2011-04-10 19 瀏覽
三月二十二日 (星期二)中環又多了一間人氣拉麵店來自褔岡的過江龍-秀拉麵老闆河原秀登,其爸爸為九州三大拉麵店之一達摩的創辦人秀拉麵在東京,紐約已開設分店,在一飲食集團的協助下終於登陸香港拉麵款式則依然保留傳統九州拉麵特色選用日本麵粉, 每日在香港的工場打製我和老公仔可能早到,排了十多分鐘就有位老公仔選了黑秀配以腩肉黑秀是以自家製黑醬油,再配以青蒽,魚粉,香蒜味道極之香濃,加上豬骨湯底則熬足24小時,膠感極重拉麵可以選軟,中,硬,老公仔較喜歡較硬的易吸湯汁的方形幼身麵,湯與拉麵就是合而為一再說腩肉义燒,雖說不上是頂級水準但肉質算是煙韌,肥膏分布均勻,肉味則略有不足像我怕肥的,可選元袓拉麵配豬肩肉是減油的本地湯底,再配上由多種海鮮秘製而成的醬油令拉麵入口集鮮甜油香於一身豬肩肉义燒沒腩肉的肥膏,口感固之然會打一點拆扣很慚愧,還未有機會吃豚王不過可與大坑的達摩直接比較湯底與拉麵均較優勝每日限賣400碗,確值得等位一試吃的時候,令我們想起到日本旅行時吃的一間街頭拉麵店-博多天神其滋味感覺尤在
三月二十二日 (星期二)
中環又多了一間人氣拉麵店
來自褔岡的過江龍-秀拉麵
老闆河原秀登,其爸爸為九州三大拉麵店之一達摩的創辦人
拉麵款式則依然保留傳統九州拉麵特色
選用日本麵粉, 每日在香港的工場打製
黑秀
我和老公仔可能早到,排了十多分鐘就有位
老公仔選了黑秀配以腩肉
黑秀是以自家製黑醬油,再配以青蒽,魚粉,香蒜
味道極之香濃,加上豬骨湯底則熬足24小時,膠感極重
拉麵可以選軟,中,硬,老公仔較喜歡較硬的
易吸湯汁的方形幼身麵,湯與拉麵就是合而為一
再說腩肉义燒,雖說不上是頂級水準
但肉質算是煙韌,肥膏分布均勻,肉味則略有不足
元祖
像我怕肥的,可選元袓拉麵配豬肩肉
是減油的本地湯底,再配上由多種海鮮秘製而成的醬油
令拉麵入口集鮮甜油香於一身
豬肩肉义燒沒腩肉的肥膏,口感固之然會打一點拆扣
細心留意-麵條是呈方形的
幾乎將濃湯喝光!
很慚愧,還未有機會吃豚王
不過可與大坑的達摩直接比較
湯底與拉麵均較優勝
每日限賣400碗,確值得等位一試

其滋味感覺尤在
2011-03-22
20 分鐘 (堂食)
元祖
2011-04-10 12 瀏覽
6PM到左,,不用等位,,博多拉面賣晒,,試左白秀+1隻半熟蛋,,拉面好似車仔D幼面,,湯底又無咩特別,,隻蛋唔算太溏心但可以既,,LEE餐食左$85,,唔使加一,,D SERVICE都好好,,坐位麻麻,,不過一次夠了,,叫做試過LA,,我覺得八八八仲好食D,,
6PM到左,,
不用等位,,
博多拉面賣晒,,
試左白秀+1隻半熟蛋,,
拉面好似車仔D幼面,,
湯底又無咩特別,,
隻蛋唔算太溏心但可以既,,
LEE餐食左$85,,
唔使加一,,
D SERVICE都好好,,
坐位麻麻,,
不過一次夠了,,
叫做試過LA,,
我覺得八八八仲好食D,,
2011-04-09
2011-04-08 2 瀏覽
之前做左成晚通宵,放工之後又餓又累,拖著疲乏既身軀邊走邊搵野食,但自己又係皇帝胃,唔想求其塞野入肚!!後尾經過秀拉面,見到有pair情侶食完行出黎.不停話好好食,下次再黎芸芸,心諗係真唔係呀,姑且抱著一試既心態等幾分鐘入位啦!!記得好似有雜誌介紹過佢,話係九州當中三大拉面集團其中之一,我就咩都唔理既,條脷食過方為實嘛,哈哈! 入到去坐,睇下裡面裝修.幾simple,唔太複雜,都好既,平時做野都累到頭昏腦脹,唔通連食野都好似係萬花筒裡面咩?之後有位服務員來介紹有咩好野推介,見佢講果碗元祖拉面幾惹味咁(加上我真係就黎餓死),就叫左一碗試下,等下又周圍望下,發覺班員工原來幾後生,睇佢地做野都幾快手(唉,我老了~~)碗面黎到,唔理三七廿一,即刻”openrice”!!嗯,味道係我意料之外,湯底幾濃厚.豬肉肉質都好鮮嫩.仲幾肥tim,岩哂我呢d無肉不歡既人,哈哈!不過唔知係咪我自己既問題,覺得油份好似唔係好夠,如果下次可以多d油,配埋d肥豬肉一啖食落肚,哈哈真係會爽到落腳指尾!!因為之後仲有野做,所以冇點再叫其他野食就埋單走人,綜合而言,論環境,員工,以至最重要既食材,以呢個價格黎講都可以接受架
,條脷食過方為實嘛,哈哈!

,配埋d肥豬肉一啖食落肚,哈哈真係會爽到落腳指尾!!
以呢個價格黎講都可以接受架!下次希望食多幾味吧,加油加油!
2011-04-05
2011-04-07 5 瀏覽
新拉麵店,知道有做晚市,唔似豚王咁無晚市,就一於walk in博一博睇下有冇機會試下,真好彩,有位仲要唔洗等,拉麵又未售罄。一入店,幾熱下,抽氣唔多妥當,第一個感覺就唔多好。一坐底侍應姐姐就俾剔剔紙,要咩自己隨便剔,要蔥唔要蔥,叉燒肥定唔肥,湯辣定唔辣,麵軟定硬,任君選擇。是日要個白秀加個黑秀,加個餃子,應該夠飽了。先黎白秀拉麵另加半隻蛋。湯夠杰身,d湯掛哂上d麵到,不過食到尾就好漿口,唔多岩我,湯唔太熱,誇張講句周邊環境仲熱過個湯,一路食一路滴汗。叉燒要腩,堅係腩,夠肥。配料有蔥有木耳。另加既半隻蛋就很不錯,食落有淡淡煙燻味。麵方面,麵條係幼細麵,不過仍然夠咬口,入口尚算爽滑煙韌,算是唔錯。原來黑秀只係加上黑醬油,同白秀分別唔大,早知試撈麵或赤秀好過。餃子,可以加幾款料,是次要芝士,芝士加餃子,味道無咩特別,不過餃子煎到皮裂,當係一時有失手吧,味道幾大眾化。環境就真係好熱,抽氣問題要處理下,用濕紙巾先知係某集團管理,我明啦,環境熱d,食完快d走,可以做多幾轉,都係說笑吧。服務幾唔錯,店員快手快腳,水係枱面,自助式,唔洗叫加水。食物其實唔太差,只係今天的我唔識欣賞,當然明天的我可能會打

環境就真係好熱,抽氣問題要處理下,用濕紙巾先知係某集團管理,我明啦,環境熱d,食完快d走,可以做多幾轉,都係說笑吧。服務幾唔錯,店員快手快腳,水係枱面,自助式,唔洗叫加水。食物其實唔太差,只係今天的我唔識欣賞,當然明天的我可能會打倒今天的我,個人某些口味還是會變,大眾化點又如何呢。

食完出黎,見門口貼左張紙話是日拉麵賣哂,真好生意。
自助水
大製作
白秀
叉燒
芝士餃
2 分鐘 (堂食)
極難食之日本拉麵 - 失敗赤秀拉麵 / 黑秀撈麵麵 = 外賣索乾湯之中式雲吞生麵 (經以點了最硬)湯 = 傑遢遢之bb餬仔雲吞 = 皮比生麵粉更硬餃子 = 不錯
2011-04-07
  • 餃子
2011-04-06 4 瀏覽
當日去試先發現新開張,同行的人系中意食拉面的,我就ok。環境比較迫夾,不過都可以接受。叫佐白秀,黑秀,餃子同叉燒。餃子最正常。唔知系當日新開張或其他原因,我地都覺得拉面真系唔好食。首先兩個面都系好重碱水味,令我想起細蓉,仲要系走雲吞的細蓉。。。湯系濃,但濃到“傑”,系唔系太過佐呢?叉燒窿味好重,食唔到其他味,食唔晒,但已經覺得好滯好滯,喉嚨仲好似有野漿住0甘。。。
2011-03-21
2011-04-01 4 瀏覽
心知豚王冇一頭半個鐘都唔駛旨意食最近拉麵熱潮下,有新店開,結果同幾位同事一試是次黑秀拉麵,湯底唔夠熱,但尚算濃郁 麵底唔錯,夠軟身 敗筆係半熟蛋,唔係糖心~ 一般之作
心知豚王冇一頭半個鐘都唔駛旨意食
最近拉麵熱潮下,有新店開,結果同幾位同事一試
是次黑秀拉麵,湯底唔夠熱,但尚算濃郁

麵底唔錯,夠軟身

敗筆係半熟蛋,唔係糖心~ 一般之作
店內環境
黑秀拉麵
2011-03-31
店內環境
黑秀拉麵
2011-03-31 9 瀏覽
隨著日本地道拉麵陸續登錄香港,作為拉麵愛好者,有著一顆「久等」的決心,我們總會慕名前往。我膽敢說現時MIST、豚王、達磨,形成了「三國鼎立」的局面,我在想,究竟香港能否容立第四第五,以至多國鼎立呢?「秀拉麵」的舖位和豚王只相隔一條街,可見她似乎有挑戰「三國」的心,至於能夠逐鹿中原,當然要試過才知道。排隊彷彿已成為吃拉麵的其中一環。相比起豚王,二十分鐘的等待時間,一點也不長。環境是可以的,比起豚王、達磨「兩國」舒適。但是環境只是有點綴的作用,要是好味如豚王,我哪怕坐在坑渠邊吃呢?我們點了赤秀、博多元祖和一客餃子。赤秀首先登場,如圖片所見,碗邊沾了辣醬,這個令我留下一個不好的印象。我不是有意刁難,只是認為這個是反映一間麵店對自家出品的要求,把碗邊擦乾淨不是一個繁瑣的動作,為什麼不嘗試去令到拉麵上檯時賣相好一點呢?我不明白。大會指定動作,先喝一口湯。味道是不錯,我認為湯底尚算達到「三國」湯底的其中一個要素 - 豐厚,感覺有如十隻豬的精華濃縮在其中。麵條我們選了硬的,幸好選了硬的,因為「秀拉麵」的麵條有一個男人最怕的毛病 - 很快變軟。至於味道方面,我個人不太喜愛,不過日本拉麵博大精深,不同種

我們點了赤秀、博多元祖和一客餃子。
赤秀

麵條我們選了硬的,幸好選了硬的,因為「秀拉麵」的麵條有一個男人最怕的毛病 - 很快變軟。至於味道方面,我個人不太喜愛,不過日本拉麵博大精深,不同種類的拉麵都有其支持者,但是我不是這種麵條的支持者。

叉燒選了腩肉。咬了一口,我吃不到肉香味,它僅僅是麵條上兩塊被ISOLATE,加上去麵條上冰冷的肉,我感覺不到它們和拉麵的化學作用。我可以用不合格來形容這兩塊叉燒。

赤秀差不多吃得七七八八,博多元祖才來到。同樣動作,先喝一口湯。感覺上淡了點,可能赤秀的味道比較重,或者湯沒有完全調勻。
博多元祖
叉燒選了豬肩肉。同樣咬了一口,我和朋友登時面露難色,「粉」字除了形容人之外,形容這塊叉燒真是最好不過!我朋友用雞胸來比喻這塊叉燒,我怒目而視,責備她侮辱了我心愛的雞胸。這豬肩叉燒真是「粉」得,令我馬上喝一啖水把它「硬吞」下去。唉,同樣都是叉燒惹的禍……
差,「粉」得不可再「粉」
餃子倒是不錯的,只不過我在想,餃子可以弄得有多難吃呢?
日本拉麵實在是香港人的至愛,總愛千山萬水慕名而來,甚至不惜花上個多小時去排隊。而香港人看來被寵壞了,隨著選擇越來越多,質素不斷的提升,要求也相應越來越高,我也是其中一個被寵壞的香港人。我給「秀拉麵」「哭臉」的原因,在於評分準則衡量了各項因素,在當今「列強爭霸」的時世,值不值用這個價錢,排二十分鐘隊去吃這碗拉麵。另外,對於拉麵的評分,就有如某些考試一樣,只要有一個單元不合格,整份考試都會「肥佬」。叉燒是不合格的,當然整碗拉麵都是不合格!

要想在迄今「三國鼎立」的日子「插一枝旗」,我認為「秀拉麵」是做不到的,充其量她只是「三國」時代的「孟獲」,揣擾豚王的「後方」而已。只不過「孟獲」的結果是怎樣,我相信大家都心中有數。
2011-03-25
20 分鐘 (堂食)
2011-03-29 12 瀏覽
這幾天在 open rice 食評看到 中環開了一間九州拉麵,今晚約了以前在福岡讀書的同學一起去食拉麵,其實最近係香港開了不少拉麵店.但很多都是不正宗。其實小弟在福岡讀書時也到過拉麵店做part-time, 所以對九州拉麵有一定的認識,我看到食評上有人把九州拉麵和豚王及MIST 比較覺得有點好笑. 其實日本今大,每個地方的麵都不同. 如果要拿廣東菜和北京菜比或用雲飩麵同擔擔麵,你話邊樣菜好食呢,其實九州拉麵的特點是用豬骨煲十多二十小時,所以湯底會杰及比較多油,而曰本人十分喜歡吃豚脂。他們一般會把豚脂加到麵的上面,令外九州的麵是幼身,如果唔識欣賞九州拉麵特色的師兄師姐,小弟建議不如去食味千好了。言歸正傳,我們一行六人到了開口看到有八九個人在前面。一個waitress 就給了我們一張order form,好彩等了八分鐘就給我們安排了counter 的位置。在我們前面見到二位曰本師傅。其中一位是從福岡過來,一位在東京過來.我們用曰文同東京的師傅交談了一會及問他爲甚麼不回家,他說工作重要,要三個月後才有假。曰本人的敬業精神真是值得學習。師傅之後介紹我門吃了白秀,黑秀拉麵又撈麵。最後還叫了三客餃

言歸正傳,我們一行六人到了開口看到有八九個人在前面。一個waitress 就給了我們一張order form,好彩等了八分鐘就給我們安排了counter 的位置。在我們前面見到二位曰本師傅。其中一位是從福岡過來,一位在東京過來.我們用曰文同東京的師傅交談了一會及問他爲甚麼不回家,他說工作重要,要三個月後才有假。曰本人的敬業精神真是值得學習。師傅之後介紹我門吃了白秀,黑秀拉麵又撈麵。最後還叫了三客餃子。totemo oishii
好好味,想不到可以在香港食到地道九州拉麵。我又多了一個食麵的地方了。完來日本師傅一日要煮四百碗拉麵。嘩真係煮到手軟。到了九點員工還是充滿精力。值得加分.

記得啦。怕肥及杰湯的師兄師姐。可能味千適合各位的。如果要食地道九州拉麵 hide-chan 必定是首選.唔想下次去九州旅行。試下當地之拉麵
2011-03-29
10 分鐘 (堂食)
  • 白秀,黑秀拉麵- 最地道就要試原祖拉麵
2011-03-29 4 瀏覽
早兩日出開中環,咁岩經過鏞記,見到對面開左間日本拉麵,極鍾意食日本野既我當然唔可以錯過!叫左白秀拉麵、煎餃子同烤叉燒白秀拉麵我加左熟蛋同蔥,d麵幾滑同埋好索湯,不過個湯底同我想像有d唔同,佢唔係奶白色而係淡啡既,味道幾特別,杰杰地同九州一樣咁地道,隻蛋就一般般啦。煎餃子好好食,煎得好香脆,加埋d青葱、芝士同明太子沙律醬,好正! 點埋檯上面果隻甜甜地既sauce,真係perfect match! 下次一定要encore ~~~~~烤叉燒就烤得好鬆化,唔油膩,係水準之作!服務方面都幾滿意,店員殷勤友善,反應迅速。有支水係檯好方便,唔使下下叫人斟水。 如果可以有多d area擺野就更加好喇

叫左白秀拉麵、煎餃子同烤叉燒

白秀拉麵
煎餃子
烤叉燒就烤得好鬆化,唔油膩,係水準之作!
烤叉燒
2011-03-25
15 分鐘 (堂食)
白秀拉麵
烤叉燒
煎餃子
2011-03-28
本身係一個好鐘意食拉麵嘅人,一路想食"豚王"但永遠都好長龍!抱住希望嚟食碗拉麵,但真係好失望,碗麵唔夠熱,湯又杰,麵質一般,可以話係唔好食!香港很難食到一碗正宗日本拉麵,好懷念响日本食嘅拉麵!
2011-03-27
約左朋友係中環開餐.. 於是早係幾日前就上定OP 睇有咩好食啦咁0岩見到yahxx 有介紹, 上黎見d post 又講得幾好咁一於就去試下去之前仲成日係度睇d 相... 好似好好味咁... 夜晚around 8pm 去到, 門口已經有幾個人等緊 (後來知道原來係一齊既), 外面完全冇任何指示講要排隊定拎飛等, 於是我地跟住前面既人等啦, 冇幾耐後面都有人跟住排, 可能因為冇指示, 有d 後黎既人就忍唔住入門口問有冇得拎飛門口既waiter 掛住介紹食物俾前面既人聽, 基本上都冇咩點理佢地... 大家都塞住個門口, 個一刻有少少混亂...由於我地只有兩個人, 唔駛10分鐘就有位, 反而前面個班人都仲未有... 所以建議大家去食時都唔好太多人一齊去啦~~ 入到去即刻落order 啦叫左一個白秀, 一個元祖拉麵 (咁夜都竟然仲有! ), 同埋餃子坐低之後就周圍望... 其實間舖都幾窄, 我係對住煮麵既師傅坐既, 後面就係走廊, 好幾次都俾出出入入既食客/ waiter 撞到背脊 食物大約10分鐘左右黎到我既白秀一上 木台有少少失望, 因為俾我想像中細碗不過味道最緊要... 即刻飲啖湯先
一於就去試下
去之前仲成日係度睇d 相... 好似好好味咁...

外面完全冇任何指示講要排隊定拎飛等,
於是我地跟住前面既人等啦,
冇幾耐後面都有人跟住排,
可能因為冇指示, 有d 後黎既人就忍唔住入門口問有冇得拎飛
大家都塞住個門口, 個一刻有少少混亂...

所以建議大家去食時都唔好太多人一齊去啦~~

入到去即刻落order 啦
叫左一個白秀, 一個元祖拉麵 (咁夜都竟然仲有!
), 同埋餃子
好幾次都俾出出入入既食客/ waiter 撞到背脊

食物大約10分鐘左右黎到
我既白秀一上 木台有少少失望, 因為俾我想像中細碗
不過味道最緊要... 即刻飲啖湯先啦
一飲... 怪怪地既 呢種味道真係唔識形容
由細到大食咁多拉麵飲過咁多豬骨湯
咁既味都係第一次食到... 唔可以話係難食, 但真係怪怪地
其實個拉麵既麵質係ok 既 (我叫左"硬"), 黎到係幾Q 同埋食到尾都冇淋...
但個湯就不敢恭維...............

至於朋友既元祖拉麵一上 木台, 朋友就面有難色
因為實在 太 肥 了!!
d 油多到呢....... 元祖既味比白秀更濃更怪... 我試左少少就唔想試lu

餃子係第一樣黎既, 一上 木台又係嚇一跳
menu 影到咁靚 + 金黃 + 大隻
黎到係啡黃色同埋勁細隻....

碗拉麵愈食愈覺膩.... 食到最後你會覺得已經滯住晒 (而唔係飽lor)

最後食完就即走, 出到門口又見到D人塞住晒問"係咪要排隊呀?" "有冇飛拎呀?" 等等
又係一陣亂..........

唯一覺得好既, 就係佢有tissue 同濕紙巾係 木台面俾客人用
2011-03-25
10 分鐘 (堂食)
2011-03-27 2 瀏覽
聽聞公司附近開咗間新拉面館,拍得住豚王,所以中午就同班同事殺咗過去,但係見到門口排曬長龍,時間關係,放棄咗。夜晚收工,喺中環都唔知食咩好,好彩撞正秀拉麵仲有位,即刻call埋朋友一齊嚟。入到間鋪頭,都幾多位,同埋我幾鐘意個黑色嘅menu,夠曬型!我同fd坐bar枱,雖然逼d,但喺可以望住個日本師傅整麵,勁開心~先前有試過豚王d拉麵,都算Ok,今次喺秀拉麵就想點撈麵嚟試下。用麵條蘸d湯來食,第一次食,好好好特別~~~ 味道都幾香濃,加埋配料,份量十足,我一個人都食唔曬,仲share埋比個fd,佢就話鐘意個拉麵多d我邊食邊四圍望,見到好多枱都點咗人氣餃子,所以又跟住點咗個。加咗明太子同埋芝士醬,好juicy 好好食wor,雖然個fd話出邊都有得買啦 唔知係我肚餓,定係d醬特別好味加咗分呢?餃子好味!好快食完,超滿足,雖然有d貴,但係喺中環,不過我同fd都知喺中環食嘢喺咁個啦 起碼試咗新嘢+醫埋個肚lo。如果鐘意試新嘢,不妨夜晚收工后嚟撞下運,轉下口味,都幾好gar

menu

撈麵
明太子 芝士餃子
  • 黑秀撈面 明太子餃子
2011-03-26 6 瀏覽
My wife and I love noodles and our favorite 拉麵 restaurants in Central are 札幌元祖北海道拉麵 Sapporo Japanese Restaurant at the Exchange Square and 豚王 Butao Ramen at 和安里.We read about this 秀拉麵 Hide-Chan Ramen at 威靈頓街in the magazine and decided to give it a try tonite.This 秀拉麵 is actually not owned by the parent shop in Japan but a franchised shop operated by the 美麗華 group. The deco is quite nice with modern minimalist design and the staff are very warm and helpful. The price of food is a little bit more

This 秀拉麵 is actually not owned by the parent shop in Japan but a franchised shop operated by the 美麗華 group. The deco is quite nice with modern minimalist design and the staff are very warm and helpful. The price of food is a little bit more expensive than the other two shops.

The 拉麵 we ate tonite did not match up with the two other shops:
- The soup was thick but could have been richer in meat aroma. May be it was cooked with pork meat and bone only but not chicken meat and bone.
- The noodle was thin and did not hold the soup.
- The 叉燒 & egg were quite average.

All in all, it is an average ramen shop and we have no intention to visit it again.
2011-03-26
2011-03-26 8 瀏覽
噚晚放工巳經成九點幾,同成班同事走去蘭桂芳揾嘢食,有同事建議去秀拉面,Yeah ! 忙到差D唔記得咗,good suggestion !!!!!!! 小妹一早係東京做嘢嗰陣時巳經有幫襯佢地東京同福岡店啦。九州三大拉面之一都嚟香港開分店,實在係香港人嘅福氣。到咗之後,以為會有好多人要排隊啦,隊係有,但係等咗5分鐘就有位啦。內部裝修同東京店差唔多,西式同日式簡約設計,唔係每個人都會喜歡,但我就好like啦。坐底後四圍望,感覺到一份凝聚力,始終係年青人嘛,各員工都好努力。講到服務,就不過不失啦,仍然有好多嘢需要改進,但係見到咁多後生仔咁努力,又有誠意,只好係度講一句,加油,我支持你哋!經那位服務員仔細介紹後,我當然係點咗碗元祖拉面啦,要食嘅梗係original啦。面嚟到之後,第一時間覺得同日本真係有D唔同,就係唔係好夠油,日本嗰碗好多油。講到九州豬骨湯底,包括三大重要元素,1, 油要多因為要用肥豬肉令到D湯更香更滑。2, 湯底要夠厚,3, 味道要夠濃。以上全部都算唔錯,個人覺得只係唔夠油,而味道仲可以濃多少少,咁就perfect。豬腩肉襯上個湯底簡直正呀。反而有D同事試完普通白秀拉面同我講比

反而有D同事試完普通白秀拉面同我講比較油,我就覺得麻麻哋啦,我同佢講呢D先至係正宗,唔識就唔好亂嗡,油就以後唔好嚟食。不過我都明白嘅,香港人始終接受唔到太油嘅湯底,甚至 “豚X” 嘅湯底都係調過,唔夠油,我本人就唔係好喜歡啦,更加唔好講 “達X” 啦,跟本就係 “味千” 高級版啫,完全無誠意。

好開心香港終於有一間真正嘅九州豬骨湯底嘅拉面店,但係以個人嚟講,仲有好多嘢需要改進嘅,不過我會全力支持你地,希望做到真係一間全香港最正宗嘅九州豬骨拉面店,加油!
5 分鐘 (堂食)
  • 元祖拉面豬腩肉,白秀拉面豬腩肉