2010-06-09 24 瀏覽
我地2個人叫左擔擔麵(小辣), 醉雞同埋酸辣湯. 酸辣湯幾好味喎, 夠酸, 不過個人覺得唔夠辣擔擔麵>> 想叫辣油另上, 點知侍應話唔可以, endup 叫左小辣麵黎啦, 點解完全唔辣一d 紅油都冇得d 花生醬味嘅 明明叫左小辣>> 問左個侍應有冇辣油,點知佢話要問經理有冇, 經理最後又黎問我地咩事先再去廚房拎先有, 有點奇怪呢?! 加左紅油, 味道完全唔同哂, 好味好多呢醉雞好細碟, 用左隻碗黎裝住d 雞嘅? 不過d 酒味都夠同埋雞都好滑.總括黎講都係不過不失啦!
我地2個人叫左擔擔麵(小辣), 醉雞同埋酸辣湯.
酸辣湯幾好味喎, 夠酸, 不過個人覺得唔夠辣

麵黎啦, 點解完全唔辣一d 紅油都冇得d 花生醬味嘅

總括黎講都係不過不失啦!
2010-06-08
2010-06-01 12 瀏覽
今晚食左小籠包, 雞肉麵, 回窩肉.小籠包: 保持水準, 皮薄多汁, 熱食一流雞肉麵,: 媽媽比較喜歡, 幾清, 雞肉味一般回窩肉: 好食, 好野味, 食到清碟不過是日落雨, 都幾多人等, 下次可以去第二間食...
今晚食左小籠包, 雞肉麵, 回窩肉.

小籠包: 保持水準, 皮薄多汁, 熱食一流

雞肉麵,: 媽媽比較喜歡, 幾清, 雞肉味一般

回窩肉: 好食, 好野味, 食到清碟

不過是日落雨, 都幾多人等, 下次可以去第二間食...
雞肉麵
回窩肉
2010-05-29
雞肉麵
回窩肉
(非會員)
2010-05-26 3 瀏覽
晚上7;45分到,可能晚市繁忙关係,被安排坐長廊一隅嘅細枱,重好,夠private. 食物-,好好味,$48蚊好抵,(我亇人覺得)--- -賽螃蟹,好滑,高師傅話齋,拉油拉得好,唔會水汪汪, -戈貼,D肉食到好新鮮,不過有一只D摺口位冇咁靚仔,味道就好好, 服務-Both his face and his manner were pleasing.效率好,幾 pro, 結論-滿意,所以寫食評, ------唯一美中不足,冇海景(維港) 室雅何需大,花香不在多. value > price

食物-,好好味,$48蚊好抵,(我亇人覺得)---

-賽螃蟹,好滑,高師傅話齋,拉油拉得好,唔會水汪汪,

室雅何需大,花香不在多. value > price
2010-05-19
  • 口水雞
2010-05-25 6 瀏覽
是日放工之際,鹿媽來電說要過來找小鹿子一起出外晚飯...剛好同事艾斯說家裡今晚"無飯開",於是也叫了他一起吃了~這個"新鮮的開飯組合"最後去了附近世貿的翡翠拉麵小籠包~其實之前小鹿子已經寫過翡翠的食評了,之所以再寫是因為以往每次到翡翠,吃的都不外乎担担麵、炸醬麵、酸辣湯麵、水餃、菜肉包、小籠包~但是既然今次是一個"新鮮的開飯組合",就要嘗試一下新鮮的菜式雞火炒飯--一看menu...還以為是"火雞炒飯"...(點菜的時候仍然叫錯了"火雞")...之所以叫"雞火",其實是雞肉粒加金華火腿粒~別看它簡簡單單,而且材料也不多,就以為只是個不外如是的普通炒飯...實情這個炒飯好吃得很,不但飯炒得粒粒分明,而且炒得很香,新鲜的蔥粒跟金華火腿粒味道配合得很好! 酷愛炒飯的小鹿子相信可以一個人吃上一碟~就連鹿媽都不住大讚~黃金鮮海蝦--沾上鹹蛋黃的蝦,味道香又不太鹹,最重要的是它的鹹蛋黃外層厚薄弄得很適中,沒有坊間的黃金蝦那麼厚跟油膩濃味,即使連頭跟殼吃上多只也不覺膩! 這點鹿媽亦非常認同~!山東手抓餅--雖然只有一點蔥粒為材料,但烤得金黃,淡淡的鹹味...吃起來挺香挺鬆化的! 翡翠三寶蔬--小棠菜
是日放工之際,鹿媽來電說要過來找小鹿子一起出外晚飯
...
剛好同事艾斯說家裡今晚"無飯開",於是也叫了他一起吃了~
這個"新鮮的開飯組合"最後去了附近世貿的翡翠拉麵小籠包~

雞火炒飯--一看menu...還以為是"火雞炒飯"
...(點菜的時候仍然叫錯了"火雞"
就連鹿媽都不住大讚~

翡翠三寶蔬--小棠菜、娃娃菜跟鮮冬菇加上奶油茨,味道清淡,很適合在吃完濃味的菜色後來"平復"一下味蕾~

小籠包--即使是要作新嘗試,也一定要點的出色"例牌菜"

圓肉雪梨茶--免費送的~在商場指南裡有贈券

新嘗試,大有驚喜~! 驚喜還包括在晚市peak hour...幸運地輪到靠窗海景座位
海景位
雞火炒飯~香呀~
黃金鮮海蝦~香而不膩
山東山抓餅
翡翠三寶蔬
2010-05-12
海景位
雞火炒飯~香呀~
黃金鮮海蝦~香而不膩
山東山抓餅
翡翠三寶蔬
  • 雞火炒飯
  • 黃金鮮海蝦
  • 山東手抓餅
2010-05-01 1 瀏覽
跟朋友,一共三人,吃了小籠包、湯麵,味道都很好。唯獨是干撈葱油拉麵真的太乾了,麵條全都貼在一塊,有如在吃麵「餅」
跟朋友,一共三人,
吃了小籠包、湯麵,味道都很好。
2010-04-30
2010-02-20 16 瀏覽
話咁快又到禮拜五,happy friday !男友今晚約左豬朋好友打機,但會同我食晚飯。可能好多人都仲放緊假,銅鑼灣的街上都迫滿人!過年個陣同男友又食打邊爐,年糕同燒烤,所以今餐想食得清淡少少。一向都好鐘意翡翠拉麵,因為價錢唔貴同一定食得飽。自己鐘意去世貿個間因為少d人等位,不過今晚去到門口都見到好多人,好在門口的服務員同我講2位只係等2張枱就可以。因為眼見好多都係一家大細去食,情侶可能怕嘈就去其他餐廳la!可能都有一段時間冇嚟,所以menu都好似換左。原來翡翠拉麵係米芝蓮推介,其實都唔係好需要睇menu因為我都會點番例牌的小籠包,醉雞及擔擔麵。不過男友就話想試一試個炆旬,佢話之前聽同事食過話都幾好食。成間店都好忙,不過好在人手夠,我地點菜唔夠5分鐘,就有得食la,好野! 小籠包-一貫水準,冇差到,我就嗱嗱聲食左先,因為凍左就唔好食。之前睇過一個台灣飲食節目,主持人話食小籠包要篤一篤,等d湯有少少漏出嚟再擺入口為之perfect! 等我今次試下咁樣食會唔會正d先。篤先之後,因為湯汁唔算好多,唔可以食到啫啫聲,但係呢個食法又幾得意。男友笑我中左電視毒,無藥可救 醉雞-今次有少少令我失望,
話咁快又到禮拜五,happy friday
!
男友今晚約左豬朋好友打機,但會同我食晚飯。
可能好多人都仲放緊假,銅鑼灣的街上都迫滿人!
一向都好鐘意翡翠拉麵,因為價錢唔貴同一定食得飽。

可能都有一段時間冇嚟,所以menu都好似換左。

醉雞-今次有少少令我失望,因為冇咩雞肉。跟住聽到隔離枱想點醉雞時,侍應答賣晒,所我呢碟應該last一碟,唔怪得得番咁少雞肉。男友聽完就安慰我說,因為今晚實在太好生意,太多人點醉雞。 雖然細碟左好多,但雞肉都算好入味,我連雞皮都食埋

擔擔麵-本來想點雞絲湯麵,但又驚味道太淡。最後忍唔住都點了擔擔麵,麵條好滑,味道又唔會太辣
,我就好鐘意

油炆旬-因為之前好少食旬,但原來切成幼條,加上了d甜醬,味道又唔錯

雪梨茶-因男友個咀好似爆裂咁,所以叫佢飲番杯雪梨茶等佢潤番d。 味道唔會太甜,有少少類似龍眼肉的東西,如果杯茶可以再熱d的話,應該會仲好飲。今晚天氣仍然好凍,朝早好以似得8度!

食左大約1個鐘,我就番左屋企冬眠,男友就去打機,不過都有送我番屋企,haha!
如果大家想食一個快,靚,正的晚餐,就一定要嚟呢間翡翠!
原來是米芝蓮推介~
都幾好味,唔會太大夠,食多幾個都得!
擔擔麵,小小辣,好啱我
醉雞,last 一碟,想食多d都唔得
雪梨茶,潤喉之選
油炆旬,味道偏甜
2010-02-19
都幾好味,唔會太大夠,食多幾個都得!
擔擔麵,小小辣,好啱我
雪梨茶,潤喉之選
油炆旬,味道偏甜
  • 小籠包,擔擔麵
2010-01-02 18 瀏覽
近排老友阿Y搵到份好工,所以今晚就約左佢係銅鑼灣食飯,順便聚舊。知道佢一向都好鐘意食上海野,但又唔想去酒樓食,所以就同佢去左世貿個間翡翠拉麵小籠包。 一去到門口己經好多人排隊,一家大細又大,拖友又有,攞完張飛就係門口傾下計先la。雞啄唔斷之際,己經叫左我地個no. ,好在阿 Y 提我。一坐低,二話不說,我己經 order 左我最喜愛既小籠包,因為呢排熱氣,所以阿Y叫左一碟銀絲卷。 好耐冇食過醉雞,記得以前食過,水準唔錯,其實有其他冷盤都唔錯,不過好耐冇食醉雞,好鬼想食。 本來想叫碗担担麵,但係怕阿Y會爆瘡,所以叫左碟炒年糕。 最後我驚唔夠飽,所以叫左個甜酸魚塊。今餐認真豐富,同男友又唔敢食咁多,怕佢知道我咁大食,hahaha。招牌小籠包- 保持一定水準,夠熱,唔會凍冰冰!醉雞- 份量比一般多,而調味得好入味,唔錯。銀絲卷- 軟冧冧,聽講因為北方人食得銀絲卷多,所以皮膚又白又滑,等我食多幾啖先!炒年糕 - 好香呀,聞到都好想食!甜酸魚塊 – 有 d 似咕嚕肉,第一次,幾得意飲飽食醉之後,同阿Y再傾多一陣計先埋單。 待應姐姐態度都好好,見我地食緊傾計,d 茶冇晒,第一時間同我地加

雞啄唔斷之際,己經叫左我地個no. ,好在阿 Y 提我。

招牌小籠包- 保持一定水準,夠熱,唔會凍冰冰!

醉雞- 份量比一般多,而調味得好入味,唔錯。

炒年糕 - 好香呀,聞到都好想食!

甜酸魚塊 – 有 d 似咕嚕肉,第一次,幾得意

飲飽食醉之後,同阿Y再傾多一陣計先埋單。 待應姐姐態度都好好,見我地食緊傾計,d 茶冇晒,第一時間同我地加茶。 埋單時,total 2百零蚊,實在經濟。 香港d餐廳,稍為好食d 既地方都要排隊。 而難得在, 就算翡翠開左好多間分店,但係都保持到水準所以我都會繼續支持!
小籠包份量啱啱好!
CLOSE UP仲正!
醉雞好入味,唔錯既冷盤!
蒸銀絲卷都好好味^_^
好似咕嚕肉(魚塊),但冇咁肥 ~
2009-12-29
小籠包份量啱啱好!
醉雞好入味,唔錯既冷盤!
蒸銀絲卷都好好味^_^
好似咕嚕肉(魚塊),但冇咁肥 ~
  • 小籠包/醉雞
2009-12-22 13 瀏覽
上星期四小鹿子跟小燕子碰巧一起休假一天~由於我們都覺得如果我們再不運動一下, 筋骨就會比老頭更硬~於是就決定來一個健康運動日~經過四個多小時的運動, 又累又肚餓~ 於是就回到我們的 “地盤”—銅鑼灣, 準備大吃一頓~我們都想吃中餐, 所以最後就去了世貿的翡翠拉麵小籠包~ 當晚人還蠻多的, 輪候了一會才能入座, 可惜坐不到靠窗的海景座位~看著餐牌, 餓過飢的我們簡直看見什麼就想吃什麼~ 結果點了雞絲粉皮、担担麵、小籠包跟韭菜餃,小燕子還點了一杯杞子桂圓茶~雞絲粉皮- 青瓜跟粉皮的口感都不錯, 可是麻醬略嫌太濃厚, 如果可以輕一點點就不會那麼膩, 不過整體還算可以~担担麵- 小鹿子蠻喜歡翡翠拉麵的麵質~麵條圓而挺身, 所以咬下去的時候, 會覺得麵條每條都很分明~ 至於湯底亦夠香濃~小籠包- 皮夠薄, 裡面的肉汁亦夠豐富~!韭菜餃- 對於韭菜餃, 鹿子個人比較喜歡餃皮略厚的~ 因為總覺得這樣好像比較有地道北京水餃那種帶點粗糙的風味~(跟在超市買的灣X碼頭水餃,是兩種截然不同的感覺) 而翡翠的韭菜餃餃皮則屬厚薄適中, 餡料味道也算不錯~杞子桂圓茶- 根據小燕子的描述,這個桂圓茶屬不過不失~經過
上星期四小鹿子跟小燕子碰巧一起休假一天~

由於我們都覺得如果我們再不運動一下, 筋骨就會比老頭更硬~

於是就決定來一個健康運動日~
看著餐牌, 餓過飢的我們簡直看見什麼就想吃什麼~
結果點了雞絲粉皮担担麵小籠包韭菜餃,小燕子還點了一杯杞子桂圓茶~
小籠包- 皮夠薄, 裡面的肉汁亦夠豐富~!
杞子桂圓茶- 根據小燕子的描述,這個桂圓茶屬不過不失~
經過這一餐, 應該已經把當天運動消耗的卡路里統統都補充得滿滿了~

担担麵
皮薄多汁小籠包
韭菜餃
杞子桂圓茶
2009-11-09 1 瀏覽
上星期同松鼠去左我地gei最愛───世貿中心的翡翠拉麵小籠包大擦!^+++++++^雖然因為夜去,已經冇海景窗口位坐,但有寬闊的卡位坐都好舒服~仲比較靜,可以好好享受二人世界~ >~<開左支靚靚紅酒後,我地就先點左油爆蝦+小籠包+素菜包做前菜~油爆蝦d色好靚好出入味小籠包係每次必叫的~冇一次令我地失望過~依然係正宗皮薄餡靚,肉汁唔單止多仲十分十分鮮美~~總之超正~!!!每次食完都想叫多一籠~再者,我地都好鍾意食上海菜的,但食左咁多間出名上海野,唯獨真的最鍾情翡翠gei小籠包~~ >~<至於素菜包則中規中舉~之後,點了松鼠最愛---椒鹽小黃魚真係超正!脆到連骨都可以食埋~仲要唔係好油膩~正~!我地都試左新野---上海担担麵第一次o係翡翠食担担麵同樣係超水準之作湯底濃郁好香麻醬味~(我差不多飲晒成碗湯咁滯真係正到暈左 :s即使變肥鼠都值呀!哈哈哈哈哈哈~~^口^)d担担麵好滑好入味~~我超鍾意~~~ 雖然我都擦到有d飽飽ga la,但松鼠話仲想食京蔥肉絲拼薄餅~所以都叫左~好大胃口好大呢~食lei個感覺好似食"片皮鴨二道菜"咁~可以自己捲捲捲~好食好玩~最鍾意可以捲青瓜絲入去~好有口感好青

開左支靚靚紅酒後,
我地就先點左油爆蝦+小籠包+素菜包做前菜~

油爆蝦d色好靚好出入味
小籠包係每次必叫的~冇一次令我地失望過~

依然係正宗皮薄餡靚,肉汁唔單止多仲十分十分鮮美~~
總之超正~!!!每次食完都想叫多一籠~
再者,我地都好鍾意食上海菜的,但食左咁多間出名上海野,
唯獨真的最鍾情翡翠gei小籠包~~ >~<
至於素菜包則中規中舉~

之後,點了松鼠最愛---椒鹽小黃魚
真係超正!脆到連骨都可以食埋~

仲要唔係好油膩~
正~!

我地都試左新野---上海担担麵

第一次o係翡翠食担担麵
同樣係超水準之作
湯底濃郁好香麻醬味~
(我差不多飲晒成碗湯咁滯
真係正到暈左 :s
即使變肥鼠都值呀!哈哈哈哈哈哈~~^口^)
d担担麵好滑好入味~~
我超鍾意~~~

雖然我都擦到有d飽飽ga la,
但松鼠話仲想食京蔥肉絲拼薄餅~所以都叫左~
好大胃口好大呢~
食lei個感覺好似食"片皮鴨二道菜"咁~
可以自己捲捲捲~
好食好玩~
最鍾意可以捲青瓜絲入去~
好有口感好青新;
配埋炒得入味gei肉絲,真係好正~!^口^

食埋美味gei酒釀小丸子
好滿充的一餐呢~

嘆左咁多道菜先係$400有找

真係又抵食又好食!
下次一定要早去坐海景窗口位
邊嘆美味菜色,邊看靚靚海景~
睇下幾薄皮同多湯汁!
甜味適,丸子十分"煙un"~好正~^口^
2009-11-05
睇下幾薄皮同多湯汁!
甜味適,丸子十分"煙un"~好正~^口^
  • 油爆蝦,小籠包,椒鹽小黃魚,上海担担麵,酒釀小丸子
2009-09-13 7 瀏覽
閒日晚上到翡翠銅鑼灣分店吃晚飯,叫了花雕醉雞、雞絲粉皮、紅燒牛肉麵、嫩雞煨麵。叫這一餐「全雞宴」,反而將上次吃過、感到有點失望的小籠包排除之外花雕醉雞︰雞算滑,可是雞肉內略多細骨碎;苦中帶點澀的酒醉香味,是翡翠拉麵出品的花雕醉雞之獨特之處,唔錯!雞絲粉皮︰不過不失,粉皮算滑,麻汁撈起整碗雞絲粉皮後,更見滋味紅燒牛肉麵︰湯底辣得適中,配搭起幼滑的拉麵、香軟的牛肉片時,更覺好味.... 嫩雞煨麵︰較濃、較杰、較重雞絲味的湯底,實較喜歡吃雞的朋友愛不惜手翡翠的服務仍維持高效率,態度也算親切,抵讚的!可是,埋單計數超過$200。兩個人的份量來說,實在唔算平的一餐。

翡翠的服務仍維持高效率,態度也算親切,抵讚的!

花雕醉雞、雞絲粉皮
紅燒牛肉麵
2009-09-10
花雕醉雞、雞絲粉皮
紅燒牛肉麵
  • 花雕醉雞
2009-08-30 9 瀏覽
炎炎夏日,想吃美味而較清淡的午餐,中式的,還要有海景,跟據上述條件便坐進了世貿 2 樓翡翠拉麵小籠飽的臨海座位。美味的當然是皮薄餡鮮的小籠飽,清淡的首選是雞絲粉皮、青瓜絲 + 雞絲 + 爽滑粉皮配上香而不濃的麻醬、正!清淡而飽肚的是菜肉雲吞麵。
、正!清淡而飽肚的是菜肉雲吞麵

小籠飽
菜肉雲吞麵
海景
餐具
2009-07-24
系銅鑼灣見到這間食上海菜的菜館。次次想O黎都有食來唔到今日終於可以黎到啦 首先覺得裝修還可以 坐得幾舒服坐下 點了我最愛的小籠包 和一份 酸辣湯麵 加上一份豆沙煎餅 小籠包 好多湯汁. 一咬啲汁就留出來 好香 酸辣湯麵 我就覺得嘛嘛哋啦. 太酸 豆沙煎餅 都ok既 系一個可口既甜品..脆脆嘅皮入面裹著豆沙.系呢度可以見到少少海景.

系銅鑼灣見到這間食上海菜的菜館。次次想O黎都有食來唔到
今日終於可以黎到啦
首先覺得裝修還可以 坐得幾舒服
小籠包 好多湯汁. 一咬啲汁就留出來 好香
酸辣湯麵 我就覺得嘛嘛哋啦. 太酸
系呢度可以見到少少海景.
2009-07-24 13 瀏覽
今天跟朋友們到過海洋公園後....之後想一想吃什麼好...~有點想吃小籠包之下...就到了翡翠拉麵..因為之前吃過一次...味道真的不錯...值錢也不貴....一個不錯的選擇.....我們四人叫了上海湯粗,兩客小籠包,忘記了名字的炒飯,賽磅蟹,XX津白...先說說小籠包....不過不失....但不是吃過最愛的小籠包....始終包也是很易散開...湯流了出來...失去了小籠包很JUICE的感覺...再說就是賽磅蟹....賽磅蟹大家也知道其實只係很簡單的材料....但做得好的確是難度十足...不是很多店可以做到滑而不油...但翡翠的真的算不錯...蛋肉做得滑...但不令人感得油膩...加上翡翠也很細心.....張蛋黃跟主菜分開上...照顧到不吃生蛋黃的客人...也可以一賞賽磅蟹的味道!!值得一讚!!!之後就是忘記了名字的炒飯.....味道不俗...飯跟蛋也炒得很均衡...!XX津白....也是忘了名字 本身作為一個湯菜....味精也不算多...有很香濃的火腿味...令一味簡單的湯菜...生色不小....!最後到了最愛的上海湯粗......本身本人一點也不愛上海粗麵....但吃過這裡的上海湯
今天跟朋友們到過海洋公園後....
之後想一想吃什麼好...~
值錢也不貴....一個不錯的選擇.....
湯流了出來...失去了小籠包很JUICE的感覺...
XX津白....也是忘了名字
令一味簡單的湯菜...生色不小....!
但吃過這裡的上海湯粗..令我對上海湯粗改觀......本來不愛就只因吃不到一家值得去吃的,,,
這裡的上海湯粗...雖然不算得十分特別的菜色...但湯跟配菜也很夠味道..一種很香很濃而不搶的鼓油湯...正正就是我讚揚的一種味道....!~
上海湯粗
上海湯粗
賽磅蟹
都是忘了名字的XX津白
2009-06-20 1 瀏覽
見到樓下有板友批評,翡翠的小籠包有如紙那麼薄,我相當同意前幾天,到銅鑼灣的分店吃飯,先叫了一籠招牌的小籠包籠內竟然只得4只,而不是過往的6隻,縮了水吧?筷子一夾,很容易便夾穿雖則說「皮薄涵靚」是美味小籠包的先決條件,但包著涵的一層皮,如果弄得太薄,包不著涵,也算是失敗之作接著叫的牛肉拉麵、嫩雞煨麵、醉雞、豆沙鍋餅︰牛肉拉麵︰湯底唔錯,但未至於十分香濃可口,牛肉、拉麵尚算不俗嫩雞煨麵︰每間分店的水準頗不穩定,但今天的湯算鮮甜、菜也夠爽脆,雞亦嫩滑醉雞︰皮滑肉嫩,而且不會太瘦無肉食,但酒有點苦,如甜些少可能更適合女士的口味豆沙鍋餅︰甜度適中,豆沙不算多,皮太厚而且有點油這間分店服務員效率高,態度也殷勤,抵讚!
見到樓下有板友批評,翡翠的小籠包有如紙那麼薄,我相當同意

前幾天,到銅鑼灣的分店吃飯,先叫了一籠招牌的小籠包
籠內竟然只得4只,而不是過往的6隻,縮了水吧
筷子一夾,很容易便夾穿

接著叫的牛肉拉麵、嫩雞煨麵、醉雞、豆沙鍋餅︰
豆沙鍋餅︰甜度適中,豆沙不算多,皮太厚而且有點油

這間分店服務員效率高,態度也殷勤,抵讚!
牛肉拉麵
2009-06-18
慶祝紀念
紀念日
牛肉拉麵
  • 醉雞
2009-06-17 5 瀏覽
- 小龍包 必食- 牛展夾餅 好食,但一定要趁熱食!- 紅油抄手 即辣油小龍包 ,OK LA. 又唔夠辣- 雪菜抄平糕 味淡, 清清地, 喜歡年糕口感者必食- 酸辣湯 正! 正! 正! - 炸銀絲卷 YO ! 配酸辣湯, OMG 每日食都OK2個人 2百幾,食咁多野,好 OK!
- 小龍包 必食
- 牛展夾餅 好食,但一定要趁熱食!
- 紅油抄手 即辣油小龍包 ,OK LA. 又唔夠辣
- 雪菜抄平糕 味淡, 清清地, 喜歡年糕口感者必食
- 酸辣湯 正! 正! 正!
- 炸銀絲卷 YO ! 配酸辣湯, OMG 每日食都OK
2個人 2百幾,食咁多野,好 OK!
2009-06-10