2018-05-30
2014 瀏覽
朋友住荃灣,呢日去幫佢手搬嘢,搬完都已經七點幾好肚餓喇!朋友仔就話想多謝我幫手同我去食好嘢,一心諗住佢又獨沽一味帶的去食刀削麵,點知行下行下去到間日本餐廳,好唔似佢呀~ 哈哈 !門外有唔少餐廳報導,即刻信心都多D呀 !睇下個Menu都有好多唔同種類嘅食物,打響頭炮就係甲羅燒喇~ 呢個係味噌甲羅燒,店員上枱後幫我哋燒,燒完先再拎比我哋。味道都好鮮,但如果麵包可以先烘香脆啲,用來配甲羅燒更正!之後有雲丹天婦羅,即係海膽啦~ 勁好味呀!!!!!!!!超新鮮同好甜,好似炸雪糕咁呀!好想再食,不過始終朋友請食飯唔好意思嘛~ 唯有下次同大少嚟再食啦 !朋友叫咗呢個福丸五點,我最鍾意就係佢嘅糖漬黑豆,味道剛剛好; 個魚仔都一樣好正,一個醬油醃加炸嘅魚仔,一齊放入口真係好夾!之後就係刺身喇,揀咗呢個終極八點盛合。八款刺身就有一種氹到你開心嘅~ 我最鍾意就一定係海膽同拖羅啦 !拖羅一放入口啲油香不斷喺口中浮遊,正啊~最後就係特上盛合7件壽司+1卷物。赤貝、拖羅、牡丹蝦都好唔錯,尤其牡丹蝦甜到不得了!食飽飽,呢度啲刺身好新鮮,而且有心思,服務亦都好好呀,值得再嚟!
門外有唔少餐廳報導,即刻信心都多D呀 !