2023-11-02 270 瀏覽
烤魚好野味,裡面有好多配菜,令烤魚無咁油膩,但偏咸,如果有主食配搭會唔錯燒羊肉串份量略少,但肥肉適中,魷魚鬚都唔錯,唔會太干,但有啲辣整體環境同氣氛唔錯,9點前有live band, 9點後仲可以唱歌,真係好食又好玩

精釀小麥啤
精釀小麥啤
2023-11-01 153 瀏覽
從入口進入另一世界 (哈,誇張演繹法)Wow~ 裝修帶比你多重感覺晚上6:00-9:30 有駐場歌手唱歌多種類食物選擇德國啤 > 比利時啤(相比德國啤比較淡)> 鴨屎香檸檬茶 。啤酒飲到尾都依然冰凍羊肉串、魷魚鬚串、豚肉蒜心串 每張枱上都有一個盤, 下面有火讓食物保持溫度 必點濕辣牛肉 香辣味加山葵味皇牌藤椒烤魚(江團魚)肉質嫩滑,加上各種配料,紫洋蔥酸菜大豆芽等... 另加稻庭烏冬 $20/2個 好抵食環境靚,現場歌手+ 美食 推介大家來試下新的體驗
從入口進入另一世界 (哈,誇張演繹法)

Wow~ 裝修帶比你多重感覺

晚上6:00-9:30 有駐場歌手唱歌

多種類食物選擇

羊肉串、魷魚鬚串、豚肉蒜心串
每張枱上都有一個盤, 下面有火讓食物保持溫度

必點濕辣牛肉
香辣味加山葵味
濕辣牛肉

皇牌藤椒烤魚(江團魚)

皇牌藤椒烤江團魚

環境靚,現場歌手+ 美食 推介大家來試下新的體驗
  • 濕辣牛肉
2023-10-31 135 瀏覽
見朋友喺社交平台介紹呢間新開嘅餐廳決定收工就嚟試試📍漁樂場荃灣衆安街55號大鴻輝(荃灣)中心6樓舞台可供客人現場獻唱 職員細心有禮 為我哋推介店內最受歡迎嘅食物✨皇牌藤椒烤江團魚條魚好大條 魚肉肉質緊致滑嫰 🤤👍🏽配菜有吸盡湯汁嘅萵筍 蓮藕片 洋蔥👍🏽✨雞腎(2串)送酒一流👍🏽✨香辣牛肉(5串)濕濕地薄薄嘅牛肉 好Juicy入口即溶 好食到停唔到口✨牛胸油(5串)爽口充滿牛香味✨五花腩(2串) 入口酥脆 肥而不膩✨燒茄子(份)熱辣辣燒茄子上面 鋪滿蒜同埋辣椒🤤✨超級水果茶色彩繽紛酸甜開胃✨碳酸蜜瓜精釀啤酒第一次飲蜜瓜味嘅啤酒🤤好好飲九點後有食客點歌環節 侍應會派螢光棒 客人可以同駐場歌手合唱🎤氣氛真係好好👍🏽#烤魚 #美食 #串燒 #濕辣牛肉 #精釀啤酒 #荃灣覓食 #專業音響
見朋友喺社交平台介紹呢間新開嘅餐廳
決定收工就嚟試試
📍漁樂場
荃灣衆安街55號大鴻輝(荃灣)中心6樓
舞台可供客人現場獻唱
職員細心有禮 為我哋推介店內最受歡迎嘅食物
✨皇牌藤椒烤江團魚
條魚好大條 魚肉肉質緊致滑嫰 🤤👍🏽
配菜有吸盡湯汁嘅萵筍 蓮藕片 洋蔥👍🏽✨雞腎(2串)
送酒一流👍🏽
✨香辣牛肉(5串)
濕濕地薄薄嘅牛肉 好Juicy入口即溶
好食到停唔到口✨牛胸油(5串)
爽口充滿牛香味
✨五花腩(2串)
入口酥脆 肥而不膩

客人可以同駐場歌手合唱🎤氣氛真係好好👍🏽

2023-10-13
  • 皇牌藤椒烤江團魚
2023-10-30 195 瀏覽
朋友介紹下,荃灣大鴻輝開了一間有歌聽有烤魚吃的好地方,今天三五知己就去試試,上到去見到環境有少少懷舊FEEL好有氣氛,有歌手註場唱歌,如果喜歡也可以自己上去唱,食物是用手機下單,有烤魚,串燒,燒海鲜等等,上菜也很快,食物質數美味,環境整潔,員工也有禮貌,晚市越夜越多人,我們邊吃邊聊天,好快渡過一個開心的晚上。
2023-10-30
香辣烤魚
  • 香辣烤魚,蒜蓉燒生蠔,燒串燒,水果茶
2023-10-30 108 瀏覽
見到好多foodie 介紹專登過去試下 一入到去就覺得餐廳好靚 好有氣氛 order咗個皇牌藤椒烤魚 濕辣牛肉 娃娃菜 香辣魚皮 餐廳主打的烤魚比其他餐廳較為淡味 平時我食開重口味所以有少少失望 反而其他小食較岀色 另外到了大概8,9點開始Vsing session 現場音響加大 較難同朋友聊天
2023-10-25 163 瀏覽
今日同朋友去咗荃灣行街,到食晚飯嘅時間就去附近搵吓有乜嘢食,朋友記得有一間有川菜、有串燒,仲有歌聽同酒飲嘅餐廳。這間餐廳叫漁樂場,位於荃灣眾安街55號大鴻輝中心6樓,餐廳環境都唔錯,每一張枱都夠闊落,座位又坐得舒服,樓底高舞台大,仲有好多專業設備嘅音響,亦有駐場歌手唱歌,亦可點歌聽及上台唱,真係氣氛熱鬧。我哋最先叫川菜,皇牌蕂椒烤江團魚,江團魚比鯰魚滑嫩,肉質更緊致,而且冇草腥味,亦都少細骨肉又滑,條烤魚都配上濃郁醬料,魚肉鮮嫩多汁,外層烤至金黃酥脆,每一口都能感受到魚肉的鮮味和醬料的香氣,加上條魚都好大條,夠哂我哋兩個人食,但個湯汁味真係好正,魚夠我哋都加多個川粉落去享受埋個湯汁。跟住就叫串燒,叫咗燒茄子、燒牛肉及燒海蝦。燒茄子都好好味,茄子燒得熟透亦保留到濕潤嘅茄子肉,真係好嫩滑多汁,而且茄子加咗香蔥、蒜蓉、芝麻更加入味,真是香噴噴及入口熱辣辣。而燒孜然牛肉有5串好抵死,牛肉燒到啱啱好肉質仲好嫩滑,牛肉嫩紅,唔會過熟,保留左牛肉嘅肉汁,入口牛肉味仲有香濃孜然味,加上芝麻同辣味粉更增添味道層次。燒海蝦就要必點,一碟4隻又係好抵食,食得出隻蝦非常新鮮,炭燒後肉質依然保持爽口彈牙,加上蝦

跟住就叫串燒,叫咗燒茄子、燒牛肉及燒海蝦。燒茄子都好好味,茄子燒得熟透亦保留到濕潤嘅茄子肉,真係好嫩滑多汁,而且茄子加咗香蔥、蒜蓉、芝麻更加入味,真是香噴噴及入口熱辣辣。而燒孜然牛肉有5串好抵死,牛肉燒到啱啱好肉質仲好嫩滑,牛肉嫩紅,唔會過熟,保留左牛肉嘅肉汁,入口牛肉味仲有香濃孜然味,加上芝麻同辣味粉更增添味道層次。燒海蝦就要必點,一碟4隻又係好抵食,食得出隻蝦非常新鮮,炭燒後肉質依然保持爽口彈牙,加上蝦頭香濃嘅蝦膏,鮮甜無比,真好食。最後叫咗個小食辣子雞,都幾乾夠辣,外脆內嫩,辣味和麻味完美融合,帶來一種舌尖上的刺激感。

飲品朋友就叫咗霸氣芒果冰沙,有芒果的濃郁香甜,亦有冰沙的口感清爽,給人帶來無限的涼意和滿足感,又大大杯好抵飲。我就叫酒飲,叫咗碳酸蜜瓜精釀啤酒,真係好適合女仕飲嘅啤酒,蜜瓜味重,甜甜地好易入口,又係大大杯好配合食烤魚同串燒。

這間餐廳除咗有美食之外,仲會有歌手現場表演,一路食一路聽唱歌,感覺好開心。我下次再來食,必定再帶其他朋友來,因為香港少見令人咁開心嘅餐廳。
2023-10-22 155 瀏覽
荃灣勁超烤魚串燒店惹味蒜香烤魚(不辣)江團魚 $328原條江團魚熱辣辣咁樣上菜,仲有明火慢慢暖住,啖啖肉嘅香烤魚,新鮮肉底好嫩口,魚身已經開咗幾刀,令到蒜香味同醬汁都滲透晒落魚肉入面,加上魚骨唔多,蒜香同汁料都好香好滋味,令你可以慢慢享受呢一種惹味可口嘅烤魚!孜然牛肉(5串) $48 / 魷魚鬚(5串) $28 / 差點失傳的豆腐串(2串) $24 / 黑椒豬頸肉(2串)$28仲有可以用嚟配飲品嘅串燒,種類同味道都包羅萬有,令你揀到花多眼亂,牛肉串揀咗孜然味香料已經散發住香氣,加埋肉味出眾兩者配搭都好適宜。另外追加咗魷魚鬚豆腐同埋豬頸肉,配料都帶有小小微香辣口味,加上新鮮嘅食材已經值回票價!霸氣芒果(冰沙)$45比利時小麥精釀啤酒 $68我星期五晚去仲有Live Band添,記得book枱啊,因為我去嗰日爆晒加一服務費漁樂場 (荃灣)荃灣衆安街55號大鴻輝(荃灣)中心6樓
荃灣勁超烤魚串燒店

惹味蒜香烤魚(不辣)江團魚 $328

霸氣芒果(冰沙)$45
比利時小麥精釀啤酒 $68

加一服務費
漁樂場 (荃灣)
荃灣衆安街55號大鴻輝(荃灣)中心6樓
2023-10-22 139 瀏覽
環境👍🏻!服務👍🏻成班人吹下水,飲下酒,食串燒掂👍🏻其他食物一般!🥶辣子雞難食🥶!花甲年華全部沙🤬烤魚十分一般!😓真係要改善下食物質素!真係唔x掂🫣
環境👍🏻!
服務👍🏻
成班人吹下水,飲下酒,食串燒掂👍🏻
其他食物一般!🥶
辣子雞難食🥶!花甲年華全部沙🤬
烤魚十分一般!😓
真係要改善下食物質素!
真係唔x掂🫣

2023-10-17 199 瀏覽
身為烤魚迷既我,知道荃灣開左間新餐廳,主打烤魚,當然要去食返夠本啦😆 行入餐廳,好似去左歌舞廳咁,有個大舞台,仲有駐場歌手唱live, 空間感又夠大坐得好舒服,單係環境氣氛已經加哂分👍🏻藤椒烤魚(江團魚)$328藤椒係四川重要食材之一,又名竹葉花椒,藤椒的香味比花椒清香,麻味較花椒柔和清新,亦沒有青花椒等苦澀味,所以想食麻辣但又怕接受唔到太麻辣,推薦藤椒口味👍🏻另外兩款魚我地揀左江團魚,用江團做既烤魚魚香味飄逸,肉質鮮嫩可口,無魚骨,啖啖肉😋配菜有花生苗、萵荀同蓮藕片,兩個人食都好足夠😚濕辣牛肉 (孜然)$48/5串牛肉燒到岩岩好,肉質好嫩,牛肉味香濃,孜然粉同芝麻提升左味道層次,好味道😋魷魚鬚 $28/5串表面燒得夠乾身,內裏肉質仍然夠嫩夠彈牙👍🏻豚肉韮菜花卷 $18/串冇得輸既配搭,夠哂嫩既豚肉片包住脆卜卜夠香口既韮菜花,正!😚雞腎 $28/2串口感爽脆,肉質鮮嫩手打鴨屎香檸檬茶 $38鴨屎香又名銀花香,係廣州潮汕地區非常有特色既單叢茶,具有自然獨特花香味,高雅特殊花香叢味,明顯持久,入喉回香明顯,撇去傳統嘅紅茶口味,味道好清新,茶味清香撲鼻,推薦👍🏻德國小麥精釀啤酒 $68烤魚配

藤椒烤魚(江團魚)$328

濕辣牛肉 (孜然)$48/5串

魷魚鬚 $28/5串
表面燒得夠乾身,內裏肉質仍然夠嫩夠彈牙👍🏻

豚肉韮菜花卷 $18/串

雞腎 $28/2串
口感爽脆,肉質鮮嫩

手打鴨屎香檸檬茶 $38

德國小麥精釀啤酒 $68
烤魚配啤酒,正! 呢款啤酒麥味夠哂濃,岩我😆

整體餐廳評分很高。餐廳環境闊落舒適,枱與枱距離充足,好適合一大班朋友飯聚。店員服務態度好又夠細心,食材新鮮款式又夠多樣化,唔止有烤魚,仲有串燒小菜等等,絕對係一間值得推薦嘅餐廳👍🏻
  • 藤椒烤魚
2023-10-17 166 瀏覽
🚩漁樂場好耐冇同男朋友出去食晚飯,今次就近近地黎大鴻輝依邊嘆返餐😎一直以為大鴻輝都係食放題多,估唔到我都有嗰間咁特色嘅烤魚串燒店~聽職員講依度淨係裝修都花咗七位數字,非常抌本🥹每日仲有駐唱,氣氛真是very的high😆〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈藤椒烤魚 $328每枱必點烤魚,有辣有唔辣🐟🐟我就簡左麻香味較出嘅藤椒烤魚本身走過油,所以一啲都唔腥好香口魚皮仲有啲虎皮紋,吸汁一流🤤波兒本身都幾厚肉,調味唔算太鹹,食完都唔會瘋狂飲水🌈辣子雞 $98送酒一流啊😆😆雞肉切成小塊,食落一啲都唔乾柴不過雞粒入面有啲骨頭仔,變成無骨雞肉會更好除左雞之外,我仲好中意挑啲花生嚟食,麻辣酥脆🌈 活鰻小串 $38鰻魚用左比較似日式蒲燒汁feel食落甜甜地,難得一見嘅串燒調味🌈自然濕辣牛肉 $48出乎意料地好吃,孜然味巧出牛肉一啲都唔乾,怪唔得叫濕辣啦🌈羊肉串 $28/2十鬆啲一串係香港黎講都合理價羊肉有羊味但又唔會太臊🌈手打鴨屎香檸檬茶 $38🌈碳酸蜜瓜精釀啤酒 $78平時唔飲酒嘅我竟然覺得都ok🥹入口偏甜真係有蜜瓜味好似飲緊起泡酒咁
🚩漁樂場

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🌈藤椒烤魚 $328
每枱必點烤魚,有辣有唔辣🐟🐟
我就簡左麻香味較出嘅藤椒

烤魚本身走過油,所以一啲都唔腥好香口
魚皮仲有啲虎皮紋,吸汁一流🤤
波兒本身都幾厚肉,調味唔算太鹹,食完都唔會瘋狂飲水

🌈辣子雞 $98
送酒一流啊😆😆
雞肉切成小塊,食落一啲都唔乾柴
不過雞粒入面有啲骨頭仔,變成無骨雞肉會更好
除左雞之外,我仲好中意挑啲花生嚟食,麻辣酥脆

🌈 活鰻小串 $38
鰻魚用左比較似日式蒲燒汁feel
食落甜甜地,難得一見嘅串燒調味

🌈自然濕辣牛肉 $48
出乎意料地好吃,孜然味巧出
牛肉一啲都唔乾,怪唔得叫濕辣啦

🌈羊肉串 $28/2

平時唔飲酒嘅我竟然覺得都ok🥹
入口偏甜真係有蜜瓜味
好似飲緊起泡酒咁
2023-10-16 6489 瀏覽
環境好CHILL,超有氣氛食烤魚串燒!!風球下都無阻我食好野,如果唔係風球應該仲有會現場LIVE SHOW!!🥢秘制醬香烤魚(江圍魚)選用新鮮的江圍魚,超大條!!!啖啖肉! 魚肉鮮嫩多汁,搭配上秘制的醬料,味道香濃鮮美,底層墊上特別既大豆芽,有別於平時,好大條,食落仲好清甜 🥢豚肉蒜心卷豚肉嫩滑鮮嫩,蒜心的清香與豬肉的鮮美好夾,豚肉口感嫩滑和蒜心口感爽脆🥢差點失傳的豆腐串大推!!! 口感酥脆外焦內嫩,掃上秘制醬汁,食落微辣帶甜,口感好微妙!🥢翠玉瓜口感爽脆嫩滑,帶有淡淡的甜味和清香,咬落有汁唔乾身🥢乾濕胡麻黑椒牛肉招牌必試系列!! 牛肉鮮嫩多汁,搭配上香濃的胡麻和黑椒調味,味道濃郁而香辣,如食唔慣太生,可放上爐燒一燒,口感仍然鮮嫩🍹手打鴨屎檸檬茶檸檬的酸爽與茶的香濃完美結合,飲到檸檬的酸甜口感和茶香的清新,解渴又爽口🍹比利時小麥精釀啤酒麥味濃厚,麥芽的香甜和啤酒的濃郁口感好夾,飲到啤酒的醇厚口感和微妙的香氣
環境好CHILL,超有氣氛食烤魚串燒!!

🥢秘制醬香烤魚(江圍魚)

🥢豚肉蒜心卷

🥢差點失傳的豆腐串

🥢翠玉瓜

口感爽脆嫩滑,帶有淡淡的甜味和清香,咬落有汁唔乾身

🥢乾濕胡麻黑椒牛肉

🍹手打鴨屎檸檬茶

🍹比利時小麥精釀啤酒

2023-10-08
2023-10-15 411 瀏覽
昨日心血來潮想食魚,就去荃灣大鴻輝一間新開烤魚店,聽講個到有歌聽,就試吓✔️出𨋢一刻,見到餐廳都出唔少錢係裝修到,可以講係大鴻輝整棟食肆中裝修最靚嘅餐廳😳門口勁似戲院擺咗poster一樣,入面係勁闊落,座位與座位間有好多空間 坐得舒服😌牆上掛咗兩部大電視,方便波友睇波。中間就有個位置比表演者唱歌,有啲似睇緊馬戲表演😂講返食物,烤魚有江團魚、黔魚、有啲串燒燒物,炸物等…飲品有水果茶、啤酒個啲藤椒江團魚$328辣度是固定,有啲傷心無得揀再辣啲🥺不過煮耐咗啲麻味先慢慢出嚟 江團魚少骨啖啖肉,呢條魚好肥美油脂感重🤤都大條,兩個人夠晒。烤魚旁邊都有數片蓮藕、萵苣、花生芽(芽菜朋友)濕辣牛肉孜然味$48有5串薄牛肉片,燒到半熟再搽佢哋秘制醬。食起都滑嘅,不過食串嘢都唔太熱,唔知係咪浸咗個汁無晒溫度,個汁食落有啲麥啤味😨雞腎$28花菜$26茄子$36食串燒必定叫茄子,茄子都算大條,蒜蓉都夠味,合格。雞腎有4-5粒好夠熱,少少辣幾過癮。花菜正正常常都有孜然味鮮甜娃娃菜$35都幾多 ,都有半棵菜係到,底仲有少許粉絲,不過略嫌唔夠味,再咸多少少就好了手打鴨屎香檸檬茶$38好濃嘅檸檬味,食辣嘢就係要飲呢啲清爽

藤椒江團魚$328

濕辣牛肉孜然味$48

雞腎$28
花菜$26
茄子$36

鮮甜娃娃菜$35

手打鴨屎香檸檬茶$38
好濃嘅檸檬味,食辣嘢就係要飲呢啲清爽嘅飲品🤭

德國小麥精釀啤酒500mL$68
呢個價錢都大杯,平時飲呢啲要$80up
超濃郁麥味呀,邊食魚邊大啖飲,再打個隔 正呀

整體:同一大班朋友吹水/波友睇波嚟呢到最好不過,枱大坐得舒服,又有音樂chill放鬆,食物又唔錯,如果烤魚辣嘢味道濃返少少就完美,服務員態度和藹 再覆桌👍🏻👍🏻
藤椒烤魚
藤椒烤魚
  • 藤椒江團魚
2023-10-14 165 瀏覽
今日同朋友黎到位於荃豐大鴻輝6樓「漁樂場」餐廳結合咗酒吧同埋烤魚串燒非常有特色😊入到去環境好靚仲有現場歌手獻唱氣氛超好特別加分👏🏻⭐️濕辣牛肉共有5串我哋揀咗孜然味廚師燒得啱啱好牛肉多汁口感鮮嫩辣辣地好惹味唔錯😋⭐️串燒分別揀咗雞肉、五花腩、魷魚鬚每份各2串可以同朋友仔分享特別推介魷魚鬚🥳咬落去煙煙韌韌味道濃郁用嚟送酒一流👍🏻⭐️鹽焗馬友🐟呢個餐廳特別推介廚師用咗海鹽包住馬友去焗上枱後職員會淋酒點火賣相非常特別成條魚入晒味😄肉質非常鮮甜而且冇乜骨啖啖肉好好食🤩⭐️辣子雞廚師炒得非常香口用咗好多辣椒及花生令味道更加突出雞嘅份量都幾多大滿足😉⭐️紙包不住火即係錫紙燒分別叫咗娃娃菜同金菇面頭都加咗蒜蓉令蔬菜更加入味另外兩樣都加咗粉絲底粉絲吸晒d汁好入味😙⭐️飲品啤酒方面推介德國小麥精釀啤酒🍻酒味濃郁麥味夠重另外叫咗杯百香果四季春及超級水果茶果味鮮甜😁賣相又靚啱晒鍾意打卡嘅朋友✌🏻
今日同朋友黎到位於荃豐大鴻輝6樓「漁樂場」
餐廳結合咗酒吧同埋烤魚串燒

口感鮮嫩
辣辣地好惹味
唔錯😋

⭐️串燒
分別揀咗雞肉、五花腩、魷魚鬚
每份各2串

果味鮮甜😁
賣相又靚
啱晒鍾意打卡嘅朋友✌🏻
2023-10-10
10 分鐘 (堂食)
2023-10-14 203 瀏覽
朋友生日 book枱食飯慶祝,烤魚大份抵食,食完變打邊爐。串燒惹味,份量略少。手工啤好香,唔飲酒嘅都有好多特色飲品,每人平均都係三百幾蚊。餐廳九點前有駐場歌手,把聲好柔和ZzZz 好聽嘅,不過飲完杯啤酒,配以昏暗嘅環境,全台差啲瞓著曬lol,可以考慮轉下歌路。九點後,係Vsing點唱系統,客人可以用app上台唱歌🎤 餐廳每台派發光棒,好似演唱會,好正有氣氛。朋友生日🎂全場一齊唱生日歌,大螢幕會顯示生日者名字,好surprise。差唔多去過曬全部Vsing系統嘅餐廳 ,依間一定係最有氣氛特色。不過如果Vsing系統可以早少少開始,如20:30會更好,始終駐場歌手唱成兩個鐘,有點悶。反而食客個個臥虎藏龍有驚喜!

2023-10-13
慶祝紀念
生日
  • 烤魚
2023-10-09 325 瀏覽
今日同朋友去一間新餐廳食烤魚 試新嘢一入到呢間餐廳 就見到佢有個台仲有好多專業設備嘅音響餐廳嘅格局同氣氛都好好每一張枱都夠晒闊落凳都坐得舒服而且呢度每一張枱都有個盤下面有蠟燭暖住所有串燒上枱都會放係個盤度確保大家食嘅時候都依然係熱嘅呢度除咗烤魚 亦都有串燒同小食可以用QR code落單係店員嘅推介之下我就叫左藤椒烤魚 有兩種魚揀 江團魚同鯰魚 江團魚比鯰魚滑嫩 肉質更緊致 而且冇草腥味我就叫左江團魚 少細骨 魚又滑加上佢都好大條 每個烤魚都配左花生苗/萵筍/蓮藕片 兩個人食係非常夠所以都冇再嗌多啲配料 濕辣牛肉 孜然味 佢好似串燒牛肉咁 但係就唔會燒到乾晒 保留左牛肉嘅肉汁 而且佢唔係燒到全熟 所以食落又Juice又淋 有5串又抵食燒茄子同樣地呢度嘅串燒做得非常之出色茄子燒得熟透但又保留到濕潤嘅茄子肉面頭嘅蒜同埋辣椒非常惹味燒魷魚鬚魷魚鬚咬落彈牙表面燒得乾身 但食落依然juicy燒五花腩五花腩肥瘦相間薄薄地嘅腩肉 燒得香脆就算係嗰層脂肪 咬落都唔油膩反而係有肉味脆脆哋口拎嚟送酒啱啱好而飲品 朋友揀咗比利時啤酒呢款啤酒酒味比較淡口唔會話飲到好苦 女仔都啱飲我就揀咗水果茶 入邊有西瓜哈密瓜
今日同朋友去一間新餐廳食烤魚 試新嘢

一路食一路聽住佢唱live
感覺好chill 氣氛好好
大家都好relax咁食
而且仲有兩部電視 佢會播住睇波台 直播英超

原來除咗聽歌之外 9點後會有食客點歌唱歌環節 現場仲會派打氣棒 俾大家炒熱個氣氛
有得食又有得玩 係一個好relax嘅晚上

• 滕椒烤魚