2017-02-28 152 瀏覽
又係搵食時間,今次到另一半搵食!去到港島線最篤篤都不特止,仲要先經過一條文青街道,長長的石牆上長滿了老樹,單是行過已經心情大好!去到街角轉個彎,行上樓梯先真真正正入到火鍋本色,如此隱秘,未入門口都估到唔會點聽到普通話、自由人。一如所料,店內大部分都是外藉人士、西裝斯文顧客,氣氛溫婉如入咖啡店,配上微暗燈光、居酒屋cross工業風裝修,如果要話香港有「文青邊爐」,呢到應該算係其中一個熱點!一坐低侍應已經送上餐牌與鼓酒佐料,仲推薦我哋食象拔蚌刺身!果然夠文青,連侍應都係文學風架!不過我哋都諗,既然食得刺身不如食多幾款啦,所以就叫咗個刺身拼盤,同埋鴛鴦湯底喇。呢到叫鴛鴦湯唔駛加錢,只收2個湯底入面貴啲嗰個嘅價,都幾合理!而且都有幾多特別湯底,詳細大家去到再慢慢睇啦XD我哋叫咗牛尾湯同埋椰子螺頭,一嚟到都有驚喜!因為真係料多過水,個牛尾湯足料到唔係幾落到火窩料入去,因為啲牛尾同蕃茄已經塞滿了!個湯底都幾香,而且越煲越濃,正!椰子螺頭就淡口啲,牛尾湯贏哂!食主菜之前先嚟一個老友鬼鬼,即係油炸鬼釀墨魚滑,熟食嚟可以即食!個油炸鬼好脆口,放入湯滾一滾先食又得,即食又得,推薦!不過既然係刺身火鍋,當然

不過既然係刺身火鍋,當然要講下個刺身啦!拼盤真係幾多料,油甘魚、三文魚、八爪魚、北寄貝、帶子、牡丹蝦,不過最出色一定係海膽!雖然得2片,不過size好大,而且非常甜美!而三文魚同帶子都係要推介嘅,前者好肥美,後者好厚肉!
至於牛呢,因為同另一半對牛都無咩太大要求,只係要咗手切肥牛,不過都好薄身,加上牛尾湯同蕃茄真係一流!對牛有興趣者不妨試下其他。另外叫咗黑松露餃、松葉蟹膏丸,都幾好味!反而係打邊爐好多人都會叫下粉麵以求飽肚啲,我就會話叫個日本蕃薯仔仲好啦!連皮上,切細細舊,不過都有成十幾粒,好味過公仔麵啦!不過食嘅時候都幾搞笑,個煲大極有限,唔知點解硬係搵唔返佢哋!都唔緊要啦,滾耐啲軟身啲仲好食!
文青地方,邊食邊傾計真係幾好!啲客人又唔嘈,大家都靜靜哋吹下水滾滾下,2個鐘好快就過!食飽飽出去出面貨物裝卸區散下步繼續傾,睇下人哋放狗、跑步,享受下夜晚,人生幾何!
2017-02-24
  • 刺身
  • 黑松露餃
  • 日本蕃薯
2017-02-26 940 瀏覽
鮮有機會嚟到堅尼地城呢個地方,如果唔係恰巧附近做嘢,加上約朋友吃晚飯建議地鐵沿線更進一步再入啲,都唔會遇上呢間樓上間座、甚有懷舊feel嘅火鍋店……見佢個名打正牌為「刺身火鍋」,好自然就會想叫刺身,不過首先令人驚喜係佢哋希好多款湯底畀大家選擇,有成20幾款,令人非常頭痛都唔知點揀好,好在仍有雙拚選擇,好不容易咗蕃茄牛尾湯同埋椰子螺頭雞湯,兩個湯都非常足料,椰子雞那個清甜,牛尾鍋好濃好夠味,單係個湯底同朋友已經係咁忍唔住打邊爐前勁飲湯輪到刺身喇,我同朋友揀咗二人前刺身拼盤,有油甘魚、三文魚、八爪魚、北寄貝、帶子,每樣4件,海膽同牡丹蝦每樣二件,當中海膽好鮮甜,入口溶化,三文魚同油甘魚非常肥美,樣樣刺身都好新鮮,即刻關細個火鍋嘅火,慢慢品嚐另一樣打邊爐唔可以少嘅當然係牛喇,呢碟手切肥牛刀工上切得好薄身,令到一燙幾秒後即熟,入口非常鬆化,亦有牛嘅鮮味,GDGD另外火鍋料仲叫咗老友鬼鬼、黑松露餃拚芝士帶子南瓜餃、象拔蚌丸拚松葉蟹膏墨魚丸,老友鬼鬼一上碟已經炸好,可以熱食,配合泰式辣醬味道更佳,最後我哋都有放入牛尾湯到打邊爐,亦有另一番風味,一客兩食感覺唔錯;餃類同丸類種類幾有新鮮感,配拾唔錯,
另外火鍋料仲叫咗老友鬼鬼、黑松露餃拚芝士帶子南瓜餃、象拔蚌丸拚松葉蟹膏墨魚丸,老友鬼鬼一上碟已經炸好,可以熱食,配合泰式辣醬味道更佳,最後我哋都有放入牛尾湯到打邊爐,亦有另一番風味,一客兩食感覺唔錯;餃類同丸類種類幾有新鮮感,配拾唔錯,足料,其中黑松露餃好重味,好好食,丸類入口亦好爽口,值得推介
單以材料新鮮同埋湯底,大家不妨行開嚟到可以試下,最後建議大家嚟食唔好眼闊肚窄,事關單係食埋湯底啲料,都會飽呀,哈哈……
2017-02-24
2017-02-19 215 瀏覽
今晚同住附近既朋友黎打邊爐,呢間餐廳食正潮流賣精品刺身同靚湯底火鍋,就試試佢既實力。2人前極上刺身拼盤,380蚊,最出色係海膽,有4大片,鮮甜度爆標,仲有象拔蚌刺身,爽口彈牙,同樣令人齒頰留香,正。牡丹蝦好大隻,好甜,刺身大大舊,厚度夠,油甘魚最正,油脂味香,食完飽左一半。湯底是蕃茄牛尾湯拼椰子煲雞 168蚊,椰子煲雞好多椰子,雞肉夠厚肉又鮮味,飲左1碗湯先肯淥野食。牛尾湯比想像更出色,有5到6舊大牛尾,放入蕃茄濃湯味道濃郁,牛尾好淋煮得入味,非常正。火鍋配料叫左牛頸脊,肉質嫩滑,雪花分佈平均,牛脂味香,推介!響鈴即炸好脆,又多又大大舊,淥完3秒就食得,質感非常實在,唔似街市買個d 得淡空氣,吸哂d湯汁非常正。芥蘭苗好爽脆,夠新鮮,不愧是叔最愛既火鍋蔬菜,份量又夠,叫一盤就夠分了。平均每人650蚊,可能眼闊肚窄叫多左,令消費有點高,不過可以食到上等刺身同湯底,就偶爾豪一次吧。
2人前極上刺身拼盤
芥蘭苗
  • 蕃茄牛尾湯底
  • 刺身拼盤
2017-02-18 3029 瀏覽
呢度門口有d難搵,唔好去左住宅入口嗰邊,轉角有條樓梯直上。入到去裝修特別,好似懷舊50年代設計,火鍋店比較少有。呢度部分湯底可雙拼,取最高嗰款價錢,叫左蕃茄牛尾湯底$188,拼椰子螺頭鷄湯$168,即$188, 但試到兩個湯底都抵啦!特別推介蕃茄牛尾湯,煲到好蓉,而且牛尾燉到好霖,離晒骨,打左一半邊爐先食,d肉仲好滑,而且好collagen極上2人前刺身拼盤, $380,係當日最新鮮食材,沒有一定材料,每款4片(除左蝦兩隻),厚切,共8款刺身。1. 加拿大海膽 - 超鮮甜肥美,入口好rich2. 象拔蚌 - 好甜,超爽口,一食就知新鮮3. 牡丹蝦 - 蝦頭勁多膏4. 油甘魚 - 超厚切,鮮味油脂多5. 北寄貝6. 帶子 - 都係厚切,白雪雪, 大大片7~8 三文魚 and 八爪魚二人份都好足料,未食邊爐都飽左1/3美國牛脊肉,細份$198,雪花肥膏分怖平均,入口鬆化唔韌,有牛香油香雪花牛舌,$88, 好爽口,一d都唔韌,比出面的水準高金牌手打丸,$108, 4款共8粒1.黑松露墨魚丸好濃黑松露味,推介2.松葉蟹丸真係食得出,同睇得出係蟹丸3.象拔蚌丸,爽口4.辛辣牛丸,野味桶蠔,$1
呢度門口有d難搵,唔好去左住宅入口嗰邊,轉角有條樓梯直上。
入到去裝修特別,好似懷舊50年代設計,火鍋店比較少有。
極上刺身2人前拼盤

金牌手打丸,$108, 4款共8粒
1.黑松露墨魚丸
好濃黑松露味,推介
2.松葉蟹丸
真係食得出,同睇得出係蟹丸

3.象拔蚌丸,爽口
4.辛辣牛丸,野味
金牌四寶丸
桶蠔,$148,有6隻,大細好平均,肥肥白白,新鮮肥美
桶蠔
嚮鈴,$58,8件,好大件,炸得好鬆化,nice!
嚮鈴
整體都新鮮好食,特別海鮮刺身,最推介海膽同象拔蚌,牛肉都好正! 滿意的海鮮盛宴!
2017-02-18
  • 極上刺身拼盤
  • 三秒響鈴卷
  • 野生黑松露丸
2017-02-05 319 瀏覽
未試過食火鍋會由開始一直讚到尾的,但這裡的真係無可挑剔👏🏻👏🏻👏🏻首先這店位於不起眼的地方,未食首先要做一下運動(因為這是一幢唐樓,沒有𨋢的)裝修有些懷舊,可能身處這唐樓吧!氣氛挺好的!燈光有點昏暗💡大部分是卡位,還有些廂房👍講返食物先,點了最愛的沙嗲湯抵(非常好味,正)本地肥牛,真的好淋、好淋(好好食呀👍👍)牛舌都很好。海鮮方面帶子、象拔蚌(店員推介很抵食,又新鮮)食到這裡通常,餃子、雲吞之類都係皮厚又不好食的。但這裡真的要讚👍皮薄餡靚。好想快D食多次呢😆😆😆
2017-01-25 395 瀏覽
堅尼地城,呢個地方真係好少可黎到。 咁橋今日係呢一頭做嘢, 放工就同同事去周圍搵野食,凍凍地打邊爐就最啱。呢一間嘢裝修幾有特色, 環境一流。 叫左個白芷川芎天麻魚頭尾窩, 聽老人家講呢一個湯可以止頭痛。另外仲叫咗雲吞、同埋鯇魚片等等。 個湯底配料十分足,入面有唔同嘅藥材,包括淮山、 杞子、 紅棗等等,仲有條魚係入面煲緊,十分香濃, 忍唔住飲下幾啖湯底試下,味道有少少苦甘之餘, 好有魚嘅鮮味 ,齋飲嘅湯都好得。 要讚下佢個蝦丸 ,十分之彈牙, 真係可以當咗乒乓波咁打。 佢呢一度啲嘢 特色係其實好大份, 肉就好厚切,雖然價錢有番咁上下, 但係性價比真係高,最後要讚下佢嗰搾意米水 ,唔會好似其他地方咁溝到稀哂, 個底仲有好多惹米,真係真材實料。

要讚下佢個蝦丸 ,十分之彈牙, 真係可以當咗乒乓波咁打。
2017-01-23
2017-01-25 993 瀏覽
返完hku就約朋友到堅尼地城食晚飯,現在有地鐵接駁這區真的很方便,不用怕太晚無車搭!我們選了這家餐廳,主要是因為朋友之前來這裡吃過慶祝生日飯說不錯,而且我又未吃過,所以決定來這裡一試!這裡環境不錯,坐位寬闊舒服點菜時發現這裡明明主打是打邊爐,卻有頗多刺身!看過隔離桌點了活魚刺身,賣相不錯,所以我們也點了一客!活魚刺身來了!師父已經把魚肉切片,方便進食!魚肉色水鮮紅,鮮味十足,完全沒有腥的味道,不加Wasabi和豉油的話更可感受其鮮味,非常好吃加上刺身數量不少,價錢大約160元,比日本吃到的活魚刺身更要便宜很多,誠心推介!吃過刺身後便開始打邊爐我們點了牛魔王套餐啲牛真係好靚!侍應拿來時,我見很多食客都目不轉睛看著我們的牛魔王套餐呢!當中真係最好味的係牛頸脊同埋牛展。牛頸脊即係牛的頸位下面橫膈膜附近的部份。佢雪花係十分之分佈平均的,比例一流,入口感覺十分神奇,牛肉味十分濃郁,亦絕不油膩。至於牛展方面就係十分之滑溜,中間的筋比例十分好,肉質亦好鮮美。

這裡環境不錯,坐位寬闊舒服

活魚刺身來了!師父已經把魚肉切片,方便進食!

吃過刺身後便開始打邊爐
我們點了牛魔王套餐
2016-12-30 636 瀏覽
好老土,但都要講,冬天真係有咩好得過打!邊!爐!真心的三字真言!今次同一幫女生到火鍋本色打邊爐,就是愛這種十下十下的感覺,新鮮的海鮮、肉類配上不同的湯底都別有一番風味,再沾上自己喜歡的醬汁,滿足!湯底亦是打邊爐的精華,常說打邊爐比較躁,因此選擇了 - 清潤椰子螺頭雞湯底。先來喝頭啖湯,椰子湯底濃郁滋潤,將新鮮材料放進去後,湯底變得更有層次,但仍是一如以往的潤喉!還是首次知道原來有南瓜湯底 - 黃金海鮮湯底,不算稠密,但南瓜味還是頗為突出。意想不到清潤椰子螺頭雞湯底會跟一客「海鮮拼盤」!海鮮拼盤豐富程度絕不少看,有超級肉厚大蝦、已拆開的蟹、超大蟶子、肥美大蜆。非常貼切的名稱「牛魔王拼盤」,用high tea的三層架,放有五種不同的A4鹿兒島黑毛和牛頸脊、本地牛頸脊、牛脷、牛柳粒、牛黃喉和牛骨髓。A4鹿兒島黑毛和牛頸脊只需要拾得剛好熟透,牛肉軟腍而層次豐富。本地牛頸脊反而比前者更有彈性。「三秒響鈴卷 」真的三秒就吸滿湯汁,還帶少許的脆口
「三秒響鈴卷 」真的三秒就吸滿湯汁,還帶少許的脆口
天氣涼涼哋,打邊爐就最啱啦!KsMeow考吓妳,打邊爐最緊要係咩?爐?湯底?都啱嘅!但最重要始終都係靚料啦!位於堅尼地城嘅《火鍋本色》火鍋配料十足!選單中,有一款好精緻嘅「牛牛三層架」里面有和牛、牛喉、金錢蹍、牛頸脊同埋牛柳粒,款款夠新鮮!「日本黑豚肉」則肥瘦相間,肉質仲好爽甜;新鮮嘅「蔬菜籃」、「三秒響鈴」等等... 質素都唔錯!自家製「菊花茶」、「薏米水」都好足料!感謝欣賞 KsMeow 小分享!
2016-12-07 611 瀏覽
冬天實在來得太短暫,上幾個星期只有幾天凍,立刻又回復廿幾度,還好其中一日十幾度時就跟著朋友來到西環的火鍋本色。西環店的門口有點小,一不為意就很容易錯過,也由於要行樓梯上去,還以為走了後門,但原來餐廳只有這個入口。店員安排我們坐在近窗的六人卡位,自成一角,任我們怎樣拍照也不擔心妨礙到別人。一坐下朋友已拍板點菜,我也樂得不用動腦筋,一轉眼就整張檯都放滿了食物。六個人點了兩個鍋底,黃金海鮮湯。海鮮湯還附有一個海鮮拼盤,有蝦、聖子、鮑魚、蟹和兩款蜆,賣$298算挺合理。清潤椰子螺頭雞湯。店員把一個新鮮椰青的椰青水倒進鍋裡,隨即傳來陣陣椰子香,湯頭清甜滋潤。吃火鍋當然少不了牛肉,三層牛魔王拼盤集合了幾款不同靚牛的不同部位,日本A4鹿兒島黑毛和牛牛頸脊、本色極品手切牛頸脊、甘香牛柳粒、手切金錢展和手切肥牛,最適合牛魔王。除了牛肉,日本黑豚腩肉肉味濃郁,羊肉片也不錯。3秒響鈴卷。即點即炸,不浸湯直接沾醬吃也可以,口感鬆脆,感覺也不太油膩。至尊本色八寶丸。一共八款口味,每款口味都不一樣,不過當全部丸一次過放進鍋裡之後,也不太分得清楚每款的口味,要吃過才知道。田園蔬菜盤。吃火鍋不能不吃蔬菜,吃點蔬菜才能
除了牛肉,日本黑豚腩肉肉味濃郁,羊肉片也不錯。
田園蔬菜盤。吃火鍋不能不吃蔬菜,吃點蔬菜才能延長戰鬥力。
其餘的火鍋料如蝦滑、墨魚滑、韮菜墨魚餃、龍躉等,整體的質素都不錯。

雖然現在一年四季都會打邊爐,但始終冬天打才最有Feel,希望冬天不要太快走,先讓我多打幾次暖笠笠的邊爐吧~
2016-12-04 3650 瀏覽
今個冬天來得特別遲,好在近日終於有點涼意,又是出動吃火鍋的好時機啦!這晚跟朋友來到堅尼地城的《火鍋本色》。從堅尼地城港鐵站C出口,步行約5分鐘便到達。自從港鐵線通車後,來這區的交通真是變便利得多。這夜我們被安排坐在自成一角的卡位,幾個女生可以盡情聊天。先點湯底,原來這裡湯底有近30款之多,真是很易會選擇困難症發作。我們這夜選的2款湯底分別是「黃金海鮮湯底」($298) 與「清潤椰子螺頭雞湯」($148)。真沒想到「黃金海鮮湯底」會跟一客海鮮拼盤。拼盤包括大蝦、聖子、鮑魚、蜆仔和蟹等,用料豐富得有點意想不到呢。不過2款湯底之中我更喜歡「清潤椰子螺頭雞湯」($148)。湯底椰香濃郁突出,感覺頗香甜滋潤。平日自問不算食肉獸,但當吃火鍋時就特別愛吃牛肉  留意到這裡menu有「牛魔王拼盤」($498)與「豬八戒拼盤」($298) 2款牛肉和豬肉拼盤,最適合當人數不多時卻又可以多吃幾款食物。這晚我們就點了份「牛魔王拼盤」,拼盤包括A4鹿兒島黑毛和牛頸脊,本地極品手切牛頸脊,牛柳粒,手切肥牛等。各款牛味道質感各有特色,一客拼盤可以滿足多個願望。另外朋友們還吃了「紐西蘭羊肉片」($78)和「日本黑豚
這夜我們被安排坐在自成一角的卡位,幾個女生可以盡情聊天。
黃金海鮮湯底 + 海鮮拼盤
清潤椰子螺頭雞湯
平日自問不算食肉獸,但當吃火鍋時就特別愛吃牛肉
牛魔王拼盤
各款牛味道質感各有特色,一客拼盤可以滿足多個願望。
紐西蘭羊肉片
另外朋友們還吃了「紐西蘭羊肉片」($78)和「日本黑豚腩肉」($108)這2款肉類。
日本黑豚腩肉
除了牛魔王拼盤外,這夜我另一款最愛火鍋配料就是「3秒響鈴卷」($58)。每件淺金黃色的響鈴都炸得鬆脆。放進湯底3秒鐘讓響鈴卷輕輕吸點熱湯,真美味!
3秒響鈴卷
「蝦滑」 ($88)與「墨魚滑」 ($88) ,味道爽甜新鮮,我亦頗喜歡。
蝦滑 ($88) 與墨魚滑 ($88)
大家還齊齊分享了「韭菜墨魚餃」($78),「田園蔬菜盤」($78) 和「至尊本色八寶丸」($128)。整體來說,感覺這裡的配料用料都不錯呢。
田園蔬菜盤
火鍋本色的裝修整齊企理,確是個火鍋聚餐好地方。
清潤椰子螺頭雞湯
3秒響鈴卷
蝦滑 ($88) 與墨魚滑 ($88)
2016-11-30 805 瀏覽
天氣終於在近幾日一下子轉涼,突然急降至十五度左右。要暖身?打邊爐是不二之選,安坐室內,享受溫暖。沒有預先搜尋天氣預告,怎料與友人們預早約定的日子正正就是那冷冷的一天。如此巧合,讓我們更是期待這晚的精彩滋味呢!   選址位於堅尼地城的火鍋本色,上樓的有點難找,要從大馬路那邊才見出入口。打邊爐每次都一定是滿桌豐盛,肉、丸、菜、餃、海鮮……各式各樣俱全,口味也特別。不過重點還是湯底,實在是萬中挑二,但為保險起見,未有選辣味的款式。以薏米水及菊花茶陪伴左右,好像會比較健康些少,可惜前者很搶手,我們只小獲一樽。   鱆紅魚刺身為其一是日精選,還記得小時候說火鍋就只是火鍋,現在連刺身也有。細嫩肉質帶著清爽,魚油不多,味道也比較淡清。在重口味火鍋之前以微涼的清新刺身開開胃打個底,或是作個間奏清一清也無妨。   老友鬼鬼就是近年興起釀了蝦膠的油炸鬼,金黃色澤下未有過份泛油。當然炸物要趁熱,趁其香脆可口未出油的時候大吃特吃。酥鬆之內,釀入稍為彈牙的蝦膠,略帶鹹香不沾醬也可。   椰子響螺雞湯另附上椰青,要將椰青水注入湯底,再添天然椰香。本來就已呈奶白色澤的湯底加入了椰子塊,椰味一直濃郁,其後加了

選址位於堅尼地城火鍋本色,上樓的有點難找,要從大馬路那邊才見出入口。打邊爐每次都一定是滿桌豐盛,肉、丸、菜、餃、海鮮……各式各樣俱全,口味也特別。不過重點還是湯底,實在是萬中挑二,但為保險起見,未有選辣味的款式。以薏米水及菊花茶陪伴左右,好像會比較健康些少,可惜前者很搶手,我們只小獲一樽。

椰子響螺雞湯另附上椰青,要將椰青水注入湯底,再添天然椰香。本來就已呈奶白色澤的湯底加入了椰子塊,椰味一直濃郁,其後加了多次水都不會沖太淡。湯鍋本身連帶雞件及螺片,湯底富椰味之時有著雞件螺頭的甜意,又不會太油膩。

黃金海鮮湯以南瓜湯底配上海鮮拼盤,不像以往嚐過的那般稠杰。清一點點,海鮮亦不會因過份吸味至失去原有鮮美。蝦、蟹及蟶子等食材滿盤豐盛,結果我們將這樣多的海鮮料分兩邊煮,飽足得很。

牛魔王拼盤以三層架形象出現,每層整齊置放著不同部位的紅潤新鮮牛片。的確適合我們這幾個未出發先興奮,嚷著要瘋狂之夜的牛魔。牛頸脊油份實在不多,適度的牛肉肉香,雖為薄切,但亦保有點點彈性。牛柳粒味道甚濃,油脂少,可是煮後只會稍為縮水,未至乾柴韌口。還有金錢腱及肥牛等,其實單點的牛胸尖、牛脷、牛黃喉及牛骨髓這些刁鑽位都好吸引啊!

紐西蘭羊肉片又薄又瘦,完全不用擔心脂肪過多會太膩,而且不怕韌口。在我看來不算太羶,羊肉味來得清,吃多多也不會滿嘴油呢。餃子原來可以雙併,款式未及丸子多,但口味也很特別,例如黑松露及蕃茄泡菜。餃皮薄身且滑溜,餡料滿滿,所之小心不要煮太久,否則外皮會穿破至淋爛。只可惜沒有點羊肉餃及魚皮餃,只可惜當晚友人們戰力稍降呢。

本色至尊八寶丸齊集八款滋味丸類,可惜未能一嚐所有,不過有機會也吃不下太多。目測應該基本版有牛丸及墨魚丸等,特別口味必提我嚐到的黑松露丸。黑松露香氣實在明顯濃郁,就算是放進鍋中煮了這麼久都未會鬆散無味。三秒響鈴卷炸至微微金黃,薄脆不過,卷起時意外地大卷。沒有考究名堂,一開始就浸過頭,而且卷得鬆就更易吸湯且軟化掉。

最近轉冷,親朋戚友每每相聚總說要打邊爐,圍爐取暖。就算在家中平常一餐亦如是,只因太方便,不需花巧的烹調步驟,涮涮滾滾就好。不過在外食就總會考慮湯底,食材相配度及食味等,確是會變得挑剔了呢。
2016-10-16 1535 瀏覽
I went there with my wife 2 days ago and had the worst experience of my life. Firstly the service was okey had to wait 8-10 mins before waiter came to my table. Second meat was very old thirdly overpriced and lastly they charged my card 4 times and took cash from me .. As I thought it was strange the restaurant rejected my card I called my bank and said transaction was approved and was ran 4 times so went back to restaurant immediately and complained and off course cashier said he only ran it twice then after calling police he called his cc company and they cancelled my transaction so the money was returned to my card. Would never recommend or ever go here again
2016-10-14
2016-06-17 2933 瀏覽
已經係第三次惠顧啦, 食物水準依然保持得好好, 職員服務態度好孜有禮貌.是次點咗白肺湯底, 超好味, 又多豬肺食. 牛魔王拼盤最底個層手切肥牛同啲牛肉粒超好食, 餃子同啲丸款式並不是一般其他火鍋點有的, 好特別同好好食.下次會再來食過

下次會再來食過
2016-06-10
2016-04-21 2871 瀏覽
訂了九點半火煱,食到十一點問我們還有冇加單,之後要求埋單,問他們幾點收,他們說一點,十二點巳經用不太友善目光一直望著,感覺極不好受,未食完都起身走,食以後不會再幫襯!差