御食】
🥢一口鰻魚飯
鰻魚肥美啖啖肉,甜甜地鰻魚汁配日本珍珠米,真係好好下飯😌

🥢迷你牛肉烏冬
烏冬煙靭彈牙,牛肉屬正常發揮,但相對鰻魚飯會顯得比較普通😌

【甘味】
🥢時令甜品
分別有香蕉及草莓味蛋糕,配吉士和菓子,整體味道唔會好甜😌

【飲物】
🥢精選啤酒($58/ 位)
🥢精選啤酒及清酒($88/ 位)
嗜酒人士可加配90分鐘啤酒及/或清酒放題,價錢都算幾抵😌
2023-08-10 71 瀏覽
餐廳地方算大!我哋當日坐既座位幾舒適,有私隱度👌🏻店員態度好☺️上菜快!好快有得食👏🏻果日每位客人都有免費燒蠔一隻!😍前菜2品味淋魚乾、脆炸白蝦,配飲品👌🏻一邊傾計一邊食🤣幸•廚師沙律係仿蟹柳絲、蟹籽、蕃茄沙律!幾清新👌🏻時令刺身三品盛(北海道帶子, 甜蝦, 金槍魚中拖羅)刺身新鮮👍🏻拖羅特別高質!!🤤串燒六品(雞翼, 雞腿肉, 黑豚肉, 極上牛舌芯串, 秋葵, 露筍)最近特別鍾意食串燒!呢個串燒拼盤可以👌🏻清酒煮蜆一向鍾意食清酒煮蜆!👌🏻明太子幸福玉子燒朋友表示鍾意食玉子燒,我個人就一般🙈一口鰻魚飯 鰻魚幾好味👌🏻迷你牛肉烏冬清清地~時令甜品蛋糕幾好食!🤤啤酒 $58/位 90分鐘任飲‼️幸の晚宴$1088/2位(正價),Member $688/2位

果日每位客人都有免費燒蠔一隻!😍

前菜2品
味淋魚乾、脆炸白蝦,配飲品👌🏻一邊傾計一邊食🤣

幸•廚師沙律
係仿蟹柳絲、蟹籽、蕃茄沙律!幾清新👌🏻

時令刺身三品盛(北海道帶子, 甜蝦, 金槍魚中拖羅)
刺身新鮮👍🏻拖羅特別高質!!🤤

最近特別鍾意食串燒!呢個串燒拼盤可以👌🏻

一向鍾意食清酒煮蜆!👌🏻

明太子幸福玉子燒
朋友表示鍾意食玉子燒,我個人就一般🙈

鰻魚幾好味👌🏻
迷你牛肉烏冬
清清地~

蛋糕幾好食!🤤

啤酒 $58/位 90分鐘任飲‼️

2023-08-10 46 瀏覽
朋友話掛呢間餐廳!所以放假相約去食!服務態度幾好🥰幸の晚宴$1088/2位, Member $688/2位Member 價錢👌🏻抵食好多!Set的好處係唔洗諗食咩好😆有幾樣野食下,實夠飽👌🏻前菜小食,味淋魚乾+脆炸白蝦~幸•廚師沙律幾大碟,開胃之選!時令刺身三品盛(北海道帶子, 甜蝦, 金槍魚中拖羅)擺盤幾靚✨3樣刺身都鍾意食👌🏻串燒六品(雞翼, 雞腿肉, 黑豚肉, 極上牛舌芯串, 秋葵, 露筍)上菜速度好快😆串燒+啤酒🍻👏🏻啤酒 $58/位 90分鐘任飲‼️清酒煮蜆同明太子幸福玉子燒都ok主菜份量比想像中細🤣但成個set夠飽!👌🏻一口鰻魚飯 迷你牛肉烏冬時令甜品幾好食👌🏻

朋友話掛呢間餐廳!所以放假相約去食!

服務態度幾好🥰

幸の晚宴$1088/2位, Member $688/2位
Member 價錢👌🏻抵食好多!

Set的好處係唔洗諗食咩好😆
有幾樣野食下,實夠飽👌🏻

前菜小食,味淋魚乾+脆炸白蝦~

幸•廚師沙律
幾大碟,開胃之選!

時令刺身三品盛(北海道帶子, 甜蝦, 金槍魚中拖羅)
擺盤幾靚✨3樣刺身都鍾意食👌🏻

主菜份量比想像中細🤣但成個set夠飽!👌🏻

迷你牛肉烏冬

幾好食👌🏻
2023-08-07 103 瀏覽
同朋友去咗食日本嘢 叫咗二人餐服務好好 喺員工態度友善😊而且每次都好積極幫我哋裝水⭐幸の晚宴 原價$1088二位 FOODIE會員就$688套餐包前菜 串燒 刺身etc 當日仲送螺肉小食✨先付味醂魚干 脆炸白蝦魚干食落煙煙韌韌 而且帶啲甜味😋白蝦就幾香口 兩款小食用嚟配酒食就正🍻✨沙律三文魚籽 番茄 蟹肉 沙律菜 份量十足😆✨刺身北海道帶子 甜蝦 金槍魚中拖羅 夠新鮮👍🏼✨燒物雞翼 雞腰肉 黑豚肉 極上牛舌芯串 秋葵 蘆筍每款串燒各一 其中覺得牛舌芯最好 幾香濃同爽口😋其他都燒得幾香 食落唔會好乾 調味適中.✨和食清酒煮蜆 明太子幸福玉子燒蜆肉幾肥美 冇沙嘅 食落幾香清酒味🍶玉子燒切開係流心 食落有蛋香同鹹香味😋✨御食一口鰻魚飯 迷你牛肉烏冬鰻魚幾香 冇細骨🐟配紫菜 蛋絲同珍珠米飯烏冬煙韌彈牙 配牛肉同鰹魚湯底✨甘味時令甜品有瑞士卷同煙靭黑糖和菓子食完甜品仲有一杯熱茶解膩🍵
同朋友去咗食日本嘢 叫咗二人餐

✨甘味
時令甜品有瑞士卷同煙靭黑糖和菓子
食完甜品仲有一杯熱茶解膩🍵
2023-08-07 89 瀏覽
其實個人嚟講真係好鍾意食居酒屋因為可以一次過食到好多唔同種類嘅日本菜(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)今次就黎到沙田新城市廣場嘅幸匠·燒 @shiawasehk佢地最近推出咗一個好抵食嘅「幸の晚宴」連埋甜品10樣野 刺身串燒和食樣樣齊仲有得任飲果汁/汽水 性價比非常之高.ᐟ.ᐟ❝ 幸の晚宴 ❞ ‣ $𝟙𝟘𝟠𝟠ℙℙ❀ 味醂魚干 • 脆炸白蝦 • 幸廚師沙律前菜非常醒胃 尤其係加咗青檸汁嘅脆炸白蝦 好香脆得黎又清新沙律好大碟超多蟹肉 ❀ 時令刺身三品盛﹆北海道帶子、甜蝦♡、中拖羅♡❀ 串燒六品﹆雞翼、雞腿肉、黑豚肉、極上牛舌芯♡、秋葵♡、 蘆筍♡個人特別推薦牛舌芯 燒得好香炭火味之餘超級嫩(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)另外蔬菜類嘅秋葵同蘆筍調味都做得好好❀ 清酒煮蜆蜆大大隻冇沙之餘仲吸盡清酒嘅清甜香味熟度都恰到好處 好嫩滑完全唔會過老❀ 明太子幸福玉子燒♡最推介.ᐟ.ᐟ 明太子非常足料 啖啖都充滿蛋香同鹹香味仲有一切開就有流心芝士爆出黎食落真係同佢個名一樣幸福感滿滿❀ 一口鰻魚飯♡ • 迷你牛肉鳥冬主食可以每人揀1款 貪心嘅我地當然要試哂兩款啦烏冬非常煙韌彈牙同掛湯 鰹魚湯底亦都非常鮮味 至於鰻魚飯嘅鰻魚燒得非常香炭火味
其實個人嚟講真係好鍾意食居酒屋
今次就黎到沙田新城市廣場嘅幸匠·燒 @shiawasehk
佢地最近推出咗一個好抵食嘅「幸の晚宴」
連埋甜品10樣野 刺身串燒和食樣樣齊
仲有得任飲果汁/汽水 性價比非常之高.ᐟ.ᐟ

❝ 幸の晚宴 ❞ ‣ $𝟙𝟘𝟠𝟠ℙℙ
幸廚師沙律

❀ 味醂魚干 • 脆炸白蝦 • 幸廚師沙律
前菜非常醒胃 尤其係加咗青檸汁嘅脆炸白蝦 好香脆得黎又清新
沙律好大碟超多蟹肉

❀ 時令刺身三品盛
﹆北海道帶子、甜蝦♡、中拖羅♡

❀ 串燒六品
﹆雞翼、雞腿肉、黑豚肉、極上牛舌芯♡、秋葵♡、 蘆筍♡
個人特別推薦牛舌芯
燒得好香炭火味之餘超級嫩(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
另外蔬菜類嘅秋葵同蘆筍調味都做得好好

❀ 一口鰻魚飯♡ • 迷你牛肉鳥冬
主食可以每人揀1款 貪心嘅我地當然要試哂兩款啦
烏冬非常煙韌彈牙同掛湯 鰹魚湯底亦都非常鮮味
至於鰻魚飯嘅鰻魚燒得非常香炭火味同嫩滑
亦都無乜細骨 配珍珠米飯一齊食好唔錯ദ്ദി ˃ ᵕ ˂ )
幸廚師沙律
迷你牛肉鳥冬
2023-08-07 68 瀏覽
呢間日本菜餐廳主打串燒最近仲有會員2人套餐優惠一個優惠價已經可以試到多款食物服務非常好👍🏼主動收碟又不停加茶見到杯茶凍左仲會主動話換過一杯熱茶超貼心嘅服務 餐廳環境仲要好舒適做埋FOODIE會員$688/2位就食到真係性價比極高‼️✨幸の晚宴✨非會員$1,088/2位-先付-დ 味醂魚干烤過嘅魚干呈金黃色,一入口鹹香味道濃郁,帶有微微甜味,令人食指大動。魚肉經過腌製同埋風乾,質地韌而不柴。დ 脆炸白蝦白蝦嚟自北海道,外層炸至金黃色,咬落酥脆,配埋沙律醬點,好好食!-沙律-დ 幸 ・ 廚師沙律 沙律好大碟,配料有蟹柳絲、蟹籽及蕃茄,真係好豐富!混合左沙律🥗醬,特別惹味。沙律菜爽口鮮甜,好新鮮。-刺身-დ 時令刺身三品盛 三品包括咗有北海道帶子 、甜蝦同埋金槍魚中拖羅。每款都新鮮爽甜,中拖油脂感都好夠,無筋有入口即溶嘅口感。-燒物-დ 串燒六品 六品包括有鶏翼、雞腿肉、黑豚肉、極上牛舌芯串、秋葵同埋蘆筍各一串。-和食-დ 清酒煮蜆 蜆肉鮮嫩多汁,蜆肉經過煮熟後,保持住咗蜆本身嘅鮮味同埋嚼勁。搭配清酒煮,清酒嘅香氣滲入蜆肉之中,令蜆肉更加香濃。დ 明太子幸福玉子燒玉子燒口感豐富綿密,明太子醬味
呢間日本菜餐廳主打串燒

დ 串燒六品

-和食-
დ 清酒煮蜆

დ 明太子幸福玉子燒
玉子燒口感豐富綿密,明太子醬味道濃郁,帶有微辣同埋海鮮嘅鮮味。兩者融合一齊,帶比人獨特嘅味覺享受。

-御食-
დ 一口鰻魚飯
鰻魚肉質細嫩,經過燒烤後,外脆而內裡保持著鮮嫩嘅口感。咬落去,軟綿滑嫩嘅鰻魚肉會在口中融化,散發出獨特嘅香氣同鮮甜味道。

დ 迷你牛肉烏冬
烏冬質感既彈牙又滑溜,配有牛肉鋪係面層,簡單但好味。

-甘味-
დ 時令甜品
甜品係和菓子同埋朱古力蛋糕卷。

2023-08-03
2023-08-06 74 瀏覽
是晚來到高尚居酒屋「幸·匠燒」@shiawasehk ,位於沙田新城市廣場,餐廳主打供應日式串燒,亦有各款無論賣相定味道都非常吸引的料理,選擇很豐富呢!晚市現推出90分鐘無限暢飲優惠,只需要$58就可享用🍻精選啤酒放題!$88仲可以加飲清酒🤩🍶想品嚐各項日式料理可選擇「幸の晚宴」二人套餐($1088 / 會員$688)✨味醂魚干・脆炸白蝦好喜歡吃味醂魚干,燒得外香內軟。脆炸白蝦很香口,基本上兩款都是必備的佐酒小食幸・廚師沙律帶來清新的感覺,有新鮮沙律菜和鮮甜蟹棒及蟹籽北海道帶子・甜蝦・金搶魚中拖羅刺身嚴選的時令刺身三品盛,每款都鮮味十足,尤其愛中拖😍魚油香不錯,有入口即溶之感串燒六品餐廳主打的串燒當然不能錯過!二人餐的串燒拼盤有鶏翼・雞腿肉・黒豚肉・極上牛舌芯串・秋葵・蘆筍,基本上會點的都齊集了~特別要盛讚牛舌芯串,厚切的口感很好,肉質軟腍而軟滑👍🏻清酒煮蜆清酒香味出眾,蜆肉有爆汁感明太子幸福玉子燒很令人驚喜的軟綿綿玉子燒,有豐富的明太子內餡一口鳗魚飯・迷你牛肉烏冬名字令人感覺食物份量頗少,但其實各份量也是完整的一人份呢。鰻魚肉多汁厚實,不錯時令甜品是晚供應的是梅味菓子和香蕉味小卷蛋,

味醂魚干・脆炸白蝦

幸・廚師沙律
帶來清新的感覺,有新鮮沙律菜和鮮甜蟹棒及蟹籽

北海道帶子・甜蝦・金搶魚中拖羅刺身

清酒煮蜆
清酒香味出眾,蜆肉有爆汁感

明太子幸福玉子燒
很令人驚喜的軟綿綿玉子燒,有豐富的明太子內餡

一口鳗魚飯・迷你牛肉烏冬

一口鳗魚飯

時令甜品
是晚供應的是梅味菓子和香蕉味小卷蛋,吃過一輪豐富的盛宴,還能品嚐小甜品已很滿足

青蘋果味乳酸・白桃味乳酸
開胃解渴的無酒精飲料,大人小朋友都可享用
2023-08-02
一口鳗魚飯
2023-08-04 90 瀏覽
絕對係沙田區最高質素嘅日本餐廳!已經多次造訪,由最初食lunch發現佢哋處理魚生手勢好好,食材質素中上,侍應招呼亦係高級餐廳水準,已經有好好嘅印象。四月時同同樣鍾意食日本菜嘅屋企人選擇呢度,第一次食晚餐,再發現食物整體水準都非常高,服務細心週到。記得當晚係一位女侍應,佢對酒以及食材都好熟悉,我哋問好多問題都耐心地逐一應對,當晚即使餐廳好旺,侍應們仍然照顧週到,讓我們能夠儘情傾計和享受美食。此後一有飯聚我都介紹朋友一起來,朋友更說這裡服務比5星級酒店更勝一籌!食物方面,居酒屋形式嘅料理,大推原條鮮魚三食,金目雕半刺身半火炙,刺身鮮甜,火炙則帶出魚嘅油香,味覺大滿足!脆炸魚頭魚骨作助酒小食,一流,我哋仲嫌條魚太少骨,真係唔夠喉😂再嚟就係串燒,燒鳥燒牛燒野菜,由調味到燒嘅熟度都完全處理得非常好無得彈,要推介嘅太多:我最愛嘅牛舌,每次食都咁prefect!海鰻非常好味,選料好,皮燒到香脆而魚肉本身嘅水份又不會燒到乾哂仲仍然食到啖啖魚油,應該唔係咁容易吧!全賴師傅功夫了得,用心煮才有這種質素!其他還有燒雞翼,yummy😋免治雞肉捧超正,我趁其他人忙住飲酒嘅時候一個人食哂一支,沾上蛋嘅雞肉捧一流,
絕對係沙田區最高質素嘅日本餐廳!
再嚟就係串燒,燒鳥燒牛燒野菜,由調味到燒嘅熟度都完全處理得非常好無得彈,要推介嘅太多:我最愛嘅牛舌,每次食都咁prefect!海鰻非常好味,選料好,皮燒到香脆而魚肉本身嘅水份又不會燒到乾哂仲仍然食到啖啖魚油,應該唔係咁容易吧!全賴師傅功夫了得,用心煮才有這種質素!其他還有燒雞翼,yummy😋免治雞肉捧超正,我趁其他人忙住飲酒嘅時候一個人食哂一支,沾上蛋嘅雞肉捧一流,忘了問經理小姐係用咩蛋,深橙色嘅蛋皇加少少醬油,那種香味加埋雞捧,真係好回味,宜家一路寫一路吞口水🤤
好嘅食物梗係要配好嘅酒啦,佢哋wine list嘅清酒唔係大路,係由店家嚴選,甚至有與酒廠合作嘅自家清酒,我覺得都同食物好夾,試過幾款都非常啱口味,近兩個月仲要有$88任飲清酒啤酒90分鐘,絕對能盡興
2023-08-01
  • 白燒活鰻
  • 陸之盛
  • 鳥之盛
  • 免治雞肉棒
  • 特上刺身拼盤
  • 當日鮮魚推介
2023-07-28 131 瀏覽
喺廣州落返黎 就喺返火車線食✨雜錦刺身沙律 $128都幾多刺身👍 落左啲柚子汁好refreshing 仲有落左芥末有時食食下都幾辣🤣 不過係好味嘅 推薦👍✨壽司拉盤 (12貫)$288全部都好食 好新鮮😋 唯獨係帆立貝覺得個口感怪怪地 好似比平時爽✨蟹籽壽司2件 $38蟹籽脆卜卜👍😋✨燒三文魚松葉蟹 $158得四舊 不過個三文魚燒到好香油脂味 有入口即融嘅感覺😋👍✨燒日本蠔 呢個係送嘅🤩🤩🤩 一上菜已經好香牛油味 食落好肥美 好香蠔味 好食😋😋總括黎講味道都好好😋😋 服務又好好 一飲完啲水佢就會即刻斟味道❤️❤️❤️❤️💔抵食❤️❤️❤️💔服務❤️❤️❤️❤️💔環境❤️❤️❤️❤️💰晚餐人均~$340 (收+1)
喺廣州落返黎 就喺返火車線食

味道❤️❤️❤️❤️💔
抵食❤️❤️❤️💔
服務❤️❤️❤️❤️💔
環境❤️❤️❤️❤️

💰晚餐人均~$340 (收+1)

Nothing wrong with the food of the $761 discount set at all, actaully credits goods to the kitchen and chef! Good quality!BUT what REALLY NOT right was they kept reminding you, from the preordering of the set on Openrice.com to the moment you arrive and to the ordering of extra items (sake) and to we finally ask for the bill, that SERVICE charge has YET been included in the set. Ok we totally get it and it is absolutely reasonable on the service charge, but since they keep mentioning it, I was a

BUT what REALLY NOT right was they kept reminding you, from the preordering of the set on Openrice.com to the moment you arrive and to the ordering of extra items (sake) and to we finally ask for the bill, that SERVICE charge has YET been included in the set. Ok we totally get it and it is absolutely reasonable on the service charge, but since they keep mentioning it, I was actually expecting some "service" that would justify the costs. Then what happened, they were just in a hurry to serve the dishes despite we telling them nicely to control the pace as we wanted to enjoy our moments with food and sake we ordered... and whats more we were the ones who refilled and served the sake for ourselves...

Afterall we paid an extra $800+ for the sake, hence about $1500 per person for a luxury meal. I would sincerely advise them to reconsider whether them should offer any discount set just to ruin your own name in the end or to offer your customers valued services and enjoyment they have paid serious money for. Used to be a fan of the brand during Covid period but sorry this is a big disappointment.
2023-07-18 332 瀏覽
20230714⛅🔥Friday🌹🥵今日氣溫35°,答應朋友入沙田吃個午餐🚇真係比較少入沙田🕑原來由香港銅鑼灣去沙田只需需30分鐘👍🎊日本爐端燒居酒屋「幸*匠燒」2021年8月30日在沙田登陸,裝潢設計以日本鳥居、神社作主題。🪑見到朋友已經坐低佐,但係見到竹簾座位位置比較私隱,所以要求經理調位,經理見到我地有好要求,亦都很樂意幫助。📝我與朋友選擇兩份午市定食:🥗🥚🍵(1)附前菜、蒸蛋、御飯及味噌湯🐟🦐🦪(2)幸匠*海鮮丼 $258=刺身拼盤八款🐟🐟🐟(3)鱈魚西京燒 $188=鱈魚過熟,所以不夠滑溜
20230714⛅🔥Friday🌹
鱈魚西京燒
2023-07-14
前菜、蒸蛋、味噌湯
2023-07-02 451 瀏覽
📍幸匠燒 (新城市廣場) (沙田)沙田沙田正街18號新城市廣場一期6樓632號舖沙田新開幸匠燒,門口有鳥居⛩️裝飾,侍應帶我們坐的座位隱蔽,旁邊有竹簾,有私人空間,坐位寬敞。open rice 有優位,第二個餐半價。午餐包前菜、蒸蛋、味噌湯。🌸松露魚籽雙色丼$158帶子和甜蝦新鮮,各有四件,表面舖有松露。中間有魚籽和蟹籽和蟹柳絲,好好食🤤🌸黑豚生薑燒定食$148生薑汁撈飯好正,份糧多,有大量洋蔥🧅,正常發揮#沙田#shatin#新城市廣場#沙田美食#沙田美食#香港#hongkong#hkfood#hkfoodie#食好西#相機食先#手機食先#香港好去處#週末好去處#日式#串燒#定食#生薑燒#黑豚#松露#魚籽#刺身#午餐#lunch
📍幸匠燒 (新城市廣場) (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場一期6樓632號舖
松露魚籽雙色丼

午餐包前菜、蒸蛋、味噌湯。

🌸松露魚籽雙色丼$158
黑豚生薑燒定食

🌸黑豚生薑燒定食$148
生薑汁撈飯好正,份糧多,有大量洋蔥🧅,正常發揮

#沙田#shatin#新城市廣場
#香港好去處
#週末好去處
黑豚生薑燒定食
2023-06-16 444 瀏覽
同朋友慶祝生日,黎之前睇過大家嘅相片和評語,已經覺得好吸引了,環境私隱度高,每個間隔有垂簾,點左刺身,炒野菜,串燒等等基本上點嗰幾樣都好好食,好新鮮,送嘅燒蠔都唔馬虎,大隻又鮮味,其實價錢比我想像中平,係得幾個食品,如海膽,生鮮嘅魚刺身會高價少少,以後會經常黎😋😋😋😋
  • 清酒煮蜆
  • 特上刺身拼盤