2020-11-28
聞名不如一試,有機會與好同事來到,共叫了兩 round 食物再加D啤酒,最後由侍應送來糖水做結尾。在沒有加一收費嘅情形吓,晚飯每人唔駛 $200⋯⋯但仍然有點意見要講 😅😅呢度嘅口碑係夠鑊氣,餐牌上多數菜式都屬於椒鹽,酥炸,金沙⋯⋯可能香口,卜卜脆嘅食物受歡迎D,方便餸啤酒,但覺得「有鑊氣」意思唔一定係炸嘢,若喜歡清淡小菜,呢度嘅選擇相對就小啦。飲啤酒,食炸嘢,吹吹水應該冇咩時間限制,可惜呢度每 round 只得兩個鐘,一定要還檯。侍應叫埋單即係提醒夠鐘啦,要還檯啦。不過當我們埋單出到門口,都唔見有人等位 😳囉⋯⋯ 👀👀⋯⋯咁點解唔可以俾我哋吹多一陣,確實有點掃興⋯⋯豬手皮炸得鬆脆 👍🏼👍🏼👍🏼沙拉骨入味,味道比咕嚕肉好 👍🏼👍🏼👍🏼拔絲咕嚕肉 😲完全被菜式名稱欺騙咗,會以為係一舊咕嚕肉用D拔絲糖包裹住⋯⋯點知失望咗 😒拔絲只係在旁邊靜靜對住D咕嚕肉⋯⋯唉!由期待變失落 😞😔😑咸蛋黃包著粟米炸,咸加甜有趣,用邪惡方法引誘大人及小朋友多食蔬菜,係一個好辦法 👍🏼椒鹽九肚魚,漿粉不算厚,新鮮炸出嚟梗好味啦 👍🏼避風塘鮮魷,看似好多好大碟,實際魷魚數量不多要搶食 😅😅蝦乾三寶煮粉絲,有驚喜,
豬手皮炸得鬆脆 👍🏼👍🏼👍🏼
沙拉骨入味,味道比咕嚕肉好 👍🏼👍🏼👍🏼
拔絲咕嚕肉 😲
拔絲只係在旁邊靜靜對住D咕嚕肉⋯⋯唉!由期待變失落 😞😔😑
椒鹽九肚魚,漿粉不算厚,新鮮炸出嚟梗好味啦 👍🏼
避風塘鮮魷,看似好多好大碟,實際魷魚數量不多要搶食 😅😅
蝦乾三寶煮粉絲,有驚喜,濕濕地兼且惹味,𥚃面有椰菜絲,蘿蔔絲,冬菇絲,木耳絲同蝦乾,可能食得太多煎炸嘢⋯⋯所以覺得佢特別好食😅⋯⋯👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
燕麥金沙蝦球,又係鹹蛋黃。
加上燕麥同食,但並沒有減低邪惡感覺。
啫啫生菜煲
梗係好啦 😋食完咁多煎炸嘢食,突然有碟青菜上檯個個爭住食 ,份量好似少咗啲😅👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼