2014-04-14
food court位置大酒家貨色, 值得再來。牛拿禁大隻字寫叉燒係名物, 無理由唔試。裝修好舒服, 呢個food court位尼講係呢間同隔離pizza坐得最舒服, 整碟叉燒油雞做個片頭先…叉燒肉質簡直有M8既感覺, 半肥瘦偏瘦剛好我杯茶, 難得叉燒醬蓋不住豬肉本身鮮味, 油雞皮彈牙, 雞肉較咸。 叉燒果然不負眾望, 希望下次來時能保持水準。咸水角無什麼特別, 反而芥蘭很有驚喜! 個人最怕芥蘭有渣, 其實單看圖片都看到一二, 爽脆而且少油, 贏料贏功, 美味。之後朋友叫左個蝦飯share, 未吃先流口水, 因為好香! 蒜蓉份量恰到好處, 就是飯太少了, 還是蝦太好吃胃口太大?最後尼個dessert, 咖啡栗子, 小弟最討厭栗子, 所以我不懂欣賞, sorry 但我還試了一口, 我幾Okay, 因為好無咖啡味, 對我來說是件好事, 但我需要點咖啡栗子嗎?當大家叫埋單既時候, 我見倒menu有樣得意野: 金錢雞。究竟是什麼? 雞肝, 叉燒, 肥豬肉。一聽到肥豬肉大家都退避三舍, 但我有quota, 就來一客。嘩! 古你唔倒呢個先係全日推介, 如果你覺得法國鵝肝係極品, 那麼我國的金錢雞就
裝修好舒服, 呢個food court位尼講係呢間同隔離pizza坐得最舒服, 整碟叉燒油雞做個片頭先… 叉燒肉質簡直有M8既感覺, 半肥瘦偏瘦剛好我杯茶, 難得叉燒醬蓋不住豬肉本身鮮味, 油雞皮彈牙, 雞肉較咸。 叉燒果然不負眾望, 希望下次來時能保持水準。 咸水角無什麼特別, 反而芥蘭很有驚喜! 個人最怕芥蘭有渣, 其實單看圖片都看到一二, 爽脆而且少油, 贏料贏功, 美味。
當大家叫埋單既時候, 我見倒menu有樣得意野: 金錢雞。究竟是什麼? 雞肝, 叉燒, 肥豬肉。一聽到肥豬肉大家都退避三舍, 但我有quota, 就來一客。 嘩! 古你唔倒呢個先係全日推介, 如果你覺得法國鵝肝係極品, 那麼我國的金錢雞就係極上品! 不知道是這裡的金錢雞好吃還是本來金錢雞就是這樣好吃, 反正我就是第一次吃的, 畢生難忘, 還很便宜呢! 我知道不是隨便哪裡都找得到這種傳統菜色, 就更覺珍貴。呢重甘香肥美入口幼滑既感覺非短信能形容, 加上這裡的叉燒嘛, 唯一concern就是健康了吧。