2019-04-17 52 瀏覽
天氣開始轉熱,告別火鍋雞煲 , 係時侯食返開胃菜式,泰國菜就最啱了,剛巧黃埔最近新開了一間,交通又方便,今晚決定去大約等侯了十五分鐘,店員就安排座位,卡位十分寬敞看看餐牌提供各類泰式美食及二人套餐,我們一行二人,就點選套餐套餐包兩杯飲品,要轉特飲就加十二元番石榴沙冰用新鮮番石榴打成,啖啖番石榴果肉,果味十分濃郁泰式海鮮粉絲沙律魷魚,鮮蝦混和大量雜菜及車厘茄,加上泰式秘制酸汁,令人越吃越開胃冬蔭海鮮湯冬蔭功湯用大量泰式香茅及香料,辣味相當濃烈,另外有原隻龍蝦仔及磨菇,令到湯底味道更豐富泰式無骨海南雞半隻海南雞皮薄肉質嫰滑,沒太多肥膏,而且完全無骨,啖啖肉,點秘製甜豉油最配合香茅雞翼,泰式魚餅香茅雞翼即叫即製,皮脆又香口,泰式魚餅彈牙之餘味道亦充滿香茅味脆炸雲呢拿雪糕多士很特別的甜品,外皮是即焗多士,微暖而非常香脆,入邊是冰凍雲呢拿雪糕,兩種唔同溫度食材味道卻非常匹配,這款甜品相當有特色這個泰式套餐味道好之餘,價錢又相當合理,黃埔街坊吃泰菜再不需長途跋涉了

大約等侯了十五分鐘,店員就安排座位,卡位十分寬敞

套餐包兩杯飲品,要轉特飲就加十二元

番石榴沙冰

用新鮮番石榴打成,啖啖番石榴果肉,果味十分濃郁

泰式海鮮粉絲沙律

冬蔭海鮮湯

冬蔭功湯用大量泰式香茅及香料,辣味相當濃烈,

另外有原隻龍蝦仔及磨菇,令到湯底味道更豐富

泰式無骨海南雞半隻

香茅雞翼,泰式魚餅

脆炸雲呢拿雪糕多士

2019-04-13 76 瀏覽
平時都會間唔中去黃埔食飯,因為黃埔真係好多餐廳選擇。而且有咗地鐵之後真係好方便,今次同朋友係附近吉之島買完衫就順勢去食呢間泰國餐廳。餐廳環境都相當舒適,餐牌就有不同嘅泰國菜式或者套餐可供選擇。泰式魚肚羹推介菜式,魚肚份量真係超多,配埋雞蛋、冬菇、肉絲等相當豐富,味道方面亦都好好味,二個人每人都可以食到好幾碗,真係好抵。海南雞飯雞肉嫩滑,配埋醬汁一齊食真係好有風味,油飯亦都很香,相當地道。紅咖哩豬頸肉另加層層疊蒜蓉包呢個紅咖哩整得相當出色,味道剛好,唔食辣嘅朋友都可以接受到。內裡更有好多蔬菜、豬頸肉。配埋蒜蓉包一齊食簡直完美。而且佢哋嘅蒜蓉包真係相當鬆軟,沾上惹味嘅咖哩汁真係食到停唔到口。泰式炒雜菜最後當然要食啲蔬菜,而呢個炒雜菜真係咩都有,啱哂咁貪心嘅我。
平時都會間唔中去黃埔食飯,因為黃埔真係好多餐廳選擇。

餐廳環境都相當舒適,
餐牌就有不同嘅泰國菜式或者套餐可供選擇。

泰式魚肚羹
推介菜式,魚肚份量真係超多,
配埋雞蛋、冬菇、肉絲等相當豐富,
味道方面亦都好好味,二個人每人都可以食到好幾碗,真係好抵。

海南雞飯
雞肉嫩滑,配埋醬汁一齊食真係好有風味,
油飯亦都很香,相當地道。

紅咖哩豬頸肉另加層層疊蒜蓉包
呢個紅咖哩整得相當出色,
味道剛好,唔食辣嘅朋友都可以接受到。
內裡更有好多蔬菜、豬頸肉。

配埋蒜蓉包一齊食簡直完美。
而且佢哋嘅蒜蓉包真係相當鬆軟,
沾上惹味嘅咖哩汁真係食到停唔到口。

泰式炒雜菜
最後當然要食啲蔬菜,
而呢個炒雜菜真係咩都有,啱哂咁貪心嘅我。
2019-04-12 62 瀏覽
店舖設在角位,座位不少,枱與枱的空間都幾多。泰式去骨海南雞飯,飯是乾硬,雞肉質嫩滑。紅咖喱牛腩飯,一向以為紅咖喱畧辣,但這不辣之餘,仲係甜甜的。牛腩粒炆得尙算軟淋,配菜很多,如豆角、泰式茄子、紅椒、車釐茄等。冬蔭海鮮湯金邊粉,先是冬蔭公湯底普通,只是酸味味的上湯而已,無什麼特別。海鮮有蝦、青口、魷魚和蟹柳,金邊粉薄滑。香茅雞翼,新鮮炸出脹卜卜,又脆又有肉汁。魚餅,配酸甜醬來吃,彈牙又添味。青檸梳打,一片的薄青檸並不能擠出足夠檸檬的味道,以一杯微甜的梳打水看待是可以的。泰式奶茶,茶色帶橙,茶味也是淡淡的。泰式咖啡,無奶,似淡淡的齋啡。
店舖設在角位,座位不少,枱與枱的空間都幾多。

泰式去骨海南雞飯,飯是乾硬,

雞肉質嫩滑。

紅咖喱牛腩飯,
一向以為紅咖喱畧辣,但這不辣之餘,仲係甜甜的。

香茅雞翼,新鮮炸出脹卜卜,又脆又有肉汁。

魚餅,配酸甜醬來吃,彈牙又添味。

泰式奶茶,茶色帶橙,茶味也是淡淡的。
泰式咖啡,無奶,似淡淡的齋啡。
午餐
2019-04-07 84 瀏覽
今日到黃埔附近返學,放學同先生去Aeon買嘢,之後去左時尚坊嘅泰妹食晚飯,店子裝修清雅,店員禮貌地安排入座,由於時間尚早,安排了卡位,闊落舒適。大大張餐牌點菜一目瞭然。叫了海南鷄飯和泰式豬肶飯,海南鷄幾有鷄味,都有好多件,味道唔錯,黃飯幾有味和軟滑。豬肶炆得好腍滑,漿汁好美味,完全滲入豬肶,好啱送飯。去骨鳳爪沙律都好大碟,鳳爪爽脆,酸甜不太辣,夠晒開胃,加埋串燒鷄翼,牛肉,豬肉和鷄肉串,各款串燒都香脆可口,配合芒果沙冰和番石榴沙冰,確實係一頓豐富又滋味嘅晚餐。
叫了海南鷄飯和泰式豬肶

2019-04-06 85 瀏覽
黃埔新開泰式菜,今個下午和同事一起到這裡午餐。蛋花黃咖喱軟殼蟹飯$72嫩滑的蛋花黃很好入口,香濃的蟹味,金黃色的咖喱美味又好看,米飯晶瑩剔透,粒粒分明。泰式蝦炒金邊粉$68新鮮美味的泰式蝦,金邊粉味道濃郁很入味,濕度剛剛好,賣相很好紅中帶綠,味道也超贊。青木瓜沙律$28青木瓜香甜脆脆,配上沙律口感十分清脆,好吃回味。酸辣去骨鳳爪沙律$28第一次吃鳳爪做的沙律,無骨鳳爪有點酸又有點辣,沙律又有點甜,這種做法很脆,很好吃。泰式奶茶濃濃的奶茶味,甜而不膩,很好喝。香茅青檸薏米水顏色清透可見,清香的青檸味,酸酸甜甜很去油。午餐來說很不錯。
黃埔新開泰式菜,今個下午和同事一起到這裡午餐。

蛋花黃咖喱軟殼蟹飯$72

泰式蝦炒金邊粉$68

青木瓜沙律$28
青木瓜香甜脆脆,配上沙律口感十分清脆,好吃回味。

酸辣去骨鳳爪沙律$28

泰式奶茶
濃濃的奶茶味,甜而不膩,很好喝。

香茅青檸薏米水
顏色清透可見,清香的青檸味,酸酸甜甜很去油。

午餐來說很不錯。
2019-03-26 69 瀏覽
黃埔區鮮有泰國菜館可供選擇。最近某韓式餐廳結業,取而代之是這家泰國菜館,簡直是老饕的一大喜訊!點了泰妹二人套餐($338),才三百多元,有不同的菜式可供選擇,相當豐富。蝦餅炸蝦餅外層香脆,內裡彈牙不死實。春卷泰式春卷皮薄香脆,比中式春卷有過之而無不及。中間包住芋絲,木耳,粉絲,紅蘿蔔等,口感有著芋頭的軟糯。泰式海鮮粉絲沙律沙律的材料相當豐富,有肉碎,粉絲,魷魚,青口,大蝦等。利用魚露,辣椒等作調味,辣度不輕,怕辣者要小心!除了辣味,更有微酸,相當醒胃。椰汁雞湯椰汁雞湯呈奶白色,質感相當creamy. 內有許多材料,包括雞肉,本菇,車厘茄,香茅等。有淡淡的椰香,更搶鏡的是車厘茄,香茅,金不換的味道,甜中稍微帶點酸辣,味道很好。泰妹無骨海南雞半隻無骨的海南雞,最適合怕吮骨的小妹享用!海南雞雞皮薄,脂肪少,雞肉亦頗嫩滑。最值得一讚的是有提供新加坡式的甜豉油,質感濃稠,味道甜甜的,用來蘸點雞肉滋味加倍。脆炸雲呢拿雪糕多士"跟餐"甜品並不是大路的椰汁糕,而是即叫即炸的雪糕多士,頗有誠意!金黃香脆的多士包裹著香滑雪糕,好吃!泰式奶茶泰式奶茶有淡淡的斑蘭葉味,但奶味和茶味均比較淡薄,是今餐唯一令我有

蝦餅

炸蝦餅外層香脆,內裡彈牙不死實。

春卷

泰式海鮮粉絲沙律

椰汁雞湯

泰妹無骨海南雞半隻

脆炸雲呢拿雪糕多士
泰式奶茶
泰式奶茶有淡淡的斑蘭葉味,但奶味和茶味均比較淡薄,是今餐唯一令我有點失望的東西。
2019-03-18
  • 春卷
  • 椰汁雞湯
2019-03-26 42 瀏覽
今天和同事一起吃午飯我們選了泰妹餐廳,這裡的服務很熱情,環境也很舒適。海南雞飯金黃色雞和飯看著很有口福,新鮮的雞肉咸香,仲有微微的溫暖感,肉嫩嫩的很好吃。冬蔭海鮮湯金邊粉濃味十足的海鮮湯金邊粉,新鮮而且美味,辣味很爽口,湯汁很甜。魚餅魚餅吃起來不油膩,很飽滿魚味香濃,佔上甜辣醬味道美極了。香茅雞翅新鮮細嫩的雞翅,煎得兩面金黃,外香甜內嫩多汁,好吃。泰式奶茶濃濃的奶茶味,甜而不膩,很好喝。朋友點了一個椰青,色白清甜,清爽得很!果真美味的美食讓人等一等也願意。
今天和同事一起吃午飯我們選了泰妹餐廳,
這裡的服務很熱情,環境也很舒適。

海南雞飯

冬蔭海鮮湯金邊粉

魚餅
魚餅吃起來不油膩,很飽滿魚味香濃,佔上甜辣醬味道美極了。
香茅雞翅
新鮮細嫩的雞翅,煎得兩面金黃,外香甜內嫩多汁,好吃。

泰式奶茶
濃濃的奶茶味,甜而不膩,很好喝。

朋友點了一個椰青,色白清甜,清爽得很!

果真美味的美食讓人等一等也願意。
2019-03-25 33 瀏覽
今天男友接收工,想到海傍附近閒逛,於是晚上便到了這間泰妹吃泰菜!點了泰式豬脾飯,豬脾仔啖啖肉,而且好軟身又入味!正!泰式金邊粉好有鑊氣,熱辣辣,加上青檸,酸味味的!我們點了串省拼盤,有牛、雞、豬,燒得香氣四溢,每件肉細細塊,一口過,超正!配上特製醬汁,真是畫龍點晴!今次點了臭翁草煎蛋餅,好特別,臭翁草非常有咬口,加上濃濃蛋香,配上辣醬,惹味得不得了!芒果沙冰很重芒果味,而且冰的份量剛妹,不會溝淡沙冰,令人回味非常!

點了泰式豬脾飯,豬脾仔啖啖肉,而且好軟身又入味!正!

泰式金邊粉好有鑊氣,熱辣辣,加上青檸,酸味味的!

2019-03-19 39 瀏覽
得知黃埔有間新餐廳開張,又嗜泰菜的我就當然要來試試地點容易找到,距離地鐵不遠,只須乘升降機到達地面一直向船的那個方向往前走便是。下午一點三,在外看到餐廳大約七成滿座,而餐廳出面也貼有午餐餐牌,以飯類和麵類分為兩頁,食物選擇甚多。我們兩個人點了兩個午餐,大家分著吃試下食物味道如何。餐飲我要熱泰式奶茶。送上來的一刻我都呆了,有甚麼可能會使用膠水杯裝熱飲?不只是膠水杯,飲品的匙羹也就這樣丟在杯裡,傳熱度高,燙得拿不出來味道方面,果然是泰式奶茶,有很香的地道泰國茶味,是在泰國飲過的味道啊另外還有港式奶茶選擇,但這裡的泰國奶茶做得幾好,推薦試試。我點了一個泰式豬脾湯河($55),經理說他們的河粉是手切的,分別大概是用人手切而不是機切?湯底香濃,我飲了一半。河粉不是很粗,不過質地就很薄,吸收了湯的味道幾好味。至於豬脾,餐廳給了分量也不少,質地夠淋味道夠,加上軟滑的豬皮真的很吸引我也很愛食泰式蝦炒金邊粉($68),但要找到價錢相宜味道好炒得好的卻不是那麼容易。上菜時只看外觀已經感覺不錯。很多餐廳對炒金邊粉的濕度掌握得不夠好,往往都太濕,會看到是一pat pat的;但從相片可見金邊粉的濕度適中夠乾身沒
得知黃埔有間新餐廳開張,又嗜泰菜的我就當然要來試試

我們兩個人點了兩個午餐,大家分著吃試下食物味道如何。

熱泰式奶茶

另外還有港式奶茶選擇,但這裡的泰國奶茶做得幾好,推薦試試。
泰式豬脾湯河

泰式蝦炒金邊粉

我也很愛食泰式蝦炒金邊粉($68),但要找到價錢相宜味道好炒得好的卻不是那麼容易。上菜時只看外觀已經感覺不錯。很多餐廳對炒金邊粉的濕度掌握得不夠好,往往都太濕,會看到是一pat pat的;但從相片可見金邊粉的濕度適中夠乾身沒有太濕,顏色也適中,與調味有莫大的關係。一般我個人吃炒金邊粉總會加點魚露、乾辣椒粉吊吊味,但這裡吃過後竟然可以不用加魚露,味道足夠,喜歡吃辣的可以加點辣椒粉。由於不是我食這道菜所以就沒有問店員有沒有調味架提供了。

能看得出,餐廳的裝修放了很多心思,讓人覺得放鬆,是個聚腳的舒適地。不過,有很多位置都看得出餐廳還沒有準備好就開業,例如把一箱箱的貨物膠箱發泡膠箱放在客人附近、用餐銀器不夠乾淨、店員不熟手等等的問題有待改善。巧合之下跟餐廳經理聊過兩句,瞭解到剛開業遇到的問題。這裡的食物是有水準的,希望將來的營運會更成熟吧!
2019-03-16 33 瀏覽
呢日午餐時間黎試到,見每個餐包主食同野飲🤔大概係每張檯都無清晰檯號,落單已經要由靠牆左至右咁數出我地係第幾張檯🤨之後食物催單下都等左超過二十分鐘,加上好多新手錯漏百出,上錯其中一杯飲品做薏米水🤤唔只我地檯,隔離幾檯都見有同樣情況,明明無叫小食但又上左,海南雞又配錯白飯咁出,所以整體服務係有待改善😨不過睇在佢新開無耐既份上,店員亦都積極咁補鑊,都會比機會再黎既▪️ 泰式去骨海南雞飯 + 轉髀(7/10)+ 泰式咖啡(5.5/10)💲58 + 5 (Set Lunch)見到全場都有唔少人叫海南雞,我地加左錢要個髀位,但係就斬得唔係咁靚,不過入口肉質都頗嫩滑🐔黃薑飯會比較濕,未夠粒粒分明,飯亦都唔夠味👉🏻👈🏻泰式咖啡基本上係淡到無咖啡味,成杯都係得糖漿既甜味😩▪️ 泰式船麵(7/10)+ 青檸梳打(7/10)💲55 (Set Lunch)湯底唔係走濃稠路線,反而係全兜滷水汁咁,食落都有點鹹🙃豬肉同豬紅不過不失,豬膶偏向乾身,個人唔特別鍾意呢種一咬就散開曬有顆粒既口感😳豬肉丸就有別於魚蛋,唔會話係好彈牙,炸豬皮都炸得脆身,最值得一讚既係幼身河粉,麵質保持有韌性帶點咬口唔錯🙃青檸梳打既青檸味還好,亦

泰式去骨海南雞飯 + 轉髀
青檸梳打 + 泰式咖啡

泰式船麵

湯底唔係走濃稠路線,反而係全兜滷水汁咁,食落都有點鹹🙃豬肉同豬紅不過不失,豬膶偏向乾身,個人唔特別鍾意呢種一咬就散開曬有顆粒既口感😳豬肉丸就有別於魚蛋,唔會話係好彈牙,炸豬皮都炸得脆身,最值得一讚既係幼身河粉,麵質保持有韌性帶點咬口唔錯🙃青檸梳打既青檸味還好,亦都有氣夠清新既

🔎 整體評分(7/10)
2019-03-15 31 瀏覽
放工往黃埔時尚坊購物,又到晚飯時間,想食吓泰國嘢,往商場詢問處查詢食館所在。餐廳位置較隔涉,但勝在安静清雅,內部裝修簡潔寬敞。餐牌頗具特色,大大張供顧客參考點菜。點了泰式春卷,半隻去骨海南鷄,炒芥蘭,油飯,芒果沙冰和番石榴沙冰,甜品為椰汁芒果糯米飯。食物整體水平唔錯,春卷香脆可口,去骨海南鷄啖啖肉,有鷄味。炒芥蘭夠爽脆,但份量較少。熱暖油飯充滿羗黃香味,值得捧場。沙冰果香清甜,涼快怡神。椰汁芒果糯米飯頗為討好,甜滑糯米飯夾著椰汁香味,芒果夠晒香甜,令晚餐更為完滿!

2019-03-15 71 瀏覽
見佢裝修了幾個月,諗住有驚喜。門外又寫住有黃埔咭有九折,望落去都光猛乾淨。所以試咗個四人餐,七百幾蚊。惡夢開始,首先特飲要加錢都無所謂,菠蘿冰真係比幾粒罐頭菠蘿加冰水,加18蚊㗎,椰青加 28, 生蝦剌身重雪味唔新鲜,拼盤好咸,問職員乜來,他也答唔到係蝦餅還是什麼,冬陰功湯好甜唔酸唔辣,明爐烏頭唔新鲜兼湯底無味,抄菜一般,菠蘿抄反好濕,埋單約 1100, 仲要話套餐唔收黃埔咭,但係餐牌,整個餐廳都無寫。奉勸各位,又貴又唔好食,又無服務,以後也不去。

2019-03-06
2019-03-13 68 瀏覽
今晚同男朋友提早興祝生日,見到泰妹新開冇耐就黎試下。七點十分左右已經入座,揀左個二人套餐:肉碎生菜包,蝦餅,春卷(返到屋企寫食評先記得個春卷直至消失天與地)冬蔭海鮮湯海南雞雲尼拿雪糕多士泰式凍檸茶,男朋友要左泰式凍檸水其實點餐既時候已經開始出現問題⋯⋯首先,一早就已經話要個二人餐,到講好曬食咩既時候,個服務員定唔知經理先傻下傻下話我地要個二人餐⋯之後惡夢就開始,首先係服務員先生講檸水只係有凍,點知上台既時候竟然變左熱。我地叫返服務員先生換返杯凍,再上台既時候好明顯睇得出呢杯‘凍檸水’其實只係換左隻杯加返兩粒冰就算,因為已經再見唔到有半粒冰既出現同埋少少甜味都冇,再見到服務員既時候已經叫佢幫手拎啲糖水過黎,但到左最後都係冇左件事⋯坐左一陣我地叫既食物開始出場,首先係蝦餅,中規中矩;海南雞,啲肉都滑既,幾好味;生菜包,竟然唔差,起碼唔會太咸;冬蔭功湯,雖然係咸左少少,但好香⋯但之後惡夢再次出現食飽飽就緊係到我最鍾意既甜品出場我地叫左位女服務員個甜品可以上得,但女服務員一頭霧水,問我地係咪叫左個二人餐,我地話係,之後我見到佢同另一位著黑色衫既小姐講完一啲話之後位女服務員問我地邊個同我地落單,
今晚同男朋友提早興祝生日,見到泰妹新開冇耐就黎試下。
七點十分左右已經入座,揀左個二人套餐:
肉碎生菜包,
肉碎生菜包

蝦餅,春卷(返到屋企寫食評先記得個春卷直至消失天與地

冬蔭海鮮湯
冬蔭功海鮮湯

海南雞

雲尼拿雪糕多士

泰式凍檸茶,男朋友要左泰式凍檸水

其實點餐既時候已經開始出現問題⋯⋯

之後惡夢就開始
,首先係服務員先生講檸水只係有凍,點知上台既時候竟然變左熱

;生菜包,竟然唔差,起碼唔會太咸
;冬蔭功湯,雖然係咸左少少,但好香
⋯但之後惡夢再次出現

食飽飽就緊係到我最鍾意既甜品出場

我地叫左位女服務員甜品可以上得,但女服務員一頭霧水,問我地係咪叫左個二人餐,
我地話係,之後我見到佢同另一位著黑色衫既小姐講完一啲話之後位女服務員問我地邊個同我地落單,我地指住果位男服務員,黑衫既小姐問男服務員究竟做咩⋯
黑衫小姐走埋黎問有咩可以幫到我地
,睇得出位小姐好努力去安撫男朋友⋯其實我地都只係想快啲食埋個甜品就走⋯

搞左幾分鐘之後,男服務員拎住左個甜品過黎,個甜品係咩味已經唔記得,因為已經食到一肚氣

點知到埋單既時候又搞左接近五分鐘⋯
呢間咁既野一定唔會再有下一次

2019-03-11 46 瀏覽
One of favourite Thai ingredient is the Cha-om, which is known as the stinky vegetable.It is often cooked with egg and served as an omelette but not many Thai restaurants have it so when I found out that this place had it I decided to make a visit.As well as this joint, the other places I have had it are in SSP, CWB and WC at different restaurants.Thai Mui is located on the corner of some mall in Whampoa.The menus are about the size of an A3 sheet of paper.Ordered the stinky omelette, chicken fe

Ordered the stinky omelette, chicken feet salad and GRILLED GOLDFISH (that's what it said on the menu).
The stinky vegetable omelette was loaded with cha-om vegetables and it was not too salty which made it healthy.

The chicken feet salad was rather spicy and salty but it seemed the spiciness levels were quite hot that night as the table next to us said their food was very spicy when they asked for the least spiciest level.
Finished with the grilled fish which was stuffed with herbs like lemon grass etc.
The fish skin peeled off nicely the fish itself was soft and supple.
I didn't really need the sauce as the fish was tasty enough.
Last but not least was the guava slush which was pink and aromatic with a mild sweetness.
2019-03-11 66 瀏覽
<黃埔泰妹>以綠白藍色做裝飾既泰妹餐廳 有 d茶餐廳 feel . 但坐位都算舒服 橙火夠火猛 餐廳上既泰菜都好多選擇 💪🏻 🍴海南雞飯 62 蚊🍚🐤好足料既海南雞飯 雞肉係凍食 皮好滑 肉質甘啱雞胸肉多 d但都幾嫩滑 雞味都有既 唔錯 💪🏻飯幾香黃薑味 口感黏稠 入面有 d軟林既魚仔增加口感 邊食邊點 甜酸汁 甜豉油 同酸辣汁 好味😍🍴泰啤雞翼 38 蚊🍻🐥一上枱用雜菜絲 蓋住 🥕🥬 好香啤酒味 整開爽口既菜絲就會見到五隻雞翼 雞翼有 d似 半烤焗既整法 唔會好脆。帶 d林既口感 都幾大隻 隱約都食到 d啤酒味 🍻 🍴金不換炒花甲 98 蚊😃大大隻花甲 配上香濃既醬汁 甜甜辣辣 有蕃茄 葱花 辣椒 有 d似茄咖喱 加 d金不換更添美味 🌶 花甲大隻煙靭新鮮 盡吸醬汁 好食😍🍴泰式小食拼盤 108 蚊香脆既炸蝦餅 炸得唔錯🦐 班蘭葉包雞 彈牙既雞肉 吸左葉味都幾香口🐤🐤 香脆既春卷 入面充滿粉絲同豬肉絲🐷仲有充滿香草味既魚餅🐟 都十分唔錯#泰國菜 #雞翼 #春卷 #海南雞粉 #魚餅 #花甲 Score 平均分 <7.2/10>Taste 味道:👍🏻
<黃埔泰妹>

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#泰妹餐廳
紅磡黃埔天地時尚坊第二期地下6b號鋪
~~~~~~~~~~~~
2019-03-11