2020-12-01
出街食飯=食味精同唔健康?「椰粉湯紅」就完全推翻左呢個觀念。因為呢度所有食品都冇落味精!真係好健康!點了「首創竹絲海南雞椰香飯套餐」,跟餐有湯同菜。「首創竹絲海南雞椰香飯」飯有椰子嘅香味但唔會甜,重落左蒜蓉,令個飯香上加香!竹絲雞皮薄肉滑,一d肥膏都冇,比起平時嘅油雞瘦好多,係你嘅健康之選!旁邊嘅醬汁有薑蓉加蒜蓉,辣辣地。竹絲海南雞點埋醬汁食重滋味!菜心爽口清甜冇渣。鍾意呢度有湯水飲,好似飲緊住家湯咁,好滋潤。食療拿杯湯每星期轉一次。今日係蘋果蓮藕海底椰湯。湯唔會好鹹,飲得出有蘋果嘅清甜,尾韻微酸。冇味精,飲完唔會口渴,重成個人暖曬~🥰另外重嗌左「糖脆炙燒豬頸肉椰香蛋包飯」。另上一碟椰漿。豬頸肉用糖脆炙燒,製法好特別,食落甜甜地又脆口,特別好味😋!將豬頸肉點椰漿同吃,覺得好香椰子味但唔會甜唔會膩。喺豬頸肉上面重有木魚絲,上枱時因為重熱,木魚絲又輕又薄,隨住蒸氣上升,令人錯覺木魚絲好似自己識郁咁。配菜有秋葵、蕃茄仔、粟米同埋南瓜片,好健康呀!蛋厚身,啱啱炒起,夠熱,又滑又香。海南雞椰香飯同豬頸肉椰香蛋包飯兩者用嘅飯都粒粒分明,彈牙有咬口。「椰粉湯紅」絕對係你外出用膳的上佳之選!
點了「首創竹絲海南雞椰香飯套餐」,跟餐有湯同菜。
「首創竹絲海南雞椰香飯」
飯有椰子嘅香味但唔會甜,重落左蒜蓉,令個飯香上加香!
菜心爽口清甜冇渣。
鍾意呢度有湯水飲,好似飲緊住家湯咁,好滋潤。
食療拿杯湯每星期轉一次。今日係蘋果蓮藕海底椰湯。
另外重嗌左「糖脆炙燒豬頸肉椰香蛋包飯」。另上一碟椰漿。
豬頸肉用糖脆炙燒,製法好特別,食落甜甜地又脆口,特別好味😋!將豬頸肉點椰漿同吃,覺得好香椰子味但唔會甜唔會膩。 喺豬頸肉上面重有木魚絲,上枱時因為重熱,木魚絲又輕又薄,隨住蒸氣上升,令人錯覺木魚絲好似自己識郁咁。配菜有秋葵、蕃茄仔、粟米同埋南瓜片,好健康呀!蛋厚身,啱啱炒起,夠熱,又滑又香。
「椰粉湯紅」絕對係你外出用膳的上佳之選!