板神鉄板燒日本料理 (信和廣場)

God of Teppanyaki (Sino Plaza)
📍板神鉄板燒日本料理 𝑮𝒐𝒅𝒐𝒇𝑻𝒆𝒑𝒑𝒂𝒏𝒚𝒂𝒌𝒊🧭銅鑼灣告示打道255-257號信和廣場1樓103號舖💰人均消費: HKD810相信大家都知 #板神鉄板燒日本料理 喺四月做緊感謝祭$398就可以食到高質鐵板燒🤤 今次我哋更加升級,食埋A5和牛同埋韓牛!(因為師傅肯俾我哋三個人share)1️⃣美國牛肉薄燒$3982️⃣和牛A5 $6483️⃣韓牛 $398+~$350⭐️沙律 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅除咗沙律菜,仲有車厘茄同無花果片!好靚⭐️前菜 - 千根大切𝑺𝒉𝒆𝒅𝒅𝒓𝒆𝒅 𝑹𝒂𝒅𝒊𝒔𝒉前菜係千根大切,唔錯!⭐️刺身三款𝑺𝒂𝒔𝒉𝒊𝒎𝒊 3 𝑲𝒊𝒏𝒅𝒔 刺身有赤身、油甘、帶子!最喜歡油甘夠香!💯南非鮑魚𝑺𝒐𝒖𝒕𝒉 𝑨𝒇𝒓𝒂𝒊𝒄𝒂𝒏 𝑨𝒃𝒂𝒍𝒐𝒏𝒆 睇住佢燒已經流晒口水,仲要好香!鮑魚比我想像中爽口同香,一啲都唔韌!💯大海老𝑷𝒓𝒂𝒘𝒏 大海老本來都係平想心,不過估唔到佢將啲蝦頭膏用嚟煮,令到個蝦好香濃又爽口個蝦頭都ok,但膏去晒個蝦身度😂▶️▶️▶️帆立貝/白雪魚/法國鵝肝3選1⭐️帆立貝𝑺𝒄𝒂𝒍𝒍𝒐𝒑半生熟剛剛好,好有口感,少少燶邊夠晒香⭐️白雪魚𝑾𝒉𝒊𝒕𝒆 𝑪𝒐𝒅 𝑭𝒊𝒔𝒉 白雪魚一向油脂香夠滑,絕無失色!⭐️法國鵝肝𝑭𝒐
📍板神鉄板燒日本料理 𝑮𝒐𝒅𝒐𝒇𝑻𝒆𝒑𝒑𝒂𝒏𝒚𝒂𝒌𝒊
🧭銅鑼灣告示打道255-257號信和廣場1樓103號舖

💰人均消費: HKD810

1️⃣美國牛肉薄燒$398
2️⃣和牛A5 $648
3️⃣韓牛 $398+~$350

⭐️沙律 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅
除咗沙律菜,仲有車厘茄同無花果片!好靚

⭐️前菜 - 千根大切𝑺𝒉𝒆𝒅𝒅𝒓𝒆𝒅 𝑹𝒂𝒅𝒊𝒔𝒉
前菜係千根大切,唔錯!

⭐️刺身三款𝑺𝒂𝒔𝒉𝒊𝒎𝒊 3 𝑲𝒊𝒏𝒅𝒔
刺身有赤身、油甘、帶子!最喜歡油甘夠香!

💯南非鮑魚𝑺𝒐𝒖𝒕𝒉 𝑨𝒇𝒓𝒂𝒊𝒄𝒂𝒏 𝑨𝒃𝒂𝒍𝒐𝒏𝒆

💯大海老𝑷𝒓𝒂𝒘𝒏
個蝦頭都ok,但膏去晒個蝦身度😂

▶️▶️▶️帆立貝/白雪魚/法國鵝肝3選1

⭐️帆立貝𝑺𝒄𝒂𝒍𝒍𝒐𝒑
半生熟剛剛好,好有口感,少少燶邊夠晒香

⭐️白雪魚𝑾𝒉𝒊𝒕𝒆 𝑪𝒐𝒅 𝑭𝒊𝒔𝒉
白雪魚一向油脂香夠滑,絕無失色!

⭐️法國鵝肝𝑭𝒐𝒊𝒆 𝑮𝒓𝒂𝒔
鵝肝超級香口!滿口油香,要慢慢享受

▶️▶️▶️美國牛肉/和牛A5/韓牛

⭐️美國牛肉 𝑼𝑺 𝑩𝒆𝒆𝒇
美國和牛揀咗薄燒,牛味唔算十分突出,但裏面有滿滿嘅蒜片同香蔥

⭐️和牛A5 𝑾𝒂𝒈𝒚𝒖 𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑨5
A5和牛都可以! 油脂香,咬落都幾嫩香口! 點都係厚燒好過薄燒!

⭐️韓牛 𝑲𝒐𝒓𝒆𝒂𝒏 𝑩𝒆𝒆𝒇
姐姐話佢哋特別返咗韓牛,大概加$350就可以食到!韓牛比A5和牛更香,齒頰留香,突然好掛住馬場洞!

🆗季節野菜𝑺𝒆𝒂𝒔𝒐𝒏𝒂𝒍 𝑽𝒆𝒈𝒆𝒕𝒂𝒃𝒍𝒆𝒔
食完肉類食返個野菜清一清!ok啦,冇乜特別😂

🆗漬物 𝑷𝒊𝒄𝒌𝒍𝒆𝒔
漬物普通,口感爭少少

💯炒飯 𝑭𝒓𝒊𝒆𝒅 𝑹𝒊𝒄𝒆
個炒飯好得!你係睇唔出入邊有咩料,但你又覺得個味道好足料😂

⭐️麵豉湯 𝑴𝒊𝒔𝒐 𝑺𝒐𝒖𝒑
食完個飯,再飲個麵豉湯暖暖胃!

💯焦糖多士 𝑻𝒐𝒂𝒔𝒕
呢個真心驚喜!起初見佢落咁多糖都有啲驚訝,但真係超級好味!🤤

⭐️甜品 𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕
甜品係牛奶布甸,清清地幾好!

我哋三個人飲埋啤酒,再轉咗和牛同韓牛,先會變成$800一個人!$398其實真係值得食!我覺得冇必要加錢食太貴,食返$398包嘅嘢已經足夠!
聽講感謝祭延長到五月🥰

#MFJ銅鑼灣 #MFJ日本菜

#mfoodjournal #foodie #hkfoodie #foodblog #hkfoodblog #japanesefood #japanesecuisine #causewaybayfood #teppanyaki
#相機食先 #銅鑼灣美食 #日本菜 #鐵板燒
2023-04-16
  • 焦糖多士
  • 炒飯
  • 南非鮑魚
  • 大蝦
2023-05-13 80 瀏覽
看到板神推出了只要$398的感謝祭十五品御膳跟鐵板燒套餐就衝了!!!幸好有早訂位不然吃不到🤣✨十五品御膳包括:前菜、沙津、天婦羅、刺身三款、壽司五貫、銀鱈魚西京燒、味噌湯、甜品/咖啡$398完全是震撼價!🤤 當天的生魚片是網燒油甘魚,煙燻過後魚油香洋溢整個嘴巴!!還有章魚跟干貝,超鮮甜🩷 壽司有真鯛、深海池魚、赤蝦、伊左目魚跟中拖羅,全部都很肥美可口,西京燒肉質嫩滑🫶🏻很讚!甜品有他們的人氣吐司跟蕨餅,超好吃👍🏻✨ 鐵板燒套餐包括:前菜、沙津、刺身三款、南非鮑魚、大蝦、干貝/鱈魚/鵝肝、肉類、鐵板炒飯、味噌湯、甜品/咖啡也是$398就可以吃到滿足!基本是薄切豚肉或牛肉,想奢華一點可以加錢升級和牛或厚切,我們選了厚切牛肉就加$100~ 食材新鮮鮮甜,海鮮類都超香,厚切牛肉油香十足,肉質嫩滑,非常好吃👍🏻 我們選了鵝肝,以小漢堡的形式上菜很可愛別緻呢~ 🫶🏻

✨十五品御膳

✨ 鐵板燒套餐

2023-05-08 122 瀏覽
食完好似無咩特別先講下環境,餐廳為和風設計,景觀視野開闊,地方寬敞,可以睇到維多利亞港。用餐環境黎講,真係一流,裝修又夠氣派! 可惜食物方面未到心中期待水平🥺-沙律酸酸甜甜既開胃沙律,無咩特別既評價。 -帶子、白鱈魚、法國鵝肝刺身方面每日都唔同 當日係刺身級帶子、鵝肝同雪魚。我地叫左帶子同鵝肝,鵝肝油脂感滿滿🙌🏻師傅煎得外脆內軟,配埋佢輕輕焊過既包以漢堡嘅形式夾住個鵝肝食,減低左鵝肝嘅油膩,超級好食!但係帶子就差緊d🫠 燒得太耐,破壞哂口感同完全食唔到食材本身既鮮甜。-南非鮑魚 、 大蝦鮑魚爽口彈牙 大大隻 煎緊嗰陣仲識郁㗎🤣🙌🏻同帶子唔同,今次師傅就煎得好好,食落極彈牙又香口!至於大蝦,都要讚一讚,食落肉質札實彈牙,每隻蝦都充滿蝦膏!-澳洲和牛 (厚燒)師傅推廣我哋食三成🔥師傅會放一塊麵包係碟上用黎吸走牛肉既油,減低油膩感(呢個舉動好貼心)。 至於重頭戲既和牛反而無咩特別,我身邊人叫左次一級既美國牛(厚燒)食,對比之下,竟然相差無幾。食左3舊左右就因太油膩食唔落。個人建議叫美國牛(薄燒)仲好。-季節野菜 、炒飯 ?麵豉湯 、甜品野菜款式有紅椒、冬菇、蘆筍 新鮮香甜,個人好鍾意蘆筍嘅爽
食完好似無咩特別

可惜食物方面未到心中期待水平🥺

-沙律

酸酸甜甜既開胃沙律,無咩特別既評價。
前菜沙律

-帶子、白鱈魚、法國鵝肝

-南非鮑魚 、 大蝦

至於大蝦,都要讚一讚,食落肉質札實彈牙,每隻蝦都充滿蝦膏!

-澳洲和牛 (厚燒)

-季節野菜 、炒飯 ?麵豉湯 、甜品

野菜款式有紅椒、冬菇、蘆筍 新鮮香甜,個人好鍾意蘆筍嘅爽口,燒得啱啱好 多汁唔乾
炒飯好乾身又粒粒分明!甜品有師傅即製焦糖牛油多士
多士塗滿焦糖牛油去燒,脆身香口,超級邪惡又好食!!

2023-05-03
2023-05-03 154 瀏覽
真心抵食!$398 嘅 Teppanyaki 你會expect 有咩你食?如果同你講,頭盤有沙律同高質刺身,鐵板燒有新鮮生猛海鮮(包括鮑魚、虎蝦、元貝)、鵝肝、日本豚肉、食到停唔到口嘅牛肉炒飯最後仲要驚你唔飽到嘔加埋個湯同甜品!講食物前一定要讚下環境😍😍 超寬敞,簡直係酒店級格局,有獨立房,每間房裝潢設計好grand , 坐得好舒服,每位師傳只會serve 2-4個人👍🏻 一路欣賞師傅喺鐵板上表演,又睇得又食得!另外,呢度嘅員工同師傅都超nice 又funny ! 成餐飯都係歡樂嘅笑聲渡過!《頭盤》沙律- 沙律菜新鮮,正常發揮👌🏻刺身- 當你以為套餐係呢hea 嘅三文魚剌身個d你就錯,刺身真係高質,睇相都睇得出😋《Teppanyaki 》🦐超生猛海鮮拼盤- 周身郁嘅鮑魚係全場亮點,每人一大隻,完全唔需要調味已經鮮味十足,加上師傅燒得啱啱好,超正!虎蝦好大隻,師傅將蝦頭嘅膏整成汁,令虎蝦鮮味突出!元貝又係大大粒,又係煎得剛剛好☺️另外鵝肝嘅食法好得意,用咗一個細細的漢堡包夾住,鬆軟脆口!🐷我哋叫咗豚肉嘅set , 雖然係薄切,但係豚肉切粒,加埋蔥花用春卷皮包住,外脆內軟,呢個食法真係好新穎

《頭盤》
沙律- 沙律菜新鮮,正常發揮👌🏻

《Teppanyaki 》

另外鵝肝嘅食法好得意,用咗一個細細的漢堡包夾住,鬆軟脆口!

🐷我哋叫咗豚肉嘅set , 雖然係薄切,但係豚肉切粒,加埋蔥花用春卷皮包住,外脆內軟,呢個食法真係好新穎😁😁

🍛當你已經食到好飽嘅時候,師傅就開始表演牛肉炒飯,有打蛋跟住炒飯已經聞到好香😋雖然已經好飽,但係都忍唔住食晒成碗!

最後仲要有湯同鐵板燒多士作為最後總結,簡直完美🪆
2023-05-02 111 瀏覽
📍板神鉄板燒日本料理 (信和廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣告士打道255-257號信和廣場1樓103號舖板神4月感謝祭今次揀咗A5和牛厚燒及薄燒$648/$598前菜,沙律柚子雜菜沙律,味道好清新牛蒡、蓮藕、蘿蔔刺身赤身、帶子、油甘魚南非鮑魚大蝦鮑魚同大蝦好新鮮,爽口彈牙帶子/法國鵝肝個人比較recommend鵝肝漢堡,入口即溶季節野菜A5和牛厚燒/薄燒薄燒和牛包住蒜片同葱,厚燒入口充滿油脂加大版炒飯加太陽蛋焦糖多士紅豆奶凍
📍板神鉄板燒日本料理 (信和廣場) (銅鑼灣)
板神4月感謝祭
今次揀咗A5和牛厚燒及薄燒
$648/$598
前菜,沙律
柚子雜菜沙律,味道好清新
牛蒡、蓮藕、蘿蔔

刺身
赤身、帶子、油甘魚

大蝦
鮑魚同大蝦好新鮮,爽口彈牙
帶子/法國鵝肝
個人比較recommend鵝肝漢堡,入口即溶
季節野菜
A5和牛厚燒/薄燒
薄燒和牛包住蒜片同葱,厚燒入口充滿油脂
加大版炒飯加太陽蛋
焦糖多士
紅豆奶凍
2023-04-25 2372 瀏覽
板神的鐵板燒之前光顧了數次, 環境舒適之餘食物的味道亦不錯.這次光顧選擇了品嚐他們全新午餐Menu❗️有壽司及天婦羅🍤壽司吧的環境很有格調, 一幅大大的富士山壁畫很有氣勢, 木飾的吧枱加上暖色調的燈光, 午市親臨 感覺悠閒.🍣特上手握壽司12貫$580 由師傅席前製作, 從魚生切片到手握 整個壽司的誕生過程都可以觀看到. 師父在過程中亦會講解唔同食材的產地及風味特性。當中中拖羅及大拖羅絕對是佳品,但更令我驚喜的是鯖魚壽司。在一般人印象中「鯖魚」是種很廉價的魚,常被烤來當鯖魚定食或者是那種醋酸明顯的醃漬壽司,總覺得是難登大雅之堂,跟高級高級的料理是拉不上關係。一般的鯖魚壽司都是醃鯖魚。因為鯖魚很容易腐爛發臭,所以被做成握壽司也常是先醃製過,所以吃起來總有種醋酸及腥味。只有新鮮或是產地直送才能吃到新鮮鯖魚做成的握壽司。當我夾起鯖魚壽司時真的沒什麼期待,但其肉質及風味都很鮮美,肉質幼細緊緻,味道微酸帶點甘甜,保留魚肉獨有的風味,是我少有吃到好吃的鯖魚壽司。其他的壽司還有帶子、赤貝、油甘魚腩、魴鮄魚、海膽、深海池魚、牡丹蝦、墨魚、真鯛等都好出色。海膽亦是一試難忘,風味回甘度高。現凡惠顧板神便當或
這次光顧選擇了品嚐他們全新午餐Menu❗️有壽司及天婦羅🍤

🍣特上手握壽司12貫$580

海膽亦是一試難忘,風味回甘度高。

現凡惠顧板神便當或手握壽司 御膳加$1 即可無限添飲純米大吟釀虎滴清酒 🍶

限定1000支加$1配搭獨家的清酒(純米大吟釀 虎)可以任飲,真的很抵。清酒很易入口,對平時少接觸清酒的朋友來說是很好的入門,味道清淡帶少許蜜瓜香蕉的香甜,配搭刺身壽司是不錯的選擇
優惠期由3月1至4月30‼️有興趣嘅朋友唔好錯過👻

🍱板神便當$480

有前菜沙律、茶碗蒸、天婦羅、刺身壽司4件、銀雪魚西京燒、美國牛肉薄切、麵豉湯、甜品/咖啡。整個組合相當豐富,賣相亦很吸引。

刺身中拖羅、甜蝦、帶子及深海池魚當然亦相當鮮味,

天婦羅有大蝦、蕃薯及南瓜,大蝦天婦羅蝦肉鮮甜爽彈。天婦羅的粉漿及油溫都控制很好,吃起來不會是硬脆。

當中的銀雪魚西京燒亦十分出色,魚肉細滑而入口帶有白濃味噌,但味道又不會過咸,有飯佐吃相信更是一絕。

最後還有烏冬,但去到這其實已經有點飽。烏冬雖然很滑溜彈牙,但太飽的關係只能吃剩一半。

整個用餐體驗都十分好,由盛載食物的器皿、食物擺盤、職員的服務、食物的味道及組合都令人有好的良好印象。或者板神未係最好食,但其價錢及質素我覺得是很合理,而且環境及服務不錯
2023-03-28
午餐
2023-04-24 184 瀏覽
2位家人同日生日,餐廳剛做四月感謝祭所以試試。預早訂位,每位需要付$100訂金。一經確認轉賬訂座,均不可更改日期及時間,如有任何取消,將不會退回訂金。我訂5位,人數最多可減2位,取消多過2位亦會收取人均消費。個人最低消費每位:$398*3歲以下不設最低消費*3-6歲小童作半位成人低消計算*6歲以上作一位成人低消計算以上消費另加10%服務費。當天有位家人病了結果5位變4位我們被安排坐在入門口第一張鐵板燒枱一張大枱一個廚師搭枱型式大約有10個位中間有透明間板隧道景所以無咩好望而且太光,眼睛也不太舒服座位後面有一間儲物室時常有員工取東西整體不太舒適我們選了美國牛肉(薄燒) $398 一份澳洲和牛(薄燒) $498 兩份和牛A5(厚燒) $648前菜沙律前菜是蜆普普通通正常運作刺身三款夠新鮮溶雪也溶得剛好南非鮑魚仍在動的,夠新鮮大蝦燒得好味,但其中一隻霉了,鯹帶子、白鱈魚、法國鵝肝(其中一款),我們沒有叫鵝肝,而帶子和白鱈魚也只是普通美國牛肉(薄燒)  一份,真心不要叫,又鞋又沒有肉味澳洲和牛(薄燒)  兩份,還可以和牛A5(厚燒) ,入口充滿油香季節野菜普普通通炒飯配上了魚肉來炒炒得不夠乾身
2位家人同日生日,餐廳剛做四月感謝祭所以試試。
預早訂位,每位需要付$100訂金。
我訂5位,人數最多可減2位,取消多過2位亦會收取人均消費。
個人最低消費每位:$398
*3歲以下不設最低消費
*3-6歲小童作半位成人低消計算
*6歲以上作一位成人低消計算
以上消費另加10%服務費。
當天有位家人病了
結果5位變4位

我們被安排坐在入門口第一張鐵板燒枱
一張大枱一個廚師
搭枱型式大約有10個位
中間有透明間板
隧道景所以無咩好望
而且太光,眼睛也不太舒服
座位後面有一間儲物室

正常運作
刺身三款
夠新鮮
溶雪也溶得剛好
南非鮑魚仍在動的,夠新鮮
大蝦燒得好味,但其中一隻霉了,鯹
美國牛肉(薄燒)  一份,真心不要叫,又鞋又沒有肉味
澳洲和牛(薄燒)  兩份,還可以
和牛A5(厚燒) ,入口充滿油香

季節野菜普普通通
炒飯配上了魚肉來炒
炒得不夠乾身
唔香口
麻麻地
漬物太濃味
麵豉湯普普通通
甜多士(餐牌沒有提及)
甜品較甜或熱咖啡
生日如要鐵板寫字/生日甜品碟需要加$120

服務唔錯
店員有禮
座的位置唔太好
食物一般
2023-04-14
$561.5 (午餐)
慶祝紀念
生日
  • 刺身
2023-04-23 122 瀏覽
銅鑼灣試試高水準日式鐵板燒優惠$398/位 尋日先出左影片 今日簡單紀錄埋評價.銅鑼灣c出口行過去海邊果頭 2分鐘就到入到店內裝修幾闊落同豪華 有幾個唔同區域先選擇肉類套餐 最平日本產豚肉/美國牛肉$398都有厚燒 同和牛餐 比客人選擇有⭐️前菜 ⭐️沙律 ⭐️刺身三款 ⭐️季節野菜 ⭐️漬物⭐️麵豉湯 甜品係 ⭐️焦糖多士.當中最鐘意佢地 鐵板燒海鮮 ⭐️南非鮑魚 大蝦🥰鮑魚超級生猛 都算大隻 👍🏻蝦肉都新鮮彈牙唔點醬汁 淨係鐵板海鮮鹹味都已經好好食帶子 白鱈魚 法國鵝肝(每位選一)⭐️帶子同白鱈魚 😋煎到2邊脆卜卜 油脂豐富⭐️薄燒牛肉 😋中間夾住蒜片 肉都軟霖⭐️炒飯 👍🏻都好好食 粒粒分明 🤔但比較細碗 精品份量最後大概7成飽左右 唔追求增肥10分飽 表示啱啱好.見到旁邊生日嘅食客會有小驚喜$398價錢唔貴 食物質素對得住價錢可以睇住師傅一邊燒 一邊介紹食物 體驗的確好好多所以呢到服務同環境會喺呢間嘅重點好適合朋友喜慶 同招待客人.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_銅鑼灣.#板神鉄板燒日本料理 (信和廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣告士打道255-257號信和廣場1
銅鑼灣c出口行過去海邊果頭 2分鐘就到
⭐️麵豉湯 甜品係 ⭐️焦糖多士
當中最鐘意佢地 鐵板燒海鮮 ⭐️南非鮑魚 大蝦
🥰鮑魚超級生猛 都算大隻 👍🏻蝦肉都新鮮彈牙
唔點醬汁 淨係鐵板海鮮鹹味都已經好好食
帶子 白鱈魚 法國鵝肝(每位選一)
⭐️帶子同白鱈魚 😋煎到2邊脆卜卜 油脂豐富
所以呢到服務同環境會喺呢間嘅重點
好適合朋友喜慶 同招待客人
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_銅鑼灣
#板神鉄板燒日本料理 (信和廣場) (銅鑼灣)
⭐️評分:
味道:4/5
環境:4.5/5
服務:4.5/5
抵食:3.5/5
鐘意睇野食既朋友仔 記住幫手like分享 同撳埋右上鐘仔
超感謝你嘅支持🙏🏻一齊見證我脂肪成長

#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #食評
#銅鑼灣美食 #日式餐廳 #鐵板燒 #牛扒
2023-04-22 99 瀏覽
推介我已經黎過好多次嘅高級鐵板燒日本料理店!!銅鑼灣呢間係旗艦店環境真係好到不得之了 寬敞舒適 好多間日式包廂 加上餐具同擺設 仿身去咗日本咁!而家四月仲有感謝祭限定優惠午餐同晚餐Set我order個set餐加咗幾杯cocktail都係千蚊出頭 第一次食鮑魚鐵板燒就係喺度鍾意日式鐵板燒嘅朋友一定要趁四月限定優惠黎打卡!!另外仲有sushi同串燒omakase質素都非常高 不妨試下~

而家四月仲有感謝祭限定優惠午餐同晚餐Set
見到板神出左感謝祭套餐$398就可以食到鐵板燒😋仲要有14樣嘢食,仲要係有質素咁抵食緊係約埋朋友一齊嘆啦因為太即興既關係無book枱去到要等book左既入坐後先安排到雖然得bar枱但都照食😋黎得既都九成九有booking證明有好多捧場客所以都強烈建議book左先去我同朋友都揀左美國牛肉厚燒😋首先有沙津同前菜新鮮爽脆係基本前菜係牛蒡絲 都幾甜 生酮唔敢食🤪之後上刺身啦 夠晒鮮甜 最正係個蝦 大大隻 入口有彈性 好味我地揀左 鮑魚 大蝦 配鵝肝因為坐bar枱就放左係同一碟上晒不過佢地都好貼心會提返我地由淡味食起鮑魚燒得剛剛好,爽滑彈牙又唔靭 調味剛剛好又食到鮮味之後食大蝦 不得了😋因爲用左蝦頭既膏去調味 個蝦味勁濃郁又新鮮好爽口 連平日唔食蝦頭既我都忍唔住啜埋個蝦頭d膏🥰個鵝肝煎得外脆內軟 一咬落去 d鵝油係個口度爆發😍可惜我生酮唔食個包 成個迷你漢堡咁樣,個樣的的色色好得意最後牛牛登場 牛味濃郁 無多餘既筋啖啖肉超滿足伴隨既蔬菜有肉汁伴住食特別好味最後仲有咖啡☕️ 仲送左件蜜糖多士可惜多士我唔食得 朋友話好香脆好好食成餐飯好滿足 高質抵食 感謝manu仲要星期六日都有 未試過真係要快d試下
見到板神出左感謝祭套餐

前菜係牛蒡絲 都幾甜 生酮唔敢食🤪

我地揀左 鮑魚 大蝦 配鵝肝

因為坐bar枱就放左係同一碟上晒
不過佢地都好貼心會提返我地由淡味食起
鮑魚燒得剛剛好,爽滑彈牙又唔靭 調味剛剛好又食到鮮味
之後食大蝦 不得了😋因爲用左蝦頭既膏去調味 個蝦味勁濃郁
又新鮮好爽口 連平日唔食蝦頭既我都忍唔住啜埋個蝦頭d膏🥰
個鵝肝煎得外脆內軟 一咬落去 d鵝油係個口度爆發😍
可惜我生酮唔食個包 成個迷你漢堡咁樣,個樣的的色色好得意

最後牛牛登場 牛味濃郁 無多餘既筋
啖啖肉超滿足
伴隨既蔬菜有肉汁伴住食特別好味

最後仲有咖啡☕️ 仲送左件蜜糖多士

可惜多士我唔食得 朋友話好香脆好好食
成餐飯好滿足 高質抵食
感謝manu仲要星期六日都有 未試過真係要快d試下啦

板神鉄板燒日本料理 (信和廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣告士打道255-257號信和廣場1樓103號舖
Value Lunch Teppanyaki Set ($398+)絕對係抵食鐵板燒之選!有驚喜嘅鐵板燒餐有足足十二道菜,包括有鵝肝、刺身、沙律,而海鮮類就有鮑魚、大蝦、帶子三揀一,上枱嘅時候仲要好生猛… 仲有主菜澳洲和牛,全部都係師傅喺你面前嘅鐵板上炮製嘅🤤 個人覺得厚燒比薄燒牛肉肉汁更爆滿😍 食到好飽最後仲有兩個甜品,分別係招牌焦糖多士同蕨餅🤤另一個驚喜就係竟然咁抵食之餘仲有海景… 雖然距離個海有啲遠,不過都係something good to have 🤣📍板神 - 銅鑼灣告士打道255-257號信和廣場一樓103號舖

食到好飽最後仲有兩個甜品,分別係招牌焦糖多士同蕨餅🤤

講到高級日本菜,除左Omakase之外,鐵板燒同樣深受歡迎,前排食Lunch就試左一間位於銅鑼灣既高質鐵板燒餐廳,餐廳佔地一萬四千呎,店內分左幾個區域,提供多種高質日本料理,果日試左午市鐵板燒套餐(每人$398)😍‣ 前菜、沙律前菜沙律幾新鮮,味道唔錯,食完幾開胃👍🏻‣ 南非鮑魚鮑魚幾大隻,鐵板燒到啱啱好,口感幾彈牙,切左3塊,無論係原味,定係配海鹽、燒汁,味道都好正🥰係多年食鮑魚最好食既一次之一😍‣ 刺身三款3款刺身都好新鮮,帶子幾大隻,味道好鮮甜,吞拿魚口感唔錯,油甘魚油脂味幾香😝‣ 大海老 (大蝦)見到廚師即場剝殼去除蝦腸手法純熟,大蝦鐵板火口啱啱好🍤,唔會太熟,味道好鮮甜,配埋特製新鮮蝦味醬汁,質素好高☺️‣ 帶子帶子花式切口賣相唔錯,火候同樣出色,味道好鮮甜多汁😋‣ 法國鵝肝鵝肝色澤新鮮,燒完入口即融,油脂勁勁勁豐富,味道好正❤️‣ 美國牛肉薄切美國牛肉入面包住炸蒜片同埋香蔥碎,燒到5成熟口感好正,味道亦唔錯🥰‣ 季節野菜食完幾樣肉類之後,燒野菜好啱解下滯,火候同樣出色,野菜好鮮甜多汁,尤其係燒蘑菇,味道都好正👍‣ 炒飯見到廚師炒左好耐好有心機👍,飯粒分明,好有焦香味,配料亦好豐

‣ 前菜、沙律
前菜沙律幾新鮮,味道唔錯,食完幾開胃👍🏻

‣ 南非鮑魚

刺身三款

‣ 大海老 (大蝦)

‣ 帶子
帶子花式切口賣相唔錯,火候同樣出色,味道好鮮甜多汁😋

‣ 法國鵝肝
鵝肝色澤新鮮,燒完入口即融,油脂勁勁勁豐富,味道好正❤️

‣ 美國牛肉

‣ 季節野菜

‣ 炒飯
見到廚師炒左好耐好有心機👍,飯粒分明,好有焦香味,配料亦好豐富,加埋之前大蝦剩餘嘅蝦頭肉,成個搭配味道好正👏🏻

‣ 漬物、麵豉湯
最後食甜品前再飲埋一碗熱辣辣嘅麵豉湯,好滿足☺️

‣ 焦糖多士
有別於普通多士,鐵板燒完呈現金黃色既多士賣相口感一流,焦糖燒到啱啱好,味道好正😋真係勁勁勁好食🤩自己燒係燒唔到呢種感覺😍

甜品/咖啡
可以揀要甜品或者咖啡,我地就揀左甜品,佢食落有啲似蕨餅,2款口味都唔錯👍

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
餐廳環境裝修幾高級,而且鄰近海邊可以邊食邊欣賞維港景色📸,重點係服務質素一流,廚師手法出色👍,套餐價錢好抵食,鍾意試鐵板燒嘅朋友推薦你哋去試下❗️

📣限時優惠
全線分店推出鐵板燒$398套餐,無論星期一到日、閒日定假期、食lunch定dinner都係$398,真係好抵食🤣

💰Total: $875.6 ($437.8/pp 已包括10%服務費)
📍板神鉄板燒日本料理|@godofteppanyaki
銅鑼灣告士打道255-257號信和廣場1樓103號舖(到訪分店)
灣仔軒尼詩道256號The Hennessy30樓
觀塘駿業街43號地下
尖沙咀漢口道28號亞太中心1樓16號舖

🚩更多同類餐廳 #foodstep_日本菜
🚩更多同區餐廳 #foodstep_銅鑼灣 #foodstep_灣仔 #foodstep_觀塘 #foodstephk_尖沙咀

📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_
🙏🏻多謝你既支持,成為我努力分享既動力💪🏻
2023-04-18 80 瀏覽
銅鑼灣旗艦店嘅裝潢非常瑰麗堂皇再配合和式風格嘅擺設佈置令到用餐嘅環境相當舒適😍餐廳依家做緊四月感謝祭優惠‼️只需$398就可以品嘗到14品套餐星期一至日、公眾假期全日係灣仔、尖沙咀、觀塘分店都有呢個優惠🔸 14品薄燒套餐 $398我哋分別叫咗日本豚肉同埋美國牛肉嘅薄燒套餐,每款都係$398咋,有咁多野食真係值回票價👅🔸柚子汁野菜沙律沙律好新鮮,食落好清新,柚子汁酸酸哋好開胃。份量剛好🔸筑前煮呢道菜用咗蓮藕、紅蘿蔔同豚肉再混合麻醬製成,食落口感豐富👍🔸刺身三款三款刺身分別係赤身、牡丹蝦同埋油甘魚,三款都好新鮮,特別係牡丹蝦,蝦肉鮮嫩彈牙,十分高質🤩🔸南非鮑魚色澤亮麗好新鮮,喺鐵板上燒完之後焦香味出哂嚟,食落爽口彈牙,好有嚼勁,鮮味十足😍🔸大蝦隻蝦真係差唔多有手臂咁長🤣燒緊果陣都已經流哂口水,食落果然無失望,蝦肉好鮮甜,每口都啖啖肉,真係好滿足😍🔸白鱈魚每個餐可以選擇白鱈魚、帶子或鵝肝其中一款。估唔到件白鱈魚都幾大件,真係誠意十足。白鱈魚用黑椒同鹽做咗簡單嘅調味,就咁煎都已經好好味,魚嘅鮮味好出,肉質嫩滑,非常好味😋🔸鵝肝另一個套餐就揀咗食鵝肝,鵝肝好大件好肥美,煎完之後外層金黃香脆,口感細
銅鑼灣旗艦店嘅裝潢非常瑰麗堂皇
再配合和式風格嘅擺設佈置
令到用餐嘅環境相當舒適😍
餐廳依家做緊四月感謝祭優惠‼️
只需$398就可以品嘗到14品套餐
星期一至日、公眾假期全日
係灣仔、尖沙咀、觀塘分店都有呢個優惠

🔸 14品薄燒套餐 $398

🔸柚子汁野菜沙律
沙律好新鮮,食落好清新,柚子汁酸酸哋好開胃。份量剛好

🔸筑前煮
呢道菜用咗蓮藕、紅蘿蔔同豚肉再混合麻醬製成,食落口感豐富👍

🔸刺身三款

🔸南非鮑魚

🔸大蝦

🔸白鱈魚

🔸鵝肝
另一個套餐就揀咗食鵝肝,鵝肝好大件好肥美,煎完之後外層金黃香脆,口感細膩綿密,油脂感好豐富,入口即溶😍師傅仲用咗嚿細法包夾到好似個迷你burger咁,相當特別🤣

🔸季節野菜
食鐵板燒通常都會配燒野菜,我自己都幾鐘意,因為食咗咁多肉類,食吓菜都幾好!野菜包括有蘆筍、香菇、紅椒同埋🌽粟米仔。全部都炒得好有鑊氣,口感味道都好好

🔸日本豚肉薄燒
終於到今晚嘅主角出場喇,豚肉🐷嘅肥瘦好平均,燒完之後油脂感都幾豐富,食落完全唔會好韌,肉質粉嫩,相當惹味!師傅用薄餅皮包住d豚肉,食落相當過癮

🔸美國牛肉薄燒
另一個主角就係美國牛肉,牛肉🐄嘅色澤好靚,溶雪方面做得好出色。牛肉燒完後口感好juicy,牛味亦都好香濃!牛肉中間包住🧅洋蔥、炸蒜片同香蔥,口感好豐富

🔸炒飯
師傅加咗蛋同牛肉去炒,有鑊氣之餘米飯亦炒到粒粒分明,同時個飯亦唔會好油膩,炒飯十分高質 👍

🔸漬物
食落酸酸甜甜,清吓口中嘅味道唔錯👍

🔸味噌湯
味噌味好香,飲落咸度適中

🔸焦糖多士
多士煎得好香脆,加埋面果浸焦糖一齊食係絕配

🔸甜品
今日嘅甜品係黑麥豆紅豆牛奶布甸,布甸食落好滑溜,同紅豆黑麥豆好夾🤤

2023-04-06
🐰復活節長假期少不了和家人吃喝玩樂😋今次探店的鐵板燒餐廳獲一眾foodie極力推薦,四月限定感謝祭套餐人均398,能同時享用鐵板南非鮑魚、大蝦🦐、🇫🇷法國鵝肝及🇺🇸美國牛肉等高質食材,適合一家大小週末盡情吃👨‍👩‍👧‍👦.室內裝潢大氣雅緻,空間感十足💞環境舒適,而且設有面對海景的個室🌊雖然每一道菜份量看著不多,整體味道不錯,而且很有飽足感⏰用餐時間大約1小時10分鐘😆.· · · · · · · · · ·🍱 四月感謝祭薄燒美國牛肉套餐 - HKD398.🥗 前菜及沙律沙律以紫葉生菜、玉米筍🌽、紅心蘿蔔等新鮮蔬菜為中心,配搭口感爽脆的漬物,再淋上微酸的柚子醋🍊開胃又爽口✨.🐟 刺身是日刺身分別是甜蝦🦐、油甘魚腩及半生熟吞拿魚。雖然本人不愛吃生的,但吞拿魚經炙燒表面呈淺啡色,味道OK👌.🥬 季節野菜鐵板蔬菜味道溫和,分別是香菇、甜椒、玉米筍和意大利黃瓜🥒.🦪南非鮑魚鐵板燒和鮑魚是絕配🤩師傅火候控制得剛剛好🔥鮑魚外圍口感爽脆,中間有彈性且不韌。食材天然的鹹鮮加上秘制茄汁🥫讓味道層次更豐富✨.🇫🇷 法國鵝肝鵝肝油潤豐腴🦆味道出彩且不覺羶。兩塊鬆軟的迷你彩色漢堡麵包🍔上下包裹油香四溢的鵝肝,一

· · · · · · · · · ·
🍱 四月感謝祭薄燒美國牛肉套餐 - HKD398
沙律  刺身    季節野菜

🥗 前菜及沙律
🐟 刺身
🥬 季節野菜
鐵板蔬菜味道溫和,分別是香菇、甜椒、玉米筍和意大利黃瓜🥒
🦪南非鮑魚

🇫🇷 法國鵝肝
鵝肝油潤豐腴🦆味道出彩且不覺羶。兩塊鬆軟的迷你彩色漢堡麵包🍔上下包裹油香四溢的鵝肝,一口大小的份量讓人完美享受脂香精華🤤
法國鵝肝

不愛吃鵝肝的朋友可以選擇帶子🐚或白鱈魚🐟
🦐 大蝦
蝦肉經牛油和醬油簡單調味🍤肉質彈牙爽口,再加上秘制蝦膏醬汁,味道濃郁
大蝦

🐮 美國牛肉(薄燒)
本日最佳🥇薄燒牛肉卷共四件🥩七成熟的薄牛肉片包裹炸蒜片和蔥花,宛如滋味炸彈。牛脂香醇,沾上少量生薑白蘿蔔醬汁,非常惹味👍炸蒜片微澀,但焦香酥脆的口感讓人回味無窮🥰
薄燒美國牛肉

🍲 炒飯
炒飯的🐮牛肉碎很足料,充滿蔥花和焦香蛋味。米飯粒粒分明,油光鋥亮,一碗下來很有飽足感☺️
炒飯

🥣 味增湯
味增湯最特別的一點是加了「手毬麩」,白色的生麩丸子飽吸湯汁,軟爛入味
🍡 甜品
撒上大量砂糖烤製而成的砂糖吐司🍞冷卻後形成酥脆焦糖面,散發陣陣牛油香♨️口感偏硬似餅乾,相信熱量一定很高🥲
砂糖吐司

是日甜品是抹茶🍵和黃豆粉蕨餅,軟糯口感淋上甜滋滋的黑蜜,為這一頓飯劃上完美句號
· · · · · · · · ·
Hoping to enjoy high-quality teppanyaki with family over the weekend? God of Teppanyaki offers limited-time lunch deals this April for you to indulge the rich & succulent flavours from the 🌊 sea and land⛰! Highly recommend the lunch set (HKD398 pp) that includes 🍣 sashimi, 🦪 abalone, 🦐 prawns, 🦆 foie gras, 🐮 beef rolls, 🍚 fried rice and dessert 🍡 Spacious environment with sea view and definitely worth for money 💰
🦀整體評分:9/10
味道:⭐️⭐️⭐️🌟
環境:⭐️⭐️⭐️🌟
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
Revisit🔜
📍板神
📍銅鑼灣信和廣場
想知更多飲食資訊?立即follow @sake_krd Puu Eats🦀一齊吃遍港九新界✨
🔎 #KRD日本菜 #KRD鐵板燒
🔎 #KRD銅鑼灣 #KRD人均400
2023-04-08
法國鵝肝
薄燒美國牛肉
炒飯
感謝祭套餐基本會包前菜、沙律🥗然後會有三款刺身~一隻南非鮑魚、大蝦(二人同行的話可以加$980轉成龍蝦)然後帶子、白鱈魚、法國鵝肝 三選一✨再有季節野菜 而今次我們選了厚燒和牛A5~還有日產豚肉、美國牛肉、澳洲和牛可選最後都會附炒飯、潰物、麵豉湯、甜品( ´͈ ᗨ `͈ )◞我們是晚餐時段吃 人均一千左右 份量剛好 整體食物質素及環境 這個價錢是成正比的大家也可以趁著四月感謝祭試一試!!感謝祭套餐是全日供應的 把握機會試一次~
感謝祭套餐基本會包前菜、沙律🥗
然後帶子、白鱈魚、法國鵝肝 三選一✨
再有季節野菜 而今次我們選了厚燒和牛A5~
還有日產豚肉、美國牛肉、澳洲和牛可選
最後都會附炒飯、潰物、麵豉湯、甜品( ´͈ ᗨ `͈ )◞

我們是晚餐時段吃 人均一千左右 份量剛好
整體食物質素及環境 這個價錢是成正比的
大家也可以趁著四月感謝祭試一試!!
感謝祭套餐是全日供應的 把握機會試一次~