2024-01-12 184 瀏覽
之前已經聽過呢間餐廳好多次 呢晚終於嚟咗呢間餐廳食晚飯😂 餐廳有兩層 地下嗰層係吧檯 樓上就比較多座位 我今次兩個人嚟都可以坐到卡位✌🏻拖羅蓉脆米餅賣相精美 有座小山咁高嘅拖羅蓉🥰 有三種層次 口感好豐富呀😛 底層有香脆嘅米餅 本身米餅已有少少鹹味 加上中間有層好豐滿嘅拖羅蓉 味道新鮮 面頭嘅三文魚子更帶出拖羅蓉嘅鮮味蟹肉蟹籽牛油果沙律蟹肉同埋蟹籽嘅份量都幾多 底下嘅蔬菜係生菜 撈埋柚子醋真係好清新🥗 面頭仲有super food牛油果🥑 更加健康極上鹽燒牛舌芯見到有好多枱都嗌呢個 食完之後就明白點解喇👅 因為牛舌芯真係燒得好軟腍 入面仲好Juicy 點埋側邊仲有鹽同埋柚子就可以更帶出牛嘅味道🐮手打墨魚棒一上碟已經好香 墨魚棒幾有口感🦑 除咗有墨魚膠彈牙嘅口感之外 仲有一啲一粒粒嘅墨魚 點埋日本生蛋就更加美味燒銀鱈魚係一片厚身嘅銀鱈魚 側邊仲有檸檬同埋鹽作調味🐟 但銀鱈魚本來已經有少少鹹味 所以唔點都幾好 銀鱈魚嘅魚油好豐富 銀鱈魚嘅外皮仲好脆添啊☺️ 荔枝乳酸梳打味道唔算好甜 反而配埋乳酸嘅味道幾有驚喜 都幾開胃㗎🤩本來想仲想食埋甜品 好可惜呢日嘅芭菲已經賣晒啦😮 呢間餐廳都幾有人氣

拖羅蓉脆米餅

燒銀鱈魚

荔枝乳酸梳打
味道唔算好甜 反而配埋乳酸嘅味道幾有驚喜 都幾開胃㗎🤩
荔枝乳酸梳打

本來想仲想食埋甜品 好可惜呢日嘅芭菲已經賣晒啦😮 呢間餐廳都幾有人氣 所以最好訂咗位先好嚟啊
2024-01-12 95 瀏覽
申子一路都係超人氣居酒屋,今次去試吓旺角分店,入到去都係好有居酒屋feel,入面暗暗地每一張枱都有柔和嘅燈光打落嚟,令到成個環境更加有氣氛🏮•吉列三重芝士千層豚肉🐷呢個係佢哋嘅招牌菜,成日見到其他人食已經覺得好吸引🙈一嚟到就覺得真係好邪惡,見到入面層層豚肉包住澎湃嘅芝士,每一舊都可以拉絲,表皮炸得香脆,豚肉入口即溶,芝士煙靭,食落口感超豐富🥰•海膽炒飯🍛呢個炒飯都算係佢哋嘅招牌,一打開蓋已經聞到超香嘅海膽味,面頭放咗一嚿大海膽同埋鋪滿咗櫻花蝦同魚子,返入面仲有粒粒帶子,每一粒飯都炒到金黃色,令人忍唔住一啖接一啖🤤•火炙大蝦讚岐手打烏冬🍜面頭有大大隻蝦🦐爽口彈牙,湯底超級濃郁,好重蝦味,手打烏冬都好掛湯,食落入味😆•日式雞鎚花蝦🍗櫻花蝦包住大大隻雞鎚,表面炸得香脆,肉質彈牙,仲可以配埋沙律醬一齊食☺️•舞茸豚肉卷🍖薄豚肉燒得焦香,油脂感啱啱好,入面包住香濃嘅舞茸,味道出奇地夾🤩

•吉列三重芝士千層豚肉🐷

•海膽炒飯🍛

•火炙大蝦讚岐手打烏冬🍜

•日式雞鎚花蝦🍗

•舞茸豚肉卷🍖

• 海膽炒飯
  • 三重芝士吉列千層豚肉
一家位於旺角的居酒屋——申子居酒屋菜品豐富多樣,絕對能滿足味蕾。水母刺身以其獨特的口感和鮮美的味道而聞名。一上桌已被那透明晶瑩的水母所吸引。輕輕咀嚼,它帶來的彈性感令人驚艷,搭配醬汁的滋味更加豐富,是讓人回味無窮的開胃菜。海膽炒飯可不僅僅是普通的炒飯。每一粒米飯都糅合了海膽的鮮味,入口鬆軟卻又帶著微微的彈性,還有帶子和蟹籽,散發著撲鼻而來的香氣。每一口都能感受到海膽的濃郁味道,絕對是海鮮愛好者的最愛。如果喜歡海鮮,廣島蠔鍋是不能錯過的一道菜。以新鮮的廣島蠔為主角,搭配豐富的配料和鮮美的湯底,入口即化。蠔肉鮮嫩多汁,散發著濃郁的海洋風味,每一口都是一個驚喜!汁煮左口魚裙邊是一道展現日式料理精髓的菜品。魚裙邊經過特殊的調理方式,保持了魚肉的鮮嫩和彈性。它搭配著濃郁的汁料,入口時滑嫩的魚肉在舌尖上融化,回味無窮。如果喜歡嚐試一些特別的菜品,那麼一串串的雞腎絕對是不二之選。這道菜以經過精心處理的雞腎為主料,搭配著獨特的調味料,煮得剛剛好,口感鮮嫩,帶有微微的辣味,絕對能夠滿足味蕾。最後推薦一款飲品——西出旭松園抹茶凍鮮奶3.6牛乳,結合了抹茶和鮮奶的味道,口感綿密順滑。每一口都帶著濃濃的抹茶香

最後推薦一款飲品——西出旭松園抹茶凍鮮奶3.6牛乳,結合了抹茶和鮮奶的味道,口感綿密順滑。每一口都帶著濃濃的抹茶香氣和鮮奶的甜味,給人一種滿足感和清新感!

申子居酒屋的每一道菜都經過精心的烹飪和搭配,讓人回味無窮。無論是喜歡海鮮還是喜歡甜點,這裡都能滿足需求。可以在這裡享受到新鮮的海鮮美食,豐富多樣的口味,以及獨特的料理方式。
2024-01-11 48 瀏覽
好耐冇出去食好西啦,係時候氹下自己啦。喺黑布街附近其實收埋好附小店都令人有驚喜,今晚就想食下日本嘢,見佢個門面好大,又幾靚,一於試試佢。一嚟叫左個燒牛舌芯先,真係超好食,厚切但中間好嫩,好juicy。簡簡單單配左4款調味俾你揀,全部都係可以更加吊出牛肉嘅鮮味,超推薦。然後就食左個蓬鬆玉子,我一開始以為係玉子燒。但切開就知道原來係滑蛋,佢用左日本蛋做,所以好香蛋味,唔錯。然後就叫左個申子新捲。好特別嘅係佢中間包嘅係炸魚皮,超級脆卜卜,好好味好特別。面頭嘅吞拿魚,海膽同魚子,好鮮,口感好豐富,呢個都係超推薦。然後叫左個鍋物係廣島蠔鍋,嚟到估鍋都幾精緻。但估唔到佢鍋仔細細,入面有6隻咁大嘅廣島蠔,肥嘟嘟脹卜卜,唔錯架。而佢個湯係乳白色,原本應該好鮮甜,但係佢呢個調味比較偏甜,如果可以以咸鮮為主會更好。最後叫左個烤甜薯做甜品,超級好味,個蕃薯本身甜,再加埋面頭脆卜卜嘅焦甜,超級好味,又係極推薦。呢度唔係特別平,但係質素有保證,有佢嘅性價比喺度,唔錯。
好耐冇出去食好西啦,係時候氹下自己啦。

然後就食左個蓬鬆玉子,我一開始以為係玉子燒。

然後叫左個鍋物係廣島蠔鍋,嚟到估鍋都幾精緻。

呢度唔係特別平,但係質素有保證,有佢嘅性價比喺度,唔錯。
2024-01-08
Bookmark咗呢間餐廳好耐,終於有機會食啦!記得有次同朋友walk in銅鑼灣分店,但無位食唔到😂 而今次就去咗旺角分店~ 申子算係人氣幾高嘅居酒屋,星期日晚去到近9成滿座,大部分係情侶/夫婦~ 旺角店有兩層,地下係bar枱,我哋坐一樓,環境唔大,燈光比較暗,幾啱把酒談歡🤣 不過我哋就無飲酒啦~ 試咗幾款人氣菜式,味道十分之好,果然係高質嘅居酒屋!而且店員服務態度都好好~ 價錢唔平,但食物有質素,推薦紀念日、生日時去食餐好,慶祝下🍾🔸蓬鬆玉子 $108人氣菜式,有好多人都推薦~ 玉子厚條上,望落都知超級嫩滑😍 用匙羹切開一小份,見到玉子係流心狀態,非常吸引!玉子口感軟棉棉,好滑溜,好香蛋味!配埋醬汁一齊食,甜甜鹹鹹好好味!係我食過最流心最嫩滿嘅玉子🤤🔸汁燒蒜片牛柳粒 $128望落份量唔算好多,大概有7-8粒,但全部都係大大粒架!牛柳粒肉質爽口有嚼勁,好有咬口但唔會韌,連平時食唔到韌嘢嘅另一半都可以食晒😂 而且肉味幾濃厚,啖啖肉嘅口感好正!醬汁調味適中,牛肉亦好入味!蒜片香煎過,好惹味!鍾意食牛嘅推薦試吓~🔸汁燒活白鱔 $88平時食串燒都好鍾意叫白鱔,呢度嘅燒白鱔同樣出色,皮脆肉爽!

蓬鬆玉子
🔸蓬鬆玉子 $108

汁燒蒜片牛柳粒
🔸汁燒蒜片牛柳粒 $128

汁燒活白鱔
🔸汁燒活白鱔 $88
平時食串燒都好鍾意叫白鱔,呢度嘅燒白鱔同樣出色,皮脆肉爽!外皮好香脆,白鱔都算厚身,非常爽口彈牙,魚油豐富~ 已經調味好,無另配檸檬~ 即叫即燒好好味😋 但有啲位有少少🤏細骨,要小心啲食~~

廣島蠔鍋
🌟廣島蠔鍋 $158
必食推薦!鍾意食蠔嘅一定要試吓呢個蠔鍋,好濃蠔鮮味!蠔鍋有6隻廣島蠔,全部都大大隻好肥美!蠔肉鮮甜,超級juicy,好好味🤤 鍋入面仲有好多菇菇同菜,吸滿蠔汁,好鮮甜!好味到飲哂個鍋嘅湯汁😂

海膽炒飯
🔸海膽炒飯 $238
應該係我食過最貴嘅炒飯😂 但都物有所值嘅~ 炒飯都幾足料,有海膽、帶子粒、三文魚子、蟹子、菇菇,炒得好香,飯粒乾爽唔會腍晒,係一個幾好食嘅炒飯!

蓬鬆玉子
汁燒蒜片牛柳粒
汁燒活白鱔
廣島蠔鍋
海膽炒飯
2024-01-11 41 瀏覽
朋友介紹過之後就一直都好想試,book過一次冇位,再戰終於book到食得成。因為有幾個人一齊食,所以叫左好多野食。個人最鐘意嘅第一樣係牛舌芯,生熟程度拿掐得好好,非常之「食牛有牛味」,碟邊有唔同嘅調味料可以自由配搭。第二樣最愛係佢呢個拉絲真係不得了,豬肉嘅肉質都保持得好好,絕對冇炸到好乾嘅情況出現。其他食物都非常唔錯,成檯人都冇唔鐘意嘅菜式。而為咗岩岩提到嘅呢兩道菜式,我相信我應該好快會再嚟食啦。

第二樣最愛係佢

2024-01-10 133 瀏覽
我地平日夜晚去都已經爆曬場唔book位都真係搞唔掂😢偷聽到佢地平時都會有happy hour🍻簡單食餐飯又好 小酌都好岩~❣️吉列三重芝士千層豚肉 $238一睇就知係申子嘅出品✨係佢地嘅招牌菜🙈當時我都係因為佢而bookmark左口感外層酥脆 內裏軟淋🥰趁熱食仲會有拉絲出現 勁邪惡雖然係三重芝士🧀但食落一啲膩口感都無❣️日式醬油炒飯 $128簡單嘅炒飯 但食落香口😋炒飯炒得都勁爽身🍚粒粒飯醬油帶有濃烈嘅味道同少咸味❣️蓬松玉子 $108望落去好似一般嘅玉子燒 但不是😙炒蛋般一樣嘅感覺🥚如此蓬鬆玉子面層加入大板燒汁 再帶小蔥花係大板燒味道 同時係軟熟嘅玉子燒口感😍😍❣️極上鹽燒牛舌芯 $128呢個值得一點❕極之厚肉 ❕厚肉得黎極之彈牙 口感好足就算咩醬汁唔點都一樣咁正🤤❣️舞茸豚肉卷 $68不論賣相定口感極似金菇肥牛🫣舞茸就好似金菇嘅口感 食落帶爽口而豚肉又唔會燒過龍🐷陣陣燒烤味經過燒烤仲保持到肉汁 不鞋口😎-❣️雞軟骨串 $38咬落粒粒酥脆 做到雞軟骨嘅精髓💕✌🏻唔會炸過火 擁有金黃色嘅美
我地平日夜晚去都已經爆曬場
唔book位都真係搞唔掂😢
偷聽到佢地平時都會有happy hour🍻
簡單食餐飯又好 小酌都好岩~

❣️吉列三重芝士千層豚肉 $238

吉列三重芝士千層豚肉
日式醬油炒飯
蓬松玉子
極上鹽燒牛舌芯
我在香港最喜愛的居酒屋申子久唔久就掛住 久唔久就要去慰藉下心靈今次同朋友在旺角行完街 其實都8點幾接近9點申子有幾受歡迎大家都知 即管去碰下運氣果然不出我所料 平日的串子仍然高朋滿座好好彩地還有下層吧檯的最後兩個位芝士千層豚肉 牛舌芯 我來了//極上鹽燒牛舌芯 $128//必點招牌菜之一牛舌芯係牛舌最軟嫩的位置一條牛舌只有好少部分是牛舌芯所以是非常珍貴的呢度既牛舌芯切成一粒粒一口牛的形狀食落口感爽彈 一點都不韌簡單配搭檸檬汁、海鹽、柚子胡椒更能突顯牛香及油香特別係這個梅子醬酸酸甜甜的口感更加令牛舌的味道昇華 //廣島蠔鍋 $158//好豐盛的蠔鍋 有大概6-7隻蠔二人份剛剛好 蠔肥美飽滿蠔味濃郁鮮味十足而且入口口感creamy湯底放入娃娃菜吸收曬湯汁既精華令湯底整體清甜 //油揚腐皮熱烏冬 $68//烏冬厚實有嚼勁 豆腐炸得酥脆湯底味道豐富可口特別是在天氣轉冷的日子吃過呢碗烏冬後有種溫暖的感覺 //吉列千層豚肉(三重芝士) $238//呢個都可以說是鎮店之寶串子既吉列千層豚肉出晒名並唔係一般普通既吉列豬扒而係一片一片薄切豚肉卷埋再吉列外面炸至金黃酥脆入面入口肉質好嫩而且多汁重點係三重芝
我在香港最喜愛的居酒屋申子

一條牛舌只有好少部分是牛舌芯
所以是非常珍貴的
呢度既牛舌芯切成一粒粒一口牛的形狀
食落口感爽彈 一點都不韌
簡單配搭檸檬汁、海鹽、柚子胡椒
更能突顯牛香及油香

入口啖啖肉而且肉質嫩滑
再沾滿日本蛋的蛋黃漿同甜豉油
味道同口感都好豐富
2024-01-08 39 瀏覽
沙𩺬魚天婦羅丼飯 4條沙𩺬魚叠埋一齊好似座山咁份量好足。每條沙𩺬魚都有用紫蘇葉 包住,薄薄既脆漿底下就係冇骨既魚肉,入口仲有淡淡既紫蘇香味。仲叫左個網燒西冷牛扒丼。牛肉 燒得半生熟 ,入口軟滑連埋個燒汁一齊食,好惹味。
沙𩺬魚天婦羅丼飯

2024-01-06 98 瀏覽
Happy Friday約埋三五知己黎居酒屋relax下,食下野傾下偈真係一流! 加上個環境裝修又舒服👍🏻 最開心係可以安排坐到卡位🤭⭐極上鹽燒牛舌芯有三種食法 : 1) 點檸檬汁食、2)點鹽食、3)點 wasabi 醬食招牌極上鹽燒牛舌芯,真係好厚切,一客大約得六七粒牛舌芯,但每粒牛舌芯都好厚,必食必點,一定要嗌🤩好食嘅牛舌簡簡單單用少少鹽同檸檬汁調味就已經超好味牛舌芯肉質好嫩滑同好有彈性,牛味重,鍾意食牛舌真係唔可以錯過😚⭐吉列千層芝士豚肉卷 (三重芝士)睇menu見到咁邪惡,一定要叫黎睇下😝一上枱已經覺得好熱氣!!因為…個皮炸到脆卜卜,三重芝士啲芝士流晒出嚟,可以拉絲🤤個豚肉好match到芝士,加左芝士食落層次好豐富,以為會好膩但食落又唔會喎⭐申子卷+刺身壽司好新鮮嘅刺身,鮮甜的味道直衝味蕾😋
⭐極上鹽燒牛舌芯
好食嘅牛舌簡簡單單用少少鹽同檸檬汁調味就已經超好味
吉列千層芝士豚肉卷
⭐吉列千層芝士豚肉卷 (三重芝士)
睇menu見到咁邪惡,一定要叫黎睇下😝
⭐申子卷+刺身壽司
好新鮮嘅刺身,鮮甜的味道直衝味蕾😋
2023-12-19
  • 吉列千層芝士豚肉卷
2024-01-05 43 瀏覽
🏮日式居酒屋🏮系列—▫️餐廳:申子居酒屋 @shinkohk ▫️地點:全香港有2️⃣間分店📍此為:旺角黑布街74-76號▫️營業時間⏰:星期一至日 12:00-01:00▫️價錢:~$300+—美味:🏮🏮🏮🏮環境:🥩🥩🥩🥩價錢:💰💰💰💰服務:👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳+0.9👨‍🍳—👧🏻好鐘意食日式野,聽朋友介紹依間高質💛已經去咗5-6次😍😍😍Jeng 😆環境都好好😌不過有啲主食相對貴啲—📍 蓬松玉子價錢:$108分數:🥚🥚🥚🥚好好食既玉子🥚🥚入面流心仲有啲拉絲🧀好香蛋味—📍極上鹽燒牛舌芯價錢:$128分數:🐃🐃🐃🐃+0.2🐃可以話係必叫🤩🤩超級爽口有咬口🥰而且好夠燒味😃😃juicy jeng😁🥰—📍水母刺身價錢:$88分數:🪼🪼🪼🪼第一次食🪼,幾新鮮既刺身🪼原來🪼🪼感覺有啲似海蜇,再爽口d🥰加埋多汁幾開胃—📍黃金聖衣-雞皮價錢:$48分數:🐥🐥🐥🐥必食‼️‼️好脆口,仲有啲油香—📍 海膽炒飯價錢:$238分數:🍛🍛🍛🍛炒得幾有鑊氣🥘🥘好香口,仲好夠味😁海膽唔係話有好多,但係魚籽粒粒幾有口感🍛不過價錢有啲貴—📍火炙大蝦讚岐手打烏冬價錢:$168分數:🦐🦐🦐+0.8🦐有勁多櫻花蝦🦐湯底都好濃蝦味,但烏冬唔係太
🏮日式居酒屋🏮系列

分數:🪼🪼🪼🪼

📍黃金聖衣-雞皮
價錢:$48
分數:🐥🐥🐥🐥
必食‼️‼️好脆口,仲有啲油香

📍 海膽炒飯
價錢:$238
分數:🍛🍛🍛🍛

📍火炙大蝦讚岐手打烏冬
價錢:$168
分數:🦐🦐🦐+0.8🦐
有勁多櫻花蝦🦐湯底都好濃蝦味,但烏冬唔係太彈牙

#好西 #打卡 #日本燒肉 #正餐 #夏天美食 #HongKong #銅鑼灣美食 美食 #居酒屋 #iphoneonly#instagood #燒肉 #bestoftheday #amy_in_mk #燒烤 #旺角 #本陣 #快閃日本 #燒肉套餐 #和牛 #夏祭 #申子居酒屋
2024-01-03 39 瀏覽
凍冰冰既日子最岩就係搵間餐廳同好友飲番兩杯 🍶想介紹一間地道居酒屋!呢間位於旺角市中心既申子居酒屋,有兩層空間,座位唔算好多,但食物質素絕對係物超所值!▪️水母刺身如海蜇般彈牙爽脆,而且份量十足,大滿足!▫️ 蓬鬆玉子半熟既玉子,切開時流出嘅蛋漿,鬆軟嘅口感,正!同平時食開結實嘅玉子豁然不同▪️芝士黑豚串▫️火炙壽司三款口味共六件!以吞拿魚蓉、三文魚子、魚子醬鋪向面做點綴,好味▪️火炙大蝦讚岐烏冬櫻花蝦湯底濃郁令烏冬超入味😋▫️ 雞串內臟燒過之後,脆卜卜,佐酒一流

▪️水母刺身

如海蜇般彈牙爽脆,而且份量十足,大滿足!

▫️ 蓬鬆玉子

▪️芝士黑豚串
▫️火炙壽司

▪️火炙大蝦讚岐烏冬

櫻花蝦湯底濃郁令烏冬超入味😋
▫️ 雞串

內臟燒過之後,脆卜卜,佐酒一流
2023-12-31 59 瀏覽
餐廳明明有位,4人訂座只提供3人枱,職員話4人枱要留返俾5人用落單時,有啲午市套餐話賣晒,選了三次都話賣晒,𠕇點失望食物質素一般要主動叫職員,才會提供茶水,4位光顧,叫4位餐,只提供3杯水,真令人摸不着頭腦
落單時,有啲午市套餐話賣晒,選了三次都話賣晒,𠕇點失望
食物質素一般

2023-12-31 55 瀏覽
【旺角•申子居酒屋】@shinkohkππππππππππππππππππππππππππππππ旺角秘隱高質日本菜海葡萄冰菜沙律 148$海葡萄冰菜沙拉有著清爽的口感和鮮明的色澤,加上酸甜的沙拉醬,是一道健康沙拉。 海葡萄和冰菜的組合讓人耳目一新,鮮嫩爽口,十分適合夏日享用。 申子三式刺身飯(有海膽、吞拿魚、大大粒魚籽)298$申子三式刺身飯是一道高級日本料理,其中帶有海膽、吞拿魚和魚籽的刺身組合。有高雅的外觀和豐富的口感。每一種刺身都具有獨特的風味和質地,而這些風味通常會被完美地平衡在一起。海膽的濃郁風味、吞拿魚的鮮美口感和魚籽的爽脆感會相互交織,構成一個極具深度的口味饗宴。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 491(連加一)✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#旺角美食 #申子居酒屋 #web3旺角申子居酒屋旺角黑布街74-76號藝興大廈地下1號舖
【旺角•申子居酒屋】@shinkohk
旺角秘隱高質日本菜

海葡萄冰菜沙律 148$

申子三式刺身飯(有海膽、吞拿魚、大大粒魚籽)298$

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 491(連加一)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#旺角美食 #申子居酒屋 #web3旺角
申子居酒屋
旺角黑布街74-76號藝興大廈地下1號舖
2023-12-29 46 瀏覽
近排天氣轉凍☃️,喺咁有氣氛嘅天氣💫,出街搵嘢食都要有氣氛啲。今次我哋就去咗一間位於 #旺角 嘅 #居酒屋 🍶,啱晒朋友或者情侶一齊嚟👯,享受冬日氣氛🧣!🌊海膽炒飯($238)配料好豐富,炒得好香口😋,每粒飯粒都粒粒分明🫦,口感好好。上面除咗海膽嘅味道😍,仲有三文魚子、蟹籽等等🦀,令到成個炒飯嘅鮮味更加出。♨️廣島蠔鍋($158)廣島蠔脹卜卜💕,望落好吸引,而食落嘅味道亦都鮮甜👅。加埋而家天氣凍咗,有個暖笠笠嘅鍋🌡️,煮埋蔬菜配料,又暖又鮮味嘅感覺🤤,好啱feel。👅極上鹽燒牛舌心($158)去到居酒屋,梗係要嗌啲燒物🔥先至啱呢度嘅氣氛啦🍾。外層燒到好香,入面口感爽口💕,一咬落去即刻感受到牛舌嘅香味♨️ 。🦀鮮蟹肉粥($168)講到鮮味🌊,梗係要嗌埋蟹肉粥啦。一打開,木製嘅鍋🪵再加熱辣辣嘅蒸氣♨️,真係好有和風感覺🎌。裏面蟹肉嘅味鮮甜😋,配埋粥真係好夾。

🌊海膽炒飯($238)

♨️廣島蠔鍋($158)

👅極上鹽燒牛舌心($158)

🦀鮮蟹肉粥($168)
2023-12-17