2011-02-08
1月15日晚上姑姐請我地食入伙晚飯,本來諗住去酒樓食飯的,但係沒有訂位的情況下,間間都爆滿,等幾十張枱,根本冇可能等到.後來家姐記得有朋友食過這間飯店都ok,所以就諗住嚟試下,點知呢度都要等位,好彩只係等一張枱,好快就有位,有兩層都full晒,真的好厲害,我地坐樓下,都幾迫.先嚟左碟花生及蕎頭,好味呀.睇下餐牌食咩先,我地叫左:鹽焗雞半隻都好大隻呀,雞肉剛剛熟,味道都好味呀,幾滑及唔係好肥,唔會過老,配埋個沙薑醬一齊食,good客家什錦煲有牛丸,豆腐,魷魚,菜,好似有一些鮮竹卷,墨魚丸等,一大煲上的,個湯都幾鮮甜,雖然d材料唔算好好,不過好清甜好多料呀,豆腐好滑身,好味,d丸都好大粒架,仲有好多鮮魷添,鮮竹卷就麻麻地啦,因為好多肉,菜都有幾款.粟米班塊這個個賣相都好吸引,仲好大碟添呀,d鮮炸過好香口,粟米汁用嚟送飯一絕西芹雞腎腰果呢個都好大碟架,好多雞腎及雞潤添呀,好味呀,西芹配腰果真的好爽架,食到卜卜聲呀海味雜菜煲好多菜呀,好多菇,有磨菇,草菇都好鮮甜呀,仲有菜芯,西蘭花,粉絲等等,好味道.好味道唔知係咪平時都咁多人架呢,或是因為星期六的關係,不停有人嚟,可能都係老字號的原故吧.不過
先嚟左碟花生及蕎頭,好味呀.睇下餐牌食咩先,我地叫左:
鹽焗雞
客家什錦煲
粟米班塊
西芹雞腎腰果
海味雜菜煲
唔知係咪平時都咁多人架呢,或是因為星期六的關係,不停有人嚟,可能都係老字號的原故吧.不過食物及服務都好好呀.