2024-10-09
📍熊本牛鍋 (尖沙咀)尖沙咀山林道21號永勝商業中心2樓A號舖性價比好高‼️300 元有找的火鍋🍲放題😙 入秋仲可以加點季節限定的大闡蟹🥢🦀首先我地食左大闡蟹🦀先啦,份量可以單點,視乎在場朋友有幾愛好食蟹❇️啦~ 蟹肉好鮮甜,淡淡海水味,蟹膏又有回甘😌之後開始食雞煲,雞嘅份量2 人前剛剛好,醃得入味,配料有甜蕃薯🍠,原來蕃薯配雞都好好食, 沽上醃料都不會帶走蕃薯自身的甜味,而且質感還是爽身!食到最後湯汁愈來愈濃厚,小編好想找粉絲放入煲內食盡精華😂食完雞煲開始食蒸海鮮啦😄🐒 有鮮鮑魚、沙白、帶子、 鮮蝦 🦐肩貝,有蒜蓉調味,全部肉質厚實,用蒸的方式可以保留海鮮原有的鮮味🦐 食完蒸海鮮🦞再接再厲! 可以開始打邊爐🍲啦😁 立即去了放題任食地帶, 款式林林總總,有蟹款蔬菜🥬丸類,火鍋配料, 服務員即場遞上肥牛、豚肉、牛肩頸,同行友人是牛肉愛好者😆 吃了好多板,肉片切得厚薄適中,脂肪分布好平均,吃多不會覺得肥膩🫶🏻😏 食完主食要記得到雪櫃取雪糕🍧布甸🍮食!😋😋佛心價錢可以食到多款食物,食完一道接一道都有驚喜, 食材新鮮又衛生,一定要試試這間位於尖沙咀山林道有這間隱世樓上火鍋店😊☺️! #尖沙咀美食#尖
尖沙咀山林道21號永勝商業中心2樓A號舖
性價比好高‼️300 元有找的火鍋🍲放題😙
入秋仲可以加點季節限定的大闡蟹🥢🦀
食完主食要記得到雪櫃取雪糕🍧布甸🍮食!😋😋
#尖沙咀美食#尖沙咀山林道#尖沙咀火鍋#尖沙咀邊爐#香港打邊爐#火鍋控#hkig#hkigfoodie#hkfoodbloger#熊本牛鍋