2020-10-31
呀,無得去旅行,好掛住泰國。今次要食個泰菜止下癮先😎😎估唔到奧海城都有間咁抵嘅泰國餐廳,為咗要避開午餐嘅lunch hour,我地就早啲去食,點知又太早添,原來餐廳改左開11點半😂😂要食嘅留意番啦,不過見佢個午餐真係好抵食!!餐廳好多户外枱,而家坐出面又唔熱,空氣都流通啲啦,幾好坐。我諗夜晚食飯真係好有氣氛,傾吓偈,飲下酒,正啦。重點餐廳員工都係泰國人,連廚師都係,夠哂正宗。酸辣鳯爪沙律嘻,原來可以同店員講小辣㗎,因為每次都好想食,但真係太辣啦,小辣岩岩好😎一份好多,起碼有十幾隻鳳爪,又有沙律食,50蚊份量都好足!曼谷大蝦炒金邊粉我個人超中意食金邊粉,q彈好食。呢個落蕃茄醬去炒,夠乾身,唔會痴住濕哂一pat pat。大蝦有2隻,都好大隻,爽口彈牙。加上豆腐粒粒,好食😋生牛肉湯檬牛肉都好多片,有牛味,湯底望落好清但好夠味又夠熱,有蔥花冬菜同生菜做伴菜,簡單又好食。雞。豬串燒一份有雞豬各兩串。本身啲肉已幾醃好左先拎去燒,另外有一份沙嗲醬。我覺得就咁食唔沾醬已經好好食!有燒烤嘅香味,又食到醃製嘅味道,好夾!反而加左沙嗲醬甜甜地,就無左燒嘅風味。青檸梳打。珍多冰食泰國餐廳必定要飲下,可以解下辣
酸辣鳯爪沙律
曼谷大蝦炒金邊粉
生牛肉湯檬
雞。豬串燒
青檸梳打。珍多冰
食泰國餐廳必定要飲下,可以解下辣,又可以解下渴。
餐廳員工真係好友善有禮貌,lunch hour 真係好full場,好多附近番工嘅人嚟食。避免要排隊真係要早啲過嚟食。我地食完大概一點已經好多人等位啦。食好野真係要早啲過嚟