2024-09-25 966 瀏覽
朋友同我都好鍾意打邊爐,每次見面,都一定會去打邊爐,今次一如既往都係去左元朗Yoho Mall 「牛大人」打邊爐。「牛大人」有3款套餐選擇,我地簡左澳洲極上和牛 7:30 離座只需$298(另加一服務費),就可以食晒所有食物。餐廳採用QR 落單,自助吧有多款不用火鍋配料、有丸類、蔬菜類、麵類、醬料區、飲品區,款式眾多,花多眼亂,樣樣都好想食。以到飲品區,有大大個雪櫃,有罐裝、紙包飲品,仲有自家茶類,好多款選擇。今次想食多款湯底,我地簡了鴛鴦鍋,台灣鳳梨湯鍋&台灣鳳梨湯鍋,兩款湯底都唔辣,湯底足料,可以食到火鍋配料的原汁原味。每次都會必點3款肉類,安格斯牛小排、澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯特選牛板腱,3款肉其中安格斯牛小排油花均勻,油脂較重,但最軟腍,而澳洲和牛M5牛肩卷牛味最濃郁,牛大人的肉類一直都保持水準食澳洲極上和牛套餐,餐廳每人贈送澳洲M9和牛牛丸2粒,一口爆汁,好彈牙。除了肉類,火鍋配料,另外台灣直送餃、台灣直送漿類、海鮮、小食都保持到水準,一樣出色。打完邊爐,當然要留肚食雪糕,以家雪糕可以任食,唔駛次次食一杯唔夠喉。

2024-09-24 1075 瀏覽
💖 牛大人台灣火鍋吃到飽 (形點 II) (元朗)✨元朗朗日路8號形點 II L3樓A316號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️其實YOHO真係有好多間唔同嘅火鍋店,但係牛大人真係最得我同我老公心🫡,食物選擇又多,又唔貴!最緊要係佢好多特飲🤭-澳洲M5極上和牛吃到飽🥘 $328牛大人已經介紹過好多次,今次就想重點推介大家我每次嚟都係必點嘅嘢食😏。首先一定係個安格斯特選牛板腱🐃,每次都要瘋狂encore🤤,因為真係勁重牛肉香,就算我而家大肚要食熟啲都完全唔會話淥到好嚡口👍🏻之後就一定係佢個M5和牛牛丸,佢每次送呢四粒我都珍而重之🤣因為真係好Juicy😳,四粒我一個人食晒😋😋😋然後就係沙白,佢啲沙白次次都好大粒,而且都唔會有沙🫡,湯底一到我就即刻倒落去,食到最後個湯底會勁甜‼️所以沙白係必點。如果自取區嘅話我就最鍾意拎沙律丸🧡,有少少Wasabi咁嘅味🤤!另外小食近排我就鍾意食午餐肉,因為覺得佢整得好香脆夠晒邪惡😎最後呢就一定係甜品啦!而家佢哋個仙草已經可以喺QR code嗰度,咁就可以食多幾個😍,啱晒我依段時間要食涼嘢😌食咗好幾碗。雪糕方面都係好多選擇,上次朋友介紹過Kitkat呢隻雪條

💖 牛大人台灣火鍋吃到飽 (形點 II) (元朗)
✨元朗朗日路8號形點 II L3樓A316號舖

-澳洲M5極上和牛吃到飽🥘 $328

雪糕方面都係好多選擇,上次朋友介紹過Kitkat呢隻雪條,又係勁好食,大家都可以去試😌

想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2024-09-24
牛大人生日快樂🎂原來牛大人已經5歲啦,我都做咗5年會員🫢最近做緊開業5週年慶典🎉新出日本黑毛和牛A4+餐,可以任食A4+日本黑毛和牛!!🎉和牛油脂分布好靚,入口即溶❤️仲有鮮甜鮑魚都係任食😍 (有古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚),個人最鍾意古法醉鮑魚,又淋又入味。平時吃到飽嘅配料一樣有得叫~每位仲贈送爆汁M9和牛牛丸同新鮮海鮮拼盤,包括:生蠔、蟶子、扇貝同鮑魚最令我意想不到,係有3721嘅乳清蛋白荔枝玉露飲,味道清香。食飽飽,再食兩杯雪糕大滿足!今次又食到飽飽咁返屋企
牛大人生日快樂🎂

新出日本黑毛和牛A4+餐,可以任食A4+日本黑毛和牛!!🎉

和牛油脂分布好靚,入口即溶❤️

平時吃到飽嘅配料一樣有得叫~

食飽飽,再食兩杯雪糕大滿足!

今次又食到飽飽咁返屋企
3天前 0 瀏覽
選擇日本A4+黑毛和牛套餐,超級新鮮的各類海鮮拼盤,哈根達斯任你吃,還有來自台灣的各種食材,為什麼我沒有1TB的胃啊環境寬敞近地鐵站交通方便吃飽走出店門口,還好早點來,不然要排隊等
3天前 0 瀏覽
早幾日去牛大人食午市火鍋放題$208就可以任食澳洲和牛,午市仲要係無限時仼食,而家好抵喎!出面有自助區,可以拎火鍋配料,好多食物都係台灣直送,有台灣最出名嘅王子麵,飲品亦都有好多選擇,推薦飲佢哋嘅白桃烏龍茶,非常解油膩,口感又清新!亦有多款款嘅台式特色小食,鹽酥雞、甜不辣湯底方面,我哋叫咗鳳梨雞,有半隻雞、津白、沙白、苦瓜等,味道都幾濃郁送嘅一杯「金鑽鳳梨椰奶西」都好飲,又可以當甜品。仲叫左杯蜜桃味生啤 另外加錢水果味清新,好啱打邊爐飲

亦有多款款嘅台式特色小食,鹽酥雞、甜不辣

送嘅一杯「金鑽鳳梨椰奶西」都好飲,又可以當甜品

仲叫左杯蜜桃味生啤 另外加錢
水果味清新,好啱打邊爐飲
牛大人一向係無限回訪店,近來同老公仲去試埋日本黑毛和牛A4+吃到飽套餐,將台式打邊爐體驗再昇華🥳120分鐘日本黑毛和牛A4+吃到飽套餐亮點當然係A4+級既黑毛和牛片😍每次點菜上枱份量多得驚人,而且每一片牛肉都好似成塊面咁大,油花佈滿均勻,入口即溶感覺真係好奢華!黑毛和牛之外仲有伊比利亞黑毛豬梅肉,肉味超級濃郁,脂肪紅肉比例剛好,同樣有口中溶化既質感☺️今次湯底除左最愛既牛大人秘方麻辣鍋之外,仲選咗期間限定與白湯三文魚豆腐鍋,魚鮮味配芫荽香更能突出食材味道!隨餐每位贈送兩粒肉汁滿溢澳洲M9和牛牛丸,以及一大個海鮮拼盤,有蠔、蟶子、鮑魚及帶子,性價比超高🤤 除咗一貫高質食材,熟食都多咗奢華選擇,例如全新古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚及柚子燒汁鮑魚,口感彈牙而且味道各有特色!仲有同運動營養產品 3721 聯乘推出既乳清蛋白荔枝玉露,做完gym可以任飲😆

🐽日本黑毛和牛A4+套餐 $488/位唔講都唔知原來牛大人已經5週年啦🥳見到佢地最近推出左新套餐😍可以兩個鐘任食A4+日本黑毛和牛🤤跟套餐仲會送海鮮拼盤 M9和牛牛丸同任食三款鮑魚🫣海鮮拼盤一啲都唔馬虎 有蟶子 鮑魚 蠔 同帶子😍樣樣都超大粒好鮮甜😋M9和牛牛丸都好彈牙💖另外特別推薦食三款鮑魚小食 分別係古法醉鮑魚 炭燒鹽蔥鮑魚同柚子燒汁鮑魚😳我自己就鍾意醉鮑魚嗰款 鮑魚好鮮甜彈牙好入味😋忍唔住食左兩三隻🤭🐽魚白湯三文魚豆腐鍋&醒醐蕃茄酸辣鍋識打邊爐一定要嗌鴛鴦鍋🍲揀左兩個期間限定既湯底🔥呢個魚白湯三文魚豆腐鍋好有心思 會有一碟材料比你放入鍋慢慢細熬👩🏻‍🍳滿滿既蛋白質嘅同膠原蛋白 好健康既感覺😝食厭左麻辣湯既可以試下呢個蕃茄酸辣湯🌶️酸酸辣辣好開胃 配牛更加提升到鮮味💖🐽日本黑毛和牛A4+回本之一🫣✨真心好好食🥹放題竟然質素都咁好‼️和牛既紋理好靚 分佈得好均勻🥺入口即溶 食多幾塊都唔會話太漏太油 幾推薦大家點個牛肉汁食 超加分💯佢一碟相比起一般牛既更加大份 所以食兩碟已經好飽🥹多人一齊食會開心好多🥰🐽 伊比利亞黑毛豬梅肉除左日本和牛之後 另外仲有樣必試既就係伊比利亞黑毛豬梅肉🐖估唔到肉
🐽日本黑毛和牛A4+套餐 $488/位

🐽魚白湯三文魚豆腐鍋&醒醐蕃茄酸辣鍋

🐽日本黑毛和牛A4+

🐽 伊比利亞黑毛豬梅肉
除左日本和牛之後 另外仲有樣必試既就係伊比利亞黑毛豬梅肉🐖估唔到肉質都幾嫩 一啲都唔柴😍亦都冇嗰啲好臭既豬肉味🤣係一隻冇乜點做運動既豬🤣好食😋

🐮仲有好多唔同肉類 熟食 特色飲品可以係個QR code到嗌🥳自助區仲有好多蔬菜類 麵類 冷泡茶等等任你拎😍重點係‼️仲有得任食Haagen Dazs食🥹💕

✈️而家佢地仲搞緊個火鍋之神大獎🎁由10月1日至10月31日消費最高既五位可以得到台北來回機票一張😳仲唔快啲去食😝
我敢講🥩食一次可以抑制我延遲一個月去日本!!! 參見牛大人,啖啖和牛排排eat🥰依家先知牛大人再度升級!🐮🥩日本黑毛和牛A4套餐🐮黑毛和牛A4+一口即溶不得了!油脂分布,平均,就係日本和牛嘅味道!伊比利亞黑毛豬梅肉,香滑肉嫩,非常鮮!建議多點幾份,真係會吃不停!套餐附送M9和牛牛丸同海鮮拼盤🥰M9和牛牛丸彈牙多汁,juicy 🥰海鮮拼盤非常豐富,有象拔蚌鮑魚帶子等等。新鮮海蝦同鮑魚都係任食☺️就連平時難買到嘅台灣直送嘅水蓮都有😍仲有好多台灣直送嘅食材同配料!期間限定嘅剝皮辣椒雞火鍋湯底一流啊🥰帶點微辣唔食得辣嘅朋友都話good good牛大人台灣火鍋吃到飽 (形點 II) (元朗)📍元朗朗日路8號形點 II L3樓A316號舖#元朗美食#牛大人 #日本和牛任食#和牛放題 #海鮮 #尖沙咀美食#自助餐#火鍋放題#食べ放題

依家先知牛大人再度升級!🐮🥩日本黑毛和牛A4套餐🐮

黑毛和牛A4+一口即溶不得了!
油脂分布,平均,就係日本和牛嘅味道!

牛大人台灣火鍋吃到飽 (形點 II) (元朗)
📍元朗朗日路8號形點 II L3樓A316號舖

#元朗美食#牛大人 #日本和牛任食
  • 極上和牛吃到飽
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
牛大人一直都人氣高企🐮開業5週年慶典,新推出日本🇯🇵黑毛和牛A4+餐一定要試下 塊塊牛肉都係A4+級數,入口即化嘅口感太幸福啦😍而家揀日本🇯🇵黑毛和牛 A4+套餐會送M9和牛牛丸同海鮮拼盤澳洲M9和牛牛丸🐮一直係牛大人嘅風頭躉食落果然名不虛傳,牛丸爽口之餘,香濃和牛味咬落去好多牛肉汁~🤤仲有伊比利亞黑毛豬梅肉同鮮甜鮑魚係任食啊🤩一定要留肚食鮑魚三吃!古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚最鍾意炭燒鹽蔥鮑魚,夠晒惹味香口有咁多款,一定要試齊晒啊~❤️‍🔥嘆咁高質嘅M4和牛,梗係飲返杯少爺 PILSNER 啤酒🍻爽下啦最後食埋杯Häagen-Dazs咁就完美啦!
牛大人一直都人氣高企🐮
開業5週年慶典,新推出日本🇯🇵黑毛和牛A4+餐一定要試下

塊塊牛肉都係A4+級數,入口即化嘅口感太幸福啦😍

而家揀日本🇯🇵黑毛和牛 A4+套餐
會送M9和牛牛丸同海鮮拼盤

澳洲M9和牛牛丸🐮一直係牛大人嘅風頭躉
食落果然名不虛傳,牛丸爽口之餘,香濃和牛味
咬落去好多牛肉汁~🤤

仲有伊比利亞黑毛豬梅肉同鮮甜鮑魚係任食啊🤩
一定要留肚食鮑魚三吃!

古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚
最鍾意炭燒鹽蔥鮑魚,夠晒惹味香口
有咁多款,一定要試齊晒啊~❤️‍🔥

最後食埋杯Häagen-Dazs咁就完美啦!
  • 極上和牛吃到飽
💖 牛大人台灣火鍋吃到飽 (形點 II) (元朗)✨元朗朗日路8號形點 II L3樓A316號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️上次食過牛大人呢個新套餐覺得好正,所以忍唔住今日又同老公再去屋企附近呢一間再食過🤣。人哋話如果想BB快啲出嚟就可以去打吓邊爐,唔知真定假呢🙃。-日本黑毛和牛A4+🐃 $488今日同樣都係食新餐,我就係貪佢一個價錢可以食到最靚嘅牛肉又可以食埋海鮮🤤。同上次一樣都係揀咗三文魚豆腐湯,我另外仲喺自取櫃嗰度拎咗蕃茄、粟米、冬瓜、南瓜同埋蘿蔔擺埋落個湯底度煲,咁就會更加甜🤪今次一坐低就即刻叫咗三款唔同嘅鮑魚‼️我上次係食咗古法醉鮑魚咋😆!今次食埋炭燒鹽蔥鮑魚同埋柚子燒汁鮑魚我就覺得鹽燒最好食😚,因為香脆得來又帶點鹹香🥰。海鮮拼盤就有帶子、鮑魚、蟶子同埋生蠔🤭,一次過掉晒落個湯底度就會令到個湯底更加鮮甜🤩不過記得唔好淥咁耐啊!如果唔係就老㗎啦!牛大人同3721合作推出咗乳清蛋白荔枝玉露🩷超好飲❣️上次淨係飲到一杯,之後就好快售罄🫠,所以老公今日去到嘅時候就提我點多幾杯先,如果唔係飲晒就冇得飲啦🤣。做Gym人士必試👍🏻,當中含有豐富蛋白質,協助肌肉的生長及修復,加快運動過後的

💖 牛大人台灣火鍋吃到飽 (形點 II) (元朗)
✨元朗朗日路8號形點 II L3樓A316號舖

-日本黑毛和牛A4+🐃 $488

牛大人同3721合作推出咗乳清蛋白荔枝玉露🩷超好飲❣️上次淨係飲到一杯,之後就好快售罄🫠,所以老公今日去到嘅時候就提我點多幾杯先,如果唔係飲晒就冇得飲啦🤣。做Gym人士必試👍🏻,當中含有豐富蛋白質,協助肌肉的生長及修復,加快運動過後的恢復

係喎之前成日都同大家講牛大人嘅嘢火鍋配料,都好少同大家提起其實我好鍾意食佢哋嘅麻吉燒🤟🏻煙煙韌韌,爆芝麻,好鬼正🖤

另外今日雪糕款式有超多款Häagen-Dazs唔同口味🤤除咗焦糖味之外連佢新出嘅馬卡龍味都有好幾款😚

如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2024-10-09
火鍋放題終於有任食日本黑毛和牛A4+🥩😍四款鮮甜鮑魚 任飲任食2小時還送高質海鮮拼盤和M9和牛牛丸🤤·今次試了期間限定湯鍋「魚白湯三文魚豆腐鍋」高蛋白質,有粒粒三文魚和豆腐🧡·日本黑毛和牛A4+色澤鮮紅🥩肉質好肥美,口感軟腍嫩滑比之前食過的澳洲和牛套餐更加好食🤣😝伊比利亞黑毛豬梅肉都好新鮮·四款鮑魚任食,新鮮鮑魚好鮮甜!!!還有古法醉鮑魚,炭燒鹽蔥和柚子燒汁鮑魚全部都大大隻,肉質好腍,完全唔韌😚·免費送一客的海鮮拼盤有扇貝、生蠔、蟶子和鮑魚每款都好鮮甜,最喜歡肥美的生蠔🦪🤤沙白是每次去都必食的,無沙,又新鮮😋·自助區更有多款台灣直送食材特色丸類和菜類選擇都好多🥬🌽還有四款粉麵滿足澱粉控·Häagen-Dazs™雪糕任食,推介焦糖脆餅,中間有好多脆餅,口感好正🤤四款特色茶飲和各款汽水,解膩一流🥤🧃
火鍋放題終於有任食日本黑毛和牛A4+🥩😍
四款鮮甜鮑魚 任飲任食2小時
還送高質海鮮拼盤和M9和牛牛丸🤤
今次試了期間限定湯鍋「魚白湯三文魚豆腐鍋」
高蛋白質,有粒粒三文魚和豆腐🧡
日本黑毛和牛A4+色澤鮮紅🥩
肉質好肥美,口感軟腍嫩滑
比之前食過的澳洲和牛套餐更加好食🤣😝
伊比利亞黑毛豬梅肉都好新鮮
四款鮑魚任食,新鮮鮑魚好鮮甜!!!
還有古法醉鮑魚,炭燒鹽蔥和柚子燒汁鮑魚
全部都大大隻,肉質好腍,完全唔韌😚
免費送一客的海鮮拼盤有扇貝、生蠔、蟶子和鮑魚
每款都好鮮甜,最喜歡肥美的生蠔🦪🤤
沙白是每次去都必食的,無沙,又新鮮😋
自助區更有多款台灣直送食材
特色丸類和菜類選擇都好多🥬🌽
還有四款粉麵滿足澱粉控
四款特色茶飲和各款汽水,解膩一流🥤🧃
牛大人✨開業5週年慶典🥳🥳全新推出🔥日本黑毛和牛A4+餐🔥平時食開極上澳洲和牛餐👀👀今次梗係要試全新升級嘅日本黑毛和牛A4+餐😆仲有鮮甜鮑魚任食添💕而家揀日本黑毛和牛 A4+套餐,除咗會送M9和牛牛丸同海鮮拼盤👉🏻👉🏻可以無限量任食日本黑毛和牛 A4+,更有伊比利亞黑毛豬梅肉、鮮甜鮑魚❣️小食方面,必試『鮑魚三吃』 🔹古法醉鮑魚🔹炭燒鹽蔥鮑魚🔹柚子燒汁鮑魚,全新食材有驚喜👍🏻🔹 阿嬤養生濃湯鍋今晚想揀個清清地嘅湯底,阿嬤養生濃湯鍋就岩哂🙋🏻‍♀️以大骨原湯做基底,加入大量新鮮蔬菜製,配上多種養生藥膳,湯底清香鮮美🤟🏻🔹日本黑毛和牛A4+黎牛大人可以任食高質日本黑毛和牛A4+ ,真係不得了😌肉質細膩柔軟,含豐富脂肪,油脂中帶有明顯奶油香,夾雜濃郁牛香及微妙甜味,味道鮮美滑嫩!一咬滿嘴油香滲出,幾近入口即溶🥩🔹肉類除咗必點嘅日本黑毛和牛A4+,另外推介伊比利亞黑毛豬梅肉、澳洲和牛M5牛肩卷、美國SRF極黑牛、安格斯牛小排、美國PRIME極级肩里肌、安格斯特選牛板腱、上腹牛五花、花雕酒雞件🙋🏻‍♀️特別係🔹伊比利亞黑毛豬梅肉,肉質嫩而多汁,口感有咬勁具彈性,入口柔軟細嫩❣️🔹士林鹽酥雞(辣)鮮嫩美味
牛大人✨開業5週年慶典🥳🥳全新推出🔥日本黑毛和牛A4+餐🔥

🔹 阿嬤養生濃湯鍋

🔹日本黑毛和牛A4+

🔹肉類

🔹士林鹽酥雞(辣)
鮮嫩美味又多汁,炸得相當酥脆,口味微辣更刺激👀👀

🔹炭燒鹽蔥鮑魚
鮑魚入口軟糯細膩,經炭燒後再配以蔥鹽醬汁,令味道層次更加豐富😋

🔹真豬小香腸
用上新鮮豬肉,肥瘦比例均勻,爽滑有嚼勁✨

🔹真台灣鯛魚片
🔹古法醉鮑魚
🔹爽脆炸魚皮
🔹鮮甜海蝦
🔹私房鴨血(辣)

🔹少爺PILSNER啤酒
濃郁熱帶水果香,清爽醇滑🍻

🔹鴨屎香檸檬茶
🔹乳清蛋白荔枝玉露
牛大人首次同運動營養產品 3721 聯乘合作💋透明分離乳清蛋白荔枝玉露含豐富蛋白質,可以協助肌肉生長及修復、加快運動過後嘅恢復🙌🏻🙌🏻客人可任點任飲,牛大人會員更可用優惠碼於 3721 網站中享用購物 85 折優惠🔥🔥

👉🏻👉🏻大家記得參加埋火鍋之神大獎 『台灣火鍋吃多餐,大人送你去台灣』 😍由 10 月 1 日至 10 月 31 日,消費最高嘅5位客人,可獲得『香港往來台北』機票一張,機票更已包 20KG 行李,11 月 4 號就會公佈得獎名單😆😆

牛大人台灣火鍋吃到飽
📍元朗朗日路8號形點 II L3樓A316號舖
自牛大人登陸香港以來,吃過無數次,應該算是牛大人粉絲,今天專程去試新出的日本黑毛和牛A4+餐$488/位海鮮篇:和牛餐先送上海鮮拼盤,有蟶子,生蠔,帶子和鮑魚,全部海鮮都洗得非常乾淨沒有沙,新鮮又鮮甜套餐有鮑魚任食及鮑魚3食小食:古法醉鮑魚,炭燒鹽蔥鮑魚,柚子燒汁鮑魚,我最喜歡最鮑魚,花雕酒非常入味,鮑魚軟腍,好吃肉類篇:套餐包日本黑毛和牛A4+和伊比利亞黑毛豬梅肉,以及其他套餐所有肉類,日本和牛油脂雪花均勻,入口即化,份量毫不吝嗇,點多少來多少;另外送了M9和牛牛丸,彈牙之餘非常濃牛味豬梅肉同樣入口鬆化,比其他火鍋店單點的豬肉片更好吃;另外一讚有牛胸爽,滑身爽口,豐富油香味其他火鍋配料及台灣小食實在太多,不能盡錄,我推介的是墨汁漿和黑松露海鮮漿,兩款彈牙之餘味道香濃,必食Hoegaarden蜜桃白啤酒$48點了杯啤酒配火鍋,味道清爽,很香蜜桃味,女士最愛另外,like牛大人社交平台送金鑽鳳梨椰奶西,很香椰汁味,與鳳梨出奇地夾;外面還有很多飲品,配料和醬料自取,推介牛肉洋蔥汁和特調豬肉醬,是牛大人的配方,兩款都與肉類非常合拍回本之選是movenpick任食,無論什麼套餐都任食,還有多款
海鮮篇:
肉類篇:
Hoegaarden蜜桃白啤酒$48
點了杯啤酒配火鍋,味道清爽,很香蜜桃味,女士最愛
回本之選是movenpick任食,無論什麼套餐都任食,還有多款口味,吃雪糕已經夠回本
提供的食物絕對超過價錢,非常高質,下次會再來
2024-09-27 0 瀏覽
以排天氣開始涼涼地,打邊爐就最適合不過,我地近近地去左元朗YoHo Mall 「牛大人」打邊爐。牛大人最低食套餐,當然係澳洲極上和牛套餐,所有肉類都可以食,而且仲有餐廳每人贈送澳洲M9和牛牛丸2粒,和牛牛丸,爆多汁又彈牙,每次都唔夠喉。台式湯底有十款選擇,有辣有唔辣,我地選了鴛鴦鍋,阿嬤養生濃湯鍋&台灣鳳梨湯鍋,兩款湯底都好清甜。肉類有豚肉,羊肉、多款不同牛肉選擇。我地今次點了澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、安格斯特選牛板腱,其中安格斯牛小排油花平均,油脂豐富,肉味濃郁,口感軟腍小食都是必食之一,有松露老油條 、炸油條、炸午餐肉、真豬小香腸、士林鹽酥雞、傻蛋花枝丸,即叫即製,仲有台灣直送漿類、台灣直送餃類、海鮮質素都相當唔錯。除了QR落單,自助區有多款火鍋配料,多款醬料,飲品選擇,同埋以家雪糕變左任食,真係飽到上心口。

2024-09-24 515 瀏覽
生日月,繼續放肆😆朋友請我去牛大人食台灣火鍋吃到飽,我地就去元朗分店啦~我地揀左「澳洲極上和牛」120 分鐘吃到飽$2️⃣8️⃣8️⃣(19:30前離座)留意唔同時段入座,會有唔同價錢首先湯底揀左阿嬤養生濃湯鍋🫕有少量藥材,湯底好滋補,啱晒中女補身😆🧂調味區有各種醬料任君調配🥤🧃飲品櫃有多種冷泡茶、罐裝飲品同紙包🥬自助區有多種蔬菜、瓜果、丸類肉類🥩、台式小食就用QR code 落單,好快就送到,冇漏單👍🏻「澳洲極上和牛吃到飽」梗係點多D靚牛食啦😋🐮澳洲和牛M5牛肩卷🐮安格斯特選牛板腱🐮美國PRIME極級肩里肌🐮一口牛肉粒口感各有不同,最好食係M5牛肩卷,油脂分布最平均😋另外,每位有澳洲M9和牛牛丸2粒,彈牙又有肉汁👍🏻除咗食牛,仲有海鮮,蝦🦐沙白,花枝滑🦑蟹籽墨汁滑,質素都幾好,花膠好厚身,鴨血又入味😋實在太多嘢食,試唔晒咁多😆最尾梗係食埋台式甜品仙草凍,同埋🍨Movepick雪糕同kitkat既雪條🍦超級大滿足🤣又肥幾磅🤣
生日月,繼續放肆😆
朋友請我去牛大人食台灣火鍋吃到飽,我地就去元朗分店啦~

我地揀左「澳洲極上和牛」
120 分鐘吃到飽
$2️⃣8️⃣8️⃣(19:30前離座)
留意唔同時段入座,
會有唔同價錢

🧂調味區有各種醬料任君調配
🥤🧃飲品櫃有多種冷泡茶、罐裝飲品同紙包
🥬自助區有多種蔬菜、瓜果、丸類

「澳洲極上和牛吃到飽」
梗係點多D靚牛食啦😋
🐮澳洲和牛M5牛肩卷
🐮安格斯特選牛板腱
🐮美國PRIME極級肩里肌
🐮一口牛肉粒
口感各有不同,最好食係M5牛肩卷,油脂分布最平均😋
另外,每位有澳洲M9和牛牛丸2粒,彈牙又有肉汁👍🏻
實在太多嘢食,試唔晒咁多😆
最尾梗係食埋台式甜品仙草凍,
同埋🍨Movepick雪糕同kitkat既雪條🍦
超級大滿足🤣又肥幾磅🤣