2020-01-06
坐低之後會有八小碟涼拌小食,可以食住等個火鍋嚟,有涼拌豬耳、木耳、青瓜、蓮藕等等,可以過下口癮。重慶麻辣拼25年陳年花雕醉烏雞鍋麻辣湯好重香料味,揀咗牛油會比較肥但係更加香口。花雕鍋味道好香酒味,湯底鮮甜有藥材味,用烏雞嚟打邊爐都係第一次,估唔到都唔錯肉質比較瘦。美國極品肥牛(小)牛肉肥瘦分明,油脂分佈均勻,肉味都幾香濃,口感好嫩滑唔會韌。招牌四寶丸打邊爐我最鍾意食手打丸,四寶有鮮蝦、墨魚、鯪魚同鮮牛丸。蝦丸同墨魚丸就最得我歡心,鮮味得黎又爽口彈牙。韭菜水餃睇落以為個皮好厚,點知又唔會,個皮有少少煙韌,入邊嘅韭菜餡好豐富多汁,多菜少肉好食。西班牙黑豚肉除咗牛肉之外,黑豚肉打邊爐都唔錯,食落亦唔會有豬嘅騷味,肉質鮮嫩。酥炸響鈴唔知係咪店內即炸,但係食得出比平時嗰啲來貨新鮮香脆,一放湯即刻食得。
重慶麻辣拼25年陳年花雕醉烏雞鍋
美國極品肥牛(小)
招牌四寶丸
韭菜水餃