板神鉄板燒日本料理 (信和廣場)

God of Teppanyaki (Sino Plaza)
🌟板神🌟感謝祭進行中,只需震撼價💥$398就可以享受高質嘅🇯🇵日式席前鐵板燒!全個四月均適用,無論🌞午/晚市🌝,定係星期六、日,連公眾假期🥳都有呢個套餐,絕對值得一book再book🤪!✨除咗銅鑼灣,仲有灣仔,尖沙咀,觀塘,都有呢個優惠架!😍💥四月全日供應感謝祭 14品 $398🥗前菜、沙律清爽開胃嘅🥗沙律同埋前菜!🐟刺身三款有清新爽甜嘅🐚赤貝、鮮美甘香嘅🐠油甘魚、同埋魚味香郁嘅🐟吞拿魚!🐚南非鮑魚鮮活嘅🇿🇦南非鮑魚即場去殼再𠝹花同埋切件,煎至僅熟,口感軟嫩中帶一點彈牙😌!調味啱啱好,令鮑魚嘅鮮甜味勁出😍!亦可點少少辣辣地🌶️嘅海鮮醬,增添風味!🦐大蝦勁大隻長過手掌✋🏻,仲要超厚肉😍,去殼去腸香煎之後,🦐蝦肉爽彈甜美,正!🐟白鱈魚 / 🦢法國鵝肝🇫🇷法國白鱈魚肉質厚實、入口嫩滑細膩中,帶少少油香,真係好好味🥰!而🇫🇷法國鵝肝香煎到兩面金黃後再用軟身嘅🌭法包夾住,做成一個🍔mini burger,🦢鵝肝外脆內綿,甘香可口👍🏻!主菜另可選帶子!🥬季節野菜特選四色野菜:🟤香菇、🟡粟米芯、🔴紅椒、🟢蘆筍,夠colourful,仲燒到香口juicy💦!🐂美國牛肉薄燒師傅👨🏻‍🍳手勢極快,香煎到🐂牛

✨除咗銅鑼灣,仲有灣仔,尖沙咀,觀塘,都有呢個優惠架!😍
💥四月全日供應感謝祭 14品 $398
🥗前菜、沙律
清爽開胃嘅🥗沙律同埋前菜!

🐟刺身三款

🐚南非鮑魚
🦐大蝦
🐟白鱈魚 / 🦢法國鵝肝
主菜另可選帶子!

🥬季節野菜
🐂美國牛肉薄燒
師傅👨🏻‍🍳手勢極快,香煎到🐂牛肉半生熟,兼一咬爆出肉汁💦,然後係蔥花同埋🧄蒜片碎嘅香口,very nice👏🏻!
🍚炒飯、漬物、麵豉湯
蛋漿🥚完美包住每一粒飯,令飯粒呈金黃色💛!炒飯加入咗頭先🦐大蝦嘅蝦頭肉同埋蝦膏,令🍚牛肉蛋炒飯多咗一浸鮮甜味😋!炒製期間,師傅👨🏻‍🍳仲送咗個心心💗畀我哋,勁識搞氣氛!
🍮甜品
🌟板神🌟名物焦糖多士,落咗大量🇯🇵日本砂糖同埋🧈牛油,香脆甜美勁邪惡😈!
而最後仲有🫘紅豆奶凍,幼滑香甜!
最近假期收工諗住同朋友食餐好嘢 就去咗呢間板神 @godofteppanyaki 食晚餐 呢度嘅環境真係一流 裝修好有氣派 餐廳亦都有吧枱及海景房間等 佢哋最近推出咗一個期間限定感謝祭優惠🥰 逢星期一至星期日 公眾假期 下晝同夜晚都有得食 而且各分店都可以有呢個優惠 如果想去環境一流既地方食好嘢 又想體驗鐵板燒嘅服務 一定要把握機會快啲訂位啦🔥🔸全日供應四月感謝祭-$398/1位🔸▫️前菜、沙律 ▫️刺身三款刺身方面每日都唔同 當日係深海池魚、牡丹蝦同吞拿魚 新鮮厚身 深海池魚魚味重 牡丹蝦好爽口 吞拿魚更加係油脂感滿滿🙌🏻▫️南非鮑魚 ▫️大蝦鮑魚爽口彈牙 大大隻 煎緊嗰陣仲識郁㗎🤣🙌🏻大蝦食落肉質札實彈牙 淋上蝦膏 大推!▫️燒物帶子、白鱈魚、法國鵝肝燒物有三款選擇 我同友人每人揀咗一款 佢揀咗白鱈魚 充滿牛油香 煎得好嫩滑 我就揀咗法國鵝肝 見到舊鵝肝上枱嗰陣 友人好羨慕🤣用漢堡嘅形式夾住個鵝肝 減低左鵝肝嘅油膩感 但滿滿嘅油脂香 同入口即溶嘅口感 物超所值 真係好想再encore😂▫️美國牛肉(薄燒)師傅會問我哋鍾意食幾多成🤣牛肉燒至五成熟🔥香口重牛肉味 濃郁又好食 再包住大量蔥花同炸蒜粒

🔸全日供應四月感謝祭-$398/1位🔸
▫️前菜、沙律 ▫️刺身三款

▫️南非鮑魚 ▫️大蝦
鮑魚爽口彈牙 大大隻 煎緊嗰陣仲識郁㗎🤣🙌🏻
大蝦食落肉質札實彈牙 淋上蝦膏 大推!

▫️燒物
帶子、白鱈魚、法國鵝肝

▫️美國牛肉(薄燒)
師傅會問我哋鍾意食幾多成🤣牛肉燒至五成熟🔥香口重牛肉味 濃郁又好食 再包住大量蔥花同炸蒜粒 一咬落去好Juice 完全感受唔到牛肉係薄切🤣 口感極豐富!最貼心系放落吸油嘅麵包度 可以吸走大量嘅油 減低油膩感🥰

▫️季節野菜 ▫️炒飯 ▫️麵豉湯 ▫️甜品/熱咖啡
野菜款式有紅椒、冬菇、蘆筍 新鮮香甜 個人好鍾意蘆筍嘅爽口 燒得啱啱好 多汁唔乾🥰
炒飯好乾身又粒粒分明 甜品除左紅豆黑豆奶凍 仲有師傅為我哋特別準備嘅即製焦糖牛油多士🥰奶凍香甜 焦糖牛油多士熱辣辣又脆身 食到最後食返呢兩款甜品真係好滿足🤣
2023-04-01
  • 焦糖多士
  • 刺身
  • 鮑魚
1K
❀ 板神鉄板燒日本料理 #銅鑼灣 ❀❗️性價比最高鐵板燒壽司 必食高質午市套餐❗️——————————————————又來到我最喜愛性價比最高嘅鐵板燒,相信大家都唔陌生🔥佔地14,000尺,裝修簡約高貴,分為鐵板燒區、壽司吧、炭火燒區 Sake Bar & Wine Room。最近佢哋推出咗抵食午市套餐,可以一次過試晒壽司、炭火燒、鐵板燒😆四月份仲可加$1無限添飲獨家代理純米大吟釀虎滴清酒🍶。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 板神便當 $480 (4.3/5)極之豐富,可以滿足晒多個願望,啱晒心大心細唔知食咩好嘅你😚包括有前菜、沙律、蒸蛋、天婦羅、四款刺身、四件壽司、銀鱈魚西京燒、美國牛肉薄燒、麵豉湯及甜品或咖啡。銀鱈魚西京燒極度滑溜,深透油脂香氣,味道香甜,印象難忘🥰仲食到經典鐵板燒牛肉薄燒,包住大量香蔥炸蒜,嫩滑惹味。另外天婦羅包括炸巨大海老、蕃薯及南瓜;刺身亦唔吝嗇,有赤身、油甘魚、帆立貝及赤蝦;仲要有真鯛、魷魚、伊佐木、右口魚壽司,當中魷魚口感黏滑,水準高質。最後甜品係超滑溜嘅奶凍,一入口就溶化咁🤤.☞ 特上手握壽司御膳 $580 (4.1/5)可選擇九件手握壽司御膳 $450/ 十二件特上手握壽
❀ 板神鉄板燒日本料理 #銅鑼灣 ❀
❗️性價比最高鐵板燒壽司 必食高質午市套餐❗️
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 板神便當 $480 (4.3/5)
極之豐富,可以滿足晒多個願望,啱晒心大心細唔知食咩好嘅你😚
銀鱈魚西京燒極度滑溜,深透油脂香氣,味道香甜,印象難忘🥰
仲食到經典鐵板燒牛肉薄燒,包住大量香蔥炸蒜,嫩滑惹味。
最後甜品係超滑溜嘅奶凍,一入口就溶化咁🤤

☞ 特上手握壽司御膳 $580 (4.1/5)
可選擇九件手握壽司御膳 $450/ 十二件特上手握壽司御膳 $580。
廚師喺客人面前切好魚生,繼而逐件逐件手握🍣
壽司樣樣新鮮高質,包括中拖羅、大拖羅、右口魚、深海池魚、黑睦、帶子、赤貝、油甘魚、伊佐木、海蝦、海膽、鯖魚。
壽司飯仲係赤飯,不過唔會太酸,我自己幾鍾意,比得上omakase✨
再配上麵豉湯及冷/熱稻庭烏冬,偏向幼身,但依然口感彈牙🍜

——————————————————
✨整體味道: 4.2/5
✨環境裝修: 4/5
✨服務態度: 4/5
✨性價比: 4/5
✨再訪興趣: 4/5
💞整體來講
板神係我心目中性價比最高嘅鐵板燒/ 壽司店,晚市可能要接近$1000先食到,但lunch幾百蚊就已經可以品嚐到佢哋精選嘅壽司同菜式,推薦🔥
2023-04-08 46 瀏覽
之前已經聽過「板神」呢間鐵板燒,見到佢哋四月份做緊promote,慶祝自己中完招出關,再訂咗位啱啱嘅星期日過嚟食~ 四月大感謝祭套餐 由 $398 起,有日本豚肉/ 美國牛/ 澳洲和牛或者係A5和牛。我哋分別揀咗厚燒同薄燒美國牛($398/$448)前菜、沙律、刺身三款前菜同沙律都係清新開胃嘅。刺身係吞拿、油甘同魷魚, 味道鮮甜🤞🏻季節野菜有:蘆筍、粟米仔、紅椒同冬菇南非鮑魚睇師傅表演刀功時間,鮑魚一分為三。唔使太多調味,鮑魚嘅鮮甜同埋海水味已經足夠,口應爽口彈牙~ 大海老都係刀工表演時間,由拆蝦頭、蝦殼同挑蝦腸都目不暇給。用蝦膏加醬汁處理,帶出到蝦嘅鮮味,大蝦仲非常彈牙~ 帶子、白鱈魚、法國鵝肝(三選一)今日唔想太邪惡👿揀咗帶子同白鱈魚,帶子鮮甜,表面煎到得微微焦香,入邊仲係好幼嫩。白鱈魚肉質結實滑身,外邊超香脆,配埋蒜蓉牛油醬汁,惹味。美國牛(厚燒+ 薄燒)厚燒係切成一口一舊剛剛好嘅Size,有油香之餘不失咬口。用少少岩鹽已經可以吊出牛肉味道。薄燒係另一重享受,薄燒牛包住蒜片同埋香蔥,點埋牛肉燒汁會更加惹味。跟住就到睇師傅表演炒飯,炒飯帶大量牛肉!炒得非常之乾身,唔覺唔覺成碗食晒😗

四月大感謝祭套餐

我哋分別揀咗厚燒同薄燒美國牛($398/$448)

前菜、沙律、刺身三款
前菜同沙律都係清新開胃嘅。
刺身係吞拿、油甘同魷魚, 味道鮮甜🤞🏻
季節野菜有:蘆筍、粟米仔、紅椒同冬菇

大海老
帶子、白鱈魚、法國鵝肝(三選一)
白鱈魚肉質結實滑身,外邊超香脆,配埋蒜蓉牛油醬汁,惹味。
美國牛(厚燒+ 薄燒)
呢個時候就可以食埋漬物同麵豉湯送飯~
最後睇埋師傅整焦糖多士,超級邪惡,但入口非常香脆,而且唔會覺得好甜,配埋餐送嘅熱咖啡一流,如果唔飲咖啡都可以揀佢哋嘅甜品
4月板神鉄板燒出咗個$398套餐 全線分店無論下晝定夜晚都食到🤩 !個餐包咗前菜、沙律、刺身、南非鮑魚、大海老、一款自選食材(帶子、白鱈魚、法國鵝肝)、自選肉類、炒飯、甜品、麵豉湯 價錢平咗份量都冇少到☝🏻✨! .📍大感謝祭•鐵板燒套餐($398) ❥ 𝐀𝐩𝐩𝐞𝐭𝐢𝐳𝐞𝐫,𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝 沙律落咗香醋🥗,加上鹹鹹甜甜嘅前菜好開胃.❥ 𝐒𝐚𝐬𝐡𝐢𝐦𝐢 3 𝐊𝐢𝐧𝐝𝐬 3款刺身都夠鮮嫩,包括:帶子,牡丹蝦,拖羅 .❥ 𝐒𝐨𝐮𝐭𝐡 𝐀𝐟𝐫𝐢𝐜𝐚𝐧 𝐀𝐛𝐚𝐥𝐨𝐧𝐞 南非鮑魚鮮嫩之餘自帶海水鹹香,唔加任何調味都夠做! .❥ 𝐒𝐜𝐚𝐥𝐥𝐨𝐩, 𝐖𝐡𝐢𝐭𝐞 𝐂𝐨𝐝, 𝐅𝐨𝐢𝐞 𝐆𝐫𝐚𝐬(𝐒𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭 1 ) 帶子表面輕輕煎到金黃,中間保持軟嫩 🐚法國鵝肝口感油潤細膩,配上迷你漢堡入口即融 🦆.❥ 𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧 大海老爽口彈牙🦐,配上用多隻蝦整成嘅板神蝦汁,鮮味濃郁 .❥ 𝐔.𝐒. 𝐁𝐞𝐞𝐟 薄燒牛肉薄入口軟嫩,中間包住炸蒜同香蔥 食落外軟內脆🥩,保持到一貫水準 .❥ 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐑𝐢𝐜𝐞, 𝐏𝐢𝐜𝐤𝐝𝐞𝐬, 𝐌𝐢𝐬𝐨 𝐒𝐨𝐮𝐩 炒飯粒粒分明,食到蛋香同牛味🐣🐃 另外仲配有漬物同麵豉湯 .❥

4月板神鉄板燒出咗個$398套餐
全線分店無論下晝定夜晚都食到🤩 !
價錢平咗份量都冇少到☝🏻✨!
📍大感謝祭•鐵板燒套餐($398)
❥ 𝐀𝐩𝐩𝐞𝐭𝐢𝐳𝐞𝐫,𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝
沙律落咗香醋🥗,加上鹹鹹甜甜嘅前菜好開胃

❥ 𝐒𝐚𝐬𝐡𝐢𝐦𝐢 3 𝐊𝐢𝐧𝐝𝐬
3款刺身都夠鮮嫩,包括:帶子,牡丹蝦,拖羅

❥ 𝐒𝐨𝐮𝐭𝐡 𝐀𝐟𝐫𝐢𝐜𝐚𝐧 𝐀𝐛𝐚𝐥𝐨𝐧𝐞
南非鮑魚鮮嫩之餘自帶海水鹹香,唔加任何調味都夠做!

帶子表面輕輕煎到金黃,中間保持軟嫩 🐚
法國鵝肝口感油潤細膩,配上迷你漢堡入口即融 🦆

❥ 𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧
大海老爽口彈牙🦐,配上用多隻蝦整成嘅板神蝦汁,鮮味濃郁

❥ 𝐔.𝐒. 𝐁𝐞𝐞𝐟
薄燒牛肉薄入口軟嫩,中間包住炸蒜同香蔥
食落外軟內脆🥩,保持到一貫水準

炒飯粒粒分明,食到蛋香同牛味🐣🐃
另外仲配有漬物同麵豉湯

❥ 𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭
每次都好期待食佢嘅砂糖多士,表面脆卜卜入口香甜😍
最後仲有滑溜嘅紅豆蓉配奶凍做結尾🫘,大滿足❣️

2023-04-07 36 瀏覽
🧡Please follow my IG : orororenji☆ 板神鉄板燒日本料理銅鑼灣告士打道255-257號信和廣場1樓103號舖知道板神出左新嘅Lunch menu,仲要見到有優惠,食板神便當或者手握壽司set,加$1就可以無限添飲清酒,我呢d酒鬼點會放過XD 所以即刻去試下(๑˃̵ᴗ˂̵)✦ 板神便當• 前菜• 蒸蛋• 天婦羅• 刺身 (四件)• 壽司 (四件)• 銀鱈魚西京燒• 美國牛肉薄燒• 麵豉湯• 甜品呢個便當真係睇見都開心,好靚好豐富,咩都有咁,刺身好新鮮,牛肉薄燒份量好多,天婦羅好香脆,個人特別鍾意西京燒銀雪魚,唔會太濃味皮又夠脆,好好味,最後甜品仲係紅豆牛乳布甸,真係好滿足!✦ 特上手握壽司御膳呢款手握壽司有成12件,仲配麵豉湯或稻庭烏冬,睇住師傅整壽司再一一介紹真係好吸引,最愛海膽、中拖羅同右口魚,質素出色,值得一試呢!✦ 虎敵純米大吟釀餐廳同日本酒廠出嘅純米大吟釀,入口順喉清新帶甘甜,好好飲!PS: 加$1無限添飲優惠期至4月30日
☆ 板神鉄板燒日本料理

• 美國牛肉薄燒
• 麵豉湯

✦ 特上手握壽司御膳

✦ 虎敵純米大吟釀
餐廳同日本酒廠出嘅純米大吟釀,入口順喉清新帶甘甜,好好飲!
PS: 加$1無限添飲優惠期至4月30日
  • 板神便當
👍🏻鐵板燒感謝套餐 $398限定優惠!想食鐵板燒但budget唔多嘅朋友可以把握機會試下呢間平時食鐵板燒,尤其晚市,閒閒地都要上千蚊一位呢間餐廳4月全線分店都做緊優惠價$398就嘆到高質鐵板燒😜星期一至日同復活節假期全日供應,午市晚市都有😙我地當日去銅鑼灣旗艦店,環境高級優雅,乾淨企理落單後就可以舒舒服服坐定定睇住師傅係席前處理食材淨係環境都加晒分值回票價,而且食物高質,晚市$398食鐵板燒CP值真心好高👍🏻-限定優惠感謝套餐(4月全月星期一至日全日供應)包括🔥🔸前菜、沙律🔸日本直送刺身三款🔸南非鮑魚輕輕煎香唔會過熟,唔需要調味,爽彈鮮甜😛🔸緬甸大蝦肉質札實彈牙,淋上蝦頭汁,鹹香十足,呢個好食到點晒頭🥹🔸帶子/白鱈魚/法國鵝肝 (三選一)帶子以少量黑椒同鹽調味煎香,中間仍然保持軟嫩刺身口感白鱈魚陣陣牛油香,外皮焦脆,魚肉非常嫩滑🤤🔸季節野菜🔸日本豚肉/美國牛肉薄燒 (二選一)沖繩產豚肉以生薑汁同洋蔥炒香,用薄脆嘅春卷皮包住牛肉燒至五成熟,包住大量蔥花同炸蒜粒,脹卜卜咬落爆汁,相對豚肉份量更多🤪🔸炒飯、漬物、麵豉湯、甜品甜品除咗紅豆黑豆奶凍外,仲有師傅即製嘅焦糖牛油多士,perfect
👍🏻鐵板燒感謝套餐 $398

平時食鐵板燒,尤其晚市,閒閒地都要上千蚊一位
呢間餐廳4月全線分店都做緊優惠價$398就嘆到高質鐵板燒😜
星期一至日同復活節假期全日供應,午市晚市都有😙
我地當日去銅鑼灣旗艦店,環境高級優雅,乾淨企理
落單後就可以舒舒服服坐定定睇住師傅係席前處理食材
限定優惠感謝套餐(4月全月星期一至日全日供應)包括🔥
🔸前菜、沙律
🔸日本直送刺身三款
🔸南非鮑魚
輕輕煎香唔會過熟,唔需要調味,爽彈鮮甜😛
🔸緬甸大蝦
肉質札實彈牙,淋上蝦頭汁,鹹香十足,呢個好食到點晒頭🥹
🔸帶子/白鱈魚/法國鵝肝 (三選一)
帶子以少量黑椒同鹽調味煎香,中間仍然保持軟嫩刺身口感
白鱈魚陣陣牛油香,外皮焦脆,魚肉非常嫩滑🤤
🔸季節野菜
🔸日本豚肉/美國牛肉薄燒 (二選一)
沖繩產豚肉以生薑汁同洋蔥炒香,用薄脆嘅春卷皮包住
🔸炒飯、漬物、麵豉湯、甜品
甜品除咗紅豆黑豆奶凍外,仲有師傅即製嘅焦糖牛油多士,perfect ending🥳
整體食材、味道、份量一啲都唔hea,唔會因為做緊優惠而求求其其
$398食到呢個質素嘅鐵板燒真心性價比好高
啱晒budget唔多但又想食鐵板燒嘅朋友,可以趁而家優惠價去😜
味道:9/10
性價比:9/10
📍#板神鉄板燒日本料理 @godofteppanyaki
灣仔軒尼詩道256號The Hennessy30樓
觀塘駿業街43號地下
尖沙咀漢口道28號亞太中心1樓16號舖
這間位於銅鑼灣的鐵板燒店,佔地約14000呎,走高檔輕奢華風格,分鐵板燒區、壽司吧、炭火燒區及Sake Bar & Wine Room 不同區域,用餐環境雅緻舒適。餐廳最近推出全新午餐菜式,性價比高,加$1 更可無限添飲獨家代理的純米大吟釀虎滴清酒,味道清爽,前調帶柑橘風味及花香,中調滲出米香,後調乾爽帶甘甜,叫人一試難忘。🦋板神便當 $480便當內容豐富,擺盤極為吸晴,包括有前菜、沙律、蒸蛋、天婦羅、四款刺身、四件壽司、銀鱈魚西京燒、美國牛肉薄燒、麵豉湯及甜品或咖啡。前菜沙律加上香脆堅果,香口開胃,口感豐富;天婦羅有炸海老、蕃薯及南瓜;刺身有赤身、油甘魚、帆立貝及赤蝦,款款新鮮;壽司有真鯛、烏賊、依左目、右口魚,水準高質;銀鱈魚西京燒脂香肉滑;美國牛肉薄燒内裏包裹蔥蒜,肉汁豐富,惹味吸引。🦋特上手握壽司御膳 $580另一款特上手握壽司御膳套餐,共有12件壽司、麵豉湯及冷/熱稻庭烏冬,同樣值得一試。壽司質素不比廚師發辦遜色,坐在壽司吧欣賞師傅即場手握壽司,令人嘗心悅目。

🦋板神便當 $480

🦋特上手握壽司御膳 $580

性價比高 而且用料不馬虎 食材新鮮 好想推介俾大家🙀套餐(一位)包括以下:👉🏻前菜、沙律 👉🏻刺身三款 當日既赤身好食😋👉🏻主菜海鮮三款 包括南非鮑魚、大蝦、帶子/白鱈魚/法國鵝肝👉🏻薄燒 可選擇 美國牛肉$398/日本豚肉$398/澳洲和牛$498/ 和牛A5 $598 另有厚燒可選 $448-648👉🏻季節野菜👉🏻炒飯、漬物、麵豉湯、甜品或咖啡美國牛肉薄燒 用上燙有板神字樣既麵包來奉上 吸睛且吸油😂😂 師傅有問想食幾成熟就揀左三成 用薄牛肉包裹住炒香蒜片同蔥粒 入口肉汁鮮嫩 口感豐富 可以沾少許鹽或醬汁 味道更昇華👍🏻南非鮑魚未煮之前仲係郁緊 非常新鮮 師傅簡單調味左 唔需要點任何野就食到佢嘅鮮味 肉質富彈性🤸🏻‍♀️帶子師父輕輕燒過半熟 加上少少鹽同黑椒調味 不需要加入其他醬汁已經好鮮甜 🧚🏻‍♂️大蝦 🦐賣相非常吸引 蝦肉彈牙 沾上旁邊嘅蝦膏 濃郁蝦鮮味😇法國鵝肝 🍔以迷你漢堡呈上 麵包鬆軟 吸晒鵝肝嘅油香 好邪惡但完全不能抗拒🥲焦糖烤麵包簡單灑上白糖煎香 已經好好食 如果加球雪糕 不得了個人覺得銅鑼灣旗艦店坐得舒服 空間感好大 bar部分都好有feel 另外仲有灣仔、尖沙咀、觀塘

性價比高 而且用料不馬虎 食材新鮮 好想推介俾大家🙀

套餐(一位)包括以下:
👉🏻前菜、沙律
👉🏻刺身三款 當日既赤身好食😋
👉🏻季節野菜
👉🏻炒飯、漬物、麵豉湯、甜品或咖啡

美國牛肉薄燒

大蝦 🦐
賣相非常吸引 蝦肉彈牙 沾上旁邊嘅蝦膏 濃郁蝦鮮味😇

法國鵝肝 🍔

焦糖烤麵包
簡單灑上白糖煎香 已經好好食 如果加球雪糕 不得了

個人覺得銅鑼灣旗艦店坐得舒服 空間感好大 bar部分都好有feel 另外仲有灣仔、尖沙咀、觀塘、銅鑼灣分店星期一至日都有呢個優惠 !我就已經book左下次食😂 你地都快啲打電話訂位啦🤍

🍽️ 板神鉄板燒日本料理 #銅鑼灣sis
📍 銅鑼灣告士打道255-257號信和廣場1樓103號舖
☎️ 2817 7767
🚆 銅鑼灣站C出口,步行約三分鐘
2023-04-05 49 瀏覽
💡高質抵食鐵板燒放假就緊係要食餐好慶祝下,平時食日式鐵板燒料理可能都要成千,但而家呢間就好抵食,板神全線分店包括灣仔,尖沙咀,觀塘,銅鑼灣於4月推出$398鐵板燒感謝祭套餐,星期一至星期日及 公眾假期都有,最正係下晝同夜晚都係呢個價錢,非常抵食。而銅鑼灣呢間分店裝修高級簡潔,仲可以近距離觀賞鐵板師傅烹調美食😍😍🍽前菜沙律沙律菜入面有粟米及車厘茄,酸酸甜甜,非常開胃 🍽刺身三款🐟有油甘魚、拖羅及赤蝦。赤蝦🦐新鮮彈牙,拖羅好肥美、油甘魚油脂豐富。🍽南非鮑魚鮑魚真係好大隻 ,肉眼都見到好生猛,師傅係燒到啱啱好,調味剛好食落有種爽口既感覺🍽緬甸大蝦🦐蝦好大隻,師傅將兩邊煎至香脆,火候控制得好好🔥唔會太熟,味道好鮮甜,肉質札實彈牙👍🏻🍽帶子/白鱈魚/法國鵝肝(三選一)帶子大粒特黎賣相精緻,煎封後內裡保持鮮嫩多汁。鵝肝色澤新鮮,好肥美,燒完入口即融,油脂好豐富,加入迷你漢堡包就可以減輕油膩感❤️🍽 美國牛肉🐂薄切美國牛肉叫左5成熟,岩岩好,夠軟嫩,入面加咗香蔥同炸蒜,食落牛味濃郁,夠曬juicy,非常滿足。🍽日本豚肉🐷外皮輕脆豚肉充滿肉汁,好香口,特別係加入生薑汁再卷入餅皮煎。🍽炒飯廚師好有心機炒
💡高質抵食鐵板燒

🍽前菜沙律
沙律菜入面有粟米及車厘茄,酸酸甜甜,非常開胃

🍽刺身三款🐟

🍽南非鮑魚

🍽緬甸大蝦🦐

🍽帶子/白鱈魚/法國鵝肝(三選一)
帶子大粒特黎賣相精緻,煎封後內裡保持鮮嫩多汁。
鵝肝色澤新鮮,好肥美,燒完入口即融,油脂好

豐富,加入迷你漢堡包就可以減輕油膩感❤️

🍽 美國牛肉🐂

🍽日本豚肉🐷

🍽炒飯
廚師好有心機炒左好耐,飯粒粒分明,加入左蛋液、蔥花、煙肉等,再加埋之前大蝦剩餘嘅蝦頭肉,食落有陣陣蝦味,好豐富的口味😍
成個搭配味道好正👏🏻

🍽焦糖多士
金黃色嘅麵包沾滿焦糖漿,經過廚師慢煎後,外脆內軟,好味道👍🏻

🍽甜品
甜品係抹茶同埋黃豆粉蕨餅同埋咖啡,為呢一餐劃上一個完美句號😀

板神銅鑼灣分店 佔地一萬4千呎環境開揚 空間感十足🫶🏻裝潢帶時代感又豪華✨✨餐廳主要分為五大區域🖐🏻有鐵板燒區🔥、Sushi Bar🍣、炭火燒區🍢、Sake Bar🍶同Wine Room🍷最近板神推出咗全新午餐Menu🍽️一於黎試試😛😛๑ 特上手握壽司御膳🍣 • $580手握壽司12件、麵豉湯、稻庭烏冬(熱/冷)坐係吧枱位可以近距離睇到壽司師傅嘅功架🧑🏻‍🍳而且師傅好風趣健談 服務一流💯12件手握壽司分別試咗上排:大拖羅、魴鮄魚、真鯛、深海池魚、墨魚、甜蝦下排:中拖羅、右口魚、油甘腩、黑鯥魚、赤貝、海膽壽司食材用料真係好新鮮 十二件都啖啖鮮味😻個人mvp係海膽壽司 味道極之濃郁 甘甜滋味滿滿👅大拖羅都非常讚 天然魚脂嘅甘香 入口即溶👅冷稻庭烏冬配上清新柚子醬汁 烏冬口感彈牙 唔錯๑ 板神便當🍱 • $480前菜 沙律、蒸蛋、天婦羅、刺身、壽司四件、銀鱈魚西京燒、美國牛肉薄切、麵豉湯、甜品/咖啡依個便當超豐富 擺盤好精緻好靚🫶🏻漬物前菜,沙律內有夏威夷果仁、合桃 配上新鮮沙律菜 好開胃🥗天婦羅有三隻大蝦🍤、甜薯🍠同南瓜 天婦羅蝦大大隻 爽彈蒸蛋加入咗蟹膏 鮮味🥚金槍魚腩刺

板神銅鑼灣分店 佔地一萬4千呎
環境開揚 空間感十足🫶🏻
裝潢帶時代感又豪華✨✨

餐廳主要分為五大區域🖐🏻

最近板神推出咗全新午餐Menu🍽️
一於黎試試😛😛

๑ 特上手握壽司御膳🍣 • $580
手握壽司12件、麵豉湯、稻庭烏冬(熱/冷)
坐係吧枱位可以近距離睇到壽司師傅嘅功架🧑🏻‍🍳
而且師傅好風趣健談 服務一流💯

12件手握壽司分別試咗
上排:大拖羅、魴鮄魚、真鯛、深海池魚、墨魚、甜蝦
下排:中拖羅、右口魚、油甘腩、黑鯥魚、赤貝、海膽
壽司食材用料真係好新鮮 十二件都啖啖鮮味😻
個人mvp係海膽壽司 味道極之濃郁 甘甜滋味滿滿👅
大拖羅都非常讚 天然魚脂嘅甘香 入口即溶👅

冷稻庭烏冬配上清新柚子醬汁 烏冬口感彈牙 唔錯

๑ 板神便當🍱 • $480
前菜 沙律、蒸蛋、天婦羅、刺身壽司四件、
銀鱈魚西京燒、美國牛肉薄切、麵豉湯、甜品/咖啡

依個便當超豐富 擺盤好精緻好靚🫶🏻
天婦羅有三隻大蝦🍤、甜薯🍠同南瓜 天婦羅蝦大大隻 爽彈
蒸蛋加入咗蟹膏 鮮味🥚
金槍魚腩刺身 口感十分肥潤,壽司特愛墨魚 好爽口
銀鱈魚西京燒🐟燒得金黃色 好香 魚肉非常滑溜
美國牛肉薄切🐮捲住蒜片同香蔥 沾埋秘製醬汁更惹味🥢

💃🏻依家至4月30號
凡惠顧板神便當或手握壽司御膳加$1
即可無限添飲純米大吟釀虎敵清酒 超抵啊!
Lunch都可以同朋友仔chillchill啦🥂
只有限定1000支咋 想嘆要快手😗

總結 食物 賣相 環境 師傅 好讚!( •̀∀︎•́ )✧︎
2023-04-04 46 瀏覽
𝗶𝗳 𝘆𝗼𝘂'𝗿𝗲 𝗹𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴 𝗳𝗼𝗿 𝗮 𝗱𝗲𝗹𝗶𝗰𝗶𝗼𝘂𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗮𝗳𝗳𝗼𝗿𝗱𝗮𝗯𝗹𝗲 𝗹𝘂𝗻𝗰𝗵, 𝗰𝗵𝗲𝗰𝗸 𝗼𝘂𝘁 𝘁𝗵𝗲 𝘁𝗵𝗮𝗻𝗸𝗳𝘂𝗹 𝘁𝗲𝗽𝗽𝗮𝗻𝘆𝗮𝗸𝗶 𝘀𝗲𝘁 𝗮𝘁 @godofteppanyaki 🔥 𝗳𝗼𝗿 𝗼𝗻𝗹𝘆 $𝟯𝟵𝟴, 𝘆𝗼𝘂 𝗴𝗲𝘁 𝗮 𝘄𝗶𝗱𝗲 𝘃𝗮𝗿𝗶𝗲𝘁𝘆 𝗼𝗳 𝗱𝗶𝘀𝗵𝗲𝘀 𝗶𝗻𝗰𝗹𝘂𝗱𝗶𝗻𝗴 𝘀𝗮𝘀𝗵𝗶𝗺𝗶, 𝗮𝗯𝗮𝗹𝗼𝗻𝗲, 𝘀𝗰𝗮𝗹𝗹𝗼𝗽, 𝗰𝗼𝗱 𝗳𝗶𝘀𝗵, 𝗽𝗿𝗮𝘄𝗻, 𝗯𝗲𝗲𝗳, 𝗳𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗿𝗶𝗰𝗲, 𝘀𝗼𝘂𝗽, 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗱, 𝗮𝗻𝗱 𝗱𝗲𝘀𝘀𝗲𝗿𝘁. 𝘁𝗵𝗲 𝗾𝘂𝗮𝗹𝗶𝘁𝘆 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗳𝗼𝗼𝗱 𝗶𝘀 𝘁𝗼𝗽-𝗻𝗼𝘁𝗰𝗵 𝗮𝗻𝗱 𝗱𝗲𝗳𝗶𝗻𝗶𝘁𝗲𝗹𝘆 𝘄𝗼𝗿𝘁𝗵 𝘁𝗿𝘆𝗶𝗻𝗴😝.板神感謝祭又返嚟,醒嘅梗係趁依加幫襯有得低價嘆靚嘢😛 呢個lunch set都幾足份量,除咗前菜、刺身、炒飯、甜品等等當然仲有主角海鮮同肉類,好食排名不分先後分別有招牌南非鮑、大海老、牛肉薄燒、香草牛油煎白鱈魚,最重要係閒日同全部分店都有售超方便✨
2023-04-04 2083 瀏覽
🇭🇰板神鉄板燒日本料理·大感謝祭•鉄板燒套餐$398呢間既鐵板燒我哋之前已經食過㗎喇 佢依家4月份再推出左呢個感謝祭既套餐 而且今次仲要每日既午市同晚市都有 超級抵食 如果大家有興趣記住快啲打去book枱🤑🤑今次我地就去咗銅鑼灣嗰間分店 佢呢間分店超大間 而且感覺上裝修同啲碗碟都高級啲 好適合黎慶祝🥳😈·南非鮑魚 l 大蝦佢呢個餐每人都有一份鮑魚同埋大蝦嘅 佢今次啲海鮮一樣都係咁大粒 望到就開心😍佢個鮑魚真係超級大隻 而且師傅係燒到啱啱好 所以口感好正😎個大蝦肉質都好鮮甜 好濃蝦味 配埋佢上面個用蝦整既醬汁超惹味🦐·法國鵝肝 l 白鱈魚 l 帶子其他海鮮方面每人就係可以揀一款 不過因為我唔食蝦 師傅好好咁樣俾我揀多一款 所以今次我地就有機會試晒佢三款海鮮 開心😗😗佢個鵝肝都幾有驚喜 佢係真係完美咁係個口度化開 好邪惡 但係好正🦢之後佢今次個白鱈魚都煎得好靚 係真係外脆內嫩 唔使再點任何醬都已經好好食🐟😋最後個帶子都好甜 中間好嫩 正😙·日本産豚肉 l美國牛肉肉類方面我自己覺得佢嘅牛肉好味啲 佢係將牛肉片輕輕咁樣燒一燒 之後中間放咗海量既蔥同埋炸蒜 所以口感好好 不過我自己就覺得我個日既
🇭🇰板神鉄板燒日本料理
白鱈魚
l 帶子
l美國牛肉
美國牛肉
肉類方面我自己覺得佢嘅牛肉好味啲 佢係將牛肉片輕輕咁樣燒一燒 之後中間放咗海量既蔥同埋炸蒜 所以口感好好 不過我自己就覺得我個日既牛稍微偏肥左少少 所以有啲啲漏🐮🤣🤣之後豚肉既話佢就係用咗一個生薑燒嘅方式去整 再保住春卷皮黎煎 所以都唔錯 不過都係海鮮正啲🐷😈
l 季節野菜
季節野菜
l 焦糖多士
焦糖多士
之後今次個炒飯師傅係炒到勁靚 佢係真係炒到好乾身 粒粒分明 而且啲蔬菜粒 煙肉粒比例都啱啱好 食落超滿足 所以最後雖然我食到超飽 但係我都食左大半碗🍚🤤🤤之後蔬菜都好juicy 尤其係佢個辣椒仔幾好味🥕最後師傅仲整左個焦糖多士俾我哋 不過大家呢個記住要快啲食 我地掛住傾計 唔記得左佢 最後有少少凍左 無咁正😂
前菜 l 沙律
沙律
l 刺身三款
刺身三款
l 漬物 l 麵豉湯
麵豉湯
l 甜品
甜品
之後佢呢個set仲有好多其他野食 超豐富 我自己覺得個刺身比想像中有驚喜 佢個油甘魚係真係油脂好好 拖羅都好肥美 無筋 個赤蝦都好鮮🦐
#rbyeat
沙律
刺身三款
麵豉湯
2023-04-04 38 瀏覽
同男朋友係大阪冇食到鐵板燒 返尼點都要食返! 呢間鐵板燒四月做緊$398超抵嘅套餐 我梗係去食啦😍公眾假期 星期六日同平日嘅晏晝夜晚都有得食🤩 而且環境仲要好靚 坐得好舒服😌-🌟四月限定套餐($398)🌟前菜、沙律沙律酸酸甜甜 非常開胃 而且入面配料好豐富🤤 蔬菜非常新鮮😍剌身三款刺身有拖羅 帶子 同埋蝦🦐 都幾厚身㗎 而且好新鮮 食落好有口感🤩南非鮑魚鮑魚食之前仲識郁 保證新鮮🥳 而且雖然大隻 但係燒得好林 完全唔覺得難咬嘅感覺🥰 非常欣賞👍🏼唔使點咩醬汁都夠味😋大蝦大蝦配咗秘製醬汁 燒完之後淋上去一齊食好夾又夠香濃😆 蝦肉非常爽口 又大隻多肉😍 而最後仲會燒埋個蝦頭俾我哋 仲有啲肉同埋蝦膏㗎夠晒香🥰帶子/白鱈魚/法國鵝肝呢度可以三選一 我哋兩個set就分別揀咗帶子同埋法國鵝肝😌 帶子燒完放返喺殼上面真係超靚😍😍 食落非常軟滑 火候控制得好好 完全冇overheat嘅情況😚 法國鵝肝就用咗迷你漢堡包夾住 造型可愛🥰 但係食落就非常邪惡 法國鵝肝嘅油不斷流出尼 入口即溶嘅感覺好滿足😈日本豚肉/美國牛肉我哋都揀咗一份豚肉一份牛肉🐷🐮 牛肉包住蔥同埋蒜片 非常香口 而且肉質好嫩😍而豬肉有個
🌟四月限定套餐($398)🌟
前菜、沙律

剌身三款

帶子/白鱈魚/法國鵝肝

日本豚肉/美國牛肉
我哋都揀咗一份豚肉一份牛肉🐷🐮 牛肉包住蔥同埋蒜片 非常香口 而且肉質好嫩😍而豬肉有個薄脆包住 都幾特別 入面有豬肉碎 食落都幾香👏🏼👍🏼

炒飯
炒飯見到落咗好多蛋😆夠晒足料 而且仲有其他配料令到炒飯非常香 飯粒粒粒分明😚👍🏼 另外仲有麵豉湯 同埋漬物架🥰

甜品
甜品係蕨餅同埋焦糖多士🤩🤩 焦糖多士落咗好多糖 在燒到金黃色 色澤非常靚😍 食落會脆脆地 口感非常好😌

飲品
呢個杯真係啱晒打卡 係鶴嘅造型😍 飲品係青檸味 酸酸地飲落非常清新 有解油膩嘅作用🍹
2023-04-04 35 瀏覽
板神鉄板燒日本料理食左極上席前鐵板燒套餐😚😚有澳洲鮑魚、帶子、法國鵝肝、刺身😛🥰食材新鮮😍😍😍📍 板神鉄板燒日本料理 (信和廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣告士打道255-257號信和廣場1樓103號舖❤️‍🔥價錢:7/10❤️‍🔥味道:8.5/10❤️‍🔥服務:9/10
板神鉄板燒日本料理

📍 板神鉄板燒日本料理 (信和廣場) (銅鑼灣)

❤️‍🔥價錢:7/10
❤️‍🔥味道:8.5/10