2022-08-25 374 瀏覽
裡面有個女職員啲態度真係差到😅 我俾錢黎食野要忍受埋你啲脾氣?😅讀得少書建議去進修下啲受養😀🙏🏻事源:當時間舖無人✨我俾完錢之後係度執翻自己啲野放低左個牌 個女職員就已經態度好差 同佢啲同事講我等緊(我行開) 之後扔紙箱啲聲特登整到勁大🙏🏻 又話如果你唔見左個牌我真係俾唔到舊雞你架😀 之後我拎翻行出去 要整個袋裡面既其他野放低咗個牌仔係佢地前面 佢又係度講如果你唔見咗個牌我真係俾唔到舊雞你㗎(啲語氣真係好差)之後又嗌錯Number 20號叫左26😅俾我個下充滿埋怨咁 好似我差佢錢咁😂俾完我之後嬲爆爆咁沖去洗手 EQ咁低做唔到服務業窩👎🏻重點係我要BB辣 都係好辣 又咸不過啲雞係幾滑😂 建議去其他舖食😂🤔✨見到有咁多差評真係試一次就算❎如果未食過嘅話 唔使去幫襯😂 ❌你話自己黃店就真係黃到發光咩😂搞衰晒黃店image👎🏻
裡面有個女職員啲態度真係差到😅
我俾錢黎食野要忍受埋你啲脾氣?😅
讀得少書建議去進修下啲受養😀🙏🏻

事源:
當時間舖無人✨
我俾完錢之後係度執翻自己啲野
放低左個牌 個女職員就已經態度好差
同佢啲同事講我等緊(我行開)
之後扔紙箱啲聲特登整到勁大🙏🏻
又話如果你唔見左個牌我真係俾唔到舊雞你架😀
之後我拎翻行出去 要整個袋裡面既其他野
放低咗個牌仔係佢地前面 佢又係度講
如果你唔見咗個牌我真係俾唔到舊雞你㗎
(啲語氣真係好差)

之後又嗌錯Number 20號叫左26😅

❎如果未食過嘅話 唔使去幫襯😂
❌你話自己黃店就真係黃到發光咩😂
搞衰晒黃店image👎🏻

外賣自取
元朗真係一個遍地美食既地方🕰唔使40分鐘就已經可以行哂大馬路兩邊揾好野食,今日lunch就去咗係鳳琴街體育館旁邊既肥仔黎買外賣黎試下💛每日有兩轉出爐時間,分別中午1點同夜晚6點啱啱1點開門前黎到就有得欣賞埋大閘既噴畫,自家吉祥物好可愛,一睇就知係一個囂張的小肥仔😚準時開門就有店員出黎派剔剔紙📄我揀咗一份獨享餐,雞腿肉再配3款配菜,就$49大大包有交易,另外都有滷肉飯、肉燥米粉同魚蛋燒賣港式小食😍包裝袋都係特別訂製好有心思🤗配菜係甜不辣、杏鮑菇同西蘭花,雞肉先用藥材同香料醃製,之後用熟水過冷河,令雞皮食落更嫩滑🐔落單後再即場根據客人口味選擇去撈調味料🌀分別加上蔥、蒜末、鹽水、辣椒粉或麻油係雞肉連配菜,最後撈勻醬料同食材,做出惹味既鹽水雞😋

2022-07-20
15 分鐘 (外賣自取)
2022-07-11 561 瀏覽
早幾日入元朗想試下神級既軟飯王…到左木頭車見無人龍就知出事…當然一場黎到都問下…兩公婆好有禮貌講唔好意思話賣哂。原來都貼左張紙睇唔到。概然黎到元朗…當然想試下另一名物肥仔黎鹽水雞。去到時已貼左紙話雞賣哂…咁唯有試下配菜先…揀緊野既同時…都有兩個人經過問下雞賣哂未…可能睇唔到張紙賣哂…店舖前兩位女仔都好有禮貌回應…點知老闆做緊野聽到…就係廚房大鬧貼左張紙都睇唔到咩…越鬧越激。跟住仲有一位男店員補句提佢下次帶眼出街咁我就離開左無點食物…可能你d雞好好味…客人因為咁而黎…但你張紙真係有機會人地睇唔到…問多句都鬧? 咁巴閉嫌煩咪摺左佢啦…相比之下…軟飯王懂得尊重自己客人…有錢都唔會幫襯唔尊重客人既舖頭好味評分跟大圍…其他都用目測同體驗俾

咁我就離開左無點食物…

相比之下…軟飯王懂得尊重自己客人…

有錢都唔會幫襯唔尊重客人既舖頭

好味評分跟大圍…其他都用目測同體驗俾

2022-07-03 415 瀏覽
終於食到肥仔黎嘅鹽水雞啦🥳🥳每日都只限1點同6點有鹽水雞賣,如果你都想食嘅話,可以睇吓我哋以下嘅介紹,到時都可以跟住叫㗎🤣👍👍獨享餐+3款配菜 $47👧🏻:雞胸+鳳梨+杏鮑菇+滷水豆乾(小辣)之前👧🏻朋友推介一定要試鳳梨,所以👧🏻都好期待🤣果然真係好好味,鳳梨好多汁好甜,而且可以中和左辣味👍雞胸都好滑好辣,完全唔會覺得鞋。但今次👧🏻揀錯左小辣😭😭平時都食辣既👧🏻都覺得好辣,同埋辣到食唔到雞既味,好失敗😮‍💨😮‍💨👦🏽:雞胸+鳳梨+西蘭花+滷水豆乾 (bb辣)因為👦🏽個袋無咁辣,所以今到雞既鮮味,唔會有雪味👍肉質同👧🏻一樣都覺得好滑好嫩,口感一流👍👍除左鳳梨之外,其他配料都覺得冇乜特別,所以都建議大家下次去食嘅話都一定要是鳳梨😋😋👍👍滷肉飯(大) $26佢嘅滷肉飯真係好抵,26蚊大大碗已經夠晒👧🏻👦🏽食😋😋滷肉都肥瘦均勻👍而且汁岩岩好夠撈飯食😋仲用左珍珠米,成個飯更有口感👍👍之前食過滷肉米粉,係用新竹米粉,都好好味👍👍👍總括嚟講,會建議大家唔好加辣,因為本身鹽水雞都偏重味,唔加辣可以更食到雞既鮮嫩👍

獨享餐+3款配菜 $47
👧🏻:雞胸+鳳梨+杏鮑菇+滷水豆乾(小辣)

👦🏽:雞胸+鳳梨+西蘭花+滷水豆乾 (bb辣)

滷肉飯(大) $26
之前食過滷肉米粉,係用新竹米粉,都好好味👍👍👍

2022-06-25 309 瀏覽
最後一站去左肥仔黎,1點同6點有一round! 六點前嚟到先有機會食雞髀肉🙈我哋遲咗少少所以得雞胸 六點幾比完錢之後再等45分鐘先有得食 我見好似得老闆一個人整-獨享餐 $47 (3/5)呢個價錢配三個配菜~第一次食所以揀左芭樂,雞髀菇,高麗菜 小辣!食到最後會有啲辣🥹比較重胡椒味,雞胸都會有啲雞皮,所以唔會鞋👍🏻不過份量真係好多🤣配芭樂係幾特別,甜甜地鹹鹹地如果唔洗排隊可以食下,但係要等咁耐就唔值得了🙈

獨享餐 $47 (3/5)
如果唔洗排隊可以食下,但係要等咁耐就唔值得了🙈
2022-06-22 245 瀏覽
終於食到 肥仔黎 💛 佢哋逢星期一休息,不定時連休,建議大家去之前都去佢哋IG/FB 睇下先😂 供應時間只有1pm & 6pm⏰是日排隊15分鐘+等15分鐘有得拎🤔 户外排隊真係熱死🥵大家要做好心理準備😂 買到當贏左啦😝 可惜比錯餸我😭獨享餐 $47 (雞腿+ 3個配菜)好好彩排到我哋仲有雞髀😍 配菜分別叫左鳳梨、杏鮑菇、甜不辣🥳 返去打開先知比錯左我,杏鮑菇變左金菇😭💔 叫左小辣🌶覺得佢哋辣度係偏辣的🥹 香料味好突出,整體好重口味岩哂我😌 雞髀唔滑但都唔鞋💁🏻‍♀️但真係好入味😍 鳳梨真係必食🍍會好開胃好解膩💦中意佢哋嘅鹽水雞包裝💛可愛又有特色❣️Menu

獨享餐 $47 (雞腿+ 3個配菜)

Menu
2022-06-17
30 分鐘 (堂食)
2022-05-08 835 瀏覽
<半讚👍🏻/半伏🤢>鹽水雞下午1點同6點先有。但5:40到左,已經有十個人排緊隊lol 然後係排緊隊個時已經貼左「今日鹽水雞賣晒!」🌝本身想食蔬果餐$45,但原來都要同等鹽水雞既一齊排隊等到6點先得….最後決定試埋鹽水雞😂.🥣獨享鹽水雞餐🥣:💰$47可選雞全雞/雞胸/雞腿✅➕任選三款配菜✅小編揀咗西蘭花+百頁豆腐+杏包菇(BB辣)佢係用袋裝,但手挽開口位有好多醬汁,會整到成手油…小心開…成體味偏重黑椒胡椒粉味,雞腿份量都ok,幾滑,最入味係個雞,雞皮好薄同少脂肪👍🏽百頁豆腐幾大粒,但似吸左水既海綿…完全唔係台灣百頁豆腐味同口感,偏淋唔夠彈牙🥲西蘭花就正常,幾爽口!唔講唔記得自己叫左杏鮑菇…細到唔覺眼…得幾少片,係烚熟咗既菇味😶BB辣對於唔食得太辣嘅小編覺得岩岩好,如果再進級一個辣度就應該唔得喇…🥵好味程度:⭐⭐抵食指數:⭐⭐環境指數:⭐⭐💸人均消費:$47另收加1️⃣服務費:❌再食 ENCORE:😐
<半讚👍🏻/半伏🤢>

鹽水雞下午1點同6點先有。
但5:40到左,已經有十個人排緊隊lol
然後係排緊隊個時已經貼左「今日鹽水雞賣晒!」🌝

最後決定試埋鹽水雞😂

🥣獨享鹽水雞餐🥣:💰$47

可選雞全雞/雞胸/雞腿✅
➕任選三款配菜✅
小編揀咗西蘭花+百頁豆腐+杏包菇(BB辣)

佢係用袋裝,但手挽開口位有好多醬汁,會整到成手油…小心開…
成體味偏重黑椒胡椒粉味,
雞腿份量都ok,幾滑,最入味係個雞,雞皮好薄同少脂肪👍🏽

百頁豆腐幾大粒,但似吸左水既海綿…
完全唔係台灣百頁豆腐味同口感,偏淋唔夠彈牙🥲
西蘭花就正常,幾爽口!

好味程度:⭐⭐
抵食指數:⭐⭐
環境指數:⭐⭐

💸人均消費:$47
另收加1️⃣服務費:❌
再食 ENCORE:😐
2022-04-18 1441 瀏覽
元朗肥仔黎鹽水雞必吃💛🟡街頭小食,這間排長龍!🌈而且鹽水雞即叫即整,賣完就無。想食都要看你運氣!🤟🏻門口有寫1時和6時會開始賣鹽水雞,但都要看你彩數,我當天2時多去到,買到最後兩包雞胸鹽水雞✌🏻人氣鹽水雞店的確很好吃!《鹽水雞獨享餐》$47我選了雞胸,一人份量,不辣,多蔥。而配菜選擇每款$10,我選了青瓜、秋葵、百葉豆腐,分量足料!雞肉吃起來比較爽脆,肉質較硬,有咬勁,而雞皮是結實的,咸度適中,名副其實台灣經典小食鹽水雞!讚!🔥👍🏻總結:鹽水雞愛好者必食!
元朗肥仔黎鹽水雞必吃💛🟡

街頭小食,這間排長龍!🌈

而且鹽水雞即叫即整,賣完就無。
想食都要看你運氣!🤟🏻

人氣鹽水雞店的確很好吃!

《鹽水雞獨享餐》$47

總結:鹽水雞愛好者必食!

今日去左食評好多都話好食嘅肥仔黎買鹽水雞同滷肉飯。第一次去,靠open rice地圖指示揾錯路🤦🏻‍♀️,決定圍住鴻運中心行一圈,最後揾到,大約點三去到,排第三(前面已有人落左單),排隊指示麻麻,冇人知跟邊個排,突然又有幾個人黎左,問吓問吓,最後問員工才指示排邊。落單要逐個落,所以好慢,最後點左一個雞髀獨享餐、一份疏果餐、一碗大滷肉飯。要提一提,我本身要雞髀餐,年輕女店員比左圈住雞胸嘅紙我圈,我提出疑問女店員唔係咁開心,但有個肥肥哋嘅人即時開聲話唔好意思,幫我換返,個服務態度好好,唔知係咪老闆嚟嘅呢!所以服務由⭐️⭐️變咗⭐️⭐️⭐️。如果排隊指示清晰啲同可以快啲落單先可以五星。返屋企開餐先食滷肉飯,有驚喜,雖然唔夠台灣香,但個飯好食搭夠返唔少分,如果鹹味濃度不變但豉油味重啲應該會更好食。鹽水雞個人覺得唔夠鹹,冇乜五香粉味,高麗菜唔夠甜,最好食係金菇,索晒啲汁好好味😋。食完夜晚自己整左鹽水雞髀同雞髀菇,雖然唔辣,但覺得仲入味過買返嚟嗰啲。呢個價錢咁嘅質素係香港係合理嘅,不過唔值排好耐買。後話:如果要食又唔嫌貴,其實元朗某舖頭賣嘅萬國滷味都唔錯,不過只限於蔬菜,佢嘅雞我就覺得麻麻哋,不過就唔係新鮮嘢
今日去左食評好多都話好食嘅肥仔黎買鹽水雞同滷肉飯。
呢個價錢咁嘅質素係香港係合理嘅,不過唔值排好耐買。
後話:如果要食又唔嫌貴,其實元朗某舖頭賣嘅萬國滷味都唔錯,不過只限於蔬菜,佢嘅雞我就覺得麻麻哋,不過就唔係新鮮嘢!
2022-03-25
20 分鐘 (外賣自取)
  • 滷肉飯
台灣有排都冇得飛住,最掛住嘅莫過於台灣嘅夜市美食!云云小食當中,鹽水雞應該都屬於頭十位最受歡迎小食之一。元朗肥仔黎就正正以賣台灣鹽水雞為主打,當中亦有台灣製的百頁豆腐。每日下午1時正同6時正都會有雞賣,售完即止!通常未到個個鐘數已經會見到幾多人係門口排定隊,通常半個鐘已經售罄。🔥一人獨享餐 $47獨享餐可以簡一款肉(雞髀/雞胸/雞翼),再另外配多三個配菜,今次因為閒日加上未開門已係到排緊,所以有雞髀位簡,三款配料簡左蘿白、杏鮑菇、百頁豆腐。包裝抵讚,包袋轉左黃色新包裝後得意又吸睛,手提位方便拎番屋企,同埋有ZIP位就算食唔哂都可以ZIP番佢放落雪櫃之後再食!雞髀肉有連埋雞皮,食落嫩滑唔鞋口;鹽水雞就一向都重口味架啦,我叫左少辣,唔食得辣既人都食到,更多嘅係胡椒味嘅嗆喉,有蔥、蒜同埋麻油味,整體黎講都係偏鹹,食一兩舊就冇咩問題,愈食就愈口渴,可能配飯個D食會好啲!如果食開清淡嘅就真係唔洗點考慮食呢間。配料方面百頁豆腐好索汁,但就唔夠彈牙有DD太淋身,反而杏鮑菇就夠爽脆又索味。蘿白喺咁多款入面最唔推介大家叫,蘿白煮得太淋身,完全冇口感可言,食落太水旺旺。一人獨享餐入面雞肉唔算多,反而三個配
🔥一人獨享餐 $47
獨享餐可以簡一款肉(雞髀/雞胸/雞翼),再另外配多三個配菜,今次因為閒日加上未開門已係到排緊,所以有雞髀位簡,三款配料簡左蘿白、杏鮑菇、百頁豆腐。包裝抵讚,包袋轉左黃色新包裝後得意又吸睛,手提位方便拎番屋企,同埋有ZIP位就算食唔哂都可以ZIP番佢放落雪櫃之後再食!雞髀肉有連埋雞皮,食落嫩滑唔鞋口;鹽水雞就一向都重口味架啦,我叫左少辣,唔食得辣既人都食到,更多嘅係胡椒味嘅嗆喉,有蔥、蒜同埋麻油味,整體黎講都係偏鹹,食一兩舊就冇咩問題,愈食就愈口渴,可能配飯個D食會好啲!如果食開清淡嘅就真係唔洗點考慮食呢間。配料方面百頁豆腐好索汁,但就唔夠彈牙有DD太淋身,反而杏鮑菇就夠爽脆又索味。蘿白喺咁多款入面最唔推介大家叫,蘿白煮得太淋身,完全冇口感可言,食落太水旺旺。一人獨享餐入面雞肉唔算多,反而三個配菜嘅份量就相對上係多,性價比一般。

🌟總括:整體食落係唔錯,岩重口味人士!未去到台灣夜市食個種FEEL,但而家飛唔到頂下癮都OK!如果要排成半個鐘或以上或者山長水遠入黎就唔太值得!
15 分鐘 (外賣自取)
2022-02-27 945 瀏覽
三個字:好!出!色!🤩香港賣鹽水雞嘅舖頭唔少 奈何好多都真係⋯唔好食🤦🏻‍♀️無得飛以嚟 一直都係靠台灣食品團購嚟止鹽水雞癮🥲直到我遇到肥仔黎🤩假日啱啱開門時段去 唔算太多人排隊 但等嘅時間都比較耐😶但一食就覺得 值得等!首先一入口個調味已經滿分💯鹹味、香料味同蒜味平衡得好好 所有配料都好入味 完全係喺台灣夜市食到嘅味道😭💕.雞腿肉滑嫩 雞皮爽口 推薦!🤩(叫半隻雞嘅朋友則表示部份肉會比較嚡 大家參考下🤔)蔬菜方面 西蘭花脆爽🥦杏鮑菇係角切 口感好好 一咬落去汁水直流💦另外仲試咗鳳梨、芋絲同白蘿蔔👍🏻如果鍾意水果入饌嘅人一定要試吓鳳梨!新鮮鳳梨嘅酸甜加上醬汁嘅鹹辣令人倍感開胃🤤🤤又平又好食 滷肉肥而不膩 冬菇帶出滷肉嘅鮮香又唔會喧賓奪主 仲有乾蔥增香🤤唔經唔覺就會啪晒成碗飯🍚
獨享餐——雞腿(連3款配菜)

滷肉飯(大)

2022-02-26
20 分鐘 (外賣自取)
獨享餐——雞腿(連3款配菜)
滷肉飯(大)
2022-02-11 628 瀏覽
未試過鹽水雞 突然好想食下 就叫左男朋友1點幫我排隊買 佢排左成九個字先買到😂食落有啲似涼拌 我嗌左雞髀菇 百葉豆腐 魚片頭 雞胸肉 其實撈埋黎食係幾好食嘅都幾夠辣嘅😬 但我個人認為唔係好值得排成一個鐘去食 仲要佢每日淨係得2round雞 好快比人搶哂😂erm.....可一不可再....
未試過鹽水雞 突然好想食下
就叫左男朋友1點幫我排隊買
佢排左成九個字先買到😂
但我個人認為唔係好值得排成一個鐘去食
仲要佢每日淨係得2round雞 好快比人搶哂😂
erm.....可一不可再....
  • 鹽水雞配菜
📍肥仔黎 - #YFF元朗 💛-呢間鹽水雞專門店勁受歡迎 每次經過都見到大排長龍😧今次5點幾左右經過 見到佢6點開賣 就決定排埋一份試試佢我地大約5:45開始排隊 但排到我地已經得番雞胸可以揀🥶如果想食雞髀等靚位 可能就要再早啲去排了😳大約等咗半個鐘就排到我地入舖頭落單 但原來係仲未攞得既… 俾咗錢之後職員俾左個牌我地 叫我地大約45分鐘後番黎攞 所以前前後後其實等左大約個幾鐘😶 覺得呢個排隊安排都幾唔人性化幾晒大家時間 建議店家可以提早係6點開賣前俾客人係排隊既時候落定單同收定錢先 咁就唔洗搞咁耐🙌🏻-🔸一人獨享餐 ($47)包裝袋好得意 吸睛之餘 手提式zip袋既設計好方便掃街🤣獨享餐可以揀雞髀/雞胸/雞翼 再另外揀三個配菜做配搭😗今次就淨係剩返雞胸😶 食落肉質比想像中好 就算呢個係較少脂肪既部分 食落都唔會話好韌 某幾嚿仲要幾滑下🤣醬汁少辣 帶好重既胡椒味 蔥蒜同麻油味幾足 整體偏鹹 啱晒重口味人士😆配料方面 今次揀左甜不辣 滷水豆乾 同 西蘭花 甜不辣略嫌切得太細碎 而且口感唔夠出面既Q (彈牙)~豆乾唔建議揀 唔係好索味 食落有啲鞋同dry 味道頗plain西蘭花係最好食 因
📍肥仔黎 - #YFF元朗 💛
呢間鹽水雞專門店勁受歡迎 每次經過都見到大排長龍😧
今次5點幾左右經過 見到佢6點開賣 就決定排埋一份試試佢
🔸一人獨享餐 ($47)
包裝袋好得意 吸睛之餘 手提式zip袋既設計好方便掃街🤣
配料方面 今次揀左甜不辣 滷水豆乾 同 西蘭花
甜不辣略嫌切得太細碎 而且口感唔夠出面既Q (彈牙)~
西蘭花係最好食 因為好索汁 可以吸晒醬汁精華 正😚
不過整體質素都幾普通 覺得俾人吹捧得太高先要排咁耐🤨
2022-02-04 860 瀏覽
記得有一次星期五放工同好姊妹快閃台北,去東區街頭買鹽水雞,邊行街邊拮黎食,真係特別有風味🤩。近期聽人地介紹,原來自己元朗都有一間人氣鹽水雞外賣店,search下openrice發現仲要係零負評小店,當然要去試一試啦🤓。 下午五點鐘去到,先知道原來鹽水雞得兩個時段有得賣,每日中午1點同下午6點先開賣,會提前半個鐘派籌,真係好巴閉😮。鹽水雞以外嘅野就冇時間限制,不過既然黎到,食唔到又唔心息,就等一等啦🥺。 5:30攞到第一個籌,到6點已經排左20幾個人,6:15左右就差不多買曬d雞了😳。排隊時店員會派紙仔,可以慢慢研究埋食咩~食物選擇都唔少,除左一人份雞套餐之外,仲有限量推出一隻/半隻雞套餐,調味可以自己選擇,每份都會用個靚靚密封手抽袋裝住,方便又衛生👍。另外仲有滷肉飯或者米粉、鴨血同十幾款配菜。 ❤ 鹽水雞獨享套餐($47@)揀左兩個獨享餐,一個係雞胸+芋絲、青瓜同杏鮑菇,另一個係雞腿+芭樂、秋葵同百葉豆腐,小辣。一打開密封袋,就聞到好香嘅蔥油同麻油味,醃料包括蒜末、蔥花同鹽水等。雞肉全部都係新鮮即整嘅,所以比較嫩滑同juicy。 雞胸切成一口一粒咁,啖啖肉,小小辣味真係好開胃😋。雞腿就

❤ 鹽水雞獨享套餐($47@)
一打開密封袋,就聞到好香嘅蔥油同麻油味,醃料包括蒜末、蔥花同鹽水等。雞肉全部都係新鮮即整嘅,所以比較嫩滑同juicy。 雞胸切成一口一粒咁,啖啖肉,小小辣味真係好開胃😋。雞腿就多數連皮嘅,雞皮唔肥而且爽口。
配菜方面,個人覺得最好味嘅係百頁豆腐,蜂巢組織索曬d汁,咬落入曬味而且水分十足,有爆汁感覺😚。另外,杏鮑菇厚肉爽脆,真係還原台灣夜市風味。芭樂亦都係比較特別嘅配料,本身嘅清甜味道同鹽水混合,原來又幾夾wo😮。

❤ 滷肉飯(小,$20)
一個人食份量真係好足夠,20蚊好抵~滷肉肥瘦適中,而且帶有少少膠質,又多汁,可以撈曬成碗飯。飯係用左珍珠米,比較有嚼勁。

❤ 肉燥米粉(小,$20)
D肉燥其實同滷肉飯係一樣嘅,用左新竹米粉。相比滷肉飯,個人就比較中意食呢個米粉,覺得更加容易令滷肉汁滲入,所以更入味😋。

整體而言,呢間鹽水雞小店無論係雞定係其他台式食物味道都唔錯,充滿台灣風味,而且價格好親民,經過的話不妨試下🏅。
2022-01-15
30 分鐘 (外賣自取)
2022-01-30 315 瀏覽
鹽水雞分別 13:00 / 18:00 供應,售完即止。分別有獨享餐/半隻雞/一隻雞,另加一款配菜。好好彩,啱啱俾我買到最後一隻($135),配菜要咗青瓜,另外揀咗BB辣。付款後,會收到個牌仔,然後係店外等,大概15分鐘就有得拎了。(外賣包裝好特別呢)回到家放入雪櫃保持凍食,開飯轉落隻大碗,份量原來都好多。至於味道如何,咸咸哋,少少辣,醬汁味道OK。脾位滑,胸位就一般般,雞皮爽,最正係完全冇肥膏。雞肉完全起哂骨(除脾翼尖外),方便食用。青瓜正常。
鹽水雞分別 13:00 / 18:00 供應,售完即止。

外賣自取
$135 (其他)