2023-11-27
今年媽咪生日,爸比安排我哋一齊去翠園品嚐以「適時識食」為題嘅菜單❤️爸比知道媽咪平時飲食清淡為主,所以呢個以多吃當造溫潤食材,如南瓜、茨實、蘿蔔、五指毛桃等,有助滋養五臟嘅菜單就岩她❤️🐤紹興花雕醉雞:選用十年紹興花雕酒,酒味甘香醇厚🤩同新鮮三黃雞浸泡約六小時至入味,係美味又暖身嘅秋冬主菜。 雞係冬天食用仲可以滋養補身添🦞黑椒鮮茨實糯米燜龍蝦:來自西澳龍蝦🦞,加鮮茨實及糯米完美搭配🤩,口感豐富🤤,味道鮮甜😍龍蝦富含蛋白質,黑椒有助暖胃驅寒👍🏻,鮮茨實秋冬當造,補中益氣糯米則有助於健脾養胃和促進氣血 🫶🏻🐷煙燻臘肉燜粗糧:湖南煙燻臘肉🐷肥而不膩,與芋頭、本地番薯🍠一同燜煮,係暖胃又美味嘅秋冬🍂下飯菜😍芋頭冬天當造,特別香甜鬆化能開胃生津,補氣益腎,而本地農場種植既番薯則富含膳食纖維,有助於消化以及健康腸道👍🏻今次好彩爸比提早預約,我哋入位都好full,媽咪對今次生日安排,十分滿意,係咁讚爸比安排得好,下次仲要來食😍😍要安排海景位坐🫶🏻🫶🏻
🐤紹興花雕醉雞:
🦞黑椒鮮茨實糯米燜龍蝦: