2018-03-27 557 瀏覽
今次嚟到大角咀食嘅泰國菜, 呢間餐廳嘅價錢都幾親民,而且選擇都幾多咖😚聽日就介紹埋佢哋嘅小食🤔.🔹主食#牛肉船河😋好味指數:(7.5/10)11:00-15:00 $4515:00-22:30 $15每日晏就三點開始用$15就食到一碗船河😍份量就係$45船河嘅三份一左右🤔如果覺得唔夠飽又可以嗌多碗船河,咁就可以試到唔同口味啦😍有牛雜、豬雜、豬手、扎肉等等💁🏻‍♀.配料就有蘿蔔、豆卜同通菜,全部都好吸湯底😳今次就叫咗金邊粉, 煮得啱啱好唔會太淋又唔會太硬😙牛肉就不過不失😚湯底好濃,飲落去好香😚 上網睇番先知原來係落咗啲雞殼、豬骨同唔同香料去淆個湯底,唔怪得咁香🔥而且唔同嘅地方就係冇落到豬血而係用咗豬手嘅,唔食豬紅嘅朋友仔都唔洗怕啦😚#青咖哩雞肉飯 ($45)😋好味指數:(7.5/10)呢到嘅青咖哩汁味道唔算話好濃同好辣,不過就多汁同多飯😆另外雞肉份量ok,好嫩滑,食落去都幾淋😚而且仲有好多蔬菜添,例如青椒、紅椒、豆角同茄子😝🔹小食#黃金炸蝦餅 ($28)😋好味指數:(7.5/10)蝦餅點酸辣醬真係好好味😆炸到脆卜卜咁,食落去好彈牙,而且入面係好厚實唔會有鬆泡泡嘅感覺😚#千絲蝦卷 ($28
🔹主食
#牛肉船河
11:00-15:00 $45
15:00-22:30 $15
有牛雜、豬雜、豬手、扎肉等等💁🏻‍♀
配料就有蘿蔔、豆卜同通菜,全部都好吸湯底😳
今次就叫咗金邊粉, 煮得啱啱好唔會太淋又唔會太硬😙
牛肉就不過不失😚

#青咖哩雞肉飯 ($45)
😋好味指數:(7.5/10)
呢到嘅青咖哩汁味道唔算話好濃同好辣,不過就多汁同多飯😆

🔹小食
#黃金炸蝦餅 ($28)
😋好味指數:(7.5/10)

#千絲蝦卷 ($28)
😋好味指數:(7/10)
有好多一條條嘅絲包住蝦卷,食落去啲味有啲似薯片🤣蝦卷出面係一啲蝦膠,然後入面就有一隻蝦😚都幾特別嘅~

#泰式生蝦 ($48)
😋好味指數:(7/10)
啲蝦真係幾生🤔(😂)
好啦認真啲,生蝦上面放咗粒辣椒同一片蒜,不過我就冇夾埋一齊食🤔
另外配一碟綠色辣辣地嘅醬汁,點嚟食就唔會食到蝦嘅腥味😚
生蝦食落去帶有小小爽爽地嘅感覺😛

#串燒豬肉 ($22)
😋好味指數:(7/10)
豬肉食落去都好淋😍而且有啲醬汁係面頭,甜甜地食落更加yummy😎雖然有一塊有少少肥肉,但都可以接受😝

#串串雞軟骨 ($22)
😋好味指數:(6.5/10)
雞軟骨冇咩特別,不過勝在唔會好多粉😆
🔹甜品
#芒果糯米飯 ($28)
😋好味指數:(7/10)
芒果唔係好熟,所以食落去就唔算甜😢
糯米飯食落去都幾黏身,而且仲係暖暖地嘅😚
🔷飲品
嗌麵或者飯$5-$8就有飲品
飲品全部都係用嚟啲膠杯裝住嘅,應該就係一早已經沖定咗🤔

#椰汁冰
#泰式奶茶
兩杯都係凍飲加入面就冇冰係度,飲落去亦都唔會太甜😫
2018-03-19 121 瀏覽
泰菜有一種神秘的魔力!總是會心❤️思思想著要吃!這家泰菜做得很地道!尤其主打濃湯🥣船河很好吃!份量小小的,價格十分便宜$15 ,多吃幾碗也不為過!小吃也很正宗!😍必點炸🦐餅和肉碎生菜包!兩人吃飽飽才2百多!抵食!💕💕 .
泰菜有一種神秘的魔力!
總是會心❤️思思想著要吃!
這家泰菜做得很地道!
尤其主打濃湯🥣船河很好吃!
份量小小的,價格十分便宜$15 ,多吃幾碗也不為過!
小吃也很正宗!😍
必點炸🦐餅和肉碎生菜包!
兩人吃飽飽才2百多!抵食!
💕💕 .
2018-03-19 89 瀏覽
CP值極高泰菜我一直都支持平民小店, 今次要介紹大角咀一間價錢貼地又好味嘅泰國菜餐廳🇹🇭👅餐廳係自助點餐形式, 全部野都好抵食, 諗唔到原因唔叫多d) 我地叫左青咖哩牛腩飯, 生菜包, 炸蝦丸, 雞翼, 串串雞軟骨, 飲品兩杯, 再叫埋芒果糯米飯做甜品, 埋單都只係$24x, CP值極高!! 全部食物都好好食, 特別欣賞生菜包 ($48), 肉碎酸酸辣辣, 生菜新鮮, 生菜包剩嘅肉碎我哋都用嚟撈飯👏🏻👏🏻 呢間我會encore㗎!!
CP值極高泰菜
餐廳係自助點餐形式, 全部野都好抵食, 諗唔到原因唔叫多d
2018-03-15
相識越久的好友,隨這時間的洗禮也變得越來越難約了,今天終於可以見她了,她問我有什麼好餐廳介紹,我想了一想,我決定帶她到我家附近的泰國餐廳-NTTAYA。我有這個決定其實並不是因為哪裡的食物很出眾,而是因為開張不是太久,所以人流不是太多,而環境還算舒適,可以坐下與好友慢慢談天,交換近況。NATTAYA 食物價錢都比起其他泰國餐廳相宜,畢竟不是太近地鐵站,而沒有加一收費。我們走進餐廳,很快就能下決定了,雙雙都都在點餐紙上點了冬陰功海鮮,她跟的是河粉,我的是綠茶麵,飲品分別是鹹檸檬7UP和椰汁冰,而我們加多了榴槤糯米飯當作甜點。飲品先到,然後有點怪,榴槤糯米飯就跟住來了,喝完椰汁冰的我再試一口糯米飯仍然被其香香的榴槤味和其綠色的飯驚訝到,還好熱熱的飯令到整體甜度昇華,所以我是建議大家當飯還熱的時候就吃吧,但我們因為想把甜點留到最後,所以最後吃是涼涼的,沒有那麼好吃。麵到了,先說湯底,都好’足料‘,有不同的海鮮,對於$48的麵已經是非常划算。味道上鹹度、酸度和辣度對我都是還可以的(整體而言味道偏濃),辣度大約等於譚仔小辣吧,而她說比想像中辣,如果不吃得辣的你就要小心囉。當我把麵掘出來的時候,我

麵到了,先說湯底,都好’足料‘,有不同的海鮮,對於$48的麵已經是非常划算。味道上鹹度、酸度和辣度對我都是還可以的(整體而言味道偏濃),辣度大約等於譚仔小辣吧,而她說比想像中辣,如果不吃得辣的你就要小心囉。當我把麵掘出來的時候,我倆再次見到古怪的綠色麵條,都不禁雙雙大笑,和諧的氣氛再次充滿了那一刻。

最後她問喝完椰汁冰和大部份榴槤糯米飯的我,你不膩的嗎?但那一刻我也是覺的出奇,感覺不是太膩。但我也是不建議你再一餐中一次過吃那麼多膩的食物。

再餐桌上我們交換了近況,再次拉近了我們。然而,我們向年宵市集去,也可以燃燒一下剛才的食物。
題外話/補充資料: 餐廳點餐小tips:再下午茶或晚餐時間,你會見到粉麵可以選$15或$45價錢,$15份量是比較小的,大約是$45正常份量的1/4,但如果你想試多幾款的的食物或是食量比較小的,點$15份量都是比較好的,所以很容易就點到成餐桌都是食物,非常有滿足感。而一開始餐具是要自己拿的,但之後的每一份食物都會跟上餐具。而餐廳有提供自助糖水服務,雖然沒有限制大家添加的次數,但希望大家能珍惜食物。
2018-02-12
  • 榴槤糯米飯
2018-03-04 78 瀏覽
一年至少要飛一轉泰國就係為左食佢地既街頭船河,係香港亦一直試唔同既餐廳睇下搵唔搵到呢種味道,呢度算係頭3名比較接近泰國風味既小店。$15蚊一碗細既,真係得幾啖,因為泰國既真係甘細碗!所以一個女仔食2-3碗係好正常!呢度既脆肉真係好香脆,d河粉真係泰式肥粉,勁煙靭,香港既粉麵真係被比下去。海南雞飯唔算太特別,但堅去骨,連雞翼都去左骨,好有誠意!甘親民既價錢食呢個質素,真係好抵食!以後唔使成日心掛掛要飛泰國食船河喇!
海南雞飯唔算太特別,但堅去骨,連雞翼都去左骨,好有誠意!
甘親民既價錢食呢個質素,真係好抵食!
以後唔使成日心掛掛要飛泰國食船河喇!

2018-02-23 64 瀏覽
今日突然好想食泰國野,去左大角咀,行過見到大大個泰文招牌, 就行入去啦! 店內冇乜特別,同一般泰國餐廳差唔多。但係原來佢係主打泰式船面! $15 碗細細碗!最岩我呢d 想試哂所有野既人,哈哈!我叫左牛雜,牛肚,豬手同牛丸船面。豬肉丸串燒同生蝦。仲有好多特別飲料,例如洛神花茶,泰式奶茶,香矛茶等等。 (泰式奶茶- 小甜,岩晒香港人口味)全部野都好有泰國風味,好好食,我中意食辣,所以碗碗我都落左紅椒粉,多辣! d 牛雜同豬手炆得好林,入味,正!麵後甜品有泰式芒果椰汁糯米飯,正!最後我食哂所有面,試左好多野食,好滿足,一定要再黎!

(泰式奶茶- 小甜,岩晒香港人口味)

麵後甜品有泰式芒果椰汁糯米飯,正!

最後我食哂所有面,試左好多野食,好滿足,一定要再黎!
2018-02-06 1148 瀏覽
又到三個大胃王出動嘅時間,今次特登走嚟塘尾道試吓呢個「細細」碗泰國湯粉!友人話其中一大賣點係可以放心叫好多,唔使擔心個荷包,因為真係抵食!首先一開波3人叫咗五碗湯粉,其中如果要冬陰公湯底另加$3(冬陰公湯底雖偏辣但好足味,值得加!)本身嘅濃湯底都有重重嘅香葉味/lemongrass/basil等,適合怕辣嘅朋友,同時又充滿泰國風味。我哋分別order左豬腳/牛雜/脆腩肉/牛肉同豬頸肉,其中我覺得最正既係豬腳!淋得黎豬皮好有彈性,食落又唔會膩!$15細細碗既肉平均都有3-4塊,每一碗湯粉入邊仲有豆卜/蘿蔔/ 芽菜,麵底大概係3大口既份量, 每人食幾碗過足癮之餘又唔會感到太罪疚!另外要特別推介嘅係呢個「雞寶」,識落有啲似閩南小食'雞卷',用腐皮包住肉碎/甘荀粒/馬蹄粒等等再攞去炸得香脆,點埋泰式辣醬真係停唔到口,必食!呢個炸單骨雞翼雖然唔似泰國菜,但油溫控制得宜,食落一啲都唔油,單骨亦好方便進食呢個生菜包對我來講就辣+咸左少少,而且香料較多,搵唔到肉,所以淨係食咗少少咋。食到中途我地又另外叫多碗冬陰公湯底嘅粉麵,四件椰汁西米糕,同加飲品,埋單都唔洗$100位(下面呢張係第一張單咋);咩都可

雞寶

單骨雞翼

生菜包

食到中途我地又另外叫多碗冬陰公湯底嘅粉麵,四件椰汁西米糕,同加飲品,埋單都唔洗$100位(下面呢張係第一張單咋);咩都可以食到,味道好,又唔貴,平日黎仲好多位添
!睇黎下次可以約人挑機,一碗接一碗睇食到幾多

冬陰公湯底
雞寶
單骨雞翼
冬陰公湯底
2018-01-26 95 瀏覽
大角咀附近其實有好多泰國食舖,呢間新開無幾耐,終於有機會試啦!我們一行三個人,一開始睇菜單,啲河粉15蚊碗,心諗有無睇錯呀,原來三點至十點係特價時段,真係好平,叫左個泰式豬頸肉冬蔭功粉,不過一分錢真係一分貨既,啲粉兩三啖就食晒,但個湯係正既,飲落好醒胃,啲辣味剛剛好。豬手飯就咁食就平平無奇,啲豬手汁就唔係好膠食落無咁濟,但將啲豬肉豬皮點左佢啲醬汁就提升左一個層次,啲醬汁係越食越辣既,慢慢滲入條脷度。瀑布豬頸肉飯呢,望落好似沙律咁將啲醃料加少少菜撈埋啲豬頸肉度咁,都係靠個汁取贏,酸酸甜甜咁,但如果食唔慣乾蔥就唔會覺得好食。最搞笑既係好檸脆雞翼,因為個名先試下,佢係將啲雞翼一開二,話有六隻其實係三隻,食落係老麥脆香雞翼新鮮脆口版,可能係啲辣汁麻痹左條脷,檸味就唔係好覺。又或者佢個名純粹搞笑無檸檬就不得而知。但佢個泰式奶茶就無茶味,好啖。珍珠冰都飲到椰汁味,都OK既。整體呢間舖都係靠醬汁最勝,環境好舒服又唔迫,但夜晚有好多吉位,擔心間野做唔住。。。。。

船麵只有四種麵條選擇:粿條、河粉、綠茶麵和米粉,但款式就有多達拾幾款口味,以$15一碗的價錢,大可選兩三碗唔同嘅口味,再嚟多一兩款小食,確係大滿足。我會推介炸蝦餅和炸雞翼。
檸檬雞翼、炸蝦餅
檸檬雞翼、炸蝦餅
  • 檸檬雞翼
2018-01-20 411 瀏覽
最近泰國船河好紅, 打正旗號食船河的餐廳開完一間又一間, 吃泰菜的餐廳也加入船河行列, 今日就同朋友去大角咀食呢間主打船河的小店。遠遠睇到招牌大大隻泰文字, 香港黎講算少見。內裡裝修較平民, 水是自助拎的, 意外發現旁邊有中式湯飲, 係粉葛雞腳湯, 好有老火湯濃郁的味道, 估佢唔到。熱飲用膠杯裝,要扣分,唔環保又唔健康,龍眼茶就幾好飲,唔算太甜,仲有龍眼肉食。先試幾款湯河, 最平$15有交易, 份量較少的, 叫左牛雜同豬脆肉, 豬脆肉就係我地既燒味燒豬咁, 牛雜有肉片、牛腩、牛肚、蘿蔔等, 原味湯底幾深色, 味道幾對版, 有泰國當地的風味, 冬蔭功湯就頗辣, 海鮮料無咩特別, prefer選牛或豬做主餸。最欣賞河粉係闊身果隻, 帶煙靭, 平時泰國先食到。泰式海南雞飯$45 質素都幾好, 飯有雞油香, 軟硬適中, 最重要隻雞夠嫩滑。泰式生蝦$48 價錢平過平時食的, 原來份量也相對少, 生蝦味道新鮮, 但質感不夠爽。炸蝦餅$28 幾香脆, 蝦味唔錯。甜品西米糕$9/2件, 價錢大眾化, 都對版。芒果糯米飯$28 個芒果酸少少, 飯都唔硬。見到湯河裡面有小通菜, 突然好掛住泰國的通菜, 睇

炸蝦餅$28 幾香脆, 蝦味唔錯。

甜品西米糕$9/2件, 價錢大眾化, 都對版。
芒果糯米飯$28 個芒果酸少少, 飯都唔硬。
見到湯河裡面有小通菜, 突然好掛住泰國的通菜, 睇真d 原來呢度無炒菜食, 若有所失, 如果有埋菜食就好啦。
2018-01-19 80 瀏覽
同老友聚會開餐,今次輪到我話事,揀食邊間餐廳,我就揀左之前係網上睇過報導既船河餐廳,聽講老闆係泰國人,咁食物應該好正宗。呢度係半自助點餐,自己出去收銀度叫野食,比錢,跟住埋位等店員送餐。先買左飲品先,龍眼冰同珍多冰,味道比較淡。泰國空運燒雞,皮薄,香口,唔多肥膏,應該有半隻的,肉嫩滑,配個泰國辣醬食,爭味!椰青,大大個,清甜解喝,d椰子肉好嫩滑。脆肉船河,河粉又滑又q,脆肉味道咸香,湯底濃郁,因為15元一碗好平,我地跟住叫左多幾碗試多幾個味。

先買左飲品先,龍眼冰同珍多冰,味道比較淡。

椰青,大大個,清甜解喝,d椰子肉好嫩滑。

2018-01-13 131 瀏覽
2017年最後一日,約左Friend食飯,竟然選擇了屋企附近的泰國餐廳都唔知。雖然開了一段時間,但未有機會試。結果一試,印象難忘~首先個餐牌,系唔同時間有唔同的價錢,一開始睇唔明,傻更更咁點餐啦,點完之後就覺得點解咁平,原來碗泰河是15蚊咋!當然,上盤的時候,個分量是細碗的,但加埋其他食物,對於細食的我地,當然夠啦~不過間餐廳ge Order Guide好盞鬼,所以影低先~keke.同Fd食果日,點了青咖哩牛腩飯 & 豬頸肉生菜包 & 泰式奶茶 & 牛雜船邊河 & 唔記得系咩ge飲品青咖哩真心唔錯,性價比高,椰香味足;個豬頸肉生菜包,豬頸肉唔錯,但d肉碎有d咸,個人比較食得辣,所以都okay,但好想知道d生菜有無得免費添呢~(原諒我貪心,因為d肉碎有d咸嘛);本身想挑戰一些奇奇怪怪的名的飲品,例如“男神” or “女神”呢類睇完英文名都唔知系咩ge野,結果睇到杯野飲的顏色,我都系老老實實地揀左泰色奶茶~好飲啊好飲過公司附近的泰國餐廳!最後,餐廳的大叔們都好好人,服務態度真的要比個 又提供免費的每日甜品~例如紅豆沙~~P.S.: 由於好鬼正,15蚊碗,所以第二日同屋企人食的時候,就點左n

青咖哩牛腩飯 & 豬頸肉生菜包 & 泰式奶茶

青咖哩真心唔錯,性價比高,椰香味足;
好飲過公司附近的泰國餐廳!
最後,餐廳的大叔們都好好人,服務態度真的要比個
 又提供免費的每日甜品~例如紅豆沙~~

P.S.: 由於好鬼正,15蚊碗,所以第二日同屋企人食的時候,就點左n款泰河,其中綠茶麵配個湯底好入味~

菠蘿炒飯 & 酸辣鳳爪 & 冬陰功河
第二次試過咁多款泰河,個人感覺個湯底系差不多的,到最後食到我地都唔知有咩分別。

而第二次食左的菠蘿炒飯 & 酸辣鳳爪 & 冬陰功河,一樣咁性價比高~
2017-12-31
  • 冬陰功河
  • 青咖哩
  • 豬頸肉生菜包
  • 泰式奶茶
平日朝九晚午,周六日,當然要爭取時間,好好休息,自然醒來,已經差不多午飯時間,換過便服,就帶著媽媽到附近的小店吃飯。記得早前媽媽說過,家附近就開了一間新的泰國菜食店『泰筏味泰國船河專門店』,看到餐廳就在不遠處,那就試試吧。餐廳的佔地非常大,而且全都是自助形式,先到收銀處下單,付款後,食物便會送上。雖然餐廳的食物種類不算很多,但價錢非常吸引,下午茶時間,湯河只是HK$15,相當超值。 泰式海南雞飯 這個雞飯是單點的,不帶湯,雞件肥瘦適中,肉質挺細滑的,雞皮口感亦夠爽滑,而油飯帶有淡淡的雞油香味,整體感覺不錯。 串串雞軟骨(2串) 約HK$11一串,價錢有點昂貴,因為其中一串只得4粒雞軟骨,而且雞軟骨燒得有點有點過火,雖然口感香脆,但入口有點乾身及粗糙。 黃金炸蝦餅 蝦餅炸至金黃色,口感結實厚身,非常香脆及爽口,吃時蘸上甜酸醬會更惹味。 牛雜船金邊粉 湯粉內的材料非常豐富,包括有牛肉、牛肚、牛腩、豆腐卜及白蘿蔔等,湯底入口濃郁,帶有淡淡的牛肉香味,在眾多配料中,個人認為牛肚煮得非常入味,口感爽彈,加上金邊粉口感滑溜,讚。 西米糕 西米糕非常好吃,一入口就有濃郁的椰汁香味,而下層就是口感煙韌
泰式海南雞飯
串串雞軟骨(2串)
黃金炸蝦餅
牛雜船金邊粉
西米糕
西米糕非常好吃,一入口就有濃郁的椰汁香味,而下層就是口感煙韌的西米粒粒,入口清甜,絶對是必食推介。
榴槤糯米飯
原以為糯米飯旁會伴有榴槤肉,可是送上來時,才發現榴槤已經打成汁,雖然口感不感帶有榴槤肉的好,不過,這個甜品的味道還是非常不錯,榴槤汁味道香濃,而糯米飯口感亦夠煙靭。

女神
個人認為這杯飲品的顏色有點嚇人,而且味道一般,入口帶點藥水草莓味。
泰式奶茶
奶茶帶有濃郁的茶香,口感細滑,甜度適中,算是不錯吧。
2018-01-06
午餐
2018-01-08 74 瀏覽
想簡簡單單又平平地食下泰菜,可以試下呢間,係旺角行過去都係幾分鐘。店舖都幾大,空間感和泰味十足。菜單有點特別,有泰式船河,但係今日特別想食泰式小食。好檸脆雞翼($28)單骨容易食,雞肉嫩滑多汁。泰國魚餅($28)含濃郁魚味,唔會腥,味道不錯。肉碎生菜包($48),肉碎好多料,微辣帶酸,很開胃,生菜新鮮爽脆。泰國雞寶($28)好特別,真係未食過,雞肉口感有別於一般炸雞件,mix左其他材料,唔會好肉肉。空運直送五星燒雞($65)香噴噴,燒雞皮脆,可惜肉有些柴。黃金炸蝦餅($28)炸得酥酥的,但不會很油膩,蝦味出色又彈牙。千層糕($12)熱上,斑蘭味清香,唔會太甜,有咬口。榴蓮糯米飯($28) 榴槤味飄香。凍檸茶 ($18)香茅茶 ($18)幾有特色,可以試下。

好檸脆雞翼($28)單骨容易食,雞肉嫩滑多汁。

泰國魚餅($28)含濃郁魚味,唔會腥,味道不錯。

空運直送五星燒雞($65)香噴噴,燒雞皮脆,可惜肉有些柴。

千層糕($12)熱上,斑蘭味清香,唔會太甜,有咬口。

榴蓮糯米飯($28) 榴槤味飄香。

凍檸茶 ($18)

香茅茶 ($18)幾有特色,可以試下。
  • 泰國雞寶
  • 泰國魚餅
  • 黃金炸蝦餅
2018-01-07 87 瀏覽
喺泰國食嘢,成日可以食到成枱都係。原因係拒嘅嘢又平又好味。估唔到香港都可以做到呢個盛況。一嚟到見拒餐牌上午市的湯河45蚊一碗,之後隔離寫住15蚊。我地即刻諗,15蚊?45再加15蚊炸掛?問一問,原來真係15蚊,老闆話泰國嘅船河本身就係細細碗,呢到係貫徹泰國嘅作風,當然亦有招來嘅因素。湯底顏色係深啡色,係正宗船河的顏色。味道亦正宗,特製湯底再加上小許香料香。粉麵有幾種不同的類型選擇,由泰國常客金邊粉至新創意綠茶面都有。還有我最喜歡嘅河粉,泰國嘅呢種河粉係比較厚身,闊,短身。我喜愛拒嘅口感煙韌,而又似河粉味。配料種類可以用好多嚟型容,有牛雜,牛腩,豬雜,豬頸肉等等。幸好呢到嘅份量細,所以我可以叫幾碗唔同的配料,試多幾樣嘢,一個人食都唔怕。除左湯河之外,呢到仲有傳統嘅小食,泰式生蝦,蝦餅,魚餅等等。質素都確實不錯,特別係呢個泰式生蝦,味道鮮,還配上泰式的醬料。店舖係以自助嘅形式購買嘅,先買單,後取食品。今日我一個人就食左3碗,再加d其他嘅小食,甜品,份量剛好。