2023-04-17
我最近去到銅鑼灣板神分店試了他們新推出限時感謝祭$398特惠套餐,完全估唔到午市同晚巿都一樣價錢!!!呢個價食鐵板燒真係好抵,想食最好就襯做完呢個優惠之前去試吓啦!作為鐵板燒餐廳,前菜沙律,味道十分開胃。之後分別三款刺身油甘魚、帆立貝,當中拖羅肥美,口感十分新鮮。南非鮑魚,簡單嘅鹽燒方式已經可以帶出鮑魚嘅鮮甜。大海老燒嘅時候加入蝦膏,大大隻入口彈牙,令人驚艷!而自選料理更是豐富多樣,分別有帶子、白鱈魚、法國鵝肝可以選擇。我同媽媽揀左白鱈魚同法國鵝肝,鵝肝油脂甘香,真係入口即溶好正!白鱈魚就煎到外表金黃,外脆內軟,師傅嘅手勢真係整得唔錯👍🏻我地揀左美國牛肉,包住蔥蒜一齊燒,呢個做法真係特別,口感層次非常豐富。炒飯用料十足,米粒鬆軟,色香味俱全,師傅仲好有心整咗個心形出嚟🤣🤣氹到女士們非常開心!最後,還有焦糖多士作為甜點,金黃香脆,再食返個日式蕨餅作為總結餐廳的服務也非常出色,服務生都十分有禮貌,專業且友善,為整個用餐體驗加分。餐廳的裝潢也非常現代,讓人感覺非常時尚舒適,就算係商務見客都會好合適。總而言之,銅鑼灣板神分店的$398特惠套餐,呢個價錢第二度應該食唔到😂