香港人仲未有得飛日本(嗚嗚:’( 但有冇諗過喺香港都可以有媲美日本銀座級享受嘅高級料理❓❔呢度店內私隱度極高、環境清靜,食材配搭好新穎、新鮮,睇得出師傅嘅別出心裁🧑🏻‍🍳🫶🏻 識嘆開 鍾意食omakase嘅妳一定不容錯過❗️❕- 曇 KUMORU - ($1980)▪️前菜入面黑色嘅係海參,浸左係啲啫喱入面。啫喱味道微酸 令人非常開胃。海參口感有好多種,呢款屬於偏厚實 微煙韌。▪️岩手縣廣田灣生蠔配上生紫菜、酸汁。初嘗呢個品種嘅生蠔,單睇外貌已經夠晒飽滿肥美 令人心動💓 肉質口感爽脆 超鮮甜 微礦物味,但一啲都唔腥,同酸汁出奇地夾。▪️竹籤魚竹籤魚表皮用炭火烤過,可選擇配合薑蓉一起食用。竹籤魚入口即溶,魚味偏重。調味偏啖,我諗最主要都係想突出條魚本身嘅魚香。▪️白海膽香港人都鍾意食海膽,但白海膽應該比較少人食過🤪 較為厚身,味道比普通海膽更鮮甜更滑溜。紫菜好脆,舊飯細過舊海膽,一啖啪入口 呢種極之享受夫復何求🤤一個套餐實在有太多嘢食 未能盡錄,以上都係一啲我覺得最驚艷嘅items,俾大家參考吓❣️
- 曇 KUMORU - ($1980)
▪️前菜
▪️岩手縣廣田灣生蠔
▪️竹籤魚
▪️白海膽

2022-11-14 67 瀏覽
🌸晚市Omakase — 曇 $1980🌸#亮點1 象拔蚌、粒貝 配白鼓油個人本身唔太好貝類海產,但呢set令我眼前一亮😻 粒貝加入岩鹽、柚子皮同微量青檸汁,味道配合得好創新。口感超爽脆,超級鮮味,恰到好處既咸味👌🏻藍碟入面嘅象拔蚌又有另一番色彩,口感爽糯、鮮甜,加上白鼓油有助提升鮮味,白鼓油充滿大豆香味,不用擔心只是微咸。#亮點2 赤貝有別於平時食到嘅風味,鹹鮮味豐富,好似置身喺海洋入面咁😹 質感彈牙、爽脆、柔嫩帶咬口。#亮點3 銀鱈魚 配黑松露醬銀鱈魚經火炙過 做到入口即溶嘅口感,魚嘅油脂亦迫晒出嚟 超香魚脂🤤 火炙過嘅壽司世一☝🏻!#亮點4 喜知次 配柚子胡椒食得出魚脂特別肥厚,肉質更加細嫩美味,師傅仲話可以預防感冒,同埋促進身體吸收維生素E 長知識了~總括而言:我鍾意食Omakase係因為可以近距離感同師傅溝通,增長自己對食材嘅認識,呢度正正就做到呢個效果🙌🏻 師傅會等你食完先再上下一道菜,仲會逐樣介紹返,服務質素一流♥️
🌸晚市Omakase — 曇 $1980🌸
#亮點1 象拔蚌、粒貝 配白鼓油

#亮點2 赤貝

#亮點3 銀鱈魚 配黑松露醬

#亮點4 喜知次 配柚子胡椒

omakase必须列入香港生活必须体验项!香港的日料一直挺有名的,就和朋友一起约了这家湾仔的Omakase,考虑了性价比、食材、环境等等,给大家写写我的感受!首先这家价格比较合适,适合第一次想体验的学生姐妹,我们吃的套餐是680hkd💰,有12贯!除了12贯寿司之外,还会有前菜、茶碗蒸蛋、手卷、汤和甜点。真的能吃的饱饱的🤤其次这家店环境很好,服务也很好,是很安静很chill的环境,也很适合拍拍照,吃omakase当然要记录了,毕竟我只是月薪三千的穷鬼!!(开玩笑😝)肉质都很新鲜,肉眼都能看到肉闪闪发光的哈哈哈,从海鲜到牛肉、海胆、鱼籽、什么手握都能体验一次!ps.他家饭后甜点那个抹茶奶冻真的绝了,好吃到哭!📍Sushi Kei寿司惠@Sushi Kei壽司惠🏠谢斐道151-161号(🚉会展站或者湾仔站都可以)
ps.他家饭后甜点那个抹茶奶冻真的绝了,好吃到哭!
📍Sushi Kei寿司惠
@Sushi Kei壽司
🏠谢斐道151-161号(🚉会展站或者湾仔站都可以)
2022-11-12 79 瀏覽
lunch omakase 個優惠 超抵 有12款, 師傅發辦 👍👍 有咩吾食可以事前講好 一定食到好滿足,好享受 🤟🤟款款都係咁新鮮 , 同埋朋友一齊黎 享用啦👍👍沒推薦錯嫁 👍👍
lunch omakase 個優惠 超抵
有12款, 師傅發辦 👍👍 有咩吾食可以事前講好
一定食到好滿足,好享受 🤟🤟
款款都係咁新鮮 , 同埋朋友一齊黎 享用啦👍👍
沒推薦錯嫁 👍👍
2022-11-11 76 瀏覽
竹籤魚:表面塗上了白豉油 再加埋薑蓉,簡單的調味 足以吊起魚肉自身的鮮甜味,味道平衡感得很好。岩手縣廣田灣生蠔:賣相已經十級棒 蠔肉的飽滿度足以衝擊視覺,蠔味非常濃郁,配合生紫菜與酸汁同吃,增添了海洋的味道。平政:味道較其他魚類清甜,油份不會過膩,鮮味十足。白蝦:最喜歡白蝦軟糯的口感了,味道甘甘甜甜,集所有愛蝦之人追求的元素於一身。店舖的設計是以一係簡約木色調為主,環境十分舒適,雖然價錢偏高但食物質素絕對對得起價錢,食材新鮮,個人覺得無論你是入門級 還是高級玩㗎,都可以試吓這間Omakase 不會出錯!
平政:味道較其他魚類清甜,油份不會過膩,鮮味十足。

2022-11-10 58 瀏覽
近期真的很流行Omakase,以往會覺得十分奢侈,但現在一個月吃一次😂 因為個比較鍾意食魚 👇🏻所以很多推薦菜式都是魚類👇🏻沙蝶魚配酸汁🐟: 口感爽脆 很微妙的體驗😳 因為一般吃的魚類 肉質都是柔軟的,魚味中等 自身味道偏淡,需配上酸汁吊味,不用擔心只是微酸 能加強魚肉的鮮甜味。沖繩野生拖羅🐟: 野生拖羅就是與眾不同🤩 超級肥美,口感豐富,既有咬口亦入口即溶,不像一般吃到的 只吞了一口油進喉嚨。白海膽: 不清楚跟普通海膽有何分別🙈 視覺上它比較厚身,味道上亦更鮮甜回甘,感覺較適合做壽司 去緩和濃濃的海膽味。蝶魚魚邊🐟: 所有火爒過的魚邊都不會出錯,油脂驚人地豐富、肥美,而且用蒜味豉油醃製過 味道香濃,是一款比較重口的壽司。
一入到去就有一種高尚嘅感覺,裝修好傳統好日式,有熱茶、口罩袋、濕毛巾提供。當晚食嘅係曇$1980位,雖然價錢真係幾貴下,但非常飽肚、食物質素之高,返工咁辛苦 久唔久慰勞一下自己,個人覺得係很不錯嘅享受🍶🌸唔逐一介紹,直接講最印象深刻嘅幾款!沙蝶魚(配酸汁)👉🏻 村姑我未聽過嘅品種🙈 師傅介紹話佢屬於溫帶海水魚,口感常識起嚟比其他魚嚟微得更加有嚼勁 屬偏爽口類型,不過魚味就會較為淡身,因此需要酸汁汁吊味。鮟鱇魚肝(配魚子醬、鱈魚片)👉🏻 鮟鱇魚肝有海中肥鵝肝嘅美譽,質感軟淋 滑嫩細膩、入口即化,同脆卜卜嘅鱈魚片 形成強烈對比嘅口感,配埋鹹鹹地魚子醬一次過食,幾有趣嘅體驗😛銀鱈魚(配黑松露醬)👉🏻 其實我身為黑松露嘅狂熱分子,聞到咁香松露味 已經喺心目中幫佢加咗好多分💯 個人認為充滿油脂嘅銀鱈魚做壽司🍣 係一個好名字嘅決定,因為油脂滲晒落啲飯到,令到成件事好油潤 level up晒🆙
唔逐一介紹,直接講最印象深刻嘅幾款!
沙蝶魚(配酸汁)
鮟鱇魚肝(配魚子醬、鱈魚片)
銀鱈魚(配黑松露醬)
2022-11-08 54 瀏覽
超級正既 omakase , 無諗過 lunch 食既價錢可以咁抵 🤤 仲要有成 12 款 , 由師傅發板 但樣樣都好好食 , 好新鮮 好鮮美 好似去左日本咁 👍👍成個空間環境舒服 一定會叫埋其他朋友黎試 🤤
夜晚同同事去咗灣仔食onakase,餐廳入口有棵楓樹裝飾 好易認到,環境光猛企理,店員服務很棒 會不停幫你加茶👍🏻👍🏻 聽講呢度嘅料理係師承米芝蓮星級名廚,即刻超高expectation🤩🤩 不過要留意番 座位唔算好多,想食嘅務必要訂枱!以下為當晚🌟星級推介🌟[毛蟹]師傅會提醒你食用時將一邊嘅蟹膏拌入蟹肉同吃。毛蟹肉口感一梳梳,本身味道清甜,加埋蟹膏香濃嘅味道,配搭得剛剛好🙌🏻 毛蟹腳同樣鮮甜,海水鮮味較蟹肉重。[日本馬友 配橘子啫喱]見到一旁嘅綠色啫喱狀物體,竟然係橘子味嘅果凍🫢 食法為先食魚,再食啫喱。薄薄既魚皮燒得香脆,睇相都知好厚肉 肉質細膩。橘子啫喱味道酸酸甜甜的,助燒物解膩一絕😚[銀鱈魚 配黑松露醬]銀鱈魚其實平時屋企都食唔少,但佢呢度嘅選材同埋做法 令我體驗到前所未有嘅銀鱈魚質感🤤 表面應該微微火炙過,絕對可以用入口即溶嚟形容,超香油脂味呢🤟🏻[白海膽]白海膽比較厚身,而份量亦都挺澎湃的,味道比普通海膽更鮮甜味甘,勁、好、食!師傅話呢款因此較適合做壽司🍣
以下為當晚🌟星級推介🌟
[毛蟹]

[日本馬友 配橘子啫喱]

[銀鱈魚 配黑松露醬]

[白海膽]

2022-11-07 71 瀏覽
灣仔·「惠」澤|師承米芝蓮二星廚Sushi Kei, Runs By A Michelin-Starred Chef’s Apprentice『惠』、ミシュランで二ツ星の料理人の弟子店使用獨家頂級日本魚沼越光米及赤醋製作壽司米😋🐘食物:🍵茶碗蒸💖加入蟹肉、百合,高湯水份很足夠,質感嫩滑,味道帶少許回甘💕🍣 十二貫握り寿司💖北海道松川鰈:北海道的高級天然活鰈,(聽說) 奇怪的是在築地知名度較低,魚肉擁有漂亮的潔白色,質感帶韌勁,以岩鹽提鮮,味道清雅💕💖野生深海池魚:入口細緻爽口,微甜😋🐘💖鮮帆立貝:口感滑,味道純淨,配搭生紫菜,添加了一份海洋氣息💕💖秋刀魚:賣相吸引,配薑蔥同吃,肥美濃香💕💖網燒鰤魚:紋理美麗帶序,以網燒逼出魚油,再以柚子胡椒點綴,甜鹹交織💕💖海膽:鹽水海膽口感更實在,天然鮮甜,讚👍🏻💖野生吞拿魚:味道上可更酸香💕💖鯖魚:鯖魚沒有腥味,口感清爽,肉質細緻,加入白板昆布,更能提鮮💕💖鰈魚邊:炙燒過的鰈魚邊魚油四溢,可口甘香💕💖拖羅蓉卷:香滑不會錯💕🥣 汁物💖加入很多細蔥及長芋,不油膩易消化💕🍮 甜品💖抹茶奶凍:抹茶微苦回甘,配上幼滑奶香,一下子便輕鬆吃完💕🍵有驚喜~😋🐘@s
灣仔·「惠」澤|師承米芝蓮二星廚
『惠』、ミシュランで二ツ星の料理人の弟子店

使用獨家頂級日本魚沼越光米及赤醋製作壽司米😋🐘

食物:
🍵茶碗蒸

🍣 十二貫握り寿司

💖野生深海池魚:入口細緻爽口,微甜😋🐘

💖秋刀魚:賣相吸引,配薑蔥同吃,肥美濃香💕

💖海膽:鹽水海膽口感更實在,天然鮮甜,讚👍🏻

💖野生吞拿魚:味道上可更酸香💕

💖鰈魚邊:炙燒過的鰈魚邊魚油四溢,可口甘香💕

💖拖羅蓉卷:香滑不會錯💕

🥣 汁物
💖加入很多細蔥及長芋,不油膩易消化💕

🍮 甜品
💖抹茶奶凍:抹茶微苦回甘,配上幼滑奶香,一下子便輕鬆吃完💕
🍵有驚喜~😋🐘

@sushikeihk_omakase
📍 惠 (灣仔)
灣仔謝斐道151-161號金聲大廈地舖

💕午市Lunch Omakase $680 Set 勁底

(( 午市用餐時間為75分鐘 ))

#omakase #omakasehk #sashimi #sushi #fish
#日本料理 #廚師發辦 #壽司
#刺身 #寿司 #すし #鮨 #ウニ #雲丹
#灣仔 #灣仔美食
2022-11-07 54 瀏覽
Omeakase就係由師傅發板,就係佢整咩你食咩~當然可以有啲特別要求啦!!而客人仲可以坐係度睇住師傅整食物!每件壽司都可以feel到師傅嘅用心製作今次就唔詳細講哂所有食物啦只會重點講我最鐘意嘅❤️第一,係沙蝶魚配酸汁,沙蝶魚真係好少聽到👂佢嘅口感係爽脆而魚味唔係好重,個人覺得係中間🥰配上酸汁令魚更加甜❣️第二,都係平時比較少食嘅白蝦🦐呢種係甜嘅而口感係偏軟身第三,係我最愛嘅海膽就係帆立貝天婦羅加海膽‼️面頭有啲竹炭鹽,而最特別嘅係海膽係涷而帆立貝係天婦涷所以係一冷一熱令口感好豐富😚而海膽好新鮮係入口即溶❗️天婦羅都炸得脆😍

第二,都係平時比較少食嘅白蝦🦐呢種係甜嘅而口感係偏軟身

2022-11-07 62 瀏覽
忙裡偷閒食番個先sushi kei 真係5錯選擇😊😊lunch 75分鐘用餐時間上菜快靚正由港、日兩地擔任廚師超過21年、師承北海道米芝蓮二星廚師五十嵐信幸 (Sushizen すし善) 的峻師傅主理🍣🍣店舖設計風格簡約,有一份日本風情🍶🍣 十二貫握り寿司每一道師傅都用心製作,食材新鮮,尤其野生吞拿魚sushi so happy 抹茶奶凍-抹茶回甘,奶凍微甜幼滑啱哂健康成個餐都夠哂飽5夠可以叫師傅再整其他野食
忙裡偷閒食番個[我媽家姐]先
sushi kei 真係5錯選擇😊😊
lunch 75分鐘用餐時間上菜快靚正
店舖設計風格簡約,有一份日本風情🍶
🍣 十二貫握り寿司
抹茶奶凍-抹茶回甘,奶凍微甜幼滑啱哂健康
成個餐都夠哂飽5夠可以叫師傅再整其他野食
2022-11-06 44 瀏覽
L小姐係灣仔返工平時都食得比較求其最近一於帶佢試下附近一間頗有名氣的Omakase$700就可以食到12貫壽司加手捲前菜甜品湯!順便一解思鄉之情🤣事關我地下禮拜就會出發去日本😝提前為個胃熱定身是常識吧!💘💘💘快人快語💘💘💘 *️⃣由港、日兩地擔任廚師超過21年,師承北海道米芝蓮二星廚師五十嵐信幸(Sushizen すし善)的峻師傅主理。店家在日本當地亦有買手在魚市場競標,帶來不時不食的直送稀有食材,然後製作一道又一道精緻料理,此外店內使用獨家頂級日本魚沼越光米及赤醋製作壽司米,更能發揮食材的真味。💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘 1️⃣午市Omakase(12貫)💲680💭前菜是松葉蟹肉燉蛋,十分有誠意💭蟹味好香,而且個芡都夠濃💭然後就開始食壽司😍😍😍😍💭第一件係金目鯛,用上柚子皮及些少豉油調味💭金目鯛肉質份肥美,用柚子剛好可以釣出鮮味💭第二件則是鹿兒島產野生深海池魚😋💭肉質爽彈厚實,靠近睇會見到脂肪紋路,真係好肥💭赤醋飯味較淡,反而更能突出魚肉濃郁的鮮味💭第三道則是帆立貝加生紫菜🤤💭帆立貝新鮮與否其實食落口之後睇下💭感唔感受到一絲絲既貝肉口感就知💭當日呢貫帆立貝係絕對新鮮😍😍💭然後就係赤貝壽司,

L小姐係灣仔返工平時都食得比較求其
最近一於帶佢試下附近一間頗有名氣的Omakase
$700就可以食到12貫壽司加手捲前菜甜品湯!
順便一解思鄉之情🤣

事關我地下禮拜就會出發去日本😝
提前為個胃熱定身是常識吧!

💘💘💘快人快語💘💘💘

💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘

1️⃣午市Omakase(12貫)💲680
💭前菜是松葉蟹肉燉蛋,十分有誠意
💭蟹味好香,而且個芡都夠濃
💭然後就開始食壽司😍😍😍😍
💭第一件係金目鯛,用上柚子皮及些少豉油調味
💭金目鯛肉質份肥美,用柚子剛好可以釣出鮮味
💭第二件則是鹿兒島產野生深海池魚😋
💭肉質爽彈厚實,靠近睇會見到脂肪紋路,真係好肥
💭赤醋飯味較淡,反而更能突出魚肉濃郁的鮮味
💭第三道則是帆立貝加生紫菜🤤
💭帆立貝新鮮與否其實食落口之後睇下
💭感唔感受到一絲絲既貝肉口感就知
💭當日呢貫帆立貝係絕對新鮮😍😍
💭然後就係赤貝壽司,師父特地加了青柑同柚子皮
💭所以味道好清新彈牙,而且沒有腥味
💭師父重話赤貝其實唔係越大越好食
💭越大反而個肉會越鞋,反而體型適中肉質更嫩
💭所以佢話L小姐個件係更好,我個件則還好XD
💭跟著係明太子撈牡丹蝦,好特別既一道壽司
💭第一次食,蝦味十分濃郁,L小姐最愛❤️
💭然後就是網燒鰤魚,上面灑有柚子胡椒
💭紋路見到都好靚,肉質肥美,且帶有炙燒香氣
💭接著就是青森縣野生拖羅,油脂分佈極佳
💭而且魚味好濃郁,呢貫調味就簡單D,但更能突出鮮味😝
💭食得出經過熟成,一問之下師傅話其實熟成左10幾日XD
💭然後是三文魚籽,喜之次,手卷,超級飽
💭最後以一碗暖湯及抹茶奶凍作結😍
💭個奶凍有驚喜,唔算好甜,但抹茶味濃郁
💭仲有些少金箔點綴,打下卡都唔錯😘😘

🔘如有興趣食可在inline上訂位
🔘午市可找傑師傅,手勢一流😎
🍣灣仔 $680平嘆午市Omakase 12貫手握壽司美味茶碗蒸🍣今個月真係特別多朋友要慶祝,朋友話要食壽司, 見佢平時去食親都要四位數字,今次特別就同佢去了灣仔一間Omakase, 佢哋嘅Lunch Omakase價錢唔錯 $680包括前菜、茶碗蒸、12貫手握壽司、手卷、汁物、甜品,今次就特別帶咗朋友去慶祝一下🍣入到店裝修幾光猛舒適,木系簡潔感覺,可以邊傾計邊欣賞師傅製作壽司的手勢,店員介紹師傅後送上前菜,今日的前菜係牛蒡,切得細緻,入口爽口開胃🍣石垣鯛 石垣鯛肉質清爽油膩感豐富師傅特別加入了岩鹽同柚子,帶出魚的鮮香,散發淡淡柚子香🍣深海池魚入口軟滑帶彈性肉質爽口,油脂感較重魚油感覺豐富,但完全不會覺得油膩🍣帆立貝帆立貝非常新鮮,鐘意夠曬厚肉,肉質緊緻且非常鮮甜,師傅在貝上加了生紫菜用作提鮮作用,令整件帆立貝壽司更完美🍣明太子牡丹蝦 用上多隻牡丹蝦肉,拌上鹹香鮮味的明太子,顏色粉嫩好可愛,入口清新爽口脆身🍣石垣貝好鐘意食睇住師傅製作貝類壽司,會拍一拍貝類令貝肉收縮,能夠感受到貝類有幾新鮮,石垣貝味道有點似象拔,感受呢刻的味道,清甜且口感爽脆感🍣秋刀魚 秋天時節最期待食秋刀,魚身銀光閃

帆立貝

🍣石垣鯛

🍣深海池魚

🍣帆立貝

🍣明太子牡丹蝦

🍣石垣貝
石垣具

🍣秋刀魚
秋天時節最期待食秋刀,魚身銀光閃閃非常之靚,秋季的秋刀魚脂特別豐厚,粉紅色的魚肉甘香帶秋刀獨有香氣

🍣茶碗蒸
食了幾件壽司來到中段,來了熱辣辣暖胃的茶碗蒸,滑滑的蛋內加入了鮮百合更鮮香

🍣鰤魚
粉紅色的鰤魚肉中加入了柚子香氣,魚肉切得厚身肉質結實,入口青爽帶回甘感

🍣中吞拿魚
吞拿魚壽司個人口味比較鐘意食中トロ,因為唔會過多油膩而且食到魚肉本身的味道

🍣醬油漬吞拿魚
用了赤身用了醬油漬的製作,魚肉經過醬油醃製,可以以昇魚味而且令魚肉較滑身,中間加入了即切的紫蘇葉,令整體更有層次感

🍣手卷
師傅用了兩款不同部位的吞拿魚,在面前即席tataki 再用紫菜包裹,入口脆脆口感又能帶出魚肉的香氣

🍣 𩶘鯖魚
𩶘鯖魚特別加上了自家製白昆布,口味酸酸甜甜的好酸爽清甜

🍣海膽
整餐最期待的海膽終於出現,師傅特別放上兩層厚厚來自北海道的海膽,紫菜超脆加上海膽的鮮甜軟滑味特別正

🍣右口魚魚邊
紫菜包住經過香烤的右口魚邊,超脆的紫菜,魚油感豐富的感覺混合洋蔥清新感特別香

🍣面豉湯
可愛的面豉湯碗加入了切得細嫩日本細蔥,沒有蔥辣味只有非常清新的蔥花味道,底部還有新鮮海苔,整體鮮甜味美

🍣綠茶布丁
最後來了綠茶布丁作結尾,上面用了黑豆及金泊做裝飾非常精美,布丁奶滑上面加入了綠茶,茶味特別香濃

🍣幾鐘意呢間的地點幾方便好近地鐘站,而且午餐價錢比較相宜,12 件壽司仲有甜品同湯,其實除返開都係幾十蚊真心覺得幾抵食,仲可以近距離感受下師傅即場製作壽司,CP 值幾高請朋友食飯慶祝都係幾唔錯的選擇呢

📍 惠 (灣仔)
灣仔謝斐道151-161號金聲大廈地舖
帆立貝
石垣具
  • 海膽
  • 深海池魚
  • 秋刀魚
2022-11-04 57 瀏覽
呢間真係食到好飽返屋企,之前嘅omakase嘅體驗都係唔夠飽~可能我係我係大胃王🙊坐位坐得好舒適仲好貼心每人有一塊毛巾💁🏻‍♀️以下我覺得好食嘅食物❣️👅 蒓菜(前菜)呢個前菜都特別,入面黑色嘅係海參,啫喱味道令人覺得好開胃仲有啲酸酸地🙌🏻海廖口感都好厚實仲有啲交口~而蒓菜口感都爽爽地🖖🏻👅沖繩(延繩)野生拖羅本身我就好鐘意拖羅,但好食嘅真係唔易揾🥲呢個拖羅真心好肥美同埋有少少咬口但都係入口即溶💕上面再有一層白鼓油真係好正!!👅赤貝好鮮同口感都係爽!👅白蝦蝦嘅口感係軟糯仲有少少甜味💦

👅 蒓菜(前菜)

👅沖繩(延繩)野生拖羅

👅赤貝

好鮮同口感都係爽!
👅白蝦

蝦嘅口感係軟糯仲有少少甜味💦